Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Murderer69 #20595 üzenetére
Az annyira jó lett, hogy nincs mit beszélni róla
Engem picit zavar, hogy ferdülnek a csíkok, lencsetorzítás, vagy gyárilag ilyen? Illetve teljesen függőben sincsenek. Egyébként szép a színjáték rajta meg minden, jó lett
-
Chapel
addikt
Sétáltam a rakparton,próbáltam elkapni a strand hangulatot ami ott van most,sztem sikerült
-
kiskornel
addikt
válasz
Murderer69 #20575 üzenetére
2. képnél: szerintem ki van égve a háttér, és úgy hoztad vissza. Ezt úgy lehetett volna jól elkészíteni, ha vakuval derítesz, min iso, max záridő, Szerintem a témához nem illik ez a sziluett effektus. Ha ezt így akartad láttatni, akkor nem szóltam.
3. képnél: kicsit fent van a kamera. Ha esetleg sikerült volna levinni. Vaku + kisebb iso használata. Akkor közelebb tudsz menni + nincs akkora képzaj.Én is még nagyon kezdő vagyok a bogaras macro képekben. Ha tárgyakról kell, akkor az könnyedén megy, de élőlényekkel. Talán hajnalba kellene kimennem a rétre… Akkor kevésbé aktívak a rovarok.
Chapel (#20578): nagyon jó.
-
kiskornel
addikt
válasz
Timyyy #20555 üzenetére
Ne mond, hogy nem írok semmit rá.
Szóval nem szeretnélek megsérteni, de ezt nagyon túlélesítetted, és aurája lett a felhőnek a fehér kék átmenetnél.
Engem kicsit zavar ez.
Amúgy a téma ok, de nem mondanám, hogy valami nagy szépség, vagy különlegesség, vagy nehéz lett volna elkészíteni... szóval nincs benne extra. -
kiskornel
addikt
válasz
j.bravo #20554 üzenetére
Speciel nekem ez nagyon tetszik. Én betondzsungelban nőttem fel, és az ilyenek tetszenek. Amiért nagy kár, hogy az árnyékos oldal túlságosan sötét. Sötétnek kell lennie, mert különben nincs meg a fííííling, de azért nem annyira, hogy ne lehessen kivenni a mintázatot.. (tudom, tudom... telo...) De ha esetleg arra jársz egy fényképezőgéppel...
-
pisti
őstag
Timyyy: Szép felhők, de nem sok mindent lehet rá írni. Jó lett.
j.bravo: Érdekes, engem különösebben nem vonzanak az absztrakt képek, ez sem fogott meg igazán, de mindenképp jó meglátás szülte a képet és szépen is lett összerakva. A asszimetrikus keret engem inkább csak zavar.
Cayman: A virágos tetszetős.
Chapel: A háttér nem lett az igazi, egyébként jó kép.
Murderer69: Ebből a háromból a második ami említésre méltó szerintem, abban van ötlet, meg jó is lett a megvalósítása, a másik kettő kicsit semmilyen lett, illetve az első nagyon, a harmadiknál legalább a bogár nem átlagos.
-
Kazimír
őstag
Melyikőtök volt az?
-
Chapel
addikt
Hála ennek a fantasztikusan kezelhetetlen időjárásnak, a temérdek régebbi "nemfoglalkoztamvelemertnemvoltidőm" képeimből választottam egyet,gondoltam ez is megér egy kis munkát
-
törölt tag
válasz
D.Orion #20564 üzenetére
Köszönöm. Helytállóak amiket mondasz. Ez valójában ha sikerül szerencsefotó lett volna, mert alig volt 2 másodperc komponálni, viszont az említett ötletek nagyon jók. Sajna tájfotózásban se vagyok túlságosan otthon, íg legközelebb tudom, hogy kb miként dobhatok fel egy képet.
Jó az is amit sztyui mond, észrevettem már, hogy a legjobb fények reggel és késő délután vannak
Bár nekem inkább a reggel a kedvencem, de sajna reggeli fotózásra van legkevésbé lehetőségem...
-
adik
őstag
válasz
j.bravo #20554 üzenetére
A fotóapparátra való tekintettel a kép minőségét most nem fogom nagyon fikázni - bár annyira nem is rossz, ahhoz képest.
A meglátás, a mintázat, mint absztrakt, nagyon jó. Ritmusa az van, az árnyék pedig nagyon jó játékként szépen visszaköszön. Szép átlós, szép a távolodó perspektíva is (nem így híjják, de mindegegy). Összegészében nagyszerű meglátás, jó szemre vall, granulálok! -
Timyyy
őstag
Erre nem írt senki
-
sztyui2
őstag
válasz
D.Orion #20564 üzenetére
Hát azért a napszak nem mindegy.
Például van, amikor a nap nagyon tükröződik a vízen, és az csak bizonyos esetekben néz ki jól.
Délben alapból nem érdemes fotózni.
Reggel és késő délután/este érdemes.
+még vannak különleges esetek:
Naplemente, napfelkelte
Felhők esetében nem számít, hogy milyen árnyékok vannak, szóval szép felhők is lehetnek háttérnek. -
D.Orion
veterán
válasz
#31757056 #20563 üzenetére
Ha szabadna, akkor lenne pár ötletem:
-a napszak szinte mind1, lehet napfelkelte, dél vagy akár már naplemente is, csak legyen fény az adott géphez. Szerintem ezt a fényviszont már nem annyira szereti a gép vagy csak bele kell turkálni a beállításokba.
-pár madár a vízen vagy az ernyős ember közelben repülve
-ha madarak nem jönnek össze, akkor egy hajó vagy ha horgásztó, akkor pár horgász egy ladikban az ernyős közelében
-szerintem a háttér sem elég hangsúlyos. Lehet, hogy csak a fényviszonyok közt nem látszik, de én úgy értem, hogy túl egyhangú.Elég amatőr vagyok ebben a témában, így lehet, hogy nagy hülyeségeket is írtam.
Egyébként alapjában véve jó kép, mert érdekes pillanatot örökít meg. Én biztos ne repülnék be egy tó fölé ilyen súlyos masinával a hátamon.
-
-
Darkness1
aktív tag
válasz
kiskornel #20559 üzenetére
Azért a mezőn is találni szépségeket. A mezei virágokban az a legjobb, hogy szinte mindig van rajtuk valami kis bogár/rovar/hangya, amit csak akkor veszel észre, mikor otthon letöltötted. Az egyetlen kivétel a méh, az nem zavar ha rajta van. Gyakori probléma még, hogy a virág nem hibátlan. Ezért én mostanában mindig alaposan megnézem a fotózásra kiszemelt egyedet.
-
kiskornel
addikt
válasz
#31757056 #20557 üzenetére
Szép a virág. Megfelelően nagy a háttér... a háttérben az a másik bimbó nem kellene bele, és akkor tökéletes lenne. Így tereli a figyelmet. Az áruházi virágokba az a legjobb, hogy nem kell söpörgetned, tisztítgatnod, utólag retusálnod...
Ejtőernyős: háát. Mint élmény megörökítve jó. -
kiskornel
addikt
válasz
#31757056 #20548 üzenetére
Igazad van. A kis fekete maccson látszik a vaku visszatükröződése. Kicsit helyenként kifehéredett. Azt hiszem azt kijavítom és jó lesz. Köszönöm. Én észre se vettem volna.
Kacsás téma: nálunk egyáltalán nem szelidek. Sőt, lehetetlenség őket megközelíteni. 30m-ről meg nem érdemes lekapni őket. Egy ideig azzal kísérleteztem, hogy hirtelen felbukkanok, és azt fotózom ahogy felszállnak. De rohadtul gyorsan tudnak repülni. Több ezret lőttem rájuk, és van kb. 20 használható.
Álcázással többre mennék, de nem merem kinthagyni a sátrat, mert ellopjákÍgy aztán nem sok hasznát látom a lessátramnak.
-
-
D.Orion
veterán
válasz
kiskornel #20547 üzenetére
Thx az észrevételeket. Kb. 1méterre a madártól volt egy pad oda ültünk le és engedtem le a kezemben a gépet. A kijelzőt nem igazán láttam, csak körvonalakat nagyjából. Letérdelni meg nem mertem, mert tuti elrepült volna. Nagy szerencse, hogy így sikerült a kép. Kicsit bánt, hogy a feje nem annyira éles. Egyébként elfelejtettem leméretezni és azért raktam fel nagyba, csak már este nem volt kedvem újraszerkeszteni az egészet.
Cayman: Thx, igyekszünk. Szerencsére mindkettőnk lakóhelyén vannak ilyen szelíd madarak. Barátnőd ötleteset alkotott.
-
pisti
őstag
válasz
#31757056 #20548 üzenetére
Zajszűrtem az egészet, lementettem külön képbe. A szűrt verzión kijelöltem varázspálcával az eget (kell egy párat kattintani hozzá, de nem olyan vészes időben), lágy szélet raktam rá, hogy ne látszódjanak az illesztésnél az eltérések aztán ezt átmásoltam az alap képbe.
Nem rosszak azok a gyakorlós svenk képek, embereket (meg élőlényeket) egyébként is nehéz svenkelni, mivel nem minden testrész mozog egy irányban, de nem baj az ha nem teljesen tűéles az alany, elég ha nagyrészt az, meg mondjuk nem pont az arca mosódik szét teljesen.
A természet gyakorló képek elég sötétek lettek. -
törölt tag
Van nekem is egy két új képem.
Gyakorlóképek természetről: [link] [link] [link] [link] (galéria: [link])Első svenk próbálkozásaim, a modellek a kollégám és a kisfia voltak (a mozgás témára szerettem volna nevezni a kreatívkodjunk topikban, de nem lettek annyira jók sajnos):
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
(galéria nézet: [link])Ezt pedig a barátnőm rakta össze, egyfajta fricska a médiából ömlő szemét számára! Én nagyot nevettem a hülyeségén!
Talán nektek is tetszeni fog!
Cosmopolitan vagy Nők Lapja után szabadon:
-
törölt tag
Köszi. Egy ilyen polárszűrő nekem is elkéne, az általad említett probléma miatt, sajnos az én gépem dinamikatartományban még rosszabb az átlagtól. Zajban szintén... A zajt hogyan szűrted, körberajzoltad csak az eget, és csak a kijelölésre alkalmaztad a szűrőt, vagy van erre egyszerűbb algoritmus is ami csak megadott területet szűr?
kiskornel szerintem a minőség is rendben van, plusz pozitívum hogy a cicák szőrzetei fentről lefelé sötétülnek. Látszik a képen, hogy vakuval derítve van, ettől egy picit természet ellesek a színek abban a környezetben, más baja nincsen.
D.Orion gratula, ti a vízi madarakban Timyyy-vel együtt profik vagytok
-
kiskornel
addikt
válasz
leeate #20528 üzenetére
Egyet is értek veled, meg nem is. Ha azért fotóz valaki, hogy itt publikálja, ahol max 1024*768-at töltünk fel (WEB), különben rinyálni fognak, akkor az 1:1-es crop is elfogadható.
De!, ez esetben az életbe nem tanul meg az illető fotózni. Nem tanulja meg úgy használni a gépet, hogy már alapvetően úgy kattintson, olyan objektívet használjon, olyan helyzetet vegyen fel, stb... ahogy azt kell. Azt hiszi, minden rendben van azzal, hogy ide vagdossa a bélyegképeket... Hogy a témát nem is kell megközelíteni, mert minek. "Úgyis csak 1024*768-ba használom majd. Azt meg kivágom majd a közepéből."
És azért kell a nagyobb megapixel, hogy legyen tartalék információ. Vagyis már beleszámolják azt is a fényképezőgép gyártók, hogy vagdosni, feldolgozni, torzítani fogjuk a képet. Azt mondják egy normál kinyomtatott képhez 6Megapixel elég. Szerintem az 1Mpx is elég a 18cm képátlóhoz.
És itt az ISO kérdése is. Jó zajosak az agyon croppolt képek, még a normál képen akár ISO800 sem látszik zajosnak, ha le van kicsinyítve (vagy ki van nyomtatva - persze nem plakát méretre). -
pisti
őstag
válasz
#31757056 #20542 üzenetére
Előmunka is van rajta annyi, hogy jól beállított polárszűrővel készült (azért nincs kiégve az ég, mármint ilyen szintre exponált előtér mellett). És igen van a háttéren legalábbis olyasmi utómunka mint amiről a fototrendes cikkben is volt szó.
Egész konkrétan mélyítettem a kék színeket, ami a hátteret tette kontrasztosabbá és sötétebbé, az előtérhez nem kellett nyúlnom. Külön legalábbis. A hisztogrammon igazítottam kicsit, volt benne egy kis alexpó, unsharp maszkkal élesítettem a nagyfelbontású képet, aztán leméretezés után sima élesítéssel enyhén a kisfelbontásút. Jah és az eget külön zajszűrtem a színek állítgatása után, mivel attól a manővertől láthatóan zajosodik a kép.Mr.Bean55: Örülök, hogy ez a fajta égkép elnyerte a tetszésed.
Timmyyy: ND szűrőd van már?
-
-
Timyyy
őstag
(#20485) Chapel: hogy nem unjuk-e? Viccelsz? Hozod a szokásos színvonalat, persze jó értelemben
(#20490) eastsider: nekem a mezős nagyon is tetszik! De a dőlést javítsd ki!
(#20496) sztyui2: a legelső képtől egyszerűen nem jutok szóhoz! Egyszerűen ááááá
gyönyörű
a hétvégén próbálkoztam a fuji 6500-al hosszú záridős vizes képet készíteni, de nemsikerült
tudom hogy ha nem jól állítom be akkor teljesen egyszínű képet kapok, de akárhogy változtattam nem akart összejönni.
(#20504) kiskornel: az első 2 tetszetős, de a másik 2 számomra teljesen átlagos, semmitmondó kép.
(#20505) Darkness1: szépek nagyon, pont ilyen virág volt a mi asztalunkon is nemrég (a sárga)
(#20508) eastsider: egyszerűen szuper!
(#20510) Sir Riccio: lassan már ott tartok, hogy elfogult vagyok a képeiddel, és tényleg tetszik az összes!
megnéztem a 15 képes galériát is, és a véleményem továbbra is ugyanaz!
(#20532) koxkids: tetszik ez a sok sok fénysugár a felhők mögül! Ügyes
(#20539) pisti: ez igen! Durva színek! És nagyon nagyon jó lett! Grat
-
sztyui2
őstag
válasz
Sir Riccio #20536 üzenetére
A választ a kérdéseidre erre leled
-
pinkypinky
tag
válasz
Latissimus Dorsi #20525 üzenetére
Szia!
Szép kislány, de ütősebb lett volna a kép, ha nem felülről fotózod, hanem majdnem egy síkban lettél volna az arcával.
Meg megért volna pár képet, ha szemből is, profilból is, meg mozgás közben is fotózod, egy sorozatot könnyű ilyenkor összelőni.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
BLiNk3r #20535 üzenetére
Először is nagyon köszönöm!
Igazság szerint 10centire sem voltam szegény Gepárdtól. Valami gyógyszert adtak neki, ezért bezárták egy kis helyiségbe aminek üveg volt a másik fele, sajnos látszik a tükröződés is.
Még mindig ezen a légyképben-es dolgon akadok. Valakinek eszébejut feltölteni egy pillangóról egy képet?( apályázat házikedvencekről szól) Szerintetek kiröhögnének egy kígyászölyv-el?! -
BLiNk3r
senior tag
válasz
Sir Riccio #20522 üzenetére
A hosszú záridős fotók nekem nagyon tetszenek, az külön jót tesz nekik, hogy a szaturációból visszavettél valamelyest!
Viszont ami még ennél is jobban tetszik, az a két párducos kép! Szép éles, részletes fotók lettek, a fókusz pedig a helyén. Mennyire kellett közel menned? Vagy telével fotóztál?
-
törölt tag
válasz
koxkids #20532 üzenetére
Szerintem szép természetesek a színek, és a vízjel szépen feldobja a fotó bal alsó sarkát, ami üresen egy unalmas terület lenne
Gratulálok hozzá!
Erről jut eszembe, már tegnap filóztam hogy megmutassam-e egy kukába szánt fotómat kicsit kiszíneztem, szintén az égbolt a téma... Nem túl szürreálisak a színek szerintetek?
-
Sir Riccio
addikt
válasz
koxkids #20532 üzenetére
Szép, nekem tetszik(talán kis plussz szaturáció, vagy valami durvább kék jót tenne neki, de ez csak ízlés kérdése)!
Ez a Légy Képben dolog azon múlik kinek hány aktív ismerőse van akik naponta klikkelnek neki. Az első kép is... szavazógép?!:S -
-
leeate
senior tag
válasz
Szten Márs #20529 üzenetére
Ehhm.. XD
Bár igaz, ha sötét van, mindig szabad a csók. -
Olcsi
senior tag
válasz
Latissimus Dorsi #20525 üzenetére
Szerintem aranyos kép, max a kislány egy kicsit lehetne élesebb, de nem kötözködésből. Illetve még vágnék a jobb oldalból egy kicsit... Egyébként nekem tetszik!
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Sziasztok!
Készítettem egy képet, az egyik rokon kislányról, aki épp önfeledten játszott.
Mi a véleményetek?
-
Olcsi
senior tag
válasz
Hű...jó képek, és jó oldal.
Elárulod nekem privátban, mivel csináltad ezt az egész lapozgatós környezetet?
Jha...látom már: autoviewer. -
leeate
senior tag
válasz
Zsír, a harmadik kép.
-
Sir Riccio
addikt
Szegedi Kirándulásom képei
Köszi mindenkinek a véleményeket az előzőekhez, igyekszem megfogadni, bár ezekhez a képekhez most egy darabig nem nyúlok, mert nem lesz rá időm.
Egy olyan kérésem lenne felétek, hogy szavazzatok a Brutus c. képemre, ITTNagyon köszi! -
leeate
senior tag
válasz
j.bravo #20517 üzenetére
Jó-jó, mondjuk azt, hogy lehet szép is a klisé, de Flickeren pl. rengeteg ilyen képet látni, és a záridővel kierőltetett dinamika amúgy is elég tolakodó. A Kálvin teres kereszteződést lehetett volna pl. kicsit szürreálisabbra csinálni. Mondjuk a színek keverésével, vagy elhagyásával.
Viszont azt fenntartom, hogy a fény túl sok lett a képre. És enyhén jobbra eldőlt érzést kelt.
Sokan azt gondolják (itt is), hogy a photoshopos kezelés halálos bűn. Szerintem pont az a halálos bűn, ha nincs egy kép kidolgozva.. Mostanában kezdett kialakulni egy trend, hogy jajj, legyen minden valósághű meg egy szem zaj se legyen a képen. Ez a maximalista fotósoknak biztos jó, de én, mint műélvező, csak azt látom, hogy egyre langyosabbak a képek.
Most ezt nem ehhez a képhez, csak úgy kikívánkozott belőlem. -
eastsider
nagyúr
köszi!
ez az első képem ami tetszikvan még pár a lepkéről, de ez lett a legjobb
mondjuk meg kellett PS-elni, de megérte^^
más: Ti a kereteket hogy csináljátok? van egy alap layer és azt rakjátok rá a képeitekre?
Olcsi D40X kitobi, F5,6 1/200 55mm iso 100 stb...
-
j.bravo
addikt
válasz
leeate #20513 üzenetére
leeate: Ha valami klisé, az szerintem alapvetően még nem baj, lévén ha jól belegondolsz, elég nagy a sansz rá hogy minden témát lefotózott már valahol valaki egyszer. Ha a szembejövő kliséket senki se fotózná le, gyakorlatilag nem készülnének új fotók, kivéve az újságíráshoz szükségeseket meg a kiskompaktos bulifotókat.
Vagy máshogy megközelítve, elég kevés embernek adatik meg hogy rögtön hűdeeredetit (de ugyanakkor nézhetőt: ronda, nézhetetlen hűderedetit relatíve könnyű gyártani) és hűdekorszakalkotót tudjon alkotni (ők vsz Leonardo da Vinci n+1 -edik reankarnációi).
Az egyedi, de ugyanakkor élvezhető képekhez a fejlődés útja a jól kivitelezett kliséken keresztül vezet.
Sir Riccio: a Szeged múzsájáról közben leírta Cayman (háttér, fénymennyiség). A másik a villamos felsővezetékekkel és utcafényekkel nekem speciel tetszik. Lehetne picit sötétebb de nekem így is bejön.
eastsider: szép lett nagyon!
-
törölt tag
válasz
Sir Riccio #20510 üzenetére
A kereszteződéshez sokat nem fűznék én sem, engem lenyűgözött.
A múzsás kép szerintem nem jó. A téma alapötlete nem lenne rossz, de a hátteret elcseszi a mögötte lévő snassz hétköznapi környezet,a lakópark látványa különösen rossz. Így az egész nem kelt olyan hatást, amit szerettél volna elérni vele, nyilván egy történelmi vagy régies érzületet lehet ilyen fotóval kelteni. A megvilágítás sem ennek a hangulatnak kedvez, a felesleges háttér is túl sok fényt kap.
-
pinkypinky
tag
válasz
Kereszteződés nagyon ász.
-
leeate
senior tag
válasz
Clichée. Mellesleg túl sok a fény.
-
mob_zzz
aktív tag
válasz
Nekem külön tetszenek rajta a kábelek, ahogy alulról meg vannak világítva. Szép.
-
brumesz
aktív tag
válasz
a "Kereszteződés"-t kíváncsiságképpen átraktam ff-be, nekem úgy jobban tetszik, de amúgy szerintem ok a kép
a másik nekem nem jön át
-
Sir Riccio
addikt
Kereszteződés Szeged belvárosában.
Erre valaki vélemény?!
Ne kíméljetek! -
Szten Márs
nagyúr
válasz
E-scapegoat #20500 üzenetére
Szép lett, sajnos nálunk az erkélyről aligha lehetne ilyen képet lőni.
-
Sir Riccio
addikt
Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Interactive Brokers társalgó
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Yettel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest