Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- Apple MacBook
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
Hat nem normalis. Enyhe emelkedes, sulyedes lehet, dehat az osszes ilyen amiben nincs magassagerzekelo.
Most a CX-10A-m jobb hatso motorja kezd tonkre menni, az kezdte el ezt a liftezest.@ Saccco - najo, lehet hogy kifogtam az osszes nem hibas darabot, de nekem eddig egyik H8 mini-re sincs panaszom a 4 kozul. Meg a haver 2-je is faja. Pedig o aztan nem kimeli.
@ salieri. - havernak 2 H8 mini van, 1-et mindig fan tart. Eddigi rekordja 2 het augusztusban. Abbol egy heten at esett. Meg motort se kellett cserelni. Ok, az akku kuka
@ Binya70 - nincs, de szivesen varom en is.
@ trafóóó - akkor hajra!
-
DanDeR
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Mennyire éri meg egy syma 5xc drónt venni?
Kamerája mennyire csinál minőséget? Állítólag tényleg hazugság hogy nem csinálnak 720p-s videot?
És az akumlátor méretét szeretném megkérdezni. Mivel találtam 3.7 v os 2000mah lipolymer aksit nagyobb aksival mennyit tudna repülni?. Mennyire lehet belerakni? Akár külső rögzitéssel is? Vagy párhuzamosan összekötni a 2 aksit? A motorok mennyit bírnak? Könnyen tönkre megy vagy strapabírók? Pár órája gondolkodom hogy szeretnék venni. Külföldi oldalon már 15 k ért láttam rotorvédővel plusz rotorokkal plusz aksival memo kártyával . Előre is köszönöm a válaszokat. -
trafóóó
tag
válasz
Teréz Atya #4787 üzenetére
Azzal nem lesz, Xiaomi.
-
Binya70
tag
Videó szemüvegre senkinek semmi tapasztalat?
-
Saccco
nagyúr
válasz
salieri. #4789 üzenetére
Nekem bejött, nem értek hozzá, de sokkal szebben repül, mint a H8-ak (már amikor repülnek hibás mindkét darabom...).
A távirányító is jobb, van rajta pl. visszajelzés (gáz, trimm, jel).
Az nem tetszik, hogy ütközésnél előfordul, hogy lerepülnek a propellerek és méterekkel (!) odébb találom őket, de addig szép ívet írnak le.szerk.: A propeller lerepülés egyik oka szerintem az, hogy nem lehet teljesen rányomni a motorra, mert a befogó két kampó nem engedi. Lehet, hogy más (szorosabb - H8 mini) propellerrel nem csinálja.
-
air
nagyúr
válasz
Teréz Atya #4787 üzenetére
A feketével is csinálja, csak azt már nem videóztam le. Majd ha kérik, arról is csinálok videót.
Viszont mi a helyzet a lebegéssel?
Normális az, hogy egyik sem tud? Vagy esetleg ez is a táv hibája lehet? -
salieri.
őstag
Sziasztok!
Sikeresen elreptettem a Eachine H8 minit.
Mit érdemes venni helyette?
Ezt néztem ki ,jobb cucc? -
trafóóó
tag
Jól gondolom hogy a kiválasztott H8 akkuját tudom majd tölteni Power Bank-ról ???
Valaki erősítsen meg. -
air
nagyúr
válasz
Teréz Atya #4781 üzenetére
Valahogy így?
Videó 7
Videó 8
(Rosszak a linkek, mindjárt javítom.)Mondjuk azt sem értem, hogy miért nem képes egy helyben lebegni.
Nincs az a finom gáz adagolás amivel el tudnám érni, hogy lebegjen. Vagy folyamatosan emelkedik, vagy süllyed. -
Szabi46
csendes tag
H8 mini és az új h8 mini 3d közt mi a különbség?
-
Teréz Atya
senior tag
Csa,
1. ugy probald meg felvenni, h amikor csak 2 atellenes prop porog h latszodjon a taviranyito is h nem szandekosan csinalod. Mert hasonloan viselkedik amikor egyik iranyba forditoda a gazkart es pici gaz adsz.
2. Eloszor motorcseret akarnak majd. Te meg verd az asztalt h nem vagy elektromernok, meg leghet az egesz elektronika elszallt, h ki tudd cserelni.
Ha eleget vered az asztalt akkor kuldenek egy ujat.
Ha ez sem segit akkor nyiss claim-et a paypal-nal. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
wyattthoearp #4776 üzenetére
Köszi, megprobálom.
-
air
nagyúr
Megvannak a videók:
Videó 1
Videó 2
Videó 3
Videó 4
Videó 5
Videó 6Szerintetek ezek alapján megalapozottan lehet reklamálni?
Vagy nem forognak a propellerek, vagy amikor igen, akkor azonnal elhúz a gép egy irányba.Ja, és az egyik CG023-as tartalék aksiról leszakadt a kábel.
Próbáltam kihúzni a tartóból, de nagyon szorul.
Szerintetek a H8 3D 260-as akksija is kompatibilis lehet a H8 Minivel?
Mert akkor rendelnék még ötöt hozzá. -
Sanki
addikt
válasz
Az nem gond, ha nem fér bele, csak ha később el akarom adni a drónt, akkor jobb lenne, ha lenne hozzá rendes gyári doboz is. Azért nézelődök dobozos után. (Mert ezt csak egy ilyen sima "foam box"ba küldik.)
(#4777) dudicukrasz: tudom, azt külön venném.
-
dudicukrasz
tag
válasz
írja is hogy bnf verzió.
-
Sanki
addikt
válasz
SpydeR3412 #4774 üzenetére
Az akksit én se láttam, viszont a Question & Comments részbe valaki rákérdezett és ott írták, hogy akksi van hozzá, töltő nincs.
Azért kérdezem, hátha innen már vett valaki. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
wyattthoearp #4772 üzenetére
Igen ez sw. Pont most néztem hogy ebben nincs is külön motortató, hanem bele van építve a váz alsó felébe.
Találtam is valamit a fogaskerék alatt, mintha fémreszelék lett volna.
Viszont a prop. tengely sem forog simán, van rajta valami, szét kéne szednem, hogy levághassam.k.sanyi92: aksit nem láttam odaírva, a töltő hozzá való.
-
wyattthoearp
tag
válasz
SpydeR3412 #4771 üzenetére
Azt motortartóval együtt szokták cserélni...
Ja bocs, x5c-re gondoltam
-
SpydeR3412
aktív tag
A propeller tengelyéről a fogaskereket csak simán le kell húzni? Mert nem nagyon akar mozdulni és nem akarom eltörni.
-
mm89
őstag
válasz
SpydeR3412 #4768 üzenetére
És írja is a távirányítón: Lo = lassú, Hi=gyors
-
törölt tag
válasz
Teréz Atya #4762 üzenetére
Köszönöm a választ mindegyikőtöknek!
Enchi R 250-el már szemezgettem régebb óta, csak most ez a leárazás meghülyített és bedőltem
Majd tavaszra szeretnék újítani valamit, most télre már nem nagyon érdemes gondolom. Addig hátha elkapok valami akciót.
Ehhez az R250-hez milyen vevő-t és távot érdemes nézni ?Más:olvasgatnivaló
-
drnet
aktív tag
válasz
Teréz Atya #4730 üzenetére
Nálam az 5 éves lányom már kezdi lebegtetni.
-
Binya70
tag
Még valami!
Használ valaki virtuális szemüveget? Vagy tudtok olyat akinek van?
Láttam most olcsón, jól jönnének a tapasztalatok, használhatóság, megéri-e megvenni egyáltalán!? -
Binya70
tag
válasz
Ok! De van olyan ami f550 vázzal van, az már megfelelő lehet!
Jah és még marad zsé távra+ vevőre + akku, és nem utolsó a gps sem! -
dudicukrasz
tag
válasz
A szállításra gondoltam,meg áfára,biszbaszra.
Az rc fórumban keveset használtam,komplett gépek vannak töredékáron,legalábbis ebben az épített kategóriában.
Sokan rájönnek hogy túl gyors,nem érdekli őket,stb.
Mire megépíted,megveszel hozzá mindent,összetöröd párszor mert marha gyorsak,mindenféle védelem nélkül,márpedig tuti hogy töröd,addigra már csak olcsón tudod adni,sok ráfordítással,de hát erről szól ez az egész.
Szerintem kétféle drónbuzi van /sorry/ aki filmez és lassabban nyomul kompact gépekkel,meg a racer-esek,épített gépesek,persze lehet hogy rosszul látom. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Binya70 #4760 üzenetére
Najo, de ahogy elnezem Rhcspsz01 egy karbonvazas racer-t linkelt, ami ennek megfeleloen van kialakitva. Pl. elol hely az FPV kameranak.
@ dudicukrasz:
kell meg - Vevo, tav, akku, tolto
opcionalisan - FPV kamera + ado + vevo; HD kamera@ Rhcspsz01 - ha racer-ben gondolkodsz szerintem az Eachine Racer 250 jobb ar/ertek aranyu. Ahhoz mar csak vevo es tav kell, mert van hozza akku + tolto es FPV kamera + ado.
-
Binya70
tag
válasz
#42007296 #4759 üzenetére
Nem akarok hülyeséget irni ,de valószínű hogy ennyi zséből sokkal jobbat tudok venni!
Ugyanitt körül lesz amit tervezek, de ettől komolyabb!
Ezt rendeltem:
http://www.aliexpress.com/item/F450-Quadcopter-Rack-Kit-Frame-APM2-6-and-6M-GPS-2212-1000KV-HP-30A-1045-prop/32402430079.html
Szerintem ez jobb választás! -
törölt tag
Van ITT egy ilyen leértékelés. Érdemes rajta elgondolkozni szerintetek ? Vagy jobb a quad ?
-
fraba
aktív tag
válasz
dudicukrasz #4750 üzenetére
igen, mindent 5x szoktam megrágni. általában szeretek jól tájékozódni, mire költöm a pénzemet még ha ezzel az agyatokra is megyek. Bocsi
teljesen kezdőként szeretnék reptetni nem egy leggagyibb koptert, amire egy kulcstartókamerát fel tudok applikálni. szóval nagyjából tudom, mit szeretnék, csak a bőség zavara van.
itthon hol lehet beszerezni ilyeneket? az itthoni és külföldi ár között valóban nincs nagy különbség, ezért is gondoltam, hogy itthon is szétnéznék boltban.
vámon ezeket meg szokták fogni, mik a tapasztalatok? -
válasz
dudicukrasz #4755 üzenetére
Ezt nem tudtam, én még nem olvastam át a topikot. Természetesen átfogom, és ha marad olyan amire nem kaptam választ. Síkotok.
Jöhet privátba is, köszönöm!
-
dudicukrasz
tag
válasz
Silent77 #4752 üzenetére
Nem személyes a dolog,de ő már elég régóta variál,megmondtuk hogy nem olcsóbb darabokban koptert venni,most megint előhozza.
Én amikor beléptem,előtte végigolvastam a fórumot a kezdetektől,aki megteszi tudja hogy kb 4féle madár amit érdemes megvenni,azokról van tapasztalat,legalábbis ami az olcsó drónokat illeti.
Ha mindíg ugyanoda lyukad ki valaki a tanácsok ellenére,mit tudunk segíteni?
Linkelni nem linkelhetek,privátban tudom megadni hol annyi. -
válasz
dudicukrasz #4750 üzenetére
Hol 17900ft?
Amúgy én is ilyen vagyok, hatszor megrágom mit vegyek, hogy a pénzemért a lehető legjobbat vegyem.
Párom szerint ez előny.
Most is megy a dillema, U807, syma x5c-1...de ezzel később foglalkozok, és zaklatom a fórumot.Esetleg én is kaphatok választ? Megtenné valaki, hogy megnézni. Lehet én vagyok béna.
H8 3D mini keretet sehol nem találok. -
dudicukrasz
tag
El kell döntened mit akarsz,egy x5 kinntről 15,itthon 17900ft garival és nem kell várnod heteket.
Már írtuk hogy nem jársz jobban ha alkatrészenként veszed.
Tartalék alkatrészt mindegyikhez kell venni mert pár órát mennek a motorok és kakukk.
Általában senki nem variál ennyit,megveszi amit kinéz és annyi,szerintem te nem tudod mit akarsz,így tanácsot is nehéz adni,amit tudunk azt meg már elmondtuk szerintem. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Teréz Atya #4747 üzenetére
Köszi a tippet. Megnézem ha hazaértem a melóból, az úgy mégiscsak olcsóbb.
De a motorokat most már azért is megrendelem, ennyiért ajándék. -
Teréz Atya
senior tag
LISHITOYS L6052 egy elegge sportos kvadkopterkent kezdte, ezert lett kozkedvelt. Miutan belassitottak mar nem szerettek.
Bakker, ezen az oldalon annyiba kerul az U807 kameraval, mint amennyiert kamera nelkul vettem a Gearbest-en.
Meh, mar mind1. Nem ismerem az oldalt, igy se rosszat, se jot nem tudok nyilatkozni.@ SpydeR3412 - azert meglesnem, nincs-e baj a fogaskerekekkel. Kitorott / elkopott fog, kituremkedo muanyag, esetleg szennyezodes.
-
SpydeR3412
aktív tag
Sikerült rájönnöm, mi okozza az x5sw jelvesztését.
Az egyik motor néha megakad és letilt az elektronika.
Csak kívülről néztem még, a fogaskerék védőn át, de ott nem láttam hibát, úgyhogy gondolom a motor lesz rossz.
De legalább most 7$-ért adnak négy motort. Délután megrendelem őket és remélem végre rendesen fog működni. -
fraba
aktív tag
válasz
Teréz Atya #4624 üzenetére
Utánanéztem a Lishitoysnak, 22 $ a dealsmachineon. Ebben mi a buktató? Illetve az u807 37$. A 200MP-s kamerán kívül van még valami ami nem igaz? Az a baj ezekkel, a vámon ha megfogják őket, rögtön nem olyan jó biznisz
Ezekhez meg gondolom a gép rendelésével együtt erősen ajánlott egy csomó spare partot venni (motor, propeller stb)
az x5cmeg igazából drágább, mint a lishitoys és kb annyiba lenne a BNF-es verzió távval meg akksival mint a u807 (amihez jár a 200MP-es kamera is!) pro, hogy x5c-t daraboként is meg tudom rendelni, és úgy biztos, hogy nem akad fenn a vámon.
Még mindig bőség zavara van..
cx10-20, h8 mini,Eachine 3D X4 és társai
-
Én vagyok béna, vagy tényleg nincs sehol h8 3D minihez keret?
Most nézem, hogy más mint a sima h8. -
válasz
Teréz Atya #4738 üzenetére
Legalább is nem annnyira mint a hubsan. Én ezt tapasztaltam.
A cx10-en már első nap három lapátot kellett cserélni.
H8 3D-nek is gyorsan eltört a védőkerete.
A hubsanon még nem cseréltem lapátot, pedig elvannak már hajolva.
Persze lehet csak nálam estek szerencsétlenül. Ettől függetlenül imádom a cx10-et.
Én ugyanezt tapasztaltam a cx10-el.
Papírvékony, ráesett az ágyra, és eltört. A hubsané jóval vastagabb.Azért is írtam, hogy ez csak 2 hét tapasztalata, de nem bántam meg a hubsan vételét.
-
Teréz Atya
senior tag
Ha az FQ777-124 ami van a jobbik fajta lenne, a tavja akkor is halal. Meg az alap CX-10-nek is hosszabbak pockei.
@ Silent77 cx10, h8 mini nem birna az eseseket? Hat az elobbit haverom ejtette kb 12 meterrol betonra es meg megvan. A h8 minik kozul mult heten sikerult eloszor kart okoznom boritisaban, amikor letort a propeller vedo. De ez full sebesseggel, magasrol, betonba. JelvesztesAmiota kihuztam a tav antennajat kivulre, a jel kb 50-60 meterig megvan.
Ok, az eredeti Hubsan X4 az tenyleg jo. Egy baja van - a papirvekony propeller. Az ember ratusszent es mar furcsan all. Egy viccesebb esesnel sikerult 4-bol 3-at lezuznom -
Saccco
nagyúr
Legyen 3.900ft. 5db akkuval 6.900ft.
-
trafóóó
tag
válasz
Teréz Atya #4712 üzenetére
Köszönöm szépen neked, meg a többieknek is az értékes hozzászólásokat.
Azt hiszem kezdek majd egy H8 mini vel már csak azért is mert meglátta a gyerek mit nézek és tuti hogy lefogja
nyúlni, és később majd veszünk 1 picit komolyabbat ha nem is DJI Ispire -t. -
zseko
veterán
válasz
Silent77 #4707 üzenetére
Ezaz, tele az egész manual hibával. Nem csak ezt, töltésjelzést is fordítva írják, de az első ábrán a rotorok betűjelölése sem jó. És még mindig van ezeken felül is elírás
Ehhez nem jó amit küldtél manualt mert nem úgy működik, viszont a később linkelt MJX X600 egyik videóján pont úgy kell kalibrálni az enyémet is, így elszórakoztam egy kicsit a papírlapos kalibrálással, működik -
air
nagyúr
válasz
Teréz Atya #4726 üzenetére
" Probalj meg megterni 180 fokban a kopterrral"
Ezt nem igazán értem.
Se szellő, se fuvallat semmi nem volt ott, ahol próbáltam, mert a szobában voltam. De holnap próbálok végre videót csinálni róluk. -
Teréz Atya
senior tag
Hmm, hat, olvastam olyat, hogy valaki ugy kalibralta, hogy tett a kopter ala papirlapot oda, amerre huzott.
Esteleg nem lehet egy kis szello ott, ahol probalod? Mar a legkondi is kepes oldalra lokni, vagyha foznek a konyhaban, ami turbulenciat okozhat. Vagyha megfujod. A 6 axis gyro csak vizszintesen tudja tartani a gepet, az oldaliranyu elmozdulasokat nem tudja korrigalni. Ha belejossz, nemhogy a szello, de a valtozo iranyu szel sem fog gondot okozni ugy max 15-20 km/h-ig.
Probalj meg megterni 180 fokban a kopterrral, ha a terem ugyanazon sarkaba fog huzni, akkor nem a kopter a hibas.
Vegso esetben probald ki a masik tavot, hatha azzal van a bibi.Ugy porog ez a topik, hogy van amit eszre sem veszek.
-
air
nagyúr
-
mm89
őstag
válasz
Teréz Atya #4722 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy nagyobb volt e az ellenállás
Kollégám vette, egyszer repültek vele, aztán jött, hogy segítsek már neki megtanulni
Repültem vele kb 5 percet, ebből vontam le azt a következtetést, hogy a Syma jobb. Ez az én személyes véleményem, nem tudom neked volt -e X5-öd, ha igen akkor majd cáfolod vagy megerősíted. -
Teréz Atya
senior tag
Ez igy nagyon nem jo. Egy 2S (7.4 V), 6 motoros kopternak nem a Syma X5C-vel kene versenyeznie, hanem a sokkal gyorsabbakat alazni.
A felhasznalok eleve nagyobb kamerakrol beszelnek. Pl. Az Ominus a Mobius alatt szenved, ennek meg rohogve kene cipelni.
Am hajlamos az attetel surlodasra. Paran pillanatragasztoval rogzitik a motort, meg tengelyen valami bigyot.
Nem volt nagyobb az egyik motor ellenallasa?Meg valami. Gearbestrol MJX X600 cuccok:
3 szett motor 3 X 5.34 = 16.02 USD
1 uj akku 7.97 USD
6 propeller 2.76 USD
Osszesen 26.75 USD
Egy vadi uj kopter 31.99 USDHu, hat ize
-
mm89
őstag
válasz
Teréz Atya #4719 üzenetére
Kipróbáltam. Van rajta egy potméter, azzal is lehet tekergetni hogy mennyi kakaót kapjon, meg van rajta egy gomb ami kezdő-haladó-extrém (nem tudom minek nevezi magát
) módok között vált. kezdőben kb olyan mint a syma, haladóban egy picivel tud többet, de a syma haladója jobb, extrémben meg használhatatlan mert ha erősen haladnék előre egyszerűen átbukik és nyom egy szaltót...
De úgy összességében nekem a syma stabilabb volt. Ezt nem tudtam betrimmelni, mindig mászott (nagyon halvány szellő volt, de a symát ennél picit erősebb szélben is könnyebb volt reptetni. Mivel nem az enyém, ezért hatótávot nem teszteltem, kb 60-70 méterig elmentem vele, aztán vissza. A fekete szín nagyon rossz, alig látni. Fpv-t sajnos nem tudtunk próbálni mert bár a kamerát elhozta a gazdája, le volt szerelve és kellett volna hozzá két kis csavar. Pedig az érdekelt volna.. Összepárosítottuk a telójával, nem késett sokat, talán még használható is. -
dudicukrasz
tag
válasz
trafóóó #4711 üzenetére
Érdemes pótaksikat,motorszettet is rendelni hozzá,nem tudni mennyire tartós nincs ilyenje senkinek itt,mire meg lesz hogy nyilatkozzon a hosszútávú starpabírásról, jön a következő fejlesztésű gagyi kategóriás drón és arról kérdez valaki.
Szóval rendeljl hozzá motor és aksipakkot,nem tudom az mibe kóstál.
Én is a Syma x5öt ajánlom,megbízható strapabíró,olcsó alkatrészekkel. -
mm89
őstag
-
Sanki
addikt
válasz
Teréz Atya #4715 üzenetére
Az mondjuk annyira nem tűnik soknak. Így már jobban meg kell gondolni egy drágább (syma x5-1, u808a, mjx x600) vásárlást.
(#4714) Saccco: igen, ha ebbe nincs semmi ütközés és zuhanás. -
Saccco
nagyúr
válasz
Teréz Atya #4715 üzenetére
Én ma fogom összeházasítani a két hibás H8-at. Remélem lesz egy jó, aztán rendelek motorokat.
-
Sanki
addikt
válasz
Teréz Atya #4712 üzenetére
"h8 mini motorok 9-10 ora" ez azt jelenti, hogy a teljes üzemideje egy motornak max 9-10 óra? Tehát ez után kb. cserélni kellene mind a négyet? (természetesen, ha nem sérül közben)
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
trafóóó #4711 üzenetére
En elso korben egy direct drive kopterrrel kezdenek.
Ezek altalaban kisebb meretuek es olcsobbak, nincs attetel, kevesebb hibaforrass.
Kisebbek, lassabbak, olcsobbak:
- H8 mini - ar/ertek bajnok, van integralt propeller vedo. Az utobbi idoben elszaporodtak a nem jol sikerult darabok. Lehet a banggod szulinapja miatt akkora volt a kereslet, h a hibas darabokat is kiszortak. Nekem 4 van, az utolso pont az oruletbol, de siman mennek. Eddig 4 motort csereltem, de napnta vannak hasznalva junius ota.
- Hubsan X4 - jo, de dragabb
- Cheerson CX-10 - jo, de kint macerasabb kezelni mert pici. Meg eszi a propellereket.
- Az FQ777-124-et nem ajanlanam, van belole egy elegge kreten verzio ami 5 meter utan veszti a jelet. Meg kis szelloben is leesik. Nekem ilyen vanNagyobbakkal is kezdhetsz, de:
Utkozesnel torhet a vaz, propeller, prop tengely, besulhet a csapagy vagy a bronzgyuru. A motorok kb felet, harmadat birjak. V959 motorok az Ominusban 3-5 ora; h8 mini motorok 9-10 ora.
Es cinezot is erdemes szerezni, a legtobb kopterben csak igy lehet motort cserelni.
Az emlitett kopter (MJX X600) motorjai eleg magas feszultsegen jarnak, es bronzgyurus, igy a motorcsere garantalt!
Szerencsere itt van csatlakozoja a motornak.
GearBest-en egy szett motor (1 CW + 1 CCW) majdnem annyi, mint banggood-on egy motorVagy kezdhedsz mindjart egy brushless DJI Phantom 3-al mint qnadam forumtars. Jo masina, csak az a baj, ha odacsapodd ket honapig huhogsz utana minta a fulesbagoly, annyiba kerul.
Vagy kezdhetsz DJI Ispire-el is (3000 dollar):
https://www.youtube.com/watch?v=83b_HmR1jLs
https://www.youtube.com/watch?v=JX8NQmBFrv4
https://www.youtube.com/watch?v=itwQKMGl22Y -
trafóóó
tag
Ez a MJX X600 most itt a bangoodon elég jó áron van ahogy mondjátok.
Ezt megvesz és használhatja is az ember ha jól gondolom,nem kell semmit venni hozzá pluszba???
(Az esetleges +aksi kivéve)
Így első gépnek ajánljátok? -
air
nagyúr
válasz
Teréz Atya #4696 üzenetére
Sajna nincs alászorulva semmi.
A dobozból kivéve azonnal gyengébb volt mindkét gépen 2 motor. Alapgázon a 4 motorból csak 2 pörög. Próbáltam járatni őket a földön 1-1,5 percig amikor már mind a 4 pörgött, de így sem lett jobb.
Letettem az asztalra, ott dugtam rá az akkut, bekapcsoltam a távot, rekalibráltam, majd letettem a földre és onnan próbáltam felszállni. A jobb karhoz nem is nyúltam, csak a "gázt" adtam neki. Kezdő vagyok, de úgy gondolom, hogy ilyenkor mindenféle kitérés, forgás, oldalazás és egyéb mozgás nélkül egyenesen felfelé kellene emelkednie. De sajnos nem ezt teszi. Össze-vissza kóvályog. Vagy rosszul gondolom? Ennyire nem stabilak ezek a kis masinák? Mindig menni fognak valamerre?
Olyan repülést, amit a BG bemutató videójában látok, most úgy érzem soha nem fogok tudni végrehajtani ezekkel.
Próbálok majd videót csinálni róla, de még nem tudom, hogy hogyan fogom tudni irányítani és videózni is egyszerre.(#4695) Saccco
H8 Minik. Egy fehér és egy fekete. -
trafóóó
tag
válasz
Teréz Atya #4702 üzenetére
Nem zárkózom el idővel drágábbat venni, ha jót akar az ember az nem az 5e kategória, de így elsőre amíg nem érzek rá a dologra nem 50e gépek kéne lezúzni.
Cheerson CX-10 ez azért nagyon kicsike.
NIHUI TOYS U807 az nem tűnik rossznak meg amiket kinéztem azok sem nagyon szarok
mert akkor mondtad volna hogy ezt vagy azt még véletlen se.
Akkor ez a 4-5 típus kb ugyanazt nyújtja ????És a későbbi alkatrész ellátás is ugyanúgy megoldott ??
Amit rendeltél MJX X600 az is pofás.
ÁÁÁHHH tényleg nem szabad ezeket nézegetni :-) -
válasz
wyattthoearp #4703 üzenetére
Köszi, akkor majd próbálkozom.
Ha elveszti a jelet, zuhanásba kezd?zseko: kézi kalibrálás miatt raktam be.
Nálam az mindig segített. -
vegyszer
addikt
válasz
Teréz Atya #4691 üzenetére
Én se apróztam el. Vettem is kettő MJX X600-at.
30$-ért ajándék (eredetileg JJRC H20 volta a terv az úton lévő JJRC 1000A mellé, ami ugye 19$) ez így jobb. A Syma X5C után vágytam egy zárt fogaskerék házas vázra. Az a Syma egyik általam felrótt hibája. -
Pikachu24
aktív tag
Ezt ismeritek: drone.parts?
Bár tuti nem.
Aszem van pár olcsó dolog is[link]
-
zseko
veterán
válasz
SpydeR3412 #4688 üzenetére
Köszi, csak nálam ez nem csinál semmit, és épp nem is ezt írja, mint írtam is: ...Push the Throttle Stick to lower right corner...
És ha idehúzom akkor elkezdenek villogni az alján lévő kék és piros ledek, de sehol nincs fehér mint írja. És nem tudom mit kell csinálni utána, mert semmi változást nem tapasztaltam... Csak ebben a sarokban villog, a másikban nem.(#4689) Silent77 köszi, érdekes volt elolvasni. Bár nem igazán tudott segíteni
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
trafóóó #4698 üzenetére
csakhogy osszezavarjalak:
NIHUI TOYS U807
Cheerson CX-10Hameg van eleg zse akkor egyertelmuen, amikrol kinai barataink koppintanak:
Latrax Alias
Dromida Ominus / Nine Eagles Galaxy visitor 6
blade nano qxEzeknel nagyon elborult alkatreszarak vannak.
BTW eltortem a Dromida-m vazat megint. Az alkatreszek arahoz ( torott vaz + motorvedo) hozzadobtam 5 eurot es rendeltem kinomban egy MJX X600-at.
-
trafóóó
tag
válasz
Teréz Atya #4699 üzenetére
Kamera : Ahogy olvasgattam a kamera ebben a szegmensben kb 0 ft sem ér.
Jól hangzik meg tetszene is, de ha nincs nem halunk bele ,majd ha rákapunk az ízére esetleg veszünk olyat amin már van értelme.
Sportos vagy Tötyörgésogalmam nincs.Gondolom olyan kéne ahol megtanulom az irányítást és kezdőként is jó szórakozást nyújt.
Kintre vagy Bentre:Ha kint tudnám használni annak örülnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HDD probléma (nem adatmentés)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- Battlefield 6
- Android szakmai topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest