- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Smithy87 #6837 üzenetére
Ja hát a memória megtöltése játékmotortól is függ, legalábbis úgy tűnt tesztes videókból, hogy adott beállítások mellett kell nekik valamennyi videomemória és ha kevesebb van, akkor nem fut / nem engedi beállítani azt a minőséget. Ha több van, akkor meg nem használja ki.
Más játékmotorok meg lehet textúra streaminget használnak, legalábbis konzoloknál tolták ezt, de nem tudom pécén mennyire jellemző. De gondolom ott is inkább az számít, hogy át tudja e időben másolni az éppen jövő adatot, jól becsüli meg hogy előre mit kell betölteni a háttérben. Nem tudom kitölti e a ramot vagy akkor is viszonylag fix mennyiséget használ. Openworld hátékoknál lehet ez gyakoribb, ha nem ideális, akkor látványosabb ahogy előugranak a távolban (közelebben) a tárgyak, épületek..Az biztos, hogy játékmotortól függ, hogyan viselkedik egy játék kevés pcie lane mellett. A régi x1 megoldásos egpu-knál is nagy különbségek voltak. Még régebben pedig például üzleti gépek x1 asztali slotjába hekkel kártyáknál is volt hasonló tapasztalat. Van ami betölt kb mindent a pélyából a ramba és akkor elvan egész jól. Van ami menet közben cserélget adatokat, azok meg van hogy akár másodpercekre megakadnak ha nem jön az adat. Más játék meg alapból lassú lesz.
Oculinknál nem jut vissza a kép a gépbe. Az kizárólag egy külső pcie slotként működik. Maga a pcie van kivezetve egy kábelen, semmi más protokol vagy átcsomagolás nincsen.
Közben úgy olvastam, hogy a thunderboltnál is elvileg full duplex, szóval abból nincs hátránya, csak a 3.0-ás sebesség és plusz becsomagolással vagy ha esetleg déli hídra van kötve és nem a prociból jön némelyik gépnél.
Ja és a full duplex pcie is ha összeadjuk a két irányt, akkor kétszer akkora
Egy irányba annyi ahogy írtam
Ez annyiból fura, hogy a thunderbolt-network módnál csak nyers 20Gbps van, ezért azt hittem, hogy amiatt, mert 20-20 a két irány. De nem... nem tudom miért nem 32Gbps akkor a link vele. Ez amikor két gét van thunderbolt kábellel összekötve és pont-pont hálózatként tudnak gyorsabban kommunikálni, de a proci számol mindenet, mert szoftveres.
Videókat is néztem, de magam is próbáltam a minipécéimen és 12.5Gbps valós egy irányú átvitel ment egy kábellel, elvileg ha két portos gépeket két kábellel összekötök, akkor 25Gbps hálózat lehet köztük velük (legalábbis linuxon használja mindekettő irányt). Azért nem 20 egy kábel mert valsz 2 lanet használ csak és 20-ból lejön még a prokololok becsomagolása is pcie-re (16) és még utána ip -re is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- Napelem
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest