- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
koboldozat #1160 üzenetére
Samsung telefonon nincs ilyen probléma.
Gondolom valami kínai csodád van és a kínai titkosszolgálat kémprogramját nem szereti a DÁP.. -
A DÁP-os Erkölcsi bizonyítvány alján levő QR kóddal letölthető az eredeti hiteles erkölcsi ha azt papírra kinyomtatom? Vagy mire jó ott az a qrkód?
-
-
válasz
MaCS_70 #1124 üzenetére
Már évszázadok sőt évezredek! óta fizikai eszközhoz van kötve a hiteles aláírás. Régen volt a tintás bélyegző, előtte pecsétgyűrű+viasz, még az ókori egyiptomban is pecsétkövet nyomtak az agyagtáblába...
Pecsétgyűrű helyett mára a mobilt választották fizikai pecsétnyomó eszköznek. Jelszó nem elég, ez van, ez nem újdonság.
-
válasz
MaCS_70 #1122 üzenetére
Igen, eddig könnyű volt az avdh. (még mindig ezen rágódsz?)
Csak szóban telefonon elmondtad az ügyfélnek hogy a jelszavad: KisPista123456 és írja is alá a nevedben miután megszövegezte. Milyen jó volt, egyszerűbb és kevesebb munka.
De a kormány ennél biztonságosabbra vágyott. -
-
válasz
nincsnév007 #1059 üzenetére
Mi az a "sima ügyfélkapu oldal" ?
A magyarorszag.hu -n próbáld. -
-
-
-
-
válasz
MaCS_70 #1037 üzenetére
Ha nincs nála a telefon akkor hitelesítő alkalmazás gondolom nem megy. A másik az emailes, arra meg nem regisztrált azért nem jogosult. Először a regisztrálási oldalt kell meglátogatnia és csak utána fog menni a többi oldalon a belépés.
-
-
-
-
-
-
válasz
MaCS_70 #1019 üzenetére
Az állam nem adhat olyan ingyenes szolgáltatást amivel ellehenetlenítené tönkretenné a piaci szolgáltatókat. Az EU ezt büntetné. Az a avdh a covid miatti _ideiglenes_ intézkedés volt.
De most is elérhető bárkinek piaci alapon fizetősként piaci cégektől. (Sőt akár ingyen is). Tehát senkit nem ért jogfosztás. Az állampolgárok és állami ügyintézés közt meg továbbra is megmaradt epapír formájában az avdh, nem kell hozzá fizetős szolgáltató se telefon.
-
-
-
-
-
-
Azért nem kell egyből nagy dolgokra gondolni. Egyszerűen pl egy irodistának nincs megfelelő számítástechnikai ismerete, egy közjegyző nem műszaki ember. Illetve még banálisabb dolog: a papír alapú dolgokhoz ki van dolgozva ügyfél árjegyzék, mit mennyiért csinál. Elektronikushoz nincs. Ingyen nem csinálhatja, pénzt meg nem kérhet olyanért ami nincs az árjegyzékben. Na ilyen dolgokért van határidő.
-
-
-
Piaci szereplőknek csak 2025. júniustól kell hogy elfogadják a dáp aláírást. Addig még van idő.
Van ahol papírt vagy érintőkijelzőn ujjal való aláírást is elfogadnak pedig azt még az aláíró se ismeri meg.Viszont van valami olyasmi hogy ha igénybeveszed a szolgáltatást akkor valamennyi idő után az átveszi az aláírás jogerejét. A szolgáltató még bevállalja hogy a szolgáltatás kiépítésekor a vevő meggondolja magát.
-
-
válasz
cinemazealot #948 üzenetére
Mindegyikre külön kell regisztrálni. Most nekem mindhárom működik (DÁP, Auth, email).
Majd kiderül hogy jövőre a dáp miatt csak az auth szűnik meg vagy az email is. -
Hiába szeretnél mindenáron bűnbakot kijelölni, vannak olyan (kiválasztós kitöltős) pdf-ek amiket direkt arra fejlesztettek ki hogy ne kelljeni kézzel papírra irkálni. Ha ilyet írsz alá az gond. Lehet csak a titkárnö felejtett egy ilyen funkciót benne véletlenül.
Az ilyen pdf-et papírra is (ready to use) lehet kinyomtatni, meg pdf-be is e aláíráshoz. Így mindenkinek jó. -
-
-
-
-
-
-
-
-
Valakit (még életében) véresre vernek hogy írjon alá olyan végrendeletet hogy mindenét a verőlegényre hagyja, akkor utána egyből bemész a rendörségre és feljelentést teszel (még életében).
Ha aláírás után megölnek (az aláírás napja és az erőszakos halálod napja egy napra esik) az felettéb feltűnő a rendörségnek, bármelyik ügyvéd érvényteleníti a végrendeletet..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Aki regisztrált DÁPra azoknak év végén úgyis érvényét veszti az authenticatoros kód érvényessége.
A többieknek nem tudom lejár-e valaha, vagy 15 év múlva is ugyanaz a 16 karakterből lesz számolva. -
-
-
-
-
-
-
Felmerült bennem kérdésként:
Milyen értékű szerződés írható alá DÁP digitális aláírással?
Csak annyit találtam hogy eIDAS 1-2.
Pl egy 100 millió Ft os szerződéshez jó vagy nem? Az eszemélyisnél 60 milliós értékhatár rémlik. -
-
Szerintem a hasonlatom nagyon is találó.
"ilyen alapon a hatóságok is felszámolhatnák a levelezési költségeket (rendőrség, Bíróság stb.)"
Ezen helyeken nincs lehetőség személyes átvételre. És egy ingyenes lehetőségnek lennie kell. Személyinél a hivatalban való átvétel minden esetben ingyenes. A postázás luxus szolgáltatás, ugyanúgy mint a pesti parkolásdíj telefonnal való fizetése. (Tanultak Karácsonytól) -
-
-
-
-
válasz
kovacs65 #698 üzenetére
Pár éve amikor csináltattam ezt nem vállalták, muszáj volt 1 hét múlva visszamenni (lehet ez változott?). Akinek nincs nfc telefonja az pedig ha postán kapja be sem tudja aktiválni magát a személyit se, kénytelen hivatalban átvenni úgy hogy vinnie kell a zöld kártyát is, ha elfelejti mehet vissza harmadszorra is.
-
-
-
-
Nálem is ugyanígy néz ki. Viszont észrevettem hogy a verziója nálam 23 ra végződik és java 32 bit serepel. Pedig a menüjében frissítések keresésére kattintva nem talált frissítést. Úgyhogy letöltöttem a 33 ra végződőt (ami nálad is van), és feltelepítettem.
De most meg a telefonos appal van valami gond, elveszti a kapcsolatot a személyivel. Úgyhogy nem tudtam az eszemélyis aláírást tesztelni.
Ez az NFC személyis vacakolás nagyon gagyi instabil megoldás volt, örülök hogy lecserélésre kerül egy stabil kényelmes megoldásra amit DÁP aláírásnak hívunk.
-
-
-
-
-
-
-
eSzemélyi vs DÁP: [kép]
A dáp-ban már van hiteles idő is. -
Végre nekem is megjött! Már nagyon izgultam miatta.
Viszont ezen aláírásban is hibát lát az Adobe Acrobat Reader. A kormányzati aláírás ellenörző szerint ok. Lehet valamit tenni hogy az Acrobat is elfogadja validnak?
-
-
-
-
Azért jelentős különbség lehet aláírás és aláírás közt. Pl a Hiteles adatmegosztás csempe alatt levő aláírásban az aláírási lánc minden eleme más mint pl az eszemélyis aláírás.
Valószínű nem is a telefonod ír alá csak letölti azt az idomszoft telephelyéről..
Jelenleg dáp-os aláírásom még nincs így nem tudom tesztelni hogy az aláírás fizikailag hol történik, de az megmagyarázná a dolgot hogy egy And7 app is biztonságosan fel/le tud tölteni egy pdf et egy távoli szerverről ahelyett hogy ő maga helyben aláírná. -
"ahol elvileg Android 7 is elegendő"
Felháborító hogy kizárják az Android 4.2 KitKat telefonomat..
Már évtizedenként kénytelen az ember mobilt venni? A fekete kagylós tárcsás telefonom se jó?Amúgy a feltételeket nemcsak a fejlesztők határozzák meg hanem nemzetközi akreditáló szervezetek is.
-
Én még szép színes szagos grafikonként találtam volt rá, de a linkelése már csak ezt a szöveges értékelést adja:
"Mobile Android version market share worldwide 2018-2025 ..., Jan 30, 2025
In January 2025, Android 14 held the top spot with a market share of just around 37 percent, followed by Android 13 at nearly 19 percent, and Android 12 with about 13 percent. The newly released Android 15 accounted for just above three percent."Összeadva 12 13 14 15 értékét ennyi jön ki.
-
-
válasz
UberMutant #573 üzenetére
Másik telefonnal, fényképezőgéppel a képernyőt. Kíváncsi vagyok hol jelent meg.
Ha 2 hónap alatt az A tól csak a D ig jutottak el, akkor mikor jutnak el a Z ig? -
válasz
UberMutant #569 üzenetére
Egy fotót mutathatnál róla..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest