Hirdetés
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Home server / házi szerver építése
- Most már a Razernek is van vertikális egere
- Memóriakártya topic
- iPad topik
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Új AI funkciókkal bővült a Copilot+
Új hozzászólás Aktív témák
-
p76
senior tag
ImgBurn vírusos a hivatalos oldal egyik megosztásán - én az elsőt próbáltam
-
-
Ha még olvassa ezt a topikot valaki:
Felesleges ma már külső DVD író programot használni..!Használjuk a DVD-t ugyanúgy mint egy pendriveot..!
Miután berakjuk a lemezt a meghajtóba formázzuk UDF 2.01 formátumra. Ezután már ugyanúgy használhatjuk mint a pendriveot: írhatjuk olvashatjuk átnevezhetjük törölhetjük a fileokat filekezelőből. (-rw lemeznél korlátlanul, -r lemeznél szintén csak csökkenő lemezterülettel számolva)Kompatibilis: Mac OsX-el, Linux-al, Vistával, Win7-8-10 el, sőt XP-vel is read only módon.
ISO filet pedig a legegyszerűbb kiírni filekezelőből.
Régen én is nagy CDburnerXP hívő voltam, de eljárt ezen programok felett az idő. Feleslegessé váltak.
-
törölt tag
Üdv.
Van itt még élet?
Az a helyzet, hogy vettem 2db 50-es Verbatim DVD-R 16x csomagot, a következő média kóddal: MCC 03RG20
IMGBurn viszont nem hajlandó, csak 4x sebességgel megírni.
Ilyen még sosem volt.
Azt tudtam eddig is, hogy rég nem a feltüntetett gyártók készítik a lemezeket, és bizony néha ez a minőség rovására megy.
De eléggé nonszensz, hogy valami ennyire híg fos legyen ... rohadt mérges vagyok, mert ebayes vásárlás volt, ráadásul nem is tegnap érkezett, így lehet, hogy bebuktam, mivel több, mint 14 napja érkezett. -
sunny1
tag
Sziasztok!
Légyszíves segítsetek.Telepítő DVD lemezt szeretnék készíteni.Ehhez jó lesz R+os lemez?Köszönöm a válaszokat. -
perempe
veterán
milyen programmal lehet legegyszerűbben film DVD-t írni úgy, hogy mellette más fájlokat is hozzá lehessen adni? lehetőleg ingyenes program érdekelne.
-
flash-
veterán
üdv
imgburn nél ha oprendszert akarok lemezre írni de előjön hogy there doesn't appear to be enough space on the diakkor melyik kell? Overburn vagy Truncate?
-
flash-
veterán
Udv
Erdeklodnek hogy Lightscribe lemezt gyorsan hol lehet venni?budapesten? (keszleten media vagy barmi szamtech bolt stb. ?) -
Perseus871
tag
Sziasztok! Lenne egy alap problémám! Rendszerindító programot szeretnék power iso-val kiírni dualDVD-re! A program 8.13GB de a lemezen csak 7.96GB-t érzél.
-
sestertius
őstag
Üdv! Itt lehetne érdeklődni, hogyan lehet kétrétegű dvd-t írni?
-
etele1.0
aktív tag
üdv, van egy szürke win7-em
mivel, hogyan lehet dvd-ről dvd-re átmásolni? -
HF77
őstag
üdv.
egy nagyon rövid kérdés.
DVD RW mint meghajtó = dvd író..?köszi
-
lilla.1
csendes tag
Sziasztok.
Gondom van az LG DVD írómmal. Most két éves, tehát nem mondható olyan réginek.
Nem ír, csak beolvas. Amikor írni kezdek vele, csak erőlködik, mindig elindul, de aztán belassul, majdnem leáll, aztán újra elindul. A gépet és a Nerót is lefagyasztja, annyira, hogy nem lehet kikapcsolni a gépet a "Leállítás" egérgombbal, csak, ha magán a házon nyomom meg a gombot.
Mi okozhatja ezt?
Köszönöm a válaszokat előre is. -
donatel
tag
Hali!
Van egy Windows 7 SP1 x64 All-in-One iso fájlom ami több mind 6 GB, így nem fér rá egy 4.7 GB DVD lemezre. Azt meg lehet csinálni valami programmal, hogy én ebből az iso fájlból csak a Windows 7 x64 Professionalt irjam ki a 4.7GB DVD lemezre?
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Tud valaki olyan DVD konvertáló programot, amelyikkel gyárihoz hasonló menüt tudok készíteni? -
hedgehog01
tag
Köszi szépen az ötletet.
Közben annyit vettem észre, hogy valószínűleg csak az újraírható lemezekkel van problémája, és csak azokkal, amik nem üresek. Az új, frissen kibontott lemezt felismerte és írni is tudott rá. Viszont ahogy befejezte az írást, onnantól egyáltalán nem látja. Nem csak hogy RW-nek nem ismeri fel, egyáltalán sehogy. Próbáltam a megírt lemezről bootolni, de már induláskor sem látja, azaz vélhetően nem szoftveres a gond. -
yvsmad
őstag
válasz
hedgehog01 #1115 üzenetére
A Slimtype azt jelenti, hogy notiba való lapos meghajtó, a DL meg a Dell gyártóra utal.
Lehet, hogy valami miatt a már megírt RW lemezeket nem újraírhatónak ismeri fel.
Keress hozzá új drivert a neten, biztosan van rá, Google a barátod -
hedgehog01
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha tud valaki megoldást a problémámra.
A gépem egy Asrock Vision 3D 137D, melyben egy általam közelebbről nem ismert dvd író van, a típusa: Slimtype DVD A DL8ATS.
Utoljára kb 2 éve használtam írásra a meghajtót, akkor tökéletesen működött. XBOX360 biztonsági másolatot írtam vele, ami tökéletesen működik a mai napig.
Tegnap megpróbáltam vele kiírni egy iso file-t (ubuntu telepítőt). Gondoltam, hogy a próbálkozáshoz újraírható lemezt használok, hogy ha nem kell, esetleg írhassak rá mást (bár nem igazán használok már lemezeket). Próbáltam egy DVD-RW és egy DVD+RW lemezt írni, azonban egyiket sem ismerte fel a meghajtó, sőt ki is dobta az egyiket azonnal, ilyet még nem tapasztaltam korábban. Ugyanakkor a korábban megírt egyszer írható dvd-ket és és gyári lemezeket gond nélkül olvassa.
Ma vettem egy új DVD+RW-t, hátha csak a régi lemezekkel van baja. A nero gond nélkül felismerte az új lemezt. Kiírtam az iso-t, majd újraindítás után ismét szintén nem ismeri fel az új lemezt sem.Vajon mi a jó ég baja lehet? Már a hajamat tépem, szétszedtem-összeraktam a gépet, hátha az segít, természetesen nem javult meg...
Előre is köszi!
-
Clearinx
csendes tag
Sziasztok!
Többmenetes dupla rétegű DVD-t szeretnék írni, úgy, hogy én állítom be a layer break-et, de sajnos ehhez nem találok programot. Az egyetlen program amiben találtam opciót a layer break állítására az az Imgburn, az nem támogatja a többmenetes írásokat. Tudtok ilyen program létezéséről?
Köszi előre is.
-
yvsmad
őstag
válasz
kriszwells #1111 üzenetére
Nero Vision, Roxio MyDVD, Corel DVD Movie Factory, Pinnacle Studio, stb.
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Tudtok nekem olyan dvd író programot mondani, ami avi/mp4/wmv kiterjesztésből dvd formátumot ír és menüt is lehet hozzá csinálni, háttér megadása, gombok stb. DVDStylert próbáltam, de nem akar működni.
-
mmili
tag
Sziasztok.
Van 2 csomag Maxell DVD+R 4,7GB 16X Carry Pack (50) lemezem. Kb 1 hete bontottam meg, és valami nem okés vele. LG író, Ashampo BS 14-et használok írásra, 4x-es sebességen, és a végén DVD ellenőrzés funkcióval. Az írással nincs gond, szépen megírja, de a visszaellenőrzésnél hibaüzit dob, hogy a megírás sikeres, és a talált hibát, ami nem biztos, hogy működési problémát okoz. Elkezdtem variálni. Lemez csomag aljáról, közepéről innen onnan vettem ki, de u.a. . Aztán rányultam egyre, aminél meg nem talált problémát. Gondoltam kipróbálom imgburnnel is. Ott 1/1 visszaellenőrzéssel, plusz cdcheck progival is megnéztem, semmi hiba.
Volt egy másik hengerem (Maxell DVD-R 16x GOLD SP (100)), megbontottam azt is. Ott semmi probléma nem volt Ashampoval, mint ahogy az előtt lévő 100 -R-esnél sem.
Mi lehet a baj? Túl érzékeny az Ashampo? Nem szereti az írom a +Res lemezeket? Mit tanácsoltok? Esetleg, még egy másik gépen tudom kipróbálni. Mit tanácsoltok? -
yvsmad
őstag
válasz
headhunter #1107 üzenetére
Ha a CD-ISO-t kibontva kiírod DVD-re (néhány iró program nem is engedi) nem fog működni.
Az ISO tartalmazza a lemez formátumát is. -
djculture
félisten
válasz
headhunter #1107 üzenetére
-
headhunter
addikt
Sziasztok!
DVD-RAM lemezre lehet CD, DVD ISO-t (képet) írni, bootolható formában?
-
yvsmad
őstag
Most egy teljesen új lemezt próbáltál ki, vagy egy olyat, amit egyszer már kiköpött valamelyik író? Mert ugyanazt a lemezt hiába teszed át másik íróba vagy hiába próbálod megírni másik programmal, egyik sem fog menni. A másik írót és a másik programot mindig új lemezzel kell kipróbálni.
-
mmili
tag
Helló.
Kipróbáltam másik gépen a Nero 7 és az IMG Burn által hibásnak titulált lemezeket. A másik gépen megnéztem egy Nero 12 Lite-al, és az Ashampoo BS 14-el de szintúgy szenvedett vele, és folyamatosan új lemezt kért. Az Ashampoo annyiban tetszett, hogy addig el sem indította, az írás sebességét sem tudtam beállítani amíg nem olvasta be a lemezt. Ezek után azt hiszem rossz szériát vásárolhattam
.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
TurpiUrfi2 #1100 üzenetére
ja, akkor legalább megtudtuk, hogy iso-ban volt eleve.
itt meg görcsölünk, vívunk, hogy "iso vagy "mappásított".... -
yvsmad
őstag
válasz
TurpiUrfi2 #1093 üzenetére
A Nero Burning ROM program beindulásakor ki kell kapcsolni a feljövő "Új összeállítás" ablakot, majd a felső menüsor CD/DVD író menöjében ki kell választani a CD-kép felírása pontot. Itt feljön egy ablak egy tallózóval, ahol meg kell keresni és ki kell választani az .ISO fájlodat. Utána beállítod az írási sebsséget és indulhat az írás. Pár hozzászólással lejjebb már leírtam ugyanezt.
-
szab.tam
nagyúr
nincs telepített nero-m, így emlékből dolgozom.
kell lennie egy video dvd írása mappából menüpont.
tehát nem iso-ból, hanem mappából.
a kiválasztás során be kell pakolni mindent, ami a video_ts mappában van a merevlemezeden.
az összes vts, bup fájlokat.
és ezt így már video dvd-ként vogja megírni.feltételezem, hogy a méret már eleve passzol.
mert ugye egy teljes, dl dvd méretű anyagot sl dvd-re nem fogsz tudni kiírni...) -
TurpiUrfi2
tag
Sziasztok! Lenne egy kezdő kérdésem. Sima (tehát nem XVID-es) dvd lejátszón lejátszható dvd formátumú filmet szeretnék kiirni. (.iso ból kicsomagolva) Nero 7-em van. Mi a legegyszerűbb módja, hogy legalapabb lejátszóban jól lejátszható filmet kapjak?
Köszönet
-
yvsmad
őstag
válasz
szab.tam #1089 üzenetére
Nem hiszem, hogy a tartalom miatt leállna az írás 2/3-ánál, legfeljebb akkor, ha rá sem fér a lemezre és a szoftver ezt nem ellenőrzi előre. Ami szintén nehezen elképzelhető.
15 GB esetén lassan átállhatnál már BD-re. 10 db újraírható BD-RE kell neked, amire havonta kimented a dolgaidat. A 10. hónap után meg újra felhasználhatnád az elsőt. Az újraírható lényege, hogy nem gyártasz több hulladékot. -
szab.tam
nagyúr
+ és kis sebesség, persze.
és ugye, mint írtam zenei dvd-ket szépen megírtam a henger többi tagjára..
csak ez a nyamvadt backup image file tolt ki velem.
2 gépen is próbáltam kiírni, de ugyanaz volt a végeredmény. kb. az írási idő 2/3-ánál hibával leállt.
kb. össz a 6. sikertelen próbálkozás tájékán feladtam a hulladékgyártást.igaz, már érdektelen téma, mert az említett os ssd már kb. 15 gigánál jár....
-
yvsmad
őstag
válasz
szab.tam #1086 üzenetére
A DL lemez pluszos vagy mínuszos?
A -R DL nagyon háklis és kompatibilitási problémái vannak.
Javaslom kizárólag +R DL lemez használatát.
Írási sebesség max. 4x legyen kétrétegű lemezeknél.
Mínuszossal jártam már úgy, hogy az író kiírta szépen, de a lejátszó az első réteg végén leállt, montha stop-ot nyomtam volna. A 2. réteget már nem látta.
Pluszosból írtam rengeteg Memorexet és Maxellt, több száz lemezből mindössze egy nyomtatható tetejű lett hibás a 2. rétegén, a többi csont nélküli hibátlan. -
szab.tam
nagyúr
mivel te vágod a kérdést, ezért direkt hozzád címezem.
régebben volt egy gondom, amit feladtam.dl dvd.
jó széria, mert több zenei dvd-t kiírtam rá iso-ból.mániákus adatmentő vagyok.
a "napi" gépem os-e egy ssd-n van, amit havonta kikapok, átdikkolom egy másik gépbe, és készítek egy backup image mentést.
amíg még ez 7 giga körül volt, bepróbálkoztam a fejlebb említett dl dvd-re kiírni.
amikor már a 3. írását sem volt hajlandó befejezni, feladtam.
az írást valahol mindig a rétegváltás tájékán adta fel.
(gondolom én.)most már arra gondolok, hogy inkább ketté kellett volna vágnom a képfájlt, és kiiírnom 2 normál lemezre.
van olyan, hogy bizonyos képfájlokat nem bír 2 rétegre felpörkölni?
másokat meg igen?
(ugyanolyan lemezre, persze...)ja:
a backup image ugyan egy képfile, de természetesen adatként írtam.
(mert ugye hogyan máshogy...) -
mmili
tag
Rosszul válaszoltam neked. Kimaradt a lényeg.
A Verbatim+R és a Maxell-R újraírható volt. Tehát azok mentek. A kérdésedre válaszolva tehát a különbség, hogy egyik sima, a másik újraírható. Viszont nemrég sikerült egyet megírnom. Most 2/1 a mérleg. Az elsőt nem írta, de a következő -Rest már megírta. Most már csak IMGBurn-el írok, mert a Nero-t úgy leszívja ha nem írja meg a lemezt, hogy szinte megáll a gép, és nagy nehezen tudom csak bezárni. IMGBurn csak kidobja a hibát, de nem szívja le úgy a gépet. -
szab.tam
nagyúr
hibakizárásra még pár dolgot meg lehet próbálnod:
1. ha idáig mindig ugyanazt akartad rápörkölni, akkor próbálj valami mást.
2. de rögtön használj másik íróprogramot is, mert volt hogy az segített. (pl.ha idáig nero-val írtál, akkor nézzd meg az ashampoo-t.)
3. ha ezután a probléma még mindig fennáll, és maradt még nyers, nem elcseszett lemezed, akkor el kell menni egy másik gépre, és ott is írni egyet. (mert ha ott nem hibázik, akkor valami nálad gubancos, ha ott is elrontja, akkor kuka ez a dvd henger.) -
mmili
tag
Teszteltem egy Verbatim +R -essel, és egy Maxell -R -essel. Mindkettő 4x -esen írva sikeres, bár sosem szoktam gyorsabban. Szóval működik az író. Akkor a DVD /Maxell DVD-R/ lehet a rossz? Hibás szériába nyúlhattam? Esetleg valami más ötlet? Köszi előre, és az eddigieket is.
-
mmili
tag
válasz
szab.tam #1078 üzenetére
Szia, BUÉK.
Most ahogy mondod utána néztem. Ezt a hengert a napokban kezdtem. -R -es Maxell, de korábban is írtam már ilyent. Amúgy az előző henger +R -es volt, azzal nem volt baj. Lehet rossz szériába nyúltam? Bár az érdekes, hogy kb 6-ból 1 -R-eset meg tudtam írni ma. Szerinted? Szerintetek?
-
szab.tam
nagyúr
írtál már ebből a hengerbő lemezt?
dobozból, szériából, akármiből...ilyet tipikusan akkor csinál, amikor vagy egy hibás szériát kezd el használni az ember, vagy akkor, ha ínniyra új széria, hogy a dvd-hez való régi firmware nem ismeri fel.
de még persez sok más ok is lehet, csak ezek tűntek a legvalószínűbbnek.
a hibakódot fejből konkrétan nem vágom, guglizz rá. -
ariel96
aktív tag
válasz
szab.tam #1074 üzenetére
Szia!
Ha szemben állunk a piaccal, akkor balról a 2. v. 3. sor elején van a DVD (BD is stb.).
Nem érdemes korán menni, mert előfordul, hogy csak 11 felé jönnek ki.
Nincs kirakva a lemez!!! A polcra általában kitesznek elemeket, néhány mesekönyvet stb.
Nem szabad túl hangosan mondani, hogy DVD-t szeretnél...!!!!
A tulaj egy köpcös, szőke férfi talán 40 körüli, és a keresztneve Laci (ha jól vettem ki ...)
Néhányszor az is előfordult, hogy kimentünk az autójához, mert abban volt a cucc.
Szóval a vásárlás alapja, hogy megbíznak-e benned. A részleteket nem ismerem, de nem kedvelik pl. a vámosokat.
Próbálhatsz arra hivatkozni, hogy egy hölgy ajánlotta őt, aki az utóbbi időben két mankóval járt ott. -
szab.tam
nagyúr
hi!
régen a blahánál, az akácfa utcában vettem a lemezeket.
az a bolt már bezárt.
régen nem vettem lemezt, így kiestem ebből.ha tudnátok ajánlani valami hasonló, megbízható kereskedőt.
itteni apro-s is jó.
(fullprint cd-t kell vennem.)
nem csomagküldős, hanem holnap elmennék pesten, és hoci-nesze.
tehát ilyen kereskedő kéne.guglizni tudnék, csak abból nem jönnek le a tapasztalatok...
-
ariel96
aktív tag
-
TechN7ne
nagyúr
-
ariel96
aktív tag
Szia!
A Nero Burning ROM-ot szoktam használni. Nem fért rá minden egy fotóra, de ezek közül a lehetőségek közül lehet választani. Szerintem benne kell lennie annak, amit te modasz, ezért kértelek bökj rá melyik az...
PowerISO-ban megnyitva az ISO fájl így néz ki:Ez a program ki tudja bontani az ISO-t. Így néz ki:
Ezt végig csináltam, de a kiírt lemez végül ugyanolyan lett, mint az egyszerűen kiírt.
Az asztali lejátszónak nincs gondja a lemezeimmel.
Egyes lemezeket PC nem tudok lejátszani. Arra gondoltam, talán az író lehelte ki a lelkét.
-
ariel96
aktív tag
Bocs, de az általam használt Nero 2014 Platinum programban csak ezek a lehetőségek vannak, más nincs. Ha bezárom ezt az ablakot, akkor kilépek a peogramból. Nem tudom, hogy te melyik Nerora, vagy egyéb programra hivatkozol. Talán, akkor írd meg azt is, te melyik programot használod!
Üdv:
-
yvsmad
őstag
válasz
ariel96 #1054 üzenetére
Egyikre sem. Ezt az ablakot zárd be és használd a fenti menüsort. Kb. 3x leírtam már.
Azt kellene megérteni, hogy az .ISO nem egy közönséges számítógépes fájl, amit úgy írsz ki bármilyen lemezre, mint egy .MP3-at vagy egy .DOCX-et. Az .ISO speciális eset, amit csak egyféleképpen lehet kiírni, a lemezképfájl kiírási menüponttal. Minden más kísérletezés eredménye a kukában végzi.
Menj vissza oda, ahol pontokba szedve leírtam lépésről-lépsre, hogy mit kell csinálni. Amíg ebben az 'Új összeállítás' ablakban keresed a megoldást, addig a pénzedet szórod ki eldobott lemezek formájában.A belinkelt oldal nem arról szól, amit csinálni szeretnél. Azt már elvégezte helyetted az, aki először lemezre írta a filmet. Egy DVD-Video lemezről készült ISO fájlt nem írhatsz ki Blu-Ray-re vagy CD-re, mert használhatatlan lesz. Itt már nincs választás, csak egy jó megoldás van, amit leírtam.
-
yvsmad
őstag
válasz
ariel96 #1052 üzenetére
Nem azt javasolom, hogy alakítsd át, hanem hogy a Nero lemezkép kiírási funkciójával írd ki (4. pont).
A belinkelt lemezformátum-választást már megtette előtted az, aki az ISO képfájl eredeti lemezét kiírta.
Ha ISO lemezképfájlod van, akkor neked már nincs választásod, lemezképfájlként kell kiírni.
Arra meg külön kiváncsi vagyok, hogy melyik asztali DVD-lejátszó olvas ISO fájlokat.Azt kellene végre megérteni, hogy az ISO nem egy filmfájl, hanem egy optikai lemez (CD, DVD vagy Blu-Ray) teljes tartalma egy fájlba csomagolva. ISO lehet egy játékprogram, egy audio CD vagy egy szótár is, akármi.
AZ ISO fájlt asztali DVD nem tudja lejátszani. Az író program bontja ki neked és alakítja vissza az eredeti lemeztartalmat kiíráskor. -
yvsmad
őstag
válasz
ariel96 #1048 üzenetére
"Az üzletekben vásárolt DVD lemezeknél is, ugyanezt a lemez infot kapom. Nem egészen értem, minek a tortura, ha ugyanazt az eredményt kapom."
Ez fizikailag lehetetlen, mivel a gyári DVD lemezeken használt fájlrendszer nem engedélyez 4,5 GB-os fájlokat, a max. fájlméret 2 GB lehet. A tévéről készült lemezed is max. 2 GB-os fájlokat tartalmaz.
A gyári lemezeken a fájlok mérete még annál is kisebb, mint amit a fájlrendszer megenged, kb. 1 GB.A DVD-Video lemezek fájlstruktúrája, sehol sincs 4,5 GB-os .ISO fájl:
-
yvsmad
őstag
válasz
ariel96 #1049 üzenetére
Ugyanazt a hibát követed el újra meg újra, becsomagolt lemezképfájlt írsz ki egy-az-egyben, kibontás nélkül.
Ezért még egyszer leírom, hogy az ISO fájlt hogy kell lemezre kiírni tortúra nélkül.
1. Megnyitod a Nero Burning ROM-ot.
2. Bezárod az induláskor megnyíló "Új összeállítás" ablakot.
3. Fent a menüben kiválasztod a CD/DVD-író legördülő menüt.
4. A menüben kiválasztod a CD-kép felírás... menüpontot.
5. A Megnyitás ablakban oda navigálsz, ahol az .ISO fájlod van és megnyitod.
6. Ekkor előjön egy ablak az ISO fájlba csomagolt lemeztartalom tulajdonságaival.
7. Kiválasztod az írási sebességet és elindítod az írást.
A többi ugyanaz, mint ahogy eddig csináltad.Az nem tűnt fel, hogy a tévéről készült felvételen több fájl is van, a te lemezeiden meg mindig csak egyetlen egy?
Ha ISO lemezképfájlod van, ahhoz az "Új összeállítás" ablakban nincs megfelelő lemeztípus kiválasztási lehetőség, ugyanis az ISO fájl már tartalmazza a lemez típusát, amit nem lehet kívülről megváltoztatni. Itt már csak egy dolog maradt, a 4. pontban leírt menüponttal kiírni.
-
ariel96
aktív tag
-
ariel96
aktív tag
-
yvsmad
őstag
válasz
ariel96 #1043 üzenetére
DVD-Video lemezt amúgy sem lehet DVD-ROM (UDF) üzemmódban létrehozni.
Ha a számítógépeden a DVD film anyaga, azaz az IFO, BUP és VOB fájlok vannak meg, akkor a Neroban is a DVD-Video írást kell kiválasztanod (az UDF alatt kettővel).
A DVD-ROM (UDF) lemezformátum számítógépes adatok kiírásához, vagy DivX AVI filmekhez jó, de a DivX nem azonos a DVD-Video formátummal, még akkor sem, ha ugyanolyan lemezre lehet kiírni. -
yvsmad
őstag
válasz
ariel96 #1043 üzenetére
Akkor nem mindegyik DVD úgy készült, ahogy leírtad.
Ha megnézed számítógépen egy lejátszható (pl. gyári) DVD-Video lemez tartalmát, akkor találsz rajta két könyvtárat (Audio_ts és Video_ts), valamint a Video_ts könyvtárban .IFO, .BUP és .VOB fájlokat.
Tehát neked is olyan lemezeket kell készítened, amik ilyen fájlokat tartalmaznak.
Az ISO vagy NRG fájlok lemezképfájlok, ami azt jelenti, hogy egy DVD lemez tartalma az összes adattal, fájlokkal, könyvtárakkal, a lemez címével és a lemez formátumával együtt egyetlen fájlba van becsomagolva (de nem tömörítve). Ennek az a jelentőssége, hogy ha lemezképfálként írjuk ki az ilyen fájlokat, akkor az eredeti lemez tökéletes bitpontos másolatát kapjuk a formátummal, könyvtárstruktúrával, utolsó darab fájllal stb. együtt. Számítógépen ki lehet csomagolni az ISO (vagy NRG) fájlt és meg lehet látni a tartalmát. Kicsit olyan, mint bármilyen becsomagolt fájl, amit használat előtt ki kell csomagolni. Ezt vagy megcsinálod kézzel aszámítógépen (pl. a Daemon Tools programmal), vagy rábízod a kicsomagolást a Nero, PowerISO, stb. író szoftverre.
Amit te csináltál, az az volt, hogy a becsomagolt fájl kibontását nem bíztad rá a Nerora, hanem egy-az-egyben kézzel kírtad DVD-re, amivel használhtatlan lemezt hoztál létre, ugyanis a lemezed a könyvtárak és az .IFO, .BUP és .VOB fájlok helyett csupán egy ISO fájlt tartalmaz. -
yvsmad
őstag
válasz
ariel96 #1040 üzenetére
Ez így nagyon nem jó!
Ha ISO fájlod van, akkor be kell zárni a Nero Burning ROM 'Új öszeállítás' ablakát és fent a menüsorban a CD/DVD-író menüből ki kell választani a CD-képfájl kiírást.
A DVD lejátszók nem olvasnak ISO fájlokat, te meg azt írtad ki a lemezekre több százas példányban. -
-
ariel96
aktív tag
Ezt a programot használtam:
Nero Burning-ROM, DVD (UDF) megnyitottam az iso fájlt, és kiírtam.
Nem tudom, hogy ez így jó vagy sem....
Kb. 2-300 lemezt írhattam ki. Eleinte Windows 7-et használtam, de egy ideje már Win 8-at használok. Nem tudom, ez mennyire számíthat. - A lemezeket mindig lezárta a Nero. A rossz lemezről is előhozható az anyag Nero-val, de csak igen nagy erőlködés árán.
-
ariel96
aktív tag
Sziasztok!
Főleg mesefilmeket szoktam kiírni DVD-re. Eleinte leellenőriztem, hogy az asztali lejátszó le tudja-e játszani, később már nem ellenőrizgettem. Nemrég a barátnőm fiának adtam DVD-ket, és kiderült, hogy nem mindegyiket lehet lejátszani. Most nézegetem, mi lehet a probléma, de az igazság az, hogy nem értek ehhez. Tudnátok segíteni nekem?
Egy Fujitsu-Siemens számítógépet használtam (2007 körül vettük), nem tudom, milyen író lehet benne. Nero-t használtam az íráshoz. -
yvsmad
őstag
válasz
INTELligent #1036 üzenetére
Nézd meg, hogy nincs-e sérülés az írható felületén, utána tedd be teljes törlésre.
A gyorstörlés csak a fájlinformációkat törli le, magát a lemezt nem.
Eltart vagy 20 percig, de időnként meg kell csinálni.
Egyébként az író is lehet hibás, az újraírható lemezekhez nagyobb lézerenergia kell. -
yvsmad
őstag
válasz
INTELligent #1034 üzenetére
Mit jelent nálad a DVD formázása? Letöröltél egy újraírhatót?
Mert a DVD lemezeket egyébként nem kell/lehet formázni.
Az elrontott egyszer írhatót nem lehet formázással visszacsinálni. -
INTELligent
senior tag
Miért van az, hogy formáztam Win7-tel egy dvd-t (amit nem fejezett be, hibaüzenetet dobott), és most nem ismeri fel? Mit lehet ilyenkor tenni?
-
Jarod1
veterán
Sziasztok ! Hogy tudnék 1 DVD RAM ot kihozni az írásvédett módból? formázni próbáltam, de az írja írásvédett
-
mexel
veterán
Köszönöm az infót. Akkor rosszul tudtam.
-
yvsmad
őstag
TAO = track at once, azaz egyszerre egy tracket ír ki, és ezt ismételi, trackenkénti kiírás, függetlenül attól hogy egy vagy több menet lesz a végén
DAO = disc at once, azaz egy lemezt ír ki egyszerre, egy menetben.
SAO = session at once, azaz egy menetet ír ki egyszerre, a többmenetes írás egyik menetét. -
mexel
veterán
Már kész, már tárgytalan. Attól függetlenül az utolsó mondatod szerintem nem valós:
Session at once ahogy a nevében is van: egyszerre, tehát nem több menetben. Tahát ai imgburn DAO/SAO beállítása az egy menetben és egy sávban, tehát jó volt az a beállítás. A TAO a multisession írás úgy tudom. -
mexel
veterán
Sziasztok! Nem dvd hanem cd lenne a kérdéses, de talán ez még él kicsit és az eljárás is ugyanaz lenne: Mivel tudom ellenőrizni hogy egy CD DAO (disc at once) módban lett megírva?
Sajnos(?) nem Neroval írtam, ott egyértelműen kiválasztom a DAO módot, hanem IMGBurn-al mert azt szeretem. A feltétel az, hogy DAO módban legyen. Ott ki is választottam a DAO/SAO módot, de nem tudom van-e különbség.
Mivel lehet megnézni hogy DAo módban lett írva? Az tény, hogy a lemez már nem írható, egy sáv és egy menet van rajta, ezt a nero írta ki. Gondolom ez így DAO ugye? -
andaman
tag
Üdv.
Tudna valaki ajánlani egyszerű, bevált megbízható ingyenes programot CD/DVD írásra?
-
yvsmad
őstag
Védelem csak gyári lemezen lehet, letöltött anyagon csak akkor, ha láma júzer rak fel .iso fájlt.
Milyen íróval és milyen sebességgel írsz?
A Shrink elég régi szoftver és csak áttömöríteni jó. Rippelni, védelmet leszedni nem lehet vele. A kockásra tömörítésnél meg sokkal jobb a kétrétegű írható DVD és nem kell többet Shrinkelni. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Igen, erre én is gondoltam. A lemez nem játszik, mert kb 4 különböző márkán próbáltam, és előjött.
Gondoltam hátha volt már másnak is ilyen gondja.
Akkor marad az, hogy vagy mégis van benne egy kis írásvédelem, aminek köszönhetően rossz a lemez, vagy haldoklik az íróm.
Azért köszönöm a segítségedet! -
Met
nagyúr
válasz
J0shu4M1ll3r #1020 üzenetére
Érdemes lenne egy másik íróval/lemezzel kipróbálni.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Letöltöttem, de volt, hogy én konvertáltam.
Én arra gondoltam, hogy valami másolásvédelem lehet, mert a Shrink hivatalos oldalán vagy egy pont ilyen példa, hogy a végéről indul, vagy visszaugrik a menübe, de elvileg a letöltött képfájlnak már nem kéne tartalmaznia az írásvédelmet.
Vagy szimplán haldoklik az íróm, és rosszul ír fel egy képfile-t, amit a számítógép még tud korrigálni, de az asztalinál feladja a leckét.
Másra már nem tudok gondolni.
Szerinted? -
Met
nagyúr
válasz
J0shu4M1ll3r #1018 üzenetére
Te konvertáltál a Shrinkkel egy dvd-t és azt írtad ki vagy letöltöttél valamit és azt írtad ki?
-
Met
nagyúr
válasz
J0shu4M1ll3r #1016 üzenetére
Hogy készült azaz anyag amit kiírtál?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy óriási problémám, és ebben kérnék segítséget.
Adott egy DVD Shrink és Nero 8 páros, és tegyük fel, hogy kiírok egy dvd filmet, amit a számítógépen tökéletesen meg tudok nézni, de asztali lejátszón elég érdekes jelenségek jönnek elő. Konkrétan van amikor a végével kezdődik a film, vagy a 3. jelenettel, és van amikor nem lehet végig nézni, mert pl 20 perc után visszaugrik a menübe.
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
A segítségeket előre is köszönöm!
Üdv! -
yvsmad
őstag
Ezt a többmenetes írást felejtse már el mindenki, akkor volt értelme, amikor az írható lemez 1000 Ft volt, az újraírható meg 3-5000. Aki több lépésben akar teleírni egy lemezt, az vegyen újraírhatót és csak akkor írja ki egyszer írhatóra, amikor összejött egy teljes lemeznyi anyag.
A többmenetesnek az 50 Ft-os lemezek korában több hátránya van, mint előnye. Kényes az író szoftverre és a Windows sem ismeri fel simán egyszerre az összes menetet, csak szívás van vele. -
Jarod1
veterán
egy ismerősömnek,, az alábbi problémája akadt: 1 DVD re írt 3 szor adatot, (képeket) nem zárta le egyszer sem, és negyedszerre 1 másik íróprogrammal írt rá ujra, de most már csak az utolsó adatot látja ( még mindig nincs lezárva) ha viszont ujra próbálnaírni rá akkor látja az előző 3 adatot, hogy tudná az adatokat kimenteni, másolni?
-
nand
csendes tag
a cdburnerxp-ben a fájlrendszer beállításoknál át állítottam ISO9660 / Joliet-re és ahonnan írtam ez első pár könyvtár nevét lerövidítettem. így jó lett. aztán beraktam egy ősküvület xpés gépbe is a már megírt dvdét, az is olvasta. továbbá direkt ránéztem pár olyan állományra, amit a nero volt szíves elb...ni. szerencsére azok is megnyiltak.
-
nand
csendes tag
válasz
frankie! #691 üzenetére
üdv,
nekem is hosszúak a könyvtár és állomány neveim. ha ezt a beállítást eszközölöm, még akkor is hosszúnak találja a program.
van valami program, ami automatikusan megvágja kellő hosszúságúra a könyvtár szerkezetet és a fájlnevet, h ne kelljen egyenként szerkeszteni őket?
(a tcommander fájnév átnevezését ismerem, bár szerintem az ide most nem jó.)
(cdburnerxp-t használok. nero simán kiírta, csak annyit közölt, h sikeres írás figyelmeztetésekkel, majd a log fájl alapján kikerestem és sajnos nem is olvashatóak azon a fájlok amikre ezt írta: "A rendszer nem találja a megadott elérési utat.")
köszönöm.
N
-
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mi okozhatja ezt a problemat, mert amit ir nem hiszem, hogy igaz!
Nincs ahogy varjon a hdd-ra, foleg, hogy 4x irasnal kaptam ezt a figyelmezteto uzenetet! Virusolo ki van kapcsolva!
Termesztesen Imgburnt hasznalok."Waiting for buffers to recover. Waiting for HDD activity to reach threshold level."
-
Balinov
titán
válasz
VérNyulacska #1007 üzenetére
dvd lejatszo tamogatja a wmv-t? ha nem, konvertalnod kell. Kezdesnek az ingyenes Freemake Video Convertert ajanlom vagy a shareware WinAvi video convertert utobbi egybol ki is irja neked ISO-ba vagy DVD-re
-
Gyufaaa
veterán
válasz
VérNyulacska #1007 üzenetére
Konvertáld át. Igen. Konvertálásra a NERO is jó.
-
VérNyulacska
csendes tag
Segítsééég!
Valaki elmagyarázná nekem, hogyan írjak .wmv formátumú videókat dvd-re? Konvertáljam át őket? Vagy valami speciális programot töltsek le és azzal írjam fel? Nem akarja lejátszani a dvd playerem.Köszönöm!
-
Soma01
veterán
válasz
King Unique #1005 üzenetére
Köszönöm a segítségedet!
A tipusát nem tudom pontosan. Dell N5110 laptopban van benne gyárilag.
-
King Unique
titán
Kell bizony,kényesebb téma,mint a sima egyrétegű...
Íme , tehát +os Verba DL (abba is made in Singapore az igazán jó),v Ricoh mides (manapság nem nagyon kapni),v FTI mides, többi silány selejt...
Ált. 4x-6x sebességen érdemes írni, vmilyen új Nero-val (elég akár 8-as is pl. 8.3.20, nem kell feltétlen 10-11-es),v Imgburn, de függ írótól is,az amúgy mi pontosan
Amúgy ajánlom figyelmedbe DVD lemez tapasztalatok , Milyen DVD-írót vegyek? topicokat,ott csomó infót megtudhatsz DVD írogatás ügyébe -
Soma01
veterán
Azt szeretném kérdezni a tapasztaltabbaktól, hogy DL lemezek írásánál kell-e figyelni valamire? Adat lesz rajta, nem film.
Milyen márkájú nyerset vegyek, milyen progival írjam, hányszorosan...? -
Gasszi
csendes tag
Üdv!
A gondom a következő:
Van egy ASUS DRW-24B3LT írom és egy Nero 8 szoftverem. Eddig semmi probléma nem volt az írással, de ma már elkezdődött ez is. Írásnál bevágja, már 1%-nál, hogy lézer beállítási hiba. Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest