-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgo
tag
Sziasztok!
Olyan gondom akadt,hogy kb. két hete nem kapcsoltam be a Dune Max Vision 4K lejátszót. Ma szerettem volna használni de nincs kép.Bekapcsol rendesen de csak fekete képernyő van. Denon 6400avr-en keresztül megy a kép a tévébe .Áttettem egy másik hdmi portra( ott egy Oppo media lejátszó van az működik) de ott is ugyanaz,csak fekete kép. Mi lehet a gond? -
blakey
titán
válasz
mikrofon #9295 üzenetére
Android alatt futó Maven Kodi jó. Nem tudom milyen hibákra gondolsz. Az általad említett Kodival viszont vannak problémáim, de az betudható az alfa stádiumnak. A Netflix 1080p valószínűleg ESN-re vezethető vissza, mert mindegyik Kodival olyan, az általad linkelttel is, tehát valamiért a felhasználómmal és készülékemmel most ez engedélyezett, hátha később rendbe jön. Minden más rendben van. Nekem is minden jó a telepíthető appok közül, kivéve az Apple TV+-nál jelentkező szürke sávok elég furcsák. Más eszközökön fekete az alsó-felső sáv. Ez inkább app hibának tudható be, mert semmi sem segít.
-
mikrofon
veterán
Annyival egészíteném ki, hogy én a Kodi v21 omega DV edition-t [link] használom. Ezzel nincsenek az általad említett hibák.
Apple TV-ről nem tudok nyilatkozni, mert olyan előfizetésem nincs még csak teszthez se.
Ellenben Disney+; HBOmax; Netflix jól mennek. Nekem a felbontás az android beállításokban 4K23,9*Hz-re van állítva. Mivel erősítőm is van így a hang meg passthrough-ra. -
Csabi1984
addikt
válasz
Imogen Combe #9293 üzenetére
Az igazság, hogy ez nem Dune készülék csak a Dune látott benne fantáziát, hogy egy stream eszköze is legyen ami kap Dune felületet Androidról elinditva.
A javítások feladata a Homatics cégé, nem a Dune-é! -
Imogen Combe
junior tag
A Dune csak alkalmazkodott a többségi igényekhez.
A legtöbb felhasználónak nem a gyors, pontos és egyszerű médialejátszás a lényeges.
Csilli-villi kismillió felesleges funkciót tudó programokat és készüléket akarnak olcsón.
Megkaptuk ... -
blakey
titán
válasz
Rommel6600 #9288 üzenetére
Ahogy olvasom ezt a hanggal kapcsolatos problémát, valószínűleg a beállításokkal van összefüggésben. Ha továbbküldést "passtrough" használsz, akkor próbáld meg AUTO módban is. Én AUTO-ban használom, közvetlenül a TV-re kötve HDMI-vel és optikai megy a DAC-ba, semmilyen hangkésést és akadozást, kimaradást nem tapasztalok, de nálam nem játszik minden hang. Szóval a "passtrough" hibáról tudnak, sokan jelzik és valószínűleg megoldódik.
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #9290 üzenetére
Nekem sincs annyira rossz véleményem a cuccról, viszont a felhasználói szokások és az eltérő beállítások okozhatnak kellemetlenségeket. Hétvégén üzemeltem be, azóta próbálgatom a képességeit. Vannak hiányosságok, pl. az AFR, a részletesebb kép- és hangbeállítás, a jobb hangformátumkezelés, de összességében már most is jobb véleményem van róla, mint pl. egy Mi Box S-ről. Az AFR az elmúlt napokban nem hiányzott, nem is értem, hogy miért nem zavart, lehet, hogy a TV kijavít egy-két hibát, de egyelőre megelégedéssel használtam a Maven Kodit, egy dolog furcsa, hogy Kodi alatt a Netflix 1080p és Dolby Vision. Az app az 4K. A másik furcsaság, hogy az Apple TV+ esetében szélesvásznú anyag lejátszása esetében az alsó-felsó sávok szürkék, okát még nem tudom, de "nyomozok". Szóval jónak tűnik. A CE majd egyszer jó lesz ezen az eszközön is, en találtam olyan hibakat, amik zavarnak, pl. gyengébb felbontás esetében alul van egy 2 cm-es elmosódás, Android alatt ugyanazzal az anyaggal nincs hiba, de a CE még erősen alfa fazisban van ehhez a boxhoz. Jó az irány. Egyébként a fehérrel sincs problémám, élőben jól nez ki, de persze kérdés, hogy milyen "keveréket" használtak a fehérhez, mert ha sz@rt, akkor sárgulni fog, ha nem, akkor fehér marad, igen, van olyan fehér műanyag, ami nem sárgul olyan értékben, mint ahogy néha lenni szokott, volt ilyennel és olyannal is dolgom.
-
mikrofon
veterán
Ez igen jól hangzik. Akkor csak a streaming alkalmazások miatt kell majd visszakapcsolni az androidra a widevine l1 certificate miatt.
Vagy ez is meg lesz oldva és menni fog CE alatt rendesen a streaming, pl Netflix?Mint írtam korábban a dts hangokat és az afr-t létszámítva jól működik minden már most a dune HD Homatics boxon....
-
blakey
titán
válasz
Rommel6600 #9288 üzenetére
Passz, néhány napja tesztelem. Kodival már több anyagot is megnéztem, nem volt ilyen probléma. Apple TV+ appal sem volt probléma, egy dolgot leszámítva, az alsó és felső sávok szürkék (lehet, hogy app hiba). a lejátszás folyamatos volt. Netflixet is néztem, de csak 20 percet, problémamentes volt. Az is igaz, hogy nekem egy beta fw van fent, ami állítólag a Dune-re is megérkezett (4474). Hangcsúszásról és akadozásról már mások is írtak, majd megnézem, hogy náluk mitől van. Nálam nincs ilyen probléma, de nekem sztereó rendszerem van, külső DAC-ot használok. Egyelőre nincs annyira negatív véleményem a cuccról, egyébként javítani fogják, mert jelzésre kerülnek a tesztelői csoportban is.
-
Rommel6600
őstag
Hát... Nem tudom. Nekem az az érzésem, hogy ráfaragtam ezzel a készülékkel. (A hang késését még meg tudom oldani, de a 10-20 másodpercenkénti akadást [pár frame kimaradását] már nem, és idegesít.)
Levelezgetek róla a Homatics supporttal, de csak pingvineznek, és azt mondják, hogy nincs ilyen bug, holott mégis van, mert látom, és még a "gyári" netflix app is csinálja. (Ha átváltok a tévé netflix-ére, akkor az meg folyamatos, szóval nem a netemmel van a hiba ☝️)
Így meg nem hiszem, hogy javítani fogják...
Majd ha otthon leszek, küldök már nekik videót is, hogy elhiggyék végre. -
blakey
titán
-
-
fecke78
senior tag
Dune HD Homatics Box R 4K Plus
"Ez a készülék nem a Dune HD saját terméke!"
Na ezt is megértük .
Ennek tükrében én biztos nem venném meg , mi van ha pár év múlva mégis megszüntetik az együtt működést , akkor már ugrott is a dune frissítések .
Pedig az elején ezt valahogy elfelejtették megemlíteni ! -
vilga
tag
Dune realvision-on én is használom gond nélkül a transmission BTC-t, sőt anno a dune hdtv 101-en is ment igaz annak volt "gyári" kliense/OFF]
-
fecke78
senior tag
értem , akkor ez sem probléma ma már ...
-
Beni2360
félisten
-
motm70
csendes tag
Sziasztok, Medialejátszó cserén gondolkodom, még nem döntöttem el mely DUNE modell lesz, Dune HD Magic 4K Plus, vagy a Dune HD Homatics Box R 4K Plus a két befutó. Kérdésem az lenne, hogy feliratokat tud-e letölteni opensubtitles-ről, vagy más forrásból, illetve telepíthető-e rá Transmission kliens?
-
ricsik
őstag
Arról van valakinek tapasztalata, hogy a Dune vagy a TV skálázza e fel jobban a 1080p-t 4k-ra?
Mindenhol azt hallom, hogy a tv általában jobb, de bevallom, én nem látok különbséget. -
viera
őstag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Miért van az ha egy letöltött 2160p filmnél ami mp4 formátumban van a hozzá mellékelt feliratokat nem látja a Dune Max Vision 4K? Eddig csak mkv formátumban töltöttem le,de most megpróbáltam az mp4-et de sajnos nem látja a feliratokat.Valamit be kell állítani hozzá vagy mi lehet a gond? Köszönöm előre is. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Gondoltam megosztok egy 4 nappal ezelőtti Dune Homatics bemutatót (nem én csináltam csak rá leltem de nem magyar! -
Csabi1984
addikt
Akkor egyelőre nem veszem meg ezt a Dune Homaticsot ha még most vannak vele problémák.Nekem ebbe a lejátszóba az szimpatikus, hogy Fő szoftvere az android és tök jó pofásnak tartom ha majd működni fog rendesen
De egyelőre bugos az egész ahogy látom. -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #9257 üzenetére
tegyél bele az userdata mappába egy advancedsettings.xml fájlt.
ez legyen benne:
<advancedsettings version="1.0">
</videolibrary>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>503316480</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
</cache>
<network>
<curlclienttimeout>6</curlclienttimeout> <!-- Timeout in seconds for libcurl (http/ftp) connections -->
<curllowspeedtime>6</curllowspeedtime> <!-- Time in seconds for libcurl to consider a connection lowspeed -->
<curlretries>2</curlretries> <!-- Amount of retries for certain failed libcurl operations (e.g. timeout) -->
</network>
<audio>
<maxpassthroughoffsyncduration>90</maxpassthroughoffsyncduration>
</audio>
</advancedsettings> -
mikrofon
veterán
Most már sikerült!
igazából a CE21-et tettem fel. Azt hittem, hogy ennek köze van a Kodi21-hez, amin már megy a DV. De úgy tünik nem, vagy csak ebből kihagyták, mert nem megy a Dolby Vision
Az összes hangformátumot jól kezeli TrueHD, DTS-HD, Atmos, DTS-X is megy.
AFR-is jól működik.
A gyári távirányítóját hiába csatlakoztattam bluetooth-on nem működik.
A hálózati részével lehet még probléma, mert akadnak a NAS-on lévő nagyobb bitrátájú filmek. Szépen ki is írja, hogy előtöltés és lassan éri el a 100%-ot.
Hol tudom megnézni, hogy 100-as vagy 1000-es LAN-t lát-e?Kár a DV-ért, mert megörültem, hogy van már CE21 így lesz DV is....
-
kokokka
addikt
A licencek miatt előírások vannak, amiket be kell tartani ha kell a hivatalos, jó minőségű stream. Abból nem lehet engedni, hát enged a Dune azzal, hogy ezzel a boxal már valójában mégcsak látszatra sem Dune. Ezért kell két-három külön eszköz, ha mindenből a legjobbat akarja az ember.
-
mikrofon
veterán
Lehet rosszul csináltam:
1.balenaEtcher-Portable-1.18.4 programmal készítettem a stick-et
2.CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.0-Omega_nightly_20230323-Generic.img.gz fájlt töltöttem be a programba. Nem csomagoltam ki, nem neveztem át marat így .img.gz
3. a pendrive device_trees könyvtárából kimásoltam a gyökérbe a sc2_s905x4_2g_1gbit.dtb fájlt
4 a gyökérben átneveztem sc2_s905x4_2g_1gbit.dtb => dtb.img
5. áramtalanítottam a box-ot
6. pendrive-ot bedugtam a box USB portjába (mindkettőben próbáltam)
7. nyomtam a reset gombot fogpiszkálóval
8. áram alá helyeztem a boxot mialatt nyomtam a reset gombot. -
gyűrű
addikt
Igazából az az egy dune app a különbség a színen kívül. Az a fehér homatics ra feltelepül , de nem működik nyilván. Meg hogy a dune később kapja talán picit az android fw frissítést majd a homaticstól. Volt aki a dune verzióra kért beta fwt, a béta csoportban, utána már nála sem ment a dune app, alig tudták neki visszavarázsolni az eredetit , a dune meg azt mondta hogy nem segít, mert ez garancia vesztésnek minősült.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest