Hirdetés
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
AMDaZERG_1 #54399 üzenetére
Legtöbb töltő kalibrálható. De amúgy 2 tized vagy 2 század a hiba? És töltés után egyből mérve vagy később? Mivel mérted, az biztos pontos?
-
AMDaZERG_1
senior tag
Ezért is leszek kénytelen elővenni a Vista Power EV-650 töltőm is, aminek van egy kis nyűgje. Két tizeddel alá tölt. Lehet ezzel valamit kezdeni? Mit kell rajta varázsolni, hogy a tévedést korrigálja? Tudna valaki irányt mutatni?
Én sem szívesen töltök egyszerre több akkut, vagyis több cellásat. Kicsiket még sorba kötöm, így egy csoportban külön celláknak látja az akkukat.Ma végre átalakítottam a 130-as vázam, hogy bele tudja pakolni a RunCam Split két emeletét is.
Nem mondom, hogy jó szórakozás volt meghosszabbítani a 20mm standoffokat, legyártanom a két oldalsó karbonlapot a kamerához, valamit kiszélesíteni a felső részt, hogy az RC Split alaplapján levő kilógó kapcsolókat ne gyaluljam le egy ütközésnél. Aztán meg miután van bőven karbonlap a hátuljára is gyártottam zárólapokat az elektronika megvédéséhez a várható nagy mennyiségű fű ellen. -
twine
veterán
és (#54391) AMDaZERG_1
Nagyon köszönöm, és hálás vagyok az ötletelésért....
Sajnos ismét melóban vagyok, igy meg nem mondom milyen papír van a táv dobozábanA power bankos táplálás jó ötlet, igy kizárható tutira, hogy a gép vezérlőjére rosszul kötöttem valamit...
majd szétbontok valami usb csatit....AMDaZERG_1:
Egyébként igen,,,,azt (is) felraktam már amit írtál az frsky honlapján találhatók közül...
Sajnos ugyanaz a helyzet...
A sorrend az amit fape is ír,,,,
-igen a táv bind "módban" van,,,csipog...
-A vevő csatlakozója a gépre forrasztva....a vevőt a csatlakozóra rádugva(még nincs fesz. alatt gép)
-megnyomom, és nyomva tartom a vevő f/s gombját
-aksit ráakasztom a gépre.....
eredmény,,,,
Mind a három led világit folyamatosan a vevőn...(piros,zöld, kék)bind módból kilépek,
gépet lehúzom az aksiról...
gépre visszadugom az aksit....vevőn kék led világiit, piros villog....
A fent leírt sorrenden volt hogy változtattam annyit, hogy a notebookra akasztott micro usb kábelt is beledugtam a gép vezérlőjébe...
a gépre rá volt dugva az aksi, tát fesz alatt volt,
és így dugtam a vevőt nyomva tartott gombal a csatlakozójára....(bár szerintem fizikailag ugyanazt érem el igy is,,,csak már bizom a csodákban meg a technika ördögében)
Az eredmény ugyanaz....
MIndhárom led folyamatosan világít,,,,,,majd lehuzva vissza dugva
kék led világit, piros villog....Álmomban nem gondoltam, hogy itt fog elakadni a mutatvány....
gondoltam hogy majd lesz problémám a szoftveres részével, hogy nem vágom, hogyan állítsak be és mit,,,,
De hogy egy bind elgáncsoljon....ez csúnya dolog -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #54395 üzenetére
az ok... de ha kettesevel toltenem akkor nem kell oket keverni
2 graphene aztan 2 bolt....
de ugye az idofaktor miatt kerdeztem hogy a 2 tipus egyutt jatszhat-e....
mert vegul is szinte azonossak! ha igen akkor miert ne mehetne a 4db
charghe boardrol 4A-an csak balancolva.... -
vandor01
senior tag
-
fape
senior tag
Csak mond meg melyik kukába dobod
Az nem gond ha ég led csak ne villogjon.
Én ezeket csináltam
- Táv bekapcs,
- bind-ra állít
- vevőn nyomva a bind gombot adtam neki áramot egy usb-s powerbankról
- talán zöld led világít, egyéb visszajelzés nincs (távon sincs a "bind ok", semmi csak a led)
- mindent újra indít, táv kikapcs bekapcs, vevő áram ki-áram be
- ha vevőn ég a led akkor minden frankó, ha közben kikapcsolod a távot akkor elkezd villogni a vevőn valamelyikAmúgy a táv dobozán nem volt FCC vagy LBT felirat? Melyik boltban vetted a távot és a vevőt?
-
david335
tag
Fc-n lévő led vezérlő forr ponton 100-150mV-ig ugrál, mintha lebegne. Ez normális?
-
AMDaZERG_1
senior tag
Akkor ugye ezt töltötted le:
2017-10-09 171009 Supports S.port transfer PID parameters.
Ebben van a
R-XSRFCC171009.frk
Szerintem ennek nincs jelentősége (biztos nincs) a távomon a 2.2.0 (85863358)
dátum: 2017.06.01 06:34:38 van.
A távirányító idegesítő sípoló hangot ugye kiad a bindelés megkezdésekor?
A vevőre meg még sajnos nem tudok mit mondani hogyan kell viselkednie
Amúgy firmware frissítések nélkül is mennie kellene (szerintem) a bindelésnek. -
twine
veterán
válasz
AMDaZERG_1 #54388 üzenetére
Igen,,, ezzel kezdtem....
-
AMDaZERG_1
senior tag
Ezt a videót használtad? Neki is több LED világít egyszerre, de, hogy mind, azt nem tudom. Amikor frissítettem a távirányítóról nem emlékszem milyen színekben pompázott.
Én csak hétvégén fogok eljutni az R-XSR -el erre a pontra, hogy elmondjam mit tapasztalok, bár én F4-es lappal hozom össze, de ettől nincs különbség. -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #54386 üzenetére
én még csak álmodoztam... a papirformabol
de remélem 200alatt lesz!kriszbon...
mindenki abbol foz ami van
első körben ráakasztom ami van!.. fetreg itt egy 200mw AIO... OSD ready!
ha nem tetszik rakok ra runcam mini2 +200mw vtx ide nem kell bec
dirrektbe kothető ra a cucc.... persze 1-2g bec nem számit -
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #54380 üzenetére
És (#54381) Peaceliker :
Köszönöm a válaszokat.
Nem egészen oké amit írsz, mert hogy nem veszek AIO kamerát az tuti biztos, mert van másik sima FPV kamerám, meg egy ócska Eachine 200mW VTX.
Így már bukott is az [FC] 5V 1A mert az kevés lesz, mert OSD azért kell rá.
A Receiver meg [ilyen] van pár darab.
Meg ugye etetni kell a kamerát meg VTX-et, hátsó RGB ledet is, így már szerintem nem elég az 1A.
Azért akad olyan Bec itthon ami csak 1g körül van, és ad simán 2A-t, tehát az nem egy katasztrófa, viszont azt nem tudom ez az FC alkalmas vagy sem egy primitív gép összerakásához. -
twine
veterán
Össze is csomagoltam az egész szettet a ghetzibe....féltettem a pénzem, meg azt a rengeteg időt amit várakozással töltöttem hogy megjöjjenek a részegységek...
Féltem, mert kezdett előjönni az érzés, hogy ketté taposom a kurv@ anyjába az egészet ugy ahogy van...Mondtam én ugyan hogy "elég nagy" a zzzinternet,,,de hiába,,,nem találtam ilyet hogy Bindelés közben világit minden ezen a geci R-XSR-en mint akarácsonyfán....vagy már az idegtől nem látok, nem tudom,,,
Összeraktam eldobozoltam mielőtt széétaposva kib@szom a kert közepére hogy szétáztassa az eső....
Rhdjn meg,,,hu de ideges vagyok.....
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #54381 üzenetére
az 1000-es 4S aku kb 110/120gramm
a vaz 60g
4 moci 85g
fc/esc/xm/aio... max 20g
eddig netto 165g...+ kis ezaz lesz 180g... plus aksi... -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #54379 üzenetére
ja ja ezaz... már uton.... hantu
20x20 as board
mihez kell a BEC? FC-en van!
jaja az a ESC... vmi muanyag közbetét darabbal a vazhoz csavarozhato!
annyi hely van hogy toronyba se kell rakni 10mm-es oszlop elég!
2204-es motor
200mw AIO
XM!+ receiver
1000mah 4S aksi
suly? 300alatt 270/280gramm??? -
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy [ennek] a kütyünek a felfogatása 20x20 vagy valami más méret?
Na meg akkor ugye PDB nem is igen kellene, csak BEC, de akkor lehet jobb még is a PDB mert azon van minden más is(meg hentereg is belőle itthon pár darab?Talán vandor01 linkelte a múltkor, meg valaki mutatott könnyű vázat is Aliról, lehet én is csinálok egy "primitív igénytelen" könnyű gépet amin nincs semmi extra(amik amúgy nekem nélkülözhetetlenek), csak úgy kíváncsiságból.
-
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #54325 üzenetére
Kámán filter? Az nem az, ami a rezet tünteti el ?
-
vandor01
senior tag
válasz
kobreki #54372 üzenetére
ezekbol csak a H8mini volt es van az ilyen ár kategoriaban az egyik legjobb a klasszikus.... a nagyobbakbol JJRC H31 volt.... nagyon jol használhato ha megint vennem kéne a sok szart kihagynam atugornam
az altalam ajánlott fejlődési sor:
h36 vagy tarsai bentre
h8mini kintre
h31 kesőbbre kintre nagyon agilis elbir fpv kamerát a TAV jol tuningolhato
ezek utan épitenék.... -
twine
veterán
válasz
Peaceliker #54363 üzenetére
-
kobreki
csendes tag
Sziasztok!
Itt a tavasz, ezért új drón vásárlásán gondolkozom. A keret kb. 30-35$.
A jelenlegi drónom egy Eachine H8 mini.
Ezeket néztem ki, ti melyiket ajánlanátok és miért?
-
csmat
senior tag
válasz
Saccco #54366 üzenetére
Köszi mindenkinek,
Ha használt távnál maradnék, akkor gondolom előbb a táv k3ne ugye? Van valakinek eladó?
Eddig mindig rtf-et vettem és egy idő után rtf-ként el is tudtam adni, viszonylag könnyen..
Mennyire macerás a távot összehangolni a géppel?Nincsen a múltkori hobyKinges 5.000 ftos szemüveghez hasonló akció? Abból vettem, bár azóta se próbáltam ki, mert nincs mivel
-
AMDaZERG_1
senior tag
Segítségre lenne szükségem.
Megjött a RunCam Split mini, de a processzorán van egy világoskék fura anyagból készült processzor méretű kocka (~2.5mm magas). Én arra gondolok, hogy valami hőelvezető, de amiket néztem videó csak egyik manusnál maradt rajta. Viszont nem tesz róla említést. A többinél nem is láttam, hogy lenne. Nem szeretném se megsütni, de feleslegesen szétszedegetni az miatt, így inkább összerakás előtt lenne jó tudnom, hogy kell oda, vagy nem. Valaki tudna erről valamiféle tájékoztatást. -
Saccco
nagyúr
25-ért RTF.
Erre meg még rájön egy távirányító.A Beta65S van vele pariban, de ez is drágább, viszont van Flysky verzió és OSD-s is.
Esetleg FPV Whoop Racing Starter Kit $120.
Parts List
BETAFPV Beta65S Lite BNF whoop quadcopter
BETAFPV TX01 radio transmitter / Jumper T8SG radio transmitter
5.8G FPV goggle VR006
Customed hard shell carry case
2 * 260mAh HV batteries
Single port 1S HV charger
1S battery voltage tester
Spare parts bag ( props 2CW+2CW / motors CW+CW / screwdriver / props removal tool )Itt vannak a BetaFPV BNF/RTF gépek.
-
Saccco
nagyúr
Flysky verzióval jobban járnál. Szerintem többeknek van otthon elfekvőben eladó Flysky táv.
Ha újat vennél mellé, az is megáll 10-11 körül. A gyári táv fasorban sincs ehhez.
Ezt a vevőt adják mellé (FS-RX2A). - Bármelyik AFHDS 2A protokollos rádióval megy akkor, pl.FS i6/i6S.
Ha használt távot veszel mellé a különbözetből kijön 4-6db HV lipo akku.Egyébként a hasonló gépek kb. ilyen árban vannak.
Akkor jönnél ki minimálisan olcsóbban, ha nem komplett megoldást veszel. Viszont akkor még küzdeni is kell a géppel kicsit.
AndyRC tesztelte ezt nemrég, jókat mondott róla.Specifikáció rendben. Mockingbird project is menne rajta.
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #54363 üzenetére
+(#54362) virbo
ksözönöm szépen, ilyesmire gyanakszom én is,,,meg még ki tudja mikre,,,
Próbáltam megnézni éjszaka, meg is találtam a távon a Fw verziót, de nekem nem mondott semmit a számsor...
Így biztos nem lehetek benne hogy szereti a vevő, és a táv FW-e egymást...ha hazaérek, leírom nektek mit látok a távon, és mit raktam tegnap a vevőre.... -
csmat
senior tag
Sziasztok! kingkong/ldarc tiny6x megéri a rtf csomagban? Sajnos nincs távom hozzá. Vagy van ennél jobb választás?
-
Peaceliker
addikt
szal távon bind indít majd vevőt gomb nyomás meleltt powerra. ha így nem párosodik, akkor lehet táv és vevő FW eltérő...EU vagy nem EU, ez itt a kérdés
Távon könnyű megnézni (valahol beállításokban (menü gomb hosszan nyomva) egyik képernyő írja), vevőn inkább érdemes feltolni egy olyat, mint ami a távon van. -
virbo
csendes tag
A távon gondolom bementél a bind módba, csipog meg minden. Normál esetben ilyenkor kell táp alá helyezni a vevőt nyomva tartott gombbal. Valamikyen színű led felgyullad (zöld?), ilyenkor táp le, majd a távból ki kelllépni bind alól. Ha a mindhárom fw verzió stimmel és a mode is jól van belőve D16? működnie kéne.
Mit jelent a kapott színkódod a leirat szerint?
-
twine
veterán
válasz
Teréz Atya #54356 üzenetére
Köszönöm, hogy szántál rám időt....
Igen, én egyelőre a fő csatlakozó szálait használtam fel úgy ahogy a képen berajzoltam...nem forrasztottam a vevő forrpontjaira semmit....A videók alapján egy bindelés, végtelen egyszerű folyamat kellene hogy legyen...
igy nyilván a tudatlanságomból fakadóan van avlahol hiba a rendszerben....Ami nekem nagyon nem tetszik az, az, amit írtam is, hogy amikor tápra csatlakoztatom a gépet, úgy ahogy a videókon mutatják, hogy a vevőn az f/s gombot nyomva tartvom, akkor a vevőn mind a három led (kék,piros zöld) folyamatosan világit, és amig "power" alatt van a cucc addig igy is marad...
Ez nekem eléggé rendellenesnek tűnik
Ha nem nyomom a gombot miközben aksira akasztom, akkor ugy villog ahogy előírják S-bus módban,,,(kék világit, piros villog)
(#54360) virbo:
Köszönöm neked is a hozzászólást....
ezt "kútfőből" átlapoztam, elvileg talán jó helyen vagyok(1-16ch)
már egy új "eszközt" is létrehoztam,,gondoltam, egy nyers setup alatt hátha,,,,de nem vezetett megoldásra -
fape
senior tag
válasz
varadigabor #54357 üzenetére
Nincs azzal gond, már az ős régi emax nighthawk 280pro-n is soft mountos volt a gyro. Kapott ez rendesen még is bírta.
Na de én a Matek F722-STD-t néztem ki magamnak. (f4-s layout csak a cpu van f7-re cserélve) -
twine
veterán
Mit kúr0k el?
Tegnap éjszaka szetrobbantottam a GT-R90-et....
Raforrasztottam az R-XSR lábait...de az istennek nem tudtam bindelni a Taranisal...
Letöltöttem flaseeltem az R-XSR firmware-t amit javasolnak YouTube-on hogy eu-s legyen és bindeljen...
A végén már kóbor macskákbol veraldozatot akartam bemutatni a drónok istenének,,,de úgy döntöttem ennyit nem ér....
Tápra dugva a gepet, épp úgy, villog a vevő ahogy kell kék világít, piros villog....
Tápra dugva miközben nyomva tartom rajta a gombot ,viszont a kék,piros,és zöld LED is folyamatos vilagitasba kezd....ilyet én sehol nem láttam hogy normális lenne ... -
vandor01
senior tag
válasz
defy456 #54346 üzenetére
válasz ugyanaz.... szerintem.....
az egyik kabel a video out (sarga) kamcsibol az OSD be
a masik a video in a kamcsiba az OSD-tol...TSZT
NE kosd ossze rakd aram ala a kamerat es szemcsivel vizslasd meg van-e kép?
Ha van kép akkor lehet terezgatyanak van igaza mert a sarga video a fehér audio...
ha hosszas keresgélés utan sincs adas akkor nalam az igazsag... azaz video in/outakkor vagy kosd be az OSD -be.... de kis gépen nincs... akkor kosd ossze
es lesz kep a szemcsiban.... kalappal!! -
defy456
aktív tag
Megjött az e011 is az lst s2-höz. Kipróbáltam csak magába és a kamerával is. Kamera nélkül csupaszon sem nyűgözött le az f36 után. Nehezebb és nem érezni az erőkülönbséget, és nagyobb gázzal kell vele menni. Emelkedni pedig sokkal lomhábban emelkedik. Gyors süllyedésnél teljes gázra pedig imbolyogva süllyed sokszor a földig. Amikor ráraktam a kamerát(pedig be sincs kötve) még dúrvább ez a jelenség.
A kemeránál már kérdeztem, hogy mire való a sárga és a fehér vezeték. Meg is kaptam a választ, amit köszönök, de most egy kicsit összezavart az, hogy össze is van forrasztva ez a két vezeték
Csak simán szedjem sz3t aztán ne foglalkozzak tovább vele? Így nem merem áram alá helyezni -
Teréz Atya
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #54343 üzenetére
Banyek, kivezették az invertáló tranyók előtti, azaz nem invertált kimenetet? És így már semmi szükség az invertálás miatti öncopatásra, amit csak miattuk kellett integrálni a lapokra? Mekkora fejlesztés! Tényleg! Semmi irónia! Such innovation!
-
twine
veterán
válasz
AMDaZERG_1 #54343 üzenetére
-
AMDaZERG_1
senior tag
Ok, ezen van forraszpont. (nekem is ez van) A nagy matricát kell felemelni és alatta lapul. Kicsi a vevő? A pötty sem nagy
Itt találod a kérdésre a választ.
Elég érthető (még számomra is, mivel nem tudok angolul (csak picit, mint a pötty)) -
twine
veterán
válasz
AMDaZERG_1 #54320 üzenetére
"Mellesleg azt nézted már, hogy a kis forrasz pötty verziód van, vagy még a régi, ahol kicsit jobban kell figyelni a forrasztásnál."
Ilyen verzióm van....
Bevallom semmit nem néztem még rajta,,annyit csak, hogy mióta megjött bámulom hogy milyen (számomra ijesztően) kicsi....és, hogy egy ilyen csepp kis cucc akár 1km-ről is képes adást venni....ezen aztán végképp "ki vagyok akadva"
De ,hogy ez milyen verza, arról lövésem nincs,,,
De bízom benne majd te megmondod,hogy ez most jó e nekem, hogy ilyenem, van, vagy nem jó e nekem?!
-
capafog23
őstag
Nem az enyém
-
molnigee
aktív tag
Figyelem!
Gearbesten kupon van RC-re, 13% off: RCTYOFF
Aksira is jó pl GNB 1300, 4S 5000 HUF! -
twine
veterán
Jó érzés megtudni így cca. 23-25 év után, hogy nem voltunk egyedül ezzel az érzéssel....Fóton lakott úgy rémlik,,,
Ballagáson piszkosul megdobálták a haverjaim tik-takkal meg rágóval az emeleti ablakokból.....(akkor nyilván tudod hogy körfolyosós épület, középső udvara....)
Így utolag felnőtt emberként nyilván nem vagyok büszke a barátaim ilyetén cselekedetére,,nyilván más szemmel nézem a világot mint 17 évesen...deeeee mégis azt hiszem a hozzászólásod után, hogy "megérdemelte".....annak oka van ha egy embert ennyien utálnak...
Bevallom én teljesen el is felejtettem,,,a nevét, ha megöltek volna sem tudtam volna megmondani az osztályfőnökömnek...erre jöttél te és a memóriám irgalmatlan mélységeiből előszedted
Érdekes érzés volt ez most nekem.... -
twine
veterán
válasz
nagyon köszönöm,,,,
Bár semmit nem értettem abból amit írtál félrerakom nehezebb napokra, mert azért bíztatónak tűnt a szövegkörnyezetKöszönöm szépen.....
Igen, épp ma láttam a Diatoneusa honlapon, hogy előrendelhető a V2 GT-R90,,,valami módosított vezérlővel...
Baromira örülök,,,ennyit arról hogy az ember "szerelemből" vásárol gépet, és nem ésszel... -
twine
veterán
Ne idegesíts már "b@szod".....ismerjük egymást?
Már elnézést,a vulgáris, és személyeskedő hozzászólásért,,,de nagyon megleptél....Tomsics mond...ő volt az osztályfőnököm ha jól emlékszem......irgalmatlanul utáltuk,,aztán egyszer elmentünk kirándulni,,,,asszem kétnaposra,,,,és akkorát sétált velünk, hogy belerokkant, és vagy2 hónapig nem volt iskolában valami derékbántalmak miatt
-
Peaceliker
addikt
válasz
Teréz Atya #54324 üzenetére
Persze vágom, csak f4 ekbe raknak újabb gyro t sokszor. Meg nyomják fel 32/32 re és úgy gondolom (lehet tévedek) hogy attól is finnyásabb lehet.
Ha már f3, f4. Gps t rakhatok uart1 re? Smartport al össze veszett amikor configuratorra dugtam (szaggatott minden bf ban)
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Erről már olvastam, márimint a szoftserialról, és láttam egy képet, amin mutatják hova kell forrasztani egy adott FC-n, de az enyémen nem tudom ezt hol tudnám kihasználni. Hova kellene forrasszak?
Ezen a lapon hol találok olyan pontot? -
ezoltan
tag
válasz
Te Atya,a negyedik sorig azt hittem csak ugratod a fogalmakkal.
-
david335
tag
válasz
Teréz Atya #54326 üzenetére
Tegnap így volt igen, ma szétszedtem, újra összedugtam a vevőt és be is bindelt. Érdekes, USB-re dugom megy a LED szépen, ha rádúgom az akksit közben elkurja a színét...
-
Teréz Atya
senior tag
Ahogy látom neked épp az érzékeny ICM20602 van benne. Nem baj, felmehet 32k/16k-ra, rá egy Kalman filter, aztán jó lesz.
Ha nincs elég invertált bemenet, nem gond, az FC-n definiálsz egy soft serialt, azt invertálhatod. Vagy lekötöd az invertert a vevőről és kész. Nehogy már egy-két hülye tranzisztor akassza meg a tudományt.BTW Peaceliker-re most ne hallgass, ő is copott már hiperérzékeny gyro-val SP F3 lapon, és még nem is tud róla.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #54312 üzenetére
A softmountra, pontosabban a hiányára a gyro érzékeny, nem a proci. Jól is néznénk ki fordítva.
-
david335
tag
válasz
Teréz Atya #54301 üzenetére
Az az érdekes, hogy mindenhol megvan az 5V. Ha rádugom az akksit akkor megkergül a led-es vezérlés, de ellenben minden működik (arm, csipogó....)
De akkor mi zavarhatja meg? -
syler123
veterán
válasz
AMDaZERG_1 #54320 üzenetére
+1 Nekem sincs bajom az F4 board-al, nekem még stabilabbnak is tűnik, mint az F3-as. Az a soft mount ami van egy nagy nulla nálam mégsincs gond vele.
-
AMDaZERG_1
senior tag
De legalább becsületes vagy!
Netán, ha nem akarsz videózgatni, hét végén én összerakom az R-XSR-t F4 lapba (csak még várom, hátha valaki kimondja, hogy az XSR jobb, mert akkor válik el melyik gép kapja a drágább R-XSR -t.
Szóval akkor már tapasztalatból fogom mondani. Mellesleg azt nézted már, hogy a kis forrasz pötty verziód van, vagy még a régi, ahol kicsit jobban kell figyelni a forrasztásnál. Már most mondanám mit hova, de nem emlékszem már, hogy a nagy gépbe hova kötöttem a telemetriát, de van egy sanda gyanúm, hogy azt SCL pontra. Ez az UART3 csak át kellett mappolnom, hogy ott legyen az I2C. De lehet, hogy elég neki UART port is? Nem vagyok ebben biztos, de azt tudom, hogy az iránytűt I2C -re kell kötni, és egy ponton van vele a telemetria is. Szóval nekem gyanús.
Az F4 lappal nekem lehet szerencsém van, mert se a nagy, se a kis gépben nem kellett F4 -el bíbelődnöm.
Vagy tényleg annyira amatőr vagyok, hogy nem veszem észre a problémát -
twine
veterán
Már nagyon rakeszultem...tegnap megjött a ts100 ..tényleg imádnivaló az a Páka...
Ma reggel a conradban kezdtem...onszippanto...kiforraszto "kábel",szivacs, gyanta....vettem mindent, nagyon lelkes vagyok....És ha ezek fölött elárulom hogy elektromuszeresz az első papírom?!
Jöhetnek a paradicsomok az arcomba....
Segg hülye vagyok hozzá...egy magam összerakott FM transmiter segítségével diktálta le az osztálytársam a válaszokat a vizsga elotti kérdésekre....aztán kihuztam a tranzisztort,és a diodarol kezdtem el beszélni mert azt tudtam....kegyelem kettes....
Mentsegemre szóljon én már elsoben jeleztem apameknak,hogy ez nem nekem való,,,de legalabb forrasztani szépen megtanítottak
Mindezt 23 évvel ezelőtt -
ezoltan
tag
Nézd át esetleg a Grayson Hobby -s srácok videóit,én kedvelem őket,érthetően magyaráznak és látható is,mit hogyan csinálnak.
Hátha segít valamit. -
twine
veterán
válasz
vandor01 #54316 üzenetére
Az van...e010 a fiókban sok aksival...annál most már kicsivel többre vágynék
(#54318) ezoltan:
Nézem nézem,, köszönömbent vannak ők is a kedvencek között a GT-R90 videókkal... Csak ők ha jól emlékszem pont nem RXSR-t használtak...
De persze nincs gond... Az internet végtelen,,, csak próbálkoztam,hátha valaki megdob szájba egy sült galambal
-
twine
veterán
válasz
Igen,,, egyetértünk
így vagyok vele én is,, inkább F3 a "softmount" miatt...meg az "invertalt smartport" miatt....
Abszolút....Csak egy bajom van mindezzel,,,aaaazt sem tudom miről beszélünk...én repülni szeretnék (hol a shrek cicaszem smiley?
)
Szóval a szavakat ismerem,hogy invertalt....
De sajnos lövésem nincs az egészről
Viszont van egy pakli "alkatreszem" amiből repülőt szeretnék....
Majd valamelyik éjszaka bekávezok, és utanzasos módszerrel mint a csimpánz egy youtube videó alapján csak osszeforrasztom
A segítséget,jó szándékot koszonom
-
Jackal2
senior tag
válasz
Totál egyetértek. Amikor elkezdődött ez az F4 hisztii azzal, hogy jaj a vezérlőben lévő szenzorok megbolondulnak, akkor döntöttem el, hogy ez olyan mint a Windows: minden másodikat ki kell hagyni
-
AMDaZERG_1
senior tag
Gondolkodom, hogy a nagy gépben az XSR vevőt lecseréljem -e a már nálam levő R-XSR vevőre.
Megnéztem Joshua tesztelését, de a YT beépített fordítója valami olyasmit fordít, mintha azt Mondaná Joshua, hogy az R-XSR nem jó. Vagy csak a nála levő nem jó? Vagyis gyengébben muzsikált, mint pl az XSR.
Az XSR már meg van piszkálva, hogy a telemetria működjön, az R-XSR -en csak az FW van egyenlőre megújítva, de még nem forrasztottam, mivel nem tudok dönteni. Gyengébb vétel esetén inkább megy kisgépbe, amit úgysem nagyon küldök el 3-400 méternél messzebb, így nem kell annyira félnem jelvesztéstől. A nagyba már rizikósabb lenne, ami egy pillanat alatt képes eltűnni. Oda talán az erősebb vevőt használnám.
Bár sokan az XM+ vevőre mondják, hogy nagyon jó. Abból van kettő kis gépben.
Szóval, érdemes R-XSR -t átoperálnom? Legalább annyira jó, mint az XSR? -
Peaceliker
addikt
Fc függő, hogy kezeli-e az invertált smartport jelet (valamiért frsky invertáltat küld), ha nem kezeli, akkor kell általában a vevőre forrasztani. Na én részben ezért is maradok az f3 nál, ott nincs ilyen szarakodás, softmount ra sem annyira érzékenyek stb
Szóval ha úgy írják hogy ehhez vevőről le kell szedni a normál jelet akkor le kell szedni
-
twine
veterán
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék.....
délután beforrasztanám a helyére az R-XSR-t a Kis Diatone-ba...
Az elmult hónapok alatt én félre raktam magamnak pár setup videót, meg cikket, de most mégis zavarban vagyok, mert nem egyértelmű számomra mit csinálnak ezek az emberek, mert van aki a tápcsatira is köt valamit....
Vagy pld. ebben a cikkben az R-XSR nyákjáról köt le egy kábellel az ember.....Szóval....
Kezdjük az elején,,,,
Van egy ilyen vezérlőm a GT-R90-en:Van egy R-XSR vevőm....
És van egy QX7 Taranisom....
hova kössem az R-XSR "lábait", hogy mindent tudjon a gyakorlatban a gép,(telemetria-Taranisról Pid állítás etc..) amit tud a technika...?!
Nyilván kőbunkó tudatlanként egyelőre az a cél, hogy a levegőbe emelkedjen,,,,és később ásnám jobban bele magam a részletekbe....de azt szeretném ha minden "a helyén lenne"....hogy a technika mindent tudjon kötés után, amit valójában tud....
Az ugy gondolom rendben, hogy S-BUS-t szeretnék (nem tudom miértde gondolom az jó nekem
) tehát a nyákon azt a lábat zárom rövidre...
Innen tovább viszont lövésem nincs...
Tanulni ráérek később.....de már "bele rokkanok" hogy itt van minden, és még mindig csak nézegetem "a polcon"
köszönöm ha valaki tud segíteni, és előre is a türelmet, ha túl retardáltakat kérdezek...
Köszönöm
-
vandor01
senior tag
esetleg a turnigy Bolt aciosan HK-bol? [link]
-
molnigee
aktív tag
válasz
varadigabor #54307 üzenetére
Drh-s dinogy se éppen olcsó aksi, plusz osztott posta, plusz még eljut hozzám posta. Meg nincs is meg a szükséges mennyiség ott nem.
Egyenlőre kivarok kicsit még, végülis 4el több aksim van mint tavaly -
david335
tag
válasz
Teréz Atya #54301 üzenetére
Akku frissen feltöltve, a vevőre tettem egy új antennát és összeraktam, holnap megnézem. Átlámpáztam de nem láttam semmit.
-
Saccco
nagyúr
válasz
cintula187 #54300 üzenetére
Vehettél volna inkább egy E011-et, H67-et vagy Bwhoop-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest