Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
HTPC - gyakorlatilag egy speciális PC. Legfőbb jellegzetessége, hogy illeszkednie kell az otthoni szórakoztatóelektronikai eszközök (tv, erősítő, stb.) közé, legyen csendes, keveset fogyasszon, kezelje a ma elérhető kép, videó és hang formátumokat.
Jó alap valamelyik ASRock N3150-re épülő integrált alaplap (nekem pl. az N3150DC-ITX változat van), legtöbbjük passzív hűtésű, nagyon alacsony fogyasztású.
Mivel ma már alap, hogy legalább kétcsatornás memóriakezelést támogatnak a rendszerek, így 2*1/2/4 GB memóriát érdemes mellé beszerezni (én a későbbi NAS+tv szerver felhasználáshoz 2*4 GB-ot vettem).
SSD és HDD preferencia kérdése.
Ha PC-ként is használni akarod, akkor valami billentyűzet+egér párosra is szükség lesz. A ma legmodernebb megjelenésűek a Logitech/Microsoft/Rapoo trióból választhatók, utóbbi még meg is fizethető.
Ház: illeszkedjen a meglévő szórakoztatóelektronikai eszközök közé, ezen túl személyes preferencia kérdése, ki mit választ. Persze férjenek bele a belevalók.
Operációs rendszer:
- 90+%-ban HTPC-ként használva OpenELEC (kicsi, gyors, célrendszer, kiegészítőkkel bővíthető a funkcionalitása);
- vegyes használatban akár Linux, akár Windows.HTPC szoftver (frontend):
Linux alapon KODI
Windowson KODI vagy MediaPortal
Ha mazochista hajlamai vannak valakinek akkor szóba jöhet még Meedio vagy Homesys is.Távvezérlés:
valamilyen távirányító beszerzése, telepítése
Pulse-Eight USB-CEC adapter beszerzése és akkor használható mondjuk a tv távirányítója
billenytűzet+egér páros
KODI-hoz van telefonos, táblagépes alkalmazás: KORE vagy Yatse
KODI vezérelhető más számítógéprőlPVR funkció:
legalább egy tv tuner szükséges hozzá (szinte bármelyik ajánlott, de én többet nem vennék Pinneacle/PCTV System terméket),
ezen kívül Linux rendszeren a tvheadend szervert kell beüzemelni, Windowson a MediaPortal tv szervere talán a leghasználhatóbb.A saját HTPC-m:
Chieftec IX-03B ház
ASRock N3150DC-ITX integrált alaplap
2*4 GB Kingston KVR16LS11/4 SO-DIMM
1 db 120 GB-os Samsung HDD
TP-Link TL-WN821N wifi adapter
noname bluetooth adapter
Rapoo E6100 billentyűzet
Logitech V470 egér
Leadtek WinFast DTV Dongle Mini DVB-T tv tuner
Bandridge BTV400 botantenna
Castletech EZ100PU smartcard író/olvasó
LG GP08NU10 DVD-RAM[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest