- Gaming notebook topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Otthoni időjárás-állomás
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
benedekco #304 üzenetére
, madness PC, durva verzió
A LM2- ben a lényeg sztem hogy a CPU/FPU/videó értékeket jól jelzi. Jó a BIOS/PCI/ISA emuláció, látszik hogy pld a videósebesség a leggyorsabb VLB kártyáknak megfelelő. DOS alatt a CPU- t csak energiatakarékos 4GHz- en járatom, de extra támogatást ad.Quake1 : csak szoftveres támogatás, 7900- al max 1400x1050 felbontás, de GTX1060- al megy a FHD. Képmentés nem adja vissza, de a retrókockás valójában jobb, mint a 3D gyorsított.
Quake2 : Q2DOS modern port, a def változat csak Win alatt futott. 3DFx- et támogatja DOS alatt is. Most nincs benne Voodoo2, de Win98 alatt kipróbáltam, az is megy benne, SLI- ben is.
3DBench2 : alacsony pontszám, valójában több ezer lenne, de nem tudja kijelezni.
Nincs még kész : megy rá a Win3.11 is. Nemrég jött ki hozzá a FHD videó driver, valamint egy audió driver is, ami a DVI/HDMI kimenetre tolja a hangot.
De elsőre a 7800GTX- ek próbája jön majd.
-
válasz
benedekco #285 üzenetére
Ez így van, és amiről nem tud az nincs is - megtisztelő, elég sok ismeret, de erről sem tudhat 1 ember mindent.
Inkább a DOS/Win98 esetén szoktam flexelni, anno ezt gyakoroltam, aztán az utóbbi években kidolgoztam Zenre. Intel oldalon felpakolták már Alder/Raptorra is, de Zenre csak nekem sikerült.
P4- re is elég jól sikerült finomítani, átvettem a világ-első helyet HWBot- on V2SLi- vel, 3DM99/2000- ben...ha véletlenül valaki lenyomná, van már tartalékba magasabb eredmény is
Meg esetleg a modernizált XP- t vezettem be full eszközkezelővel, amit idővel átvett a nyugat is. Lepusztultan, csak 3DM01 benchre előtte is használták, de teljes funkcionalitásra nálam volt először, pld a system session is teljes :
Az other devices a GTX1650, ahhoz persze nincs XP driver.
-
válasz
benedekco #277 üzenetére
Nekem (sajnos) teljesen kiesett szakmai oldalról az LGA775 előtti időszak. Volt akkor is számítógép a családban, de csak használtam, semmit nem tudtam a működéséről.
Szerintem hirtelen nem tudnék összerakni egy Windows 98 korabeli gépet, mert sok ismeretlen dolog van, még a PATA háttértáraknál a master/slave dolgot sem értem teljesen, hogy hová és miért kell rakni a jumpert. A SATA megjelenése szerintem már egy nagy dolog volt és a Windows XP is korszakalkotó rendszer lett.
-
-
válasz
benedekco #260 üzenetére
PCEm : nemrég dobták be a retró topikba, előtte nem hallottam róla. DOSBOX- hoz mindíg is láma voltam, de ez egyből ment, ajánlani tudom. Az emulátor és a hardver-ROMok külön helyen vannak, viszont mindegyik ingyenes, egybe pakolhatták volna, de valami jogi hézag nem engedte. Erre érdemes figyelni, a legelején evvel akadtam meg kicsit.
Sound Blaster AWE32 kompatibilis a cucc! Ez midi-re is vonatkozik, vagy csak wav-ra? : igen, ha a hangkártyák közül az Awe32- őt választod. Midire is vonatkozik, ugyanúgy szól pld a Tyrian is mint natív Awe32- es gépen. DOS alatti setup is a megszokott, mintha natív gépen használnád, van amelyik címnek elég a Set Blaster sor is, van amelyiknek kell a driver. Win3.11 alá persze fel kell installálni a teljes csomagot.
-
MasterMark
titán
válasz
benedekco #236 üzenetére
Én is olvasgattam utána, ezért a megabuild van fent most is.
Közben sikerült megcsinálni ez alapján.
Még lenne egy kérdésem: van ez a Context nevű program, abból próbáltam nyomtatni, de valamiért három oldalt nyomtat ki, az elsőn a rendes szöveg van amit nyomtatni akarok, a második lap üres, a harmadikon pedig egy kis lefele mutató nyíl.
Az első lap legelejére pedig tesz egy bekezdésjelet.
Ezek vajon miért vannak? A Dosbox-ban kell valamit ezzel kezdeni, vagy maga a program csinál ilyet?Még egy kérdés: olyat lehet valahogy csinálni, hogyha kilépek egy programból, akkor magától exit-eljen a Dosbox?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Mobil flották
- Elektromos cigaretta 🔞
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- bambano: Bambanő háza tája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS Phoenix GTX 1650 OC 4GB GDDR5 Videokártya
- 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest