Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 3D nyomtatás
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
Aktív témák
-
szucsi
őstag
sziasztok, egy ideje nem követem figyelemmel az eseményeket dvd film biztonsági karcolás témában.
Rebuildert használok még mindig CCE-vel, egyszerű, ügyes, nagyon jó minőséget ad. Azt láttam, hogy a Rebuildernek leállt a fejlesztése, nem tudom, hogy van-e valami amire érdemes lehet átállni, mert haj de sokkal szebb/gyorsabb.
képbe hozna valaki?
thx
btw: majdnem betelt a totty
[Szerkesztve] -
gabor128
aktív tag
Nem tudna valaki normális .SUP-ot küldeni a killbill 1 és 2-höz. Olyat, amelyen csak a japán (v.kínai?) szövegek vannak, hogy a szinkronos filmen ezek a nem szinkronizált monológok olvashatóak legyenek!
Köszi! -
Dilikutya
félisten
Adódóott egy fura problémám. Van egy lemez, amit le szeretnék másolni, kb 1 éve írt Fuji-R 4x. Az égvilágon semmilyen programmal nem tudtam eddig beolvastatni, csak a Power DVD-vel, az pedig nem fogja lemásolni. Hogy is van ez?
-
Thulcandra
senior tag
-
erdoke
titán
válasz
Thulcandra #4985 üzenetére
Ha 52X sebességet választ ki, az ahhoz legközelebb esővel írja meg a progi, tehát egy teljes sebességgel támogatott 16X lemeznél 16X-an.
Nekem +R lemeznél ezeket írja a végén, szerintem ebből egyértelmű:
I 11:44:23 Synchronising Cache...
I 11:44:24 Closing Track...
I 11:44:27 Finalising Disc... -
Thulcandra
senior tag
Azt látom, h kiírja miket ajánl. Értelemszerűen is tudok választani, azzal (nálam) nincs probléma.
Csak nem értem ha tényleg olyan jó ez a progi, akkor miért nem csinál kevésbé hozzáértők számára is érthető guit... Nem egy ismerősöm van aki simán kiválasztaná DVDhez az 52x írást mert gyorsan kell, s utána anyázna mert nem megy.
Igen, DAO -ban írtam, de a progi az írás végén semmi ilyet nem írt h lead out v closing disc v akármi... -
erdoke
titán
válasz
Thulcandra #4982 üzenetére
Miféle módon lehet képfájlt úgy kiírni, hogy nem zárod le? Ha a ''Write/Write Type''-nál DAO van kiválasztva, akkor egyértelmű, hogy lezárod a lemezt.
Minden lemeznél kiírja, hogy az író milyen sebességeket ajánl fel, úgyhogy tudsz értelemszerűen választani. -
Thulcandra
senior tag
Na, ma kipróbáltam az IMGBurn -t, szépen megírta a lemezt csak... Nem találtam olyan opciót, hogy lemez lezárása. Csak külön a Tools -ban. Gondoltam akkor biztos lezárja magától.
Elindítom az írást, kiírta h lead in, mondom ok, aztán írás végén lead out helyett v.mi szinkronizálási akármi jelent meg, utána kijelentette h kész.
Gondoltam Tools -ból nyok rá close disc -et, de arra csak I/O error jött vissza.
Mindenesetre asztali lejátszóban ment rendesen a lemez. Akkor ezek szerint lezárta
Az viszont zavaró kissé, hogy olyan sebességeket is felajánl íráshoz amit sem az író, sem a lemez nem támogat...
[Szerkesztve] -
curtis2
aktív tag
Ennél kicsit több segítő tanácsra számítottam.. -
curtis2
aktív tag
Láma lévén a segítségeteket kérem: 2 GB fölötti fájlok dvd-re írásánál milyen beállításokat kell használnom?
Ja, nero-ban.. -
Cyberslider
őstag
Na ezt a PCM hangot jól beszívtam.. Szabvány... hah......
Kiirom,beteszem a CHILI csodagépbe,ami ugye mindent játszik,hoppá..... Nincs hang,plusz szakad a kép ezerrel...
Utánnanézés.....
Forum: ''ja hát ennek a firmware-nek az a baja a chili játékossal,hogy pcm hang esetében nincs hang+szakadozik a kép''
Ehhhhhhhhehehehehehhhhhhhhhhh............
Nesze szabvány...
AC3 rulez. Ezentúl kizárólag az lesz,kész! (Tudom,hogy erről az idióta dvd játékosok tehetnek,de akkoris.....rihtig kifogok egy gagyit) -
Hulot
tag
Nincs valakinek ilyen könyve ''DVD-Lab Pro Authoring Guide''?
-
Met
nagyúr
Esetleg még az Instant Copy-t is megnézheted
-
Chandler
senior tag
azt mondjatok hogy meg a clonedvd is jobb mint a dvd shrink?
-
blattida
nagyúr
válasz
Chandler #4969 üzenetére
Természetesen! A DvdvRebuilder ingyenes, a HC Encodert tartalmazza, nagyon jó minőségben backup-olhatsz véle, de tényleg nem gyors(sok óra)! Ha tényleg gyorsan akarod, akkor Clonedvd. Bár az gyengébb. A Shrink évekkel ezelőtt még elment, de ma már el kell felejteni, mint ahogy a szájbertérben csúszó kolléga jelezte!
-
Cyberslider
őstag
válasz
Chandler #4969 üzenetére
Hogyne lenne jobb,a dvd srink az egyik legrosszabb minőségű kódoló... ;)
Jó minőséget akarsz,akkor rebuilder+CCE, vagy vmelyik ingyenes encoder. Igaz,ez lassabb,de jobb.
Ha mindenáron hamar végezni akarsz,akkor is inkább a clonedvd-t ajánlom,mert az is jobb a srink-től. -
Chandler
senior tag
hi
melyik programot ajanljatok a legjobban dvd-k biztonsagi masolasara? -
Hulot
tag
Hogyan lehet egy film köré fekete sávot tenni? Alul-felül, jobbra-ballra, amit TV-én nézve úgysem látok.
Most láttam egy .avi-t tévén és lényegesen kevesebb látszik, mint ami monitoron volt látható. -
Zomb€€
őstag
válasz
Cyberslider #4964 üzenetére
Persze,az is szabvány.De sztem nem szabványosat össze se tudsz muxolni.
-
Cyberslider
őstag
Nah még1 kérdés
Ha a DVD-re csak PCM hangot teszek (házivideó) akkor az szabvány lesz? Vagy csináljak hozzá egy AC3-at is,esetleg mpeg1 layer2-t? -
Cyberslider
őstag
Tudom,hogy ez kicsit off,de mpeg1-es állománynál hogyan tudom megváltoztatni a képarányt 16:9-ről 4:3-ra? Mert hibásan van beleirva gondolom a header-be.
Van egy ilyen progim mpeg2-re (dvdpatcher) de az nem csinált semmit.. -
róland
veterán
Meglévő sorozat részei elé, mivel lehet csak menüt készíteni. (Korábban már próbálkoztam, de a használt programok nem feleltek meg teljesen a kívánságaimnak.) A lényeg a sorozat egyes epizódjai magyar, angol hanggal, valamint magyar, angol felirattal rendelkeznek. Sajnos a korábbi próbálkozásaim során ezekből mindig elveszett valami. ezért gondoltam arra, hogy csak a menü kellene, ami nem nyúl hozzá a meglévő VTS fájlokhuz.
-
Gézengúz
addikt
Valaki más esetleg tudna segíteni.......ha máshogy nem akkor egy egyszerű és érthető progival..ha már a nerovisionnal nem akar működni????
-
Gézengúz
addikt
Szia! Segíts nekem légyszíves...2 db dvd videokamerával készített felvételt szeretnék nero visionnel egy lemezre rakni + a fényképeket diavetítésként(ezzel nincs bajom) azért szeretnék belőle diavetítést csinálni bár így tudom rosszabb a minősége de a régebbi jpeg-et nem támogató dvd-ken is nézhető lesz..
Na ott a problémám, hogy a két lemez egyelőre alcohol imageban van meg... ezeket a powerdvd gond nélkül játssza, de...ha nerovisionnel szeretném szerkeszteni akkor már szerkesztés közben a nero belső saját lejátszója...és a nero showtime is sercegős hangot ad vissza elég sok helyen...az anyagnak semmi problémája mint írtam ugyanis powerdvd-vel szuper...ez miatt a szerkesztés utánni anyagot már a powerdvd is pocsékul adja vissza.....mit lehet itt tenni??? szeretném nerovisionnel csinálni mert ezt már ismerem és amire kell nekem arra elég...
Mi lehet a bibi??? Előre is köszönöm! -
mexel
veterán
DVD filmet mire érdemesebb inkább írni? Pluszos, vagy inkább mínuszos dvd-re? Vagy mindegy?
-
erdoke
titán
Ezzel az íróval nem tudod állítani a +R DL lemez BookType-ját. A +R lemezeken csak Piodata FW segítségével lehet ezt megoldani, de ott sem állítható, hanem fixen DVD-ROM.
Ha filmet írsz DL lemezre, nagyon fontos a rétegváltás helyének beállítása, legyen ugyanott támogatva a film adatstruktúrájában is.
Pio 108 és RICOH 2,4X DL lemez viszonyáról nincs sok tapasztalatom. -
OddMan
őstag
ImgBurn 1.3.0.0 verziójával szeretnék kiírni egy MDS ISO formátumú filmet egy Ricoh DVD+R DL 2.4x 8.5GB lemezre. Az első kérdésem, hogyan tudom beállítani az ImgBurn progiba azt, hogy a BookType DVD-ROM típusú legyen?
Az asztali lejátszóm asszem támogatja a DVD+R DL lemezeket és ez miatt nem vagyok biztos abban, hogy érdemes-e a BookType-ot DVD-ROM típusúra állítani?
A +R lemezek BookType típusát az írok alapban tudják módosítani, vagy ehhez a művelethez is feltört firmware szükséges?Az íróm egy Pio DVR-108 v1.20 RPC1 firmware-el.
Előre is köszi a válaszokat/segítséget.
[Szerkesztve] -
detroitrw
addikt
válasz
Tepi csávÓ #4949 üzenetére
s ha átdolgozod pl. shrink-el?
lehet hogy csak valami kis bib van benne -
detroitrw
addikt
válasz
Tepi csávÓ #4945 üzenetére
én a DVD menü készítésére a MAGIX Movie Edit Pro 10 progit használom
azzal lehet a háttérmenü-t is animálni, intro video lehetősége, háttérhang menü alatt
télleg azt csinálsz amit csak akarsz /egy kis tulzással/
s ez a progi képes a DV-ről leszedni a filmet
egy csomó kimeneti mentése van.....
nekem ez jött be a legjobban -
Tepi csávÓ
csendes tag
Hello
Nekem egy olyan fajta problémám lenne, hogy adott egy házilag barkácsolt dvd és az ahhoz szerkesztet menüt csak a számitógép játsza le az asztali dvd lejátszó nem(elkezdi lejátszani automatikusan a az egyes menüpontokhoz rendelt filmecskét), mért van ez ? És hogyan tudom korrigálni?
[Szerkesztve] -
Sky85
tag
-
Met
nagyúr
Ha fut az AnyDVD akkor az semlegesíti a regió kódot.
-
detroitrw
addikt
Hy all!
a következő problémám lenne.
egy haver külföldről hozott haza filmet s nem volt jó a region kod-ja amit én shrink-el region free-re állítottam.
s a probláma még mindig az hogy nem stimmel a lejátszójába a regio
s sajnosmár a lehetséges 4-szeri region kód váltást már kijátszotta /esteleg ezt lehet valahogy nullázni hogy újból lehessen változtatni, vagy alapra állítani?/
arra gondoltam hogy ha ő ad egy lemezt ami nála tökéletesen megy s azt megnézem milyen region kódal van írva s arra átírom neki, azt a filmet akkor mekkora az esélye hogy jó lesz neki?
egy kicsit furi hogy a region free nem jó neki
Tippeket trükköket s egyéb infókat várnék tőletek.
Üdv. -
Shalala
senior tag
Hello!
Ha leszedtem dvdfab-al a filmet merevlemezre, akkor utanna hogy tudom leszedni rola a hagsavokat? mert most meg a gepen beleneztem es az audiokommentar van rajta es alul halkan megy angolul a film . -
Sly19
csendes tag
És 1 másik kérdés a pluszos és minuszos DVD egyikről másikra történő másolás során felléphet valami probléma, Neroval???
-
Sly19
csendes tag
Hello mindenki!
Most vettem először Verba DVD-t, minuszosat, az alapanyag MCC 02RG20. Ezzel van valakinek írási tapasztalata, az LG 4163b jól pörkölné?
válaszokat THX!! -
erdoke
titán
válasz
paramparya #4932 üzenetére
DVDLab Pro => Help
-
paramparya
őstag
válasz
paramparya #4932 üzenetére
vagy = vagyok...
-
erdoke
titán
válasz
paramparya #4928 üzenetére
Importáld be egyikbe a másikat PgcEdittel. Az első végén csinálsz egy ugrást a másodikra, így egymás után lemegy mindkettő. Mindkettővel működő menüvel kicsit bonyolultabb.
-
ISZOLE
senior tag
válasz
paramparya #4928 üzenetére
Az egy harmadik lépés mert akkor még menüt is csinálhatsz hozzá, az már nem megy az IfoEdittel. Talán a PGCEdit segít, de én a menü csinálást még nem próbáltam.
-
ISZOLE
senior tag
válasz
paramparya #4926 üzenetére
Mivel -ha jól olvastam a problémádat- két DVD-d van tehát két VOB is minimum, ráadásul azonos nevűek. A linken emlegetett procedúra a két DVD VOB-jaiból megcsinálja neked az egy lemezre szükséges VOB-okat és még az óhajtott chapter információk sem vesznek el. Ugyanez a program az így előállított VOB készlethez meg tudja csinálni a többi fájlt is, az így kapott kupacot bambán ráírhatod egy lemezre és már kész is.
Ha valami mást szeretnél akkor passz. -
ISZOLE
senior tag
válasz
paramparya #4916 üzenetére
Ez miért nem jó?
[link] -
Fiv76
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném. Pio 108-as íróm van, vettem Plextor dvd-r 16*-os lemezt, milyen sebbességgel érdemes írni, hogy a lehető legjobb minőséget kapjam? -
Met
nagyúr
válasz
D.J. Szabee #4921 üzenetére
Ha megvan még azoknak a lemezeknek az iso-jai akkor írd ki másik progival és próbáld ki úgy is szaggat e.
-
D.J. Szabee
csendes tag
-
Totyi
őstag
válasz
D.J. Szabee #4909 üzenetére
Próbálj meg egy minőségi lemezre írni.Mondjuk a samsung sem egy díjgyertes író.
Anyáméknak is lg dvd-jük van és megeszik minden lemezt.Ridiscet és verbat is.
Próbáld ki amit írtam...lehet a lemez nem jó,vagy az író képességei nem a legjobbak. -
paramparya
őstag
válasz
D.J. Szabee #4917 üzenetére
Bizony, itt fordítva van
CD-k jobban meg vannak csinálva ilyen téren, itt annyira erősre csinálják, hogy azt a hőt épp' elbírja, amit a 8x-os írás alatt kap, de ha 2x-esen írod, kb. 2-3x annyi ideig írja->több hő-> káosz -
D.J. Szabee
csendes tag
válasz
D.J. Szabee #4917 üzenetére
Bocsi, az előző mondat kijelentő volt 8* van ráírva !
-
D.J. Szabee
csendes tag
válasz
paramparya #4914 üzenetére
A lemez egy rózsaszín színű Arita DVD-R. 8* van ráírva ?
Akkor itt nem úgy működik, mint egy audió cdnél ?
Minél lassabb, annál jobb ? -
D.J. Szabee
csendes tag
válasz
D.J. Szabee #4913 üzenetére
A másik érdekes dolog az, hogy egy elta gyártmányú elég gagyi házimozi is jól pirítja ezeket a lemezeket, pedig úgy vélem szarabb, mint egy LG !
-
paramparya
őstag
válasz
D.J. Szabee #4913 üzenetére
Annyiszorosan írd, amennyi a lemezre van írva, ha lassabban írod, akkor könnyen lehet ez, én is jártam már így még anno...
-
Met
nagyúr
válasz
D.J. Szabee #4909 üzenetére
Valószinűleg a lejátszónak vannak gondjai az írott lemezekkel, írási sebesség vagy márka is közrejátszhat
-
D.J. Szabee
csendes tag
Amúgy azok a filmek, amik a házimozin akadnak, azokat a PC tök jól lejátszik !
-
D.J. Szabee
csendes tag
Sziasztok !
Tegnap vettem egy LG házimozirendszert. Az a problémám, hogy azokat a filmeket, amiket DVD Shrinkes tömörítés után a Neroval kiírtam, azok akadoznak. Amik nem lettek tömörítve, azokat teljesen jól lejátsza beleértve a gyári DVDket is. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi lehet a hiba, mert már azt is hallottam, hogy a NEROval nem lehet normálisan DVD filmeket írni. Amúgy kétszeresen írtam ki minden DVDt. Milyen szoftwaret ajánlotok ? -
gabor128
aktív tag
Ezzel is próbáltam, de a DVD2DVDR progi felrakása után nem indul el, mert kell neki valami fájl!
-
gabor128
aktív tag
Csá!
Valaki el tudná mondani hogy lehet egy divx-es feliratot egy dvd-re rárakni, szerkeszteni(időzitéseket)
Ill. egy linket, ahonnan leszedhetem a hozzávaló Működő szoftvereket!
van egy MUX, DEMUX progim, de nem tudok mit kezdeni a szétszedett ifo-val, ill. nem mindig jol szedi szét. Ráadásul az összerakás még egyszer sem sikerült. -
ragazzo
őstag
Megint egy kicsit off, de furdal a kíváncsiság. Az egyik ismerősöm szentül megvan róla győződve, hogy amennyiben mp3-at írok vissza audióba, akkor annak javul a minősége.Az biztos, hogy a terjedelme nagyobb lesz,de a minőséges is javulna, ezt nem tudom elhinni.Fordítva biztos hogy romlik a minőség. Valaki megerősíteni vagy megcáfolná az állítását?
-
ISZOLE
senior tag
válasz
paramparya #4902 üzenetére
Az Ifoedit oldalán a gájdok között mintha lenne ilyesmi.
[link] -
Met
nagyúr
válasz
paramparya #4896 üzenetére
A koncert dvd-k nél mit értesz az alatt, hogy rövid? A koncert hossza ?
Mekkora helyet foglalnak a lemezen és milyen hangsávok vannak rajta?
Avi-kat WinAvi Video Converterrel szoktam dvd formátumra kódoltatni.
Aktív témák
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- World of Tanks - MMO
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Windows 10
- További aktív témák...