- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stemplar07
őstag
válasz
djnice #11437 üzenetére
Popcorn Hour A-100 ,, ez volt 2007-ben az első playerem ,,a DivX hajnalán..,(az mkv alapból hardveresen támogatott formátum, hibátlanul működnek az 1920x1080-as felbontású filmek is, teljesen folyamatos a gyors előretekerés még hálózaton keresztül is (,,egészen 42 Mbit/másodperces bitsebességig ,,huuuha..).,, még az USA-ból vásárolva
aztán jött a Popcorn Hour A-210.. 2011-ben a Dune HD TV-101 linux SigmaDesigns..aztán a többi DuneHD sorban..
-
fPApi
őstag
Ha már felmerült a CoreELEC, akkor a kérdésem, hogy megoldották már, hogy működjön s928-as dune-n (pl. Dune HD Pro 8K Plus)?
-
captainnemo
aktív tag
-
blakey
titán
válasz
captainnemo #11438 üzenetére
A PM4K-nak van saját felszíne is (Plextuary, ami a gyári Estuary alapján lett a PM4K-hoz igazítva), ami a Don't Panic repo-ból telepíthető, így a Kodi és a PM4K felülete szépen "összesimul", nincsenek plusz árnyékok, feleslegesen felugró ablakok, stb. Viszont még rengeteg felszín telepíthető, olyanra formálod, amilyenre csak szeretnéd.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
djnice #11437 üzenetére
Én pm4k-val használom (Dune HD Pro Vision 4K), és úgy tűnik stabil, mert már sok órát néztem rajta mindenfélét, és semmi gond, talán egy leheletnyit lassú néha, főleg ha az apple tv-vel vetem össze, viszont így tudom a plex servert használni. Ha esetleg bármi gond lenne a jövőben átbootolok a DUNE saját felületére, mert az is be van lőve. Az biztos, csak akkor frissítek, ha a DUNE fejlesztői kimondják rá azt, stabil. Nem is érdekel az, milyen android fut alatta. A DUNE saját felületével amúgy nincs nagy bajom, igaz átdolgozhatnák már egy kicsit tetszetősebbre, de a legnagyobb baj az vele, hogy a plex serverrel nem tudom integrálni.
-
djnice
veterán
válasz
stemplar07 #11436 üzenetére
Pedig ha a legjobb minőséget szeretnéd, akkor meg kell szoknod
Van hozzá sokféle skin, még olyan is mint a Plex. -
blakey
titán
válasz
stemplar07 #11434 üzenetére
... - Nem ,,csodafegyver, de a DV/HDR kezelése sokkal jobb..
- ez téves info, sokkal rosszabb, ugyanis a TV-Led mód nem működik megfelelően, ráadásul ugyanúgy hamis, ahogy előzőekben is volt.– DTS Play-fi támogatás az ilyen szabványt használó hálózati multiroom lejátszók használatához.
- ez Homatics esetében + 7-8°C-ot jelent, ami nem túl jó, hiszen mát 70-71°C-om üzemel, sokan azon vannak, hogy valahogy töröljék a rendszerből, felesleges hülyeség.Kényszerített HDR mód. Nem csak a filmfájl tartalmához igazodhat lejátszáskor a TV HDR módja, de fixen beállítható, hogy mondjuk minden film Dolby Vision vagy éppen HDR10 módban legyen kiküldve
- ez nem újdonság, ez előzőleg is volt, de nem ajánlott, hiszen nem megfelelő a HDR tónusleképezése.
Aki teheti, az maradjon ATV12-n. -
stemplar07
őstag
,, az ATV 14 frissítést is a lejátszó RECOVERY módjában kell telepíteni, de kicsit több lépésből áll, mint a korábbi ATV12 telepítése.,, tehát csak manuálban lehet, amúgy ,,viszonylag jó..
Az Android 14-gyel érkező főbb újdonságok:
– DTS:X hangsávok dekódolása és továbbküldése HDMI-n.
– DTS Play-fi támogatás az ilyen szabványt használó hálózati multiroom lejátszók használatához.
– Kényszerített HDR mód. Nem csak a filmfájl tartalmához igazodhat lejátszáskor a TV HDR módja, de fixen beállítható, hogy mondjuk minden film Dolby Vision vagy éppen HDR10 módban legyen kiküldve. Force conversion opció az android beállításai között. Sokat persze ez nem segít egy nem HDR-es tartalomnál, de érdemes lehet kipróbálni... Legalább 4 másodperccel rövidebb bootolás kikapcsolt állapotból, és gyorsult a scrollozás és általában az adatok betöltési sebessége is a memória jobb kihasználásával. ... - Nem ,,csodafegyver, de a DV/HDR kezelése sokkal jobb.. -
péjé
őstag
sziasztok,
Dune Homatics boxom van és többek között azért vettem mert usb-c csatira lehet tenni dvb-c tunert így tv-t tudok nézni projektoron. JÖtt vmi frissítés és nincs meg az app ami kezelte ezt, ha jól emlékszem Live TV app. Vkinek van erről infója? Egyszerűbb lenne ezt használni mint belekeveredni a CE tvheadend-be. köszi -
Dzsano89
tag
Sziasztok!
Új Médialejátszót szeretnék vásárolni a HiMedia helyett. Dune termékben gondolkodom.
elsősorban DTS-HD-MA filmek nézése, HDR10+ támogatással a cél NAS mappából.
másodsorban mondjuk TWITCH nézése.
Mennyi jó ötlet Dune -ben gondolkodni, és azon belül melyik irányba elindulni?
(Esetleg: Dune HD Pro Vision 4K)
Nagyon köszönöm -
arcitec
addikt
Khümm. Tudom egyéni preferencia, de mi célból? Mert gondolom, ahhoz be kéne kapcsolni a Dunet. Akkor meg ott láthatod azt, hogy mit néztél meg, már ha nem lett törölve, illetve nem tudom mennyit bír megjegyezni. Az Emby meg nem egy pc-s szoftware? De jómagam nem tudok ilyen pc-s Dune future-ről.
-
fPApi
őstag
Van arra mód, hogy PC-n (windows) meg tudjam nézni az éppen aktuális állapotot (megnézett, vagy sem, utoljára mit néztem, stb., mint pl. az emby-nél)? Néztem a web interface-t, de abban nincs ilyen információ. A masina Dune HD Pro 8K Plus.
-
Valkolaci
újonc
Sziasztok!
Nincs valakinek Bp.-en egy felesleges IR extendere (mielőtt elkezdek vadul forrasztani :-) ).
303D-hez kellene, 2,5 jack van rajta.Pl. a Dune HD Solo 8K 3,5-ös csati van. [link]
-
blakey
titán
válasz
captainnemo #11422 üzenetére
Nálam minden működik.
-
kokokka
addikt
-
blakey
titán
válasz
captainnemo #11419 üzenetére
Dune Homatics (B25) kódjai hibátlanul működnek CE és Android alatt is, ki/bekapcsolás, minden vezérelhető.
-
captainnemo
aktív tag
Én is egyetlen eszközt szerettem volna használni, de a bitstream hangot, az apple-tv nem támogatja. Ha fogja, és teljes körűen fogja támogatni, akkor a dune menni fog. Sőt ha a tv-n a plex kliens a vidaa-n tökéletesen működne (vannak tartalmak ahol szaggat a kép), továbbá a hd hangok is kijönnének, akkor az apple tv sem kellene. De sajnos nem ez a helyzet.
-
Csabi1984
addikt
válasz
captainnemo #11415 üzenetére
Szia nekem is van ilyen lejátszó szerencsére nekem nem bugos a távirányító! Viszont CE-re az Ugoos eredeti távirányítóját párositottam vele (remote.conf) mert ugye Dune gyári tavjára még nincs remote conf fájl.
Kodi jól működik csak Android 11 fut alatta ennek köszönhetően az AFR összedöl egy idő után (darabos lejátszás) -
fPApi
őstag
válasz
captainnemo #11415 üzenetére
Biztos megvan az okod, de én sosem értettem, hogy miért jó több eszközt használni, mivel pl. az apple tv-vel is tökéletesen lehet off-line tartalmakat lejátszani (és a harmony is működik). Én általában addig keresgélek, amíg az igényeimnek megfelelő dolgokat lehetőség szerint egy eszköz meg tudja oldani.
-
captainnemo
aktív tag
Én is beruháztam egy Dune HD Pro Vision 4K-ra, kizárólag off-line tartalmak lejátszására, streamingre marad a apple-tv és a tv (vidaa) megoldása. Egyelőre marad a dune firmware nem térek át a CE-re, de ez változhat esetleg.
Az amivel nagyot küzdöttem, az a távirányító, mivel harmony hub-ot használok és sajnálatosan ez a típus már közvetlen nem elérhető, csak az elődjei. Az infra távparancsok működnek, de az ok, és irányok bugosak. Ezek után megtanítottam, de nem tudja felismerni rendesen a dune infra parancsait, nem működik jól. Na mondom akkor legyen CEC, és a tv távparancsait használom. Na itt történik egy érthetetlen dolog, mert ha a logitech távon használtam a felfele irányt nem működik rendesen. Ezek után elővettem a szokásos trükköt, felvettem egy virtuális google chromacast eszközt, és mivel a logitech hub tud bluetooth emulálni, a dune-ön fel tudtam venni mint külső eszközt (harmony keyboard). Na ezzel tökéletesen működik, kiegészítve a meglévő infra parancsokkal. Eléggé gányolás, jó lenne a már támogatást vesztett logitech helyett valami JÓ alternatíva.
Aztán elkezdtem beállítani, és ami nagyon zavaró, az az lassú, ezen az nagyot segít kikapcsoltam az animációkat. Így már használható.
Egy beállítás nem világos teljesen, kíváncsi lennék, itt ki mit állított be.
-
BBéci
legenda
válasz
Krisztián42 #11409 üzenetére
Annyira erős fényű, hogy zavaró? Akkorákat alszom működő tv vagy vetítő plusz világító házimozi erősítő és Dune előtt, mint egy mormota.
-
Krisztián42
kezdő
válasz
Krisztián42 #11411 üzenetére
Közben megtaláltam. Beállításnál az egyéb beállításoknál van.
-
blakey
titán
válasz
Krisztián42 #11409 üzenetére
Elvileg igen, a beállításoknál, kijelző alatt, amennyiben új fw van fent.
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Dune HD Pro Vision 4K lejátszót, pár napja üzemeltem be. A kezdő beállítások közben installálta a legújabb firmware-t is. Egyelőre jobb híján WiFi-vel használom, és így játszanék le filmeket is PC-kről, SMB-n keresztül. De akárhogy is próbálom beállítani az SMB-t, sajnos nem működik.
Androidos mobilokról mindegyik PC elérhető bárhonnan, ahol van jel, és a PC-k (egy Win 10-es és egy régebbi, Win 7-es) is látják egymást. A Dune viszont az egyik PC-t nem látta - abban a szobában, ahol mobillal vígan ment minden -, a másikhoz meg amikor csatlakozni próbált (de még az account megadása előtt!), akkor meg jó eséllyel csak lefagyott. Percekig csak homokórázott. Mivel OLED TV-re van kötve, ezért 3-4 perc után inkább kikapcsoltam a lejátszót. Többször is kipróbáltam, mindig ugyanaz történt.
Vajon mi okozhatja a gondot?
Az is fura, hogy a PC-k neve bármelyik eszközről (mobil, PC) látszott, a Dune-n viszont csak az IP cím jelent meg (mondjuk a legvégén már megjelent az gép neve is, de akkor is csak homokórázott). Ami még plusz probléma, hogy van olyan PC, aminél a felhasználónévben van ékezet, a Dune (képernyő)távirányítóján viszont nem találtam ékezetet. Azt hogy lehet megkerülni?
Előre is köszönöm a javaslatokat!
-
blakey
titán
válasz
stemplar07 #11404 üzenetére
Dune HD Premier 4K Pro-- ATV14 , eddig nem is vettem észre, hogy megjelent.
-Hivatalosan nem jelent meg. [link] [link]Force conversion opció HDR/DV érdekes egy történet, minden esetre jobb mint az ATV11 alatt ami kissé kusza volt ...
- ATV14 alatt is sz@r, a player-led megfelelően működik, a TV-led sajnos rossz.egy kérdés a 11 alatt ki lehetett kapcsolni standby-ba, ezt valahogy most a 14 esetén nem találom ..
- ha kérdés, akkor hol a kérdőjel?Amúgy kikapcsol, csak sajnos a led kék marad, tudnak róla, nincs javítva, ATV12-n hibátlan volt, de sajnos tévedésből ATV14-re frissítették a Premieremet és nem küldtek másik frissítést.
-
stemplar07
őstag
Dune HD Premier 4K Pro-- ATV14 , eddig nem is vettem észre, hogy megjelent.. de egész jó lett(aki nem akarta az ,,eleket,, pl én) DTS:X és az összes stream 4K jól műxik rajta. Force conversion opció HDR/DV érdekes egy történet, minden esetre jobb mint az ATV11 alatt ami kissé kusza volt ... egy kérdés a 11 alatt ki lehetett kapcsolni standby-ba, ezt valahogy most a 14 esetén nem találom ..
-
és még egy apró különbség (többiek által már elmondottakon felül):
Pro Vision 4K jelenleg kapható míg a Real Vision 4K már nem kapható (használt piacot és beragadt raktárkészletet nem nézve persze). Pro Vision 4K -ra fog még megjelenni frissítés, a real visionra már nem valószínű (inkább nem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest