Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 3D nyomtatás
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
Aktív témák
-
Cyberslider
őstag
Megropbalom azert leirni magyarul...
Tehat van az svcd, mondjuk a szokasos AVSEQ01.DAT kiterjesztesben.
A vcdgear programba toltsd ezt be (load) ,jelold be a fix mpeg errors-t,
es inditsd el a konverziot. Ismeteld meg ezt a lepest,ha tobb file is van.
--
*
*Ha tobb file is van,akkor:
A tmpgenc program jon: mpeg tools - merge&cut
type: mpeg-2 super videocd
Kijelolni a 2 file-t,output-nak be az uj nevet,run -> osszefuzi a ket file-t.
*
--
Ugyanott: simpe demultiplex
Betolteni az mpeg-et,neveket megadni,run: szetszedi kepre,es hangra kulon.
Jon a Dvdpatcher: meg kell patchelni a video-t mondjuk 352-re,vagy 720-ra,
hogy a file-t a dvd author progi elfogadja. (Entire file,bar nekem a
header is muxott..)
BeSweet: ezzel a hangot kell atalakitsuk 48Khz-re,mert ez a dvd szabvany.
Besweet.exe-t, file elereset beallitani, output nevet megadni.
Kepek alapjan beallitani (Use MPA decoder,downcovert sample rate,set 48000
MP2->MP2
Mp2-t atnevezni mpa-ra..
Tmpgenc dvd author > fileokat megadni,menut krealni hozza,vegigmenni
a lepeseken,semmi extra.. Elvileg el kell fogadja. Megcsinalja
a vob-okat,az ifokat,stb, beteszi egy konyvtarba,majd menj bele,
ujra nyisd ki a Dvdpatcher-t,es a vob file-t patcheld vissza 480-ra!!
Fontos!!!
Ird ki,aztan nezd meg
U.I: na ezt most nagyoncsunyan,nagyongyorsan osszedobtam... Remelem nincs benne hiba. Meg akkor se,ha csak en nem ertem. -
Cyberslider
őstag
válasz
Somydemy #2198 üzenetére
Bővebben: link
Kell hozzá pár progi.. Remélem megy az angol -
Somydemy
senior tag
válasz
Cyberslider #2197 üzenetére
sajna, nem
már javasolták, próbáltam, de semmi változás.
Amikor átnyomom a tv-re a képet akkor egy pillanatra van szin aztán nuku. -
Somydemy
senior tag
válasz
Cyberslider #2194 üzenetére
hát igy már nem lesz. ténleg.
(csak gondoltam kiirom az asztali dvd-re, mert valamiért nincs szin amikor úőgy nézem a gépen keresztül a tv-n -
Totyi
őstag
válasz
Somydemy #2187 üzenetére
Elviekben lehet 1 vagy 2 svcd filmet rakni egy dvd-re.A bitrátát úgy kell beállítani;hogy a méret megfelelő legyen.Először próbáld ki egy ujraírható dvd-vel(ha a lejátszó támogatja).Ne a gépben próbáld ki,mert jártam úgy hogy a lemezre írt svcd a gépben ment,asztali lejátszóban meg se nyikkant.
-
Cyberslider
őstag
válasz
Somydemy #2186 üzenetére
Namost divx filmjeid vannak,vagy svcd?
Ha divx,én azt ajánlom,konvertáld át őket dvd formátumra,és úgy írd ki dvd-re őket.
Erre nagyon jó program pl. a Thefilmmachine
De van sok ilyen progi.. Ezt azért ajánlom,mert nagyon jó tömörítővel is tud dolgozni (gondolok itt a CCE-re,amit külön kell beszerezni) de beépített ingyenes mpeg2 enkódert is tartalmaz. (qenc)
Varázslószerűen kell beadnod a divx-et,a progi mindent beállít,persze lehet módosítani. Feliratot is meg tudod adni,és komplett megcsinálja a dvd szerkezetét.
Akár menüt is tud csinálni,és mehet is az írás. Nem baj az se,ha két cédés a cucc. Nagyon könnyű,kezdőknek (is) ajánlott,a minőség meg a cce-vel alkalmazva a lehető legjobb.
Hogyha több filmet szeretnél dvd-re írni,az már bonyibb,mert ez a lemez szerkezetétől függ,ennyire én sem vágom a Tmát.
Érdemes a Tmpgenc-et (kódolásra) ill. a Tmpgenc dvd authort a dvd lemez szerkezeti kialakítására használni (menük,stb.)
Pl. a dvd authorban egyszerüen új track-be adod a kész mpeg (vob)-ot és a menüt úgy készíti el. Ez lehet akár két különböző film is.
De van sok progi,ami ''mindent egy gombra'' megcsinál. De ezek ált. fizetősek. Míg pl. a thefilmmachine ingyenes!
Ilyen dvd lemez árak mellett szvsz nem érdemes sokat vacakolni.
[Szerkesztve] -
Somydemy
senior tag
üdv.
A következőkre szeretnék választ kapni.
- van mondjuk DivX filmek, és az asztali DVD csak az sVideó CD-t játsza le na és persze a DVD-ket.Ha én Cd helyett a DVD lemezre Irok fel mondjuk svideó formátumba filmet, akkor azt is beolvassa az asztali lejátszó? És mondjuk ha 2 vagy 3 filmet irok igy fel 1 dvd-re, akkor mind a három film lejátszható lesz?--
előre is kösz. -
Somydemy
senior tag
üdv.
A következőkre szeretnék választ kapni.
- van mondjuk DivX filmek, és az asztali DVD csak az sVideó CD-t játsza le na és persze a DVD-ket.Ha én Cd helyett a DVD lemezre Irok fel mondjuk svideó formátumba filmet, akkor azt is beolvassa az asztali lejátszó? És mondjuk ha 2 vagy 3 filmet irok igy fel 1 dvd-re, akkor mind a három film lejátszható lesz?--
előre is kösz. -
ESP
őstag
Ez a legegyszerűbb módja...
Persze vannak más utak is, de én ezen jártam (végig)... -
ESP
őstag
Szóval...
1. bedigized a filmet
2. Pinnacle9-el szerkeszted, vágod, effektezed, stb.
3. behúzod DVD-kompatibilis mpeg-be
4. az így elkészült filmrészleteket a Workshop-al egy menü alatt kiírod DVD-re...
5. büszkén mutatod mindenkinek!!! -
ESP
őstag
Amúgy én a pinnacle9-et használom, illetve használtam...
A jelenlegi társam a Liquid E6... -
ESP
őstag
válasz
vöröshagyma #2179 üzenetére
Ulead DVD Workshop...
Pofon egyszerű és nem kevésbé nagyszerű...
Mármint az eredmény... -
paramparya
őstag
válasz
vöröshagyma #2179 üzenetére
Van egy DVD Rebuilder nevű progi, az pont az ilyenekre hivatott, szerintem azzal kéne megpróbálnod...
-
vöröshagyma
csendes tag
Mpeg-et szeretnék DVD-re menteni, TV tunerrel mentettem őket le. Mit tegyek? gondolom valahogy kódolni kéne, de szeretnék tanácsot kérni mivel és hogyan?
Előre is kösszönöm a segítséget... -
paramparya
őstag
válasz
vöröshagyma #2177 üzenetére
Nekem majd csütörtökön kötik be az adsl-t, addig nem msn-ezek, utána talán, szóval majd később tudok segíteni ebben-abban (persze nem biztos, hogy hétvégén, mert akkor buli+kipihenése(nyögése
)...
-
vöröshagyma
csendes tag
Elég sok kérdésem lenne a témában, és megadnám az MSN címemet, ha valaki fel tudna világosítani a mindenféléről, rippeléssel kapcsolatos tudnivalók, programok, formátumok stb. megköszönném...természetesen ha kívánja csak addig amíg a felvilágosítás tart..csak ez egy csöppet döcögős így...
ha valakinek van kedve és ideje segíteni...mondtamas@hotmail.com...az MSN cím...
előre is kössz... -
vöröshagyma
csendes tag
válasz
paramparya #2175 üzenetére
kössz, regisztrálva vagyok, csak nem néztem, hogy van szótár is...elolvasom... -
paramparya
őstag
válasz
vöröshagyma #2173 üzenetére
Nézd meg a http://www.doom9.hu oldalt, ott van egy-két leírás, és ha tudsz angolul, akkor ott van a doom9.org, ott is találsz pár tutorialt...
-
vöröshagyma
csendes tag
neharagudjatok még egy kérdés...ha pinnacle-val bedigitalizált mpeg 2-őt akarom dvd-re menteni, és persze nem sikerült...kell valkamit konvertálni előtte, vagy egyébb feladat...pl szeretnék menüt is csinálni....
előre is mindent kössz... -
vöröshagyma
csendes tag
Jó nagyot!
én kezdő vagyok és most vettem egye dvd írót, és az első írott cd totál kudarc...nem tudom én vagyok-e balek, de az asztali dvd majdnem belerokkant a frissen írt cd-be és a sz. gép sem tudta értelmezni...érdeklődnék mit ronthattam el a Pinnacle saját szoftware-val írtam...ezeket a firmware vagy miket hogyan kell cserélgetni, és mik is ezek valójában, azt is megkérdezném mi az hogy +, - os egy írás vagy a dvd vagy nem tudom a levegő hőmérséklete...és azzal sem vagyok tisztában, hogyan írok dvd-t néróval, vagy nem is azzal kéne? A sima cd írás gfyermekjáték, úgy látom ez egy csöppet bonyolultabb, ja és hogy nézem meg nekem milyen a firmware-m vagy hogy is írják...
Megköszönném, ha valaki hamar tudna válaszolni, mert ha nagyon rossz a cucc akkor visszaviszem 3 napon belül vagyok...
előre is kössz
ja az író (NEC 3520A) -
attilam
őstag
válasz
Cyberslider #2164 üzenetére
Hát attól függ mivel írja ki. Én most olvastam, hogy a Pioneer csúnyán retusálja a színeket és a hangnak sem tesz jót.
Hát egyből lefordultam a székről. Ilyen jót már rég röhögtem.Bővebben: link
-
Vangelis
félisten
A kolégám most vett egy samsung dvd pörkölőt és volna egy olyan gondja, hogy a kiírt fimeket , a dvd rom rendesen lejátsza.
de az asztali már darabosan, szaggatottan.
Állítólag a néróban valamit átállítottak neki és jó lett????? de vajon mit????
Mert ujra kellett telepíteni-e a wint-t és nem tudja mit lehetne átállítani.
De nekem sincs ötletem.......xerintetek. -
zolla
csendes tag
Plextool-s programmal on the fly bármilyen műsoros lemez átvehető.
Az egyrétegű egyrétegűre.A kétrétegű meg kétrétegűre.Be se kell olvasni. -
zolla
csendes tag
Plextool-s programmal on the fly bármilyen műsoros lemez átvehető.
Az egyrétegű egyrétegűre.A kétrétegű meg kétrétegűre.Be se kell olvasni. -
Totyi
őstag
Kösz a segítséget.Igazából azért kérdezem,mert most kezdtem el írni filmeket(eddig soha),és ugye az írót több mint 1 éve vettem(akkor ez volt a csúcs;44000 ft-ért!!!).A mostani tesztek meg sokkal jobb írókról szólnak,ezért volt a pillanatnyi aggodalom.De ha Te azt mondod,akkor nem aggódok.
-
Totyi
őstag
-
Totyi
őstag
válasz
paramparya #2150 üzenetére
Nem tom.Eddig neróval írtam,most írok egyet a dvddecrypterrel.Majd elválik.Princora.
Igaz,nem nekem lesz,majd elválik;hogyan sikerül.
-
paramparya
őstag
Szerintetek van annak jelentősége, hogy egy filmet Neroval, CloneDVD2-vel, vagy iso-ból DVDDecrypterrel írok meg?
-
Totyi
őstag
Namármost.az íróm egy pio 106-os,ezért kérdezem az írási sebességet.Nem baj,ha maximális sebességgel írok?Ez érdekelne a legjobban.Mert,ha egy 16X-os íróval írok 4X-en,az a max sebesség alatt van jóval.Viszont nálam a 4X-es sebesség már a maximum.Ez nem befolyásolja a minőséget?Verbara írtam,csináltam tesztet és átlag 30 hibapont volt.Ez még megfelelő?PI failures meg átlag 0.24.
-
PumukliM
csendes tag
válasz
Somejko #2146 üzenetére
Köszönöm a tippeket, kísérletezgetek majd! Egyébként egy olyan kultikus filmről van szó, ami Magyarországon nem jelent meg DVD-n, csak külföldön 1-es régiókóddal. Ehhez valaki az eredeti hangsáv mellé odatette a magyart valószínűleg VHS-ről, meg odabiggyesztette a magyar feliratot, de már rögtön az első szó tartalmaz egy helyesírási hibát, számomra ez nagyon zavaró. Az is bosszant, hogy annyi béna filmet kiadnak DVD-n, ezt vajon miért nem, nyakamat merném rá tenni, hogy lenne iránta kereslet.
-
Somejko
aktív tag
válasz
PumukliM #2143 üzenetére
Ez kicsit macerás amit akarsz...
Helyette itt ez a linkBővebben: link,keresd meg a filmedhez a feliratot,ezt már tudod szerkeszteni,sőt lehet már meg is van javítva...
Szerkeszteni ''SubAdjust'' progival is lehet.Ha megvan,akkor ezt konvertálnod kell ''DVD SupTools'' -al ''SUP''-formátumba,mert csak ezt kezeli le a dvd.
Ezt itt nézegesd:Bővebben: link
Hali!
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
PumukliM #2143 üzenetére
A felirat bele van multiplexelve a VOB-ba. Ezért azt szét kell suedned alkotóelemeire, a feliratot átalakítani text formába, majd kijavítani, aztán vissza DVD-felirat formátumba, majd az egészet újra multiplexelni. Ilyen egyszerü, ha nincs menüd és extrád. Ha van, akkor még azokat is vissza kell importálnod.
-
PumukliM
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogyan tudnám kijavítani a helyesírási hibákat egy DVD film feliratában? Egyáltalán hol találom ezt meg? (.ifo?) Legjobb lenne, ha működne úgy, hogy Word-be bemásolom, ott kijavítom és onnan vissza.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
[Szerkesztve] -
-
Totyi
őstag
sziasztok emberek.Milyen lemezre(+ -)érdemes filmet írni?A lejátszó egy új samsung,tehát elvileg a plusszos lemez is jó lenne.Maradjak mégis a minuszosnál?Író:pio dvr 106.Lemez : tdk,verba,fuji.Sebesség:4X
Ezek így jók lennének?Tehát:plusz vagy minusz?
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
A ReJig-ről van valakinek tapasztalata? DVDRebuilder-rel használnám kisebb méretű filmek kódolásához.
-
erdoke
titán
válasz
attilam #2120 üzenetére
Ne a PayPal-t válaszd, mert az valóban nem elérhető Mo-ról, hanem a Kagi-t. Így sajna drágább lesz pár $-ral, mert van rárakódó költség (csekk, ilyesmi).
Ha be tudnék indítani egy cégecskét, akkor nálam már meg lehetne venni kb. a dollárnak megfelelő Ft áron. Sajna most éppen nincs tökém -
WurmPeti
csendes tag
Csákánycsőváz!
Természetesen érdemes DVDírót venni. Nemcsak akkor, ha folmeket akarsz másolni, hanem ha nagyobb mennyiségű adatot akarsz elmenteni, hiszen a DVD-lemez nem nagy helyigényű, eláll a polcon, és ha nem adod a kutya szájába, akkor az élettartama és adatbiztonsága is nagyobb, mint egy HDD-é. Ha pedig filmet akarsz másolni, akkor elég beszereznied egy DVD X Copy-t, ami nem törődik a másolásvédelmi kódokkal, egy az egyben lemásol mindent (igaz, kissé időigényes, de gondolom amíg alszik az ember, addig mehet a móka). Az X copy egyetlen hátránya, hogy a vele készített ''biztonsági másolat'' tovább nem másolható. Íróból érdemes Pioneer-t, NEC-t, vagy ha nem számít a zsé, akkor Plextort venni. Nem szabad bedőlni a Sulinetes LG-knek!!!!
Üdv:WurmPeti -
attilam
őstag
Szerintem nagyon jó program a DVDRemake Pro, és találtam is a neten valami ''bizonytalan eredetű'' változatot, ami sajnos nem működött tökéletesen. Ezért megkerestem a program honlapját, és mivel csak 40 dollár körül adják, úgy gondoltam megveszem. Még amúgy sosem rendeltem semmit így internetről. De a szükséges adatokat már nem tudtam beírni, mivel Magyarországot nem ajánlja fel az oldal.
Azt szeretném megkérdezni, hogyha valaki megvette ezt a programot, akkor ő mit írt be az adatokhoz? Vagy írjak nekik e-mailt? -
DonLeo
senior tag
válasz
tr00p3r #2116 üzenetére
Az én Panasonic-om is teljesen jó nekem, bár a +-osokat nem igazán komálja, de azt nem is használok abba (tudom piodata firmware stb.).
Ez már egy kb. 2 éves példány, +RW-t abszolut nem komázza, de nem is baj.
Csak arra mondtam, hogy szerencsés, hogy Sony-ból a legolcsóbb, márkás is és nem finnyás.
A Denon nem olcsó márka, gondolom a Marantz-nak és az Onkyo-nak sem lenne gondja vele. Vagy ezek érzékenyebbek? -
tr00p3r
addikt
válasz
-Thomas #2111 üzenetére
íme:
jó gyerek -
erdoke
titán
Nincs különbség a film és a nem film anyag között. Igazából azt se mondanám, hogy egy átlagos asztali játékos lényegesen rosszabb olvasó lenne mint egy DVD-ROM vagy író. Céleszköz, de azt jól csinálja. Nálam pl. némelyik író előbb kiakad olvashatatlan hibákkal mint az asztalim. Az egyik lemeznek a végén több POF-t riportolnak, az asztaliban mégse látszik semmi gond. Legolcsóbb SONY modell (csak azért ez, mert már két éve is mindent játszott).
-
tr00p3r
addikt
-
-Thomas
csendes tag
válasz
attilam #2099 üzenetére
Milyen nyerset javasolsz és milyen árban vannak?
Gondolom a Princo nevű csodagyártmányt a magas árfekvése és a kiváló ár/érték aránya miatt nem javaslod
Jogi állásfoglalás: a Princo termékek minőségére utaló megjegyzés csak tréfa, jogi per alapját nem képezheti, mert az illető pórul jár... -
DonLeo
senior tag
válasz
attilam #2099 üzenetére
Na én ebben a vitában inkább ''PPeter'' pártján állok...
Inkább lassan de biztosan. Azért írtam, hogy arita-t max 4x-esen, verbatimot pl lehet 6x-esen, persze filmekről beszélünk.
Én meg amúgy azt mondom, hogy 4x-nél gyorsabban nem érdemes filmet írni, max 6x extra jó minőségű lemez és íróval stb. Persze lassabban sem kell, de pl. egy Fuji 4x-es lemezre nem nagyon írnék 4x-esen filmet, max 2x!
Vagy egy 4x-es arita, ridata stb-re sem... -
erdoke
titán
válasz
-Thomas #2091 üzenetére
1. A DVDShrink nálam csak bizonyos feladatokra jön be, pl. csak a film kiszedése, hangsávok eltávolítása, stb. DVDDecrypterrel rippelek és írok.
2. DvdReMake és PGCEdit az átszerkesztő és javító favoritok nálam, illetvenéha használom a IFOEditet és a VobBlankert is. Áttömörítésre a film fajtájától és méretétől függően a CloneDVD2-t vagy a DVD Rebuilder + CCE SP kombinációt preferálom.
3. Lehet szerkezeti hibás is a film, de könnyen lehet, hogy a B minőségű Arita lemez nem bírja a 8X írást ezzel az íróval. Inkább vegyél Ridata vagy Traxdata lemezt, ha már Ritek. Esetleg egy Piodata FW-rel a 8X +R Ridata vagy Traxdata még jobb lenne.
4. Álló menüt sok progival tudsz csinálni, pl. DVD Menu Studio, TMPEG DVD Author, DVD Lab Pro, stb.
5. Canopus ADVC-50 egy félprofi kártya, de 50-60e Ft, igaz a legolcsóbb Canopus...
Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- World of Tanks - MMO
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Windows 10
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...