-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimbi66
csendes tag
Hello! Én mégis bevállaltam a Navon Bigbook olvasóját. Elsőre azt mondhatom , hogy tényleg nem egy gyors készülék ,de azért nem mondanám túl lassúnak sem. Néztem egy Alcor Myth-et is az sem volt gyorsabb. Az Epub és PRC formátumokat, amiket probáltam szépen kezeli, a borító képek is megjennek. A Calibre programmal meg jól lehet konvertálni a formátumokat. A lapozás nem villám gyors, de azért megy rendesen. Talán lehetnének külön dedikált lapozó gombok is de sajna az nincs. A tárhely érdekes módon kb. 7 GB, pedig csak 4GB -ot írnak. Érdekes , hogy ha a töltésre rakom akkor bekapcsol a készülék..., de újból kikapcsolom és kész. Rendezni a könyveket több féle módon is lehet, betüméretből is van vagy 5 féle. A PDF-t is probáltam , de az nem neki való , mert az túl kicsi lesz, nagyítgatva pedig elég körülményes a lap mozgatása és az oldalak lapozása...
Összegzés képpen azt mondanám , hogy a 9eFt-ot amit fizettem érte a InterSpar-ban megérte. Remélem tartósságával sem lesz bajom. Üdv. Midenkinek! -
Ajándékok
aktív tag
válasz
cimbi66 #15360 üzenetére
Egy vásárló véleménye: "Sajnos ilyet vettem a konkurens boltban. Nagyon megbántam. A készülék burkolata recseg ropog. Valójában 1000-es akku van benne (szétszedtem és az akkura van írva), Kényelmetlen számomra, hogy a készülék alján kell lapozni. A gombok idegesítően kattognak. Ez leginkább este probléma amikor a párom aludna mellettem, én meg kattogok ezzel a szarral. A lehető leghamarabb lefogom cserélni a készüléket, valami márkásabb eszközre."
Ha igaz világítása sincs, pedig az nagyon hasznos.
-
cimbi66
csendes tag
Hello! Érdeklődnék, hogy a Navon Bigbook ebookról mi a vélemény.Sajnos a forumon szinte senki sem írt róla.Ennyire rossz lenne. Hátha valakinek van ilyen és az írhatna egy kis véleményt. Köszönettel!
-
Papix
tag
Sziasztok!
A Pocketbook Touch Lux 3-ról mi a véleményetek? Ha van más ami jobb szerintetek akkor szívesen fogadom a jó tanácsokat. A lényeg, hogy legyen háttér világítás benne mert sokat olvasok este.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
BPetya85
csendes újonc
válasz
hampidampi #15353 üzenetére
Köszi
Gyorsan leromboltad a gondolatom, de igy nem veszek feleslegesen semmit -
BPetya85
csendes újonc
Sziasztok,
E book olvasó alkalmas lehet kisebb tervek, müszaki leírások stb olvasására pdf formátumban?
Van olyan ami "színes", azaz terveken a színes vonalakat képes megjeleníteni?
Vagy táblagép a célszerűbb? (Bár az van, de a 100.000 Ft-os táblám nem akarom kivinni a porba, mocsokba) -
szkaroly
senior tag
válasz
liliaspell #15348 üzenetére
Ha van új firmware érdemes frissíteni. Ezenkívül a wifit és a szinkronizációt (időszinkronizációt is) érdemes kikapcsolni. Automatikus képernyőzár legyen kb. 5 perc. Ha továbbra sem javul akkor szervíz.
-
laci1892
őstag
válasz
Nem kell próbálkozni. Vidd vissza!
Valószínüleg... Bár inkább majd hogy nem biztos, rossz az akkumulátor. Lényegesen többet kell bírjon.
-
hroberto
veterán
válasz
Ezzel valami nagyon nem oké. Volt ilyen olvasóm, kb. havonta töltöttem.
-
liliaspell
újonc
Sziasztok! Újoncként kérném Pocketbook tulajdonosok segítségét. A hét végén kaptam a Touch Lux 3-at, mivel elég sok jót olvastam róla, plusz háttérvilágítást szerettem volna, ezért esett erre a választás. Viszont van egy gondom, ami lassan kétségbe ejt, mivel nem igazán olvasok ilyen problémáról másnál. Szombaton bontottam originál csomagolást, beállítgattam az alapokat, majd feltettem tölteni kb 8 órát, ahogy a leírásában meg van írva. Vasárnap kb 4,5 - 5 óra olvasás után a gép már csak kb 20 % volt, tehát újra töltés, ekkor hétfő reggelig volt töltőn. Tegnap este megint kb 1,5 óra olvasás után már 40%-ot csökkent a töltése, ami szerintem nagyon nem jó. Wifit kikapcsolva, úgy vettem észre sokat nem jelent hogy a világítás ráteszem-e, anélkül is merül gyorsan. Amibe 'belenyúltam", tele volt orosz könyvekkel, ezeket belső memória formázással letöröltem. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Szerintetek ha még párszor megpróbálom hosszan tölteni, javulhat valamit az aksi, vagy ez már tuti szervíz? Köszönöm szépen, ha valaki tudna tanácsot adni.
-
tlala
addikt
válasz
hampidampi #15345 üzenetére
Szuper, köszi.
Megnyugodtam, hogy nem vagyok hülye, csak korábban azért nem láthattam ezt az opciót, mert csak akkor jelenik meg, ha egy AZW3 formátumú könyvet nyitunk meg. -
tlala
addikt
válasz
LittleBiG007 #15343 üzenetére
Az első wifi kapcsolódásnál frissítette magát, az már megtörtént.
Amúgy alapból javasolt mobi helyett azw3-at beállítani PW esetén a Calibriben? -
tlala
addikt
válasz
hampidampi #15341 üzenetére
Köszi.
Az biztos, hogy ez a Kindle Paperwhite-ban benne van?
Pontosan hogyan kell ezt a "Bold funciót" előhívni? -
tlala
addikt
Megérkezett Ámerikából a Kindle Paperwhite 7-esem.
Az első tapasztalataim jók, jól olvasható, Calibre progival minden rátölthető.
Jók a betűtípusok, szép egyenletes a háttérvilágítás, ha mindenképpen fogást akarnék találni rajta, akkor talán az én öreg szememnek egy kicsit lehetne kontrasztosabb.
De vígan olvasgatok hosszú estéket, végre nem szenved a szemem az LCD-s Ipad és egyéb kijelzőkön történő olvasás után, kifejezetten kellemes, nyugis érzés a szememnek.Ezúton köszönöm a tanácsokat a kezdő kérdéseimre!
-
Dhampir
félisten
válasz
Chris Kiki #15327 üzenetére
LED-ni vagy nem LED-ni, ez itt a dörgés.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
gabor_01 #15336 üzenetére
Nem egyszerűen "beállítható", hanem ez a helyzet alapban!
Nálad attól különleges a helyzet, h a Pocketbook támogatja ugyan a MOBI-t, ez tehát korrekt alapbeállítás a Calibre-ben - de a nyűgje miatt mégis le kell kapcsolni.Egyszerűen a Beállítások / Bővítmények / Eszközillesztő alatt megkeresed a tiédhez tartozó Pocketbook-ot, és kikapcsolod a MOBI-t, attól kezdve magától fog EPUB-ra konvertálni.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
gabor_01 #15334 üzenetére
Hogyne tudná automatikusan!
Az egyszerűen kizárt, h EPUB-ot másolt volna Kindle-re, hiszen az egyáltalán nem kezeli (és kb. 7 éve használom a Calibre-t, de egyik verziója sem tett ilyet soha alapbeállításban)
Az elképzelhető, h a Pocketbook-hoz alapban az van megadva, h támogatja a MOBI-kat is (hiszen ez a helyzet), de ezt természetesen kikapcsolhatod a Calibre beállításaiban, és attól kezdve automatikusan EPUB-re fog konvertálni.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
gabor_01 #15332 üzenetére
Mégegyszer: pont ezért kell a Calibre!
Beimportálod a könyvet, tökmindegy, h MOBI/PRC/AZW vagy EPUB formátumban, mert a rákötött eszközt fölismeri, és magától tudja melyiket másolja rá (és állítsa elő, ha nem létezne).
Emiatt nem muszáj előre átkonvertálni, az automatikusan (és gyorsan) megtörténik akkor, amikor kell. -
Degeczi
nagyúr
válasz
gabor_01 #15329 üzenetére
Ezért mondom folyamatosan, h ne dőljönk be annak, hány formátumot támogat egy olvasó: teljesen mindegy, elég egyet, de azt jól!
A MOBI/PRC/AZW3 a Kindle formátuma, annak támogatását ha más gyártók bele is teszik a saját készülékükbe, nem ritka, h csak féllvállról oldják meg, ilyen-olyan hibákkal.Sokkal jobban jársz számítógépen Calibre-vel rendszerezve a könyvtáradat, és amikor Kindle-t kötöd a gépre, arra az AZW3 vagy MOBI formátumú anyagot másolja, amikor a Pocketbook-ot, akkor az EPUB-ot - ha pedig vmelyik hiányzik, automatikusan és ami a legfontosabb, teljesen jól alakítja át!
-
gabor_01
senior tag
Segítségeteket kérem:
Van egy könyvem, melyben több, különböző betűméret van.
Ezt a Kindle PW3 jól jeleníti meg, vagyis észrevehető a különbség az egyes méretek között.
Viszont a Pocketbook Mini azonos betűmérettel jeleníti meg valamennyit.
Lehet ezen segíteni valahogy? -
CB
senior tag
Sziasztok!
Van itt közöttetek olyan, aki e-ink kijelzős táblagépet használ egyetemen jegyzetelésre?
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
Degeczi #15326 üzenetére
Ez mondjuk érdekes és örömteli, hogy ilyen is létezik, de nem áltlános, sőt, inkább ritka kivétel. Azért lássuk be, aki fotófeldolgozással foglalkozik, azt kevésbé fogja érdekelni, hogy mennyi felesleges kék fényt kap az arcába, sokkal fontosabb szempont neki egy pontosan kalibrált monitor.
De már szétoffoljuk szegény topikot. Minden ebook olvasó fan látván, hogy van új hozzászólás a kedvenc témájához reményteljesen ugrik ide, majd csalódottan távozik érzékelvén, hogy csak mi beszélgetünk mindenféle hülye LED-ekről
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Chris Kiki #15325 üzenetére
Pl. fotófeldolgozáshoz pontos színhőmérsékletet a kijelző kalibrálásával érnek el (tehát a kibocsátott háttérfény változatlan, csak szoftveres maszkolással, módosított képtartalommal változik a látható kép) , de tényleges kékszűrés során nem erről van szó!
Az ilyen szoftveres megoldás durván elsárgítja a kijelzőt (hiszen nem tehet mást, mint a kék összetevőt kompletten csökkenti), a komolyabb gyártók azonban kimondottan hangsúlyozzák, h a LED-ek fényét változtatják meg, csak a leginkább káros tartományt megcélozva, ami így sokkal enyhébb hatással van a képre. Csak egy példa a Philips-től: "Unlike software-based approaches, the SoftBlue display works using a new technology which changes the peak of the blue-chip in the LED. It does this without detracting from color fidelity or brightness"
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
hampidampi #15323 üzenetére
Valamit rosszul értelmezel.
A LED-ek színhőmérsékletét nem lehet állítani, az gyártási adottság.
LCD esetében egyféle színhőmérsékletű LED-eket használnak háttérvilágítás céljából, a melegebb színhőmérsékletet a kijelző "elkalibrálásával" tudják elérni.
E-ink esetében a kertbe (nem háttérvilágítás!) integrálnak különböző színhőmésékletű LED-eket, gondolom ezek különböző fényerejű használatával tudják a színhőmérsékletet tologatni. -
Degeczi
nagyúr
válasz
hampidampi #15323 üzenetére
Én fogalmaztam hülyén az eredeti hozzászólást: nem szó szerint a LED színhőmérsékletét tolják el, hanem a komplett LED-es megvilágításét - ami több eltérő színű LED-ből áll össze.
Függetlenül attól, h e-ink-ről vagy LCD-ről van szó, mert több monitorgyártó is külön hangsúlyozza, h nem szoftveres megoldást alkalmaznak (nyilván akad olyan is, szó szerint parasztvakításként), hanem ténylegesen csökkentik a LED-es háttérvilágítás szemre/alvásra káros tartományát.
-
hampidampi
őstag
válasz
Chris Kiki #15321 üzenetére
Hát nem tudom... az új Kobóknál (H2O v2, One) pl. lehet a színhőmérsékletet állítani. És az e-ink kijelzők hátterének a színe tuti nem állítható.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Chris Kiki #15321 üzenetére
Jogos, hulla voltam már a munka után.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Chris Kiki #15319 üzenetére
LCD kijelzőnél valószínűleg valóban ezt az utat választják, egyébként a LED-es megvilágítás színhőmérséklete is állítható (akár szobai lámpákon, akár e-ink-es e-book olvasón is) - nyilván úgy, h több LED-et alkalmaznak
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
Degeczi #15310 üzenetére
Hasonlóképpen a kék fény szűrésének sincs köze képtartalom frissítéshez, hanem a háttérvilágítást adó LED-ek színhőmérékletét tolják el úgy, h sárgásabb fényt adjanak,
A háttérvilágítást adó LED-ek színhőmérsékletét nem lehet tologatni, az olyan, amilyennek legyártották. A kijelző színhőmérsékletét állítják el a melegebb tartomány irányába.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Mercutio_ #15316 üzenetére
Persze, én is azt említettem először. Külföldi fórumokon egyébként találni panaszt kínai e-book olvasóra is, h akad, amelyiknél szintén PWM-mel oldották meg a világítás szabályozását...
-
Keef_Lee
senior tag
Egy biztos. Samsung tableten bármilyen beállítással és progival 2 óra olvasás után 2 napig fáj a szemem. Ebookon nem. Pedig szívesen használnám a tabletet is ilyen célra, de nem megy.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
laci1892 #15309 üzenetére
Elnézést, de ez zöldség, teljes félreértés!
Igen, létezik "képfrissítési frekvencia" az LCD kijelzőknél - de szó nincs róla, h vibrálnának!
Az csak a régi, képcsöves megjelenítőkre volt igaz, mert ott a képcső foszforrétege csak egy nagyon rövid ideig világított (hiszen különben utánhúzási jelenség adódhatott volna), ezért kritikus volt, h minél nagyobb legyen a képfrissítés gyakorisága (>70 Hz, de inkább 100 Hz fölött), a látható vibrálást elkerülendő.Az LCD-nél azonban már semmi ilyesmi nincsen: ha feszültséget kap, átfordul a kristály, és nem vibrál. Ott a frissítés már csak annyiban fontos, h a játékokban milyen sűrűn változhat egyáltalán a képtartalom.
Hasonlóképpen a kék fény szűrésének sincs köze képtartalom frissítéshez, hanem a háttérvilágítást adó LED-ek színhőmérékletét tolják el úgy, h sárgásabb fényt adjanak, ami a kutatások szerint jót tesz az alvásnak. De ez az e-ink kijelzős készülékekre is éppúgy igaz, ott is elég soknak kékes a fénye, egyelőre még kevés típuson állítható ilyesmi.
-
laci1892
őstag
Alapvetően amiért fáj a szemed az nem a megvilágításban keresendő. Van ugyan hozzá köze tény! de nem ez a fő probléma okozó. Az LCD kijelzők rendelkeznek egy képfrissítési gyakorisággal. Kvázi vibrál a kijelző, ez nem feltétlenül tűnik fel, de pár óra olvasás után megérzed amikor fáj a szemed.
Ezt a tünetet lehet csökkenteni Kékfény szűrő alkalmazásával de előbb utóbb így is fájni fog a szemed.
( Saját tapasztalat )Ezzel szemben az E-ink kijelző akkor frissít csak magát amikor lapozol. Nem frissít folyamatosan, csak ha valami történik a felületen.
Így ez a technológia pont annyira fogja csak terhelni a szemed mint amennyire egy könyv fogja. -
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Pocketbook Touch Lux 3 (626) felhasználóktól kérdezném, működik-e náluk mostanság a send-to-pocketbook féle szinkronizálás. Röstellem, mostanság nem volt a kezemben a "könyv", de a napokban kézbe vettem és nem akar működni a funkció, szerverkapcsolódási hiba vagy valami hasonló az indok. Már hét könyv "áll sorban", de semmi. A címeit beolvasta, írja mely hét könyvet szeretné letölteni (akad köztük amit hónapokkal ezelőtt küldtem rá és akad, amit pl. tegnapelőtt), de csak a címeket tudja letölteni, de a könyveket nem kísérli meg...
Van ötletetek, mi lehet a gond, illetve a megoldás? Wifi leválasztás-újracsatlakozást (ki-bekapcsolás stb.) próbáltam, fiók leválasztását-hozzáadását szintén, de a helyzet változatlan...
Előre is köszönöm a segítséget,
Péter -
tlala
addikt
válasz
Degeczi #15300 üzenetére
Az én tapasztalatom ettől eltér - biztosan szem érzékenység kérdése is.
Próbáltam olvasni Samsung tableten, kínain és Ipad-en is, nekem mindegyiken hamar elfárad a szemem, bármennyit is variáltam a fényerővel.
A kölcsönbe kapott ősrégi Kindle-t meg addig olvasom, ameddig csak akarom.
Már nagyon várom, hogy megérkezzen Ámerikából a Kindle PW-m. -
Degeczi
nagyúr
Persze: gyakori e-ink jellemző a 16 szürkeárnyalat megjelenítési-képesség. Ha elharmadolod a fölbontást alapszínekre (nem RGB-re, hiszen az csak additív, aktív fényű kijelzőhöz használható, itt a szubtraktív alapszínekre: cián, magenta, sárgára van szükség, ill. a jobb feketéhez esetleg külön feketére, úgy lesz CMYK), akkor ezek mindegyike szintén 16 árnyalatot vehet föl, azaz 16 * 16 * 16 = 4096 lehetséges színt előállítva így.
De harmadára csökkentve a hasznos fölbontást (és külön fekete nélkül gyengécske kontraszttal) -
Joshi
titán
válasz
Degeczi #15304 üzenetére
Az utolsó infóm a színes e-ink kijelzőről valami 4000 szín rémlik. Akkor dobták a projektet? Egyébként értem hogy mi a lényege az e-ink-nek, azt is hogy nem feltétlenül van szükség itt a színekre, de azért nem lenne rossz egy színes szemet nem irritáló kijelző. Na mindegy, ezek szerint megrekedtek a fejlesztések. Köszi az infót.
-
Joshi
titán
Sok éve nem foglalkoztam az e-ink témával. Van vagy lesz színes e-ink kijelző? Vagy ez még ma is álom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest