Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Beszállok én is a témába, mert ismét HTPC építésbe fogok. Eddig egy direkt erre épített gépet használtam asztali gépként és htpc-nek egyszerre, de mivel vettem egy erős laptopot, így az asztali dedikáltan csak erre a célra túl sok és túl kevés egyszerre...
Túl sok, mert sokat fogyaszt, hangos, és sok helyet is foglal...
Túl kevés, mert az integrált ATI HD 3200-ban ugyan van dxva támogatás, de ennek ellenére nem viszi úgy a fhd fimeket, mint az elvárható lenne... (Egy nagyobb videókártyával meg csak még tovább "böszmésíteném")Ezt a konfigomat sikerült most eladni, és az árából összeraknék egy ION alapú lejátszót, xbmc-vel (eddig is azt használtam). Nagy vinyóm, távirányítóm van, csak magát a gépet kéne összepakolnom... Azért az ion-os választás, mert lehet, hogy linux alapokon folytatnám ezt a dolgot...
Alaplapnak ezt néztem ki: [ASUS AT5IONT-I] Szerintetek mennyire jó választás ár/érték arányban? Kb 40k-t szánnék a lapra. (persze nem gond ha valami ugyanezt tudja és olcsóbb )
További kérdéseim:
-Érdemes-e egy kiskapacitású, olcsó ssd-t rendszervinyónak betenni, hogy az indulás és leállás valóban komfortossá tegye a gépet?
-Milyen ITX-es házat ajánlanátok, amibe belefér egy 3,5-ös vinyó is, és letisztult design-ja van, esetleg nem üt el nagyon a hifi cuccoktól. (bár lehet "cube" is, ha abból van normális)
Előre is köszi a válaszokat!
-
canniball
nagyúr
Az XBMC gyorsbillentyűit lehet-e szerkeszteni? Guglival nem messze jutottam, találtam egy ilyet de ez nekem kínaiul van így abban sem vagyok biztos hogy arról szól amit én szeretnék.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
dabadab
titán
válasz Bandus99 #9797 üzenetére
Scythe Slip Stream Slim.
Nálam szintén EPC3, Zotac IONITX, amin így ránézésre magasabb borda van, mint a tieden (elvileg menne passzívan is), fogyasztása meg kb. annyi, mint az E350 vagy inkább egy kicsit több is, a 400-500 rpm tájára leszabályzott (azt hiszem, L verzió + Zalman Fanmate 2) SSSS rendesen lehűti és éjszakai csendben is max. egy méterről hallom.
Vastag kétoldalas ragasztószalaggal (ami egyben rezgéselnyelőként is funkcionál) raktam az oldallap lyukaihoz, pont befért.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
ASROCK E350M1 alaplap egy EPC3 mini-ITX hazikoban.
Szeretnek masik lehetoleg nagymeretu es csendes ventit beletenni.
Tudtok ajanlani vmit ami valoszinuleg elfer benne?Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
Bitlisz
aktív tag
válasz viperabácsi #9794 üzenetére
HTPC-be minek tuning RAM?
Amin nincs hűtés az nem értelmes RAM?
Miért kéne neki tájákozódni arról hogy az összes alaplapgyártó betartja-e az ajánlásokat?
Egyáltalán, hogy lehet így hiányos információk alapján véleményt alkotni?
pfff[ Szerkesztve ]
-
Salvador20
őstag
tudnátok ajánlani valami mini itx házat, táppal,amibe belefér egy ASUS E35M1-I DELUXE, 2X4gb ram, egy 3,5-ös vinyó, egy dvd író-olvasó, és lehetőleg nem emeletes?
Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
Bitlisz
aktív tag
válasz viperabácsi #9792 üzenetére
Te most a memóriagyártóra vagy kire gondolsz?
Miért árulna szrt, a választék nagy.
Tuning memóriához torony hűtés dukál...
Az az igazság, hogy én még sose használtam hűtőbordás memóriát, és jól megvoltam nélküle... -
Bitlisz
aktív tag
válasz viperabácsi #9790 üzenetére
Jobban megnézegetve egy GIGABYTE GA-P67A-UD4 képet, aminél a tesztben az egyik memóriaslotot takarta a Scythe SCSK-1100 aminek méretei: 105 x 116 x 64
Az Asus P8P67-nél lehet pont van annyi plusz hely, hogy nem takarja el.
Lehet jó a Alpenföhn Panorama HTPC Cooler is (Méretek: 111x105x51)
De a Scythe Big Shuriken SCBSK-1000 szerintem takarja még ezen a lapon is, méretek: 125 x 135 x 58.De van még pár lapos:
Nexus LOW-7000 Méretek: 138 x 123 x 70
Thermaltake CL-P0537D ISGC 100 Méretek: 124 x 96 x 70
meg nem annyira lapos is:
Thermaltake ISGC-400 CL-P0540D Méretek: 126 x 149 x 101[ Szerkesztve ]
-
Bitlisz
aktív tag
válasz viperabácsi #9787 üzenetére
Hasonló kérdése már volt másnak is.
Nagy esély van rá, hogy nem fér el:De 100%-ra sajna ezt nehéz megválaszolni...
de max leveszed a hűtőt a memóriáról (gari ugrik).[ Szerkesztve ]
-
Bitlisz
aktív tag
válasz viperabácsi #9787 üzenetére
Hasonló kérdése már volt másnak is.
Nagy esély van rá, hogy nem fér el:
De 100%-ra sajna ezt nehéz megválaszolni...de max leveszed a hűtőt a memóriáról (gari ugrik).Továbbra is offtopic.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz viperabácsi #9785 üzenetére
Mármint mi alatt?
A kép vmi BIOS beállításokat mutat... -
viperabácsi
addikt
hello
valakinek van tapasztalata erről
[link]
elfér ezalatt a ripjaws ram p8p67 alaplapon? sürgősen tudnom kellene[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Tomix24
addikt
-
Tomix24
addikt
válasz Salvador20 #9780 üzenetére
Van topikja mindkettőnek.
Média Lejátszó: Ha azt akarod hogy filmnézésen kívül másra is lehessen használni(torrent/netrádió/borítókép mutatás/yaml) és azt is úgy hogy kompromisszumos mint állat, akkor 50.000Ft alatt ne vegyél...
De azért már kapsz egy Brazos alapu HTPC-t kb, és csak a Windows dolgokat kell vágni, gondod nem lesz semmire, XMBC, Crome, Win7-64bit-Media Player HC , ilyen nevekkel fogsz összefutni.
Szerintem csak az a kérdés mire használod, ha letöltöd a mozis avikat akor Himedia 2000, aztán annyi. 9900Ft
-
Salvador20
őstag
alaplapnak asrock e350m1 (amd e350+radeon 6310) jó? Úgy értem filmezéshez? Hd tartalmakhoz?
-
-
Bitlisz
aktív tag
válasz Salvador20 #9778 üzenetére
HTPC-t készen nem fogsz kapni. Ha azt is mondják, szerintem hazudnak.
A szegelést semmiképpen nem fogod elkerülni.
Xtreamer Ultráról szerintem itt kérdezz:
http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showtopic=2321
Szerintem az sem annyira kulcsrakész megoldás.Viszont mi valószínűleg soha nem fogunk mást ajánlani mint a HTPC
-
Salvador20
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Xtreamer Ultrájáról? Megéri az árát? Jó a nagyobb felbontású filmek lejátszására, illetve egy kis játékra is windows 7-en keresztül? Vagy nagyon gyenge config? Nem tudom eldönteni, hogy htpc-t vegyek, vagy popcorn hour c200-at? Építeni nincs sok kedvem htpc-t, készen szeretném megvenni
-
MayFlo
csendes tag
Hali!
Az alapötlet egy viszonylag nagy HTPC ház volna ( 2 VGA, ATX lap, 650w-os táp, scythe Mugen 2 proc.hűtő ---> jó szellőzés, stb). Két különböző tervem is van a ház szerkezetét illetően, viszont csak esztétikai hibás rozsdamentes acéllemezt sikerült szereznem (fizetni nem nagyon szeretnék érte ). Keresgéltem a neten valami alternatíva vagy megoldás iránt amikor beleütköztem egy videóba ahol softmetal fóliákat illetve 3M Carbon Fiber fóliát és használatukat mutatták be. Ez tetszett mint megoldás, de nem igazán találtam kiskereskedőt, ahol pedig ezek "felragasztásával" foglalkoznak egy vagyont elkérnek a munkáért. Emellett jobb szeretném saját magam megcsinálni. Kérdés:Hol és mennyiért tudok hozzájutni ilyen fóliákhoz, illetve 3M 94 Primer-hez ?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv R
MayFlo"Obsession has an odor, Tunnel vision has a tell It's fanatical behavior, Have a lovely life in your chosen hell"
-
Csicsóka
őstag
Pár fogyasztási adat új szerzeményemről Linux alatt.
Intel Pentium G620, egy Asrock H61M/U3S3 lapban + 1 SSD + 1 pci-e wifi.Modecom Feel 202 paneltáp + 12V 8A-es Modecom tégla:
Kikapcsolt állapot: 1.5W
IDLE: 25W
HD video, gyorsítás nélkül: 32W (a G620 nevetve visz a hd-t így is)
HD video, VAAPI-val : 29W
Mesa forgatás, forráskódból (100% terhelés mind két magon) : 44WBeQuiet 80+ 300 W-os táppal:
Kikapcsolt állapot: 1.3W
IDLE: 29W
HD video gyorsítás nélkül: 36W
HD video VAAPI-val : 33W
Video kimeneti jel nélkül (lekapcsolt display) még további 2W-al csökken az idle fogyasztás.
Valszeg lecsökkenti az órajelet VGA. -
SzaChe
tag
Sziasztok egy kis segítséget kérnék, én is már régóta nézegetem ezt a HTPC építgetős dolgot, és a következő kis segítséget kérném.
A HTPC kimerül a filmnézésbe.. (naggyon esetleg torrent) 1080 P-s filmek azok a 12 gigás mkv-nál kifulladnak, és annál egyszerübb filmek érdekelnek csak. Tehát ennél nem kell erősebb gép. olyan segítséget kérnék, hogy Ati, illetve Intel vonalon mi az a chipkészlet amely már problémamentesen tudja futtatni XBMC vel a filmeket. én a 785G-795GX és 880G chipkés atuben gondolkodom egy X2 es sempronnal.. vélemények?Ne vitatkozz hülyékkel! Lealacsonyodsz az ő szintükre, és megvernek a rutinjukkal!
-
Tomix24
addikt
Ha érdekel valakit, árulom az ACDC tápom: Amd Brazos építőknek főleg jól jöhet
[link] -
sb
veterán
válasz canniball #9768 üzenetére
Korrekt. Kissé drága nekem az ITX ház+SFX táp 8-10k-jához képest, plussz a nem fedett DVD nem annyira jó, de persze nem kizáró ok.
Viszont 1-2 szerelési képet látva azon gondolkodtam, hogy ha ODD is kerül bele, akkor befér egy normál magas vga? Úgy látom az már az ODD alá kerülne.
-
canniball
nagyúr
-
sb
veterán
MATX kocka házakat tudtok még ajánlani?
ITX-ben eddig a Spire Powercube (vagy reinkarnációi) lenne a nyerő. Olcsó, jól néz ki, rejtet nagy ODD. Kicsit a cpu hűtőnek kevés a hely, de talán az i3 2100 elfér alatt a gyári hűtővel és elég is lenne neki. Vagy még kis alulfeszelés. Ami nem tetszik: csak 1 slotos vga férne bele később, ha kellene (nem csak HTPC célokra) ill a vga felől nincs szellőzés a házon. Erre lenne jó valami megoldás: szellőzés + 2-3 slotnyi hely... és ebbe már beleférne így az mATX lap is.
SFX tápokból amit ezekbe adnak mennyire halkak? Spire 300W-ossal szereli Antler 250-essel ugyanezt (MI-008).
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok.
Kicsit (vagyis lehet h nem is kicsit) OFF a kérdésem
Core 2 Duo T6670 + GMA X4500 viszi gond nélkül mondjuk a FULLHD filmeket?
Én egyelőre csak 720p-s filmmel próbáltam de ott ritkán előfordult 1-1 beszaggatás (mondjuk HDMI-n keresztül tettem ki a 40" LCD-re és ott automatikusan a TV kiírt egy olyat h 1080p Nem vagyok jártas a témában azért kérdezem. VLC-vel próbáltam. A driverek frissek...
Van esetleg valami beállítás vagy ez ennyit tud?Köszi előre is.
-
gamer187
tag
Sziasztok.
Nekem az lenne a kérdésem hogy,
ebbe a házba: http://www.pcx.hu/termek/m-tech-m27-02-420w-szamitogep-haz-76211
bele e megy ez az alaplap: http://www.pcx.hu/termek/asus-m4a78lt-m-58421
-
sb
veterán
itt írnak róla
Én eszerint állítottam be:
active pixels horizontal: 1920 vertical: 1080
front porch horizontal: 638 vertical: 4
sync width horizontal: 44 vertical: 5
total pixels horizontal: 2750 vertical: 1124
polarity horizontal: positive vertical: positive
refresh rate: 23.978Így a frame dropok és nagyobb akadások eltűntek a filmek 90%-ánál, pár filmnél maradt kevesebb frame drop és aminél nincs ott némi nagyon apró akadás néha, de sokkal gyengébb, mint amikor eldobálta a frame-eket.
Van még 1-2 tippp a topicban, lehet, hogy más módot is érdemes kipróbálni (lehet, hogy a minimális szinkron hiba a 23.798 - 23.976 eltérés miatt van ) -
csl1982
tag
Sziasztok,
ezt a házat néztem ki: Gigabyte MIB T5140
A láma kérdésem, hogy ehhez kell külön adaptert venni, vagy azt is adnak hozzá?A ház 60W-os tápja elég egy E350, 2/4 GB ram, 1 SSD + 2x 3.5" HDD-hez?
Köszönöm
-
Imifej
senior tag
Valakinek van még esetleg Zotac ZBOX AD02?
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
Bandus99
őstag
válasz zsola32 #9753 üzenetére
ugyanugy nez ki az s01 mappaban levo filenev mint az s02, s03 ban levo megis csak a 01ben levot talalja meg es teszi bele a mediatarba.
Sot van 1 sorozat amiben jelenleg csak 1 db evad a 02 van betoltve. ott nem tesz be egyetlen epizodot sem a mediatarba-
Magat a sorozatot megtalalja szerepel a valaszthatok kozt, csak epizodot nem jelenit meg hozza.Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
zsola32
senior tag
válasz Bandus99 #9751 üzenetére
mind a hármat egy könyvtárba kell tenni.
és célszerű a sorozat nevére elnevezni a részeket.
pl. bones s01e01
az epizódcímeket utána hozzáírja az XBMC méditár módban.
ha a thetvdb scappert használod (sorozatok), néha célszerű az oldalon rákeresni, hogy az adott sorozatnak van e magyar vonatkozása.
ha igen, akkor azon a néven kell elmenteni a sorozatot.a scrapper beállításokban is magyar nyelvre kell beállítani a keresését.
ha nem talál magyar vonatkozást, helyettesíti az angollal. -
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Nem boldogulok ezzel a mediataras dologgal.
A problemam a kovetkezo
betettem 3 sorozatot 3 kulopn mappaba, a sorozaton bellul s01 s02 s03 mappaban az adott evad. Nem tudom miert, de csak az 1 evad jelenik meg mediatarban.
file modban ott van mind a 3 evad. megfeleloen ahogy kell is.
Mi lehet a gond?Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
Viktoár
addikt
Üdv ismét,xbmc-hez milyen távirányítót érdemes venni?
Üdv:Viktor
-
zsola32
senior tag
válasz Viktoár #9745 üzenetére
gondolom a thetvdb scrappert használod. a tv műsok alatt....
ha nem, akkor ezt kell használni, a beállítások fülben a nyelvet átállítani magyarra.
egyébként erre az oldalra is fel lehet menni és megnézni hogy az adott sorozatnak van e magyar vonatkozása.
(közben megnéztem, az általad említett sorozatnak ezen az oldalon nincsen magyar vonatkozása, tehát angol tartalmat és epizódinformációkaz fogsz kapni - ha a thetvdb scrappert használod) -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Kicsit off a kérdés de hátha ti tudjátok a megoldást.XBMC automatikusan letölti a filmekhez az információkat.Viszont nálam a dr.house-hoz egy tök más film borítóját és leírását szedte le.Lehet valahol változtatni/keresni hogy a megfelelő infokat szedje le?
-
Rawulf
őstag
Szia!
Tök véletlen vettem észre, hogy írtál.
Privát üzeneteket jobban figyelem.
Még nem teljesen teszteltem le.
Kínából várom hozzá még ezt-azt (külső perifériának) hozzá...
Egyenlőre csak képekkel tudom szolgálni:
http://s232.photobucket.com/albums/ee154/Rawulf/ZotacZboxAD02/?start=all"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Imifej
senior tag
Szia. Úgy látom neked ZBOX AD02 van. Én is ilyet szeretnék venni, érdekelnének a tapasztalataid. Megy e VIN7-tel rendesen, zökkenőmentes e Full HD lejátszásakor, mennyire mennek rajta a játékok, NET? Samsung C-650 LCD tv-hez szeretném, hogy a nagy gépet ne kelljen mindig bekapcsolni. Mekkora memória javasolt hozzá? Előre is köszi válaszod!
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
Djuree
félisten
üdv!
szeretnék venni egy htpc-t, csak netezni meg tv-zni kéne (tehát tv-tuner feltétel), minél olcsóbb legyen. mit ajánlotok?
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Bitlisz
aktív tag
-
sb
veterán
válasz Bitlisz #9735 üzenetére
Azt nem tudom hogy csinálod, mert az nv fórum is ezzel van tele. Nem csak ionon, konkrétan a forceware-ben úgy központilag szar a 24p, nem 23.976 pontosan, hanem vmi más... (23.971 talán, amennyire emlékszem)
Nálam is ddr3 van, dualban, 512 jut a vga-nak, csak hdmi-n, stb... de amúgy ez teljesen független ettől. Ha ki van lőve XBMC-ben a képfrissítés szinkronja a lejátszáshoz és 60Hz-en megy akkor 0 frame drop van, a cpu használat 15-25%, abszolút nem hw-s vagy teljesítményprobléma, ha frame-eket dobál, ebből is látszik. 24p-ben gyári állapotú forceware-rel pedig kb. 2-4 percenként van frame drop. Mióta gyártottam 23.976 custom resolution-t az nv forumban írtak alapján kézzel, azóta a filmek 80-90%-át lejátssza frame drop nélkül.
-
Bitlisz
aktív tag
Nálam ION-on az XBMC automatikusan váltja a képfrissítést és Win7 alatt tökéletes a 24p.
Ugyanezt megoldottam anno Linuxon is.
Amd-s VGA-t semmiképp nem ajánlok (még mindig) Linuxra.Nemtom mi a titka, de gondolom jót tesz neki a Dual Channel vagy DDR3 (persze legjobb együtt), 512MB dedikált RAM VGA-nak, csak a HDMI kimenet van használva (nem 2 kijelző egyszerre), új driverek, új XBMC...stb
Esetleg az Aero-t is ki lehet kapcsolni, felesleges.Ja és TotalMediaTheater is fszan viszin a BR-eket 24p-ben (menüvel).
-
berzebub
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni,htpc építésre adtam a fejem,de vannak fekete foltok
Az alaplapot már beszereztem egy MSI H61M-E33.Amire használnám a gépet,hd film,képek,zene és használnám amolyan media storege-nek is mert elég sok gép van a lakásban(3 laptop)ősszevissza és kell egy biztos pont,játék az nem szempont arra van Xbox,esetleg az új Starcraft-ot kiprobálnám,de gondolom az integralt gpu nem nagyon alkalmas erre.Az első kérdésem a proci: i3 2100 vagy 2105(Tudom a különbség csak a gpu,de hd 1080 as filmeknél azért számit gondolom az a plusz 6 egység) vagy pedig i5 2400?Következő gondom a ház,illetve a PSU.Egy i3( vagy i5ös)as konfig 8 gb rammal Bluray iróval 1tb-s vinyóval,mennyit eszik szerintetek?És ha később bővíteném valamilyen mid-range vidkarival az sokat dobna a fogyasztáson gondolom,ezért szeretnék bíztosra menni,de micro atx-es tápból elég ramaty a felhozatal.Hát egyenlőre ennyi a bibi azt hiszem,illetve még esetleg annyi hogyha tudnátok ajánlani valami jó online boltot europában vagy angliában,ugyanis sajnos nem magyarhonban élek,és ha otthonról rendelek az már nem éri meg,ebay amazon kilőve,itt nem nagyon virágzik a homemade computing,mindent készen vesznek,ezért kéne egy kis segítség.Előre is köszi
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
Csicsóka
őstag
Van vmi árulás Nvidia téren, mert NV GT 210-en megy a 24p rendesen Linux alatt. Nem megy viszont sem ezen, sem GF 8200-on ezen a PVR-es XBMC-n a hálózaton streamelt TV. Intel VGA-n meg tökéletes ugyan azon a vason.
Szóval, az NV sem a régi már...
Persze az Intelnek is megvan a 24p nyűgje, ha jól tudom. -
sb
veterán
válasz Csicsóka #9728 üzenetére
Igen, az Atom másra kevés... néha az XBMC+uTorrent kombóra is... persze valószínűleg linux alatt más a helyzet. Oda meg az AMD vga nem túl jó, ez is igaz. Ebből látszik, hogy lenne még hova fejlődnie ennek a szegmensnek, nincs sok (életképes) alternatíva.
Ha már ion+xbmc szóba került... feltettem már a kérdést, de még nem jött válasz, hátha most itt lesz: Rengeteget szenvedtem a 24p frame-drop mentes lejátszásával, most úgy tűnik, hogy sikerült belőni úgy a felbontást/frissítést custom mode-dal, hogy ne dobálja a frame-eket. (azért csak úgy tűnik, mert a filmek egy részében még most is van 1-2frame drop, de nem mindben és folyamatosan, mint régen.) Viszont ettől még előjön néha 1-2 "mikro"-akadás. Látszik, hogy nincs drop, nem ugrik meg a kép nagyon, csak egy picit beremeg pl. egy pásztázásnál, miközben előtte utána teljesen sima (100Hz-es TV-n). Ez mitől lehet?
A másik HD4250-es gépen semmi hasonló nem volt alapból sem, kezdem szegény ion-t megutálni...
-
-
Csicsóka
őstag
Athlon X2 helyett esetleg a tőle kicsit drágább Pentium G620 is jó választás lehet.
A sandy bridge, és a HD graphics 2000 elég új technológia, és nagyon keveset eszik. -
Csicsóka
őstag
Nyilván elegánsabb megoldás, amikor egy olcsó passzív hűtésű VGA-ra bízzuk a dolgot.
Viszont fogyasztás oldalról nézve saját mérésem alapján, nem éri meg.
Volt ebben a lapban átmenetileg egy GF 210, a HDMI miatt. Ez rögtön emelt az idle fogyasztáson 12 W-ot. Miközben HD lejátszásor is lekapta az egész konfig az 50 W-ot, semmivel nem kevesebbet mint ha csak a proci dolgozott maga. Mivel ez egy vegyes használatú (no game), nem kifejezetten HTPC gép, az üzem ideje nagy részében közel 0% proci terhelésen futott. Ezért nem volt érdemes benne tartani a külön VGA-t, a többlet fogyasztás, és melegedés miatt. -
oz82
senior tag
Ja bocs, nem direktbe neked szántam
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
oz82
senior tag
A lehet, az közel sem 100%. Én biztosra mennék akkor egy jó X2 alulfeszelve, nem eszik sokkal többet mint a modern társai.
Idén lehet elég 1 mag is, de mi lesz jövőre, új gépet kell venni?Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
veterán
-
Csicsóka
őstag
válasz Viktoár #9713 üzenetére
"Egyébként egy két magos proci önmagában elég a hd filmekhez? "
Celeron E3400 (2.6Ghz) egy G41-es lapkás deszkában, ami nem gyorsítja hardveresen a HD tartalmakat, nevetve kitolja a csövön a HD-t olyan 60-70% proci terhelésen. Mind ezt 53 W fogyasztás mellett (idle 34 W).
-
Viktoár
addikt
Uraim,köszönöm a segítséget! Valamiért nekem is inkább az x2 felé húz a szívem mert sohasem lehet tudni hogy mikor jön jól a "nyers erő".(Már ha egy x2 3800-nál lehet ilyet mondani. ) Biztos a win7 is meghálálná a dupla magot.
oz82:Igazából még nem tudok HD 5450-es kártyát csak jeleztem hogy ilyet szeretnék a htpc-be.Majd az apróban vadászok.Ha nem enyém lesz a nyertes "licit" akkor már tudom hogy ki vitte el előlem.
Találni még sempron 140-eket de szerencse kérdése hogy kétmagosítható-e.(Ami meg tesztelt az drágább )Gondolom ha sikerül aktíválni a második magot akkor meg már nem energiagazdaságos.Bár nálam most nem a fogyasztás a fő szempont.Egyébként egy két magos proci önmagában elég a hd filmekhez? (Pl.killa sample )
-
oz82
senior tag
válasz Viktoár #9710 üzenetére
Ha tudsz egy Hd 5450 et az érdekel engem is, mert HTPC-t építek
Elvileg elég így, csak ha van vmi. a filmek kódolásával (otthoni kódolású flmek) akkor a hardveres kódolás okozhat gixxert, és akkor kell a proci. Én X2 re szvazok.
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
oz82
senior tag
válasz Viktoár #9703 üzenetére
Szia!
Egyértelműen az X2 3800+. Egy mag a HD (1080p) filmeknél kevés lesz. De ha sokallod a fogyasztást, akkor esetleg lejjebb viheted az órajelet/ feszültséget (Cnq kikapcs a biosban, és RM clockal beállítod win alatt)
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Gigabyte G31M alaplapot 1 GB rammal, egy e3400 celeronnal (vagy e5700 dualcore procival) és egy Nvidia 210 vagy hasonlóan alsó kategóriás Ati vga-val (vinyót, dvd-t nem tervezek vele, lan-ról játszana le filmeket) egy 96W-os külső táp + paneltáp elbír?
-
canniball
nagyúr
válasz viperabácsi #9705 üzenetére
-
viperabácsi
addikt
hali új pc-t szeretnék összerakni nem csak htpcnek lenne használva hanem gamézni is.Érdekelne milyen mini itx alaplapot tudtok ajánlani intel 2500k proci-hoz.Ja és videokártya is menne bele a game miatt
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Viktoár
addikt
Üdv
Az XBMC-hez minimum milyen konfig ajánlott hogy normálisan lehessen használni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest