Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csendes

    őstag

    Pinnacle PCTV 310i (PCI analóg-DVB-T hibrid kártya) teszt:
    Linux alatt firmware telepítés után működik az analóg és a DVB-T is. Analóg hanghoz a kártyát át kell kötni a CD bemenetre és sox-szal átirányítani a hangot.
    DVB-T-nél 51% fölötti jelerősségtől behangolja a transzpondert, 60% fölött folyamatosan, szakadás nélkül megy. Intel Celeron E3200 processzorral Linux alatt vlc-t használva SD adásoknál a processzorterhelés 20%, HD-nál 40% körül mindkét magon, memória kb. 300MB.
    Xine alapú lejátszókon (Kaffeine, Me-TV) az AAC hang (RTLKlub, TV2,stb.) nem megy, bár a faad2 telepítve. Vlc-vel rendben van; annyi a gond, hogy az Euronews-nál csak az angol hanggal van kép, vagyis a képhez csak angol hangot tudok kiválasztani.

    Antenna: A "hálós, csokornyakkendős" fajta, állítható erősítéssel, ami a leírásból nehezen kibogozhatóan max 25-36 dB (Pontos típus: König ANT 100S-KN). Használtan vettem, főleg azért, mert egy holland tesztben 50 km-ről vette a DVB-T jelet az 50-es csatornán egy 10 kW ERP-jű adóról [link].
    Az analóg csatornák közül minimum erősítéssel a 24-es szépen, a 41-es elfogadhatóan, az 58-as erősen szemcsésen jön kb. 6.6 km-re Széchenyi hegytől. Az 58-as csatorna képminősége az erősítéssel kb. a tartomány közepéig javul, a felső harmadban mindegyik analóg csatonáé erősen romlik. Furcsa, hogy a nyakkendő függőlegesből vízszintesbe forgatása alig befolyásolja a jelet, talán nagyon szóródik a jel a tetőkön vagy a nyakkendő csak dísznek van, nincs bekötve.
    DVB-T-nél sok keresés után sikerült folyamatos, megbízható jelet elérni az 55-ös csatornán (MUX A), néhány óra alatt egyetlen szakadás, (valószínűleg repülő), most egy darabig nem akarok hozzányúlni :N . Az erősítés kb a tartomány egyharmadánál. Összességében az antenna az UHF tartomány alsó felére jó, az 50-es csatorna fölött gyengének tűnik a nyeresége. Az erősítő a tartomány kétharmadáig kis zajjal működik, elvileg külső jelet is tud erősíteni. Sajnos az UHF tetejére hangolt erősítős vagy erősítő nélküli szobaantennát (olyan 18 cm körüli tüskékkel) nem sikerült találni.

    [ Szerkesztve ]

    Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

Új hozzászólás Aktív témák