- ASUS notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola32
senior tag
szia Bitlisz
akkor ha jól gondolom, han xp-m van és feldobom rá az új xbmc-t zökkenőmentesen mennek a hd tartalmak.
(pedig olyan jól szuperál az XBMC Live)
-
nagyúr
én sehogysem bírtam rávenni az XP-t a DTS-re vagy a Dolby 5.1-re. Sőt még a Realtek chip XP-s drivere sem ment fel sikeresen, mert a control panelban nem jelent meg az ikonja ahol elvileg lehetne ezeket buzerálni. Win7 OS-re váltottam felpakoltam az XBMC-t és jéééé minden ment, persze Az akkor ATI driver setupja után...
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Osibaa
senior tag
válasz zsola32 #8002 üzenetére
Én XP-vel használom az XBMC-t, így le kell mondanom a DXVA-ról és az 1080p-s filmeket külső lejátszóval kell néznem (MPC-HC). Ez már egy kényelmetlenség, de vannak más hátulütői is: a távirányítót nehéz úgy beállítani (sok meló), hogy egyszerre jól kezelje az XBMC-t és a külső lejátszó progit is, illetve az XBMC hajlamos belassulni, ha külső programot használtam és ilyenkor újra kell indítani a progit, továbbá ritkán előfordul, hogy "összeakad" a hang a két lejátszóban és az egyiknek van hangja, a másik néma. Ezekre számíts, ha XP mellett döntesz.
Ha nem lennék lusta, vagy lenne bármi okom újratelepíteni az oprendszert, már váltottam volna én is Win7-re, most még várok.
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
nagyúr
Természetesen mesélek, de a jelenlegi állapotban még csak tervek vannak a HTPC konfigjáról. Még az is lehet, hogy egy elavultabb rendszer lesz belőle és nem 920-as CPU. Amúgy az én XBMC verzióm az 9.11-es és abban sincs DXVA, de nem is kell, mert egy 4 éves CPU-val tökéletesen fut és nem akad sehol semmi, nem megy fel 35% fölé a CPU usage 1080p filmek alatt sem.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Tigryss76
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Egy CM690-es házból "költözöm" egy Chieftec HT-01SL-es házba.
Az alaplapom egy Gigabyte GA-MA78GM-S2H amiben egy Gainward 4850 GS dolgozik.
Mivel a 4850 nem fog beférni, ezért vissza kapcsolom az alaplapi videokártyát. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben újra kell "húzni a rendszert, vagy a rendszer (W7), illetve a Catalyst van annyira intelligens, hogy leveszi a vállamról ezt a terhet.Válaszaitokat előre is köszönöm!
Remélem érthető volt a kérdés!Köszönettel:
T
Buta embernél nem tudsz okosabb lenni!
-
Tigryss76
tag
Nos köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat!
Mindeközben utánanéztem pár képen, és elképzelhető, hogy mégis "beférünk".
Ha mégsem, akkor első nekifutásra a Catalyst uninstall lehetőséget részesítem előnyben, bizonyos "kényelmi" szempontokat figyelembe véve!Mindenesetre reménykedem!
Köszi még egyszer!
T
[ Szerkesztve ]
Buta embernél nem tudsz okosabb lenni!
-
kiiso
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy DTS-HD és Dolby TrueHD hang csak a bolti Blu-ray lemezeken van, vagy az interneten lévő (torrent) 5-20 GB-os mkv-k is tartalmazhatnak ilyet?
Azért lenne fontos, mert ha torrentről is elrérhető ilyen hangminőség, akkor nyilván azt szeretném élvezni, viszont akkor az atom+ion páros nem jó, core i3 kéne min. (ha jól tudom).Előre is köszi a válaszokat!
-
nagyúr
Nem teljesen.
Tapasztalatból mondom, hogy az átlag 4,5-6,7-8,6-12 GB-os mkv fileok is javarészt csak DTS-t vagy AC3-at tartalmaznak. Van egy pár olyan mkv-m is amiben DTSHD vagy TrueHD van, de azok mérete 25-40 GB szokott lenni. Csak nézd meg a DTSHD és a TrueHD sávszélességét és abból ki lehet számolni egy átlag 2 órás film hangsávját MB-ban vagy GB-ban.
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
kiiso
tag
Köszönöm a gyors válaszokat!
HTPC szoftver topicban nem válaszolnak, úgyhogy itt is felteszem a másik kérdésemet: XBMC kezeli a veszteségmentes hangformátumokat? Ha nem, akkor egy ilyen hangot tartalmazó file lejátszásakor egyáltalán nem lesz hang, vagy azért DTS/ Dolby 5.1 átjön?köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
Bitlisz
aktív tag
Alapból nem. De win alatt van rá valami megoldás (DSPlayer). Itt van how-to (angol), de eléggé advanced szint.
(sajnos én nem segíthetek, nálam linux-on megy az XBMC, ott DTS-HD-ból csak a DTS core jön ki, a többit tudja GF9400-al (ion), de ilyenekre nálam ott az asztali Blu-Ray, nameg a laptop (HD5730-al, és Total Media Theater 3-al) )
-
Osibaa
senior tag
Annyit tennék hozzá, hogy akkor sincs para, ha az XBMC által nem támogatott formátummal találkozol, ugyanis be lehet állítani, hogy az XBMC a saját lejátszóját használja vagy egy külső lejátszó programot (pl. MPC-HC). Ez történhet defaultban is (pl. minden MKV-t egy külső program nyisson meg) és esetileg is (jobb klikk, lejátszó kiválasztása). Ilyenkor ugyanúgy XBMC-ből indítod a média fájlt, majd a lejátszás végeztével visszatér az XBMC-be és minden megy tovább.
-
kiiso
tag
Köszi a válaszokat!
Osibaa gondolatolvasó vagy, ez lett volna a köv. kérdésem!
Azért még van pár :
Valószínűleg végül atom+ion lesz (fene fog 40 GBot tölteni DTShd/ Dolby HD miatt ).
ASUS AT5IONT-I-ről mi a véleményetek? Jól látom hogy nem normál memória foglalata van? Megéri atom330+firstgen ion-nal szemben?
Ház:
Antec isk 300-65 tetszik a legjobban, nem is vészesen drága. Viszont csak slimdrive és kis HDD megy bele. Pendrive-ról mehet a win? Médiaanyag megosztott külső HDD-n van, szóval ha win megy pendriveról, akkor se optikai, se hdd nem kell.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Bitlisz
aktív tag
Jó hűtésnek néz ki ami rajta van. Na meg a 2db USB3.0 és eSATA.
Igen, laptop memót fogad (DDR3 800).
Részemről még mindig a régi ION a nyerő.Ha nem kell az ODD.
Ennyiért én inkább Zotac ZBOX HD-ND01 -et vennék (az -ND2 az asszem DDR3-as). Ebbe mem és hdd kell. Vagy komplett Zotac MAG HD-ND01 (+~24-et kérnek a 2GB ram + 160-as 2,5"-os HDD-ért...).Mellesleg ezekre az ION-os gépekre van egy XBMC Live (linuxos) gyúrva, szal alapból megy pendrájvról, vagy telepítve (az új beta2 hibás! de hamar javítani fogják.).
[ Szerkesztve ]
-
Osibaa
senior tag
Ha választani kellene az ION1 és ION2 között, akkor szerintem is egyértelműen az első. Viszont a mini-ITX topikban épp tegnap volt téma, hogy hiánycikk lett mindenhol, hiába szerepel az árlistákon, az egyik srác végig telefonálta a boltokat és nincs. (Számítani lehetett rá, az Intel egy ideje már nem vesz fel rendelést az Atom 230/330-ra, úgy tűnik a gyártók is kifogytak belőle.) Aprón elő szokott fordulni, de 1-2 nap alatt elkelnek, szemfülesnek kell lenni.
Ez az Asus lap jófélének tűnik, az Antec házzal párosítva a hűtése is rendben lesz. Pendrive helyett én a helyedben egy ilyen 4 GB-os SSD-re pályáznék.
-
ImI87
őstag
Hello!
Nem biztos, hogy itt van a legjobb helye a kérdésemnek, de hátha vannak itt hozzáértő user-ek:
Egy H55-ös lap és hozzá egy i3 530 proci mennyire felel meg klasszikus HTPC felhasználásra? Tehát netezés, HD film nézés, DivX/XviD lejátszás, stb..... A procinál inkább a GPU rész képességeire vagyok kiváncsi. A beépített GPU-val mennek szépen az 1080p-s filmek, netes animációk, megy ilyesmik?
GPU terén van különbség az i3 5xx és az i5 6xx szériás proik között? És a videó memóriát ezek is a rendszermemóriából lopják le maguknak?
Az egészben az a lényeg, hogy szeretném elkerülni a külön VGA kártya használatát, csak nem tudom mennyire lenne elég a beépített GPU..........
Köszi előre is!
ImI
-
kiiso
tag
Ez engem is nagyon érdekel!
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudna nekem vki olyan oldalt ajanlani ahol le van irva mire kell figyelni egy htpc epitesenel, illetve tudtok vmi jo boltot ajanlani ahol van hozza minden jo turheto aron?
Szeretnek egy kompromisszum mentes htpct epiteni de nem ertek hozza. Nem tudom milyen cuccok kellenek bele. Foloslegesen nem akarok tul jo dolgokat belerakni jatek nem lenne rajta, de szeretnek full hd filmeket nezni, jo hanghatasokkal, szeretnek bele wifit, usb3at bluray lejatszot/irot!?, 1.5 TB winyot, tv tunert!?, fm transmittert!? Kb ennyi, es persze legyen kicsi halk es huvos. Szerintetek menyibe lenne egy ilyen? Megoldhato egyaltalan, vagy ez mar a jovo? OS meg nemtom milesz, de kene lastfm skype stb. Meg vmi jokis haz lehetoleg ami ki is irja mi szol.
Segitsegeteket elore is koszi!
Ha vkinek van vmi jo konfigja azt szivesen fogadnam! Ha esetleg vki mostanaban epit hasonlot. Kosz! -
zsola32
senior tag
sziasztok
core i3-as rendszert kiszolgál ez a táp?
(max. 3 vinyó lenne a gépben, külön vga nélkül)ZEN FSP300-60GNF
ami fontos az a hangja, szobában lesz a gép, ezért szeretném ha minél hallkabb lenne
köszi
-
zsola32
senior tag
közben olvastam valahol hogy integrált videókártyához nem jó....
Ti tudtok erről valamit?
-
kovy79
őstag
válasz zsola32 #8042 üzenetére
Miért ne lenne jó? Bár bizonyos példányoknál gond lehet, ha induláskor nincs elég teljesítményfelvétel, de ezt ki kell próbálni Én már 5 éve Zent használok (gépem az adatlapomon), de még nem volt gondom vele. Akkor is elindult, amikor csak lap, proci (pl 45W-os), memó volt a gépben.
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
DopeBob
addikt
Valaki nem tud esetleg valami MAC minihez hasonló házikót? A szín mindegy fekete lenne a legjobb, és minél kisebb a ház annál jobb. Mini-ITX laphoz, egy 2,5"HDD férjen bele, ODD sem kell.
Találkozott esetleg valaki ilyesmivel?
MZ/X
-
Osibaa
senior tag
válasz DopeBob #8047 üzenetére
Ha tápra is szükséged van, akkor LC-Power 1340mi (2,6 literes, paneltáppal).
Ha jár tápegység az alaplaphoz, akkor Universal M350 (2,5 literes, táp nélkül, vagy külön vásárolt picoPSU táppal, TV hátuljára szerelhető)."40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
Szigi90
csendes tag
Sziasztok
Tervezek egy microATX lapú HTPC-t építeni. Ez egyben letöltőgép is lenne tehát fontos a fogyasztás is. Valamilyen dual magos proci menne bele az olcsóbbak közül(akár dual celeron, vagy valami mobile cpu, de az necces). VGA-nak egy HD4350, ami tudtommal tudja a hardveres HD gyorsítást, 1gb ram. Tehát kérdésem, egy ilyen konfig bírná-e az 1080p-t? Mert ha ezt összeadom fogyasztásba, akkor se mehet 100w fölé az meg nekem ideális lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Villanyszerelés
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- ASUS notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic