- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #51848 üzenetére
Ja és a HDMI verzió ennek biztosan nem lehet akadálya 1.4-től már támogatott a FP 3D.
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #51831 üzenetére
A win maradt a régi, csak kihúztam alóla az Intel lapot és betettem az AM4-et.
Persze ez is jelenthet gondot, driver cleanerig pl. kb. 15 hangeszköz volt felsorolva.Utánakérdezek asszem, mert vagy a Vega3 támogatásával van vmi gond, akár sw-s is lehet, de gyanúsan nincs semmi érdemi infó leírva ezekről. Bár az MVC támogatás meg ellentmond ennek, sok értelme nincs, hogy felezett felbontással vagy anaglyph ki tudja tolni az amúgy dekódolt FHD 3D forrást.
Vagy ami sanszosabb, hogy a lap HDMI oldaláról kevés az 1.4.A 4k-t nem tudom kipróbálni mert jelenleg az FHD TV-re van kötve, a 4k egy szobával arrébb van, a 10m-es kábelem meg most nem kiszabadítható. De az tuti menne mert ez alapján választottam a lapot. Szóval fizikailag kimegy rajta nagyobb sávszél, ahogy kiment a fizikailag frame packed 1920x2205 is. Csak épp a win és más ezt egy normál felbontásnak látja, nem 3D-nek. A TV viszont annak kezelné.
-
echterion
nagyúr
válasz
SunMount3r #51837 üzenetére
Jogos, csak a NUCxxx sorozatot néztem, de nem csekkoltam le a procit.
De az én szempontomból ez igazán mindegy, nekem 8, hogy Gemini vagy Kaby vagy bármi, a lényeg, hogy egy ilyen egybegép kell nekem, jó áron. Bár most közelebbről megnézve őket ez nem lesz nekem jó, mert nincs rajta optikai. -
echterion
nagyúr
válasz
SunMount3r #51833 üzenetére
Nicsak, ez alapján mégis van HDR support.
-
echterion
nagyúr
válasz
SunMount3r #51833 üzenetére
4k a cél, a fullHD már adott, annak a lecserélését szeretném a lehető legjobban megoldani. Nem hajt a tatár, de azért jó lenne valami megnyugtató megoldást találni a dologra, mindenesetre addig is marad a mostani Atomos gép, az nem fogyaszt, nincs venti se, plusz kis helyen elfér.
-
zsolt320i
senior tag
válasz
SunMount3r #51831 üzenetére
"A Gemini-s procikkal nem lesz HDR-ed. Ez az intel tudatos döntése volt"
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #51822 üzenetére
Nem ismeri fel egyik sem, kézzel sem lehet váltani. 3D-s Kodi sem vált be, PDVD szerint nem támogatott, Win felbontásként sem szerepel 3D mód (előtte volt, simán átválthattad a desktopot is).
Tuti vmi HDMI és/vagy EDID gubanc lesz.
Közben annyit sikerült elérni, hogy egy 1920x2205-ös custom resolutiont gyártottam (ez 2xFHD frame packed + 45 sor padding a kettő között), ezt ha belövöm a win10-ben desktopra akkor a TV számára ehető jelet küld. Pontos FHD kép jelenik meg és a TV-n megjelenik a 3D ikon, tehát érzékeli, hogy ez egy frame packed mód.
Viszont a win sima felbontásként kezeli, tehát ugyanazt küldi mindkét oldalra, egyelőre nem 3D-s a kép, a PDVD-nek sem jó.
Az viszont látszik, hogy fizikailag kijön az a jel amit a TV fogadni is tud. -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #51812 üzenetére
Köszi a választ!
Igen, 512MB a max amit biosba tudok a procinak adni asrock H97 M pro4,ez lenne az alapértelmezett a másik egy asus m81-es,ott 1GB-ot tudok adni.Most összedobtam az asrock deszkára,viszi a full hd tartalmakat,így nem erőltetem az asust.
Flowtation . Nekem is van egy gépen LE,de kellene a böngészési lehetőség,és HBO-go,nem tudtam rajta beizzítani.
-
wep
tag
válasz
SunMount3r #51772 üzenetére
Köszi a választ, utánalesek. Lehet, hogy akkor még várok a váltással, addig meg veszek egy Zidoo playert.
szerk.
Vikhtor, köszi neked is..
-
válasz
SunMount3r #51772 üzenetére
18-as KODI viszi a HDR-t, már az alpha-béta verzió is.
-
chros
őstag
válasz
SunMount3r #51732 üzenetére
Aranyosak vagytok, de konkret linkek kellenenek. 1060 pedig madvr-hez kell
Jatek nem lesz rajta, de munka igen, ezert a 16GB bele. Mint irtam, csendes kene hogy legyen, ez fontos nagyon.
Ha valaki epitett ilyet nemreg, s megvan vele elgedve, annak orulnek a legjobban.
Koszi! -
Formaster
addikt
válasz
SunMount3r #51728 üzenetére
Egyébként, ha nem kell skálázni, akkor elég lehet az IGP vagy a proci a lejátszásra? Mert, ha jól értem, csak az átskálázás erőforrás igényes.
-
Formaster
addikt
válasz
SunMount3r #51726 üzenetére
Igen, úgy értem, hogy egy 1080p anyagot 4k-ra skálázni madvr-el. Ezt a tv is szépen megoldja, így vehetem az 560-as gpu-t is, ha jól értelmezem
-
Formaster
addikt
válasz
SunMount3r #51720 üzenetére
Tuti, csak eddig nem foglalkoztam vele. Viszont ugy fest be kell állitsam az i3-at htpc-nek, így újra lesz rakva minden. A kérdés, hogy mi az a radeon, amitől felfelé ajánlott HTPC-be? Komolyabb kompromisszumok nélkül persze, mindent a látványért
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51720 üzenetére
Nekem a teljesítményükre sincs panaszom..!
-
Formaster
addikt
válasz
SunMount3r #51718 üzenetére
Akkor nálam valami nagyon nincs jól beállítva, mert fullon járatja a procit.
Mi lenne az a vga, ami ár/értékben kielégítő a MadVR részéről? Ha jól tudom érdemesebb AMD vonalon nézelődni, vagy?
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #51702 üzenetére
10 bitnél te mire gondolsz? 10 bites panellal van már TV (bár sok csak 8+2 ott is, hiába írják rá). Én viszont arra gondoltam, hogy átmegy-e a kábelen a 10 bit, kiküldi-e a vga adott felbontás/freki mellett ill. feldolgozza-e a másik oldalon a megjelenítő. Dögivel hol van ilyen? Tényleg kíváncsi vagyok, mert érdekel és erről nem nagyon szokott pontos infó lenni.
4:4:4 vs 4:2:2/0-ról volt korábban itt is értekezés, PC módban, 60Hz-en fogadja a legtöbb TV a 4:4:4-et, abból kilépve pedig nem kezeli.
szerk: Most visszakerestem, ti is értekeztetek róla PuMbA-val. -
sb
veterán
válasz
SunMount3r #51673 üzenetére
Szerintem túlgondolod ezt az egészet. (Tudom mert én is túl szoktam.
) Sajnos tökéletes megoldás nincs, nem is nagyon volt soha kb. Viszont a 90-95%-ot meg szinte "bármi" hozza eltekintve pár átmeneti új feature-től. Sajnos most épp van némi lemaradás 4K, HDR, HDMI ügyben, de azért már erre is van megoldás.
Konkretizálva:
PC-n igpu-val nagy részük elvérzik a HDMI-n még ma is. Dvga vagy arm oldalon ha ez megvan akkor is kérdéses, hogy milyen jel megy ki. Tudtommal 24p-ben eleve alig van (vagy nincs is?) TV ami 4:4:4-et fogadna, 10 bit megintcsak kérdéses... Előbbitől a kraftos dvga-val való skálázgatás veszti el szinte teljesen az értelmét a subsamplinget úgyis a TV korrigálja majd. Marad scaler oldalon a forrás méretezése de egyrészt szvsz erre is egészen jók a TV-k (mivel elég régóta rá vannak kényszerülve saját scalingra), másrészt itt meg a forrás minőség lesz sokkal meghatározóbb. Gyanítom ha a tökéletes megoldást keresed akkor nem f*s 720p anyagokat fogsz kiküldeni. Azon a csoda sem segít.A 4k, 10bit, HDR-nél meg ez is elveszti az értelmét...
És akkor itt vannak még a bónusz kérdések: 24p, hang, stb... még ezzel is akad gond manapság.Ehhez képest a megfelelő lap+igpu, arm cuccon (vagy TV beépített playerén) ráböksz a play gombra és a nagy része mégis kijön a dobozból mindenféle trükközés nélkül. Ami nem azért meg ha megfeszül az ember kb. akkor se fog.
Maradnak még az sw-s bugok, néha ugrál, lefagy, stb... de ez szintén adott minden platformon. Hazudik aki azt mondja nem. Ettől még lehet problémamentes a mindennapokban. Ritkán meg változatos gondok miatt felforr az agyvíz és 3 napig szerelni kell, hogy újra menjen az ami addig is ment. -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51689 üzenetére
Nincs semmi ilyesmi..!
-
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #51668 üzenetére
Remélem segítek neked, nektek, én az alábbit csináltam, HTPC-ről NAS-ra váltottam, konfig maradt csak a rendszer módosult:
Réci HTPC-m, most NAS-om : OMV4-et futtatok rajta
- Asrock J4105-itx+2x4GBram + WD Purple 6TB +16GB-os M.2 SSD+FSP ATX 350APN + Corsair 250DTV-m : Samsung QLED Q6F 2017-es változat (4k+HDR), msot fejből a pontos nevét nem tudom
Lejátszó: Beelink GT1 Ultimate @ Coreelec : Ez egy S912-es Gigabites lejátszó, SD-re telepített Corelecccel, ami majdnem ugyanaz mint a Libreelec
Hangrendszer:
Pioneer avx-932 (4k,HDR,HDCP 2.2,Dolby Atmos) + Harman Kardon 5.1 (HKTS 9 asszem)Összekötés pofon egyszerű, mert mindent HDMI-vel tudok összekötni, TV + erősítővel az ARC is megy. Ezenfelül a médialejátszón a HDMI CEC be van kapcsolva és a ,,csúszszuper - párgombos " TV távirányítója is tökéletes.
4K+HDR-es jóné hány filmet néztem eddig pöccre mentek, igaz néha néha nálam kisebb hibák előjöttek (Flickering - GUI probléma, hogy ugrált a kép), de ezenfelül tökéletes.
Hangban Passthough tökéletesen ment, Dolby Atmossal is próbáltam (igaz csak 5.1-re lekeverve) de tökéletesen ment.Bocs hogy ilyet írok de én is Asrock N3150-es lappal kezdtem, Ubuntuval, fullHD-val...gépet fejlesztettem egy csomó pénzt beleöltem (gemini lake lapcsere, ramok...) de a HDR még nem volt sőt még nincs is jelen.
Ezenfelül VGA-val tudtam volna 4K-t kicsiholni + HDRt de akkor ott állok hogy újakk +50k amit ráköltök a gépre.Így 20k-ból megállta, képminőségre szerintem nincs panasz. Másik cimborámnak van egy Zapiti lejátszója mely talán Android-os asszem azzal is próbáltuk színkülönbséget nem láttam csak öve 3x többe került
Úgyhogy sajnos a HTPC-s korszak helyett NAS + S912-es médialejátszó fele vettem az irányt.
Még ennyit ki akarok próbálni igaz ezt az erősítőm tudja, hogy 1080p-t fel tudja skálázni 4k-ra a filmeket /Sorozatokat. Ezt a menüpontot még sosem próbáltam, de ha lesz kis időm kipróbálom.
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #51668 üzenetére
Akinek komolyabb hangrendszere van nem hiszem, hogy a TV lejátszóját használja.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #51649 üzenetére
"Szerintem nem lehet sokkal nehezebb belőni, mint a felirat időzítést."
A feliratot szerintem könnyebb, mert ott nem számít annyira eltérés. A szájmozgáshoz azért nehéz hangot belőni, mert sok szónál az állkapocs (fogak) nyitódása jelzi a hangok kezdését és nem csak a száj mozgásának kezdete, valamint kicsit máskor mozoghat az emberek szája ugyanazon szónál, mert nem vagyunk teljesen hasonlók. Én már próbáltam hangot tologatni egy elcsúszott videón és hát igen....az egyik szónál jónak tűnt a szájmozgás, de már 20 mp múlva egy másiknál nem. Ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy melyik a helyes a kettő közül.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #51646 üzenetére
El lehet tolni, de nagyon nehéz emberi érzékekkel megmondani, hogy mennyit is kéne pontosan. 50ms már eléggé észrevehető. Ha sokáig bámulsz / hallasz késett rendszert, aztán nézel egy olyat, ahol nem csúszik semmit a dolog, egyből megüt a különbség.
-
válasz
SunMount3r #51642 üzenetére
Lesz most 4 nap szabim, akkor majd rafekszek kicsit a temara, es meglatjuk milyen lehetosegek vannak.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
SunMount3r #51619 üzenetére
Nekem ilyen Node 304-es van és tényleg nagyon jó, most 4db HDD van benne és nagyon csendes illetve még hűvös is.
-
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #51619 üzenetére
Persze. Teletömve, 6-tal is.
-
PodMAN
senior tag
válasz
SunMount3r #51601 üzenetére
Köszi ... kár érte
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #51570 üzenetére
Közben az RK3328 is fejlődik LE-vel:
"Livetv, deinterlacing, HDR, mpeg2, 8/10-bit h264, h265, VP9 all working now.
Only HD Audio still to be redesigned and merged into mainline kernel and then backported to the 4.4 kernel used by LE."Hamarosan érkezik egy, majd tesztelem.
-
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #51562 üzenetére
Kicsit most volt időm utánaolvasni a dolgoknak. Pontosítanék magamnak is.
Szóval, Windows 10 idén (2018) a tavaszi nagy frissítéssel megkapta a HDR támogatást, bár még nem tökéletes. Az őszi (most Októberre várható) nagy frissítésben valszeg csiszoltak rajta, de erről nem találtam infót.
A Kodi fejlesztői nem akarnak AMD, vagy nVidia API-kal foglalkozni, mert nem lesz rá ember, aki ezeket követi és implementálja majd a Kodi kódjaiba, így a Kodi csapata a Microsoft-ra vár, hogy frissítse a megoldását (WDDM 2.4).
A többi platformon változó a helyzet. Linuxon nincs még HDR, valszeg akkor lesz, ha Intel kiadja majd a kódot hozzá (remélem).
Androidon úgy olvastam, hogy megoldott, de ezt nem tették nyílvánossá, így a Kodi ebből nem tudott profitálni.
Amlogic vonalon az Androidos megoldást felhasználva - kerülőúttal - úgy látszik működőképes, de ez is közösségi támogatás függő, hogy meddig marad életben, ill. a Kodi tákolását igényli, hogy ne a saját renderelő útját használja, hanem az Andoidosat.
nVidia Shield az nVidia saját implementációját használja, ezért ott tud műküdni a HDR, de bugos (lásd előző link).
-
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #51560 üzenetére
Windows-on, Intel procival, IGP-vel i3 fölött van driveres támogatás a HDR-hez. Persze ehhez kell HDMI2.0a csati, ami ritkaságszámba megy jelenleg sajnos.
Külön VGA-val nincs tapasztalatom, de szvsz. ott is a driver az alap.
Kodiból már béta a 18-as Leia verzió, lassan kint lesz a stabil főverzió, az tudja a HDR-t.
De szerintem a 17-es is tudta már, csak sok hardver még nem támogatja. -
tupacamaru
veterán
válasz
SunMount3r #51556 üzenetére
Ezért ne írom be, mert máris ketten kétfélét állítotok.
-
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #51556 üzenetére
Windows-on miért ne tudna a Kodi HDR-t???
-
benyo513
tag
válasz
SunMount3r #51508 üzenetére
Mire gondoltál korrektebb htpc alatt?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #51548 üzenetére
Ahogy sejtettem, 4K / 60Hz-es GUI-t még Windows alatt sem tudsz beállítani hozzá: Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 24Hz or 4K x 2K (3840x2160) @ 30Hz. [link]
Ettől még a 30fps és az alatti videók kellene, hogy menjenek 4K-ban, ha a KODI-ba (vagy bármilyen lejátszó szoftverben Windows-on) be van állítva rendesen az automatikus felbontás és frekvencia váltás.
A GUI-t pedig mindenhol állítsd 1080p / 60Hz-re.
-
rolio1
tag
válasz
SunMount3r #51545 üzenetére
Más forrás tökéletes. A kodiban kellene a felbontást emelni? Mert ott érdekes módon az 1080 nál is szétesik a kép.
-
tomic
addikt
válasz
SunMount3r #51537 üzenetére
Biosban engedélyezve van. Emelett a Yatseban hol kell ezt beállítani?
-
Narmiaren
tag
válasz
SunMount3r #51537 üzenetére
Én is éppen a távirányítást tervezgetem. Ezt találtam. Nem értek hozzá, de ha jól értem ezzel működhet a teljesen kikapcsolt állapotból(s5) a bekapcsolás. Tudom, nem olcsó... De ha ez az igény, és működik...
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #51525 üzenetére
Tonnányi topicba feltettem már a kérdést, hogy a Dsplayer Madvr-nél meglehet-e azt oldani, hogy a feliratokat ne a xysubfilter tegye ki, hanem a Kodi maga, de senki nem válaszolta meg..A neten meg hiába kerestem.
Dsplayerben annyit tudtam állítani, hogy 3D filmek esetén a videoplayert hívja meg, az meg a Kodi sajátja, így ugrik a madvr, de lehet normálisan 3D-zni. És bele is lehet nagyítani, ami madvr-el szintén nem működik.
-
CirrMee
addikt
válasz
SunMount3r #51516 üzenetére
17.6 -os, frissen lehúzott (elvileg sima) Kodival próbálkozott az ismerős. Próba jelleggel felhúzott rá egy win8 -at, azzal kapásból ment. Igazából a hetest használná szívesen, mert ahhoz ott a legális példány, win10 -re meg nem nagyon akar átállni.
3D: na ezt mindig elfelejtem, azt hiszem SBS lenne a kérdés tárgya (LG).
Pótkérdés Linux szakiknak: Kodi automatikus indítását hogyan lehet elérni Ubuntu alatt?
Ha off akkor sorry, valaki dobhatna tippet a megfelelő fórumra.
-
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #51516 üzenetére
Idézném magamat.
-
CirrMee
addikt
válasz
SunMount3r #51514 üzenetére
Braswell lapon igp.
Kimenet HDMI.
Win8-10 alatt az igp driver telepítése után nem is kell más, de win7 alatt nem elég, a Kodi csak darabosan tolja, meg egymás mellé paszírozza a félképeket. -
zsolt320i
senior tag
válasz
SunMount3r #51508 üzenetére
Igen, arra gondoltam. Elirtam sajnos.
-
zsolt320i
senior tag
válasz
SunMount3r #51484 üzenetére
Thx az infót, jogos.
Ha lesz HDR-t tudó TV, akkor veszek egy ZIDO UH-9-et, az majd mindent megold minőségi filmlejátszásra. -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51488 üzenetére
Ha majd lesz egy CoolerMaster Elite130 házad - akkor érteni fogod hogy miért kell az alacsony profilú hűtő..!
Amúgy a gyári hűtőt valszeg én sem használnám - pedig én Ryzen5 2600x-ben gondolkodom..., ahhoz màr rézmagos jár - de ez a Gemini hűtő nekem is tetszik és praktikus..!
...és ja-ja - fejleszthetőségben sosem árt gondolkodni..! -
válasz
SunMount3r #51488 üzenetére
Szétnéztem aprón is és nem találtam igazából olyat ami tetszene.
Plusz ha megnézed a korábbi áraimat akkor láthatod, hogy ez mind drágább annál.
Az ok pedig egyszerű, ebből számold le az áfát, mert lehetőségem van a nélkül vásárolni
Nyilván úgy is sok, de a 135K már emészthetőbb összeg.De amúgy igen, jó a meglátásod, úgy terveztem, hogy évekig elegendő legyen.
Ami miatt meg AMD mellett döntöttem Intel helyett, hogy ez jó áron volt, plusz AMD ugye tartja magát, hogy 2020-ig marad az AM4 foglalat. Nem mint ha ez a 2400G nem lenne elegendő egy darabig, de valahogy jövőtállobnak látom ezt a platformot.
Lehetett volna faragni belőle még egy kicsit, pl lehet elég lett volna a 2200G is, plusz azért is mert eredetileg 450-es tápot néztem, aztán úgy döntöttem a plusz gari miatt illetve a félpasszív mivolta miatt legyen ez. (A 450w-os még sajnos nem tudja)
Plusz szeretem a csendet, ezt a hűtőt azért vettem, hogy ha hangos lenne a gyári akkor ezt rakom rá.
Ha esetleg nem, akkor meg eladom -
zsolt320i
senior tag
válasz
SunMount3r #51482 üzenetére
Uhh, ezt nem gondoltam volna, hogy ezekben a HDMI 2.0 nem natív.
Ebben szted mi van:
[Beelink x45]
Ebben nagyon erősen gondolkodom. -
zsolt320i
senior tag
válasz
SunMount3r #51480 üzenetére
Mit takar "a szerencsétlen DP átalakítós megoldást" ?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #51477 üzenetére
Nem tudom mi a jelenlegi terv menet, mikorra jönnek már frissített Intel IGP-k végre, hogy megérje e várni esetleg, ha valaki nagyon Budget HTPC-t akar (majd) építeni. Mert már nagyon ideje lenne meglépniük azt amit a Gemini-vel kellett volna, hogy az olcsóbb, Core alatti procijaikba is legyen 4K + HDR támogatás. (És ezt a szerencsétlen DP átalakítós megoldást is végképp száműzzék az IGP-kből).
Persze akkor se köszöntene be a "Kánaán", mert erőben még mindig biztos gyengék lesznek a MadVR-hez, de ha valaki beérti ezekkel a nagyon "alap" beállításokkal, akkor nem ütköznénk olyan dilemmákba, mint most.
Amúgy ott vannak a jóval olcsóbb, belépő AMD APU-k is a 2400G alatt, azokról nem tudom mennyire szuperálnak jól a 4K / HDR fronton (pl. totál minimum beállításokkal), erről még kevesebb az infó. Elvileg a hardveres feature meg van hozzá bennük, kérdés, hogy a kraftjuk is elég lenne e hozzá. Mert esetleg még azok jöhetnének szóba, ha semmi plusz MadVR-es igény sincsen.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51477 üzenetére
-
szami777
addikt
válasz
SunMount3r #51466 üzenetére
Már néztem 3d bd50 és sima bd 50es filmet is, meg 4k-t is, azzal nem lesz baj.
-
válasz
SunMount3r #51457 üzenetére
Minden képen kell egy gép, már csak az egyéb funkciók ellátása miatt is.
Viszont ezen a HTPC-nek kinevezett gépen nem fog menni semmilyen játék ez biztos, arra ott lesz az a gép amiről most írok (6600K) illetve ha kijön az új széria akkor majd meglátom, hogy 9xxx vagy egy 8700K legyen.
Éjszaka már össze volt szedve minden, már majdnem rányomtam a megrendelés gombra, de megremegett a kezem
Van bennem pro és kontra is az AMD kapcsán. Nem vagyok teljesen képbe, de pl az első ryzenes lapok nagyon haklisak voltak a memóriára. Ez nem tudom mennyit változott most az új 4xx lapoknál.
Intel vonalon meg kb tök mind1 mit raksz mellé. Fogyasztás is eddig intel mellett szólt, egyedül ami szimpatikus volt az AMD esetén, hogy többnyire olcsóbbak voltak a konkurensnél, és mellé rendre erősebbek voltak IPC-ben.
De ha a 2400G kevés lesz 4K-ra akkor igazából tök mind1, ha egy mezei 4 magos amd-t veszek bele akár használtan is gombokért, vagy max egy 2200G és megy mellé egy dVga amikor szükségem lesz a 4K-ra, plusz most, hogy a bányászat hanyatlik vga is van dögivel szintén akár használtan, de mivel tudok netto áron vásárolni így akár újonnan is.
Azért örültem meg elsőre ennek az AMD-s holminak amúgy, mert a lap az elég korrekten felszerelt, és az ára sem vészes, és tudja a hdmi 2.0-t.
Intel vonalon nem nagyon van hasonló, ahogy éjjel néztem.
Szóval nem tudom mi lenne a jó megoldás -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51457 üzenetére
...épp ezért nem favorizàlom màr annyira a 2400G-t; csak HTPC-re rendben van -de hosszabb tàvra nem terveznék vele..!Ellenben egy Ryzen5 2600/2600x ami egy VGA-val már nyerő pàrosítás sztem minden célra hosszú távon is..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51455 üzenetére
Tulajdonkèppen igazad lehet - màr csak költséghatékonyság szempontjàból is - viszont egy 2.gen Ryzen cpu azért màs célokra is "tartalék" lehet jócskán - nemtom; egyre kevésbé kezdek hajlani most màr én is az APU irànyába..!
Jó volna tudni hogy 2400G-nél pl. valóban mennyi Ram-ot engedhetsz neki maximàlisan..? -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #51442 üzenetére
Nem lehet 4GB-ot adni az IGP-nek, de elég megnézni a memória használatot GPU-Z-vel
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #51420 üzenetére
"Hát igen, nem könnyű kérdés. Élőben kellene látni a gyorsabb VGA hozadékát a MadVR-es képen."
Egyszerű, feltolod a madVR beállításokat és megnézed a képminőséget, mégha szaggat is
Én semmi eget rengető változást nem veszek észre egyébként, szóval annyit nem ér meg nekem, hogy 50W-ot elfűtsek a majdnem semmire az RX460-nal, szóval az alapértelmezett madVR beállításokon vagyok, azaz chroma upscale Bicubic 60, image up és downscale DXVA2 és minden más kikapcsolva.
-
tomic
addikt
válasz
SunMount3r #51417 üzenetére
Saját tapasztalatból mondom ,hiszen pont ilyen a htpc-m. Mindenre elég fullhd-ig a 2400G,valamint még a 4k leskálázására is. Megjegyzem én plazma tv-vel használom,nem vetítek,tehát a nagyon nagyon finom változásokat nem érzékelem,így a beállításoknál sincs rá szükségem.
Ha a ramtól tartasz elég neki a 3200-3400mhz.Nem gyorsult tőle a madvr ha pl. emeltem a ramot 3200-ról 3400-ra érezhetően.Viszont 2400-ről váltva igen.Tehát kell neki a "gyors" ram!
Mindemellett én csak 2GB ramot állítottam be neki a bios-ban amit használhat,de bőven elég.Madvr nálam így megy(ment) a 3400mhz-s ramokkal:
1080p NGU sharp high megy kb 18-22ms idővel.
Ha jól emlékszem chrispen van beállva még hozzá. Ez megy neki egy alapon járatott igp-vel 3400-as ramokkal.1080i Super xbr amivel garantáltan elboldogul. Kb 9-11ms. Ez ugye erőforrás igényesebb,ez 3400-on futó ramok mellett bírja csak. Ha a ramot 2400-on illetve az igp-t alapon futtatom akkor màr nem bírja.Itt nem emlékszem,hogy az igp alapon vagy húzva ment.
További felbontást csak akkor tudok mondani ha megjött az új alaplapom.
Ha ezek nem elegendőek neked,akkor nem marad más mint a vga.Én RX570-est adtam el és nem érzem a hiányát.Megjelenítőmnek felesleges a további fi..g reszelgetés úgy sem látok érdemi változást.
Remélem tudtam segíteni. -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51417 üzenetére
...hàt igen - a budget kategóriát felejthetjük ha igazi vérbeli gépben gondolkodunk; én most àrulom a jelenlegit - és a terv a következő:
- Ryzen5 2400G vagy Ryzen5 2600x
- Asus X470 i gaming mitx
- 8Gb DDr4 3200Mhz
- M.2 Sata SSd
- Sound BlasterX AE5 a pcie foglalatbaHa a 2600x proci lenne - akkor átmenteném a mostaniból az Rx560-at és egy 500w-os tápot..!
Egyenlőre nem tudom melyik ver. lesz..! -
tomic
addikt
válasz
SunMount3r #51414 üzenetére
Erre mindre jó a 2400G IGP-je.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #51383 üzenetére
Én ott híreket szoktam olvasni, mást nem. Hát, ezt is hírnek szánták.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #51383 üzenetére
Sorry, nem Vivo (az ASUS és feltehetőleg sokkal megbízhatóbb), hanem Voyo mini-PC-t akartam írni. (4 betű és V-vel kezdődik és o-ra végződik, na
, talán nem is "véletlenül"...)
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #51381 üzenetére
Direkt nem szúrtam be az eredeti cikket, amit a 24.hu-n olvastam, ahol ugyanis a főcím ez: Megtaláltuk a tökéletes mini PC-t. Mini PC-nek valóban remek, de komolyabb dolgokra bajos.
-
Milánka
csendes tag
válasz
SunMount3r #51324 üzenetére
Halihó!
Én is sok éve elégedett vagyok a következő AMD-s konfiggal (Win8.1 + KODI):
Athlon 5350 Kabini APU (25W TDP) + Asus AM1M-A + Xonar DX
1 x 4 GB RAM
HDMI to FullHD TVEddig mindent megevett és nagy gondok soha nem voltak vele.
HEVC (H.265) videót már csak CPU erőből (software rendering) tud lejátszani 720p-ig.
Szóval lassan cserélni kell... -
python1
veterán
válasz
SunMount3r #51374 üzenetére
Mi az amire itt nem kaptál kielégítő választ?
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r #51372 üzenetére
Még mindig az AMD-Nvidia kérdés mocorog benned?
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r #51363 üzenetére
Nálam tökéletesen teljesít az Asus RX560 4 gb oc gpu,hőmérsékletben is nagyon elégedett vagyok,egyelőre erőben sem kell több,röccenésnek filmek közben semmi jele.
Azért valóban tesztelném egyszerre a két gyártót,h mit tud "mozi" vonalon. -
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #51363 üzenetére
Ne gondold ezt túl szerintem. A játékosok nagy része HTPC-zik is, ott meg szó szerint tetemes az előnye az Nvidiának.
-
Alien!
senior tag
válasz
alapvetően teljesen jól használható az Nvidia htpc-ben. Nekem régóta ilyen ketyeg benne, pedig anno amd-n toltam még az akkori xbmc-t (valahol a 7850-nél szálltam ki). Nyilván játszok is (3D-ben is), de pár éve építettem egy silent pc-t, akkoriban pedig nem volt kérdés, hogy fogyasztás/hőtermelés/hang miatt melyik gyártó legyen.
Bár egyelőre a mozizásnál a 3D miatt csak fullhd játszik itthon (és ha valaki nem gyárt le egy passzív oledet akkor ez sokáig így is marad), de ennél a felhasználásnál nem sok problémába futok bele. Madvr pörög rendesen, 3D megy (MVC, iso), a kadenciahelyesség is túl van lihegve: alapból talán minden 13. percben van egy ismételt kocka, amit filmezés közben nagyon ritkán veszek észre, pedig nálam a Philips tévén mindig aktív az interpolálás (ott meg hatványozottan jelentkezik minden akadás). Ezt amúgy a reclock-kal totálisan ki lehet iktatni.
Ami nem elhanyagolható előny az Nvidiánál, az a kódoló szoftverek GPU támogatása (itt Cuda), saját tapasztalatom alapján ez érezhetően jobb a zöldeknél.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51330 üzenetére
Ohh - hát persze hogy próbàlna az nvidia is felzárkózni - de úgyis minden - biztosra menő csalódásmentességre vàgyó - HTPC júzer AMD-ben gondolkodik..!
-
tomic
addikt
válasz
Ha nem akarsz szívni akkor elfelejted az Nvidia-t.
Ahogy làtom rendesen körül jàrod a kérdést mire döntés születik -
válasz
8 év használok XBMC/KODI-t AMD VGA-val, panaszmentesen.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51320 üzenetére
Ne foglalkozz velük - nekik ha sz@r is jó; csakakkor is nvidia legyen..!
Én a legjobban döntöttem mikor Amd Htpc-t építettem..! -
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #51311 üzenetére
Kodi mainline-ban már rég dobva lett a 3D támogatás tudtommal.
Kodi MVC vonalon egy forkban maradt meg a közösség által támogatott formában.
De lehet rosszul emlékszem.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51283 üzenetére
Nem arra gondolnak, hogy a MadVR 8bit dithering olyan jó, hogy nem kell Windowstól TV-ig 10bites kimenet? De lehet félreértem én is, mert sok logikát nem látok benne. És azért jobb az Nvidia mert 8bit HDR-t is tud, de az már nem számít nekik, hogy akadozik, mert kevesen látják.
-
BullZeye
veterán
válasz
SunMount3r #51283 üzenetére
Fura lenne, ha 16 millió színnel a TV jobb ditheringet tudna elérni mint 1 milliárddal.
-
cinemazealot
addikt
válasz
SunMount3r #51277 üzenetére
Erről van szó!
Mondjuk, a Conjuring-ot és a hasonló ijesztgetős filmeket pont nem szeretem... ezeket inkább asszonyom bírja.
-
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #51264 üzenetére
Ha táp és táp között van különbség, akkor miért ne lehetne a képben és a hangban is?
Ha az a képzeletbeli rendszer elég érzékeny és szinergista módon lett összeválogatva, akkor már meg tudja mutatni a különbséget.
Hogy lesz-e bármi különbség, azt előre nem tudom megmondani, de erős a gyanúm, hogy lesz.
-
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #51258 üzenetére
Az átalg ATX tápok között is van alacsony zajú példány (pl. EVGA SuperNova G2 asszem), de természetesen itt is van még pár szint feljebb.
Pl. HDPlex Hifi paneltáp. Ami még mindig kapcsoló üzemű, de már elég alacsony az áramingadozása mindegyik feszültségen. Aztán ezt lehet táplálni külső adapterrel, vagy külső lineáris táppal (HD Plex oldalán találsz azt is).
De lehet kezdeni úgy is a HTPC építést, hogy kapásból külön analóg tápot kap a PC a különböző feszültségekre, így lesz egy 5-7-sok tápkörös monstrum. (Pl.)
Szóval ne csak átlag PC-s alkatrészekben gondolkodj, ha jó minőségű HTPC-ről beszélsz.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51258 üzenetére
Hangra lehet, de neki HDMI van nem USB/ DAC. A kerdezőtől olvastam HTPC blogot, képben van.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51252 üzenetére
Kapcsolóüzemű és analóg táp is mérhető zajt visz a rendszerbe, ezért a tápolásnak lehet és van is hatása minősegre. A HDMI kábel persze agyzúzás, főleg mert HTPC és erősítő közé 1-2 méteres kábel tipikus, ahol szvsz kizart bármilyen különbség. Meg amúgy is, ne már.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51212 üzenetére
Arra próbáltam felhívni a figyelmed, hogy nem mindegy honnan gyűjtöd az infót, de még inkább úgy kéne keresned, hogy a saját igényeidre támaszkodó helyről keresd. Jó példa lehet a konkrét kérdésed. Igen, az NGU algoritmus gyengébben fut AMD VGA-n, de a házimozis pont lekakilja, hogy 16 vagy 29 ms alatt renderel 1080/2160p képet, amíg nem dobálja a képkockákat. Semmit nem számít, tök mindegy neki, mert nem fog NGU-val SD Anime-ot felskálázni 24 inc 4k monitorra, 55 centiméterről vizslatva az éleket.
Sokkal nagyobb HTPC-s réteg a PC előtt ülő monitoron filmező, minden egyéb PC műveletet is HTPC-n végző felhasználó. Nekik teljes más igényeik vannak, többnyire ezekkel a példákkal találkoztál. Ez a réteg pont ellentéte a miénknek, nem a kadencia és hangminőség érdekli, gyakorlatban nem ritka, hogy 24p filmet 60Hz-es monitoron néz, halvány fogalma nincs miről beszélünk. Így kell mazsolázz a két tábor között, borzasztó nagy az eltérés, két totálisan különböző nyelv.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51206 üzenetére
Fel nem fogom mit nem értesz, azaz mégis, mert a házimozi topicokban nem látom a hozzászólásaid.
Szerinted egy több milliós házimozi rendszert ugyanúgy kell kiszolgálni, mint egy monitort PC hangszóróval? Gondolod 90-150 inch méretű vásznon ugyanazt látod, mint 24 inch monitoron vagy egy kisebb tévén? A mozisok nem AMD és GF táborra oszlanak, hanem a médialejátszójukat váltják ki kadenciahelyes és minden hangi normát kiadni képes jó minőségű HTPC-re. Ezért azt a VGA-t választják, ami kiszolgálja az igényeiket.
Amíg olyan választ kapsz a kérdésedre, hogy: The frame cadence issue is not that important and not really noticeable, addig pontosan tudjuk a felelet melyik táborból érkezik. Ha ezt a választ egy komoly videofil mozisnak mondod, hangosan kiröhög. Viszont a tévés-monitoros, PC-s vagy belépő rendszert használót tényleg nem érdekli a kérdés és megelégszik a válasszal.
Olvasd végig a HTPC mélyvíz topicot, azzal kezdtem én is. Akik szavai ott súllyal bírtak, egytől egyig "nagymozisok", az ő véleményükre lehetett adni, amit a valóság aztán igazolt. A számítástechnika modernizációt illetően évről évre nagyokat változik, de multimédiát tekintve HTPC szemszögből nem sokat, évek óta AMD-vel építkeznek akikről tudni lehet, hogy értenek a témához vagy házimozira kihegyezett PC-t építenek.
Többször már nem írom le, én ezek hatására egy RX 560-nal frissítettem a HTPC-m. Kadenciahelyes buhera nélkül, nincs hangja, Atmos és DTS:X is kifogástalan, HDR 60 is jó, SDR is. Csak álmodni lehetne kezesebb médialejátszót. Ha egyszer 1080-ról 2160p vetítőre tudnék cserélni, akkor kellene egy RX 570 vagy 580.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
SunMount3r #51206 üzenetére
"Nem nagyon értem ezt a táborra osztás"
Ne hülyéskedj már, sose olvastál bele még AMD vagy NV topikba? Ezeknek hívei/fanatikusai vannak, akik egy kanál vízbe is belefolytanák a másikat. Én is ismerek olyan embert, akinek a vga kártya AZ Nvidia. A többiről hallani se akar...
Ha már ennyit időt szánsz a tájékozódásra, akkor a legegyszerűbb, ha veszel mindkettőt, és kipróbálod. Nem olyan drágák, amelyik nem tetszik, meg kis bukóval eladod. Szerintem.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51204 üzenetére
2 csoport véleményét kevered. Profi mozisok és hobbi filmes PC aktivisták teljesen más szempontok szerint építik a gépeiket. A mozisok ahogy látom szinte kivétel nélkül AMD-znek, PC-sek többnyire GF. A házimozisoknak kadencia, HD hang és további hangi tulajdonságok, szín kimenetek, táp zaj és miegymás számít, a PC-sek azt se tudják miről beszél a másik csoport.
A PC-s viszont olyan szempontok szerint konfigurál, ami hidegen hagyja a dedikált filmes lejátszót építő mozist vagy hifist.
Engem is itt beszéltek rá AMD-re un. nagymozisok, már régóta tapasztalom miért, HD és 4k minden tekintetben hibátlan. Legalábbis amire használom.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #51202 üzenetére
Egy újabb vélemény. Szerinte sem számít a VRAM mérete. De ami meglepőbb, hogy ő is az Nvidia-t tartja jobbnak HTPC-re. Főleg az, hogy szerinte ez a kadencia eltérés dolog nem annyira vehető észre, hogy számítana, de ha mégis zavarna akkor szerinte a MadVR-ben egyéni beállításokkal korrigálható.
Akkor itt kérdezném, hogy van e itt valaki, aki GT10xx kártyát használ HTPC-re MadVR-el, ért is hozzá valamicskét és leírná a tapasztalatait, hogy mennyire vált be neki, voltak/vannak e gondjai vele és, hogy észleli e ezt a kadencia pontatlanság problémát a gyakorlatban?
-
Hohocali
aktív tag
válasz
SunMount3r #51196 üzenetére
Saját tapasztalat (RX550-560):
2GB VRAM általában elég 4k-ra kb. Jinc algoritmusig,
4GB VRAM e fölött (pl. NGU low).Ettől függetlenül volt olyan 2GB esetén, hogy minden lassú volt, ezt általában egy reboot megoldotta. De olyan is volt, amikor vissza kellett rakni DXVA-ra. Ez film függő volt.
Szóval 4k-ra kell a 4GB VRAM. Efölött nem látom értelmét jelenleg. -
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51196 üzenetére
1080p-re 2GB VRAM is bőven elég, 4k-ra minimum 4GB+. LINK MadVR 4k HTPC. Olvasd át ezt is. Saját tapasztalatom, hogy 6GB minimum kell, ha erős VGA-val magas algoritmusok felskáláznak 4k-ra.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #51192 üzenetére
Sorry, rosszul írtam. Szóval ő pont a VRAM méretére írja, hogy 4GB bőven elég, mert ezen felül semmilyen MadVR beállítás nincsen ami többet igényelne. Tehát egy 8GB-os RX570-el semmivel nem lenne jobb, mint egy 4GB-ossal. A Rendszer memóriára pedig azt írja, hogy teljesen mindegy.
Ehhez mit szólnak az itteniek?
-
válasz
SunMount3r #51191 üzenetére
Ezt akár úgy is lehet érteni, hogy minden Gigabyte AM4 lap tidja a 2.0b-t, de lehet, hogy csak ravasz és trükkös megfogalmazás...
-
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #51183 üzenetére
Igen. Nézz körbe, hogy ezekből mennyibe kerül a Kaby Lake procis változat.
(#51184) Janaboy:
Gigabyte H370N Wifi talán, de ez lehet csak HDMI2.0, 'a' nélkül, így nincs HDR.
AMD vonalon Asus ROG Strix X470i-Gaming HDMI2.0b-vel.
Többet nem találtam.
-
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #51177 üzenetére
i5 és i7-ben a legerősebb az IGP. i3-ban egyel gyengébb.
Természetesen a NUC7 sorozatban.
-
stigma
addikt
válasz
SunMount3r #51143 üzenetére
Hali, egyetlen bajom, hogy én is nagyon vártam az AMD alacsony TPD-s prociját (2200GE) de még nem látom hogy megjelent volna. A baj az sok feltételezés van, ami nálam is volt Gemini Lake alatt és sajnos mint kiderült nincs HDR , ami miatt én Upgradeltem legfőképp + 4k miatt (N3150 => J4105)
De sebaj, egyenlőre vannak kisebb SSD-im, NAS-ra állok át ha sikeresen megtörtént a költözésem, majd van felseben egy 32GB-os SSD-m melyre Win10-et teszek majd és várható ha bármi olyan fejlesztés jönne Gemini Lake-nél Win-re amit érdemes kipróbálni, meg tudom tenni.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51128 üzenetére
Felskálázást nem hasznàlok - fullhd-t Kodival nézek - viszont a MadVr-t közepes beállításokkal használom - viszont az Mpc-hc nem a szívem csücske - viszont 4k-hoz muszály..!
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51122 üzenetére
Soha nem jobb összességében full HD képernyőn, mert az SDR konverzió nagy része szoftveres "találgatás", ezért a színek mindenképp pontatlanabbak. Amiben valóban lehet jobb, az a kép részletessége, vagy ha eleve jobb a 4k BD minősége.
Egy korrekt lapban G4560-hoz hasonló proci szerintem rendben van olyan VGA mellé, amit MadVR 4k-ra hajtunk.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51119 üzenetére
Az RX kártyák x8 üzemmóduak, mindenkepp x16 lapba raknám. Sokan mondják, hogy rendszer memória is jobb, ha minél több.
Ebbe az Intel lapba tuti nem raknám be az 570-et, nagyon visszafogná. Nekem az 560 volt Kabini integráltban, most már i3 alatt is érezhetően jobb MadVR-hoz. Továbbra is 4k-ra es magas MadVR-ra értendő, 1080p-re tök mindegy.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #51119 üzenetére
Amúgy még az jutott eszembe, hogy az AsRock miért nem csinál inkább Raven Ridge APU-s alaplapokat? HDR és az MVC is hibátlanul menne és nem lenne ez a DP átalakítós szenvedés sem.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #51115 üzenetére
Már írtam neked, hogy MadVR és 4k-hoz bizony kell. X8 módban fog üzemelni, és ugyanilyen fontos a VGA fedélzeti RAM is, legalább 6GB.
-
hati
addikt
válasz
SunMount3r #51104 üzenetére
Nekem egyben volt a táv és a vevő, de külön is árulják. Azért kérdeztem az elején, hogy most htpc vagy egy PC a TV-re kötve, mert akkor rossz a topic.
-
hati
addikt
válasz
SunMount3r #51096 üzenetére
Jónak tűnik, csak pont a légegér funkcióra és a gépelésre nincs szükségem belőle.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #51093 üzenetére
Semmit. De az MCE táv is ugyanannyi.
-
hati
addikt
válasz
SunMount3r #51093 üzenetére
Mondjuk, nehéz a légegérrel arra kattintani, aminek nincs menüje, gombja a képernyőn vagy csak több kattintással lehet előhozni. Pl. élő TV nézésekor a következő csatornára váltás vagy a rec gombbal a felvétel indítása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest