Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsaBully
tag
-
duvi
nagyúr
válasz
krumpLEE71 #36994 üzenetére
Összefoglaló/Segédletek "A HUD színének egyedei módosítása:" bekezdés.
-
pcnet
addikt
válasz
krumpLEE71 #36994 üzenetére
Összefoglalóban van link. Itt lehet egyéni összeállítást készíteni és van leírás is, hogy hol, mit kell modosítani.
-
krumpLEE71
csendes tag
Tiszteletem !! Rég nem játszottam , anno bekevertem a szineket a műszerfalba, de most nem tudom? hogyan kell, segítséget kérek, win 10 64 biten játszom alap elitet, horizon, nélkül. Válaszokat nagyon szépen köszönöm!
-
okyoky
tag
válasz
Attila 1984 #36991 üzenetére
Hi!
Szerintem a Galaxy map balról második fülén ha beírod, v. bepasztázod a cél rendszer nevét, akkor is kijelölődik, és útvonal tervezhető, ha filterezés miatt nem is látszik. -
pcnet
addikt
válasz
Attila 1984 #36991 üzenetére
A csillagok típusára nem állítottál be szűrőt? Pl csak tankolgató csillagokat? Vagy valami más szűrőt Galaxy mapen? Ha rázoomolsz a cél rendszerre, akkor sem látod?
42861: Grat! Szép fogás!
-
Attila 1984
tag
ÜDV! COMMANEREK!
A segítségetek szeretném kérni! Egy sima passenger küldetésbe vagyok ...és amikor az utolsó uticélomat akarnám kiválasztani akkor olyan hiba lép fel hogy a csillagokat csak a lakott részen mutatja , sehol máshol...
Mutatja ugyan hogy hovan kéne mennem, de a csillag nincs ott ...,tehát nem tudom cél ként megjelölni se . Mi lehet ez? Az válaszokat előre is köszi!!!
-
42861
senior tag
A tegnapi nap szép fogása. Y-Class csillag, 15 holddal. Ezzel egalizáltam az eddig ismert rekordot. Bár nem tudom mennyire él még ez az oldal.
-
-
gentlelynx
tag
válasz
okyoky #36987 üzenetére
Nem vált feleslegessé, csak megfogadásra került
Köszönöm a tanácsokat, abszolút nem vettem "kioktatásnak".Viszont egy kicsit félre mentünk... Az eredeti felvetésem inkább arra irányult volna, hogy kiderítsem mennyire általános/elvárható/elfogadható a EDMC használata, tegyük fel a "mi" köreinkben (EDHU)?
Hisz minden adatbázis csak annyira használható, amennyire odafigyelnek annak karbantartására, frissítésére.
Megvallom egy kicsit úgy éreztem, az hogy én ezt böngészem használom az adatait (amit nem mellesleg más játékosot töltögetnek "szorgalmasan"), akkor egy kicsit nekem is tennem kéne érte.
Lehet, hogy ez csak az én "defektem", de így érzem... Vagy ne foglalkozzak vele? -
Ice_Man22
senior tag
válasz
gentlelynx #36981 üzenetére
En Parutis rendszerebol szallitok utasokat EDBM be(remelem jol irtam le). Egy uttal kb 60 millat keresek de ez valtozo. Viszont mindegyik minor frakcional ally kell legyel. Ja es a cel allomas 1 millio 686 ezer LS re van. Szoval 40 45 perc tomeny unalom az egesz ut.
-
okyoky
tag
válasz
gentlelynx #36979 üzenetére
Nem kioktatás jön, hanem az elmúlt pár évem szenvedésének összegzése:
Kereskedés: több hónap alatt keserves, unalmas trade-eléssel összeszedtem egy Pythont, 288T rakományt tudtam vele vinni, körönként 4000Cr/t haszon a max. amit ki tudtam hozni. Óránként 5 körrel is csak 6MCr jött össze.
Trading rang húzásra, és pénz szerzésre is jobb szerintem a data delivery (régen Ceos - Sothis között de azt már el lehet felejteni, Mainani - Ngalinn amit lehet, hogy érdemes megnézni, bár hónapok óta nem jártam arra).
Esetleg A-B utas szállítás, ha van pénzed egy nagyobb hajóra, (Parutis -> Medb - Vela Dock között néznék szét).
Mindkét módszer jelentősen több bevételt termel, mint a kerskedés, és az elsőhöz nem is kell nagy befektetés. (Valamit húzzák a Trading rangot is.)Ha mindenképpen kereskednél, akkor itt a paraméterek beállítása után, kaphatsz jó tippeket. (Néha hibásak az adatok, én medical cuccokat láttam sokszor 20-30x-os haszonnal, na azok nem igazak.)
Inara: Commander privacy settings alatt ki tudod kapcsolni, hogy mások is láthassák a statjaidat. Gondolom, a legtöbb aggodalmadat eloszlathatja a Share my ships details kikapcsolása...
-
gentlelynx
tag
Igen, pont ez a bajom, hogy egyre öregebbek az adatok... lassan alig van 1 napnál frissebb és ami 1 napos, az is kétes...
Erre irányult volna a kérdésem, hogy mennyire általános, illetve elvárható-e egyáltalán, hogy a játokosok használják az appot, hogy az eddb jobban tükrözze a valós lehetőségeket.
Ahogy látom az eddb nem magától szolgáltat jó infókat, hanem ebben segíteni kell neki. De ki az aki segít, ki az akinek köszönhetjük a frissebb infókat?
A pénzkeresést itt most ne korlátozzuk le a kredit-ekre, számomra most fontos lenne az előmentelbe is belevonni, ez pedig csak konkrét trade-eléssel megy, ahogy látom...
A repuk-ra szerintem már sikerült rávezetnetek itt és a discord-on, amiért nagyon hálás vagyok! -
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #36981 üzenetére
Rengeteg utasszállító küldetés van feltéve YT-ra, amikkel elég jól lehet keresni, ha feltornászod a helyi frakcióknál a repudat.
-
duvi
nagyúr
válasz
eddb-n nézni kell, hogy mikori az adott információ. Kereskedésnél vagy szállításnál csak azokkal érdemes foglalkozni, amik 1 naposak vagy annál frissebbek. Konkrétan mire lenne szükséged, amihez külső appot használnál?
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
Szia, penzt szeretnel keresni?
-
gentlelynx
tag
Sziasztok!
A napokban nézegettem a játékhoz kapcsolódó weboldalakat és API-kat... (pl. Market Connector)
A kérdésem az lenne nálam tapasztaltabbaktól (kb. mindenki), hogy mi erről a vélekedés?
Ami miatt gondolkodóba estem az az eddb kereskedéssel kapcsolatos infóinak - enyhén szólva - elavultsága. Mire valahova odamegyek egy kis haszon reményében, már rég nem az a leányzó fekvése, mit azt az oldal adatai sugallták...
Aztán itt van még az inara, ahol ügye azért elég jó lehet naplózni a saját tevékenységünket (xls-nél legalábbis kényelmesebben), de azt is látom, hogy ez esetleg egy open play esetén stratégiailag kiszolgáltatottá is teheti a pilótát...
Szóval örülnék némi véleménycserének! Köszönöm előre is! -
duvi
nagyúr
-
duvi
nagyúr
Megjöttek a Chieftain pulse festései is
-
tanygab
tag
Sziasztok,
Elég erősen gondolkozok rajta hogy beszerzem mostmár PS-re.
Van itt valaki aki szintén PS platformról jön? Mekkora a játékos bázis? -
duvi
nagyúr
Megvan a dátum!
Elite Dangerous: Beyond - Chapter Two | Release Date Announcement
És a hozzátartozó fórumbejelentés. -
-
duvi
nagyúr
válasz
scyllafren #36968 üzenetére
A Pro valóban jobb, de csak két dologban. Az egyik a háromféle feszességű rugója, másik a fém rugófeszítő gyűrűje. A többi csak design és szoftver. Cserébe legalább 15K-val többe kerül. Természetesen akinek belefér a büdzsébe az válassza a Pro-t, de akinek határeset, vagy komolyabb beruházás lenne, az nyugodtan maradjon a sima X52-nél. Egy kis szilikonzsírral ezt is karban lehet tartani. Egyébként mindkettőnek ugyan az a gyenge pontja - a botban található potméter - ami miatt a legtöbb egy idő után (évekre kell gondolni) behal.
-
CsaBully
tag
Sziasztok..A Saitek x52 (nem a pro) jobb hotas mint a thrustmaster t.fight X ?
-
duvi
nagyúr
-
duvi
nagyúr
Frontiernél még mindig úgy gondolják, hogy kevés festés van az Anacondára
-
Cooper911
senior tag
válasz
kiskuplung #36960 üzenetére
Jaaa....
Nem hittem volna, hogy azt gondolják, hogy valakinek még nem max range-es a hajója -
duvi
nagyúr
Most vegyetek festéseket és spoilereket! Frontier storeban 25%-os akció!
-
kiskuplung
őstag
válasz
Cooper911 #36959 üzenetére
Most ez kicsit olyan, mint a Gayfishes rész a South Parkban.
"Ne már, ember, hát ez egy vicc, hát nem érted?"Segítek: kereskedést felturbózzák -> ez több ingázással jár -> ilyenkor az ember szeretne nagyobbakat ugrani -> ebben segíthetnek a mérnökök az FSD tuninggal -> de semmi gond, mert: könnyebben tuningolhatsz az esemény alatt.
Ennyikeh.
-
duvi
nagyúr
Ne feledjétek! Mától indul a Bonus Weekend és 30.-ig tart!
-
duvi
nagyúr
válasz
Cooper911 #36950 üzenetére
Az a lényeg, hogy május 24 és 30 között a kereskedelem jobban fizet, valamint a mérnököknél egy szinttel csökkentik a material követelményt. A gyakorlatban így néz ki: Pl. egy Grade 5-ös recepthez most csak a Grade 4 materialjai kellenek.
g5-->g4
g4-->g3
g3-->g2
g2-->g1 -
okyoky
tag
Elmentem nyersanyagot gyűjteni az akciós engizéshez.
Dav's hope helyett már a Synuefe JB-G b58-6 - 6 h -t ajánlják, és már korábban voltam is ott. (-22.1323, 177.7064, ez egy elhagyott Outpost, egy Data Point 1-3 encodedet ad, tíz manufactured G1-G4, 2 perc alatt meg lehet csinálni egy kört).Leszkenneltem a DataPointját, és megpróbáltam Bookmarkolni. Úgy tűnt sikerült, de most hogy visszamentem, csak a hold jelölődött ki, nem a konkrét hely, így navigálgathattam vissza újra. Szóval akkor a leszkennelt helyeket mégsem lehet Bookmarkba tenni?
Most hogy visszamentem, az SRV sokkal kezesebben viselkedett, először azt hittem, megtanultam végre HOTASsal SRVt vezetni (ráadául ittasan, szóval jó is hogy elhagyatott az Outpost, mert a rendőr még bevonta volna a jogsimat egy szondáztatás után), mikor észrevettem, hogy 4 helyett csak 2 pötty van az enginen. Levettem egyre, így már majdnem vezethető az SRV.
-
duvi
nagyúr
Március elején küldték ki a leveleket, minden ED felhasználónak. Ha valaki lemaradt volna róla, akkor itt újraregisztrálhatja a címét.
-
ooooobi
senior tag
Már lehet írtátok, nem tudom, mostanában nem követem a fórumot. Ma jött egy hírlevél, hogy ha megerösitem május 25 ig az emailt akkor egy ingyenes anaconda festést adnak ajándékba.
-
Submarine
senior tag
Nem találom mely menüpont alatt lehet ezeket a limpeteket megvenni.
Hardpoinnts/Optional Internal/Internal Compartment/
- Colletion Limpets
- Fuel Transfer Limpets
- Recon Limpets
- Repair Limpets
bizbaszokat találtam
De hogy hol a Munitions menü és ott hogy tudom őket manuálisan betárazni, azt nem találom. -
duvi
nagyúr
válasz
Submarine #36934 üzenetére
- Mielőtt fölöslegesen szétidegeled magad, érdemes átolvasni a Téma összefoglalót. Többek között a Hasznos linkek szekcióban rengeteg infót találsz, még magyar nyelvű videó bemutatókat is (Cooper chanel). A chat valóban elég macerás, de a legtöbben alig használjuk, mivel az EDHU Discord csatornáját használjuk kommunikációra.
- Bányászatoz és begyűjtéshez használod a limpeteket? Ezek a kis programozható drónok, maguktól behordják a kijelölt, vagy közelben található rögöket, modulokat, konténereket... -
Submarine
senior tag
Hali!
Mining Trainig:
Ez most komoly? Eddig 4-ből 1-et sikrült kipecáznom, vonósugárról még nem hallottak?Ez a körülményesség nagyon elveszi a kedvem, másban is tapasztalom. Pl. amikor a chat felületre lépek 2. gomb, rögtön beírható a chatablak, először escape-t kell nyomnom hogy tovább lépjek pl. az üzenetekre.
És ha azt olvasgatom, nem tudom a hajó sebességét változtatni, közben persze gangolok az aszteroida mezőben, komolyan a hajam tépem időnként. Ezt pl. hogy lehet átállítani?Na addig próbálom elkapni a palládiumot. De amúgy hova kell célozni, a hajó alsó felére? Ezt miért nem lehet odaírni?
- közben már valamennyire gyakoroltam és kezdem felfogni - -
duvi
nagyúr
válasz
Submarine #36931 üzenetére
Szia,
Vagy a Shield Generatort adtad el, vagy túlterhelted a reaktorodat (Power Plant), ezért lekapcsolt az SG. Esetleg lekapcsoltad az SG-t a modules fülön. -
Submarine
senior tag
--- Vigyázat Amatőr! ---
Üdv!
Mit adtam el / kapcsoltam ki ha nincs pajzsom?
Átnéztem minden bigyót, de mégsem jó valami..
Az amúgy mitől lesz?
Bulkheads?
Shield booster?
Vagy olyan Power Plant-t vettem meg és azért nincs?
Valamit nagyon nem vágok.. -
duvi
nagyúr
-
wollnerd
aktív tag
Igen, én is észrevettem, material tárolókba kerülnek, így nem kell semmi raktér, akár majd' 70Ly-es Anacondámmal is indulhatok. Viszont jelenleg csak 202 Germanium van és a többiből pedig nincs egy se...
Asszem viszek SRV-t is és bubin kívül egy magas tartamú bolygón beszedem őket.
Viszont engem is érdekel: Hogyan kell eladni őket? Ugyanúgy jelennek meg a marketten mint a többi árucikk? -
42861
senior tag
válasz
wollnerd #36927 üzenetére
Ráadásul raw materialok, tehát bolygófelszínen kell (illetve nem kell, de ott a legegyszerűbb) összekapirgálni, ergo nem kell hozzá raktér. Simán lehet menni a felfedezőhajóval is, és akár ott a környéken összeszedegetni, csak SRV legyen nálad.
Mondjuk nem világos.. materialt is le lehet adni CG-n? -
wollnerd
aktív tag
válasz
Mister_X #36926 üzenetére
Gondoltam hogy belevágnék, de már mégsem vagyok biztos ebben...
Ezek bányász termékek és nem árucikkek. Jó, a Cutter a legjobb ebben, de bányászni kell előtte kellő mennyiségben és lehet hogy már nem fér be az időmbe hogy el is vigyem oda...? (Ráadásul a 600 ugrás nem is a Coloniáig van, hiszen csak max. 20.000 Ly-ig tervez a map) -
wollnerd
aktív tag
Sziasztok srácok!
Azon gondolkodtam hogy belevágjak-e a jelenlévő Coloniás CG-nak...
Belevághatnék, viszont döntenem kéne hogy melyik módszer legyen... Röviden: Anaconda vagy Cutter.
Anacondával a jelenlegileg pakolt verzióval akár 48 Ly-t tudna ugrani, viszont az a Anaconda igen elégé sérülékeny. Az esetleges kalózok pikk-pakk elintéznék... (Főleg hogy ilyen anyagokat kell szállítani, amiket kiír a CG.)
A Cutter pedig akár 672 tonnát tudna szállítani és nagyon gyors. Lazán meg tud menekülni a kalózok elől, viszont 20 Ly-s lenne.... potom 600 ugrással...
Cutterhez húz a szívem, de a bolhaugrás miatti nagy messzeség eltántorít... (Ha itt lenne végre FSD Booster, könnyebben döntenék.)
Tudom, biztos tényleg fura olyan CMDR szájából hallani ezt, aki már bejárta a BP-ot is...
Viszont így naponta legalább 100 ugrást kell végrehajtanom hogy a hátralévő idő alatt megcsinálhassam. -
duvi
nagyúr
Most kezdődik egy livestream: Community Goal Submissions
Akik részt vesznek ezen a CG-n, ajándék decalt is kapnak: -
duvi
nagyúr
válasz
cinemazealot #36921 üzenetére
Az ED-ben két részből tevődik össze a galaxisunk legenerálása. Egyrészt procedurálisan, másrészt az ismert részek manuálisan lettek beállítva.
-
cinemazealot
addikt
Akkor ezt én most válasznak tekintem a szombati kérdésemre, mert e szerint akkor a cél a saját galaxisunk minél pontosabb lemodellezése. Tehát nem random generálta játéktérről van szó, hanem az emberiség eddigi űrkutatásának többé-kevésbé pontos eredménye?
(#36919) core i7
Én rohadt mázlistának érzem magam, mert az alapjátékért 6,24 Eurót, a Horizons-ért pedig 14,99 Eurót fizettem. -
duvi
nagyúr
válasz
core i7 #36917 üzenetére
Humble storeban épp akciózzák a steames verziót
-
duvi
nagyúr
válasz
core i7 #36915 üzenetére
Nem. Ez egy űrszimulátor. Építkezés nincs benne, csak hajófejlesztés. Lehet más játékosokkal, csak haverokkal vagy egyedül is játszani. Érdemes átolvasni a fenti Téma összefoglalót, hogyha komolyabban érdeklődsz az ED iránt.
-
korte019
tag
Ha jól emlékszem erről volt valami petíció egyszer. Persze így is esélytelen sajna :/ de ha legalább a fix szövegek, küldetés típusok, hajó modulok stb le lenne fordítva az is hatalmas segítség lenne. Bár ez is több ezer fordítandó sor lenne. De azért jó néha álmodozni
-
core i7
addikt
Sziasztok a játéknak van magyar felirata vagy magyarítása?
-
pcnet
addikt
19-22 óra közt játszottam, minden rendben volt.
-
chrisx1
tag
Üdv!
Másnak is van problémája a klienssel mostanában? Ma kb. 7-8 alkalommal lefagyott. Amint leszállok egy bázison, szinte perceken belül várható, hogy lefagy teljesen. Amíg kint vagyok az űrben, nem történik semmi. Biztos nem a gépemmel van baj, mert minden más fut közben, ki tudok lépni az asztalra, stb. Már elég régóta játszom, szinte a kezdetek óta, de soha nem volt ilyen problémám.
-
pcnet
addikt
Köszi szépen mindkettőtöknek! ( szerk: mindhármotoknak)
EDDB.IO-n kerestem IF-t, de nem találtam. Pedig mintha lett volna. Mikor kikapcsoltam a gépet, akkor ugrott be, hogy lehet Inarán láttam múltkor, mikor material tradert kerestem.
Köszi a tippet a tuninggal kapcsolatban is.
Duvi: "Ha csak pár száz credites finet kapsz, azt ki lehet fizetni a helyi frakció állomásán is."
Igen, de abban a rendszerben egyetlen outpost van csak, a fine viszont hajóra szól. Átültem Courierbe, akkor nem láttam a finet.
Téma összefoglalót valóban nem néztem mostanában, időszerű lesz újra elolvasnom.
-
duvi
nagyúr
- Én a rapidot használom Corvetten és bevált, bár nekem elég hűvös a hajóm.
- Ha csak pár száz credites finet kapsz, azt ki lehet fizetni a helyi frakció állomásán is. Nem kell ISF-et keresni hozzá. Másrészt itt is érdemes az Inarát használni (ahogy (#36900) wollnerd kolléga is linkelte), ha mégis ISF-re van szükséged. Itt egyből látszik az állomás mérte is. Egyébként ezek már benne vannak a frissített Téma összefoglalóban is...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest