Hirdetés
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
Húú, most jut eszembe melyik csatorna lenne jó még a Digi csomagban. MGM. Vagy az United Pan-Europe Communication érdekeltség, ezért ne is számítsunk rá?
-
Rick4
félisten
válasz
Hegyirabló #746 üzenetére
nekem is...
-
Rick4
félisten
válasz
Hegyirabló #744 üzenetére
HBO is beperelte 600 millára..ez önmagában jó duma egy kóla mellett, azonban valami nyoma csak lenne a neten, ha ez megtörtént volna..
-
Bandus99
őstag
válasz
Hegyirabló #744 üzenetére
600 milla hm.....
UPC perelt? Vagy ki az HBO ?
Mielott meg lehordanal csak erdeklodom nem kotekedni akarnek ...
[Szerkesztve] -
Hegyirabló
veterán
Nem tudom, de az illetőt már az HBO is beperelte 600 millára, mert valamit meghekkelt náluk, de hogy mit csinált, azt nem tudom. Mindenesetre látványos volt. Mutogatta meg magyarázta nekem, hogy ez így meg úgy, de az illetőnek az agya is már PC gyorsasággal pörög. Az biztos, ért hozzá, és nem csak ehhez.
-
Rick4
félisten
válasz
Hegyirabló #742 üzenetére
véletlenül nem a videorészt kötötte össze valami tv-in vagy vivo résszel?
-
Hegyirabló
veterán
Mikor találkozzunk? Hoznám az illetőt is, akinek sikerült összekötni.
Te a Hunyadi képviselője vagy, amiért ennyire véded? Mert most már vagy fél tucat ember (de lehet, hogy több), mondja, hogy a Humax jobb, mint a Hunyadi. Ebben az esetben nem kellene elgondolkoznod, hogy talán nem neked van igazad?
[Szerkesztve] -
sam63
csendes tag
Már írtam nekem sem volt gondom a Hyundai-al, az egy év alatt nem tapasztaltam folytonos lefagyást sem. Most beszart egy pillanat alatt. Pedig volt, hogy több műhold 1000 csatija volt betárolva.
A szerelő azt mondta,hogy nem tud Humax-ot adni mert az elromlott Hyundai dobozát nem tudom leadni. Költözködtünk miért rakosgassak egy papirdobozt ?! Hát kidobtam ! Röhely, most holnapra valahonnan kell keresnem egy havert aki odaadja a dobozát.
Hogy mik vannak ?
[Szerkesztve] -
-
Füleske
addikt
Mert még nem láttál más beltérit.
A fölös csatik engem idegesítenek , főleg ha a többi közül kell válogatni. Ha a hyundai - on nem válogatod ezeket a lista végére akkor törléskor lyukak keletkeznek a listában. Pl. 1 után 3 jön nem 2. Humaxon a listában kijelölöm ami nem kell (akár 50 csatit egyszerre) és nyomok egy törlés gombot. Ennyi.
Ja és hyundai - on ezt a csatirendezés dolgot hetente játszani kell mivel elfelejti a listát illetve keveri , Humax - on azóta nem láttam a román csatikat mióta megvan a beltéri és kitöröltem ezeket.
[Szerkesztve] -
Füleske
addikt
-lefagy percenként , ha a központ állítgat valamit (epg , frissítés... stb)
-magától is lefagy véletlenszerűen
-nekem anno csinált olyat hogy elfelejtette a csatornnalistát , angol nyelvre váltott és lekódolta magát (szervíz menüből lehetett csak kikódolni)
- kereséskor , törléskor keveri a csatornalistát -
-
-
Rick4
félisten
válasz
Hegyirabló #728 üzenetére
képmerevítés, ezt a Hunyadin nem találtam
én sajnos tegnap 3szor is találtam képmerevítést...távirányítóra nem reagálással együtt...ma be sem tudtam kapcsolni, főkapcsolózással indítottam..
-
Lala6
őstag
válasz
Milyen szoftal tudod PC-re kötni? És mit lehet vele csinálni?
Csak mert én rengeteget bújtam a netet, de nem találtam semmit. -
válasz
Mutass 1 embert akinek sikerult pc-vel összekötnie. (És nem arra gondolok, hogy egy soros kábelt beledugott, hanem vmi információátvitelt is megoldott vele)
A szubijektiv dolgokon kívul nem írtad mit állított el? -
Füleske
addikt
válasz
humax előnyök még :
- nem fagy le , amikor a központban keverik a kását
- szebb kép (színek szebbek , kép nem mosott homály , nincs átlós csíkozás)
- gyorsabb csatornaváltás
- fölös csatornák törlésekor nem hagy lyukakat a számozásban , új csatornák lekeresésekor nem keveri össze a meglévőket -
Hegyirabló
veterán
Csak vissza kellene olvasnod, hallod, hogy mennyit szídják itt a Hunyadit.
Konkrétum (talán kissé szubjektív):
- sokkal jobban tetszik a műsorújságja
- a távkapcsolóján a kurzorokkal is lehet hangot állítani és csatornát léptetni
- szoftvert gyorsabban, eccerűbben frissít, ráadásul lehet PC-hez is csatlakoztatni
- két SCART van rajta, plusz az RCA out
- képmerevítés, ezt a Hunyadin nem találtam
- a hang és a felirat közvetlenül elérhető a távkapcsolóról, nem kell menűbe lépni miatta
- s
- t
- b -
válasz
Hegyirabló #720 üzenetére
Pedig jo lenne 1-2 konkretum.
Hyundai-on mi allítódik el? -
Hegyirabló
veterán
A harmadikra azt írnám neked, hogy szerintem az adás minősége nem rosszabb, nem jobb, hanem más.
Azt vettem észre, hogy a Digi TV adás képe homogénebb, mint a Tré-kábelen jött adás képe. Tehát szerintem élesebb a digi, viszont nincs olyan dinamikája. Ezen látszik, hogy egy tömörített MPEG kép. Főként a sötétebb képeknél, és az egybefüggő színeknél. -
Lala6
őstag
- Számítógépbe szerintem nem fogsz olyan tunert találni amibe belemegy a digi kártya, más típusú beltéri sincs amibe belemegy a digi kártya.
- Első pont miatt erre szerintem nem kell válasz
- Nem kell, sima 75ohm-os koax kábel kell a parabolához is.
- UPC-t nem ismerem, de szerintem nincs semmi baj a digi képével.
- Erre nem tudom a választ. -
VINIKOR
senior tag
Fehérváron négy emeletes panelházban lakunk. A házban tervezik egy központi parabola antennán a Digi TV bevezetését.
Hadd kérdezzek pár dolgot:
- Számítógépen szeretném nézni a tv-t úgy, hogy közvetlenül a tuner kártyához kapcsolódjon a kábel. Milyen tv-tuner kell ehhez, amibe az előfizetői kártya is passzol? Konkrét tipusokat tudnának mondani? Külső USB-s vagy PCI slot-os legyen?
- Kábel kiépítését a számítógéphez fizetni kell? Vagy ez a második beltéri egység kiépítésének számít?
- Ha jól tudom a mostani koaxkábel csatlakozói és elosztói 1000MHz frekvencia tartományú. A digitális adás 2400 MHz-s. Emiatt kell kábelcsere a lakásban?
- Képminősége milyen a hagyományos analóg UPC-s tv képminőségéhez? A topik tavalyi hosszászólásaiban szidták, de azóta talán fejlődött a technika.
- Hány Mbps-es tömörítésű az adás? Ha jól tudom az UPC-s 3.
Kösz. -
sam63
csendes tag
Valahogy én is jobban vonzódom a Humax-hoz.
Egy év garancia van a beltérikhez ugye. -
sam63
csendes tag
válasz
Hegyirabló #718 üzenetére
Hogy érted azt, hogy többet tud.
-
sam63
csendes tag
Bekrepált a Hyundai beltérim. Megyek a DIGI-s haverhoz és délután már cseréli is. Kérdése milyen kell. Humax ami ő szerinte szar, töbször lefagy mind a Hyundai. Vagy az újabb Hyundai ami már jobb mind a régi verzió. Szerintetek?
Különben a szerelő is azt mondta, hogy valami központi probléma miatt fagytak tegnap a beltérik. Az enyémmel kapcsolatba is erre gyanakodott, aztán mikor megnézte azt mondta csere.
Most milyet kérjek tőle? Ja a bőség zavara.
[Szerkesztve] -
mogyesz
aktív tag
Felhívnánk a figyelmet, hogy az ismét előjött régi jó beltéri ''lefagyások'' (többnyire Hyundai) NEM csak az 1.06-os szoftvert használó beltériken jelentkezik, hanem a korábbi szoftvert tartalmazók is szép számmal fagyogatnak. Vagyis a szoftver frissítés miatt nem kell aggódni, nem amiatt ''fagynak'' a beltéri eszközök. A központban nem ok-s valami. De miért mindig főműsoridőben?!
-
o.gaby
tag
Nálam még ma is fagyogat midkét beltéri. Még készentélben is képes lefagyni
-
ddzoli
csendes tag
Sziasztok!
A Hunday beltéri tegnap este többször lefagyott. Csak áramtalanítás után indult újra. Ezt kb. 3x megcsinálta olyan 2 perces szünetekkel.
Aztán utána teljesen jól ment. Este 9-től reggel fél 7-ig be volt kapcsolva, mivel egy filmet vettem fel. Reggel megnéztem, semmi gond. Ezt a lefagyást már néhányszor csinálta, de egy újraindítás elég volt neki.
Van valakinek hasonló tapasztalata? -
sam63
csendes tag
Majdnem egy éve van DIGI-m teljesen meg voltam a Hyundai beltérivel elégedve. Tegnap este viszont valami történt mer teljesen lefagyott. Kb. 2 mp-ig ment az adás utánna rózsaszin meg zöld képernyőt dobott be. Fél óra próbálkozás után kikapcsoltam. Pár napja frissítettem a szoftvert lehet, hogy az miatt van gáz?
-
Lala6
őstag
Miért lenne csúnya?
Olvass vissza picit, én sem tudtam...
Ha sorban vannak bekötve a beltérik akkor a második(ami nem közvetlenül a fejre megy) csak akkor megy, ha az első(ami a fejre van kötve közvetlenül) be van kapcsolva.
Ez azért van, mert a fej az első beltéritől kapja a szükséges ampert.
Nézz vissza kicsit, András leírta szakszerűbben. Ezért is vettem gyorsan egy twin fejet. Azzal már megy külön is.
mod:
[link] [link]
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
azért csúnya volna, hogy csak bekapcsolt főbeltérivel tudjak tvzni.....
semmi köze a kettőnek egymáshoz...még ha egy kábelen vannak is. max a polarizáció miatt van egy kis gond, de akkor kapcsolod ki be őket, amikot akarod. vagy ha nálad nem így van, szerintem hívj szerelőt..
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
raczandris #706 üzenetére
erre megoldás lehet, ha a főbeltérit nem kapcsolja be arra az 5 percre, nem?
-
raczandris
tag
Zsül555 szia
A társ beltérit ha nem találja meg az összes adót és némelyiket duplán rakja be akkor a köv . képpen csináld .
Az első beltéribe menő ant .kábelt dugd össze a második készülékbe menő ant.kábellel és igy olyan mintha egyből a társkészülékre menne az antenna jele .
Vagy: egyszeűen tedd a társkészüléket az első helyére és igy kerestesd meg az adókat . Igy megtalálja mind és nem dupláz .
Ha sikerült irjál nekünk ,hogy megoldódott-e a problémát .
R.A. -
Hegyirabló
veterán
válasz
Theoriginal #700 üzenetére
Szerintem nem.
Nekem 5 perc alatt frissített. -
Aktív témák
Hirdetés
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- DELL Precision 7530 - Intel Core i7-8750H 16GB 512GB SSD NVIDIA Quadro P2000 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest