Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
Tudnátok-e ebben segíteni? Telepítettem pendrivera egy FreeDOS rendszert egy olyan lemezképből, ami előretelepítve tartalmazza az SBEMU-t és más fontos drivereket. Egyetlen bajom van vele, hogy mind a Rufus, mind a Balena Etcher valamiért így telepíti, hogy az egész 32 gigás pendriveról lecsíp 34 megát a rendszernek, a többit meg úgy hagyja.
Ezzel annyi a bajom, hogy van ott egy valag hely még, amit nem tudom, hogy hogyan tudnék használhatóvá tenni, hogy a friss Linux rendszerem és a FreeDOS között adatot tudjak mozgatni. Készítsek egy új FAT32 partíciót és valahogy próbáljam FreeDOS alatt felcsatolni? Vagy ez hogyan működik? -
Köszi mindkettőtöknek!
-
-
válasz
benedekco #277 üzenetére
Nekem (sajnos) teljesen kiesett szakmai oldalról az LGA775 előtti időszak. Volt akkor is számítógép a családban, de csak használtam, semmit nem tudtam a működéséről.
Szerintem hirtelen nem tudnék összerakni egy Windows 98 korabeli gépet, mert sok ismeretlen dolog van, még a PATA háttértáraknál a master/slave dolgot sem értem teljesen, hogy hová és miért kell rakni a jumpert. A SATA megjelenése szerintem már egy nagy dolog volt és a Windows XP is korszakalkotó rendszer lett.
-
-
Közben megosztom ezt a hírt:
Ingyenes lett a WordStar 7, a DOS legnépszerűbb szövegszerkesztője
Hátha valaki még használja a mai napig.
-
Egy kérdés. DOS alá két verziót is látok NDN-ből.
NDN: DOS/DPMI64 (D64) és NDN: DOS/DPMI32 (D32)
Gondolom a processzor architektúrájának megfelelőt töltsem le? -
DOS Navigatort használtatok már? Kezdenek visszajönni a 25-30 évvel ezelőtti emlékek, hogy anno Norton Commandert használtunk bármilyen navigálásra DOS rendszeren. Most a DOS-os parancsokkal lépegettem a könyvtárstruktúrában, de egy ilyen dupla ablakos navigátorral könnyebb lenne az életem.
FreeDOS-ra szerintem nem elérhető sem a Norton, sem a Linuxon használt Midnight Commander, szóval valami hasonlót keresnék.
Szerk.: közben megtaláltam. Valószínűleg ez a hivatalos oldala a szoftvernek, mert a DOS Navigator Wikipédia oldala is erre a linkre mutat: [link]
Ezt kell letölteni: Dos Navigator 1.51 binaries (786K) -
8 év után gondoltam megosztom ezt a videót. [link]
Pendriveról bootolható élő FreeDOS rendszer, magyarán hordozható gépről gépre. Eddig egy régi laptopon próbáltam ki, behozza a játékokat, hang is van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- BestBuy topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Egyéni arckép OFF
- További aktív témák...
- Logitech g920 F1 kormánnyal
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest