Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Clemi

veterán

válasz kiskornel #44589 üzenetére

Köszi a kritikát. Először is van jó állványom, hiszen az éjszakai képeket arról készítettem, és ha állványra teszem a gépet, akkor az ISO értéket is azonnal fix 100-ra állítom, amit egyébként is megteszek mindíg, ha elég sok a fény, és csak akkor emelem, ha a zársebesség a reciprok szabály szerinti minimum alá csökkenne.
    Az objektívről annyit, hogy az összes kép egy 17-85-ös objektívvel készült, kb a 17-35-ös tartományban. Sajnos 17mm-en eléggé vacak az objektív képe, ami főleg nappal nagyon zavaró, így a 24mm amit a leginkább használni tudok, és használtam is legtöbbször.
    A komponálásról: Igen, érzem én is, hogy a komponálással javíthatnék a képeken, köszönöm, hogy ezt te is észrevetted. Ebben a témában elég sokat olvasgattam, többször átrágtam magam Scott Kelby könyvein és próbáltam az abban leírtakat követni, de .... szóval ennyi jött ki belőlem. Lehet, hogy egy tapasztalt fotósnak kellene a hóna alá venni egy kicsit, hogy irányítson, rávezessen a helyes komponálás mikéntjére?
    Szóval köszi a kritikát, de olyan is jöhetne, hogy egy-egy képen mit kellett volna másképp csinálnom, hogy érdekesebb legyen.

• cOxeR

Ármester

válasz kiskornel #44589 üzenetére

Eszem ágába nem volt egy megszokott természetes balatoni képet kreálni, ezért lett így utómunkázva, picit túlhúzva, de még ép határokon belül. Világosított részben igazad van.

Aktív témák