-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PROTRON #82049 üzenetére
Az eBay-nek van vásárlói védelme a problémás vásárlásokra, ami megfelelő.
Az hogy a PayPal a fizetésekre biztosít vásárlói védelmet az nem eBay függő.
Az Adyen-nél is van a fizetésekre védelem, de az nem olyan mint a PayPal-é.
Valójában azért azt kell látnod hogy a PayPal védelmét valójában te finanszírozod, mert az eladók felé felszámolt jutalékuk azt is tartalmazza, az eladó ezt természetesen a vevővel fizetteti ki. Ha ez a jutalék nincs vagy kevesebb akkor te is kevesebbet fogsz fizetni. -
válasz
tbalint3 #82045 üzenetére
Nem egészen úgy lesz, mert a fizetéseket az Adyen fogja kezelni.
A számlánkhoz meg sohasem fér hozzá, hiszen sehol nem működik úgy hogy egy külső cég hozzáfér a bankszámládhoz és csak úgy leemel pénzt.
Neked kell utalni vagy rendszeres utalási megbízást adni a banknak hogy a beérkező számlát kiegyenlítse, de mivel az eBay devizában számláz és nekünk meg forint számlánk van, csak kártyás fizetés jöhet szóba vagy az Adyen egyenlegünk, kártyánk vagy amit biztosítanak, már ha szerződünk velük.
Az biztos hogy az Adyen olcsóbb és piaci árfolyamot használ nem úgy mint a PayPal, viszont az eBay az igérete ellenére nem fog jutalékot csökkenteni. -
tbalint3
tag
Egyébként nem semmi, hogy opcióként sem marad meg a paypal, hanem teljesen kidobják. (eladói szemszögből mert oda már nem lehet majd a vételárat kérni; vásárlóként persze lehet továbbra is azzal fizetni *egyelőre legalábbis*).
Nem hangzik túl jól (**finoman** szólva), hogy az ebay hozzáfér a rendes bankszámlájához az embernek. -
Én nem kaptam ilyet. Valószínűleg ennek a reklámozásáról van szó.
De ha az eBay az oroszokhoz köti a magyar ügyfeleket, akkor el fogunk köszönni egymástól. Cégünk már megégette magát orosz kereskedőkkel, köszönjük nem kell több orosz f...ság.
Hatalmas pálfordulás az eBay kapcsolata az orosz, kínai és török államok vonulatával, hogy is fogalmazzam ezt hogy ne legyen belőle politikai felhang? -
flymi
addikt
Jött egy ilyen levél ezzel a tárggyal:
"eBay will manage payments in Hungary — an update from our General Manager for eBay on Global Emerging Markets, Ilya Kretov
From:eBay
Sent:Apr-29-21 00:08"Gondolom ez azoknak kell/jön jól akik üzletszerűen űzik az adásvételt. Magánszemélyként/eladóként nem kell tennem semmit, minden maradhat a régiben?
-
válasz
rednifegnar #82040 üzenetére
Az elsőbbségi és annak van írva azért 10-15 napon belül itt van. Még most is.
-
Mától elérhető kupon.
Take 10% off a special selection of Tech, Fashion and Home & Garden items Coupon Code: PXGBH10
Max discount $50.
50 redemptions per user. -
Srácok. USA-ból rendelnék autóalkatrészt. Van egy elég magas shippingje(USPS Priority Mail), abban vajon benne van a vám, áfa vagy az még erre rájön?
-
Ha valaki az Egyesült Királyságból vásárol vagy oda szállítana messzire kerülje a DPD-s szállítást.
Mivel Franciaországban végzik a vámolást, nem nálunk, sikeresen el tudják rontani és az a végeredménye hogy visszaküldik olyan címszóval hogy: Címzett adatok hiányoznak.
Ami persze baromság mert akkor két határon vámolva hogy jött át és miként vették át Angliában szállításra ha nincs rajta a kötelező adat.
A még 2 hónapig élő 10 €-os áfa elengedést sem veszik figyelembe, mert az ugye magyar jogszabály, igaz csak 7,5 € a vámeljárási költség, de azt és az áfát €-ban kell megfizetni, ha megkapod a számlájukat, persze ha egyáltalán megtalálnak vele, engem nem sikerült.
Ráadásul vámokat akarnak számolni, holott a kereskedelmi egyezmény alapján az 0% az Egyesült Királyságból származó termékekre.Az odafelé küldésnél meg lényegében semmi segítség nincs az export vámolás témában, mindent neked kell csinálni és feladóként kifizetni előre az ottani áfát, amit a vevőnek kellene fizetni.
-
Sziasztok. eBay-es kuponja van esetleg valakinek?
-
válasz
xcvbxcvb #82032 üzenetére
Ha neked működött az oké, de már most is látszódnak a postán történő kézbesítés miatt a problémák, ha be tudsz lesni a hivatali kézbesítő részleg raktárában akkor "elrémisztő" dolgokat lehet látni, ha még ott maradóra kérjük abból semmi jó nem fog kisülni.
Sajnos ezzel a módszerrel sem tudjuk megelőzni hogy ne tűnjenek el a küldeményeink. -
xcvbxcvb
aktív tag
Majd keresnek egy másik küldeményt amit vámolhatnak
.
De viccen kívül én a saját tapasztalataimat írtam le ami 1.5-2 éve volt. Szerencsére már van normális postásunk . Telefonszám rajta van azon elérhetnek.
Mi lesz júniustól nem lehet tudni, nem nagyon törik magukat hogy tájékoztassanak. Ha marad az eddigi rendszer akkor külön repülőket indíthatnak az át nem vett csomagokkal vissza Kínába.
Az hogy mi van a jogszabályokban vagy a postai szabályokban az ott dolgozók se nagyon tudják. Van egy szokás ami szerint csinálják a dolgokat, ahogy sok másik helyen is. -
Előrebocsájtom, hogy én nem javaslom külföldi küldemény postán maradós fogadását, ha technikailag ugyan megoldható akkor sem, nagyobb az eltűnés aránya és nincs értesítési kötelezettsége a postának.
Már rossz a dolog amit tájékoztatást adtak, nem kell ráírni a címét belföld esetén sem, mást várnak el. Lásd az aláhúzott dolgokat.
7) A borítékon vagy a burkolaton a feladónak és a címzettnek csak egy-egy levelezési címe
lehet. Szóval ha rákerül a posta címe mellé még egy, az már 3.A vámosok sem e-mailt küldenek, a posta értesít ha tud. És az hogy külföldre hogy küldöd az egy dolog hogy ők leírják de másik dolog ahogy a külföldii postánál működik-e.
Amit írsz az kimenő levélnél értelmezhető, a magyar postásnak nem kell franciául tudni.
6) „Postán maradó”-ként címzett postai küldemények címében a címzett nevén kívül annak a
postai szolgáltatóhelynek a nevét és irányítószámát, valamint a rendeltetési hely szerinti ország nevét kell feltüntetni, ahol a küldemény átvehető, továbbá a címzésben fel kell tüntetni a „Poste restante” feliratot.Csak a nevet ellenőrzik, a címet nem, mert az nem kötelező elem a postán maradónál.
A „postán maradó”-ként címhely megjelöléssel feladott postai küldemények illetve – a külön
TERMÉKLAP rendelkezése szerint – PostaPonti címzéssel feladott postacsomagok postai
szolgáltatóhelyen történő kézbesítése során az alábbiak szerint jár el a Posta:
a) nem könyvelt postai küldeményt a Posta a személyazonosság igazolása nélkül adja át
az érte jelentkezőnek;
b) könyvelt küldemény kézbesítése előtt a Posta
ba) az átvételi jogosultság jogcímének fennállásáról szóbeli nyilatkozatot elfogad.
Amennyiben a szóbeli nyilatkozat alapján az átvételi jogosultság jogcíme kétséges, a
Posta a jogcím fennállásának további igazolását kérheti;
bb) a 6.10. pont 6) bekezdésben felsorolt okiratok alapján vizsgálja a személyazonosságot, -
fil
őstag
Érdekes. Ma voltam a postán, és azt a tájékoztatást kaptam, hogy lehet. Bár , hát ugye lehet, hogy az ügyintéző rosszul tudta. Sajnos erre vonatkozó pontos jogszabályt nem találtam.
A vámosok emailt szoktak küldeni, vagy sms-t (már régen volt), de lakcímre levelet még nem kaptam tőlük.
Belföldi esetén is rá kell írni a címzett lakcímet, elvileg ez alapján (is) ellenőrizhetik az átvételnél a jogosultságot. (Mondjuk tőlem még lakcímkártyát soha nem kértek.)
Mi van ,ha a címet úgy adom meg, hogy az első sor az én címem, a második sor pedíg POST RESTANT - posta címe? -
xcvbxcvb
aktív tag
Lehet. Nevedet ráírod és utána postán maradó. A posta címét adod meg ahova kéred .
Viszont sima küldeményeknél nem tudod mikor érkezik, ezért gyakran kell a postán érdeklődni. Meg hát így is el tudják lopni.
Ráadásul mostanában a posta nagyon gyalázatos módon áll a reklamációkhoz, kártérítésekhez. -
fil
őstag
válasz
PROTRON #82025 üzenetére
Köszi. Tehát akkor hivatalosan nem...
Azért gondoltam erre, mert itt nálam a postás egyre pofátlanabbul lop. Eddíg legalább a trackinges küldemények megjöttek. Ma viszont 2 küldeményemet nyilvánította sikeresen kézbesítettnek, úgy, hogy nem kaptam meg. Én meg csak lesem a posta app-ját, hogy most mi van. -
PROTRON
addikt
-
fil
őstag
Külföldi küldeményt lehet postán maradóra kérni?
-
catroot
veterán
Időközben ráírtam az eladóra, hogy végül megjött a (refund-olt) termék, és szeretném neki visszaküldeni, mivel nem tartok rá igényt.
Kb. 3 nap múlva jött válasz, amiben csak annyit ír, hogy köszöni szépen, hogy jeleztem neki a dolgot, de neki sincs szüksége a termékre.
Habár nem írta le külön (mondjuk ezt nem is értem miért nem), de gyanítom várja majd, hogy fizessek. Annyira csak nem mulya, hogy totál érdektelen.
Fizetés esetében Paypal-on visszanézem az előzményeket és a mail címe elég a fizetéshez? -
válasz
kabalababa #82019 üzenetére
Úgy értetem hogy postás vitte vagy valamelyik futár? Ha postás akkor ez egy elsőbbségi lenne csak nem tudni hogy ez könyvelt küldemény is lenne.
-
válasz
kabalababa #82017 üzenetére
És ki volt a szállító, mert még ezzel a számmal sem látni semmit?
-
kabalababa
tag
válasz
kabalababa #81978 üzenetére
Na, ma jött meg a "csomag".
Csak annyi, hogy az ebayen ez lett megadva: 5IVC0051975100
A csomagon meg 5IVC0051975102 van
De a lényeg, hogy megjött. -
Remekelek28
őstag
Ott ezt irják és mivel volt később egy másik feltöltésem is. Már uton van at újabb számla. Holott azt is csak simán töröltem. Nem érkezett rá vétel. Ezt nem tudom miért nem nézik. És miért nem az alapján vonnak. Igy már jreentős az összeg a nagy semmiért.
A számlán amit emailben küldtek van egy tétel is feltüntetve,a 15 dollaros.
-
válasz
Remekelek28 #82014 üzenetére
Ez az előzetes értesítés, van 10 napod reagálni mert május elején vonnák le. De ha hirdetéssel kapcsolatos valami azt nem engedik el. De az van mellé írva hogy eladási jutalék?
Megnézted itt?
Seller Account, és ebben a sorban
View: All account activity Fees Credits Payments and refunds -
válasz
Remekelek28 #82012 üzenetére
Tételesen van felsorolva hogy mit vonnak le. Az eladói résznél a számlázás mutataja ha kiválasztod a részletezőt.
Rosszul vetted le ha felszámoltak valamit, ha a hirdetést megszünteted akkor biztos hogy nem azt kell választani hogy eladtad, hanem azt hogy meggondoltad magad, vagy tönkrement vagy bármi egyéb. -
catroot
veterán
Köszi a választ!
Az ment, hogy 2020-as évet listáztam ki.
Az kavart meg, ha a termékre (annak nevére) kattintottam a purchase history-ban, ott hibát dob az ebay, miszerint nem létező termék.Viszont ha oldalt megyek rá, hogy View actions-->Contact seller, akkor már megy a dolog.
Érdekes, hogyha a termékre akarok hivatkozni az üzenetben, akkor ezt kapom: "You are attempting to communicate about an invalid item."
Gondolom ezt nyugodtan figyelmen kívül hagyhatom, ha írok. -
válasz
Remekelek28 #82008 üzenetére
Hú ezt nem értem: 2 hirdetésem ugy zártam le h eladtam a terméket
Ha nem járt le akkor miért zártad le?
Természetesen számláznak havonta, de nem valami fizetős opciót aktiváltál, mert amiről írtál azok közül némelyik fizetős.A feltöltés az ingyenes de pl Reserve price az $5.00 or 7.5% of reserve price
Ha a számlázás részre elnézel akkor ott a tételek felsorolva ami ki lett számlázva. -
Remekelek28
őstag
Basszus most kaptam egy 20 dolláros fizetési számlát az ebaytől. Ugy h gyakorlatilag még nem adtam el semmit. A termékfeltöltés pedig ingyenes volt. Csak azért mert 2 hirdetésem ugy zártam le h eladtam a terméket rögtön számláznak? És ha nem ebayen adtam el? Akkor miért követelik tőlrm. Igazolni se tudják h volt rá vevő. Konkrétan még csak egy licit se érkezett mikor lestedtem a hirdetést.
Kinek tudok jelezni ez ügyben h nem szeretném befizetni? -
válasz
catroot #82006 üzenetére
Állítsd a vásárlás megjelenítést 2020-ra, most az utolsó 60 napon áll. Tudsz neki ott a vásárlásnál üzenni, aztán ahogy gondolod a rendezését megbeszélitek. Ha visszaküldenéd és PayPal-al fizetted akkor ők kifizetik a vissza postát 9300 Ft értékig, de ha 500 g feletti akkor sajnos a posta többet kér, esetleg a GLS-el beleférsz a PP keretébe.
Ha nem volt PP akkor a finanszírozás a tied, még akkor is ha a szállító késett. -
catroot
veterán
Sziasztok!
Volt még december végén egy rendelésem a két Ünnep között, ami végül nem jött meg Olaszországból. Kb. február elején sikeresen kaptam refund-oltak is.
Viszont most teljes meglepetésemre csak hozta a postás a küldeményt, így 4 hónap után. A vásárlási előzményeknél már a tételre nem is tudok rámenni, mert törölve(?) lett.
Ilyenkor ennek mi a módja egyébként? Keressem vissza az eladó címét Paypal-ban és fizessek, vagy lehet visszaküldeni az árut, ha már nincs rá szükségem?
-
válasz
Remekelek28 #82004 üzenetére
Hiába kétled ezt közölték: majd valami értéktől függő sávozásos díj,
Mivel on-line történik az egész lesz itt 30 Ft-os díj is, ne a mostani értéktől független díjat vedd figyelembe. A NAV is biztosítani fog on-line vámolási lehetőséget.
Mert valójában csak Áfa beszedés az egész, nem igazán van mit vámolni és az áfa beszedésért a boltok sem kérnek pénzt, a Postának sem illene. -
válasz
Remekelek28 #82002 üzenetére
27% áfa. És attól függően hogy ki vámoltatja annak költsége. Ha te akkor 0% ha a Posta majd valami értéktől függő sávozásos díj, ami úgy júniusban lesz nyilvános.
És ami már július 1-én kerül vámeljárás alá.
A 800 Ft az 1016 Ft lesz, szóval még akkor is megéri. -
A Brexit-el január 1-től az Egyesült Királyság is harmadik ország. Mivel az EU-val egyezményt kötött az alapján a vám az onnan érkező dolgokra 0%, az áfa viszont fizetendő.
Ha fizetéskor fizetsz import charges tételt, akkor kifizeted a áfát is, ha nincs ilyen tétel felszámolva akkor az országba érkezéskor vámeljárás keretében felszámolják. Június 30-ig él a 10 €-os áfa elengedés és ezért 31,42 £-ig nincs lényegében áfa.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest