Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whito
csendes tag
válasz
band1103 #4421 üzenetére
"de a Vistában még mindig vannak bizonyos kódolású HD Rip-ek amiknek a HW-es lejátszása gondot okoz bármely lejátszóval beállítva."
Wow! De jó, hogy meg lehet oldani, hogy csak bizonyos filmeknél nem megy a HW lejátszás. Nálam az a helyzet, hogy gyakorlatilag csak h264-nél megy.
2 napja megvan végre a régóta várt passzív HD 4550 kártyám. A korábban, a 4293. hozzászólásban említett, innen-onnan összeszedett 1080p tartalmakkal, kodek és lejátszó kombinációkkal játszadoztam. Gyakorlatilag az 5 filmből csak 1 esetében sikerült HW támogatást előcsalogatni, amely elég nagy csalódás egy olyan kártyától, amely célközönsége a HTPC piac.
Tudom, hogy sokszor volt már leírva és össze is gyűjtöttem az utóbbi 200 hozzászólásból az ide vonatkozó hozzászólásokat, de mégis kérdezem a szakértőket, hogy az említett hozzászólásban leírt filmek közül melyik esetében kellene működnie a HW dekódolásnak és milyen beállításokkal?Kissé szomorú vagyok, hogy 5 teljesen vétetlenszerűen talált filmből 1 esetén van HW támogatás. Mi rontok el? Rossz a kiválasztás és pont azt az 5 videot sikerült tesztelnem, ahol nincs támogatás, de minden más video esetében van?
Tudom, hogy manapság a "warez" gyártók azért tudják, hogy hogyan kell "jó" h264-et előállítani, hogy működjön a HW dekódolás, de nem mindig és mindenkinek "olyan" forrásból vannak a videóik. Csalódott vagyok egyelőre, mert úgy érzem, hogy a HDMI kimeneten kívül nagy haszna nem feltétlen van egyelőre egy ilyen HTPC-be szánt kártyának.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen TV-t vegyek?
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mazda topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN90FAT) 190CM 4K NEO QLED SMART 165HZ 2025-26 MODELL! AKCIÓ
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- LG OLED (83C34LA) 210CM 4K SMART 120HZ PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN85DBTXXN) 165CM 4K NEO-QLED PRÉMIUM ! UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65S95CAT) 165CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- Apple iPhone SE 2020, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest