Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
twingos
tag
üdv
Első hozzászólásom e témakörhöz és meg is osztanék veletek,két képet.Kéretik nem szét fik&zni,de a negatív véleményeket szívesen fogadom,hisz abból csak tanul az ember.A képek egy cégen belüli pályázatra csináltam.Nem kell semmi komolyra gondolni,adott volt 3 téma és ezen belül kerültek elkészítésre
Ikrek,avagy a jó,a rossz és a csúf
Rá nem vigyázott a Smartguard
Köszönöm
üdv[ Szerkesztve ]
-
Steve-0
őstag
Pár újabb képemet osztanám meg, nemrég jöttem meg rövid horvátországi nyaralásomból még lesz pár tájkép is
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz
*Ropi* #38589 üzenetére
Igen, nem is vontam kétségbe, csak mondtam hogy sokszor jóindulattól is függ
Múltkor mikor a metrós képeket csináltam, akkor nem szóltak, nemrégen is megpróbáltam újra, azonnal lejött az emberke, hogy mit képzelek én itt, meg hogy tudnám hogy milyen veszélyt csinálok, hogy itt vakuzok, már le is szóltak a mozdonyvezetők. Hát nem akartam mondani, hogy egyszer sem villant a vaku, inkább eljöttem. Szóval van ilyen is, olyan is.
v2izzy: az első nagyon tetszik
A második is jó, az én szemem elbírna még egy kis mélységélességet.
forceberg: a második nagyon jól néz ki! A negyedik is tetszene, de kicsit homályos a rovar feje. Az ötödiket is jól elkaptad
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Peethy #38588 üzenetére
Bármilyen MÁV-os területre kell, főleg, ha aktívan használják is. Ha valami mellékvonal eldugott szerelővágányán fotózol, akkor csak adsz egy sört a jómunkásembernek és nincs gond.
Mondjuk amikor Dunaújvárosban csináltunk Workshopot pár éve, akkor volt hivatalos papírunk is, de elő sem kellett vennünk...
-
Peethy
őstag
válasz
*Ropi* #38586 üzenetére
Mozdony elé nyilván kell engedély... de amikor én régebben lőttem ezt a képet, akkor csak odajött a kalauz, megkérdezte, milyen objektívem van, meg mondta, hogy ő D90-el fotóz
Később kiderült, hogy osztálytársam apja volt az.
Érdemes nem használt vasútvonalnál próbálkozni, én majd megpróbálom szerintem holnap-holnapután ezt az ötletet, kicsit másképp megvalósítva.
[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
válasz
Kazimír #38582 üzenetére
Jah vagy MÁV-osokkal ledumálni és parkoló mozdony előtt ugyanez élőszereplőkkel (teadélután a kettes vágányon). Gondolom ez lenne a profi változata a képnek.
Csak ugye ehhez kell sok szervezés, meg lehet rá is kéne áldozni némi pénzt (ettől profi változat, az már más kérdés hogy milyen a végeredmény
).
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Bagaba27
csendes tag
Új kép:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=141925602549499&set=a.137988469609879.35062.137984819610244&type=1&theater
-
pisti
őstag
Ezek is nagyon jók. Mindegyik tetszik.
Az utolsónál bal alul az a rikító piros és fehér tábla talán kicsit túlzottan a szélén van és eléggé vonzza a szemet, szóval az lehet nem a legelőnyösebb.total90: Szerintem is az orange flower-ből a kettes a legjobb, de a többi is jó. A kis piszkokat én lehet megpróbáltam volna kiszedni.
Köszönöm aki írt a képemre. Valóban a hajó a kép közepén indul és balra húzodik kifelé egy halovány csík formájában.
fattyu: (Jó kis nick...) Ez a kép egy enyhe LoL-t előcsalogatott belőlem.
Zozzant: Jó képek. A makrók különösen szépek lettek, de az a kis motoros bandita is tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Sucuka
senior tag
válasz
Peethy #38511 üzenetére
Egyébként csak úgy általánosságban megkérdezném, hogy ki melyik HDR progit használja? Találtam egy oldalt, ahol összeraktak egy TOP10 HDR progi listát. Ti melyiket ajánljátok? PS CS5 Extended tudja egyébként ezt a funkciót?
Köszi! -
fattyu
veterán
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
Ezekről vélemény? Senki, ennyire bénák
-
-
Kazimír
őstag
válasz
Karima #38534 üzenetére
Ugyan csak átfutottam a sorozaton, nem elemeztem ki a képeket külön, de összességében VSZ jobban sikerültek, mint a múltkoriak. Egy-két helyen továbbra is indokolatlannak érzem a ferde géptartást/vágást/perspektívát, de nagyjából ennyi.
Gondolom a nyáron lesz még néhány esküvős alaklom, igaz? -
Sucuka
senior tag
válasz
ClintEastwoo #38541 üzenetére
Okés, egyébként "kipróbakor" biztos rájöttem volna
De köszi!
-
Karima
őstag
válasz
Sucuka #38533 üzenetére
Persze, küldök majd egy külső linket is. Csak az ifjú pár már nagyon szerette volna "hirdetni" a képeket, ezért kellett egyből facebookra nyomnom. De asszem van ennek olyan linkje is, hogy a nem regisztrált emberkék is meg tudják nézni. Na utánajárok
Megvan. Talán így.
Ha így sem látod, akkor este küldök majd képeket.
[ Szerkesztve ]
-
Sucuka
senior tag
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Második esküvőfotós sorozatom (szintén csak másodfotós voltam - azaz csak egy vendég, aki fotózott, amikor oda tudott férni - , és szintén csak a 18-105-ös kitobi volt nálam
).:
Köszi a véleményeket
-
total90
veterán
válasz
v2izzy #38530 üzenetére
Néztem Flickr-en is, baromi jó!
_________Makrózgattam egy kicsit... Orange flower 1-4
-
-
Köszi, sajnos idehaza nincsenek azok a mesés levendulamezők, mint Provanceban (de egyszer talán oda is eljutok
), tájképes levendulás képek nem is mutatnak, az őslevendulás meg annyira le volt pusztulva... hogy siralmas.
Egyetértek, de azért a másik két képet is elnézegetem. -
kiskornel
addikt
válasz
ClintEastwoo #38520 üzenetére
Reméltem, hogy poénnak veszed.
Persze, ha a törvény minden betűjét be akarod tartani, akkor bizony ez a helyzet. A képek jogi helyzetéről a adatok tárolására vonatkozó törvény vonatkozik, és a kiskorú adatainak tárolásáról a szülő rendelkezhet fejezet aktív.
-
kiskornel
addikt
(#38498) ClintEastwoo: kértél engedélyt a képek közzétételére a szüleitől?
Biankásból amúgy az utolsó kettő tetszik. Az előttiekben kis feszültség/merevség látható. Mintha nagyon szeretett volna szexis lenni.
(#38420) gzola: ezek többnyire nagyon faszák. Baromi jók! És így együtt még jobbak!
(#38412) Cayman: ez ugye szépia? Esetleg kicsit öregbítesz a képen, és teljes a feeling.
(#38391) Fejo: ezek még mindig nagyon jók. Még 1 5let. A fekete fehér részeket próbáld meg még jobban öregbíteni. Nem bizti, hogy jól mutat, de egy próbára érdemes... Kontraszt ügyben semmit se merek mondani, mert a monitorom sose azt mutatja, mint amit egy átlagos moncsi (nem tudom beállítani), de sztem kis kontrasztot még elbírnának a fekete-fehér részek. Elvégre is még ma is használják a FF technikát, sokszor épp a kontraszt miatt.
Remélem ezeken lesz elég kontraszt (csak holnap tudom megtekinteni a munkahelyi moncsimon...)
-
válasz
Peethy #38511 üzenetére
Szerintem jó volt, ettől függetlenül, jó sokat sétáltunk a szervezéssel és a programokkal én nem voltam elégedett... 2 kor pl. már nem lehetett a büfékben kaját kapni... semmi nem volt kitáblázva, de a táj az mesés... ehhez viszont nem szükséges "csürheidőben" menni, természetesen tisztelet a kivételnek.
Azért voltak jó páran, akik befeküdtek a lenvedulabokrok közé és napoztak (mi is), és pihengettek, amiről szerintem az egész szólna...meseszép a Balaton-felvidék, mindig elcsodálkozom, mikor arra járok... -
Marky21
aktív tag
vélemény?
pókocskára(a fekete pöttyöt ki kellet volna szedni,nem baj így marad)
[ Szerkesztve ]
-
Sucuka
senior tag
válasz
ClintEastwoo #38513 üzenetére
Én is köszönöm a "titkot", el is mentettem ezt a hsz-t
-
ClintEastwoo
tag
Köszönöm mindenkinek !
Elárulom a nagy titkot: 1 rawből 3 expó, azokból HDR, a hdr-re megy egy kemény fényű maszk, majd kicsit visszaveszem a szaturációt és "nyomok rá a fehérből is" ugyanannál az ablaknál, hogy kicsit fakóbb legyen. Aztán ezt a képet ráillesztem a legvilágosabb expós képre, ami már kapott egy lágy fényű maszkot, a bőr + kontrasztot meg egy kis portraiture-t. A hátteret visszamaszkolom, hogy 60% maradjon csak a hdr-ből, a modellt pedig 100%-ra.
KöszöntemJa és ez a Biankás képekre vonatkozik, Szabadosnál annyi különbség hogy ott a háttér is lágy fényt kapott, és a modell csak 50%-ra van visszamaszkolva.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz
Sucuka #38509 üzenetére
A rawnál átállítod az eredeti Exposure csúszkát -1; 0; +1 értékekre és lemented JPEG-be mind a 3 alkalommal. Ezután valamilyen erre alkalmas programmal (én DP HDR-t használok) megnyitod a képeket és beállítod, hogy melyik milyen expozícióval készült, utána pedig finomhangolod a végeredményt. Nincs olyan jó, mintha állvánnyal, expozíciós sorozattal készült volna, de megteszi.
Coxer: pedig én is gondolkoztam rajta, hogy lemenjek-e. Akkor úgy tűnik, fotós szempontból nem maradtam le sokmindenről. Ahhoz azért arc kell, hogy ezt valaki megcsinálja... nekem nem lenne hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Sucuka
senior tag
válasz
Peethy #38508 üzenetére
De akkor hogy csináljátok, hogy totál jól kiexpózott aháttér is, és a modell is? (Egy expós HDR RAW-ból?) Bocs a kezdő kérdésért, de így tanul az ember...
Tényleg jó lenne valamelyikőtökkel egyszer egy személyes tali... könyvekből hol lehet ezeket ellesni?
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz
Slowman #38505 üzenetére
Valószínűleg igazad van, de a bőre nem tűnik eltúlzottnak, utólag én is gondolkoztam rajta, ott szokott ilyen lenni...
Sucuka: 1expós lesz, ha portréról van szó
Ha a te lányod is így halad majd, akkor már csak 10 éved van addig... bár ki tudja, lehet h ez a lány már 8 évesen is így nézett ki
Coxer: a harmadik tetszik a legjobban, meg a második is bejön
Levendula-napok?
[ Szerkesztve ]
-
-
Sucuka
senior tag
válasz
ClintEastwoo #38498 üzenetére
Nagyon jók lettek! Főleg a "szabások" a színek miatt! Javítsatok ki ha tévednék, de ezek HDR-ek (hány expó)? Vagy szűrőzve vannak? Mit használtál hozzájuk?
Egyébként Biankával kapcsolatban: dekoratív kiscsaj, és azért elgondolkodtat egy magam fajta lányos apukát, hogy mi lesz itt ha az enyém is felnő... még csak 1 éves (lesz egy hét múlva...) ajjajj...
-
Marky21
aktív tag
válasz
ClintEastwoo #38498 üzenetére
Jók lettek ,persze ő akart ilyeneket ,mi
Aktív témák
Hirdetés
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Direct One (műholdas és online TV)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Linux kezdőknek
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...