Új hozzászólás Aktív témák
-
light01
tag
Mdf formátumú fájlt hogy tudok kiírni dvd-re?
-
sadams
tag
Hello mindenki,
Nero 7.5.9.0-vel szeretnék kiírni egy 8,2 GB-os filét egy Dual Layer-es DVD-re:
[link]
Valakinek ötlet?
Én a fálj méretére gyanakszom. Ez lehet gond?
[Szerencsére a lemezt nem rontotta el.]
... halkan megjegyzem most írok először DualLayeres DVD-t. :Đ
[Szerkesztve] -
blue1979
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne , hogy vettem egy új sata dvd írót , de akármilyen sebességre is állítom a dvd írást , akkor is 45-50 perc. A lemezek hdd -re való másolás is iszonyat lassú., viszont hibátlan.Szerintetek mi lehet a baj? Rossz helyre van dugva? vagy beállítás a BIOS-ban? vagy ???? -
Chesterfield
őstag
Üdv!
Egy notival írok most DVD-ket 8x-osan.
Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehetne lerövidíteni az írást.
Ugyanis most úgy ír, hogy 8 perc fájl letárolás, és megint 8 perc írás.
Vagy ez így normális? -
Grass
aktív tag
Hogy lehet dvd-t túlírni? És kb mennyivel lehet?
Nero 7 Premiumot használok. -
moma
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges dvd-t úgy megírni, hogy valami password-höz legyen kötve a hozzáférés. Vagy marad az, hogy pl berakom egy rarba amit kiírok rá (ez talán annyiból kevésbé szerencsés, hogy gyakran kéne hozzáférnem és akkor jobb lenne ha nem rarban lenne)...)?
-
sanyi32
tag
Sziasztok!
Van egy LG 4082B-s dvd íróm ami egyrétegű, és azt szeretném kérdezni, hogy firmware frissítéssel tud-e dual-layeres lemezt írni. Lehet, hogy hülyeséget kérdeztem, de valakitől úgy hallottam ez lehetséges. A választ előre is köszi. -
karesz501
senior tag
válasz
#54715584 #88 üzenetére
Az szuper, csak nem freeware
Viszont akit érdekel, szerintem egyike a fehér hollóknak ez a freeware ISO editor: [link]
De nem tűnik egy könnyű esetnek a problémám megoldása, ha valaki esetleg érdemben tudna segíteni azt nagyon megköszönném. ANT sokat tett az ügy érdekében, neki külön köszönöm -
karesz501
senior tag
válasz
karesz501 #86 üzenetére
Már javítanám is magamat. Sajnos kipróbálni nem tudtam a teóriámat, mert nem sikerült rendesen ''regisztrálnom'' a PowerISO 3.0 -át
Szóval újabb kérdés merült fel: ismer valaki egy jól használható ISO szerkesztő programot, ami mondjuk freeware/shareware és kezel DL méretű image -eket is? Előre is köszönöm -
karesz501
senior tag
Hasonlóval küzdök én is, szerintem a megoldás a következő:
1. felteszel egy ISO szerkesztő/író programot pl. PowerIso3.0 tökéletes (ha nem megy vmi a regisztrációval akkor írj privit és segítek)
2. megnyitod az ISO-t és majd 2DVD-re írod ki, mégpedig úgy, hogy a dataX.cab állományokat variálod. Mondjuk az utolsó kettőt letörlöd, kiírod anélkül DVD-re, az lesz az egyes lemez.
3. Írás után mentés nélkül kilépsz a programból.
4. Betöltöd újra az ISO-t, de most azokat a dataX.cab állományokat törlöd ki amiket az első lemezre már felírtál. Minden más marad (lehet, hogy nem is kellene maradnia, de ezt nem tudhatod 100%, viszont a dataX.cab állományokat biztosan a sorszámuk szerint fogja installálni a program). Kiírod ezt is DVD-re, ez lesz a kettes lemez.
Telepítés közben egyszer csak kérni fogja a dataX file-t, akkor kell értelem szerűen lemezt cserélni. Szerintem így csinálják a DVD5 változatokat is a gonosz és csúf warez csapatokDe ez saját találmány, ma reggel jutottam el idáig, csak ki kellene próbálnom, viszont dolgozom.
Szerintem HAJRÁ, ennek mennie kell így.
Szerk.: ha valakinek van ötlete, tapasztalata ÍRJA meg, elég égető lenne a DL írás adat DVD-k esetében is, most vettem 10db DL RICOH lemezt, erre nem is tudom őket írni...
Remélem mehet ez a téma ebben a topikban, ha nem akkor jelezzék az érintettek és nyitunk neki egy újat (szerintem felesleges lenne, de majd meglátjuk)
[Szerkesztve] -
-
Unkn0wn
csendes tag
Szeva! Lenne pár rövid kérdésem, remélem nem baj.
Mivel érdemes cd-t / dvd-t írni? Nero jó, vagy mást válasszak?
Én eddig Nero 6 Ultra 6.6.0.16 használtam (audio cd / adat cd / adat dvd / képfileok) írásra.
Azt hallottam ez egy jó kiadás, és tényleg jó.
Van értelme lecserélni újabbra? Úgy értem hogy a 7es sorozatok többet tudnak írás szempontjából? Semmilyen plusz szolgáltatásra nincs igényem, sőt egyáltalán nem is kellenek, csak tökéletes minőségben írjon.
Pár napja figyeltem fel az ImgBurn 2.2-re. Ez milyen választás a képfileok (iso stb..) kiírására? Vagy inkább mással írjak?
Most nincs problémám az írással, csak gondoltam rákérdezek h érdemes e variálni.
Vistát készülök majd feltenni, és most átnézem mire lesz szükségem.
A dvd íróm az everest szerint: PHILIPS DVD-RAM SDVD8821 (laposban van benne, szerintem sokkal újabb mint a 6os néró amit használok)
Előre is kösz -
light01
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne,hogy letöltöttem egy játékot a netről,amit ki szeretnék írni DVDre.Csakhogy a játék 4.85 giga,a lemez meg max. 4.7 giga.Mi a megoldás?Vegyek Dual layeres lemezt?Tippeket várom. -
PpenoO
őstag
válasz
ursaminor #64 üzenetére
Ha te gyártási hely szerint kategorizálod a lemezeket, akkor arra a következtetésre juttatsz, hogy szakmai hozzáértésed a témához erősen a 0-hoz konvergál.
És mielött tölem is megkérdeznéd, tapasztalat alapján állítom azt, hogy a Moser Baer lemezek semmivel sem rosszabbak ( sőt, plusszos dvdknél kifejezetten jobbak ) mint például a taiwani CMC által gyártott lemezek. -
ursaminor
csendes tag
válasz
venember83 #60 üzenetére
Elég az, hogy indiai!
A Verbatimmal is vigyázz, főleg a 8x-sokkal.
Két napja olvastam vhol, hogy már egy éve nem gyártják. Tehát vagy
cimkézett bovli vagy ki tudja hol szikkadt eddig! -
venember83
nagyúr
Mar feltettem a kerdest mashol, de hatha itt valaszt is kapok
Van valakinek valamilyen tapasztalata az indiai (gondolom Moser Baer) dvd+r lemezekkel? Verbatimot nem kaptam s kene surgosen par lemez, viszont x@rbol nem akarok rogton 25ot venniKosz szepen mindenkinek!
mod: kifelejtettem, philips cimkes indiai gyartmanyu lemezek, bocs.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
A Nero-ban (ez most az Express) van egy olyan pont, hogy ''Disc Image or Saved Project'', azt kell kiválasztanod, a többi már értelemszerű.
A Nero Burning ROM-ban pedig a ''Recorde'' menüben van egy ''Burn Image'' menüpont, azt kell választani.
Ha pedig a Nero StartSmart-ot használod, akkor a Másolás és mentés menü Cd/DVD-kép lemezre mentése pontját kell választanod. -
ASUS93
tag
Üdv! Tudnátok segíteni. hogy a Windows XP-t azt milyen módon kell kiírni mert sima Adat módba nem boot-ol róla a gép
Segítsetek! Előre is kössz -
Ry0K3N
senior tag
Hogyan lehet megnézni egy DVD írónál hogy tud duplarétegű DVD-t (DVD9 vagy mi) írni?
-
Zozzika
csendes tag
válasz
TrollBalint #46 üzenetére
Köszi, majd délután megnézem, mert most sajna a munkahelyemen vagyok.
-
Zozzika
csendes tag
Nekem egy olyan problémám van, hogy lelassult a DVD írás. A DVD íróm típusa: LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B. Még nincs egy éve, hogy vásároltam. Eleinte semmi gond nem volt vele. Most meg azt vettem észre, hogy ugyanazokat a típusú lemezeket amiket régebben is írtam vele sokkal lassaban írja meg! Pl.: azelőtt egy Fuji DVD+R lemezt 4x-esen írva kb. 15 perc alatt megírt, most ugyanezt a lemezt több mint 30 percet írja! Igaz egy lemezt se rontottam még el vele és vissza is tudom olvastatni. Mi lehet a gond? Az operációs rendszerem (Windows XP) már elég régi (több mint 2 éves), lehet, hogy újra kellene telepítenem? Ez megoldja a gondot? Vagy firmware frissítés kell? Íráshoz amúgy Nero 7-t használok.
-
Faget
tag
válasz
mindigvan #39 üzenetére
Nekem is hasonló a problémám, csak nekem nem akarja lezárni, kiírja megminden de a lezárásnál hibát észlel! Dvd íróm: LG-GSA 4160B, ha valaki tudna segíteni az jó lene!
Egyéként az infoo programmal azt írja, hogy a DVD+R írást nem támogatja!
Elméletileg a legfrissebb driver van rajta. Két éves, Cd csont nélkül ír. -
mindigvan
csendes tag
bocsi a zavarásért kellene egy kis segitség valami elrontja a dvd irásaimat a cd-ét voszont nem
kiirom a dvd-ét sikeresen végigmegy a folyamat 100% -ot megirja viszont utánna ha berakom agépbe csak forgatja de nem tudja beolvasni az asztali dvd sem
nem tudja valaki mi irhatta be magát a gépembe és hogy hogy tudom eltávolittani és van e ezellen valami védelem -
Gismo
addikt
Üdw srácok!
Többmenetes DVD-t szeretnék írni!
Az első részt ráírtam (kb 2GB), de mit kell ahhoz tennem, hogy tudjam folytatni és mind az összes file-t lássa a gép?
(író: Benq DW 1620PRO, lemez: Verbatim 16X-R, op: XP+SP2 ,Nero-t cserélem vmi újabbra!) -
harley
őstag
-
PPeter
addikt
Letöltés:
Bővebben: link
Mode->ISO->Read, majd ugyanez, csak Write. -
szeva000
addikt
pont a múltkor a haverom yamada csodájába írtam szándékosan pár sony lemezt 16X-an.Annak meg se kottyant.
A szabványtalan rendszert meg nem is ismeri,visz mindent.
Persze egyértelmű,ilyet nem szabad csinálni,én is max.8X,de inkább 4X-en szoktam megírni és nem is princora:
De az LG és a Samura hiába írtam leglassabban,szinte legjobb lemezekre,akkor is akadoztak. -
PPeter
addikt
Én egy Panasonic DVD-S75-öst nyúzok, azon kívül, hogy a rossz (szabványtalan) file-rendszerrel alkotott lemezeket nem csípi (de én meg ilyet nem csinálok, el is szégyellném magam
), minden lemezt lejátszik. Mondjuk a teszteléseken kívül igyekszem csak CLV módban (max 6x-os sebességen) írt filmekkel kínozni szegényt, de meg is hálálta, hihetetlen mennyiségű filmet lenyomtam vele, de meg se nyekken. Egyik barátom DVD-S75-öse, amit állanódan 16x-osan írott lemezekkel töm, már hajlamos a hangos nyögdösésre, akadozó lejátszásra.
-
szeva000
addikt
Egyébként tényleg halgass erdokére.Én jó lemezre(verba,TDK,Platinum+R) írtam a havernak,akkor ment,de ne várj csodákat azért!Ott is néha akadt meg mindent csinált.Pedig NEC 3500 és 3540-el írtam csakis.A samsungnál meg mindegy volt mire írtam.
Én kib*sznám az első nap,ha ilyen lenne -
harley
őstag
csak -r lemezre írok és max 4x-esen...
mivel ennyire nem vágom, elmondanád hogy a már kiírt dvd-t hogy írjam ki másik lemezre hogy vigye a lejátszó?
gondolok erre:
hanem image-ből kell kiírni a filmeket, amely image-et egy biztosan szabványosan dolgozó programmal készítetted el
mit csináljak? -
PPeter
addikt
A DVD-Video lemezeken, habár a PC-n megtekintve egy sima állományrendszert látsz rajtuk, a fájlok elhelyezkedése (hogy melyik logikai szektoron kezdődnek) nem mindegy. Van olyan szabványtalan DVD-Video lemez, ami PC-n, és néhány rugalmasabb lejétszón megy, de a szigorúan kötött működésű készülékeken meg nem. Három dolgot kell megvizsgálni.
1. DVD-Video kompatibilitás. Azaz úgy kell kiírni, lemásolni a filmeket, hogy a szigorúan szabványos lejátszó is megegye. Ha lehet, akkor nem az IFO, VOB fájlokkkal kell buherálni, hanem image-ből kell kiírni a filmeket, amely image-et egy biztosan szabványosan dolgozó programmal készítetted el.
2. Lemez/írásminőség - lehet, hogy más lemezre és/vagy más sebességgel kell írmod, hogy a lejátszód szeresse.
3. Lemeztípus, azaz DVD+R, DVD-R kompatibilitás, Néhány lejátszó csak akkor eszi meg a DVD+R lemezeket, ha a BookType beállítás a gyári lemezekére emlékeztető ''DVD-ROM'' és nem a DVD+R saját kódja lesz rajta. -
harley
őstag
a panasonic mindent vitt...
de most kaptam egy LG házimozit, de ez nagyon válogatós....
és most nem tudom hogy mit és miért nem szeret?
vagy én írok rosszúl?
vagy a dvd író ír rosszúl?
vagy egyszerűen azt vesz be ami neki tetszik?
nincs vmi jó megoldás hogy vigye a cuccokat az LG?
vagy mi a szart csináljak? -
harley
őstag
de az...
eddig semmi gondom nem volt vele, mert amit kiírtam vele az ment is a pana lejátszón..
de ezen a lg-n nem..
úgy írtam ki, hogy a dvd-t bemásoltam a gépbe és nero-val simán kiírtam mint dvd videó...
dvd-r-re írok..
amit Aritára írtam ki, azt megette, de amit most írtam ki Aritára azt már nem... -
szeva000
addikt
A haveromnak volt LG asztali DVD lejátszója.De csak volt,mert szétverte,aztán a samsungot is.Mindkettőt mellőzd,lehet nem is az íród mindig a rossz.
Aztán vett egy yamadát annak mindegy mivel,mire írsz.Még a lom princo dvd-t is leolvassa,amit én már a gépen nem tudok olvasni. -
PPeter
addikt
Csak nem MSI DR-4 sorozat? Az elég fos egy írócska sajnos. Hogyan másolsz filmet? Image-be és onnan kiírod, vagy a VOB fájlokkal bütykölsz és úgy írod ki? DVD+R vagy DVD-R lemezre próbálkozol? A lejátszóban egy biztosan működő lemezt image-be szedje le, majd írj ki újra és akkor kiderül, hogy az írás módjával volt-e baj esetleg, vagy valamelyik írható médiát nem komálja az asztalid.
-
harley
őstag
egy kis segítség kéne....
az MSI dvd íróval kiírt dvd filmeket az asztali panasonic lejátszó lejátszotta....
most kaptam egy LG-t, de ez a legtöbb dvd-t nem játsza le...
próbáltam a philipset, de egyet se játszik le..
lefagy a lejátszó tőle..
Arita dvd-t lejátszik...
gondoltam nem szereti a philipset, ezért vettem Aritát...
kiírtam az egyik philips dvd-ről gépre másolt filmet Aritára, de ezt se játsza le...
most mi lehet a gond?
én vagyok hülye vagy mi???
ezt most mi a szarért nem szereti???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged