Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
Tudnátok-e ebben segíteni? Telepítettem pendrivera egy FreeDOS rendszert egy olyan lemezképből, ami előretelepítve tartalmazza az SBEMU-t és más fontos drivereket. Egyetlen bajom van vele, hogy mind a Rufus, mind a Balena Etcher valamiért így telepíti, hogy az egész 32 gigás pendriveról lecsíp 34 megát a rendszernek, a többit meg úgy hagyja.
Ezzel annyi a bajom, hogy van ott egy valag hely még, amit nem tudom, hogy hogyan tudnék használhatóvá tenni, hogy a friss Linux rendszerem és a FreeDOS között adatot tudjak mozgatni. Készítsek egy új FAT32 partíciót és valahogy próbáljam FreeDOS alatt felcsatolni? Vagy ez hogyan működik?
-
Köszi mindkettőtöknek!
-
-
válasz
benedekco
üzenetére
Nekem (sajnos) teljesen kiesett szakmai oldalról az LGA775 előtti időszak. Volt akkor is számítógép a családban, de csak használtam, semmit nem tudtam a működéséről.
Szerintem hirtelen nem tudnék összerakni egy Windows 98 korabeli gépet, mert sok ismeretlen dolog van, még a PATA háttértáraknál a master/slave dolgot sem értem teljesen, hogy hová és miért kell rakni a jumpert. A SATA megjelenése szerintem már egy nagy dolog volt és a Windows XP is korszakalkotó rendszer lett.
-
Közben megosztom ezt a hírt:
Ingyenes lett a WordStar 7, a DOS legnépszerűbb szövegszerkesztője
Hátha valaki még használja a mai napig.
-
Egy kérdés. DOS alá két verziót is látok NDN-ből.
NDN: DOS/DPMI64 (D64) és NDN: DOS/DPMI32 (D32)
Gondolom a processzor architektúrájának megfelelőt töltsem le? -
DOS Navigatort használtatok már? Kezdenek visszajönni a 25-30 évvel ezelőtti emlékek, hogy anno Norton Commandert használtunk bármilyen navigálásra DOS rendszeren. Most a DOS-os parancsokkal lépegettem a könyvtárstruktúrában, de egy ilyen dupla ablakos navigátorral könnyebb lenne az életem.
FreeDOS-ra szerintem nem elérhető sem a Norton, sem a Linuxon használt Midnight Commander, szóval valami hasonlót keresnék.
Szerk.: közben megtaláltam. Valószínűleg ez a hivatalos oldala a szoftvernek, mert a DOS Navigator Wikipédia oldala is erre a linkre mutat: [link]
Ezt kell letölteni: Dos Navigator 1.51 binaries (786K)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hyundai, Kia topik
- Bittorrent topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kedvenc zeném a játékból: