Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spy89
aktív tag
A NAS egy syno, mediacenter pedig telepítve.
A mai napi tesztek után meg kell mondjam, hogy a probléma tisztán szoftveres. A tv i-manuáljában (ami csak a tv-n olvasható) rátaláltam, hogy feliratot LAN/WLAN csatoláson keresztül nem visz át. Külföldi fórumon írnak az mkv-s problémáról, az egyiken találtam egy bejegyzést, miszerint ha a .mkv-t .avi-ra átírom - láss csodát - rögtön elindul de nem tudok benne nyelvet ill. feliratot váltani.
Az usb-n történő csatolás esetén zokszó nélkül viszi az mkv-t, tudok nyelvet és feliratot váltani/kapcsolni.
Összegezve ez kizárólag a TV szoftveres problémája. Azért ez gáz, hogy egy smart kategóriás tv, hálón keresztül nem képes ezt megoldaniP.S.:
Szívesen venném ha írnátok néhány mediaplayer tipust ami hálón keresztül is képes megoldani a feladatát és kifogástalanul működik! -
suste
veterán
ha van minidlna ddwrt alá, akkor próbáld ki szerintem, annyit mindenképpen megér
nálam a minidlna semmi terhelést nem okoz, ha nem nézekfilmet, és filmnézés közben sem pörgeti a procit 100%-on (igaz max 720P-t nézek)
most kipróbáltam egy 8GB-os, 720P-s filmmel: alapállapothoz képest a LOAD 0,5-tel emelkedett meg, és ebből minidlna által okozott prociterhelés 5-15%, a többi az IO terhelés növekedése
nálad tuti hogy a prociterhelés a 100%? és nem a rendszerterhelés mint linux alatt a LOAD?
mert a proci az max 20%-on megy nálam úgy, hogy a seed is megy közben
ha megállítom a filmet, akkor visszaáll a kiindulási (minidlna nélküli) LOAD állapototthoni felhasználásra nekem bőven megfelel a router mint NAS, és ha Te kikapcsolgatod a NAS-odat, akkor valszeg nálad is megfelelne 7/24-ben
-
suste
veterán
ez a HDD lekapcsolgatás téma sokszor előjön, de én egyáltalán nem vagyok a híve
úgyis a transmission is oda/onnan dolgozik, így úgysincsen ideje leállni (pont ezért torrentezek a routeren, hogy 7/24-ben mehessen....)
ésa HDD-nek sem tesz jót az állandó ki/be kapcsolgatás (persze ez azért nagyban függ a kihasználtságtól is) -
suste
veterán
-
suste
veterán
a régi tplink1043-asomban is 32MBRAM és 400Mhz CPU volt, és a DLNA-t simán vitte
a torrenttel voltak gondjai
a NAS-odnál nem az erő hiányzik az tuti, hanem valamiért nem szereti a lejátszó
egyébként milyen DLNA szerver van a NAS-ban?
gyári tplink fw-kben pl ushare van, és azt pl nagyon nem szeretik a Samu TV-k
openwrt+minidlna-val viszont szépen együttműködik minden kliens..... -
suste
veterán
akkor elsőnek a ddwrt+samba mount+dlna -val próbálkozz szerintem, mert így kevesebb erőforrást igényel, mintha a HDD-t is a routerre kötnéd
de ha nem jön össze, akkor a WRT610N v2 USB-jére kötve is mennie kell a DLNA-nak, mert elég erős ez a router, és ráadásul semmi másra nem használnád csak NAS-nak (esetleg plusz AP is lehet, havan rá igényed)
DDWRT-ben viszont nem tudok segíteni, mert az openwrt-t ismerem inkább, bár gondolom SSH-n hasonlóan kell konfigolni (viszont nem tudom honnan kell leszedni a megfelelő csomagokat: SAMBA kliens + DLNA) -
suste
veterán
ha jó router+fw-d van, akkor az lenne a legjobb megoldás, hogy a routeren felcsatolni a NAS SAMBA-ját, és a router DLNA-jával (pl miniDLNA) pedig megosztani a felcsatolt SAMBA tartalmát
így bele sem kevernéd a laptopot, ami mindjárt szimpatikusabbez megoldható kis utánaolvasással bármelyik openwrt fw-t futtató routerrel
mivel az USB-s adatmozgatással nem terhelnéd, ezért szerintem elég lenne a 32MBram és a 400Mhz proci is, így akár a Tplink 710-es is szóbajöhet (ez a kompaktsága miatt lenne jó), vagy akár egy mégolcsóbb USB nélküli 740-es
persze az lenne az igazi, ha tudnál tesztelni egyet vásárlás elött, mert gondolom 2-3000Ft-ot még rászánnál a dologra...... -
suste
veterán
Megoldásnak azt látnám, ha valahogy a Sambás megosztását fel tudnám csatolni a laptopon egy DLNA megosztásba.
ez megoldható simán
laptopon felcsatolod a SAMBA megosztást, mint hálózati meghajtót (ha még nem tetted volna meg)
aztán a laptopon a DLNA szerver programban megadod a hálózati meghajtón lévő mappákat, amiket DLNA-n akarsz megosztani
az Oplay-en meg a laptopos DLNA-ra keresel rá.....de engem biztosan kiidegelne, hogy van egy NAS-om, aztán mégis kell mennie a laptopnak a filmnézéshez....
ha volt WDTV-d, akkor miért cserélted le, főleg hogy azzal ment rendesen?
családban nálunk is van a PLAY változat, és hibátlanul működik a DLNA része (olcsó Tp-link 842-es router USB-jéről kapja az adatot, nem NAS-ról!) -
suste
veterán
én nem vagyok rákattanva a fullHD-ra, így csak tippelek, hogy vannak 40-50GB-os cuccok is
ha ezekkel próbálkozol, akkor az O'play 100Mbites vezetékes kapcsolata már lehet, hogy necces kicsit
(ha jól láttam, akkor 10/100 van írva a lancsatija felett)az mondjuk érdekes,hogy megfogja a NAS-t, de lehet,hogy pont azért akad meg, mert nem tud átmenni a lejátszó miatt az adat
ha a laptopról küldöd ugyan azt a filmet a lejátszóra, akkor azzal nincsen gond, és úgy nem akad?
-
RudY
addikt
Megoldják természetesen, de ahogy suste is írta, ez bizony processzor pörgető művelet. Legjobb, ha a lejátszó képességeihez választasz olyan minőségű anyagot, amit érintetlenül kap és ő oldja meg. Sajnos a legmodernebb tv-k beépített médialejátszója sem tökéletes, de ettől függetlenül azért ki lehet hozni belőlük a maximumot. Szerintem próbálj ki nyugodtan több ilyen média szervert, tesztelgetve a különböző beállításokat, de lehetőleg azonos alapanyaggal, mint pl. ez a csomag.
-
suste
veterán
ez a valós időben való tkódolás szerintem nagyon kerülendő
ilyenkor ugye a szerver oldal átkodolja röptében az anyagot, ami azt jelenti, hogy tök felesleges leszedni a nagy, jóminőségű videót, ha úgyis lekonvertáltatod
ráadásul jól leterheled vele a szerver gépet, amivel jelentősen terheled a villanyórádat
akkor inkább töltsd le olyan, gyengébb verzióban a filmet, amit lejátszik a mediaplayered
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest