- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flam
aktív tag
válasz Patice #47348 üzenetére
Őszintén szólva "NASszerűként" használnám.
A streamelés helyi hálózaton belül több TV-re (nem egy idejűleg) történne.
Legideálisabb az lenne ha nem kell kábeleznem, de ha valóban akkora különbség van akkor megpróbálom megoldani úgy, hogy kábellel legyen. Jelenleg csak egy WRT841-es TP-linkem van, nem tudom mennyire elegendő ehhez az elképzeléshez. Távoli asztal semmi másra mint,hogy tudjam útközben/munkahelyről vagy a lakás másik emeletéről berakni a letöltéseket stb...Igazából azzal sem vagyok tisztában milyen OS-t érdemest telepíteni rá stb... Kimaradtam pár évet a számtech dolgokból...
-
Patice
Topikgazda
Gép oldalról így akkor nem nagy mutatvány. Egy integrált procis J3455 pl. ezt a feladatot el tudja látni.
A wifis stream már inkább a router + TV kapcsolat sebességén múlik, ez helyi adottság, lehet, hogy fog működni, de időnként beszaggathat a kapcsolat stabilitásától függően.
Ez engem idegesítene, ezért ahol lehet inkább kábeleztem én is. A router elég lehet wifivel, ha nem egyszerre mennek majd a filmek, de legalább a HTPC-t kábellel kötném rá.A 4K streameléshez - bitráta függően persze - szerintem kevés a routered, ahhoz valami bikább izomrouter kellene.
HTPC-re Kodit és valamilyen DLNA szervert kell csak felraknod, hogy a filmes rész menjen.
Torrent-hez Transmission-t javaslok, valamin routerben fix IP, port forward + DDNS belövését, hogy távolról is elérd ezt a gépet, valamint asztali gépre TransGUI-t, hogy legyen webes felületed és így nem kell távoli asztal. Mobilról szerintem valamilyen appal szintén megoldható a torrent elindítás.
Hogy az alap OS mi legyen, az jó kérdés. Win általában ismerős mindenkinek én inkább Linuxot mondanék, de csak ha ismerős.
(#47354) Nirvanus:
Hajrá és jó étvágyat!
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
L4D1K
őstag
Halihó!
Szülőknek szeretnék összedobni egy hangtalan filmezős netezős gépet.
Jelenlegi konfigból egy G3220 lenne az alap, mobo h81n de lehet eladom. Dvga nem lesz benne. Maga a proc igp je FHD videókat el fogja vinni? Másra a netezesen kívül nem lenne hasznalva. Esetleg olcsó, kicsi m itx házat tudnátok ajánlani?
# ANTAL Tuning #
-
bnorci71
addikt
válasz zsoltika74 #47339 üzenetére
a demo anyagok mindig szebbek színesebbek stb túl vannak húzva, de ugye nem azt nézegetjük naponta
Ribi envagyok
#47399 #47340ez érthető,
Egy 15-20Mbit FHD anyagnál elképzelhető blokkosodás? Én még nem vettem észreDorian
azért egy 2,5HDD nem egy hatalmas zajforrásPatice
Hogy az alap OS mi legyen, az jó kérdés. Win általában ismerős mindenkinek én inkább Linuxot mondanék, de csak ha ismerős.parancssortól lábrázást kaptam, de az Ubuntura simán felment a Transmission igaz beállítva még nincs azért a .json fájl szerkesztése feladta a leckét, de menni fog a DLNA viszont simán megy,kicsi gugli és meglepő milyen jó támogatottsága guglival pillanatok alatt van megoldás aki meg nem áll hadilábon az angollal még könnyebben boldogul
Szóval én bátorítok mindenkitJa GUI nincs fent
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Rambovits
senior tag
Sziasztok,
milyen integrált cpu-s, igp-s, alaplapot tudnátok ajánlani, amin 4 sata port van, alacsony a tdp-je, és elég a teljesítménye a következő alkalmazási módhoz:
-torrent
-htpc 1080p, később 4k
-fájlszerver (stream LAN-on, esetleg WLAN-on keresztül)Minél halkabban szeretném összehozni a rendszert minél kisebb házban, minél olcsóbban természetesen . 24/7-ben járatnám.
Amennyiben nincs ilyen alaplap, úgy érdekelhet 2 sata portos, pci foglalattal.
Válaszokat előre is köszi.
A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.
-
Nirvanus
aktív tag
-
PuMbA
titán
válasz djnice #47370 üzenetére
Akkor ezek szerint megírták a GPU gyorsítást a driverbe normálisan. Onnan gondoltam, hogy az ASRock honlapján írva van, hogy GPU rásegítéssel megy a 10bit, csak eddig Windowson sosem láttam működni ezt a dolgot. HD530-as Intel is tud GPU rásegítéssel ugyanígy 10bit-et, de a valóságban úgy megfeküdt Windows alatt MPC-HC-val, hogy öröm volt nézni.
(#47369) Meglivorn: Rosszul tudtam
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Ez a páros el fogja vinni a FullHD videókat IGP-ből is és netezésre is teljesen jó. Procihűtőt kell csak választani valami csendesebbet a gyárinál, bár ha nem lesz terhelve, akkor lehet a gyári is teljesen elég.
Ház ügyben, ha táppal kell, akkor pl. Chieftec1, Chieftec2, vagy veszel paneltápot és külső adaptert, de az lehet a végén drágábban jön majd ki.
-
L4D1K
őstag
válasz Patice #47374 üzenetére
Köszi ez egész jól néz ki, elég minimal.
Még egyenlőre gondolkodom, hogy eladjam e a Giga H81N lapot és váltsak ryzenre, vagy hagyjam a francba és menjen bele egy I5 meg RAM, 1060 azt jónapotkívánok.
Használtan milyen itx lapot érdemes vadászni?
Illetve milyen LP hűtőt, vagy passzív bordát? Rendszer SSD-n lesz.
Tapipados BT billentyűzet is érdekelne természetesen
# ANTAL Tuning #
-
djpundro
aktív tag
Tudja e valaki hogy az uj NUC6CAYH j3455 ösnel a Cec csak ki be kapcsolja a keszüleket ,vagy lehet a Kodinal mindent a rv taviranyitojaval kezelni?Vagy kell meg pluszban meg egy cec adapter ?
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
djpundro
aktív tag
válasz Halkakas #47378 üzenetére
Ertem,es a kepminöseg azt tudnad Egy lejatszohoz ,peldaul Popcorn vagy Zidoo esetleg Egy s905 höz hasonlitani?
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
Halkakas
tag
válasz djpundro #47379 üzenetére
Összehasonlítási alap: S905X-em van, Libreelec Kodival, a NUC-on pedig 17.1 RC1 Kodi
Nincs lényeges különbség, ez a szubjektív véleményem. Élénkebbek a színek, pedig kikapcsoltam minden Intel képjavító technológiát (legalábbis, amit megtaláltam ) és talán kicsit simábbak a svenkek a NUC-on. Más különbséget nem vettem észre.De nem vagyok "vájtszemű", csak sima, mezei felhasználó. -
djpundro
aktív tag
válasz Halkakas #47380 üzenetére
Köszi.
En meg total nem tudom mi tevö legyek ,mert htpc en gondolkodtam az s905 utan ,meg voltak Vten ,Zidoo x9s eim .
Közben meg vettem egy Samsung UBD-K8500 (4K Blue ray lejatszo)ot es annyira tetszik a kepminösege hogy nem merek masba most belekezdeni .Igaz nincsennek Coverek meg Kodi ,de a szememnek ahogy 4k ba felkonvertalja a 1080p es anyagokat nagyon megtetszett .
De nagyon gondolkodom a Nuc ba is ,csak nem tudom mennyit bir el a J3455 ösel ?Kepjavitot lehet valamit hasznalni ,de te nem is probaltad vagy ?
Melyik Memoriat vettel bele 1600MHZ vagy 1866 MHZ öt es mekkorat ?[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
Sziasztok!
Egy ideje nem követem a topicot, ne kövezzetek meg érte.
Jelenleg egy ilyen konfiggal filmezek, szinte csak KODI...
MPC-HC + madVR -re lett kitalálva... de maradt a kodi.Róla lenne szó:
ASRock FM2A78M-ITX--A6-7400K--G.Skill RipjawsX XM 1866MHz 2*2GBMire lenne érdemes cserélni, hogy friss legyen?
Kell-e cserélnem az újabb generációra.
FullHD a felbontás, 1080p .mkv illetve 25GB BluRay filmeket nézünk... -
Celtis
veterán
válasz windlord #47384 üzenetére
Ha windowssal használod, akkor azért nem árt az a CPU. Ha nem megy 0-24-ben akkor pedig a fogyasztás sem hiszem, hogy vészes.
Én a hasonló gépemet egy QC5000ITX-re cseréltem anno. Ez ugyanazt tudja, de nálam Libreelec fut. Ez ugyan nem passzív, de a gyári hűtővel is tökéletesen halk.[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz windlord #47389 üzenetére
Szerintem sincs sok értelme a cserének. Annyival nem fogyaszt többet, mint amennyi maradna a csere után, ha maradna.
Ha Win10 + Kodi és nincs MadVR, akkor inkább megpróbálnám visszafogni a rendszert a fogyasztása miatt kicsit, pl. proci alulfeszeléssel, RAM-ok, IGP visszafogásával, ami még akadást, fagyást nem okoz.
-
konkolit
csendes újonc
Sziasztok!
ASRock J3455 vagy J4205 optikai kimenetén 5.1-et (netán7.1) ad ki magából?
Ahol lenne ott egy régi AVR lenne, annak csak optikai vagy digit bemenete van.Régi alaplapomon kipróbáltam az spdif kimenetet, de csak stereo ment...
Köszi a válaszokat!
-
Patice
Topikgazda
válasz konkolit #47392 üzenetére
Optikán kódolt Dolby Digital 5.1 és DTS 5.1 ki tud menni bitstream módban.
Hogy ezekben létezik-e 7.1 az lehet, de most meg nem mondom biztosan.
6.1-es DD-EX még szintén kimehet bitstream módban.Ha a futó program kicsomagolja PCM-be a jelet, akkor már csak sztereó tud átmenni optikán.
A HD hangokhoz (Dolby TrueHD, DTS-HD) meg már HDMI kell.
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Most vettem egy Geforece 210-et, ami elvileg támogatnja a 2560x1440p-t ezek szerint:
[link]
HDMI-n használom, ennek ellenére sehogy se tudom 2560x1440-re átállítani, "csak"
2048x1152-re.
Ennek mi az oka?? HDMI az nem "digitálisnak"minősül??
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
djpundro
aktív tag
Mostanaban sokat varialtam es remelem ez az összetetel mar megmarad nalam .Asrock j3455 ,2x4gb ,es ssd ,120gb .
Szivessen meghalgatom ,ha valakinek van hozzaszolasa es esetleg ajanlana valami instalacio felet windows alatt ,vagy esetleg dual boot linuxal ,hogy mi lenne a legjobb egy medialejatszonak ?!Erdekel meg Ip kamerak bealitasa is ,mivel vannak a haz bejaratanal es hatul kameraim is felszerelve ,de csak kepeket tudok elmenteni a reuteremen keresztül es jo lenne ha videot is felvenne .
Meghat ha mar htpc ,akkor lehet e egyben hogy nas is legyen ?Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest