Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fuhur
kezdő
Ezekkel konkrétan nem dolgozok. Ez nekem hobbi/kutatás. Egykor vegyészként kezdtem födi pályafutásomat de már nagyon régen pályaelhagyó vagyok. Így ez inkább kis nosztalgia és a jelenlegi kutatási területemmel való régi tudásmorzsák összekapcsolása ha lehegy így fogalmazni.
Érdekes, hogy bár a vegyészet terén "csak" technikusi végzettségem van, minden egyéb jóval magasabb szintű végzettségeim ellenére erre vagyok a leg büszkébb.Mellesleg mikor előálltam ezekkel a lehetőségekkel különféle cégeknél (Paks is köztük volt a sugárzásmérés kapcsán) rövid úton elhajtottak. Az ok igen prózai: kétélű fegyver ez. Azonnal számszerűsítve ki lehet mutatni a károsanyag emisszió mértékét és jellegét épp a légkörbe pöfögéskor. Ez a cégeknek nem érdeke!
Hasonlóan jártam a 3D terepmodelljeimmel is ahol bányákat (külszíni) fotóztam és tettem a képeket, illetve a térfogatelemzéseket időrendbe. Olcsón és gyorsan tudtam megmondani, hogy az elmúlt időszakban (hónap, negyedév, év, stb...) mekkora volt a kitermelés. Hát ez sem aratott osztatlan sikert
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aztán próbálkoztam vadkár elemzéssel. Még a kelési hibákkal is tudtam kompenzálni a mérési eredményeket így nagyon pontosan meg tudtam határozni a vadkár mértékét. Mikor megmutattam az érintetteknek érdekes módon egyik fél sem (sem a károkozó, sem a kárt elszenvedő) nem kívánta felhasználni az eredményt. Kiderült, hogy ők már hosszú évek óta "kölcsönösen kompenzálják" egymást jól bevált módszer szerint.
No, ennyit a tudomány gyakorlati felhasználásáról

Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Sekiro: Shadows Die Twice
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 26
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 10
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)