- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Visormail #8675 üzenetére
SCART-on kizárólag TV-szabvány szerinti jel jön 50/60 Hz (PAL/NTSC), ez egyébként abban is különbözik a számítógépes VGA RGB szabványtól, hogy utóbbinál a horizontális és vertikális szinkronjelek két külön vezetéken haladnak.
TV esetében van a SCART RGB (vagyis három vezeték) plusz a kompozitjel vezetéke, ahol a TV RGB üzemmódban is a kompozitjelből választja le a szinkronjeleket.
A linkelt SCART-VGA átalakító olyan speciális kábel lehet (és csak passzív kábel, elektronika nélkül), amit valamilyen készülék támogat, amit direkt úgy terveztek (szabványon kívül), hogy adott készülékekhez jó, máshoz nem. Ezért is írják a lap alján:
Speciális összeköttetés pl. DVD készülék SCART kimenetén keresztül kivetítő monitor bemenetére. (VGA-ból nem csinál Scart jelet!)
Nekem Matrox videókártyához is van olyan kábel (én csináltam), hogy egyik vége VGA, másik SCART, de az csak a Matrox-kártyához jó, mert van ilyen TV-kimenete.
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Gaming notebook topik
- Google Pixel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Sony Vegas
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest