- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
radi8tor #3997 üzenetére
A vinyó indítgatások jelentősen rövidítik a vinyók élettartamát. A notebook vinyók ennek megfelelően eleve úgy vannak tervezve, hogy bírják a gyakori ki-bekapcsolást.
Az asztali vinyók adatlapján megadják a felpörgések számát (30-50ezer db), de a gyakorlatban messze nem bírnak annyit. -
dabadab
titán
válasz
radi8tor #3997 üzenetére
A sima suspend nem igazan, az a HDD szempontjabol olyan, mintha kikapcsolnad a gepet. Az agressziv spindown (vagyis az, amikor a HDD elmegy aludni, amikor epp' nem kell valamit csinalnia (es attol agressziv, hogy ezt rovid varakozas utan megteszi)) mar erdekesebb lehet. Igazabol nem tudom, az biztos, hogy pl az MSI Windekben alapbeallitasban pillanatok alatt elmegy a HDD aludni es szerintem nem szamitanak arra, hogy a ket eves garanciaido lejarta elott tomegesen kellene cserelni oket.
-
dabadab
titán
válasz
radi8tor #3995 üzenetére
Akkor el kell kuldeni a HDD-t aludni. Vagy meg inkabb az egesz gepen lenyomni suspendbe.
Az Antec felfogatasa az a befottesgumi vmivel bizalomgerjesztobb kivitelben, segiteni segit, de nekem nem volt eleg a csillapitasa - aztan persze mindenkinek masok az elvarasai, masok a szoba meg a butorok adottsagai stb, szoval lehet, hogy neked siman jo lesz.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
dabadab #3993 üzenetére
Nekem csak az a lényeg, hogyha nincs használatban a gép, ne legyen morajlás a gépházban, 1080-as felbontású film nézése közben a kutyát nem érdekli ha kattog a vinyó olvasáskor.
Léteznek ezek a zárt vinyóházak, azok sem csillapítják a rezgést?
És a befőttesgumin lógó HDD esete?Nem szeretnék notebook vinyót venni a HTPC-be...
-
dabadab
titán
válasz
radi8tor #3978 üzenetére
A hangadatok nem adnak pontos kepet a rezonanciarol, egy olomtombre csavart HDD-nel (gondolom, kb ilyen modszerrel merik a hangot) csak a motor hangja meg seekeleskor a karok percegese hallatszik - valosagos korulmenyek kozott azonban az a franya rezonancia okozza az igazi problemakat es az nagyban fugg a HDD tomegetol - 3,5"-es HDD-t meg meg nem sikerult igazan rezgesmentesse tennem, pedig probalkoztam mindenfelevel (hazibarkacs, gumis felfuggesztesu Zalman HDD huto, Antec haz fellogato gumijai) de egyik sem volt eleg jo.
-
Alex91
félisten
-
Alex91
félisten
THERMALTAKE VB8001BNS Bach Media Kit
De tap nelkuli...
-
-
Eyesis
őstag
Sziasztok,
Tudtok ajanlani egy olyan házat, amihez adnak távirányitot, hogy tudjam vele ki be kapcsolni a gepet, vagy egy windows remote controllerrel vagy valami alap imonnal szereles nelkul meg lehessen ezt oldani... ami meg fontos, hogy lakk fekete legyen, az lcd kijelzo nem fontos, max valami kicsi, mint az antec fusionnal, lehetoleg ilyen halk legyen, mint az antec fusion :-)
Az ár az álljon meg bruttó 50nnel...
köszi
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nézegettem a HDD-k adatlapját és az 1 TB-os vinyó csak 1-2 bel-el hangosabb a noti vinyóknál. Nem értem miért mindenki a notebook illetve egytányéros 320 gigásakat favorizálja. Csak meg lehet oldani egy 1 TB-osat is rezgésmentesre, pl lógatni.
-
Kobe
veterán
Sziasztok
engem az érdekelne, hogy mennyi lenne a legolcsóbb megoldás, ha egy HTPC t szeretnék építeni, cska és kizárólag filmezésre, HD tartalmakhoz és analóg 5.1 el szeretnék még rajta filemt megszólaltatni
-
Sziasztok,
Milyen alaplapot tudnátok ajánlani, amin van HDMI kimenet, normális hang, és képes legyen full hd-t (AVCHD) lejátszani (kamera felvételeit kellene visszanézni). Mindezt min fogyasztás mellett. Lehet normál ATX is. Intel v AMD?? -
PongiBandi
tag
DXVA kérdéssel fordulok hozzátok. Szerintetek 4X-es AGP-s alaplappal (elvileg) mennie kellene a DXVA-nak, vagy ez élből kizárt? (HD2600Pro AGP 512 Mb)
Természetesen minden driver, alaplapi BIOS, XP stb az elérhető legrissebb, MPC-HC, catalyst hotfix 8.2-től 8.9-ig végigpróbálva, Cyberlink dekóderrel is.
Másik gépemen (PCI HD2400Pro) hibátlanul megy, ahogy a nagy könyvben meg vagyon írva.
-
Szabaka
tag
Köszönöm a hozzászólásokat!
Ilyen téren nézelődök tovább... -
wassermann
addikt
-
-
dni
őstag
válasz
#40935168 #3958 üzenetére
Ha tényleg halk gép kell, akkor sztem a Samu vinyó kiesik. Nekem két F1 (750, 640) van a Fusion-ben és van egy jellegzetes, ütemes búgása, amit a két-két kis gumi nem fog fel, valamint sem a táptól sem a két 12-es ventitől nem voltam elájulva, mondjuk légszállítása jó ez tény. Összeségében nem zavar mert 5 méterre ülök a géptől, és elnyomja a proji zaja, de a szobámban lévő géppel biztos nem cserélném el. Nem kötözködés képen írtam, csak annyi mindent olvastam már sok helyen, amire azt írták, hogy halk és otthon meg csak néztem, hogy most hogy javítsak rajta.
-
Szabaka
tag
Üdvözlet!
Előre elnézést szeretnék kérni, mert nem olvastam végig a topic-ot
Szeretnék egy gépet összerakni otthonra (nem is tudom, hogy HTPC-e egyáltalán) amely éjjel-nappal menne, mert rá lenne kötve egy usb-s nyomtató, egy nagyobb winyó helyi gépek közti fájlcsere érdekében, és persze tv mellett lenne, mert filmet néznék rajta, és zenét hallgatnék.
Tehát fájl- és nyomtatószerver lenne a multimédiás képességek mellett.
Lényeg, hogy minél halkabb, és energia-takarékosabb legyen.
Elsőre egy bontott laptop alaplapra gondoltam, mert ahhoz nem kell tápegység, csak elég az adaptere. A procira pedig tennék egy nagyobb passzív hűtést.
Vagy érdemesebb egy alap p4-es teljesen integrált alaplapot egy csendes táppal használni?
Melyik lenne takarékosabb, filmnézés alatt, illetve csak üresjáratban, esetleg internetről töltögetés közben?
Laptop alaplap, mobil proci, adapter, vagy p4 alaplap, proci, táp?Köszönöm előre is!
-
törölt tag
Szerintem nincsen szüksége noti hdd-re, Hitachi T7K500-am van (320-as), nagyon halk. Antec háznál ez főleg nem téma. Olcsó háznál oda kell figyelni, bár már 10k körül van Gigabyte, egy haverom ezt vette meg (GZ-X1), abban már gumitappancsok voltak vinyóhoz, ami sokat fog.
Sokkal inkább hallatszik a ventillátor, ami ha nem 12-centis, akkor baj van. Tápba is ilyen kell (vagy full passzív táp), és házba is, lehetőség szerint 12 centis, ami fordulatszámszabályzós, vagy még olcsóbb megoldás, körömolló, nyissz, csupaszítás, forrasztópáka, szigszalag, és máris 5V-ra van kötve. 800 rpm-en nem sok vizet zavar, főleg ha 50 colos plazma/lcd előtt van az ember - azt nem 1 méterről nézzük, így aztán a gép kvázi nulla decibel már
A legtöbb HTPC baja, hogy iszonyatosan sok parasztvakító szarral telenyomják őket, aztán ott figyel hátul a 2x6cm vagy 2x8cm ventillátor.
Nemnormálisak - a paraszt meg vegye meg az érintőképernyős tft-s modellt jó pénzért.
Szutykok, én például néha meditálok (lehet röhögni) szobában, és azért írok ki sok mp3-amat (jobb esetben .ape vagy .flac) fájlomat audio CD-re, hogy a hifi DVD játszóm vigye..
Mert a gép még így sem ultrakuss.
De kinek mi az igénye.
Amilyen piaci verseny van manapság.. mindenesetre az Antec megér egy misét, ha van rá korpa.
-
Vladi
nagyúr
Szia!
A lényeg az, hogy felmérd pontosan az igényeidet! Ha szűk a keret, bizonyos területeken kompromisszumokra lesz szükséged.
Valamint jó ha beleásod magad a témába, mert sok olyan trükk van, amivel lehet csökkenteni a költségeket!A többi csak spekuláció vagy mellébeszélés.
-
törölt tag
Rakok össze Neked valamit.
http://www.depo.hu/antec/fusion -> 40e
- Antec Fusion ultra csendes ház (táppal) - 40e
- Alaplap AM2+ Asus M3N78-EMH HDMI (mATX) 3 év gar: 14.990,- (integrált DX10-es hibrid SLI-t is tudó, HDMI-s HDCP-s nVidia)
- CPU AM2 Athlon X2 4600+ OEM 3 év gar AKCIÓ: 9990,-/db (bőven elég bármihez, a filmet az nVidia kezeli), ócsó, jó
- DDR2 RAM 1 GB/1066 Kingmax Mars 3 év gar: 4500,-/db
- DDR2 RAM 1 GB/1066 Kingmax Mars 3 év gar: 4500,-/db
- DVD író: NEC 7203 LabelFlash SATA 20/8/48/16x 1 év gar: 5500,-
- HDD Samsung 320/SATA2/16M (HD301LJ) 3 év gar: 10.990,-Más nemigen kell, az aprólék megvan Neked sztem.
Ez 50.470 ház nélkül. Dobd rá az Antec-et -> 90.470, vagy valami gagyit amiben nem 12-centis ventid van, és buktad az ultrakusst, helyből felszállhatsz vele.
Faraghatsz belőle le egy ram-ot, 4.500-öt megspórolsz, de én nem tenném.
Na, EZ HTPC. Nem mondom, hogy 100 fps-sel fogja vinni a Need For Speed-et 1920x1080-as LCD-n, de a cél nem is ez volt ha jól értem. Mindettől eltekintve mindennapi munkára, filmezésre stb.. szerintem nem kell izmosabb, csak ha már játszol is, bele egy 4850-es (plussz 35-ezer) mondjuk így hasra.. -
bumper
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék HTPC-t építeni. A keret 45e ft.
Ami kell bele:
min 3ghz CPU
1 gb 800Mhz ram
Egy dvd író vagy olvasó
occsó és halk HDD
hasonszőrű táp
és integrált GPUs alaplap, HDPC támogatással
a többit megoldom.Ennyiből kijön vmi?
Fontos, hogy halk legyen.Üdv
Bumper -
band1103
őstag
válasz
wassermann #3953 üzenetére
Ááá...
ez nagyon állat ! Képeket, képeket a népnek
-
wassermann
addikt
válasz
radi8tor #3948 üzenetére
A stabil gépem mellet mindig van egy amit buherálok. Az a gép most pl csak az M1 HD vételére szolgál. Az egész egy nagyobb cipősdobozban, mellette a táp a saját dobozában gond nélkül megy (persze a ventik miatt a levegőnek kivagdosva, a dobozokban minden parafadugó talpakon és valahogyan rögzítve)
Vezeték nélküli bill és egér, WiFi, Bluetooth a gépeken, mobiltelefonok + 1 sétálgatós vonalas telefon. Mindez gond nélkül megy a papírdobozban is.
-
band1103
őstag
válasz
radi8tor #3950 üzenetére
Az öcsém a Kandó koliban lakot 4 évig. Sohase volt se neki se a szobatársának a számítógépéhez háza. Tehát a gép minden belsősége kint volt az asztal feletti polcon ami a szoba geometriai közepén terült el. Alaplap mellet közvetlen volt a táp, mellette DVD író rajta a vinyó. És persze vidokari a lapban. Sem ő sem a haverja meg a rajta kívül még +2fő nem fogta vissza magát mobilozás vagy mikrózás (pop-corn) téren. Mindenfelé kábelek lógtak. A gépek pedig 24/7-ben mentek teljesen gondtalanul.
Aki meg kiheréli a mikróját hogy nyitott ajtónál is be lehessen kapcsolni az megérdemli -
radi8tor
MODERÁTOR
Akkor lehet, hogy rosszul fogalmaztam.
"Elektromágneses összeférhetőség (EMC)
Az elektromágneses összeférhetőség lényege, hogy a berendezések (rendszerek, eszközök, műszerek, stb.) ne bocsássanak ki elfogadhatatlan mértékű elektromágneses zavarokat, illetve a környezeti elektromágneses sugárzások ne okozzanak a működésükben zavarokat (immunitás)."
Ezek ellen egy fémház véd, egy fából, műanyagból készült burkolat nem... De kísérletezni lehet csak én nem ajánlom.
-
misirulez
senior tag
Szaisztok!
Bocs az offért, de akad esetleg közületek egy olyan jószándékú egyén aki rendelkezik jó kis htpc-vel meg hozzá illő szoftverrel tud timeshiftet és fel is venne nekem kérésre egy adást, jó minőségben?
Ma este a BPTV-ről kellene felvenni a " több mint egészség" c. műsort.
Előre is thx ha vki tud segíteni.Üdv
Misi -
band1103
őstag
válasz
adriankoooo #3939 üzenetére
Szvsz többet kell fogyasztania mint egy 780G-nek hisz egyebek közt pl. gyorsabb IGP-e van magasabb Mhz-el. Olyanokat olvasni hogy ha valaki vacillál a kettő közt az válassza a 790GX-et mert az időtállóbb de ha már valakinek van 780G-je annak már nem igazán érdemes kiadnia annyival több pénzt hogy váltson 790GX-re.
-
adriankoooo
senior tag
Erdemes 790GX chipkeszletet venni a 780G helyett, mennyivel mutat ez tobbet kevesebbet fogyasztas, teljesitmeny teren?
-
band1103
őstag
válasz
DarkByte #3934 üzenetére
Akkor néhol megerősítetted de sok helyen befoltoztad a tudásom.
Főleg az nem volt tiszta nekem hogy valójában a x264 tömörítési ráták miatt van az hogy egyik x264-es mkv-t tudja gyorsítani a másik x264-eset meg nem, Ráadásul amelyiket nem tudja azt azért nem mert fölöslegesen nagy tömörítést alkalmaztak hozzá. Ezer -
DarkByte
addikt
válasz
band1103 #3931 üzenetére
DXVA képes IGP -vel minden DXVA -hoz igazított H.264 videót le lehet játszani (az x264 csak egy kódoló a sok közül és ehhez is léteznek már DXVA profilok, lásd: [link]). A Blu-ray lemezeken és a HD DVB TV sugárzásnál is H.264@Level 4.1 videóról van szó, ennél magasabb beállítást használni teljesen felesleges (az ok is itt keresendő hogy némely x264 rip-ek nem mennek VGA gyorsítással, mert feleslegesen nagy beállítással vannak tömörítve, az igazán jó releaser -ek erre egy ideje jobban kezdenek odafigyelni). Az SD videókat pedig Level 3.1 -nél magasabba felesleges tömöríteni (ez is DXVA képes). Level 5.x már csak max. az Ultra HD -hez fognak kelleni de az még jócskán odébb van. Esetleg még az 1080p50/1080p60 lehet érdekesebb mint jövőbeni követelmény, de egyenlőre ilyen videó rögzítésére és tárolására nincs gazdaságos megoldás így senki sem erölteti.
-
band1103
őstag
válasz
Enszuke #3932 üzenetére
Ha szabvány BL vagy szabvány H264-es a forrás akkor a proci mindenképpen idle-ben marad csak az igp dolgozik. ekkor a különbség az igp idle és load-ja között max 8W.
A 780G-nek nincs gondja a H264-el, azt viszi mint a parancsolat viszont az X264-el már más a helyzet.
Abban egyet értünk hogy ha már erős cpu van akkor minek igp. -
band1103
őstag
válasz
band1103 #3929 üzenetére
Bocs de lejárt a limitem.
giga780G+alulfeszelt(1,04v)-os x2 4000 -os cpu+C&Q miatt 1000MHz=
=28W+35w
=63W
Mindez Media player classic HT álltal 720p-s x264-os mkv lejátszása közben dxva bekapcsolva, CPU terheltség 3%-on. Más 1080p-s x264-es mkv lejátszás közben max 8%-os CPU terhelés. Ha nincs a lejátszóba bekapcsolva a hw akkor is max 25% az 50 helyett mert az igp drivere (pl.:catalyst) azért még mindig dolgozik.
Az igaz hogy vannak olyan x264-es avik amik olyan szürőkkel, filterekkel vagy algoritmusokkal lettek elkészítve amit már nem ismer az IGP decodere ezért a cpu-ra terhelődik a dekódolás. Az is igaz hogy a képminőség javítása érdekében az ilyen "H264 szabványtól" eltérő x264 algoritmusok még jobban el fognak térni a H264-től tehát idő teltével a cpu fog egyre jobban erőlködni az igp helyett. De a hw gyorsítást nem is az x264 folyamatosan fejlődő spec. algoritmusaira találták ki.szerk:ugyan ugyan. Es hol látsz a boltokban x264-es kódolású mkv-s filmet DVD5 ös lemezen? Csak nem te is torrentezel? Akkor csak kicsit szét kéne nézzél és bármikor letölthetnél egy csomó filmet BL formátumba is. Lehet kicsit nagy a mérete de ot a Digicom 30Mb le-fel csomaga
-
band1103
őstag
válasz
Enszuke #3927 üzenetére
Üdv!
"Idotallosagban pedig szinten a proci a nyero, mert az igp-t - ahogy oregszik - egyre kevesbbe tamogatjak a lejatszok."
Na ez a kijelentés úgy érzem nem igaz és elhamarkodott volt. Gondold át a igp hw-es lejátszási folyamatát. A Gyári BL és egyébb gyári HD filmeknél nem lejátszófüggő és soha nem is lesz az. A HD aviknál csak akkor az ha a lejátszó kizárólag a saját codec-eit használlja. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Enszuke #3927 üzenetére
"Idotallosagban pedig szinten a proci a nyero, mert az igp-t - ahogy oregszik - egyre kevesbbe tamogatjak a lejatszok."
Mármint ha az IGP-t nem támogatják majd idővel, akkor nem inkább egy normálisabb GPU kéne a gépbe? Vagy a nagyobb fogyasztás miatt ez nem jöhet képbe...?
-
as_Rock
őstag
válasz
Enszuke #3925 üzenetére
Ja, de ha jobbára az IGP megoldja, akkor többet fut alapon a proci, kisebb a fogyasztás, hőleadás.
Olyan ez mint azonos árban 2 autó, az egyikben 65LE-s a másikban 90LE-s motor van ugyanolyan vagy ég jobb fogyasztással.
Amire most kell, arra elég azt első is, de gondolom a másodikat választanád te is
És ugye ott az időtállóság kérdése... -
as_Rock
őstag
-
mr_ricsi
veterán
válasz
wassermann #3920 üzenetére
[link]
(A 6-7. sort olvasd!) -
Tim82
félisten
válasz
wassermann #3920 üzenetére
Enszuke csak a DX10 miatt kérdezte, HTPC-szempontból nem fontos a DX10 megléte.
-
-
Sipi-
őstag
Az említett (illetve egyéb) hdmi kimenetes lapok tudják natívan az 1360(vagy 1366) x 768-as felbontást Windows alatt?
-
Sky85
tag
Sziasztok!
Most vettem egy LCD TV-t és tervben van mellé egy HTPC is!
Ebben kérném a segítségeteket, ha vki nagyon ráér és kapizskálja a dolgot, az segítene összedobni egy HTPC-t max. 100-120e HUF, csendes legyen és lehetőleg fekete ház!
Ja és Intel!Elöre is köszönöm!
-
wassermann
addikt
válasz
Enszuke #3911 üzenetére
A cikk régi, azóta az AMD DualCore is megúszható 35W-ból (KLIKK), ami -10W a be2350-hez képest. Így az Intel előnye csökken 3W-ra (83W-10W-70W). Viszont 3W neked nem lesz elég egy HDMI kimenetes videokártyára (így a fenti törpével én nyertem : ) Itt szerintem egyértelmű, hogy az ATI chipset az "aduász"...
-
wassermann
addikt
válasz
Enszuke #3909 üzenetére
Szíved joga, ha Intel-t választassz! Eszem ágában sincs bárkit rászoktatnom az AMD-re. : )
Én az integrált HDMI-s ATI chipset miatt választanám a fenti 17*17cm-es törpét, ennél most nincs jobb.
Egyébként ha kicsit varázsol az ember, a Cyberlink H264-es kodekjével garantáltan ki lesz használva az összes mag Windows alatt is. Ez ugyanis a Windows-t kikerülve gyönyörűen megosztja a terhelést a magok közt. -
wassermann
addikt
válasz
Enszuke #3898 üzenetére
"Intel mobil procis alaplapokat is veri? 35W es core2duo"
Ha alacsonyfogyasztású AMD-t teszel bele igen. A teljes PC fogyasztását nézve most ez a konfig a csúcs, úgy hogy a sebesség is megmarad, így nem kell lassú géptől tartanod. Idézet innen, THW:
The Athlon 64 2000+ runs with a core voltage of 0.90 volts and uses just 8 watts. As a result, the CPU easily operates without a fan. If you drop the 8 W Athlon 64 into a motherboard based on the 780G chipset, then the system hits power consumption numbers that, in our measurements, are below Intel ’s Atom desktop solution. We were even able to lower the core voltage by 11%, without stability problems, and the power analyzer read lower numbers. Interestingly, AMD’s Athlon 64 2000+ processor, unlike Intel‘s Atom CPU, is not embedded in the motherboard. It can be run on any board with an AM2 or AM2+ socket... ...Compared to Intel’s Atom, which runs at 1.6 GHz, the Athlon 64 2000+ is clocked at 1 GHz—60% lower. Despite this, the Athlon 64 outperforms the Atom in several benchmark tests as a result of its more efficient K8 architecture. In addition, the energy consumption of the entire system is lower, and that’s what really matters most.
-
Sipi-
őstag
Sziasztok!
Otthon ismét előkerült a téma, hogy kellene a nappaliba egy gép, a tv-szekrénybe. Nem néz ki jól és útban is van a tv és az asztal között a monitorkábel és a jack dugó hosszabbító, ha filmet, sorozatot akarunk nézni (meg mindig elő kell szedni a kábelt, majd visszarakni, szóval macerás). Tehát eldöntődött, kellene egy gép.
A korlátok fizikaiak: maximum 28-30 cm mély gép fér el a szekrénybe. "DVD lejátszó-szerű" házat néztem, de egyelőre csak két megvehető típust találtam:
FOXCONN RS233
SilverStone LC02
A foxconn ház sokkal olcsóbb, viszont nem találtam arról infót, hogy milyen táp megy bele, illetve a házról sem olvastam még review-t sem.
A silverstone háza ismert és van benne egy 240W-os táp is.
Szóval a kérdésem első körben, hogy van-e még ezeken kívül olyan ház, ami "DVD lejátszó-szerű" és maximum 28-30 cm mély?Köszönöm a segítséget előre is.
Üdv,
Sipi- -
mr_ricsi
veterán
válasz
Enszuke #3903 üzenetére
"Ha jol tudom, mar az amd is attert az intel fele fogyasztas meresre."
Nem jól tudod.
Az AMD továbbra is a TDP-t adja meg, de már itt-ott egy intelhez hasonló adatot is feltüntet, amit -állítólag- össze lehet vetni az konkurens adataival."a gep fogyasztasa teljes terhelesnel,"
Amikor gépfogyasztásokat mértem, a legnagyobb problémát az okozta (okozza), hogy ezt a "teljes terhelést" hogyan lehet elérni. Ugyanis a mai gépeknek szinte minden alkatrésze takarékoskodik, ha éppen nincs dolga. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Enszuke #3898 üzenetére
Verheti, igen!
A 45W az AMD-knél azt jelenti, hogy a proci csúcsfogyasztása 36 és 45W között valamilyen érték, az intelnél megadott 35W pedig egy tesztprogi-csokor lefuttatása alatt mért átlagos fogyasztás. A 35W-os Intel proci csúcsfogyasztása simán lehet akár 45W is, úgy, hogy az AMD-ben a memóriavezérlő is benne van.
Az AMD chipsetek fogyasztása pedig kevesebb, mint az Inteleké, ezért rendszerben lehet az AMD-s kisebb fogyasztású. (De legalábbis nagyon hasonlók.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Asustor NAS
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged