Új hozzászólás Aktív témák
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Samsung smart tv + Serviio a felállás. Müködik szépen, a jobb klikk átvitel eszközre opció is.
Azonban olyan problémám van, hogy a tv-n nem tudok beletekerni a filmekbe. Az idősáv 5-7 másodpercet jelez a film hosszára és ennyi. A másik ,hogy miért van az hogy az 1080p-t nem 1080p-be küldi ki a tvre? (Tv-n megnézve a kép méretet, közel sem annyi.)
Régi konfiggal csak az eslő jelenség fordult elő, de csak nagyon ritkán. Most az eddig próbált filmekkel, mind ez a helyzet. -
r0b3r
senior tag
válasz
Alajos85 #1811 üzenetére
Sziasztok!
Ha beleszólhatok, én is beszállnék egy szavazattal az Asus márka mellé.
Mióta egy villámcsapás (szerencsére) elvitte az előző TPlink routerem és egy Asus RT-N18U-t vettem helyette, azóta teljesen megszűntek a korábbi stabilitási, kompatibilitási gondjaim és eltűntek a rejtélyes anomáliák.
Egyszerű média szerverként használom, a gyári szoftvereivel, már 2015 óta. Egy olcsó, használt 1,5Tb-os, SATA-s belső vinyó van rákötve, USB 3-as HDD racken keresztül, ami megy éjjel-nappal 7/24-ben és helyi hálózaton elérhető bármelyik PC-ről, laptopról, tv-ről, telefonról. Az előző 500Gb-os, szintén használt vinyó idén nyárig bírta a folyamatos üzemet.
DLNA-n keresztül vezetékesen és wifin keresztül egy Samsung tv, egy Androidos Amiko box-al okosított szintén Samsung tv és wifin keresztül egy kínai DLNA-s zenelejátszó van rákötve. Igazából nem fagy le, nem dobja el a netet (vagy max az éjszaka közepén mikor nem veszem észre) és újraindítani is csak a firmware frissítések alkalmával szoktam.
Szóval ha a márka többi routere is legalább ilyen megbízható és felhasználóbarát, akkor bátran ajánlom.Mobilon egyébként az AllConnect alkalmazást használjuk a rendszerhez. Engem is volt aki hülyének nézett az ismerősi körből, hogy mit szórakozok a DLNA-val mikor csak egy pendrive-ot kell bedugni a tv-be. Oké... inkább nem álltam le vitázni.
-
galaxys80
veterán
válasz
energomatt #1816 üzenetére
Miért is várnál tőlem megoldást? Azok után főleg, hogy te magad sem tudsz. Ellenében olyat ajánlasz ami biztosan nem alternatíva a dlna-ra.
Nem kell ahhoz kiengedned a külső hálóra,hogy egy zsaroló vírus bejusson hozzád. (tapasztalatból mondom sajnos. Még csak port sem volt nyitva)
Az FTP egy elavult titkosítatlan protokoll.
Ha màr mindenáron ilyenben gondolkozik valaki akkor SFTP. -
energomatt
őstag
válasz
galaxys80 #1815 üzenetére
Ez nem megoldás, hanem alternatíva. A megoldást továbbra is tőled várom !? Arra nem válaszoltál, hogy hol vannak itt a megoldások? Elhangzik egy-két tipp. de ezek legtöbbször nem oldják meg a problémát, a visszajelzések ezt mutatják. Egyébként, az FTP jelen esetben semmilyen kockázatot nem jelent, belső hálózaton zajlik és miféle biztonságot igényel az, hogy egyik helyről egy másikra másolsz egy filmet? Ha adatvesztésre gondolsz, akkor ilyen még nem fordult velem elő.
-
galaxys80
veterán
válasz
energomatt #1814 üzenetére
Nem egyszer a te javaslatod az volt, hogy felejtse el a DLNA-t és HDD-t hurcolgasson valaki.
Ez minden csak nem megoldás arra, ha valakinek gondja támad a DLNA-val.
Szóval pont annyira segítség a te javaslatod, mint az én hozzászólásom.
Ha valami, akkor az FTP lenne az utolsó amit erre a célra használnék. Kevés ennél nagyobb biztonsági kockázat létezik. -
energomatt
őstag
válasz
galaxys80 #1813 üzenetére
Kicsit figyelmesebben olvass. Én nem hurcolászok HDD-ket, azokat ftp-n elérem és mozgatás nélkül tudok rájuk, vagy róluk másolni. Azt kellene észrevenned, hogy az itt felmerülő panaszokat általában a fórum látógatói a legritkább esetben tudják orvosolni. Mindenki választhat, akinél nem működik a DLNA átvitel, hogy kire hallgat. Oldd meg a problémákat és akkor mindenki rád fog hallgatni! Az ugyanis senkit sem fog vigasztalni, hogy nálad, vagy másnál jól működik valami, ha nála meg nem.
-
galaxys80
veterán
válasz
energomatt #1807 üzenetére
Komolyan nem értelek, hogy mi motivál ebben a topicban. Gyakorlatilag mindenkinek azt ajánlgatod, hogy felejtse el a DLNA-t és őskori módszerekkel hurcolássza a HDD-ket.
Erős a sejtésem, hogy aki ebbe a topikba téved annak ez nem opció.
Mondom ezt úgy, hogy én is csak egyetlen szobában, egyetlen TV-n használom a DLNA-t.(Ami egyébként évek óta tökéletesen üzemel) Mindenhol máshol SMB.
De ez a HDD hurcolgatás már évekkel ezelőtt sem volt opció nagyon sok embernél. -
Alajos85
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
Router csere megoldhatja ezt?
[Van most egy ilyen egész jó áron]
Vagy van valami jó erős wifivel rendelkező amit bátran lehetne ilyesmire használni? -
Alajos85
csendes tag
Köszönöm!
Lehúztam a winyót, hogy ne zavarjonbe és bedugtam a 16gb-os pendrivet, amin csak ezek szerepeltek amiket felsoroltál.
Úgy csináltam, ahogy leírtad.
Újra is indítottam a routert és nyomtam párszor rescan-t is.
Vártam is sokat, de semmi.Tudok még egyebet tenni? Van esetleg még ötlet?
-
RudY
addikt
válasz
Alajos85 #1806 üzenetére
A látni kívánt mappákat érdemes pontosan úgy elnevezni, ahogy a router menüjében látni (Photo, Video, Music), mert elképzelhető, hogy nem fogja kiszórni a teljes tartalmat (ahogy egy NAS sem alapbeállításban) csak konkrétan ennek a háromnak a tartalmát.
A rescan és az indexelés - a fájlok mennyiségétől függően - akár órákig is eltarthat, a folyamatból pedig semmit nem látni, ha kész, egyszercsak megjelennek, nem egy izomagy ez a router.
Érdemes lenne egy pendrive-ot rádugni, ami nagyon kevés anyag van, mondjuk 1 videó, 1 zene, és 5-10 kép az előbb említett módon mappába rakva. Ha így esetleg megy, akkor percek alatt kiderül és nem kell órákat várni az indexelésre. -
RudY
addikt
válasz
Alajos85 #1803 üzenetére
Volt ilyen router-em pár éve, utána jött az elhatározás, hogy inkább legyen egy NAS, mert meguntam a szenvedést.
Nem biztos, hogy jól és pontosan emlékszem, de alapból, ha csatlakoztatva egy USB-s tároló, önmagában még nem nyitja meg teljesen. Az USB media sharing menüben engedélyezni kell a DLNA funkciót, plusz azt is hogy milyen médiafájlok legyenek megosztva (fotó, videó, zene). Utána mindenképp ajánlott a Rescan (indexel), ami sok anyag esetén tovább is eltarthat.
Nekem leginkább azért nem tetszett, mert az újonnan másolt fájlokat nem tette közzé automatikusan, mindig kellet a Rescan, ami egy idő után elég idegesítő tud lenni. Lehet, hogy azóta adtak már ki új firmware-t és ez is javult. -
farkas-j
őstag
válasz
Alajos85 #1803 üzenetére
A Samsung TV-det nem ismerem, de mint általában a többi TV készülék (kivéve az Androidosokat és még pár más típust) vélhetően a sima fájlmegosztást nem tudja kezelni. Ezek a készülékek általában csak a DLNA megosztásokkal boldogulnak. Ha a routered tud ilyen funkciót akkor azt állítsd be rajta, a TV-den meg keresd ki a DLNA menüt és ott keresd a megosztott médiatartalmakat.
-
Alajos85
csendes tag
Sziasztok!
3 hete sikerül beszereznem egy Zyxel Armor z1- es routert de sajnos nem sikerül beállítani rendesen senkinek sem.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a tv-n lássam a routerre dugott winchester tartalmát.
Jelenleg látja plusz hardverként a tv-m, de amik a winchesteren vannak fájlok azokat nem.
Mit kell ilyenkor tennem?
Samsung UE55KS8000 tv-m van.
A routerből megy egy kábel a tv-be powerlink adapteren keresztül.
A segítségeteket előre is köszönöm!
Alap felhasználó vagyok. Nem igazán értek hozzá.
[Ide raktam fel pár képet is] -
Koma2525
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LGBD570 Blu-ray lejátszóm, wifin keresztül látják egymást PC-vel, de mikor a lejátszón a Home Link alkalmazásban rámegyek a számítógépre akkor kér egy ID címet és jelszót. Jelszót tudom de mit kell beírni az ID címhez??
Vagy van valakinek ötlete, hogy tudnám megosztani PC-n lévő filmeket a lejátszóval wifin keresztül??
Segítségeteket előre is köszönöm szépen!!!
Koma.
-
Gézengúz
addikt
válasz
energomatt #1797 üzenetére
Amúgy érdekes, én is Serviio-t használok és a Samsung tv-k gond nélkül kezelik.
A Bubble-val újabban nem akar kimenni a tartalom telóról tv-re (film) nem yt. hanem avi-mkv. -
farkas-j
őstag
válasz
energomatt #1797 üzenetére
Ha majd odajutok majd meglátom. Nekem kb. 5-6 éve megy DLNA rendszer otthon az említett összetevőkkel. Nekem anno egyedül a Serviio-val volt gondom, de ezt az atomstabil 1.4.1.2-es verzió megoldotta. Ha majd gondom lesz jövök kérdezni.
-
energomatt
őstag
válasz
farkas-j #1796 üzenetére
Nem értettelek félre. Elég régóta figyelem a topikot és vannak saját tapasztalataim is, ezek egyirányba mutatnak. Általános probléma a DLNA-val (sok, de persze nem minden esetben), hogy adott felhasználóknál először jól működik, akár hosszabb ideig is, majd egyszercsak elkezd nem működni, anélkül, hogy bármit változtattál volna. Ezzel mit tudsz kezdeni?
-
farkas-j
őstag
válasz
energomatt #1795 üzenetére
Valamit félreértettél. Nem állítottam, hogy a világ összes eszközén hibátlanul működik, csak azt, hogy nálunk az összes eszközön amire ez van telepítve kifogástalanul működik. Amikre telepítve van a BobbleUPnP: 2db Samsung S4, egy H95+ (Amlogic S912) box, egy RK3188 Android stick, egy Amlogic S905 Android box, egy Xiaomi MI A1 telefon. Ezeken kívül van még más DLNA-t használó eszközünk: egy LG LA660 TV, és egy IAMM NTR82HD multimédiaplayer. A laptopomon és a PC-men a Serviio 1.4.1.2 fut. Azt hiszem elég heterogén a rendszer, erre írtam, hogy az összes eszközömön között kifogástalanul működik a BoobleUPnP-vel a DLNA kapcsolat. Bármelyik eszköz bármelyiket gond nélkül eléri.
Azt már össze sem számolom, hogy hány rokonnak és ismerősnek telepítettem fel a BobbleUPnP-t a telefonjára vagy Androidos boxára. Ezért voltam kíváncsi, hogy nála mi a gond mivel én még nem tapasztaltam sehol problémát. -
farkas-j
őstag
-
Gézengúz
addikt
Android telóra egyszerű DLNA klienst tudtok ajánlani?
-
energomatt
őstag
-
konczp
csendes tag
Sziasztok !
A következő problémám van. Van egy Samsung 40C5000 TV amin a filmeket dlna -n keresztül játszottam le. A filmet egy külső HDD-n vannak összekötve egy Open WRT-es TPlink WR1043 2nd routerrel. A TV a routeren (lan-on összekötve) keresztül érik el a filmeket. Nem is volt eddig probléma , de most nem akarja felismerni a filmeket , ha be is tölti a mappákat , a file-ra kattintva azt irja , hogy nem ismert formátum. A múlthéten ezeket a file-kot még simán vitte. Én a TV DNLA hibájára gyanakszom. Járt-e valaki igy. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok.
A TV firmware frissítse már nagyon régen megvolt és a hivatalos oldalon nincs is újabb (2013-as).
A router -en firmware is a legfrissebb. Számítógépen keresztül elérhetőek a filmek, lejátszhatók.
Járt-e valaki igy. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok. -
v.tom
őstag
válasz
littleNorbi #1786 üzenetére
Szia, ha a kábel is alkalmas a normális 1gbps adatátvitelre (sok tényezőn múlik: távolság a két végpont között, a kábel árnyékolása, a ha router van közötte, akkor az is beleszólhat, stb), és mégis megáll a videó, akkor az több dolog miatt is lehet.
A gyanúm, hogy ha időnként bufferel a videó, de a hálózati kapcsolat sebessége kielégítő, akkor elég gyanús, hogy a gépedben nincs megfelelő írás/olvasási sebesség a lemezen, amit használsz. Egy UHD film bitrátája elérheti akár a 100mb/s értéket is, egy lassú, vagy régi notebook merevlemez nem biztos, hogy bírni fogja, főleg ha pl mást is csinálsz a gépen, és terheled a lemezt párhuzamosan.
Próbáld ki ugyanezt a filmet rátenni egy másik hordozóra, ami gyorsabb (SSD). Ha megszűnik a problémád, akkor ez volt a gond. Ha nem, akkor kezd kiszűrni sorba a többi akadályt: hálózati komponensek, serviio-ban az eszközhöz társított profil, stb.
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok. LG 43UH661V2 TV kábellel (1Gbs) van összekötve a számítógéppel. UHD filmeknél Seviio vagy LG Smart Share használatával is időnként elkezd megállni a film és tölti pár másodpercig, azután folytatódik. Van erre valami megoldás?
-
farkas-j
őstag
válasz
neil_mullen #1784 üzenetére
Esetleg próbálkozhatsz az EZCast-tal
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy windows 7-es laptop és asztali gép ugyanazon a wifis hálózaton. Azt meg lehet oldani hogy a laptop hangját átküldjem valahogy az asztali gépre? Két mediamonkeyval már próbálkoztam, de nagyon nagy volt a késés (igen főleg mp3-mat hallgatnék, de a jó lenne ha a böngésző hangját is streamelné). Előny ha az asztali gépen a szükséges program a windowsal együtt indul, vagy a laptopról is megoldható az inditása.
-
v.tom
őstag
válasz
energomatt #1778 üzenetére
Ez a HDD-s megoldás javaslat egyébként szerintem sem ide való teljesen. Nálam pl. nem igazán megoldható, hogy HDD-ket vagy pendrive-okat viszek ide-oda a lakásban, mert nem 1 db eszközről van szó, aminek látnia kell a tartalmat, akár párhuzamosan is. Persze rádughatom a router USB portjára, de a Windows vagy linux fejlett megosztás és jogosultságkezelése nélkül kb ugyanannyira macera a megosztás, mint a DLNA.
Másik érv: nálam van két tv a rendszerben: az egyik 4K, a másik nem, Androidos médiabox okosítja fel. A médiabox gyenge hardvere miatt a 4K tartalmakat natívan nem eszi meg, transzkódolás nélkül nem tudja lejátszani. A DLNA-val ez nem jelent problémát.
Harmadik érv: ha van otthon egy mikroszerverem, ami állandóan megy, adattárolásra van használva, futnak rajta az automatikus mentések, és a hálózat integráns részét képezi, akkor pont egy olyan dologra, mint a filmezés, miért válasszam a lehető legfapadosabb megoldást?
-
v.tom
őstag
Na, eddig nem volt időm foglalkozni a kérdéssel, de most rászántam egy kis időt a dologra, és megoldódott. Próbáltam időközben PlayOn szervert, meg még pár dolgot, de mindenhol ugyanaz volt a jelenség, még arra is gondoltam, hogy az oprendszer szólt közbe, de utolsó próbaként még feltettem a Serviio 2.0-t, és láss csodát, minden megy ahogyan kell.
Amit viszont csináltam közben: azokat a médiafájlokat, amikkel próbálkoztam, letöröltem és letöltöttem újra. Van egy olyan érzésem, hogy a valamelyik (akár régebbi) szerver, amiket még linuxon futtattam, valamit módosított a fájlokon. Ugyanaz a fájl újra letöltve teljesen jól megy...
A transzkódolás működik rendesen.
-
energomatt
őstag
A HDD csak egy lehetőség a sok mközül. Van más is. Pl. media lejátszó, (nálam e-helyett digitális műholdvevő) ami neten elérhető és az arra kötött HDD-t nem kell húzkodni, saját hálózaton átküldhető rá az anyag. Én alapból nem is jánlottam a DLNA helyett konkrétan semmit, csak a rákérdezés okán írtam egy lehetséges megoldást. A lényeg, hogy nem ez az egyetlen lehetőség, ha valaki elakad vele, van kiút, nem kell hozzá görcsösen ragaszkodni. Ha pedig jól működik, akkor lehet használni és reménykedni benne, hogy tartósan működni fog.
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1778 üzenetére
Amire nem gondoltál: egy olyan sorozatrészt ami holnap megy le a tv-ben, azt nem tudom előre feltenni a HDD-re .... szóval le-fel kell húzkodni. (Nálam pl a router intéz mindent, automatikusan tölt le cuccokat, és ugye egyből látható a tv-ken, vagyis csak bekapcsolom a tv-t és megnézem van-e valami új, és egyből megnézem. Ehhez képest az USB-s tv-re dugdosás.... na inkább hagyjuk is)
De beszélhetnénk a "lejátszás másik eszközön" funkcióról is, vagy akkor szerinted vigyem a HDD-t tv-ről tv-re, meg pc-re, meg tabletra, stbstbAutós topicba sem mész be, hogy ajánlgasd mondjuk a motort, mert az mennyivel jobb.
Ha motor kell, akkor a motoros topicba megy az ember.
Ide azért jönnek az emberek, mert a dlna-ról akarnak infót, ezt szeretnék használni.......Én sem tudok új/jobb megoldást a gondokra, de inkább a keresőt ajánlanám itt, mint ....
-
energomatt
őstag
Pedig érthető. Elég régóta figyelem a topikot, most azt hagyjuk is, hogy magam is sokat kisérleteztem DLNA átvitellel. Ennek alapján, az ilyen kérdésekere többnyire nincs használható megoldás. (Pl. eddig működött, de most miért nem működik?) A válasz többnyire az, ha egyáltalán van, hogy próbáld ki ezt, vagy azt, mert ezek nálam jól működnek. (Más környezetben, más készülékekkel persze.)
Attól, hogy nekem más a véleményem mint neked, azért talán elmondhatom, néha.
A kettő nem ugyanaz, de egy több terrabájtos HDD-t nem kell állandóan dugdosni, ha a tulajdonosa normális. Ezt meg had előlegezzem meg mindenki irányában. -
cocka
veterán
Talán a problémák jelentős része a profilok használatából fakad. Nem véletlenül van kb. minden DLNA szerverben szinte eszközönként külön profil.
Nekem a Mezzmo jött be, de én is félek attól, hogy mikor jön majd egy olyan frissítés, ami hazavágja a lejátszást az eddig jól működő szerverprogival. Igazából rengeteg DLNA szervert teszteltem ez előtt és kb. ennek a legjobb a testreszabhatósága, legalábbis ami a mappákat és a playlisteket illeti. Plusz ami szerintem erőforrásigény szempontjából nem elhanyagolható, hogy nem javás. Asszem C++-os.
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1774 üzenetére
Nem értem miért kell ajánlgatni itt dlna topikban a közvetlen usb s HDD használatot amikor teljesen eltér a kettő egymástól.
Valószínűleg pont azért használ dlna-t mert sokkal kényelmesebb és sokkal több mindent tud mint hogy USB -vel dugdossa rá TV re és állandóan lehúzkodja amikor éppen tenni akar rá valamit.
Használtam én is mind a két módszert, de kilenc éve dlna-zok, szóval tudom miről beszélek. Persze vannak kompromisszumok amiket meg kell kötni de ennyi..... -
RudY
addikt
Akkor elég egyértelműnek látszik, hogy a transzkódolás van valahol mégis beállítva és engedélyezve?
A Serviio-ban is érdemes kikeresni a konkrét (vagy hasonló) LG profilt és kikapcsolni a transzkódolást.
LG-re telepíthető a PLEX is, a szerverre is, érdemes tenni egy próbát. -
v.tom
őstag
válasz
energomatt #1772 üzenetére
Akkor mit javasolsz helyette? Nekem eddig minden igényemet kiszolgálta probléma nélkül. Ez az első eset, amikor problémát tapasztalok.
-
v.tom
őstag
Sziasztok,
Az alábbi problémával szembesültem, a segítségeteket szeretném kérni a megoldáshoz:
Adott egy otthoni mikroszerver (HP Proliant), amin Windows 7 Ultimate fut, és DLNA kliensként (is) szeretném használni.
Mellette adott egy LG 49UH6207 TV, WebOS 3.0-val, aminek a gyári media player kliensét használom lejátszónak.A korábbiakban sokáig használtam notebookot DLNA szervernek Serviio-val, minden probléma nélkül. Az összes általam próbált 4K tartalom akadály nélkül lejátszható volt a TV-n transzkódolás nélkül. Használtam továbbá egy darabig a routerem (ASUS RT-N66U) gyári, elég alap DLNA szerverét is, az is gond nélkül streamelte a videókat.
Azonban a mikorszerver beüzemelése óta egyetlen 4k tartalmat sem tudok lejátszani, mert lejátszási hibát dob a TV kliens. Próbáltam a Serviio összes beállításával játszani, sikertelenül.
Kiprobáltam Universal Media Serverrel, ahol pontosan ugyanez a jelenség, érdekes azonban hogy ha az UMS által generált #transcode mappából a TV kliensen kiválasztom a "No transcode" opciót, akkor ugyanezek a videók hibátlanul elindulnak, miközben a gyökérkönyvtárból magát a fájlt elindítva nem működik a lejátszás.
Van valami tippetek arra, hogy mi okozhatja a problémát?
Üdv.:
v.tom -
takacsz
újonc
Sziasztok!
Van egy Sony KDL32wd755 TV-m amelyhez müködő DLNA -t (wifi-s) keresek az LG-nél használt serviio -val a mappákat látja, de a mappákban levő filmek indításakor a "Nincs megjeleníthető elem" üzenetet ad.Tud valaki segíteni? Köszönöm!
-
mackosajt
addikt
Sziasztok!
Samsung tv. UE50RU7402.
Hogy tudom a NAS-om tartalmát előcsalni rajta?
LG tv is van, ott simán megvan a DLNA tartalom, ugyanezen a hálózaton.Hátha valaki itt tudja a megoldást. De lehet én vagyok együgyű
-
RudY
addikt
Gigabites router, röhögve ellátja ezt az egyszerű adatovábbítást, itt semmilyen más szerepe nincs. Olyannyira nincs, hogy akár router nélkül is működnie kell a médiamegosztásnak (pl. menedzselhető stwitch).
Ha a Wi-Fi pufferel már komolyabb anyagnál, az szinte természetes, viszont a kábeles bontásnál egyértelműen megvan a kellő tempó, ezért van bontás 20-30 percenként, mivel valamelyik eszköz már nem dolgozik és alvó állapotba kerül vagy lekapcsol. Ez lehet a HDD, a Wi-Fi, vagy a multimédiás beállításoknál a médiafájlok megosztása stb. -
Krissal
tag
Elvben lehetne igazad, azonban wifin mennek hibátlanul a divx-ek és a 720p-s filmek is hiba nélkül és néhány 1080 is, míg kábelen ők is 30 perc után lekapcsolnak, kábelen minden kikapcsol. MOst minden az energiagazdáklkodással kapcsolatos dolgot átnéztem és HDD-ket is 9999 percre állítottam... meglátjuk. KÖszönöm!
-
RudY
addikt
válasz
Krissal #1762 üzenetére
Pár éve használtam a Serviio-t, ha jól emlékszem ez a 20-30 perces bontás valamelyik energiatakarékossági beállítás módosítására megszűnik. Próbáld meg végignézni melyik eszköznél van engedélyezve 20-30 perces leállítás (pl. HDD) és teszteld végig, meglesz a hunyó!
-
Krissal
tag
Sziasztok,
Serviio servert használok, de kipróbáltam Universal Media servert is és mindkettőnél ugyanaz történik.
Egy DIR-636L routert használok és az LG TV-m látja is és működik a dlna wifin (évek óta), csak nagyobb HD filmeknél néha szakadadozik, vár, bufferel, majd indul, eléggé elrontja az élményt. Összekötöttem kábellel... nem mértem pontosan, de 20-30 percnél elveszti a dlna-t, nem is látja, újra kell indítanom, vagy a tv-t, vagy gépet... mindkét klienssel csinálja.
Valakinek ötlet, mi lehet?
Előre is köszönöm! -
doe2
tag
Az sajnos nem kivitelezhető.
SMB megosztást hogy tudom tv-vel megvalósítani?
-
doe2
tag
Sziasztok!
Azt szeretném elérni ,ha egy 40 gb-os 4k filmet szeretnék nézni a routerre csatlakoztatott hdd-ről a TV-n ,akkor ne laggoljon a film.
Egy 25gb-os film gond nélkül megy róla.Dlna megosztást használok.
A külső winyó usb 3-mas és az usb3-mas helyre dugtam a routerre. Közvetlenül a tv-re csatlakoztatva gond nélkül megy a film.Próbáltam már 2.4ghz-nés 5ghz-n is. Az 5ghz-n még jobban laggol.
Valakinek esetleg van valami ötlet hogy lehetne megoldani?
Köszi!
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #1755 üzenetére
izé, fordítva. csak a wifi-n lévő készülékeket látja.
-
atiska007
senior tag
válasz
Nemetpisti #200 üzenetére
Helló!
Megpróbálom itt is.
Adott egy Asus RT-N16 router, amin egy HDD csücsül, amire kölcsönzök avi filmeket.
Ennek a routernek a wifi-jére akaszkodik fel egy xiaomi mi box s, azon egy vlc.Namost a routeren a DLNA működött is régebben, de most valamiért nem akarja az igazságot. Bármilyen filmet kezdek el lejátszani, marhára akad.
A file-t átmásolva a mi box-ra szépen lejátsza, DE ha másolok, az is kb 500-700 Kb/s-el megy.Szóval valahol a wifi és DLNA tájékán keresem a hibát, de sajnos nem tudom mi lehet a probléma.
Ötletek esetleg, hogy merre induljak el?
köszi!
-
energomatt
őstag
válasz
hibavissza #1750 üzenetére
Azért, mivel az asztali gépekhez eleve monitort használnak, mivel nincs saját kijelzőjük. Ahhoz képest pedig egy képernyő tükrözés komolytalan és lassú működésű lenne.
-
RudY
addikt
válasz
hibavissza #1748 üzenetére
-
trebrona
nagyúr
válasz
hibavissza #1750 üzenetére
Asztali gépek nem nagyon szokták támogatni a képernyőtükrözést, valamint a DLNA-hez igazából semmi köze.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Monitor hiba topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest