- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egérpad topik
- Fujifilm X
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rodzser Mór #2190 üzenetére
Már lemondtam róla (visszaadtam a szomszédnak
)
-
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2174 üzenetére
A fenti módszerrel ha megírod a vendor/device azonosítókat, akkor szívesen megkeresem neked. Egyébként google-be írom csak be, de itt nagy eséllyel megtalálod:
Device Hunt -
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2169 üzenetére
Semmi gond, én is most jöttem meg nyaralásból. Remélem sikerrel jársz!
-
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2167 üzenetére
-
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2164 üzenetére
Van másik gép a közelben, amivel le tudsz tölteni? Akár a telefonod is megteszi, ha utána át tudod juttatni a fájlokat a gépedre, vagyis van kábeles összeköttetésed (usb) a géppel. Ez esetben ugyanis elegendő lenne a hálózati kártya driver(eke)t eljuttatni a telepített gépre. Elég sokfélét felsorol a HP oldala, szóval ilyenkor a következőt kell tenni: az eszközkezelőben kattints a Hálózati kártyák szekcióra, nézd meg, melyek mellett van sárga felkiáltójel (ezeket ugye nem ismerte fel a telepítő), kattints rajta duplán, majd a Részletek fülön (nem emlékszem, W7-8 esetén is létezik-e, de szerintem igen) és itt a legördülő menüből keresd ki a Hardverazonosítók sort. A VEN (vendor-gyártó) a DEV (device-eszköz) párosából kiderül az eszköz típusa és elegendő csak azt a drivert letölteni a HP oldaláról. Vagyis azt írd be a keresőbe, amit ott látsz, nem kell pontosan, meg fogja találni. Alábbi a saját gépemben lévő hálózati kártya:
Ez esetben a keresés: ven 8086 dev 1539
-
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2162 üzenetére
Nem tudom, milyen meghajtó van a laptopodban; ha hdd, akkor esetleg érdemes lehet egy kisebb, mondjuk 120GB körüli ssd-re cserélni és a memóriát is felbővíteni 8GB-ig, ha még nincs benne annyi és nem hiszem, hogy gond lenne a W10 futtatásával. Én mondjuk szeretek kísérletezgetni, főképp ha még üres a rendszer, akkor mindenképpen megpróbálnám a W10-et feltenni. Egyébként van ott frissebb rendszerhez is (W8.1) is driver, ha esetleg ragaszkodsz a hivatalosan támogatott utolsó Windowshoz, bár ez utóbbi támogatása is lejárt idén, de még mindig frisebb rendszer lenne a W7-nél. Akárhogy is döntesz, egy remek géped lesz.
Igen, a HP Support Assistant ezt teszi, összegyűjti a gépedhez tartozó és frissíthető drivereket, ebbe a BIOS is beletartozik.
-
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2160 üzenetére
Ez egy nem hivatalos oldal, persze nem jelenti azt, hogy nem fog működni a gépeden; esélyes, hogy igen, de első körben én mindenképpen rábíznám a windows update-re a dolgot a telepítés után. Tegnap húztam fel egy kölcsön Elitebook 830 G6-ost és a régi biossal nem indult el a telepítő. Szóval ezt a sorrendet követném a helyedben: BIOS update > Windows install > Windows update > HP Support Assistant.
Viszont most keresgéltem kicsit, letöltöttem az utolsó bios-t a gépedhez (Windows 8.1 64bit volt kiválasztva a driver oldalon) és itt nem csak a bios filet nem tudom beazonosítani (van két file az exe-ben(68SCE.CAB és 68SCF.CAB), feltehetőleg az ezekben lévő valamelyik .bin file lesz az, de erre nem esküdnék meg...), illetve a másik gond, hogy itt még nem látok lehetőséget a pendrive elkészítésére (bár a leírás szerint képes rá: This package includes several methods for updating the BIOS version as follows: - Use the HPQFlash Utility to update the BIOS directly in a Microsoft Windows Operating System environment, - Create a bootable USB Key to update the system BIOS, - Use System Software Manager (SSM) to update the system BIOS on PCs in a network), amit az újabb bios file esetén már felajánl a telepítő, így a nem HP asztali gépemen meg tudtam csinálni.
Szóval így a végére azt javasolnám, próbáld meg a windows telepítést elsőnek (ha még nincs meg at telepítő, akkor innen elkészíthető), utána érdemes lehet a bios-t is frissíteni.
-
looser
addikt
válasz
Rodzser Mór #2158 üzenetére
Én biztosan megpróbálnám feltenni a W10-et, szerintem fog találni hozzá drivert, még ha hivatalosan nincs is. Windows update-et rá kell küldeni, amit meg nem talált meg, arra még ott van a HP Support Assistant. Hajrá :-)
szerk.: az utolsó bios-t mindenképpen telepítsd az OS előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Sorozatok
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Vivobook X1403ZA 14" 3K OLED i5-12500H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- X13 Yoga Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv aktív toll gar
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás szám
- Asus A15 FA506QR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 16GB 1TB magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest