Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb71
őstag
Lehet tökéletesen pdf-ből bármilyen más ebook formátumot konvertálni?
Calibre-vel próbáltam, de nem túl jó a végeredmény, sorkiegyenlítetlen sorok stb. -
dorika87
őstag
válasz
Narxis #12546 üzenetére
Igen, ahogy mondod.
"Túlságosan is jó árnak tűnik". Itthon 40ezer alatt nem lehet kapni, bízunk benne, hogy a kolléga szerencsével jár és minden rendben lesz az olvasóval.
A kindle-ben mindig is voltak ilyen korlátozások "sajnos", és lesznek is, szóval kicsit zártabb a rendszere, de ez nem feltétlenül gond. Párom anyukája Kindle-jére mindig txt-t vagy doc-ot másolunk így nem származik belőle semmi probléma, annyi, hogy erre oda szoktunk figyelni amikor viszünk neki könyveket. Én is jobban kedvelem azokat az olvasókat amik több formátumot kezelnek, mert sokkal kényelmesebb számomra és és nem kell annyit konvertálgatni. Persze ha muszáj ott a Calibre, de megszoktam, hogy a régi wayteq is szinte mindent kezelt, ahogy a mostani Alcor is, pont ezért is választottam ezt, mert megszoktam korábbról, hogy szinte bármilyen szöveget rámásolhatok azt meg fogja tudni nyitni (EPUB, PDF, TXT, FB2, RTF, MOBI)
Ennél több formátum szerintem nem is kell -
sublett
tag
Sziasztok! Minimálisan pulzáló világításnak milyen okai lehetnek? Teljesen új icarus illumina e653-rol van szó, moonreaderrel, feltoltott akksival.
-
person
senior tag
válasz
person #12265 üzenetére
Sziasztok, sok infót itt nem kaptam de azért leírom, hátha más is keres a témában.
Végül Kindle, 6" kijelzőt ED060SCP(LF)C1 -et rendeltem bele, (32 dollár, elvileg ezt is linkeltem) ez nem tartalmaz érintőt, az eredetit lehuztam és átragasztottam, nem egyszerű mert gyakorlatilag egy fóli és iszonyatosan tapad, de nagyon jól sikerült hibának semmi nyoma. -
válasz
mrgold #12538 üzenetére
Túlságosan jó árnak tűnik, gyanús. Amúgy ha minden rendben van vele, garancia is ami persze nem fog egyből kiderülni akkor tényleg legjobb vétel.
(#12544) dorika87: ennyi pénzért ha nincs valami rejtett stikli akkor jobb vétel mint az Alcor de amit mai napig nem értek, hogy egy ilyen csúcskategóriásnak tekintett készülékben nincs epub támogatás és mobinál is oda van írva, hogy unprotected ami nem tom mennyire jó annak aki nem legális forrásból szerzi be a szellemi betevőt. Meg engem az egész online része(wifi, cloud) hidegen hagy. Persze ott a Calibre konvertálgatni ami vagy jól vagy kis hibával dolgozik.
-
mrgold
tag
Mindenről beszámolok Nektek!
-
dorika87
őstag
válasz
mrgold #12538 üzenetére
Tényleg nagyon jó vételnek tűnik. Mindenképp számolj be róla miután megérkezett.
Ha nem vettem volna meg egy hete az Alcor Myth Led-et szerintem gondolkodóba esnék.
Ez nem jelenti azt, hogy nem lennék vele megelégedve. Akcióban sikerült hozzájutni, úgyhogy teljesen megérte és nagyon megszerettem, de ennyi pénzért ajándék egy háttérvilágításos Kindle. Használd egészséggel! -
mrgold
tag
Végül is ez lett:
Németországbolt rendelt, egy telefonszaküzletes árulja ő ad rá garanciát...
Köszönöm a segítséget mindenkinek! -
mrgold
tag
válasz
LittleBiG007 #12535 üzenetére
-
bb71
őstag
http://index.hu/tech/2016/03/21/most_frissitse_a_kindle-jet_ha_konyvet_akar_letolteni_a_jovoben/
-
zebede
őstag
válasz
LittleBiG007 #12528 üzenetére
Inkább a zsebembe nyúltam, igaz utoljára "csak" 35e forint mélyen.
Szótárazni nem szótárazok, az érintőkijelzőt jelenleg szinte csak betűméret és világítás állításra használom de ezek nélkül el tudok lenni.
Nem úgy mint használható lapozógomb nélkül, ami pl. a Nook-on sajnos nem olyan.Használt kifutó helyett pedig mindenképp az Alcort venném most 25k-ért világítással.
De ez mind csak az én olvasási, vásárlási szokásaimat és véleményemet tükrözi.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
zebede #12527 üzenetére
"Háttérvilágítás nélküli olvasót én ma már nem vennék."
Pedig ezidáig vagy a zsebedbe nyúltál, és kifizetted a 40 ezret egy háttérvilágítós olvasóért, vagy vettél egyet 20-ért, és megoldottad alternatív világítással (nekem pl. a Kobo Mini-hez a csíptetős kislámpa megvolt 800 Ft-ból). Sőt, ha sokat szótárazol és érintős olvasó kényelmesebb lenne, de ugyanakkor nem akarsz egy vagyont költeni, nincs sok választási lehetőséged, meg kell maradnod a világítás nélkülinél. Még ma is.
Helyreigazítás: vagyis egy választási lehetőség azért van. Kifutó, vagy már kifutott modellt kell venni és akkor megúszod egy Alcor árában. Nem rosszak azok, csak vannak olyan emberek, akik meg vannak arról győződve, hogy olvasáshoz elengedhetetlen a minél nagyobb felbontás. Az első olvasóm egy Nook ST Glowlight volt, az angliai kiárusításkor került Mo-ra, mai napig a legvilágosabb hátterű olvasóm, még szürkületben sem kell bekapcsolnom rajta a háttérvilágítást. A nagy kedvencemet, a Kobo Aurámat sem 2013-ban vettem, hanem most, töredékáron.
-
zebede
őstag
válasz
mrgold #12524 üzenetére
Szerintem ezt neked kell eldöntened és egyszerű lesz.
Az a kérdés szükséged van e a háttérvilágításra vagy sem. Úgy gondolom a többi, felsorolt szempontod elhanyagolható, vagy elég szubjektív kinek mi fontos.Nálam személyszerint inkább legyen lapozógomb, mint érintőkijelző.
Nem érdekel hogy Kindle, vagy Alcor van ráírva.
A 4GB bőven elég e-könyveknek, általában.
Háttérvilágítás nélküli olvasót én ma már nem vennék. -
mrgold
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék Tőletek kérni - már amennyire lehetséges...
Két eBook olvasó között hezitálok, ebben az árfekvésben, mert túlzottan nem használnám (nem mindennapos használatra gondoltam)
Valamennyire tisztában vagyok mindkettő előnyével, hátrányával...
Kindle Glare Free - Alcor Myth eInk LEDérintő kijelző - lapozógomb
ismert márka - magyar termék
4 Gb memória - bővíthető memória
nincs háttérvilágítás - led háttérvilágításKöszönöm Nektek!
-
dorika87
őstag
Én bátran tudom ajánlani ezt az olvasót. Igaz csak egy napja van meg, de már sokat olvastam vele, főként háttérvilágítással. Ha ez szempont akkor ennél jobb árban jelenleg nem találni ebook olvasót. Ettől csak drágábbak vannak melyekben van led megvilágítás. (ha nem fontos a világítás már 20ezer forint környékén is találni jókat, pl. az Alcor ugyanezen példánya, csak az nem ledes) Nekem is ez volt a fő szempont és bár még kevés tapasztalattal rendelkezem a készüléket illetően de bátran ajánlom. Sok formátumot kezel. Ugye az ebook formátumokat mint pl. epub, mobi gond nélkül kezeli, de txt-t és rtf-et is szépen betölti. docx-et biztos nem támogatja, mert kipróbáltam.
-
Soká
senior tag
Kedves Szakértők!
Járatlan vagyok a témában.
Egy mobilos topikban volt egy off hozzászólás és ezt az e-book olvasót hozta fel az illető pozitív példaként:
Alcor Myth LED ebook olvasó beépített háttérvilágítással 25.000FtEbben az árban van-e ajánlható készülék egyáltalán? Van 4 gyermekem sok számítógép, sok mobil, sok-sok könyv, de e-book olvasó nincs. Hozhat ilyet a nyuszi?
Igazából nem tudom megmondani, hogy mely szempontok az elsődlegesek, de úgy gondolom, hogy wifi például másodlagos. A háttérvilágítás hasznos lehet, ha este sötétben nem akarják zavarni egymást.
Nem látom az olvasható formátumok között a docx-et, ez nem zavaró? Iskolai dolgozatokat jegyzeteket kaphatnak így, gondolom én...Szerk:
Közben itt jókat olvasok róla...
http://www.technokrata.hu/tesztek/2016/02/26/teszt-alcor-myth-led-papir-helyett/ -
TheHornet
csendes tag
válasz
TheHornet #12500 üzenetére
Sziasztok!
Megérkezett a Kobo Glo HD az ismerősnek Bécsbe a redcoon.at-tól. Március 8-án este rendeltem (és ki is fizettem), március 14-én átvették. Tehát egy hét a szállítási idő.
Mostmár csak nekem kell kézhez kapnom... :-) De erre várnom kell húsvét hétfőig...
Ha megkapom készítek róla pár képet és írok róla beszámolót az ebook Népítéletre.Ui: még mindig 109 euró postaköltséggel együtt! Tehát nem rossz vétel (szerintem)... :-)
-
válasz
dorika87 #12513 üzenetére
Ha megnyitod a könyvet és alul a középső gomb közepét megnyomod akkor fel kéne hozza a menüt ahol oldalszámra lehet ugrani, úgy emlékszem volt keresés is illetve betűméret, margó stb. amit az adott könyvformátum támogat illetve az a menü 2 oldalas amit a középső gomb széleivel válthatsz. Könyvjelzőt is ott adhatsz hozzá.
-
dorika87
őstag
válasz
Narxis #12512 üzenetére
Igen már meg is vettem.
Szerintem így nagyon megérte, (örülök, hogy vártam a döntéssel pár hetet) ajándékkártyán visszakaptam 10%-ot. Tehát olyan mintha 23990 helyett 21600ft-ba került volna, és 2390ft-ot le is vásárolhatok 5 éven belül. Igaz, így nem élhetek az online vásárlás adta lehetőségekkel, pl. ha vissza akarom vinni, de úgy voltam vele, hogy az első olvasómban sem csalódtam és az sem egy világmárka, akkor remélhetőleg ebben sem fogok. Jelen helyzetben nem tudok más háttérvilágítással rendelkező készüléket ilyen áron, és nekem fontos volt az ár/érték arány is.
Amire nekem kell teljesen megfelel. Egy wayteq ebook-ot váltott mellyel teljesen meg voltam elégedve hisz olvasásra az is tökéletes, csak a háttérvilágítás miatt váltottam, mert az hiányzik néha, szürkületben, utazás közben, este lefekvés előtt azért kényelmesebb lesz így olvasni mint lámpafénnyel és páromat sem zavarom vele. Mellesleg hozzáteszem, hogy a tegnapi 4 órás buszúton az utazás második felében már igenis elkelt volna a világítás, de nem volt, úgyhogy sötétedéskor abba kellett hagynom az olvasást, na most ez az Alcorra nem kell majd megtennemHozzáteszem nézegettem az MM-ben a többi led-es olvasót, és megállapítottam, hogy semmivel nem tud többet a 40ezres pocketbook pl. legalábbis az én szempontjaimat nézve. Érintőkijelzőre olvasáshoz nincs szükségem, eddig sem volt.
Eddig csak egy kicsit volt alkalmam nyomkodni, ismerkedni vele. Nagyon egyszerű a menüje is, egyből rájöttem minden fontos beállításra. Rengeteg formátumot kezel, Felbontásan is nagyo szép (eddig 800x600-at használtam) Átmásoltam a könyveket az elődjéről és folytatnám azt a könyvet amit eddig olvastam csak nem találom a keresés opciót egy könyvön belül (ha egyáltalán van ilyen). Tehát oda kell lapoznom ahol tartottam és ez így nem a legjobb megoldás, hogy 100 oldalt lapozok oldalanként, de ha nem találok rá más megoldást akkor nincs más választásom.
Egyébként úgy vélem jól megleszek én ezzel a "kicsikével", mert amúgy is méreteiben és súlyában is kisebb az a 3 éves olvasómnál.
Szóval bátran tudom ajánlani Alcor Myth Led-et. Ha valaki még gondolkodik a mai nap ebook vásárláson az MM-ben érdemes megvásárolni, hisz ilyen árban nem háttérvilágításosokat árulnak. -
dorika87
őstag
Ha valakit érdekel ma is lesz az MM-ben a 10% visszájár ajándékkártyán akció 20ezer Ft feletti vásárlás esetén.
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz
mrgold #12506 üzenetére
Lapozáskor mindegyik olyan, ahogyan írták is, viszont kifejezetten gyorsan lapoz, nem lassabb mint azok amiket említettél. A lapozógombok is jók, négyféle variáció is lehetséges (jobb-, balszél, alsó ötállású gombbal kétféleképpen). A széleken lévõkkel lehet teljesen némán kattintani, ha nem a legszélén nyomod. Amúgy a készülék teljes ki- bekapcsolása 3-4 másodperc.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
mrgold #12506 üzenetére
Minden e-book olvasó képe "összefolyik" lapozáskor, mert az e-ink kijelző sajátossága a tizedmásodpercekben mérhető képfrissítés (lévén hogy fizikailag mozognak benne a festékrészecskék), ezzel meg kell békélned.
Pár perc használat után már észre sem veszed, hiszen lapozás közben úgysem akarsz olvasni. -
mrgold
tag
válasz
mQWeXgsf #12489 üzenetére
Köszi a beszámolót... én is ezzel kacérkodom... A múlt héten a szegedi mm-ben néztem a Kindle 6-ost, a PocketBook Basic 2-t, ezek képe nem igazán tetszett, lapozáskor összefolytak egy pár pillanatra a két oldal betűi - bár ez lehet, hogy mindegyik esetén így van - sajnos Alcor Myth LED nem volt nekik...
A lapozó billentyűkkel meg vagy elégedve?
Köszi. -
viny
tag
Sziasztok!
Tudnatok mondani Budapesten egy jo ebook szervizt? (Pocketbook kijelzocsere)
-
hampidampi
őstag
válasz
postasbeci #12503 üzenetére
[link]
A Kindle-öknél is ugyanúgy zavaró, ha nem jó a renderelés. -
dorika87
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- iPad Air 6 13" M2 256GB Wifi Megkímélt/2025.11.18.Apple Gar./e200
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest