Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• donpedrito

csendes tag

Sziasztok!

Már lassan egy hete olvasgatok a témában, tesztek stb. itt a fórumban is 2014-es évig visszamelőg visszaolvastam, de nem jutok dűlőre ebook olvasó választásban.
    Asszonykám kapott karácsonyra tőlem egy PB TL3-at, most magam is megszeretném ajándékozni eggyel. Egy darabig a PB touch HD is fent volt a listán aztán végül töröltem.

- Kindle...: PW3 és Voyage között vaciláltam. Voltam MM-ben itt kint ausztriában, lecsekkoltam, Voyage kell. Egyszerűen nagyon tetszik, sőt sokkal jobban tetszik, mikor a kijelző nem süllyed a készülékbe, hanem egy síkban van a kávával. Tetszik az egyszerűség, a gördülékenység, letisztult. Voyage külsőre amúgy is vááá.

- Kobo... hol berakom a kalapba, hol kiveszem. Nem tudtam még tapogatni. De végül meggyőztem magam, hogy akár szóba jöhet, tetszik, és ha igen, akkor H2O.

-Tolino... tapiztam, Vision 3 és 4 HD nagyon bejönnek. szintén a Voyage-nál említett okok miatt jön be külsőleg.
    Ez is eléggé zárt rendszer, hasonlóan a Kindle-nél...

Na és az igényeim, mire kell...

-Olvasni!! Egyszerű legyen, gördüljön, "pörögjön" (nyilván nem mobiltelefon módjára)... Engem fel tud cseszni a tesze - toszaság, (Poketbook ezért is lett kilőve, túl sok, és lassú... nekem fölös ekkora menű és ekkora hűho ennyi beállítás. Tetszik is, de 10-15%-át használom ki a lehetőségeinek...Kobo-n ezért gondolkodom el mindig... Nem szeretek én a rendszerrel, patchelésekkel foglalkozni, max frissítés letölt, telepít és kész...
    Calibreval fel a könyv, oszt csókolom, legyen szép olvasható.. PB-ben a könyvek rendszerezése tetszett, mappákban pl , ahogy amilyen rendszer alapján én akartam.

-háttérvilágítás alap...
    -megelégszem a 6"
    - szeretnék német nyelvű könyveket olvasni, ezért német-magyar szótár kellene (tolino itt a kétnyelvű szótárnál bukik meg lehet).
    későbbiekben angolt is, így angol-magyar szótár szintén jól jönne...
    általában bookline, libri, bookandwalk oldalakról vásárolom a magyar könyveket.. (ha van még jó kis ötlet, honnan érdemes vásárolni, azt is szivesen fogadom.. jó kis törzsvásárlós programmal rendelkező oldalak előnyben)

Szóval véleményt szeretnék, mert már dűlőre kellene jutnom. Kobókkal még meg kellene személyesen ismerkednem. Szimpatikus cég, márka..
    !!Valaki elmagyrázná részletesebben mire jó ez a sokszínűség a rendszerben egy ebook olvasó terén, lehet mégjobban megkedvelném, meg a PB-t is... (lehet csak én vagyok béna, kihasználni a lehetőségeket :D)
    Tolino nagyon tetszik, de szótár... benne turkálva nem láttam rá lehetőséget telepítésre, vagy letöltésre.. Kindle..tetszik az egyszerűség, de még nem győzött meg 100%-ban..

Köszi, hogy végigolvastad :)

Új hozzászólás Aktív témák