Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
energomatt #1839 üzenetére
Plex szerver + plex alkalmazás a tévén egyelőre elég korrektül működik.
-
válasz
energomatt #1837 üzenetére
"otthoni rendszer" ezt nehéz értelmeznem, van egy win10 pc, egy hálózat meg egy tévé és ennyi. A wifin csücsül még pár mobil. Tehát igazából arról lenne szó, hogy a tévé mit szeret?
-
válasz
energomatt #1835 üzenetére
Köszönöm!
Érdemes kipróbálni a plexet? jobb mint a win10 gyári? Vagy tudsz jobbat ajánlani?
Tényleg nem akarok semmi extrát, user/videók mappába letöltök ezt-azt és a tévén legyen elérhető a hálózaton keresztül. Ha nme ömlesztve lenne hanem mappa nézetben már annak örülnék. -
galaxys80
veterán
válasz
energomatt #1816 üzenetére
Miért is várnál tőlem megoldást? Azok után főleg, hogy te magad sem tudsz. Ellenében olyat ajánlasz ami biztosan nem alternatíva a dlna-ra.
Nem kell ahhoz kiengedned a külső hálóra,hogy egy zsaroló vírus bejusson hozzád. (tapasztalatból mondom sajnos. Még csak port sem volt nyitva)
Az FTP egy elavult titkosítatlan protokoll.
Ha màr mindenáron ilyenben gondolkozik valaki akkor SFTP. -
galaxys80
veterán
válasz
energomatt #1814 üzenetére
Nem egyszer a te javaslatod az volt, hogy felejtse el a DLNA-t és HDD-t hurcolgasson valaki.
Ez minden csak nem megoldás arra, ha valakinek gondja támad a DLNA-val.
Szóval pont annyira segítség a te javaslatod, mint az én hozzászólásom.
Ha valami, akkor az FTP lenne az utolsó amit erre a célra használnék. Kevés ennél nagyobb biztonsági kockázat létezik. -
galaxys80
veterán
válasz
energomatt #1807 üzenetére
Komolyan nem értelek, hogy mi motivál ebben a topicban. Gyakorlatilag mindenkinek azt ajánlgatod, hogy felejtse el a DLNA-t és őskori módszerekkel hurcolássza a HDD-ket.
Erős a sejtésem, hogy aki ebbe a topikba téved annak ez nem opció.
Mondom ezt úgy, hogy én is csak egyetlen szobában, egyetlen TV-n használom a DLNA-t.(Ami egyébként évek óta tökéletesen üzemel) Mindenhol máshol SMB.
De ez a HDD hurcolgatás már évekkel ezelőtt sem volt opció nagyon sok embernél. -
Gézengúz
addikt
válasz
energomatt #1797 üzenetére
Amúgy érdekes, én is Serviio-t használok és a Samsung tv-k gond nélkül kezelik.
A Bubble-val újabban nem akar kimenni a tartalom telóról tv-re (film) nem yt. hanem avi-mkv. -
farkas-j
őstag
válasz
energomatt #1797 üzenetére
Ha majd odajutok majd meglátom. Nekem kb. 5-6 éve megy DLNA rendszer otthon az említett összetevőkkel. Nekem anno egyedül a Serviio-val volt gondom, de ezt az atomstabil 1.4.1.2-es verzió megoldotta. Ha majd gondom lesz jövök kérdezni.
-
farkas-j
őstag
válasz
energomatt #1795 üzenetére
Valamit félreértettél. Nem állítottam, hogy a világ összes eszközén hibátlanul működik, csak azt, hogy nálunk az összes eszközön amire ez van telepítve kifogástalanul működik. Amikre telepítve van a BobbleUPnP: 2db Samsung S4, egy H95+ (Amlogic S912) box, egy RK3188 Android stick, egy Amlogic S905 Android box, egy Xiaomi MI A1 telefon. Ezeken kívül van még más DLNA-t használó eszközünk: egy LG LA660 TV, és egy IAMM NTR82HD multimédiaplayer. A laptopomon és a PC-men a Serviio 1.4.1.2 fut. Azt hiszem elég heterogén a rendszer, erre írtam, hogy az összes eszközömön között kifogástalanul működik a BoobleUPnP-vel a DLNA kapcsolat. Bármelyik eszköz bármelyiket gond nélkül eléri.
Azt már össze sem számolom, hogy hány rokonnak és ismerősnek telepítettem fel a BobbleUPnP-t a telefonjára vagy Androidos boxára. Ezért voltam kíváncsi, hogy nála mi a gond mivel én még nem tapasztaltam sehol problémát. -
v.tom
őstag
válasz
energomatt #1778 üzenetére
Ez a HDD-s megoldás javaslat egyébként szerintem sem ide való teljesen. Nálam pl. nem igazán megoldható, hogy HDD-ket vagy pendrive-okat viszek ide-oda a lakásban, mert nem 1 db eszközről van szó, aminek látnia kell a tartalmat, akár párhuzamosan is. Persze rádughatom a router USB portjára, de a Windows vagy linux fejlett megosztás és jogosultságkezelése nélkül kb ugyanannyira macera a megosztás, mint a DLNA.
Másik érv: nálam van két tv a rendszerben: az egyik 4K, a másik nem, Androidos médiabox okosítja fel. A médiabox gyenge hardvere miatt a 4K tartalmakat natívan nem eszi meg, transzkódolás nélkül nem tudja lejátszani. A DLNA-val ez nem jelent problémát.
Harmadik érv: ha van otthon egy mikroszerverem, ami állandóan megy, adattárolásra van használva, futnak rajta az automatikus mentések, és a hálózat integráns részét képezi, akkor pont egy olyan dologra, mint a filmezés, miért válasszam a lehető legfapadosabb megoldást?
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1778 üzenetére
Amire nem gondoltál: egy olyan sorozatrészt ami holnap megy le a tv-ben, azt nem tudom előre feltenni a HDD-re .... szóval le-fel kell húzkodni. (Nálam pl a router intéz mindent, automatikusan tölt le cuccokat, és ugye egyből látható a tv-ken, vagyis csak bekapcsolom a tv-t és megnézem van-e valami új, és egyből megnézem. Ehhez képest az USB-s tv-re dugdosás.... na inkább hagyjuk is)
De beszélhetnénk a "lejátszás másik eszközön" funkcióról is, vagy akkor szerinted vigyem a HDD-t tv-ről tv-re, meg pc-re, meg tabletra, stbstbAutós topicba sem mész be, hogy ajánlgasd mondjuk a motort, mert az mennyivel jobb.
Ha motor kell, akkor a motoros topicba megy az ember.
Ide azért jönnek az emberek, mert a dlna-ról akarnak infót, ezt szeretnék használni.......Én sem tudok új/jobb megoldást a gondokra, de inkább a keresőt ajánlanám itt, mint ....
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1774 üzenetére
Nem értem miért kell ajánlgatni itt dlna topikban a közvetlen usb s HDD használatot amikor teljesen eltér a kettő egymástól.
Valószínűleg pont azért használ dlna-t mert sokkal kényelmesebb és sokkal több mindent tud mint hogy USB -vel dugdossa rá TV re és állandóan lehúzkodja amikor éppen tenni akar rá valamit.
Használtam én is mind a két módszert, de kilenc éve dlna-zok, szóval tudom miről beszélek. Persze vannak kompromisszumok amiket meg kell kötni de ennyi..... -
v.tom
őstag
válasz
energomatt #1772 üzenetére
Akkor mit javasolsz helyette? Nekem eddig minden igényemet kiszolgálta probléma nélkül. Ez az első eset, amikor problémát tapasztalok.
-
hibavissza
veterán
válasz
energomatt #1749 üzenetére
Asztali gép. Nem akarok kábelezni. Nem is értem, hogy miért nem úgy működik, mint pl. egy telefonnal.
-
Memora
senior tag
válasz
energomatt #1730 üzenetére
Nekem hálózaton keresztüli megosztás kellene játékokhoz, valami DLNA szerűség, mert a TV-m valószínűleg csak ezt tudja.
-
Memora
senior tag
válasz
energomatt #1711 üzenetére
Windows 7-ről futtatom
De most kipróbáltam Win 10 laptopról ezt, nekem nem oldott meg semmit, mert az on-the-fly transcode nélkül csak olyan formátumokat játszik le, mint amiket a TV alapból is kezelni tud.
De erről eszembe jutott valami, ami kissé off topic: játékokkal ezt nem lehet valahogy megoldani? azaz hogy hálózaton keresztül közvetítse a képet/hangot a TV-re, HDMI kábel nélkül? Valószínűleg csökkenne a reakció-idő, de ez nem minden játéknál számít annyira. -
kukutyi
csendes tag
válasz
energomatt #1724 üzenetére
csináltam otthoni hálózatot ahol simán megosztottam a filmek mappát. látta is a TV a mappát és az MKV filmeket is de ha rákattintottam akármelyik filmre hogy indítsa el lefagyott az egész TV és nem reagált semmilyen gombra se (azokra se amik a TV hátulján vannak) 20 perc várakozás után konnektorból ki majd vissza
ez a win10 átvitel hogy működik?
-
Memora
senior tag
válasz
energomatt #1706 üzenetére
"Én még nem találkoztam olyan rendszerrel, ahol valamiféle kompatibilitási probléma ne lépett volna fel, bizonyos média fajtákkal."
Próbáltad már az UMS-t? Nem találkoztam még olyan video fájlal, amit ne tudott volna valahogy lejátszani
-
Memora
senior tag
válasz
energomatt #1704 üzenetére
A korábbiakkal is vannak gondok, használhatatlan a resume és a chapters funkció is (viszont legalább lejátszik bármilyen video formátumot). A dolog iróniája, hogy többek közt épp ezeket javították az újabb verziókban, a Samsung saját resume funkciójával való kompatibilitást...
A fejlesztői fórumban ugyan eddig nem érkezett semmi reakció a problémámra, viszont a linkelt logfájlomat letöltötte valaki, úgyhogy remélem, hogy közben azért mégis megpróbálják javítani/visszaállítani a kompatibilitást. -
TomAce
tag
válasz
energomatt #1700 üzenetére
Mert akkor eleg lenne uj erositot venni es nem kellene media lejatszot is, meg erositot is
-
TomAce
tag
válasz
energomatt #1698 üzenetére
Medialejatszonal mar kepben vagyok. Mostmar csak erositovel kellene
Van olyan erosito, amibe tudok usb-t dugni es DLNA-n keresztul kepet/ hangot lejataszani?
-
TomAce
tag
válasz
energomatt #1696 üzenetére
Es van egy bolt ahol ebben tudnak segiteni?
-
farkas-j
őstag
válasz
energomatt #1660 üzenetére
A Seviio (legalábbis a régi verziók) nem támogatják az ISO-t. Nem tudom van e olyan DLNA szerver ami tudná. Szerintem DLNA-n a kliensek sem tudják. Én erre a célra a hálószobába vettem egy Android boxot, amit nagy megelégedéssel használok. Ennél nem kell DLNA-val vcakolni, simán kezeli a könyvtármegosztásokat. A nappaliban egyébként egy LG LA 660-as TV van, az használ DLNA-t.
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1651 üzenetére
Sample van, és IMDb linket teszi mellé, és a borítót
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1649 üzenetére
De a router igen
Mivel openwrt/lede van rajta, így lehet írni egy scriptet, ami átnevezi vagy esetleg átlinkeli másik mappába, másik néven, és azt a mappát adod meg a minidlna-nak.
Headless fórumtárs csinált ilyen scriptet, az aláírásomban lévő blogout topicjában lehet olvasni róla.... -
1nf4m0us
csendes tag
válasz
energomatt #1639 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget !
Egyébként itt nincsen szükség semmilyen beállításra? Az oké, hogy a laptop és a tv is egy hálózaton van, de ennyi? -
TommyGun
őstag
válasz
energomatt #1615 üzenetére
Sajnos annyi nem ér a dolog, akkor lehet kipróbálom ezt a serviio DLNAt ami megoldja a külső feliratokat.
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1610 üzenetére
érdekes, hogy nálam (és másoknál is) a Samsung tv-ken már 2010 óta működik gond nélkül a külső felirat (srt), és pont a belsőket nem kezeli (a szerver egy routeren futó "miniDLNA")
de ez pont így jobb, mint ha fordítva lenne -
atesy87
csendes tag
válasz
energomatt #1610 üzenetére
feliratos film: en sem csipazom, viszont a szinkronizaltat meginkabb utalom, ezert nezek mindent angolul, viszont mi van ha nem ertettem epp mindent? angol felirattal meg lehet epp el birtam olvasni, sot lehet h fejlodok is valamit. De mi van ha az asszony nezne meg barmit amit en szinkron nelkul toltottem le? jobb lesz e majd egyszer a gyereknek ha szinkronos/feliratos filmet fog nezni - mar ha nez? na de ezek mar filozofikus kerdesek.
az biztos, h sokan neznek barmilyen oknal fogva feliratos filmeket. sokan akarnak DLNA-n at tvzni, es ha nem is univerzalis a megoldas (egyetertek h lehetetlen), androidos tv-ken azert van ra sansz h az embernek nem ez jut eloszor eszébe, ezert is irtam le a storyt.
ha pedig holnap eloall az uj problema, akkor en azt ugy fogom majd fel mint egy megoldando feladat
-
DasBoot
aktív tag
válasz
energomatt #1518 üzenetére
Pontosan ilyen ötleteket várok nem, pedig megjegyzéseket. Másrészről nem takarékoskodni szeretnék, hanem értelmetlennek találom, hogy még plusz egy lépést kellene beiktatni, hiszen így is, úgy is mappákba vannak rendezve a zenék, ABC szerint. Pár dolgot már kipróbáltam, de ez a lejátszási lista még nem jutott eszembe.
-
Farkash
csendes tag
válasz
energomatt #1486 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1443 üzenetére
csak hogy nem úgy írta, hogy ha HDMI-t használsz......, hanem fordítva
és úgy nem igaz
egyébként meg DLNA topic-ban vagyunk....(#1444) blakey
a vázolt fícsőr a DLNA egyik + szolgáltatása, nem kevertem ide mást
bármelyik DLNA kliens tudja (win, android,stb)(#1445) huan
a legfontosabb kérdés, hogy pontosan hogyan játszol le
egyébként elég egyértelmű, mert ha nincsen bedugva a HDMI, akkor DLNA-n nézed"Átvitel eszközre"
Nem ismerem a win mediaplayert, de arra tippelek, hogy azzal próbálod, és akkor ez egyértelműen DLNAha legközelebb kérdezel, akkor írj le minden infót (mit, hogyan, mivel -PONTOSAN!), mert egyébként totál félrevezeted azokat akik segítenének
-
blakey
titán
válasz
energomatt #1413 üzenetére
Oké, mindenki vonja le magának a következtetést, nálam ez volt a megoldás, ennyi.
-
blakey
titán
válasz
energomatt #1410 üzenetére
Nézőpont kérdése, mert ugye nálam a csere után minden tökéletes, minden eszközöm ua., IP-k ugyanazok, tehát a router volt a hibás. Mint írtam nem kerülgettem a problémát hanem megoldottam, OpenWRT-vel a WDR3600-as már stabil volt de ettől még előjött (kábelen) az ütközés egy eszközzel. Amikor kicseréltem a routert akkor még nem tudtam, hogy minden megoldódik, de reménykedtem benne és nem emiatt lett lecserélve. 2 hónap elteltével kijelentem, hogy a router volt a hibás, azóta semmilyen ütközés nem lépett elő. Persze nem kizárt, hogy bármikor lesz egy másik eszközzel valami hasonló. Az egész mondandómnak a lényege, hogy nem volna helytálló kizárni, hogy nem a router a hibás.
-
blakey
titán
válasz
energomatt #1408 üzenetére
Simán lehet a router, TP-Link eszközökkel elég gyakran elöfordulnak ilyen banális "ütközések". Én csak leírtam, hogy nálam a router volt a gyenge láncszem.
-
galaxys80
veterán
válasz
energomatt #1396 üzenetére
Ezen az elven, akkor a Meder-hez sem lehetne köze, mert az meg a WD-vel működik tökéletesen.
Márpedig valamelyik oldalon van a bibi.
(#1397) suste
Igen. Közben találtam külföldi fórumokat is, ahol rengeteg a panasz a Samsung-Meder párosra. Mindegy így marad, akkor a Serviio. Csak jó lett volna a PC-t kihagyni.
Nem tudom sajnos milyen a DLNA-a a Medernek. -
suste
veterán
válasz
energomatt #1391 üzenetére
én pont azért írtam, hogy nem globálisan a minidlna hibája a felirat nem megjelenítése, mert nálam jó
pl samsung tv-knek is volt olyan fw-je, ami nem látta a feliratot, de aztán a samu javította
de régebben meg a minidlna sem támogatta a feliratokat, ha jól emlékszem akkor 0.24-től ment a samu tv-vel
most 1.1.3-at használok, ezzel nincsen gond -
s3toraph
senior tag
válasz
energomatt #1357 üzenetére
Értem, köszi.
-
theboobaq
aktív tag
válasz
energomatt #1310 üzenetére
Köszönöm
-
energomatt
őstag
válasz
energomatt #1296 üzenetére
Még annyit tennék hozzá, hogy persze a miniDLNA-t is meg lehetne úgy írni, hogy működjön ezekkel az eszközökkel is.
-
YAN0U
csendes tag
válasz
energomatt #1277 üzenetére
Köszönöm, jó lett.
.minidlna nekem nincs.
A router menüben az USB settings-nél, active pipa ki, majd vissza és lefrissültKösz
-
YAN0U
csendes tag
válasz
energomatt #1275 üzenetére
Igen, wifi router. (TPlink archer c5, archer c7)
Leírnád bővebben légy szíves. A szolgáltatások között kell leállítanom a mediaszervert?
Hol törlöm le a miniDLNA adatbázis könyvtárát?
Köszönöm -
Maksifül
senior tag
válasz
energomatt #1266 üzenetére
Feltettem a Serviio-t, ez végre megjeleníti a feliratot is.
Azonban a 30GB körüli 3D-s filmek időközönként megakadnak pár másodpercre, nem tudja a tévé folyamatosan lejátszani őket.Erre van valami megoldást? Nem tudom UTP-vel összekötni a routert és a tévét, wifi-n kell megoldani.
Tp-link 1043ND router 80Mbit/8Mbit-as nettel. -
Maksifül
senior tag
válasz
energomatt #1264 üzenetére
Az a baj, hogy ez a tévé nem tudja az MKV-ben lévő feliratokat kezelni, megjeleníteni, vagy azok között válogatni. Ha pendrive-on, vagy külső vinyón is nézem a filmeket, akkor is mellé kell tenni egy használható feliratot ugyanolyan néven, máskülönben nem jelenik meg.
Nem igazán értem, hogy ezt az alapvető dolgot miért nem képesek megoldani a tévégyártók.. ahogy azt sem, hogy a Nero miért nem volt hajlandó évek alatt erre megoldást adni a temérdek felhasználónak, akik ez után sóvárognak, mert egyébként tök felhasználóbarát a MediaHome. -
yodee_
őstag
válasz
energomatt #1229 üzenetére
Te használod ez? Ha jól látom 15 napos próbaverzió
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1225 üzenetére
Jo, persze ha a sony kulonckodik, akkor lehet azzal nem megy a minidlna most. Ilyen volt a samsung is, de aztan ragyurtak a minidlnasok, es megoldottak. Valszeg ez lesz a sonyval is, ha sokan panaszkodnak (sok tv-t eladnak).....
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1222 üzenetére
pedig a minidlna egy kimomdottan jó szerver!
sok rosszabb van...nekem semmi bajom vele, több eszköz is szépen együttműködik vele, igaz openwrt alatt.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motoros topic
- Mini-ITX
- Óra topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest