- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen processzort vegyek?
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Közel húsz képkockát is tud generálni az új Lossless Scaling
- ZIDOO médialejátszók
- Dell notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilga
tag
Dune realvision-on én is használom gond nélkül a transmission BTC-t, sőt anno a dune hdtv 101-en is ment igaz annak volt "gyári" kliense/OFF]
-
vilga
tag
válasz Ablakos #8914 üzenetére
"Dune HD Real Vision 4K -nak nincs belső meghajtója." de lehet ezt a fapadost
android alatt telepíteni: Transmission BTC[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
Tapasztalta már más is a real visionnal, hogy a béta firm-el nem működik a cec beállításoknál a vezérlés? az utolsó stabillal viszont tökéletesen, vagy én vagyok a helikopter?
Dune-sb-tv az összekapcsolás az earc-on keresztül, pl: ha bekapcsolom a mp-t akkor indul hang és a tv is, vagy ha tv-t kikapcs akkor a lánc többi eleme is offline. -
vilga
tag
Felraktam ezt az új bétát a real vision 4K-ra, nálam is működik az smb illetve az nfs is, viszont a tv távjára nem reagál /a83j, a DUNE beállításaiban engedélyezve van/. Az előző stabilban működik
-
vilga
tag
Elnézést kérek: valóban csak a kék mezőben lévő gombok infrásak /telefonnal ellenőriztem/ ezt benéztem sry.
-
vilga
tag
Nekem asus58u routerem van és ugyanez a lejátszó, nincs akadás a smb kapcsolaton keresztül, viszont a tv belső lejátszója nem birkózott meg a DV-s tartalommal dlna-n keresztül, csak plex szerverrel./ezért esett a választás a dune-re, igaz én külső hdd-ről etetem főként/
Tudja valaki miért nem olvassa az nfs megosztást az újabb dune és a kodi sem, csak a szerver ip-t látja. A régi 101-es dune-m tökéletesen látja[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
1 hete vásároltam], bár szemeztem ezzel is, de sokallottam az árát annak ellenére is hogy kétszerannyi a memória,és a belső tárhely valamint a 3,5"-os hdd rekesz.
Az előd amit váltott, hdtv 101, ami a mai napig fullhd-n jól teljesít, így nem okozott gondot a konfigurálás de hát feljebb léptem: sony xr83j-re
Első benyomások: hezitáltam hogy csípőből visszaküldjem:
- kezelőfelület: finoman fogalmazva konzervatív
-a classic dune és a mellé helyezett fapados android első látásra kaotikus, de idővel talán megszerethető
-első körben a hálózati lejátszást próbáltam kifejezetten DV formátumú kölcsönzött anyagokkal, mint DLNA és SMB megosztáson akadozik /lehet hogy a pc-m a gyenge láncszem:/ celeron 3420/ a hálózat viszont gigabites /iperf3 teszt: 112 MB/sec /.
Plex szerveren keresztül viszont nincs akadozás.
-személy szerint én hiányolom a torrentkliens-t, bár az android feületen sikerült egy butácska transmission BTC-t felrakni.
-Azt az nfs megosztást nem látja pc-ről /csak az ip-ig jut el/ amit a 101-es simán, de ez lehet user error.
Viszont a rádugott külső hdd-ről kigástalan a lejátszás.
Az újabb BT/IR-es távvezérlőt adják ehhez is: /dedikált gomb a sub-hoz és az aud-hoz/
A kijelző szintén kikapcsolható,aminek nem sok értemét látom hogy lejátszáskor csak perces, és kicsi hogy nézési távról én már nem látom az órát sem .
összeségében és néhány nap barátkozás után megérte az árát[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
Nos eddig egy hdtv 101-et használtam, ami kiválóan tette a dolgát, de az az utóbbi időben belassult és néha fagyogat is, na meg lett egy új tv /4k,hdr meg dv meg csili-vili/ ezért megérett a cserére.
Nagyjából követem is a topic-ot, meg vissza is olvastam kb februártól, de nem sokkal lettem okosabb, sőt! Mintha már a DUNE sem a régi
Ezért kérdem, mi a fenti képességeket kiszolgáló Best buy player?
Igazából csak a virágbolti filmek lejátszása volna cél, amit eddig a kis Dune töltögetett rádugott külső hdd-re /gyakorlatilag a tv is lejátsza, csak a mobilrack dugdosást mellőzném/
Előny lenne belső hdd fiók, Természetesen a pénzmag / ~100k/ ami határt szab a lehetőségeknek[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
válasz droetker #6602 üzenetére
Nekem 101-esem van /szinte ugyananaz/ és egy pc-n lévő mappát osztok meg NFS szerverként, /még ezt a "lejárt az előfizetés"-t , nem láttam/ és tökéletes.
szerintem a dune-n nincs NFS szerver mód csak szamba, és a pc-n "windows hálózat" alatt látom a rádugott HDD-t
A dunén a kliens beállítás így néz ki:
Nem biztos hogy segít, de hátha.
egyébként érdekesség hogy ugyanezt a megosztást A CE alatt futó kodi nem látja csak a pc IP-ig jut el[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
Egyszer talán....
duneextendrc
Mai napom totális csőd /nem csak itt/[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
Na ezt jól megalkottam:a link mégegyszer:33168 hsz.
-
vilga
tag
válasz KonzolKartel #5494 üzenetére
dh66e
(Topikgazda)
PC és Mobilalkalmazások....Dune HD RC
Androidról távvezérlés és fájlböngészés.A letöltött .apk fájlt másoljátok fel a telefon memória kártyájára és telepítsétek.
letöltés
ezután a böngészőbe: Dune ip/rc, és látni fogod a hozzácsatolt hdd tartalmát.
Én pl pc-ről használom[ Szerkesztve ]
-
-
vilga
tag
válasz Gasparius #3190 üzenetére
Ha volt már akkor bocs: megnéztem az én 101-emen. A szerverhez a pc ip-je van megadva: PL:192.168.1.222
Tipus: SMB
könyvtár: downloads
felhasználó meg a jelszó üreS
Igaz a router menüben MAC-hez hozzárendelt fix ip kiosztásom van
még annyi hogy a dune nem komálja az ékezetes karaktereket
és így van felvéve a főmenüben hálózati meghajtóként, betallózni nem lehet a win 10 ben /látom a Tiéd 7-es/
A pc felől meg totalc simán látja a ráakasztott hdd-t is
Linuxnál ugyan ez, csak ott NFS a típus de ott is az ip cím a szerver, meg
még az NFS kiszolgálót kell indítani a pc-n[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
Nos előkerestem a "kukából" /csak a guglizás miatt/ ezt, anno gondoltam hogy billentyűt is használok a 101-emen: még a rádugott tápos hdd-ről a lejátszás is szaggatott, kidobott pénz
Jut eszembe: egyszer belenéztem a dobozába, úgy rémlik mintha a nyák panelen ott lett volna a második usb rajzolata, kellő "bátorsággal" bele lehet kendácsolni, még egy usb foglalatot[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
meg, némi ráfordítással de elég fapados a kliens:
-kell egy rendszermemória, de mivel csak egy usb van a 101-en /usb hub felejtős/ célszerű a rádugott HDD elejéről! lecsípni /partícionálni/ egy keveset és ezt kinevezni rendszermemónak a dune /beállítások/egyéb/rendszermemória/menüpontban.
erősen ajánlott a HDD-t ext3 formátumra formázni, bár kezeli a mp az ntfs-t is csak fagyogat a kliens, ettől még hálózati meghatóként látja a win-es pc.
Innentől a pc-n letöltött torrent file-t megkeresed a dune-vel és nyomsz rajta egy ok és mennie kell /már ha a hálózati megosztásod rendben.
Viszont 2-2,5 MB-nál nagyobb sebességre nem képes a lejátszó ha ettől a neted többet is bírna[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
még cifrább:
/home/en/letoltesek/filmek: ez a megosztási útvonal /linuxmint/ az ékezetes karakterekkel egyszer szívtam
Nos a megosztott mappa: "letoltesek". ezt smb-n betallózva ki lehet tenni a főképernyőre, de nem lehet kedvenc! De az ebben lévő "filmek" mappa már lehet kedvenc, de nem lehet a főképernyőre kitenni
De bővebben én sem tudom mert a hd 101-re akasztott külső hdd-el etetem a mp-t -
vilga
tag
Köszönöm a linket, találtam is számomra egy jó zenei pakkot
ami meglepő módon akadásmentes -
vilga
tag
Köszönöm! A widget működik, a memória felszabadítással is kisérleteztem, de nem tapasztaltam változást: Néhanapján még használom a iptv plugint /ami még működik/ és ettől reméltem megoldást, hogy némely stream-nél akadozik a lejátszás, amit eddig a karcsú sávszélnek tudtam be, de nemrég sikerült megdupláznom /22Mbit/ viszont ugyanúgy nem folyamatos
/d101, rendszermemória van/
apropó: nincs kéznél valakinek működő stream gyűjteménye vagy forrás?
Próbálkozom a kutakodással de vajmi kevés sikerrel[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
válasz fireman123 #1225 üzenetére
Letöltöttem az első két videót, csont nélkül van hang a tv-n /g30/ illetve a Dune 101-re rca-val kötött sztereo erősítőn.
Beállítások:
HDMI: hd hang engedélyezve
Digitális hang /dekódolás/: PCM
Hang dekódolás /csatik száma/: stereo
max mintamintavételi freki HDMI kimenten: 48 khz
Hdmi hang: bekapcsolva -
vilga
tag
az a következő lépés, a megosztandó tartalmak /fájlok, könyvtárak vagy egész meghajtók/ engedélyezése: xp-nél egyszerűen csak ki kellett pipálni a megosztást a tulajdonság fülön, az újabb vindózok már csak felhasználó és jelszó párossal engedik látni a megosztást, de ezt majd értőbb valaki elmagyarázza mert az xp korszak után a linux felé fordultam
[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
válasz adodaniel #817 üzenetére
azt a routere válogatja, pl a t-home-os csodában így néz ki:
router menü[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
válasz adodaniel #735 üzenetére
Standby módban működik a torrent? igen, készenléti módban müködik, így használom már régóta /101 hd/
Ez a gyári torrentkliens megőrjít már. nálam is ezt csinálta, még ntfs-re volt formázva a ráakasztott külső hdd, mióta a dune-vel leformáztam ext3-ra, és lecsíptem egy keveset a rendszer memória számára azóta azt a heti néhány "kölcsönzést" olajozottan teljesíti
Nem is kell linux gurunak lenni hozzá, hisz a vindózos pc ugyanúgy látja a tartalmát mintha ntfs lenne, de persze ha viszed máshová is a vinyót akkor már.....[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
Én megcsináltam a 101-re, működött is 99%-ban talált borítót a filmekhez, elégedetten hátradőltem, hogy "ezt is megcsináltam" és soha többet nem használtam, aztán mint ahogy Patice írta sokat kell vele molyolni, egyszerűbb a listán keresni.
De ha van kedved itt találsz útmutatást
Többet én sem tudok hozzátenni, mert rég volt és linux-ot használok már egy ideje[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
DUNE 101-en: ERROR: unsupported product a hiba üzenet
Visszatérve az LTU-ra is, nem támogatja a 101 cpu-ja, ezáltal nem is települ, bár utána olvastam azért és lemondok róla mivel nem vagyok azért hű de nagy linux guru, és a leírásokban sűrűn szerepel, csak aki tudja mit csinál az mókolja mert könnyen levél nehezékké válhat /bár annak is kicsi / beérem az alap klienssel is
Bár még csak 121018_0846-os FW-t használom: ebben még benne a youtub
UPDATE: bocsi nem Neked szántam hanem dh66e[ Szerkesztve ]
-
vilga
tag
Esetleg az ékezetes ill. hosszú magánhangzók és speciális karakterek mellőzése csak mint egy lehetőség...
Egyébként az ext fájlrendszer több nyűgösködésre gyógyír DUNE estén, csak hát a linux.... -
vilga
tag
"a .btpd' könyvtárba bemásolod a torrent fájlt és mehet a letöltés."
Na itt elakadt a tudományom: ugyanis a fenti mappában van még egy torrents mappa amiben viszont egy negyven karakterből álló betű-szám kombináció van torrentenként, nos az ide bemásolástól nem indult el a letöltés /dune 101/
pedig érdekelne: hogy annyi időre sem kell bekapcs. a tv-t amíg a kliensbe beillesztem a kölcsönzést[ Szerkesztve ]