Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fape
senior tag
Igen külön kell a bootloadert. De a távról kell csinálni: JB ékes angolságával.
Opentx oldalát használd, de a frksy-jét. -
twine
veterán
válasz
DJGABI #68985 üzenetére
Köszönöm a LiftOff-os segítségeket is...
Ma megérkezett emailben az ARmattantól a liftoff Steam kód, uh. végre minden jó, ha jó a vége...ez is egyenesbe került, már települ is a gépre
Megjött a Taranis, sikerült firmwaret frissíteni rajta ,szimulátorhoz belőni, liftoff kód is megérkezett...
Már csak a kcsg. banggood XM vevőjére várok, és teljes lesz az öröm...
EZ utóbbitól viszont kicsit fázok...CZ raktárból április 13 óta már rég itt kellene hogy legyen -
twine
veterán
válasz
vandor01 #68997 üzenetére
Köszönöm...
Igen én is ezt olvastam:
"de az tuti LR-t nem lehet valasztani az EUlbt-ben"A többi verziószám(leginkább a bootloader érdekelne) up to date?
Ez nem szokott ugyanolyan verziószámú lenni mint a firmware?
Mert ha az FrSKY oldaláról töltöm a "legfrisseb packot", és Sd kártyáról flashelem akkor úgy néz ki a dolog hogy firm és bootloader is 2.3.0
HA viszont az OPENTX oldalról a windows installerrel rakom fel a 2.3.7-et, akkor a fenti verzószámok lesznek a Taranison. (bootloader 2.3.0, firmware 2.3.7)
Vagy ez a tudatlanságom, és a windows installerben külön kellene telepítenem a bootloadert?
Ez még igy nem teljesen tiszta -
vandor01
senior tag
passsz.... sose kellett ilyeneket mokolnom
de az tuti LR-t nem lehet valasztani az EUlbt-ben mert ugye a 900-as freki miatt.... ha tudsz valasztani? akkor valszeg sikeres volt a mutet.... majd kiderul mikot FCC-s receivert probálsz beizzitani rajta ha konekten kivul sikerul hasznalni is... nos akkor FCC-s lett a TAV
-
twine
veterán
válasz
vandor01 #68917 üzenetére
Kedves Mester,
és minden hozzáértő!
Próbálok felesleges jajveszékelés nélkül most egyedül boldogulni, hiszen ahogy ezoltan is írta nekem, valóban szinte minden fellelhető a neten, mégis örülnék ha valaki néha "ránézne" a megoldott feladataimra:
Az első kérdésem az volna, ezek alapján:
OpenTX Bootloader for x7
BOOTVER opentx-x7-2.3.0 (5d19f711)
DATE 2019-09-05
TIME 09:10:50
req SD ver 2.3V0020
FWVERSION opentx-x7-2.3.7 (8b080683)a Taranis QX7 up-to-date e teljesen, vagy van e valami ami igényelhet esetleg frissítést?
A másik kérdésem, hogy ha a Setupban az "INternal RF mode-ot" :
XJT D8,D16,LR12, között tudom változtatni, akkor jól gondolom, hogy sikerült FCC-re flashelni a Taranist?(AZ lett volna a cél, hiszen valóbanEUlbt-vel érkezett)Szerencsére minden mást sikerült beállítani, mint pld hogy a friss win10 pld szar drivert telepít magától, de erre megtaláltam a megoldást, hogy mi kell ahhoz hogy felismerje a gép, és tudjak simulatorzni, aztán belőttem a simulatorhoz a taranist, és végre vidáman gyakorolhatok FPV freerider alatt...(LiftOff még várat magára
)
A táv dumál is már....
szóval van öröm, mert most egy este alatt többre jutottam jajveszékelés nélkül, mint anno napok alatt fórumos hisztivel
Előre is köszönöm a válaszokat -
ezoltan
tag
válasz
LógaGéza #68993 üzenetére
Nem olyan rossz az.Ha nincs meg az Ev gyárija,és nem nagy távokban gondolkodsz,ez is lehet egy olcsó alternatíva.Például az általad említett gyártó Triple Feed Patch-je 2km-ig stabil.Máig felteszem ha rövideket megyek.
Én anno Aomway-eket használtam.
Polaritásra figyelj hogy azonos legyen,ha párost veszel.Ha lehet,a vevő-oldali legyen hosszabb,ha esetleg magad mögé repülsz,ne árnyékolja a fejed a jelet. -
twine
veterán
Csupa meglepetés a mai nap...
Szinte hetente kapok GLS-el csomagokat, amihez mindig jön előre az üzenet, mikor érkezik.
Ma egy településsel "odébb" bringáztunk kicsi fiammal, mikor hív a futár (hál' isten jól ismerjük egymást), hogy hozza a csomagot...
Egy betűt nem írt a GLS róla
Kicsi fiam a legjobb idejét tekerte ma apa csomagja miatt,de átvettük...
Bontatlanul került az előszoba falra, aztán irány a közért, gondoltam akkor amíg meg nem jön az aksi, irány 6db AA elemért...
Megvettem, go home...
Bontogatás, majd kiderül....AA elem tartó nincs viszont van külső csatlakozó, amivel én még eddig nem találkoztam...
most van itthon AA elem gazdagonSzerencse a szerencsétlenségben, hogy kicsi fiam RC verdájában egy alkatrész épp a napokban kotlott meg, uh, van egy 1500mAh 2S aksi a háznál...ezt most einstandoltam.
-
LógaGéza
veterán
válasz
ezoltan #68990 üzenetére
Szerintem maradok akkor a Kakute F4 V2-nél átolvasva a dokumentációját elég jónak néz ki (~13ezer Banggoodon, ha valaki tud olcsóbban, szívesem veszem a tippet
).
Köszönöm a tippetfape
Perpill nekem semmit nem mondd az invertált/nem invertált jel, szóval valószinűleg egy darabig nem is lesz rá szükségem
Ahogy nézem, Banggoodon ~10 USD különbség van közöttük, ennyiből inkább keresek antennát a VTX-emre. Tényleg, erre visszatérve: Ha jól látom a Realacc Pagoda antennája nem ajánlott? Wizardon a gyári VTX van, valamint egy EV800-om hozzá, aminek elszórtam az antennáját valahova... -
fape
senior tag
válasz
LógaGéza #68984 üzenetére
Én egyedül azért preferálom a f7-t mert nincs szívás az invertált/nem invertált jellel.
Max márkákat tudok ajánlani, de azon belül melyik kell neked már szintén egyéni preferencia,
pl milyen esc-t használsz, milyen vázba, milyen egyéb kiegészítő akarsz (gps, led, camera control, 2 camera input, realpit stb), ott már számít a pad kiosztás stb.Na de a márkák: ahogy ezoltan-n is írta holybro az jó (a longrange gépemben az lesz), de alapjában én matek párti vagyok. Most éppen f722-se-re építenék két (közel) azonos gépet, csak se a járvány se a posta nem akarja hogy kész legyenek
-
ezoltan
tag
válasz
LógaGéza #68984 üzenetére
Én előnyben részesítem a 6s képes lapokat,biztos ami biztos.
Minimum 5 uart,illetve ne noname klón board legyen.
Sbus,vtx vezérlés,esetleg telemetriának smartport,gps...Kellenek a portok ha nem kizárólag freestyle repülsz.
Nekem a Holybro termékei beváltak,több gépemben is Kakute F4 v2-t használok.Ezeket például baro-szenzorral is felszerelték. -
DJGABI
addikt
az viszont érdekes, fb alapján tényleg ez a hivatalos webshopjuk (már armattan-éknak) de tényleg olyan, mint valami phishing oldal. 0 design érzékkel...
meg 2013 óta van beregisztrálva, el nem hiszem nem tudtak pár értékelést összeszedni.
fb-n mondjuk van 60 nekik... akkor lehet ők is csak most szerzik be a kódot a szimulátorhoz -
twine
veterán
válasz
DJGABI #68985 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.
fape neked isAnnyit tennék hozzá, hogy azért bíztam bennük, mert az Armattan legjobb tudomásom szerint egy elég nívós cégnek számít
Szerk:
Srácok, az igazság az, hogy nem kimondottan volt tervbe "fillért b@szni",,,500ft nem kimondottan érdekelt volna,így megvenném én STEAM-en is....
CSak mivel nézegettem már egy ideje az Armattan oldalát, és láttam ők is árulnak, gondoltam tőlük veszem...
MOst viszont "nézek mint a vett malac"....hogy akkor most mi van...várok még egy ideig, aztán írok nekik...ha nem kapok tőlük kulcsot, vagy valami hozzáférést a liftoffhoz, akkor meg megveszem steamen... -
fape
senior tag
Én inkább allkeyshop-n (és társain) néznék közbe. Ott mindig találni jó árasított kulcsokat.
-
DJGABI
addikt
Szerintem az RIP. Csak elsőre tűnt olcsónak.
Ez milyen oldal egyáltalán? Első ránézésre az ilyen kamu, lehúzós oldalaknak szokott hasonló webshopja lenni. [link] ez sem sok jót jelent, 0 értékelés. Csodálom hogy paypal volt... Ott még van esélyed visszakérni a pénzt, általában bankkártyát szoktak kérni egyből. Szerintem első körben az ő supportjuknak írj, utána meg Paypal ha nem válaszolnak
[link] itt egy 500-assal olcsóbb mint steamen + kinguin [link] de ezek is mind szürke oldalak
-
twine
veterán
Sziasztok!
Armattanquads.com.-on vettem meg a Liftoff programot, mivel így a steam-hez képest spóroltam 1-2 ezrest forintban.(16.19US$ vs. 19.99EUR)
Viszont nem gondoltam, hogy erre is úgy kell várnom, mintha fizikai alkatrészt vettem volna
MIlyen teljesítésre várakozik? PAypal-on keresztül fizettem, le is vonták az 5.213.- forintot a számlámról...
Van valakinek ötlete mire várok?KÖzben jelzett a Tracking, hogy már az esztergomi log.központban van a Taranis
Melóból hoztam haza egy lapost, amiben van dedikált GPU, uh. már semmi sem tart vissza a gyakorlástól...
AZ FPV freerider-t is megvettem már pár éve, most leszedtem a legfrissebb verziót...
Talán holnap megjön a Taranis, és indulhat a móka..alig várom...Kínaiak viszont c0patnak...Banggoodról rendeltem CZ raktárból elvileg 3-7 napos standard EU shippingel az FRSKY XM mini-t, április 13.-án. Azóta sem jött meg
Írtam nekik , küldjék újra. (ha már egyszer kifizettem a szállítási biztosítást is) Azt a válszt kaptam, várjak még 21 napot....
Csehektől b@zzzz'...ennyi idő alatt gyalog is ide lehet hozni
-
ezoltan
tag
válasz
LógaGéza #68980 üzenetére
Abszolút osztom fape véleményét a szeparált alkatrészeket illetően.
Plusz,szerintem teljesen felesleges egy F7 procival,duál giro-val szerelt csillivilli lap abba a gépbe.
Gondolom,többek között rpm filtereznél,ha már az újabb bf verziók felé nyitnál.Az ehhez ajánlott 4/4-es beállítást Dshot300-on röhögve kezeli egy F4 olyan 6-8%-os terheléssel,illetve nagyjából minden normális F4 vezérlő tartalmaz osd-t,robosztus,megbízható darabok.
Nem tudom hogy az alap szabályzókat használod vagy cserélted már,de BlheliS esetére is ugye ott a jazzmaverick,tökéletesen működik.
Ha esetleg megsütöd az integrált vtx-et valami miatt,újfent kuka a szép AIO lap.Lényeg,hogy egy olcsó,megbízható F4 konfiggal véleményem szerint mindenképpen jobban jársz.Az X220 pedig azért úgy emlékszem,bőven van annyira szellős hogy szépen el tudd rendezni benne a dolgokat.
Gps modul úgyis kikerül karra,vagy esetleg hátra egy nyomtatott pagoda/gps mount hibriddel. -
fape
senior tag
válasz
LógaGéza #68980 üzenetére
Egyéni preferencia kérdése. A mindenegyben (AllInOne) egy helyet foglal a stackban, olcsóbb lehet mint mindent külön-külön megvenni. Cserébe ha egyik része tönkre megy akkor cserélheted az egészet, ami tuti drágább mint csak az egyiket cserélni.
Én pl nem nagyon szeretem, de azért mert még az ős régi nighawk 280 proval kezdtem, ahol tényleg minden egyben volt. Egy esc miatt cserélhettem az egész lapot. Cserébe viszont szeretem a low profile gépeket. Szal örök harc hogy mikor miből engedek. Nincs is két egyforma gépem. -
LógaGéza
veterán
válasz
LógaGéza #68787 üzenetére
Felhoznám megint csak az FC csere problémáját, ugyanis ahogy látom a Betaflight újabb verziói nem támogatják a F3-as FC-ket, és nincs benne hely beleforgatni a GPS-t, amit meg szeretnék használni.
Szóval Wizard X220-ba keresek egy újabb FC-t, jó lenne, ha lenne benne OSD gyárilag (még mindig nem rendeltem meg a Minimosd-t).
Érdemes mindenegyben (FC/PDB/OSD/VTX) FC-t választani, mint pl a F7 Dual? -
Peaceliker
addikt
erdős-tisztás részen repültem, amikor vmi hangos zömmögő vmi a fülembe akart mászni vagy fene tudja már, de marha hangos vt, disarmoltam...csak hülye mód nem fékeztem elötte le, így berepült az erdőbe...nem lett meg, majd pár hónap múlva amikor ott repültem megint és sétáltam az egyik gépemért akkor csak simán megláttam... akku is ott vt mellette 1m re.
Sokszor hullott már ki akkum amúgy. -
ssgt1981
senior tag
Lehet nem itt kellene feltennem a kérdést, de más kapcsolódó fórumot nem találtam. Van valakinek gyakorlati tapasztalata franciaországi és ausztriai drónozásról? Ausztriában lényegében tilos az egész, Franciaországban pedig a szóba jöhető helyek 90%-a alapból tiltó listán van. Francia oldalakat olvasgatva sikerült megállapítanom, hogy nem drón barát az ország.
-
wbali
csendes tag
válasz
vandor01 #68975 üzenetére
Lehet rá persze, gyárilag is van rajta, sőt adnak hozzá egyet pluszba ami rá való. Viszont van a ufl konnektoron szilikon ragasztó is ami lefogja, gondolom azért, hogy motor okozta rezgés ne lazítsa meg, ezért is szeretnék énis rá valami hasonló ragasztó anyagot, nehogy repülés közben oldjon szét. De ha nem találok semmi ilyet akkor lehet, hogy maradok a zsugorcső-kötegelő kombónál
-
ot93
senior tag
válasz
Peaceliker #68970 üzenetére
Mert mi történt? Elrepült és nem találtad, vagy megvolt csak magasan?
És hogy lett meg? -
vandor01
senior tag
-
wbali
csendes tag
Sziasztok!
Unify vtx-en kellett cserélnem SMA pigtail-t és szeretném megbízható módon rögzíteni az ufl konnektort. Külföldi fórumokon főleg szilikon alapú ragasztót ajánlanak, mivel azok bírják a hőt, viszont az ott ajánlott termékeket itthon nem igazán lehet kapni, így egy kis segítséget szeretnék ebben, hogy ti milyen szilikon alapú ragasztót ajánlanátok ehhez, amit itthon is egyszerű beszerezni. -
modflow
veterán
Köszi szépen a választ, megnézem ezeket.
-
vandor01
senior tag
válasz
modflow #68971 üzenetére
jaja ezek csak 3-8 percet mennek de inkabb csak max 5-öt....
venni kell hozza meg aksikat es toltot propellert... mar amelyikhez lehet?
vagy esetleg 2-3 dbot venni azt lesz tartalek alkatresz extra aksi tolto propeller
ezek eleg kérész eletuek lehetnek felakad a fara elkapja a kutya elrepul vissza kinaba?ezek re gondoltal a parezer ft-es kategoria: [link]
[link] [link] [link] [link] [link] [link]ez is vedett_ [link]
ezek azert jo mert viszonylag tovabb birja a kis drone az UFO keretben...
nagyon sok kis fajta drone van!
bentre [link]
kintre [link]ez most jo vetel szemcsivel kamera van a dronon azt latja merre repul [link]
akcios koddal olyan 9e ft
Extra 60% OFF Coupon Code for Realacc R11: BGRCR11 -
modflow
veterán
Tudnátok ajánlani valami mini drónt játékra 8 éves kisfiúnak?
Láttam valami mini ufó drónt, de az csak 5-8 percig működik. -
DJGABI
addikt
válasz
Losthighway #68966 üzenetére
kolléga leírt mindent, szoba brushed -> kinti brushed, aztán lehet menni brushless-re... max ennyi fejlődést tudok elképzelni, nem egy ördöngősség... szerintem felesleges a sok lépcső. monduk én is végigpróbáltam rengeteg gépet. a sáomi tudását nem ismerem, meg nyilván a DJI-okkal is lehet ütközni, de szerintem itt is volt aki egyből abba ugrott bele. elhagyni mondjuk nyilván drágább tanulópénz. de azért komolyabb gps-es gépet gondolom nehezebben is veszít el az ember
-
vandor01
senior tag
válasz
Losthighway #68966 üzenetére
a telefonomra jonnek a kulonbozo ertesitesek mit mikor mennyi hany % -ot adnak a duplajara emelt cuccokbol:
R11 bol remelem vettel az akcioban szemuvegest kb 9e ft.ert de lehet most is megy meg? mert a szemcsi akkor is jo lesz miutan az R11 elpusztul a 3 gyerek mellett
a gepek elso techmikai vizvalasztoja hogy milyen motorral repul?
szenkefes? brushed... occso de erzekeny es 1x elkopik de occon lehet cserelni
kefementes brushless... dragabb joval tobbet szinte orokelet ha NEM torod!a kovetkezo meg milyen es mennyi atrakciot tud a szoftver?
es ami ehhez tartozik folyamatos a tamogatas a javitas a cegtol nem kinaiul! etc etc..
sok atrakciohoz persze hardware is kell GPS, szenzorok, erzekelok etc...rakok ide par gépet olvasgasd a leirast
lehet vannak ott a most hetvegere ervenyes akcios kodok is kb 10%??egyiket sem ismerem sose volt ilyen tipusom..... lehet van jobb is csak a telcsin villog hogy most aztan ezek occcok es aaakcioban vannak!!
ezeket a markaneveket keresgéld aztan figyelni kell mikor adjak a felenek a felééert!?
annyi fele fajta van hogy ember legyen a talpan aki ki tudja valasztani a neki valot legjobbat????nem kefes nem occo 12% OFF Coupon Code: BGEX412
https://www.banggood.com/Eachine-EX4-5G-WIFI-1_2KM-FPV-GPS-With-4K-HD-Camera-3-Axis-Stable-Gimbal-25-Mins-Flight-Time-RC-Drone-Quadcopter-RTF-p-1589424.html?akmClientCountry=BE&rmmds=cart_middle_products&ID=5633525319316157193&cur_warehouse=CNkisebb Xiaomi FIMI A3 Coupon Code: BGFIMIA3Q
https://www.banggood.com/Xiaomi-FIMI-A3-5_8G-1KM-FPV-With-2-axis-Gimbal-1080P-Camera-GPS-RC-Drone-Quadcopter-RTF-p-1368969.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN -
ot93
senior tag
válasz
Saccco #68965 üzenetére
Oké lenne, de fpv szett hiányában azt addig nem tudom nézni, míg nem lesz fpv szettem. Mondjuk vagy egy otg vevőm (eachine), azon mondjuk tudnám fogni a jelet, de akkor is kéne vtx meg társai a gépre. Egyelőre full fpv nélküli lesz a gép. Egyelőre ez a terv, meg a keret is ennyit enged egyelőre. Tehát az osd nem járható út
Peaceliker
Igen, csipogó lesz. Még arra is gondoltam, hogy akkus csipogó, ami akkor is működik, ha kiszakadna az akku a gépbőlBár eddig ilyen esetre nem volt példa, igaz a legerősebb gépem a bugs3 volt eddig. De amúgy büszke vagyok rá, hogy még csak 2x ütköztem vele, az is enyhe volt. Amúgy túlságosan féltem a gépeimet, így elég lassan fejlődök, mert mindig az óvatosságot tartom szem előtt...
-
Losthighway
újonc
válasz
DJGABI #68943 üzenetére
ehhez Eachine EX2H hasonló tudású árazású gépet tudtok ajánlani? Igazából ez tetszett meg https://www.banggood.com/Wingsland-S6-Pocket-Selfie-RC-Drone-WiFi-FPV-With-4K-UHD-Camera-Comprehensive-Obstacle-Avoidance-p-1081757.html?akmClientCountry=HU&rmmds=cart_middle_products&ID=6157193&cur_warehouse=ES amit a múltkor ajánlottatok, de lemaradtam a kuponról.
A háttér, hogy semmit se tudok a drónozásról. A fiam nagy vágya (11 éves) és megdolgozott érte. Kinézte magának ezt Xiaomi FIMI X8 SE, de nagy nehezen sikerült rábeszélnem, hogy előbb tanuljunk meg olcsóbb géppel, amit nem siratunk meg, ha összetörik. Erre a célra rendeltem is ilyet Realacc R11. Rögtön hármat, mert még van két poronty, és amikor majd a bratyójuk megkapja, ők is akarni fogják
. Szóval mire ezeket lezúzzák jöhetne a következő lépcső. Ez tetszett is Eachine EX2H, csak nem tudja a követést, ami nagy vágy. Házban biztos nem fogják használni. Falun lakunk, szóval bármerre indulunk nagy rétek, földek, ott használnánk. Jómagam teljesen technofób, műszaki antitálentum vagyok
Mit javasoltok? Hogy találtok rá ezekre az ordas kuponokra? Köszi szépen! -
ot93
senior tag
válasz
sezlony #68961 üzenetére
De egyelőre még nem lesz fpv szettem, csak maga a gép, így nem látnám. Gondolom maga a drón beállítható úgy, hogy valami fény vagy hangjelzéssel jelezze, ha merül az akku és ha közel van, akkor így legalább tudomást szerzek róla, hogy ideje leszállni.
Vagy esetleg olyan vevő, ami hasonló de tud telemetriát?SpydeR3412
Igazából még pontosan nem tom mi lesz a gépből, de gps-t is rakok rá, ezért lenne jó, ha ezt pl. át tudná küldeni a távra (az akku lemerülésen kívül). Hatótáv mondjuk 500m. Nem mennék egyelőre ilyen messze, max. 250m, de ne legyen éppen hogy elég a hatótáv. Ahogy néztem e tekintetben az xm+ elég jó, láttam videókat, ahol 1km múlva ment el a vétel. A FC-re betaflight vagy inav lesz, ezt sem döntöttem még el. Lehet, hogy majd így is, meg úgy is kipróbálom. Amúgy 5"-es gép lesz, ez lesz az első épített gépemItt az alkatrész lista, ezeket néztem ki egyelőre:
FC: Matek F405-STD (eredetileg F722-SE -t akartam, de tekintve, hogy ez az std most 26$ körül vihető, gondoltam a költség csökkentés okán egyelőre ez jó lesz.
ESC: Racerstar REV35 (ezzel elvileg a pdb-t is ki lehet váltani)
Motor: Emax ECO 1700KV
Váz: HSKRC XL5 -
Chrys_
addikt
AirSense csak minden 2020.01.01-től gyártott(?) vagy bejelentett(?) drónban lesz. Akkor M2P-t érdemes mégiscsak venni, akár használtan?
-
ot93
senior tag
Milyen vevőt ajánlatok 5"-ra 10-15$ körül. Tudom ez nem nagy összeg, egyelőre csak ennyiért vennék.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
SpydeR3412 #68953 üzenetére
Természetesen ezt tudom,de ha telefonról irányítható és a távhoz tudom egyszerűen azt rögzíteni,az nekem kényelmesebb és ott is tudom merre járok és mit veszek éppen.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Bigemperor #68950 üzenetére
Szemüveg egyikhez sem kell, max ha látni akarod mit veszel, merre jársz, stb.
De amennyivel drágábbak azok a cuccok, amikhez "nem kell szemüveg", annyiból bőven veszel egy fpv rendszert szemüveggel vagy monitorral az olcsóbb gép mellé. -
DJGABI
addikt
válasz
Szerintem mobilos irányításban, könnyen kezelhetőségben nem véletlen a DJI az etalon.
Esetleg Hubsanokat nézd, azok voltak nevesebbek anno. H501S elég jó volt, én is keresgettem, mostani felhozatalban nem tudok alternatívát. Valahogy kikoptak ezek az "olcsó de jó" drónok... meg itt a többség feljebb lépett..
-
Niczo
senior tag
válasz
A korábban linkelt "jóáras" Eachine EX2H C6000-es kamerával alkalmas rá, és mivel Wifis a kamera, a telódra is küldi a képet. Viszont nem GPS-es, így ún. okosfunkciók nincsenek.
#68943 DJGABI: az ex2 minit én is megvettem akkor, szerintem soha nem volt annál jobb vételem
-
DJGABI
addikt
válasz
Bigemperor #68948 üzenetére
BGMINI30 Termék leírásban van. Már ha még él. Nem próbáltam. Viszont ez videót nem rögzít. Vannak mobilos fpv lehetőségek is [link]
Sztem használható, meg elég sokáig repül, de nem kezdőknek való. Meg nincs benn gps, ha esetleg elmegy nem jön magától vissza
-
ot93
senior tag
Üdv, ha az esc motoronként 30A-es és a pdb is az úgy oké, vagy a pdb-nek valamivel magasabb ampert kéne bírnia?
-
vandor01
senior tag
válasz
vandor01 #68945 üzenetére
meg is van a valasz.... RCnano2 4/3
Banggood kerdesek kozott ott a valasz...
0Q:
it doesn't say what aspect ratio... 16:9 or 4:3??
A :4:3.
Answered by Shinyvic on December 03,2019szoval amelyik EOS2 hasonlit az RCnano2-re az lesz a 4/3-as
-
vandor01
senior tag
dillemazok melyik a 4/3 melyik a 16/9
Vki de erosits meg jol gondolom-e?
EOS2 mindket fajta ugyanaz a széles csak a 16/9-nel levag a tetejébol vagy aljabol valamennyit.... ezert a vegen nalam a 4/3-as jon be!ez itt a dobozbol kivett 16/9-es EOS2
(pedig olyan erzesem van... ez a 4/3??)ez a kovetkezo meg a 4/3 lehet? erzesre meg 16/9???
de csaloka mert egyforma széles! csak itt nincs az aljabol levagva...Na es ez a RCnano2 170FOV hasonlo a 4/3-as EOS ra
(kicsit szelesebb FOV160 vs FOV170) -
twine
veterán
Közben utána néztem ennek a Futaba szervó csatinak,,itthon is lehet kapni mindenhol....
Szóval lesz mivel frissíteni a firmware-t, ha nincs a csomagban.Más:
Ezt ki kell beszélnem magamból...
Első körben mikor a fejembe vettem, hogy a ZER0-t megreptetem, már egy ideje nézegettem a Betafpv kis transmitterét de jó régóta out of stock volt...
Mert olcsó, mert aranyos, mert frsky mert tetszik....
Majd gondoltam ugyis jobb a QX7, beruházok....
Nem mondom hogy megbántam, nyilván sokkal jobban örülök neki, de a rendelés után két nappal jött az email....
ismét raktáron a Literadio2 -
twine
veterán
Volt már a tulajdonomban egy qx7, amit szívesen használtam az fpv freeriderhez, meg néha amikor a gtr-90et sikerült a levegőbe emelni...
Szerettem ,nekem nagyon tetszik is...csak hát semmit de szó szerint semmit nem tudtam róla, illetve az egész transmitter receiver témáról....hogy amikor az ember megveszi akkor mit és hogyan állítson egy ilyen "nyers" eszközön...
Most legalább már annyival vagyok előrébb,hogy az ösvényeket látom, tudom merre kell indulni, így megvannak a kereső szavak is,mit kell keresni ha elakadok,vagy be kell állítani valamit...Azt nem tudja véletlen valaki, hogy az frsky xm-hez kapok olyan három eres kábelt, csatlakozóval, amivel tudok firmwaret frissíteni rajta?
RxSR-hez volt a csomagban, de mikor én az" fpv szettemet" eladtam, mindent adtam mindenhez "ajándékba" -
Niczo
senior tag
A rendeljkinait oldal ajánlotta ezt a DHgate nevű oldalt, hogy milyen olcsó és minden van készleten. Én eddig nem is hallottam róla.
Zino PRO RTF+3Battery+Bag [link] US $20.70Én nézek be valamit, vagy nagyon kamuszagú az oldal. Rendelt már innen valaki?
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Majdnem egy évig birtokoltam egy dji mavic airt, de igazából azt untam meg, amit legnagyobb erényeként szoktak előhozni, azt hogy kompakt. Egyszerűen az agyamra ment a széthajtogatás, a távirányító kinyitása, joyok becsavarása, telefon rádugása, amit néha a semmi közepén gprs net mellett még egy félórás frissítés is megkoronázott. Szóval egy nem kihajthatós, kijelzővel szerelt távirányítós quadkopter felelne meg nekem, egy xiaomi fimi a3, dji mavic air tudással. Letezik ilyen gép? -
vandor01
senior tag
nekem sincs....
akkor marad a muanyag vagy akar az aluminium/réz? meg a papir model....
ezek azert 1-2 keziszerszammal furo, reszelö, vago... val konnyen formalhatoak!
kameratartohoz aluminiumot hasznalok percek alatt formazhato gyorsabb mint a muanyag nem torik ha elhajlik akkor visszahajlitom
es konnyebb mint a 3D nyomtatott muanyagok.... -
vandor01
senior tag
az x251-el az volt a fo problema sehol egy egyenes felulet... mint B2C
eloszor alulra raktam a kamcsit a hozzavalo gyarit FOV 80..??
es alul eleg rizikos... odaverodik, letorik leesik etc...
aztan szetfaragtam az x251-est
ezzel az volt a baj hogy vissza nem lehet csinalni.....
de megalkottam az elso 3D felvetelre kepes dront 6 honappal a kinaiak elott
sajna meg ez is feltakony ragasztos volt hajszaritoval adapterezheto
a vegen inkabb faragtam ra IKEAs muanyag dobozbol azt az adaptert ket kotegelovel bombabiztosan felteheto ha nem kell leveheto..... fent a kiallo arboccal be van vedve a kamcsi az antena etc.... lehet vele borulni... jo szolgalatott tett aztan elengedtuk a kezet most mas hajtja ha meg megy???aztan a "mester" darab
good luck....
mostanaban mar vannak nagyon jo kis 3D nyomtatok nem kell az IKEA-ba menni -
Niczo
senior tag
válasz
vandor01 #68925 üzenetére
Én is kb. 70g tömeggel kalkuláltam, a B2C nagyjából ugyanaz a technika mint a Bugs 3, ami vígan elvisz egy akciókamerát (ami szintén kb. 70g, plusz a tartó és a lábak).
A 3S akksi az ajánlás a 600mw-os tx-nél, lehet hogy 2S is elég lenne, de a leírás szerint min. 7V-ot kér, úgyhogy az 1S biztosan kiesik, pedig abból van néhány itthon.
Hogy mennyire érdemes faragni? A B2C kamerája nem Wifi-s, lényegében nem látom hogy pontosan mit vesz fel. Logikusnak tűnik rátenni egy fpv kamerát, ami ráadásul biztosan növeli az élményt egy stabil gps-es gépen is. Azért 600mw-osat rendeltem, mert szeretném ha bírná a minél nagyobb távot. Azt hogy a gépre hogyan faragom rá, azt még nem tudom, egyelőre a tecsős videókat tanulmányozom ötletekért.#68929:
A DVR itt is megoldható, bár kicsit forrasztgatni kell:
Én a H67-essel jókat szórakozok vele a házban, gyakorolni tökéletes.
A nagyobb akku is megoldható, de ha valaki cserélné, nagyon figyeljen a polaritásra, mert pont fordítva van, és az egyik fet-et olyan ügyesen el lehet vele füstölni, hogy öröm nézni. Így lett az enyém is külső akksis. Persze így már nincs korlátozva a méret
A képen még nincs rajta, de azóta ráforrasztottam a másik antenna csatit is, de mivel nem diversitys, igazából nem volt sok értelme.De nem baj, én is várom az új 25 dolcsis drónnal a pótdarabot
-
vandor01
senior tag
válasz
MrDerekas #68928 üzenetére
minden 5.8 frekihez hasznalhato de ez csak egy nagyon alap belepo kategoria!
3 collos
1 antennas
500mah aksival! (kb 1ora)
felvetel nincsde igy ha 25ejroert megveheto egy kis dronnal nem rossz.... bohockodni!
a dobozosbol egy "normalis" 80 euro
5 collos
2 antenna diversity
2000-es aksi (kozel 2ora)
DVR-es -
DJGABI
addikt
Inkább szerintem. Ez már vállalhatóbb.
Bezártam a számolós oldalakat, de a lényeg: 1000mAh-s akksi 1A fogyaszóval 1 órát bírja. Ha kisebb a fogyasztó akkor nyilván tovább, a nagyobb akksi szintén tovább bírja időben. Nálad ugye az akku a kérdés, a fogyasztást előző hsz-ben írtam. A többi rajtad áll, hogy mennyire tervezed időben, meg hogy a gép mennyit bír egyáltalán emelni (súly).
vandor01 tapasztalt, érdekes lesz még a rögzítését is megoldani a plusz cuccoknak a gépre...
Azt néztem a géped gyári akkuja ilyen saját design cucc, hiába az xt30 csati, ha az a gép hasában van, azzal sokat nem kezdesz. Bár balance plugról is lehet hogy meg lehetne etetni a kamerát, de gányolós...
(#68923) vandor01 anno megrendeltem, még nem ért ide... utána mondjuk néztem quadcopter101 videóját, azt mondta beltérre nem az igazi. hát kintre meg...
-
vandor01
senior tag
annak idejen az x251-esre raktam eachine tx02 200mw kamerat es 1S 150mah kis aksival repulesenkent cseréltem... majd raktam 1S 500mah azzal 30perc mukodes kenyelmessen megvolt lehet elment volna 1 orat is?.... de a biztosra mentem azaz a dronban 3x cseréltem nagy aksit amivel repult 7-8percet leszallasnal gyors ellenorzes nagy aksi csere.... 3x10perc majd utanna kis aksi csere is a kamerahoz.... szoval sac/kb szamold ki teszteld ki etc ... biztos hogy kell hozza 3S aksi? nem eleg vmi 1S? nem kell nagy C meg bika aksi.... ar/suly inkabb szamit?
birni fogja a gep?? 45g aksi kamcsi VTX.... sum: 70gramm?lehet ide uj aksi se kell! olyan is jo ami mar 1-2 szezonos mah még van benne csak mar a C bol elhagyta a nagyjat
ilyennel repulok ez csak 40gramm turnigy 3S 450
de mar a multevieket eladtam.....de erdemes a pupos gyereket oltoztetni? minden meg lehet csinalni es mukodni is fog de most nezz ra en is mit alkottam
persze jo jatek faragni varialni probalkozni de csak piiizkidobas... inkabb vmi gyari megoldast bele!?
-
Niczo
senior tag
-
vandor01
senior tag
Emberek ez meg mindig mukodik! a koddal 25ejro! BGRCR11
https://www.banggood.com/Realacc-R11-Mini-5_8G-FPV-Foldable-RC-Drone-Quadcopter-with-720P-HD-Camera-3-Inch-Goggles
Kicsi fos gép 716-os moci es 3" szemcsi de FPV-s kezdesnek pont jo
Kulon csak a szemcsi 35ejro!
Amugy is igy "karanten"ban otthon bohockodni? -
Fuhur
kezdő
A rádióval (távval) kapcsolatban.
Nekem van néhány mondjuk profibb rádióm. Ezek mind Graupnerek. Amikor szimulátorozni akartam, akkor elég sok macerám volt. Kellett spec. kábel, átalakító és esetenként szoftveres "varázslások".Most, hogy rákattantam a szoba whoopokra, körülnéztem és a Taranis rádiókat találtam a legnépszerűbbnek ebben a témában. Vettem hát egy QX7-est. És persze olyan whoop-ot amiben FRSky vevő van.
Az QX7 nagyon kellemes meglepetése, hogy közönséges USB kábellel összekötve a laptopommal azonnal USB jostick ként csatlakozik. A szimulátor azonnal felismeri, kezeli. Szóval nekem nagyon tetszett. Mivel én úgynevezett pultos rádiókhoz szoktam, a Taranis majdnem kicsi, de azért teljesen jó. A DJI gépeimhez a távirányítók is szinte kicsik. A Mavicé kimondottan frusztrál annyira kicsi nekem. Pedig a cuccot nagyon szeretem
Szóval szerintem a Taranis QX7 jó választás.
-
twine
veterán
válasz
vandor01 #68917 üzenetére
Hálás vagyok a biztató szavakért, és az összeszedet, újoncnak szóló helpért
"MIndnet tudsz "
.....valóban ez lesz...valami halványan derengett az EU/Global(?) verziokról, mert anno csináltam is ezt a javaslatotokra, amikor copt@m az R-XSR-el...
Szóval erre készültem...
A linket köszönöm....valszeg ezzel kezdem, hogy friss, és azonos régiós firm legyen mindkét eszközön...MOst valahogy másképp érezem magam, mint a múltban...(és aztán sokat nem is akarok lovagolni a múlton)
Anno az volt, hogy megvettem a GT-r90-et, és én repülni akartam minden áron, és lesz@rtam az egész "hátterét", és türelmetlen voltam...MOst valahogy épp az ellenkezője mozgat,,,most épp a tudás érdekel,,,nincs miért kapkodnom...szeretném megismerni a Taranist...szeretném beüzemelni a ZER0-t....
Mivel gyenge lapos van alattam, igy az FPVfreerider marad az acro gyakorlásra a távval....
és igy tovább apránként,,,ha már élvezem a távot, és a kis whoop-ot....majd utána jön a következő lépcső egy brushless-el...de ennyire most tényleg nem szaladnék előre...Most azért vágyom a taranisra,és a háttér tudásra mert ugy érzem bele ragadtam a Phantomokkal a kamera platformba, és ebből szeretnék kitörni...legalább anniyra, hogy ha veszek egy cinewhoop-ot, vagy egy nagyobb gépet, ne akadjak el ott, hogy egyáltalán be tudjam konfigolni....hanem a repülés legyen a kihívás...tudom és beláttam a hibáimat,,,most belülről is másképp érzek...
-
ot93
senior tag
Ha már táv, én jumper t8sg v2 plus távot nézegettem (ebből is a carbon editon, bár hivatalos oldalon már v3 néven van), nekem ez szimpatikus, elvileg van rá 2 év garancia is. Bár, hogy pontosan hogyan lehet érvényesíteni vagy, hogy banggood-on vásárolt táv esetén is érvényes-e, azt nemtom...
Ami főleg szimpatikus benne, hogy tud sok protokollt, így a mostani 2 toy grade drónt is tudnám vele irányítani + majd az épített gépet. A mérete sem zavar, sőt... meg én a amúgy is "thumber" vagyok, nem fog zavarni a ha szűkre van szabva. De most éppen nem annyira olcsó, pláne a HUF USD árfolyam őrült emelkedése miatt... Max. 25k-t szánnék rá, úgy, hogy eredetileg 20k lett volna a határ, de már látom, hogy jelenleg ez esélytelen... -
gonger
senior tag
válasz
ezoltan #68911 üzenetére
A korábbi próbálkozásaimnál XQ7-esem volt. Minőséginek éreztem, de nekem mintha nagy lett volna. Ezen fel buzdulva gondoltam akkor le is adom most a rendelést az FCC-s X9 lite-ra, miután még éjszaka is azt mutatta a banggood, hogy van a cseh raktárban...
Persze ma már nincs -
vandor01
senior tag
nos ha a hobbykingrol rendeltel QX7-et.... akkor valszeg EU LBT verzios jon!
ha igen akkor erdemes olyan receivereket is rendelni hozza....
de persze ha FCC-s a receiver nem gaz! Ez lesz az elso projekt!
"hogyan lehet a TAV segitsegevel frissiteni a FW-t a receiveren"
erre van ez a video: [link]de kovetkezo projekt a Taranison alapszinten a csatornakat bállitgatni
azt a minimum 8-at hogy tudj repulni
2-2 stickhez
1-1-1-1 beeper, modvalto, arm/disarm, failsave....az extra hogy tudjon dumálni is.... ha akarod? ott is kell mokolni!
Ez a ket lepes az alap persze ha EUlbt - FCC rendben van akkor az kimaradhat de nem sokaig mert szeretned ugyis a legfrisebb FW-t a receiverre mert szeretned ha mukodne pl RSS.... vagy telemetria vagy ez meg az..... szoval a masodik lepes lesz a FW frissités..
hajra hajra! Udv ujra a fedelzeten....
-
DJGABI
addikt
Mármint a gyári akkun kívül még ezt is rá akarod fogatni? El fogja bírni? Vagy csak erről akarod hajtani a gépet is meg a kamerát is valami Y kábellel?
7V-ról már megindul, meg FPV kamerákhoz ilyen 3-400mAh-s akkukat szoktak max ráakasztani a gépekre pluszban.
600mW az 7.4V-n számolva 81mAh, az a fenti akksival is 3-5 óra elméletben.
Szerk: ja közben látom ők tényleg 3S-t ajánlanak, meg 310mA-val számolnak [link]
-
twine
veterán
válasz
ezoltan #68909 üzenetére
Teljesen igazad van....
A megírt hozzászólásom inkább csak ismételt "beköszönés" volt, illetve az újrakezdés félelmei, és a múlt csalódásai szóltak belőlem...
Nem beszélem perfekt az angolt, de azért nagyjából "megvan", főleg a "technikai"...
Miután leadtam a rendelést a Taranisra, és megírtam a hozzászólást, ismét felcsaptam a google-t, és a youtube-ot, illetve az XM és a ZER0 manualját, és eléggé úgy tűnik, hogy megvan a kezdeti "tudástár egységcsomag"...Talán nem lesz olyan copás mint amilyennek annó megéltem a GTR90-el
Ami még fontos, találtam az OpenTX-hez is egy elég összeszedett Magyar nyelvű leírást
Ez pld. érdekelt, mert azt gondolom, azért a qx7 és az OpenTx eléggé összetett....
Ebből valszeg tudok hasznos infókat csipegetni...Szóval hiszem, hogy a ZER0 reptetésével nem lesz gond.
Ami talán jobban aggaszt, majd a későbbiek, (betaflight és társai)ha .................de ott még nem tartunk... -
ezoltan
tag
válasz
gonger #68907 üzenetére
Azt lehet mondani,hogy egyéni preferencia kérdése.
Ha van lehetőséged,fogd kézbe mindkettőt,ez fontos,normális távot “egy életre” vesz az ember.Az opentx nagyjából ugyanazt tudja mindkettőben,ha későbbiekben modult is használnál,az xlite-féle kisméretű modulokkal kompatibilis az X9 lite,nem a hagyományos “full-size” modul bay-e van.
Számomra például túl apró méret,nyilván nem annyira,mint az x-lite (annál a gimbal-ok is nyilván sokkal kisebbek,ergo az egész érzet teljesen más),emiatt is választottam XQ7(s)-t.
Próba,és nyugodtan vedd amelyik tetszik. -
Niczo
senior tag
Sziasztok!
Egy leendő projekthez szeretnék véleményt kérni. Egy MJX B2C-re lenne ráépítve az alábbi kamera:
Akkumulátort kellene választani hozzá, a leírás szerint az ajánlás 3 cellás (a 600mw miatt gondolom).
A következőket néztem ki:
3S 11.1v 1500mAh 40C [link]
Lion Power 11.1V 2200mAh 3S [link]
Teranty 11.1V 2200mAh [link]Melyik lenne jó? Esetleg más ami ezeknél jobb választás?
-
ezoltan
tag
Véleményem szerint jelen helyzetben a te problémádra már csak egyetlen megoldás létezik.Felveszed a kapcsolatot mondjuk a fb-os drh csoportban valakivel,majd veszed a fáradtságot,fogod az összes cókmókod és elviszed hozzá,hogy lőjön össze mindent.
Hogy miért?
Azokról a dolgokról (is) amiket leírtál,ezrével burjánzanak jobbnál jobb videó-anyagok,Oscarliang oldalán pedig olyan szinten van MINDEN taglalva a témában,képekkel,screenshot-okkal egyértelművé téve,hogy ennél nincs egyszerűbb szint.Ha akarod ezt a hobbit művelni,akkor ehhez elengedhetetlen hogy olvassgass,informálódj.Értsd meg az alapfogalmakat,mi miért van,mi mit csinál.
Ha kell ott a Google fordító is,hidd el,rengeteget segít ha nyelv-problémáid vannak,mert ezek nem nyakatekert,nehezen fordítható mondatok.
Ha ezeket a lépéseket nem teszed meg,folyamatosan akadályokba fogsz ütközni és csak a kedved fog (megint) elmenni az egésztől.
Ehelyett,miután csillapodott benned a csalódottság és a düh,megint a rendelgetés az első,újfent csak fogalmatlanul,aminek megint az lesz a következménye hogy fogcsikorgatva küzdesz otthon,ahelyett hogy az emlegetett szamárlétrán már pár fokot megugorva önfeledten élveznéd ezt a hobbit. -
gonger
senior tag
Sziasztok,
Távot vennék, mindenképppen EU raktárból.
hobbykingen van taranis Qx7 de bangood-ról van taranis x9 lite is 100 USD körül. (kb ennyit szánok rá, így is kell még mindkettőhöz külön akksi)
Elsősorban PC-n szimulátoroznék, amit korábban próbáltam már QX7-el, de akkor a gépem is kevés volt hozzá és én is az acro-hoz :-) viszont #twine-ra emlékszem, akkor sokat olvasgattam ezt a topicot. Majd becsicskultam és DJI kameraplatform felé mentem el.Most újra nekifutnék így 2-3 év elteltével, de nem vagyok már naprakész a témában. Ha viszont bejön és tudok tanulni, akkor lehet, hogy később egy kültéri whoop-al vagy 5 colos géppel is bepróbálkoznék, ez még képlékeny...
Qx7 vagy taranis x9 lite? Melyik az ésszerűbb választás, ha azt leszámítom, hogy a QX7 egy batár nagy cucc?
-
twine
veterán
Felvonás 2.0
Talán van aki még emlékszik itt az 1-2 évvel ezelőtti ámokfutásomra(Diatone GTR90)
PLd. Saccco
Az alienwhoop ZER0-m azóta sem repült, mióta megvettem
"MOSt" viszont a fejembe vettem, hogy ismét nekiállok a racerkedésnek, csak most betartva a "szamárlétrát" , és fokozatosan emelve a géposztályt....kezdetnek szeretném a ZER0-t beüzemelni...
Ebből eredetileg SBUS verziót rendeltem, és mivel ez a kis lap még nem volt PC-re akasztva, így maradt is az rajta...
Ha jól emlékszem így tökéletes is az FRsky-hoz, ezért rendeltem hozzá egy FRsky ultralight xm mini receivert. Ennek a napokban meg kellene hogy érkezzen.
AZ imént pedig a HobbyKIngtől EU raktárból rendeltem meg egy Fehér Taranis QX7-et.
Aksik, és töltő még van a Boldclashtől a szekrényben...
szemüveget később tervezek venni...(MOst inkább a táv és a vevő, valamint a gép(ek) "alap" konfigurálásának megtanulása lenne az elsődleges cél)
Szóval elvileg 10 napon belül ismét összeáll egy papíron rep.képes kis szett,DE....LÖvésem nincs hogyan is kezdek neki a TAranis felkonfigurálásának stb...
Szóval az elkövetkező hetekben szeretnék ismét segítséget kérni majd a mit és hogyan dolgokban....
Írtam volna, hogy lövésem nincs"már", de ez nem lett volna igaz,,,a múltban sem volt meg a tudásom, de most hiszem, hogy másképp állok a dologhoz...Addig is, ha van , vagy született valami igazán jó leírás/video főleg magyar nyelven Taranis Qx7 kezdő beállítás - XM recevier bind és hasonló témakörben...
Azért hálás lennék,ha kaphatnék egy két linket -
ot93
senior tag
Van itt valakinek HSKRC XL5 váza?
Bigemperor Szerintem a kettő egyezik, személyes tapasztalatom nincs vele, de az mxj gépek szerintem jók szoktak lenni. Teszteket, véleményeket, videókat érdemes róla nézni
-
vandor01
senior tag
válasz
Toncsi #68903 üzenetére
Joshua Bardwell nek vannak videoi.... pl ez egy osszehasonlit video DJI vs Analog
-
Toncsi
aktív tag
Sziasztok!
Szemezek a dji fpv rendszerével. Hol tudnék infókat gyűjteni róla?
Pl.: Hogyha szemüveget megveszem itthon, akkor az gondolom CE lesz max. 25 mW-al, át lehet rakni FCC-be? A drónt (az air unittal) az külföldről rendelném. -
Bigemperor
senior tag
és DJGABI:
köszönöm, nem kívánok ezzel foglalkozni üzletszerűen, isten őrizz.
Az MJX Bugs 5W kicsit drágább, ha jól láttam, esetleg a kettő között van érdemi, jelentős különbség, tudtok róla valamit?
Amúgy nekem tökéletes lenne egy kisebb, könnyebb, de jól használható és értékelhető kamerájú gép ebben az ársávban, ajánlanátok valamit, esetleg most jó áron? -
ot93
senior tag
válasz
Bigemperor #68899 üzenetére
Meg az a MJX Bugs 5W klónja nem? mert ha mindenben egyeznek, akkor akár azt is lehet venni...
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest