-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
hampidampi #15392 üzenetére
Nem ezt mondtam. Csak hogy nem nézi át automatikusan az összes telepített szótáradat, ennyi.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
Degeczi #15387 üzenetére
Csak sajnos ez nincs mindig így, hidd el nekem. Úgy volt értelmezhető, amit írtam, hogy sohasem automatikus a továbbkeresésés?? Akkor elnézést kérek. Felírom neked legközelebb, amikor összefutok ilyennel. De gyanúm szerint mindössze 2 szótárat néz át, mindegy, hányat telepítesz. A legutoljára használtat, valamint az alapértelmezettet (amit a settings-ben állítottál be.) Ha ezekben nincs, kidobja, hogy nem találta.
(Erre egyébként véletlenül jöttem rá. Van egy vásárolt Collins szótáram, ami a legnagyobbként hírdeti magát a Kindle olvasókon, de alapértelmezettként az ingyenes Merriam-Webster van beállítva. Volt egy speciális szó, nem kaptam rá találatot. Mondom, nehogy már a Collins ne ismerje: kézzel kiválasztottam, és csodák csodája, ott is volt a magyarázat.)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #15388 üzenetére
Nem: akad olyan típus, amire még saját szótárat sem lehet telepíteni, szóval ezt valóban érdemes körbejárni vásárlás előtt, ha a szótárazás is igény.
-
alexw801
senior tag
válasz
hampidampi #15386 üzenetére
Az van, kétszeres. De igyekezni kell, amíg sikerül olvasni, nem végtelen az időm.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hampidampi #15386 üzenetére
Az én PW2-mön régi (5.6.5) fw van, abban egészen biztosan teljesen automatikus a váltás, ahogy alább írom.
-
hampidampi
őstag
válasz
alexw801 #15374 üzenetére
"A Kobo egyértelműen kellemesebb olvasási élményt nyújt éjjel szép sárgás színével, nagy kijelzőjével, ugyanakkor könnyű súlyával."
Azért mondjuk nem csoda. Van köztük árban egy laza kétszeres szorzó.(#15384) Degeczi
Hát, nálam ha nem talál egy szót, akkor automatikusan a Wikipédián keresne. Ha utána átlapozok a szótárra, No Definition Found jelenik meg, de ott kézzel átállíthatom a szótárat másikra. Azért annyira nem automatikus.
PW3, 5.9.2.0.1 szoftver. -
Degeczi
nagyúr
válasz
LittleBiG007 #15379 üzenetére
Valóban én írtam régebben - de egyáltalán nem "tévhit"!
Itt egy könyv, egy egyszerű, gyakori szóra az alapértelmezett angol-magyar szótár jön be:
Nézzünk ugyanott egy ritkább (nem éppen, de az angol-magyar szótár elég butácska) szót, és máris bármilyen átállítás nélkül az angol-angol szótár jött be, miután az angol-magyarban nem találta:
-
alexw801
senior tag
válasz
Adnál útmutatót, hol van leírva a Kobo szótártelepítés és használat trükkös útja? Patchelni nem feltétlen szándékozom.
A Kindlén fő szótárnak ABBYY Lingvo angol-orosz nagyszótárt használok, de rögtön átlép a Wikipédiára is sőt meg is nyitja ha megvárom, a harmadik opció még egy szótár, nálam az is valami angol-orosz. Lehet egynyelvű angol szótárat is beállítani, van 100 MB méretű, az már valami.
Az angol-magyar szótár az 5 MB-jával csenevész, kb. ilyen a Kobo angol-angol szótára is. -
alexw801
senior tag
válasz
LittleBiG007 #15378 üzenetére
Tegnap éjjel nem peccseltem, inkább olvastam rajta. Tegnap ért át Angliából.
-
Ébri
senior tag
válasz
Kobon a koreader szótárazását jobban szerettem, szintén bármennyi szótár, az angol szómódosulatokat végignézi (-ing, -s, -es, stb.), szóval valóban korlátozott az alaprendszer szótáráról alkotott ismeretem, de annál a kindle jobban tetszett
. (Koreadernél már csak annyiban, hogy ahhoz nem találtam az 1900-as évek elejinél újabb nagyszótárat. Bár történelmi témájú könyvhöz talán jól is jött a már akkor is régies szavak ismerete.)
-
LittleBiG007
Topikgazda
"Kindle szótárazásban tényleg jobb."
Nem jobb. Más. Sokáig tudnám sorolni mindkettő hibáit és előnyeit is, de most csak ennyit:
A Kindle legnagyobb előnye, hogy egyetlen másolással telepíthető (a formátuma gyakorlatilag könyvformátum), és annyit raksz rá, amennyit akarsz. A Kobo-n trükközni kell, és csak limitált a felrakható szótárak száma. A Kindle legnagyobb hátránya, hogy ha egy szó nincs benne a szótárban, akkor az Open dictionary (Szótár megnyitása) sem aktív. Azaz pédául ha keresel egy szót, ami a te idegen nyelvű könyvedben kötőjelesen szerepel, és a szótár nem dobja ki, mert abban kötőjel nélküli vagy egybeírt, akkor nem tudod megnyitni a szótárat és saját magad ellenőrizni. Ilyenkor egy másik, egyszerű szót kell kerestetni, ami biztosan szerepel, és onnan nyitni a szótárt Open dictionary-val.
A Kobo legnagyobb előnye, hogy akár a szótárablakban is kereshetsz, ha nem értesz egy magyarázatot, vagy ha nincs konkrét egyezésed az adott szóval, akkor szerkesztve újrakerestetheted. A legnagyobb hátránya, hogy az egyszerű szótárformátum miatt csak pontos egyezéseket talál meg, tehát például a "painting" angol szó nem fogja megnyitni a "paint" szócikket. Egy szócikknek egyetlen "főszava" lehet csak és a keresés csak ez alapján fog történni. Tehát Kobonál érdemes minél nagyobb szócikkszámú szótárt használni.Ja és üzenem Degeczi-nek (bocs, ha régebben nem Te írtad, de úgy emlékszem), hogy az tévhit, hogy a Kindle végigkeres minden szótárt, ha az utoljára beállítottban nem találja a keresett szót. 9 szótárral az olvasón és rengeteg tapasztalattal a hátam mögött mondom ezt.
-
SunMount3r
nagyúr
Ez az angol-magyar szótár dolog nekem is jól jönne. Most Google Fordító pop-up-ot használom a Moon Reader-el, de hát ez egy Tablet. Ez is hasonlóan működő dolog az e-olvasókkal ami ti írtok? Kijelölök egy szó és feldobja a fordítást? Van erről valami infó a neten, hogy hogyan kell telepíteni, gondolom máshogy működik, mint egy Tablet-en?
Szerk.: ez a PocketBook Touch Lux 3 626 nekem is megfelelő lenne, tud mindent amiről eddig szó volt?
-
Ébri
senior tag
válasz
alexw801 #15374 üzenetére
A szótárak dict, vagy .kobo/dict folderben vannak (ha jól emlékszem). Angol-magyart találtam neten, most gyorsan nem tudnám előkeríteni, s ha jól emlékszem, volt pár másik is. De tény, hogy angol könyveket koreaderrel olvastam Kobon inkább, ott egyszerűbb sok szótárat feltenni. Kindle szótárazásban tényleg jobb.
-
alexw801
senior tag
Olvasom a Trumpról írt könyvet a Kindle PW3-on és a KOBO AURA ONE-on, kb. a felénél tartok. A Kobo egyértelműen kellemesebb olvasási élményt nyújt éjjel szép sárgás színével, nagy kijelzőjével, ugyanakkor könnyű súlyával. Viszont nem jöttem (még) rá, hogyan tudnék normális szótárakat rárakni. Ami van rajta, angol-angol, az gyenge. A Kindlére rá lehetett tenni sokféle szótárt, pl. angol értelmező szótárt kb. 100 MB mérettel, stb.
Ez az egy zavaró tényező akad, lehet, hogy magyar könyveket a Kobo-n, angolt a Kindlén kell majd olvasni?
Szívesebben költöznék át a Kobo-ra teljesen. -
KrAt
veterán
Sziasztok,
Apumnak szeretnék venni e-book olvasót (mily meglepő..
), visszaolvasgattam, viszont egy kicsit másfelől fognám meg a kérdést: olyan készüléket keresek, ami
- vhol 30k körül van
- a lehető legegyszerűbb (Apum érdeklődése ilyen kütyük irányában konvergál a nullához), tehát be kelljen kapcsolni, nyilakkal ide-oda menni, meg egy "enter" gomb, amivel megnyitod a könyvet. Ne kelljen semmit bűvészkedni vele, tehát érintőképernyő nem szükség.
- támogasson normálisan formátumokat, amit "innen-onnan" be tudok szerezni (if you know what I mean..)
- a feltöltés a legjobb lenne, ha annyi lenne, hogy csatlakoztatom USB meghajtóként, majd felmásolom (Anyum fogja a könyvtárat frissíteni, ő ért azért a dolgokhoz, de ne menjünk el ilyen iTunes bonyolultságba...)
- és a legfontosabb, mivel Apum kórházban "rabszolgáskodik", ma be akarok menni egy boltba (Ósan, Médija, stbstb), kézbe venni, kifizetni, otthon minimális mókolással életre kelteni, rátenni a könyveket, Aput betanítani 1 perc alatt (bekapcsol, megnyit, lapoz).Ezek reális követelések, vagy sem?
Plusz ha tudnátok a fent említett boltok készletéről említeni valamit, akkor még boldogabb lennék
Én amit kinéztem, hamarosan postolom
szerk: szóval az én ötleteim:
ALCOR Myth 6" e-book olvasó - 19k
ugyanez LED-esben - 26k (megér ennyi felárat?)
Kindle 8 2016 - 33k
PocketBook Touch Lux 3 626 - 35k
PocketBook Basic Lux 615 eBook -30k -
gabor_01
senior tag
Egy Pocketbook (Mini) kérdésem lenne.
Olvasás közben ha nem lapozok egy időn belül, akkor egy képernyővédő jön elő, ami 5 másodpercenként váltogatja a tartalmat.
Ki ezt a feature -t iktatni valahogy? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ajándékok #15369 üzenetére
Ja, akkor olyan lenne jó aminek vannak fizikai lapozó gombja is és az érintő funkciót olvasáskor le lehetne tiltani, ez jó 5-let. Vagy olyan a kávája/kialakítása, hogy véletlenül sem lóg bele az úja olvasás közben.
Azt reméltem tudtok konkrét típust ajánlani. Az MM-be szoktak kirakva lenni amúgy?
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
SunMount3r #15367 üzenetére
A felbontás nem számít,de a világítást NE hagyd ki, mert sokkal jobban látható. Idős embernek fokozottan számít. Nem kell azzal foglalkozni, hogy éppen úgy tartsa, hogy a lámpa jól világítsa meg. Nézd meg egy valódi könyv méretét (~6")! Tartani a kisebbet könnyebb. A lapozás kényelme fontos. Újak közül nem tudok olyat, aminek jók lennének a gombjai (keveset ismerek), így marad az érintő kijelzős lapozás. Nagyobb boltba menj el vele, vegye kézbe, és azt vedd, amit neki kényelmes tartani, lapozni. Amit sokáig tud úgy tartani, hogy csak akkor lapoz, ha akar és nem nyúl véletlenül a kijelzőhöz.
-
pjen
félisten
válasz
SunMount3r #15367 üzenetére
PW 3,Nappal is sokkal jobb a világítós,otthon is,és lámpa mellett is.szerintem
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Degeczi #15365 üzenetére
Van olyan amelyik át tudja magának konvertálni a PDF-et is? (Mondjuk ez nem annyira fontos).
Nem tudom, hogy egy 6"-os elég lenne e, mekkora ezeknek a kijelzőjének a valós mérete? Minél nagyobb lenne jó, természetesen. A 7"-os Lenovo Tab3 Essential Tablet-emet kb. még épp jónak érzem, szerintem ez alá nem mennék kijelző méretben. De az is szempont, hogy egy kézzel is meg lehessen tartani kényelmesen.
Olyan 30K körül gondoltam maximum, azért ennyiből már elég pöpec olvasónak ki kellene jönnie (de ha lehet olcsóbban is).
Konkrét típust tudnátok ajánlani?
(#15366) LittleBiG007: Igen, lámpa mellett olvas esténként.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
Degeczi #15365 üzenetére
"de ennél még fontosabb a beépített világítás, az fontos beltérben nappal is, nem csak este."
Itt vitatkoznék, de csak egy hangyányit és csak azért, mert szóba került a 70-es korosztály. Aki eddig is csak otthon olvasott, ha kellett, felkapcsolt villanynál, annak szerintem nem éri meg az árkülönbséget a beépített világítás.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #15364 üzenetére
Ennél bármelyik jobb olvasási élményt ad - e-book esetén (nem PDF)
A legolcsóbb 6" modellek kijelzője 600x800 fölbontású, tehát uezt a (170 ppi körüli) képpontsűrűséget adja, de a monokróm megjelenítés és jó szürkeárnyalatos anti-aliasing miatt sokkal szebb, olvashatóbb betűket ad.
A picit is komolyabb modellek kijelzője pedig már 210 vagy 300 ppi-s, de ennél még fontosabb a beépített világítás, az fontos beltérben nappal is, nem csak este.
(kültérben pedig nem egy kategória az ott, napsütésben olvashatatlan tablettel szemben. Az üzemidő pedig kb. hetekben annyi, mint a táblagépnek órákban...)
A kezelése mindnek pofonegyszerű, hiszen egy listából kiválasztod a könyvet, állítgatni nincs nagyon mit (amit meg néha kell, mint pl. betűméret, azt is egyszerű ikonokkal, könnyedén megoldható)
Ha van wifi a lakásában, akkor olyan típust célszerű választani, amire távolról tudsz könyvet ráküldeni, h ne neki kelljen azzal gépre kötve bajlódni. -
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Most egy 7"-os 1024 x 600 IPS kijelzős Tablet-en olvasom az e-book-okat Moon Reader-el.
Ennél tud jobb "olvasási élményt" nyújtani egy belépő kategóriás (de ajánlott) e-book olvasó?
Valamint, ha egy idősebb személynek keresném (70+), aki sokat olvasott eddig is, de csak papír alapú könyveket, akkor melyik lenne a legmegfelelőbb típus ebből a kategóriából? (Vagy egyáltalán?) Értem itt, hogy viszonylag egyszerűen megtanulható legyen a kezelése.
Köszi!
-
cimbi66
csendes tag
Hello! Én mégis bevállaltam a Navon Bigbook olvasóját. Elsőre azt mondhatom , hogy tényleg nem egy gyors készülék ,de azért nem mondanám túl lassúnak sem. Néztem egy Alcor Myth-et is az sem volt gyorsabb. Az Epub és PRC formátumokat, amiket probáltam szépen kezeli, a borító képek is megjennek. A Calibre programmal meg jól lehet konvertálni a formátumokat. A lapozás nem villám gyors, de azért megy rendesen. Talán lehetnének külön dedikált lapozó gombok is de sajna az nincs. A tárhely érdekes módon kb. 7 GB, pedig csak 4GB -ot írnak. Érdekes , hogy ha a töltésre rakom akkor bekapcsol a készülék..., de újból kikapcsolom és kész. Rendezni a könyveket több féle módon is lehet, betüméretből is van vagy 5 féle. A PDF-t is probáltam , de az nem neki való , mert az túl kicsi lesz, nagyítgatva pedig elég körülményes a lap mozgatása és az oldalak lapozása...
Összegzés képpen azt mondanám , hogy a 9eFt-ot amit fizettem érte a InterSpar-ban megérte. Remélem tartósságával sem lesz bajom. Üdv. Midenkinek! -
Ajándékok
aktív tag
válasz
cimbi66 #15360 üzenetére
Egy vásárló véleménye: "Sajnos ilyet vettem a konkurens boltban. Nagyon megbántam. A készülék burkolata recseg ropog. Valójában 1000-es akku van benne (szétszedtem és az akkura van írva), Kényelmetlen számomra, hogy a készülék alján kell lapozni. A gombok idegesítően kattognak. Ez leginkább este probléma amikor a párom aludna mellettem, én meg kattogok ezzel a szarral. A lehető leghamarabb lefogom cserélni a készüléket, valami márkásabb eszközre."
Ha igaz világítása sincs, pedig az nagyon hasznos.
-
cimbi66
csendes tag
Hello! Érdeklődnék, hogy a Navon Bigbook ebookról mi a vélemény.Sajnos a forumon szinte senki sem írt róla.Ennyire rossz lenne. Hátha valakinek van ilyen és az írhatna egy kis véleményt. Köszönettel!
-
Papix
tag
Sziasztok!
A Pocketbook Touch Lux 3-ról mi a véleményetek? Ha van más ami jobb szerintetek akkor szívesen fogadom a jó tanácsokat. A lényeg, hogy legyen háttér világítás benne mert sokat olvasok este.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
BPetya85
csendes újonc
válasz
hampidampi #15353 üzenetére
Köszi
Gyorsan leromboltad a gondolatom, de igy nem veszek feleslegesen semmit -
BPetya85
csendes újonc
Sziasztok,
E book olvasó alkalmas lehet kisebb tervek, müszaki leírások stb olvasására pdf formátumban?
Van olyan ami "színes", azaz terveken a színes vonalakat képes megjeleníteni?
Vagy táblagép a célszerűbb? (Bár az van, de a 100.000 Ft-os táblám nem akarom kivinni a porba, mocsokba) -
szkaroly
senior tag
válasz
liliaspell #15348 üzenetére
Ha van új firmware érdemes frissíteni. Ezenkívül a wifit és a szinkronizációt (időszinkronizációt is) érdemes kikapcsolni. Automatikus képernyőzár legyen kb. 5 perc. Ha továbbra sem javul akkor szervíz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Windows 10
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Projektor topic
- Haditechnika, harcászat
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Air 5 64GB Cellular Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4256
- iPad Air 11" M1 256GB - kék, garancia
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest