Hirdetés
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
válasz
gilfoyle
üzenetére
Az én konfigom:
Chieftec IX-03B ház - kb. 9.000,- Ft
ASRock N3150DC-ITX lap (gyárilag 65W-os táppal) - kb. 40.000,- Ft
2*4 GB Kinston KVR16LS11/4 SO-DIMM DDR3 RAM - kb.12.000,- Ft
2 db 2,5"-os HDD (ezek már otthon pihentek egy ideje).Viszont ez az alaplap itthon csak megrendelésre kapható. Én 2,5 hetet vártam rá, mire megjött.
&Canniball: Ha minden igaz kedd estére érkezik a kölcsön mSATA SSD is.
-
gurabli
őstag
válasz
gilfoyle
üzenetére
Teljesen rossz választás a 400w-os táp, ide picoPSU kell. Használunk-e? Még szép! Én pl. kizárólag picoPSU-t használok. Már desktop géphez is (ha nem kell erőmű és dvga), csakis itx picoPSU-val. Vagy húsz ilyen konfigot összeraktam, hibátlan.
A ház overkill, ha nincs szükséged valóban a nagyobb helyre. A Red helyett legyen egy 2.5"-es 2TB hdd és már rögtön mehet kisebb, sokkal kompaktabb ház. Szerintem a kis LC-Powerbe is bele lehet rakni egy 2.5" hdd-t és egy SSD-t némi ügyeskedéssel, de ez nem biztos. Akkor a táp is meg van oldva, még kevesebbet fogyaszt és gyakorlatilag semmi hangja nem lesz. Vagy egy Chieftec itx ház, mellé egy picoPSU + külső táp és abba elfér a 2x2.5" hdd gond nélkül, az egész pedig tényleg akkora, mint ahogy előttem írták, a 400W-os táp

Az SSD meg ha csak rendszernek kell, akkor lehet 30GB is, főleg linux alatt, esetleg 60GB, és ezt használtan is lehet, ha ráfutsz. De persze itt lehet a 120GB is, nem gond.Arra figyelj, ebbe a lapba SODIMM (notebook) RAM megy, 1600MHz, 1.35V az ajánlott.
Szerk: elnézést a három postért, az első kettő telefonról ment.
Szerk2: most látom, hogy a HDD is megvan. Ha nem akarod cserélni, akkor keress olyan kompakt házat, amibe belefér egy 3.5 HDD. Ilyenből már kevesebb van.
-
_Smooth
senior tag
válasz
gilfoyle
üzenetére
[link]
Sokan használják (ha nem lenne DC-s a lapom, én is ezt használnám - enyémben nincs HDD, SoC meg kb 2× fogyasztás papíron, és nem megy 22W fölé).
30-40W-nál nem igen fog többet enni ez a konfig. Idle meg kb 20-25W lehet. (egy ilyen picoval)
Az ATX táp egy kicsit rá fog dobni... de nekem ennél nagyobb problémám inkább a mérete és a hangja lenne.
Egy picoPSU mellett már csak a merevlemeznek lenne hangja. Továbbá ez az egész konfig elférne (kis túlzással) annak az FSP tápnak a dobozában, ehelyett a nagy kocka helyett. De ez szubjektív vélemény - csak hátha nem merült még fel benned ez az opció, de amúgy érdekelne kisebb, (majdnem)néma gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3733, 91% Akkumulátor
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax STORM Black Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest