Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
válasz montressor #13298 üzenetére
Itt érdemes körülnézni média minőség ügyében: [link]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
djculture
félisten
válasz montressor #13298 üzenetére
Az régen is ugy működött hogy valaki vett egy helyröl lemezt akkor megosztotta itt és máshol a többiekkkel az irási minőségéről készült tesztet. Manapság viszont teljesen lutri már a dvd vásárlás mert már pár fanatiluson kívül már nem ír senki dvd-t..
Most én is a hp dvd+dl-t nézem megjelelentek a semmiböl ezek a hp lemezek ...[ Szerkesztve ]
-
montressor
aktív tag
válasz djculture #13297 üzenetére
ok koszonom, de pl ha venni akarsz, mire figyelsz (foleg, h neten akarod venni)? Van vm lista vhol a net egy eldugott szeleteben, ami megsugja mik a kerulendo gyarto kodok vagy mik?
gondolom nem laptoppal mentek megnezni a media marktba, h mit ir a nero a lemezrol...koszi
-
djculture
félisten
válasz montressor #13296 üzenetére
Bizonyos progik kiirják a média kódját én pl ezt [link]használom de van a neronak is sajátja lásd fennt a képet
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz montressor #13294 üzenetére
Nyomtathatót vegyél az még a ritek többi már jellemzően indiai.
Én is vettem most minuszost 25-ős zsugorosakat bár nem néztem de tuti ez is indiai. Ritekre meg szebben lehet írni.[ Szerkesztve ]
-
montressor
aktív tag
sziasztok
maxell 16x dvd-r -tt vennek, de par kerdesem van eloote meg:
-melyik tipusok megbizhatoak
-es honnan lehet megismerni milyen feliratot kell nezni dvd-n ill. csomagolason?koszonom
-
hdpeti
tag
Üdv Mindenkinek!
Cd/DVD poírozó "gépet" szeretnék venni.Sehol nem találtam,se újat,se használtat!
Ha esetleg valaki találkozott már ilyennel,és megosztaná velem,hogy hol,hálás lennék!
Köszönöm."...te Péter vagy,azaz kőszikla..."
-
djculture
félisten
válasz Anubis_9 #13285 üzenetére
Sajnos ott ilyen szintű lemez most nem kapható amire rálehetne bitni pótolhattatlan adatokat. Az itmediánál nézelődj vagy a gigaplazánál..
Gigánál van Falcon DVD-R 16x Glossy White Injekt printable Taiyo Yuden
mi nagyon jó minőség:
Itmediánál meg szintén van ty printable 140ft/db körüli árakon[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Innen milyen DVD lemezt érdemes archiválás céljából rendelni? Családi fotók, videók lennének rajta, szóval fontos az időtállóság.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Flashget
félisten
válasz karmacsila #13282 üzenetére
Ismerve mit lehet venni...igen.
Gondolj bele...volt idő pár éve mikor a nem ajánlott kategória volt ez a lemez, ide jutottunk.Realme GT Master Edition
-
Kiskokó
veterán
Hello
Mondjátok már meg nekem légyszi melyik az a DVD- amelyik írás után a lehető legvilágosabb marad!
Minnél közelebbi állapotban a gyári nyomtatott DVD-hez.Illetve dvd nyomtatás csinálnak "maszek" ? (nyomásra gondolok vagy nemtom mi a pontos neve)
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
M107
addikt
válasz Daywalkerke #13274 üzenetére
Az író, mármint Optiarc AD-7200A jó író, de nem erre nem az ilyen típusú lemezekhez való.
Például, Max Xtreme Protect lemez 2 íróval lett anno nekem sikeres szép lemezkép, Samu SH-222A, LG 4166B több más íróval írva csak nagyon magas PIE PIF adat lett az eredmény.
De van akinek régi Pio írókkal (108-110-112-212) is minőségi iratot sikerült eme, vagy ilyen típusú lemezre írni[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
djculture
félisten
válasz Daywalkerke #13276 üzenetére
Van rajta egy plusz réteg így a gyengébb laserrel rendelkező irók nem tudják jól írni és olvasni sem. Dvd lejátszókhoz pl nem szabad ilyen lemezt használni.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz djculture #13275 üzenetére
Úgy néz ki, hogy valószínű a tesztelésre használt Samsung író vagy nem tudja ezt a lemezt tesztelni vagy nem teszt képes, mert próbából leteszteltem egy külső blu-ray Samsung íróval az Optiarc AD-7200 íróval írt JVC pro lemezt és ezt a sokkal-sokkal jobb eredményt adta:
Ezen teszt eredményeként már valóban megéri ezt az árát.
-
djculture
félisten
válasz Daywalkerke #13271 üzenetére
Ennél a lemeznél nem is az irás minősége a fontos hanem a karcállóság és a más fizikai hatások elleni védelem. Rengetegszer lelett írva már ez.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
Amint láthatod nem csak Samsung íróval próbáltam ki hanem az ezen fórumon is az egyik etalonnak számító Optiarc AD-7200A íróval és mégis ez utóbbi író is hasonló eredményt adott, tehát ez az állítás amit írsz nem teljesen helytálló("csak akkor végy meg, s áldozz rá ennyit eme lemezfajtára ha van hozzá íród is, különben így jársz.") hiszen az egyik legjobb íróval is ilyen eredményt adott, még az a szerencse, hogy csak 10db-ot rendeltem belőle.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
LG 4163-4165-4166-4167 B vagy Samu SH-222A ezek tuti szépen írják a régi IDE-s Lgk alapból a 222A IDE mert minőségi darab.
Az újabb szériás 224BB 224DB ilyen lemez minőségi megírására alkalmatlan.
Magyarul csak akkor végy meg, s áldozz rá ennyit eme lemezfajtára ha van hozzá íród is, különben így jársz.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Lex Icon
senior tag
Nekem sokkal szebben megírta a 7200-as:
Nem csak a lemezen múlik!
Igaz, ez a legfelső lemez volt, aminek a széle karcos volt, ezért sem írtam tele.[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
Legfrissebb tesztek a JVC PRO DVD-R 16x lemezre:
Samsung SH-224DB íróval 4x-es írással
Optiarc AD-7200A íróval 4x-es írással
Ahogy látható egyáltalán nem éri meg az árát sajnos ez a lemez, hiába pro.
-
pami5
aktív tag
válasz Moonwolf #13269 üzenetére
Lehet, hogy volt ebből a "márkából" volt DL-es is, de abból nem következtethetsz semmire. Több helyen gyártatják, klf. MID-del! Ha valami újabb fajta, attól még lehet jó. A forgalmazó telefonon informálhat a gyártás helyéről és a MID-ről.
Ennek ismeretében magad tudsz vélemény alkotni![ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a papné. ...."
-
Moonwolf
senior tag
Ez a philipses dvd az a fajta lehet amiből volt a DL is? link
Vagy valami újabb fajta?[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
plman
tag
válasz djculture #13265 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor a híres/hírhedt aritának volt egy kék változata is (olyasmi árnyalatú volt mint a TDK egy időben vagy talán világosabb nem tudom már), csak valamiért a rózsaszín volt az elterjedtebb. Ha jól emlékszem a rózsaszín volt a mínuszos, a kék pedig a pluszos.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
A rózsaszínű szuper arita.. az mekkora egy gány lemez volt. Egy réteget kispóroltak belőle, de mint látszik mai napig olvasható.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Jaja, megint egy tény, hogy van egy jó íród és egy nem egészen márkás lemezed, attól még 70%-ban lehet olvasható lemezt összehozni több évre évekre is.
Ami lemaradt az az írók típusai : Toshiba 5272, Lg 4081B, Pio 107D s 110D
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Régi lemezek : (Mindegyik folyamatosan és jól olvasható átlag 4-6x sebesség mellett)
Minden adat hibátlanul visszanyerhető róluk.
LG 4081B lettek megkarcolva, száraz hűvös helyen 50-es hengerekben lettek tárolva, néha napján takarítás alkalmával hengerrel együtt mozgatva. Anno nem lett figyelve a minőségi írásra, csak dobáltuk befelé a lemezeket az íróba, mindenféle Daemon és Alchol 50-120% programok futtatása mellett, meg is látszik vagy az idő tette de még olvashatóArita 8X 2004.10 hó
Fuji 8X 2005.10 hó
Printable Princo 2004.08 hó
Szitázott Princo 2004.07 hó
Ridata 4X 2004.08 hó
[ Szerkesztve ]
-
pami5
aktív tag
válasz N0zer0 #13258 üzenetére
A 10 évvel ezelőtti DVD-imet ellenőriztem. Az ellenőrzött 100db-ból 15db volt hibátlanul olvasható, 6db-nál semmi nem volt rajta, a többit HDD-re tudtam olvastatni és újra írtam. A legtöbbje az akkori "csúcslemez" volt, Fuji-R Mid: FUJIFILM02, ideálisan volt tárolva és írva (jó íróval, akkor még 4x-esen), mégis. A ma is használt LiteOn írómnak (tudtommal) az egyik legjobb hiba javító készsége van. Talán ennek köszönhetem, hogy a gyengébbeket is be tudtam olvastatni. Korábban is sokféle lemez volt forgalomban, ma is egy 25-ös hengerben csak néhány db, ha közel egyforma. "djculture"-nak sok mindenben igaza van.Sajnos!
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz N0zer0 #13256 üzenetére
Princo az még akkor eltünt a fenébe mikor megirtad, haveromnál 1000 darab ilyen dvd-röl tünt el az összes videója irás után 2-3 hónappal. Az a lemez egy igazi trágya mert egy elrontott széria (hordozórétege rohad) amit a gyárban kukába dobtak csak az okos biznyiszmenek kiloptak, kb mint régen a legyelpiacon a mindenféle hamisitott vhs üres kazik
Van normális Princo is de az amit itthon lehetett kapni az nem az volt...[ Szerkesztve ]
-
N0zer0
senior tag
8 éves DVD-k. Csak azt nem értem, hogy az egyik olvasható, a másik nem, pedig egyformák, egyidősek, egy napon vettem őket, egymás után írtam őket pár perc késéssel, egymás mellett voltak, ugyanazon a polcon. Az is furcsa, hogy konzekvensen mind kínai karakter (és nem japán, vagy koreai, meg nem csak ????-ek vagy üres négyzetek), vagyis egyik lemeznél nem az, azon rendes fájlnevek voltak, de csak egy könyvtár, benne némi fájllal, mikor egy csomó fájlnak, könyvtárnak kellett volna rajta lennie.
Azért vág mellbe, mert eddig még csak egy lemezem lett olvashatatlan, az viszont 2 hónap után, és megvolt még az adat, de azt leszámítva mindig minden lemezem olvasható volt, CD-ből van már 13 évesem is, és még az is működik. Mondjuk az tényleg lehet, hogy ezek szerint a Princónak joggal volt régen rossz híre. Mondjuk az a jó benne, hogy nagyon fontos nem volt rajta, játék, zene, le tudom tölteni újra. Azért kipróbálom másik gépen, hátha a Linux nyűgje, de szerintem ezeknek a lemezeknek reszeltek.
-
pami5
aktív tag
válasz N0zer0 #13256 üzenetére
Akkor ezeknek kuka? Találkozott már valaki hasonlóval?
Mit értesz - hány éves - régebbi alatt? Ezt nem lehet állítani! Ezen az op. rendszeren, ezzel az íróval, ilyen az eredmény! Klf. írók - esetleg op. rendszerek - különböző hiba javításra hajlamosak. Érdemes másikkal is próbálkozni. A régebbi - 6-8 éves - DVD-k között is volt rossz-jobb, persze sok mindenen múlik (író, fw, írási sebesség, adat tartási készség, DVD tárolás, stb.).[ Szerkesztve ]
-
N0zer0
senior tag
Beolvastam néhány régi DVD-m. 1-2 olvasható volt, de több viszont nem (Princók), vagyis beolvasta azokat is, de a könyvtárak meg a sok fájl helyett csak néhány darab kínai karakteres fájlt látott a rendszer. Akkor ezeknek kuka? Találkozott már valaki hasonlóval? Az is hozzátartozik, hogy Kubuntut használok, meg noteszgép beépített Toshiba meghajtóját.
-
winhate
őstag
válasz djculture #13250 üzenetére
Ennek örömére előkaptam az itmediatól rendelt Verbatim Azo CD-R (25 henger) és az oldalan ott figyel Made in India.
Gondom meg nem volt vele, teljesen jól meg lehet írni és az illata se rossz
Max Plextools -al tudok tesztelni ha valaki kér tesztet.
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
speedbor
csendes tag
válasz djculture #13253 üzenetére
Verbatim azért gyártat még bőven a cmc-vel is, a termékkód-02 vonalkodú lemezek onnan jönnek még MCC middel, és a value US verzsön is CMC gyártmány. De tény indiai és kinai is van már jó ideje a verba kínálatában azon rendre MBI és UME lemezek.
Mi most például abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az utolsó szállítmány TAIWANI minden Verba egyrétegű DVD-ből, ami sajnos most már minőséginek számít a piacon.
itmedia.sk
-
pami5
aktív tag
Az iHAS624B felmondta a szolgálatot. Helyette az iHAS124, vagy az iHAS324 lenne jobb teljes tesztre (PIE, PIF és Jitter)
-
djculture
félisten
válasz Daywalkerke #13242 üzenetére
Több féle mid van ugyhogy már azóta én se ajánlom, volt egy adag philips de az elfogyott most már cmc az újabb féle...
De már a ritekes maxell is eltünőben van...[ Szerkesztve ]
-
winhate
őstag
irtatok az uae lemezt
Nekem az UAE _rol mindig a Unix Amiga Emulator jut eszembe.
;-)http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
djculture
félisten
válasz djculture #13225 üzenetére
Itt viszont még van pluszos is : [link]
Kár hogy a gigaplázánál most nincs ez a lemez ott ugyanis ingyen szállitás van, ha a föoldalon lévő branerra ráékattintotok akkor egy emailt és egy ajánlati szöveget beirva kaptok egy kuponkódot amivel ingyenes a szállitás. Akár 10 darab lemezt is kivisznek futárnak mindegy ha arrajár...
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
-
M107
addikt
válasz djculture #13220 üzenetére
A mostani írók közül melyik írja szépen ?
LG 4163-4165-4166-4167B ezek biztosan. (hiába ők etalon írók voltak és most is azok)
Milyen árban, s kiszerelésben ?
-
M107
addikt
válasz Kcsabi #13219 üzenetére
Jó fajta, persze megfelelő íróval megírva.
Árban olyan 180-225 Ft közöttre tenném.
Bár a UAE-s Verba volt az lemezek császára egy lemez mid sem múlja múlta eddig felül, akinek ilyen van és eladja az nem tudja milyen kincstől válik meg.
Persze ha tényleg nincs rá szüksége, akkor érthető, de akkor olyan 200 Ft felett /darabonként.
Átlagban 225-250 Ft.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
Mennyit ér, egy 50-es henger eredetileg lefóliázott Verbatim Dvd+R U.A.E lemez ?
-
speedbor
csendes tag
válasz Kcsabi #13201 üzenetére
"Csak azt felejted el, hogy az akkori kamerák teljesítménye a dvd-hez volt méretezve"
Te pedig azt felejted el, hogy filmet nem szokas digitalis kameraval felvenni, legalabbis a hd korszak elott biztosan nem keszult mozifilm masra, csak filmre, vagyis a felbontas olyan 2000-5000x akkora mint a HD, tehat nem felkonvertalt, hanem le. igy a '70-'80-'90-es evek filmjei amit tenylegesen ujramasterelnek BD-re biztosan szebbek mint a DVD. Az megint maskerdes, ha kifogsz pl egy magyar filmet ami korabban megjelent dvd-n es most megjelenik bd-n az valoszinuleg upscale ganyolas lesz. De ahol latnak ebben penzt es nem 200db a varhato eladas, vagy max 2000db 500Ft-ert a blikk melle, ott megcsinaljak rendesen, es valoban olyasmiket fedezhetsz fel a hatterben, amit max a moziban lathattal korabban.
itmedia.sk
-
djculture
félisten
-
Lex Icon
senior tag
válasz djculture #13205 üzenetére
És akkor most mit csináljak, ha a neves cégek is xart gyártanak? A boltban meg a csomagoláson pont a MID nincs feltüntetve.
Az a régi Plextor szuper volt, de már jó ideje nem lehet kapni. A JVC és a Ricoh jó még? És ha igen, akkor melyik DVD+R-es jó ezekből? És hol lehet kapni jó minőségű lemezt? 20-30 Ft-on nem spórolok, mert hülyeség. -
-
Lex Icon
senior tag
Sziasztok. A nemrég beszerzett Optiarc 7200s-hez rendeltem az itmedia-tól pár féle lemezt és leteszteltem. Sajnos siralmas eredmény jött ki. Szeretném megkérdezni a tapasztaltaktól, hogy ennek a lemez az oka, vagy az, hogy az író nem tudja a MID-nek megfelelő írást produkálni?
ImgBurn az író program.
Először egy Sony DVD-R (MBI 01RG40) 8x-an írva (ez még nem is lett olyan rossz)Aztán egy Sony DVD+R (MBIPG101 R05) 8x-an írva (ez nagyon nem ok-s, pedig egy 50-es gurigát vettem, gondolva, hogy a Sony íróba, Sony lemez csak jó lesz. Meg nem volt kisebb)
Aztán egy Philips DVD+R (CMC MAG M01) 8x-an írva. (ez egész szépen muzsikál)
Majd jött egy TDK DVD+R (RITEK F16) 8x-an írva. Ha nem lenne az a ronda tüske, akkor ez egész szép lenne.
Gondoltam, hátha csak rontott a lemez. Újra próbálkozás: (ez még rosszabb)
A Sony DVD+R (MBIPG101 R05)-t próbáltam 4x-es, 6x-os és 16x-os sebességgel is írni, de az eredmény hasonló lett.
A Verbatim DVD+R MCC 004 8x-osan hozza a szokásos formát:
Egy több mint 8 éve 4x-esen megírt lemeznél még jobb az értéke:
Egy 7 éves Plextor DVD+R (YUDEN000 T03) 4x-esen, meg szuper:
Tehát mit kell vennem a 7200S-hez, hogy jó legyen? Vagy mit csinálok rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
Kcsabi
tag
válasz Ottó58 #13202 üzenetére
Nekem Hd tv-m van, igaz 100 körüli, de nem veszek észre foltosodást.
Lehet lejátszó kérdése is vajon?
Sőt, egy 1,34-es méretű mkv és egy 10-es méretű között sem nagyon látok különbséget.
Most betettem egy BD filmet, annál lehet valamennyi különbséget látni, de ezért a kis pluszért, ugyan már.
Jó még az a dvd, tökéletesen megfelel annak a minősége.
Biztos nem fogok váltani BD-re még jó ideig, nem érzem szükségét. -
Ottó58
senior tag
válasz Kcsabi #13201 üzenetére
"Dvd 5-re csak menü meg sallangok, sokszor az angol hang nélkül lehet mentést csinálni minőségromlás nélkül." - sok film volt 9-en, de ha csak a magyar hangot hagytam meg, "sallangok" nélkül sokszor a 4GB-ot sem érte el a terjedelme. Tehát minőségromlás nem volt.
"akkori kamerák teljesítménye a dvd-hez volt méretezve" még a tv-ben játszott régebbi filmeknél foltosodás-mosódás látható HD tv-n, ez a crt-n nem annyira észrevehető, valószínű emiatt.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Kcsabi
tag
válasz djculture #13200 üzenetére
Csak azt felejted el, hogy az akkori kamerák teljesítménye a dvd-hez volt méretezve, tehát a régi filmek 1080p-ben is csak simán felkonvertáltak, azt meg a számítógép is tudja.
De ha annyira bele vagy szerelmesedve, hirdesd az igét a BD topikban, ez itt a dvd lemez topik.
Ahhoz nagyon nagy képernyőméret kell, hogy jól kijöjjön a különbség, személy szerint hanyagolom a 1080p-t, annyira nem látok a kettő között számottevő minőség javulást.
A pixelhalmaz problémád meg csak azért lehet, mert silány minőségű anyagod volt, vagy nem értesz hozzá.
Dvd 5-re csak menü meg sallangok, sokszor az angol hang nélkül lehet mentést csinálni minőségromlás nélkül.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest