-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
toto76
tag
Sziasztok!
Hosszas gondolkodás után HTPC építésbe kezdek én is. Lenne néhány kérdésem, ami még bizonytalanná tesz. (egész sok kérdésemre már választ kaptam a fórum olvasásával
Tehát a mostani 'rendszer' a következő:
Adott egy LCD tv, amit a T-HOME t-sat nevű csomagjával nézünk.
Felvételre/lejátszásra egy sony HDD-s dvd-t használunk. Igazából ezt szeretnék kiváltani egy HTPC-vel.
Hogy miért? Nos filmet úgy nézünk, hogy a szomszéd szobában levő asztali PC-t összekötöttem egy 7m HDMI kábellal, légvonalban. Csak hogy van két kis gyerekem és nem nagyon lehet szabadon hagyni a kábelt, azt meg nem szeretné csinálni, hogy naponta húzkodom ki-be a kábelt (elakadnak benne, zavarja őket a játékban stb.. ne is ez a lényeg)Tehát egy olyan HTPC-t szeretnék összerakni, amivel tudok HD filmeket nézni, tudok felvenni műsorokat meg tudom azokat nézni. Nem menne folyamatosan a gép max napi 4 órát.
Van néhány funkció, amit szeretnék 'megtartani' a dvd-ből pl. olyanokra gondolok mint a távirányítóval való bekapcsolás (nem túl fontos, de ha lehet), felvétel közben tudjak másik (korábban felvett) felvétel nézni, onnan folytassa a filmet ahol abbahagytuk (ez vmiféle automata könyvjelző lehet sonyéknál)...
Kérdés, hogy ezek megvalósíthatóak-e pc-vel, milyen szoftverrel stb...?Vas.
Van nekem egy x2 4200+-os procim hűtővel, 2x1G@800, meg egy 450w chieftec tápom. Gondoltam ezeket használnám fel, de a hsz-at olvasgatva elvetettem. Tehát még alakulóban ergo miden ötletre nyitott vagyok.
Szeretem az AMD-ATI párosítást, de hajlandó vagyok váltani (ha muszáj).Elsőre ennyi. Majd ha konrkét hw-vel ismét jelentkeznék (ha lehet)
Előreis köszönöm a válaszokat (meg hogy elovastátok ezt akicsit hosszúra sikerült
hszt-ttoto
-
SirKero
őstag
válasz SirKero #6449 üzenetére
(#6449) SirKero
Erre valaki / milyen proci kéne bele ha HTPC-t szeretnék? / Tehát viszi a full HD filmeket szépen de közben nem eszi le a fejem[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
dabadab
titán
válasz jodamester #6460 üzenetére
Komolyan mondom, lassan megirom a tesztet az otthoni cuccrol, de az Ion tenyleg lejatszik mindent, a killa sample-t is viszi gond nelkul.
DRM is theft
-
UdVi86
aktív tag
Én is mostanában tervezek összedobni egy HTPC-szerű gépet.
Amit választottam: - 785g chipsetes lap (szinte mindegyiken van HDMI port)
- Athlon II X2 240 (65W), mások ennek az "e" verzióját is javasolják (45W)
- 2x2GB ram (HTPC-hez elég szerintem 2GB is)Távirányító: [link] (nem én árulom ).
Valamint gondolom kell bele valami tuner kártya, ha TV-t is akarsz nézni. De ehhez nem értek. -
UdVi86
aktív tag
Én is így vagyok vele. Biztos elkérnek egy kis plusz pénzt azért az "e" betűért. Még most inkább egy 250-en gondolkozok, mivel nálam nem csak filmnézésre lenne a gép, hanem pl. photoshopra, szövegfelismerésre, egy kis videókódolás is lenne néha. És nem tudom hogy az a 200Hz mennyivel csökkenti a teljesítményt. Teszt meg csak a 250-ről van PH-n. Tuningolni meg nem akarok.
-
Honkydoo
őstag
Teszteket nem igazán olvastam, inkább mások tapasztalatait.
De ha kéred itt van egy angol: [link]
Csak átfutottam, de a tesztben lévő videón látszik, hogy lejátssza a full HD tartalmakat.
A képeken pedig megfigyelhető, hogy az Atom! proci max 67%-ban terhelődik hála a CUDA-nak.[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
SirKero
őstag
Ezzel [link]szintén lehet irányítani és ki-be kapcsolni a gépet.
[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
UdVi86
aktív tag
[link] Na megtaláltam a másik hirdetést is. Ez sem rossz. Ennél is azt írja ki lehet kapcsolni a gépet.
-
band1103
őstag
Ezek szerint sok ember még nem látja tisztán hogy: Igen a CUDA (szinte) MINDENRE KÉPES !!!
És ha valaki csak azért vesz 785G lapot mert kell a HDMI port annak üzenem ezt mivel ez a 8200-es is CUDA képes és ezen is van HDMI. A CUDA leveri az összes amd igp-t. Remélem nem kell már sokat várni az ati válaszra. Merthogy olyan mint az egyszeri parasztlány a Mátyás király meséből van is (stream) de még sincs.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
szabi__memo
nagyúr
-
UdVi86
aktív tag
válasz band1103 #6476 üzenetére
Elvileg már van válasza az ATinak a CUDA-ra, nem? ATI Stream, csak nincs hozzá még megfelelő szoftver, de erről meg nem az ATI tehet, ahogy írtad korábban nekem. Tehát a gépezet megvan, csak hiányzik egy fogaskerék.
Van másik lap is ilyen 8200vel? Mert ezen az a stereo hang elég szegényes. Meg nekem pl. kell 6 USB port is. -
jodamester
tag
Látom az ION platform lesz az én emberem...
Egy zotac itx lapot vásárolnék. Mennyit számít ha egy, vagy kétmagos az atom proci? Mert pénzbe (atom n230 VS atom n330+wifi) 20e Ft a különbség. 1080p hd cuccok mennyire szeretik az n330-at? Szükséges-e beruházni rá? -
dabadab
titán
válasz jodamester #6480 üzenetére
"Mert pénzbe (atom n230 VS atom n330+wifi) 20e Ft a különbség."
Igazából nem annyi szokott lenni, alapból olyan 8k a különbség (meg olyan 6k a táp), csak most az iponnal a B verzió baromi akciósan van 20k-ért (ha arra gondolsz).
Egyébként ha XBMC-t teszel rá, akkor semmi szükség a második magra.
DRM is theft
-
UdVi86
aktív tag
válasz dabadab #6479 üzenetére
"Bár vannak jó hírek! Azt hallottam hogy a CoreAVC ami a 1.9.5.0 -óta jól támogatja a CUDA-t a 2.0-tól kezdve fel lesz készítve az ATI stream támogatására is." - én ebben bízok, remélhetőleg minél hamarabb itt lesz és akkor nem kell CUDA-zni. Az én szívem az ATI/AMD-hez húz, de természetesen senkit nem akarok lebeszélni az nVidiáról. Az tény hogy jelen pillanatban jobb választás. De én sajnos még 1-2 hónapra vagyok a konfigcserétől, addigra meg hátha lesz szoftver is.
-
band1103
őstag
-
zodo
nagyúr
HDMP-258S Hátha nem volt még és érdekel valakit.
-
zoltanz
nagyúr
Ezek a kerámiából készülő hűtőbordák milyenek lehetnek van tapasztalat? Az Asus felsőkategóriás lapjain láttam, állítólag jobban vezeti a hőt és jobban is adja át.
-
toto76
tag
Sziasztok!
A media kittes házak hogy működnek pontosan? Az alaplapra vhová rá kell dugnom a kijelzőt és akkor már tudom is használni a távirányítót? Vagy az alaplaphoz kell egy rc?
toto
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Kedves band1103 irányított hozzátok! HTPC-t szeretnék minél olcsóbban építeni! Asus Oply-re gondoltam először, de az most pihizik, netbook féle megoldáson is törtem a fejem, de amit most betudnék jó áron szerezni az sajna csak egymagos atommal van!
Nos mit ajánlanátok? Feltételek kényelmi szmpont, hogy ne kelljen kikelni a fotelből ki es bekapcsolni! Kicsit visszaolvasva erre elég jó kis megoldások lennének!
A legfontosabb, hogy halk legyen!!!"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
veterán
válasz Sickboy25 #6487 üzenetére
Ha band1103 irányított ide, akkor az ő tollaival (konfigjával) ékeskednék kicsit (remélem, nem haragszol meg érte, kedves band1103 ).
Egy passzív GF 8400GS kártya kiváló HTPC-be, mert halk, ki tudja használni a CUDA és a PureVideo HD képességeit - értsd: szinte bármilyen HD filmet tud hardveresen gyorsítani.
Emellé szerintem egy olcsóbb Gigabyte alaplap és egy Athlon II X2 240 bőven elegendő (akár alulfeszelve), jó nagy tárhely és min. 2 GB memória.Ha mATX platformban gondolkodsz, akkor is jók ezek az alternatívák, mert a 8400GS-ből létezik low-profile, vagyis félmagas kivitel. A ház viszont, bármilyen legyen is, jól szellőző legyen. A passzív belső mindenképp megkövetel néhány házventit, tehát valamilyen minimum 12 cm-es, alacsony fordulatú (~800 rpm) minőségi (és ez vastagon értendő) venti legalább kell bele.
-
Sickboy25
addikt
köszi a választ, de döntöttem a gépemet állítom be akcióba! Valami jól szellőző, de hangszigetelt házba rakom be! Terv megvan és a levegő útja is, faja lesz!
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
-
toto76
tag
#6486-ra senki
-
szabi__memo
nagyúr
-
eszgé100
őstag
sziasztok!
most beleztem ki a gépemet, és az az isteni szikra pattant ki a fejemből, hogy HTPC-t kellene belőle építeni, mert szeretném meglepni magam karácsonyra egy lcd tv-vel és azzal összepárosítani.
tehát ami alapanyagként szolgál:
MSI K7N2-Delta-IL lap
AMD 2500+ Barton (2200MHz-n)
1,5GB ddr ram
Radeon 9200 AGP
120GB tárhely
egy dvd olvasómennyire felel ez meg a HD követelményeinek? mit kell esetleg cserélnem rajta, hogy ha esetleg FullHD-s tv-t veszek, akkor azt is ki tudja szolgálni?
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
Steve-0
őstag
válasz eszgé100 #6495 üzenetére
igazából a 720p-s videókat lejátssza a konfigod, nekem is hasonló volt!*
A fullHD-s filmeknél mindenképpen szükséged lesz egy HD3xxx vagy HD4xxx szériás VGA-ra!*Igaz a processzorterhelés olyan 80%-nál volt tehát eléggé meghajtotta a procit, termelte is rendesen a hőt, tehát a jó szellőzésről is gondoskodj ha huzamosabb ideig nézel vele filmeket!
[ Szerkesztve ]
-
toto76
tag
Sziasztok!
A dvd-mnél van időzített felvételre lehetőség. Ez egy HTPC esetében hogyan lehet megvalósítani? (a gépet sleepben kell hagyni vagy ki lehet kapcsolni?)
köszi
-
eszgé100
őstag
válasz Steve-0 #6498 üzenetére
a 720p-sek valóban futnak rajta, legalábbis egy South Parkot egyszer így néztem meg.
fullHD-hez meg elég a hardveres gyorsítás?
melyik a legkissebb hd-s radeon amelyik AGP? a 2xxx-es széria miért van lilőve?"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest