-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ébri
senior tag
Az normális, hogy 100 ft. különbség van ugyanazon könyv e-könyv és papír kiadása között? (Habár az e-könyv olcsóbb, tehát nem lehet egy szavam se...)
(Egy könyvet kerestem, gondoltam, ha nem nagyon drága, nem könyvtárból veszem ki. Könyvtárból vettem ki.)
-
Degeczi
nagyúr
a $70-es reklámosat kínálja a Tesco is - mint az összes hazai bolt...
(mondjuk nincs jelentősége, mert ha vkit zavar, pár perc alatt ingyen leszedi az Amazon ügyfélszolgálata, uis hozzánk elvileg nem kerülhetne, ezért csak az USA-ban kell fizetni a reklámeltávolításért)Európában pedig 80 EUR-ért forgalmazza az Amazon (már 19-20% áfával), vagyis még a mi világrekorder áfánkkal is jó eséllyel 25e körül lesz majd itthon
-
Degeczi
nagyúr
valóban még szállítással és áfával sem lenne több kb. 40-nél, de legyen rajta bőven hasznuk: 45e
ezért is várom már nagyon, hogy végre nyisson a hazai Amazon, mert attól kezdve nem lehet ilyen irreális árakkal próbálkozni
pl. most "50e helyett akciósan" 41e a Tescoban a Kindle 5: az, ami kinn $70, vagyis szállítással és áfával sem lenne szabad 25e-nél több legyen (és februárban még a Tesco is annyiért adta...)
-
Sokimm
senior tag
53.000 forint helyett,
119 dollár, ami átszámítva maximum 30.000 forint. A különbség brutális. -
-
-
-
-
Tristis
őstag
válasz
HThomas #2280 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta, elég munkás, de Nook-ra egészen tűrhető (előző hsz-ben lévő) angol-magyar és angol egynyelvű szótár is rárakható a Coolreader-Colordict programokat használva fel. Az utóbbi a legjobbnak tartott Longman Dictionary Contemporary, bár nem tudom pontosan, hogy hivatalosan megoldható-e. Gondolom nem. Meg kellene kérdezni, hogy milyen fájlokat adnak cserébe az ember pénzéért. Mert ha csak sima apk, azzal nem nagyon vagy előre.
Alapvetően a Kindle lehet egyszerűbb megoldás a számodra.
-
válasz
Degeczi #2279 üzenetére
Köszi! Ha jól látom, akkor a Kindle-nél könnyen megoldható a történet néhány szótár utólagos telepítésével ( ráadásul a honlapon a Kindle Paperwhite leírásánál azt sugallják, hogy angol és német szótár alapból van benne, bár sajnos nincs normálisan leírva). Mindjárt át is megyek a Kindle topicba...
A cikkben említik még az Onyx-ot... ez milyen márka, nem is hallottam még róla. Könnyen beszerezhető itthon?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
HThomas #2273 üzenetére
egy jó szótárösszefoglaló (bár azzal kezdi, nem csak Kindle-re)
egyébként a könyvekhez tartozó metaadat a nyelv, ezért automatikusan tudja egy olvasó (a Kindle legalábbis biztosan), melyik szótárat kell használnia
(van magyar értelmező is, bár a ragozott szavak miatt egyszerű rámutatással nem túl jó a találati aránya) -
lacibacsi
addikt
Tegnaptól egy Nook Simple Touch GlowLight boldog tulajdonosa vagyok!
(Szerencsére sikerült igen kedvező áron beszerezni ánglikus országból, mert itthon csak a "sima" változatra lett volna elég a keret)Még csak egy fél órát próbálgattam... Nekem nagyon tetszik, minden funkciójával elégedett vagyok, de ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy ez az első e-book reader, amit birtokolhatok...
Bizonyára lesznek majd extra igényeim, amiket nem tud alapból a kicsike. Nem lehetetlen, hogy előbb-utóbb rootolni kell majd. Olvastam a fórumot, néztem a netet, de kimondottan GlowLight-hoz való rootot nem találtam. Tud valaki segíteni, hogy hol találhatok ehhez való okosságot?
-
-
doc
nagyúr
válasz
HThomas #2275 üzenetére
a gyari programmal nem tudsz szotarat valtani, rootolas utan tudod felulirni az eleve rajta levot egy masikkal
ha valtogatni akarsz menet kozben, akkor fel kell ra rakni valamilyen mas olvaso appot
a rootolastol nem kell felni, vannak step-by-step leirasok, szerintem egy ora alatt teljesen nullarol siman kesz vagy velede ha gyarilag mukodo megoldas kell, akkor inkabb kerdezz korul a Kindle topicban, foleg ha ajandekba szanod
-
"Nooknal a gyari olvasoporgramhoz egy szotarad lehet fent egyszerre (nalam ez most angol-magyar),"
Ez azt jelenti, hogy lehet köztük váltogatni, csak nem egyszerűen?
A rootolt Nooktól félek kicsit... olyan megoldás lenne jó, amit leemelek a boltban a polcról és működik, nem kell órákat - napokat fórumokat bújni és hegeszteni. Egyszerűen nem fér bele az időmbe, viszont a vásárlást nemsokára el kéne döntenem, főleg ha külföldről rendelem (ajándékba szánom a gépet).
-
doc
nagyúr
válasz
HThomas #2273 üzenetére
Nooknal a gyari olvasoporgramhoz egy szotarad lehet fent egyszerre (nalam ez most angol-magyar), de mivel felrakhatsz ra barmilyen mas androidos olvaso appot, igy a kerdes csak az, hogy van-e olyan app ami neked megfelel (pl. CoolReaderhez is lehet szotarat hasznalni, stb)
a Kindle amennyire tudom, gyarilag tamogat tobb szotarat, de a pontos mikentjet azt sajna nem tudom...
-
Sziasztok!
E-book olvasó vásárlásán töröm a fejem, de nem tudom melyik lenne a jó választás. Nézegettem az aktuális Nook, Kindle modelleket, illetve a Sony olvasóját.
Mindenképp fontos lenne, hogy legyen benne könnyen használható angol és német szótár (lehetőleg egynyelvű és kétnyelvű is). Az is jó, ha utólag lehet letölteni, csak ne legyen irreálisan drága, illetve fontos, hogy rendesen épüljön be a könyvolvasó programba, és működjön úgy, hogy csak a kérdéses szóra kell rábökni. Ha esetleg magyar-német szótárat is lehet telepíteni az előny, de nem követelmény.
Ahogy láttam a Sony modellek tartalmaznak beépített több nyelvű szótárat, a többi modellnél nem láttam ilyet... megoldható ez Kindle-nél vagy Nooknál?
-
Dhampir
félisten
válasz
Kövezett #2265 üzenetére
Ja, megjelenőben ("Coming Soon") két új PocketBook:
1. Pocketbook Touch Lux (6" E Ink Pearl HD kijelző, háttérvilágítással)
2. Pocketbook Color Lux (8'' E-Ink Triton színes kijelzővel)
-
doc
nagyúr
válasz
Pierre75 #2268 üzenetére
a feher szoba sem jott, a capuccino fedonevu szin volt meg valamennyire eselyes
"Ami viszont hiányozna a PW-ből: a mágneses elvű nyitás/zárás."
[link] "•SleepCover - Instantly wakes up your Kobo Aura eReader when the front cover is opened. Sleeps when Closed"(bocs az ocska minosegert, ahogy mondtam, csak telefon
)
a kepen lathato beallitasok egyebkent ezek (tehat ahogy lathato, minden iranyban van meg mozgaster)
MOD: ja, meg egy: elvalasztast nem lattam benne, utana kell neznem hogy ez mennyire mukodik most (lattam emlegetni forumokon hogy a szotarakban van nyoma, tehat jo esellyel vagy van, vagy nemsokara lesz, vagy megoldhato valahogy
)
-
Pierre75
senior tag
YT alapján jobb a homogenitása a Kobo-nak, testreszabhatóságban pedig bőven a Kindle előtt jár. Anyaghasználat: ezek az ujjlenyomatgyűjtő plastik vackok zavarnak. Bár mióta tokban tartom, nem érdekel. Lehet a Kobo-ra is ráférne egy a kényelem miatt.
A feketével jártál szerintem is jobban, a fehér csúnyácska lett.
A felhő, könyvtárszerk. engem mint azt már egyszer megvitattuk nem érdekel. Ami viszont hiányozna a PW-ből: a mágneses elvű nyitás/zárás.
Várom a fotót! -
doc
nagyúr
válasz
Pierre75 #2266 üzenetére
A szine fekete. Eleve ilyet akartam, de mivel ez az egyetlen darab volt a sokadik uzletben is, igy igazabol amugy sem volt sok valasztasom
A kaveszinun meg gondolkodtam, de igy latatlanban kicsit tartottam tole.
Kepet csinalok majd (most csak telefonnal tudok, de azert a lenyeg latszani fog szerintem), amugy a beallitasi tartomanyok teljesen jok, tehat pl lehet nagyon kicsi meg nagyon nagy margot is allitani, es nem csak 3 fokozatban mint Kindle-t/Nookon, hanem sokkal 'finomabban'.
A vilagitas egesz egyszeruen tokeletes. Talan az egyetlen apro kis erdekesseg, hogy szerintem 30% fole felesleges huzni (10%-on meg nem igazan latszik hogy vilagit, de hofeher a hatter, 30%-on mar felhomalyban is tokeletesen olvashato (amikor a legerosebb vilagitas kell). Bar vegul is zseblampanak is hasznalhato ha feltolja az ember maximumra
A felbontas tenyleg dobbenet, bar 'sima' konyvnel nem latni szamottevo kulonbseget a Nookhoz kepest (legalabbis nem annyira hogy azt mondtanam, csak ezert megerne valtani), de pl. PDF-nel eg es fold. A Nookon fent volt pl. a Bohnanza jatekszabalya, PDF-ben, sok abraval, ott 'fullscreen' modban teljesen olvashatatlan (bar fektetve es oldalszelessegre zoomolva mar jo), a Kobon ugyan nagyon picik a betuk, viszont tokeletesen olvashato (csak kozelebb kell hajolni
). Mondjuk a PDF olvasoja nagyon lassu, tehat pl. egy vizszintesbe forgatas sok masodpercig tart, akarcsak a zoomolas. Viszont miutan ez megvan, az oldalon beluli ide-oda tologatas villamgyors. Szoval alapvetoen hasznalhato
A Nook utan azert kicsit hianyzik a szabadsag amit a rootolt Android nyujt (tenyleg, valaki nem tud esetleg valamilyen ebook formatumu Wikipediarol? Azt tudom hogy lehet oldalakat lementeni onnan epubba, de komplett erdekelne, vagy legalabb temakoronkent egy-egy epub), de a gyari szoftver nagyon jo, vannak benne extrak: sakk, sudoku, tobbfele pasziansz, szojatek, browser. A browsert meg nem teszteltem igazan, majd ha lesz kis idom akkor probalgatom. A tobbi teljesen jo, bar sokat nem fogom hasznalni oket szerintem.
A GUI izleses, modern, tetszik a fokepernyo is.
Egyetlen nagyon komoly hianyossaga van: nem kezel konyvtarszerkezetet
Igaz hogy eleg sokfele nezetet tud (pl. a Nooknal is letezo konyvboritos listat, stb), meg vannak polcok ahogy a Nooknal is (ez kb. ugyanaz lehet mint a Kindle collectionjai), de azert ez eleg sz@r igy
Kicsit enyhit a helyzeten hogy nagyon jo a kereso illetve a listaban lehet adott oldalszamra ugrani (tehat a 800 oldalas listaban nem kell 400-at lapozni ha a kozepere akarsz ugrani, be tudod neki irni hogy egybol ugorjon oda).Betutipusbol van sok, illetve ahogy valoszinuleg mar tudjatok, lehet a fontok megjeleniteset is testreszabni, ezt nem piszkaltam, az alapban beallitott Georgia teljesen jo olvasasra.
Vannak 'rendes' magyar ekezetek (őű, stb), tud beagyazott fontokat.Ja, Paperwhite-ot meg sosem lattam eloben, szoval ahhoz nem tudom hasonlitani (a forumos velemenyek alapjan a vilagitasa szebb a Kobonak mint a PW-nak, tudasban a Kobo szoftvere szerintem fenyevekkel vezet).
Itt is van Cloud, bar csak a Kobotol vasarolt konyvekre mukodik, bar mivel alapbol 3GB a tarhely (microSD-vel bovitheto), szerintem nem tul eletbevago
Egy erdekesseg: a Kobo oldalan meg akartam venni a Scalzi-fele Last Colonyt, kiirta hogy 5.5 dollar, majd mikor rakattintottam a Buy gombra, hirtelen 6.80 lett
Ugyhogy egyelore beken hagytam, majd utananezek hogy milyen adokat szamol ra, illetve mennyiert is lehet/szabad nekem megvenni. (Mondjuk az Amazon arainal meg igy is olcsobb)
Majd csinalok fotot, illetve ha van kerdes, johet
MOD: az anyaghasznalata nem annyira jo mint a Nooke, annak imadtam a kicsit gumiszeru hatlapjat, a Kobo inkabb a Kindle-re hasonlit sajna, ami az en izzados tenyeremnek nem annyira kenyelmes
Viszont a hatlap erdekes formaju kialakitasa nem rossz -
Pierre75
senior tag
Milyen színben sikerült beszerezni? Képet is tehetnél fel, hogy milyen szövegsűrűség (betűméret, margó) mellett maradtál. Világítás homogenitásával mennyire vagy elégedett? Képminőség milyen a Nook-hoz képest? (Mennyire érezhető a NST alacsonyabb felbontása után a hd?)
YT videók alapján ez a 6,8" számomra az ideális méret. Grat hozzá! -
Degeczi
nagyúr
válasz
Dhampir #2258 üzenetére
nem arról van szó, amikor képek is előfordulnak egy anyagban, hanem amikor az egész PDF nem más, mint scannelt oldalak sorozata, tehát még nem szöveg, hanem képek!
(mintha lefényképeznéd egy nyomtatott könyv összes oldalát)ilyenkor mindenképpen OCR program, vagyis célszerűen az Abby kell: a Mobipocket Creator nem OCR, tehát csak már szöveges PDF-ek esetén használható
-
Kövezett
tag
-
ZooLee
senior tag
Aszongya, hogy UK-ben van. (Nem néztem meg semmit, hogy küldenek-e Magyarországra, vagy hsaonlót)
Azért nagyon érdekelne egy összehasonlítás egy PW-vel, ha esetleg találkoztál már vele, érdekelne a véleményed!
-
Rebourne
aktív tag
-
Dhampir
félisten
válasz
Oldman2 #2257 üzenetére
Könyvolvasóban nem tudom leellenőrizni, de a böngészőmben megnyitott átkonvertált állományban szépen követik egymást az adott dokumentumban szereplő képek.
A MobiPocket Creator elég profi program a GPL-licenc ellenére. Ki kell próbálni, hátha beválik, és akkor fölösleges megvenni a drága szoftvert.
-
Dhampir
félisten
A korábbiakban szó esett arról, hogy az ABBYY Fine Reader programmal milyen könnyedén lehet átkonvertálni PDF-et HTML-formátumba.
Mindenkinek figyelmébe ajánlanám az ingyenesen használható Mobipocket Creator programot, amivel ugyanezt a műveletet el lehet végezni.
HTML, MS Word, Text dokumentumból és PDF-fájlból tud importálni.Mobipocket Creator Publisher Edition
A program alapértelmezett beállítások szerint a Dokumentumok mappán belül a My Publications mappába menti az elkészült fájlt.
-
doc
nagyúr
eeees vegre itt a kezemben a Kobo Aura HD
az elso benyomasok abszolut pozitivak, ha valakinek kerdese van, szivesen valaszolok
regisztracio, alapbeallitasok kesz, mindjart megetetem a konyveimmel, aztan meglatjuk mit szol hozzajuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- újszerű iPad Mini (6. generációs) 64GB Wi-Fi space gray asztroszürke tok
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest