-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Múltkor inkább jegeltem a projektet. Most újra előszedném. Még mindig ThinkPad X220-hoz lenne egyelőre kötve, de most RX570-est néztem ki. Egyrészt linuxozni is fogok rajta, az AMD kártyákhoz nem kell zárt driver, meg ahogy nézem, ár/teljesítményben is jobb a 10xx-es NV-knél, meg sok más kártyánál. Az NV kártyák hiába gyorsabbak, hűvösebbek, de drágábbak is, és írtátok múltkor, hogy eGPU-ként nehéz beüzemelni. Linux alatt az NV zárt driver elég zűrös, se kernelt frissíteni, se Waylandet használni, se semmit nem lehet miatta.
Az RX570 jó választás? Használ valaki hasonló kártyát eGPU-ként? Azzal tisztában vagyok, hogy az RX overkill a lassan muzeális, 2 mag 4 szálas X220-ba, de majd idővel áttenném asztali gépbe. Amit még nem tudok, hogy 4GB vagy 8GB VRAM-os verziót vegyek, hajlanék a 8 GB-os felé, csak kicsivel kerül többe, és asztali gépben majd újabb játékoknál gondolom nem fog ártani a 4GB feletti VRAM.
Most ez alkalommal tényleg beleugrok a dologba, nem érdekel. Expresscard adapterből mit ajánlotok? A YouTube-on láttam valakit X220-hoz Bplus pe4c 2.1a Expresscard adaptert használni, de ha van árban jobb alternatíva, amit ti is hasznátok, kíváncsi lennék rá.
Tápnál mire kell figyelni? Kell valami speciális csati vagy kábel hozzá? Sose volt még eGPU-m, nem vagyok otthon a témában. A jövő héten meg akarok rendelni mindent hozzá.
-
saby97
tag
Régebben pár fórumtárs felajánlotta, hogy ha elmegy hozzájuk az ember, kipróbalhatják a konfigjukat a saját laptopon. Ha valaki ezt felajanlja, meg tudod nézni, hogy mennyire bajos a laptopoddal egy EXP GDC és mennyire egy hwtools cucc.
Esetleg az aprón fent lévők eladóit is kereshetnéd úgy, hogy megveszed, ha működik gond nélkül a laptopoddal.
VGA tekintetében a GTX 10xx-es széria "trükközést" igényel, míg a korábbi modellek nem annyit.
Más kérdés, hogy én épp GTX 560-at vettem, pár hónapra rá bejelentette az nvidia, hogy ejtik a 600-as széria előttiek támogatását.
Ilyen szempontból inkább a GTX1050Ti.
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G - 3 év gari ALZA - minimális alku OK
- GIGABYTE RX 9060 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- 27% - MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X WHITE OC 8GB GDDR6 Videokártya
- GIGABYTE RTX 3080 10GB GDDR6X GAMING OC Eladó
- GIGABYTE RTX 5090 32GB GDDR7 AORUS XTREME WATERFORCE - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi