Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
- AI fókuszú rendszerchipekkel köszönt be a Mediatek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
toldiur
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
Sziasztok! ehez csak annyit fűznék hozzá,h hozzám amikor ki jött a szerelő,még be sem jött,nem látta hová fogja szerelni a cuccot ill mennyi kábel kell és kocsiból mondta az összeget,h mennyiért szereli illetve mennyiért.. azaz 1000Ft beltérinként az aktiválás dijja..
Barátomhoz másik szerelő jött és levette 11 rugóval, mert a padláson elosztotta a kábelt ami sz.r lett és 2 rugót kért beltérinként aktiválásra.. ami soha nem volt tökéletes neki,ill 4 hó múlva meg is szüntette azt.. de tudok olyat ahol a szerelő ingyen ki ment és ingyen fel is rakott mindent és aktiválta is... -
Saca0311
tag
válasz
raczandris
üzenetére
Bocsi, hogy tévesen hitegettem wolfot. Nekünk jöttek hamar.

-
molnárszilár
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
Elvileg a beltérit megvette az aki beköttette ezt a remekbeszabott szart nem?Vagy miért fizettem plusz 6000-ft-ot a mésodik beltériért?A kártyát vihetik de a beltérit azt nem!(össze fogom törni
)Mondjuk amugy is lehuztak már eddig közel 25 rongyal az ingyenes bekötés cimszó alatt szoval ........De még mindig semmi visszajelzés peströl hogy felmondtuk!Nevetséges 
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
gondolom az ilyen emberek először elfűtik a padlót, utána meg az ajtót- ablakot....mivel a beltéri nem ég túl jól, ezért egyszerűbb eladni..

-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
oké, utánajárok...ne aggódj, viszajövök a válasszal..

-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
no, ha a szakértők mondták, akkor légy oly szives és linkeld ezt be nekem...

-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
idéznék két hozzászólás részletet:
egyik innen:[link]: A hóesés miatt nem kapott megfelelő jelet a beltéri és a hibajvitó áramkör túl dolgozta magát és tulmelegedett .
másik innen: [link]:Ez a hibajavító áramkör miatti túlmelegedés " marhaság " .
Nem lenne szabad tul melegedni csak azért mert nem kap jelet a beltérinamost ezzel az a nagyon nagy baj, hogy mindkettőt te írtad....

nem tudtam, hogy saját magad számára a saját véleményed marhaság...akkor én kérek elnézést....

-
raczandris
tag
válasz
raczandris
üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
szia! válaszolnál a #2681-re? befejezetlen maradt a kódolós-melegedős sztori.

-
tibibi
őstag
válasz
raczandris
üzenetére
köszönöm esetleg ki lehet hagyni a digit és egyböl szerelövel intéztetni hogy gyorsabb legyen?
-
tibibi
őstag
válasz
raczandris
üzenetére
szia azért jó,hogy három ügyfsz. beszéltem az egyik nem tudod beszélni a másik csak annyit mondott,hogy 9.000 kapok a beltérimért 6700 kell fizetnem a kártya aktiválásért plusz a szerelés
a harmadik meg azt mondta 9000 ft leirnak a két kártyást meg meg kell vennem 26000ft
vicc . Most már világos még egy kérdés a tesómnak új elöfizetést tudom kérni két kártyás beltérivel és ha igen mennyi plusz költség? köszi. -
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
csak azt nem értem, ha a reed solomon kódoló bemenetére nem érkezik mpeg-2 adatfolyam, akkor nem indul el sem a dekódolás, sem a hibajavítás. emiatt nem kellene túlmelegednie sem...

-
csibor
addikt
válasz
raczandris
üzenetére
Akkor még volt sat osztó is a rendszerben,a beszélgetés után kikötöttem,ezután nyultam félre.Aljzat is akkor még bent volt a falban.
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
ok, de mi lehetett elállítva annyira, hogy nem ment ki fejtáp. egy soft reset szerintem ezen nem sokat segít ..
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
na, kíváncsi vagyok, mi volt a bibi...

-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
egy humax beltéri cserével biztosan tudsz segíteni rajta...

-
raczandris
tag
válasz
raczandris
üzenetére
ALFA-SAT [link]
-
Atom Maki
tag
válasz
raczandris
üzenetére
Szia
Azt akarod ezzel mondani, hogy fizikailag nincs benne a 7 szegmenses kijelző?
És azt külön meg lehet vásárolni +pénzért? Meg + pénzért belerakatni valakivel?
Mert ha ez így van, akkor 1 biztosítékot most kivert nálam a digi vagy jundáj tökmindegy.
Mivel a kezelési utasítás előlapján a készülék világító kijelzővel látható, gondoltam tán ki/be kapcsolható.
Eszem megáll, de komolyan. Jundájt/digit is elérték a megszorító intézkedések?
Még jó, hogy azt a két filléres ledet nem spórolták ki belőle. -
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
a következő generációs beltérihez meg vezetékes távirányító lesz, mint anno a hőskorban...

-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
én azt is említettem, hogy az élelmes szerelők már az első telefon alkalmával lecsekkolják az ügyfelet, hogy tudja-e hova kell szerelni, kertes ház, vagy emelet, alacsonyra, vagy magasra kell mászni. gondolom ebből azért már lehet sejteni, hogy kb. mennyi idő lesz. A másik, hogy ha a szerelőnek jó a szervezőkészsége, és a saját területén képes egy napra 5-6, vagy akárcsak 3 ügyfelet leszervezni, akkor a napi km is eloszlik ezek között, hiszen nem minden alkalommal a műhelyből indul, és oda érkezik vissza. Gondolkodtam tényleg a digi szerelésen, de csak hobbi jelleggel, azért nincs munkahelyem, mert nekem nem kell a pénzért dolgoznom, másképp élek...Ez max időtöltésnek lenne jó, de lehet, tényleg egyszer összebeszélünk, és elmegyek neked egy napra segíteni. A béremből meg meghívlak valahol egy finom ebédre. Nem veled van problémám, mielőtt még félreérted, csak van pár dolog, amit én, ill. az ismerős szerelők másképp látnak/ csinálnak. Igazából itt felesleges erről beszélni, mindenki annyi időt tölt el egy helyen, amennyi a szereléshez kell neki, de egy biztos, az ismerős szerelőknek NAGYON NAGYON MEGÉRI digit szerelni, jól elvannak belőle...
További szép napot..
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
először is feltételezzük,( a legteljesebb jóindulattal, de alap nélkül ) hogy a kedves szerelő nem zsebre dolgozik, hanem számlát ad, ekkor 2500 a kiszállás, 2500+áfa a szerelés. eddig 5500nál tartunk. az autója mondjuk 1.6 literes benzines, 100km-en 8 az apeh norma, 9ft/km a kopásra az átalány. oda vissza 30km az út, ez kerekítve egy ezres költség, és persze mellé (megintcsak kevésbé életszerűteln példa) azt feltételezem, hogy a szerelő a telefon után 3 perccel indul, és a 30km csak erre az ügyfélre megy el. akkor eddig bejövő 5500, amiből 4500 marad, ez lesz adóköteles, ennek a harmada 1300ft, plusz az üzemanyagból megmaradó 1500ft, feltételezve azt is, hogy a szerelő sem átalányadózást, sem evát nem választott, amit normális esetben kétlek, valamint akkor feltételeztük azt is, hogy a korrektsége már olyan mértékű, hogy nemcsak a dupla minimálbért vallja be, de a napi 3-4-5 ügyfél által kifizetett 25-50ezer forintot is...szal akérhogy számolom, nekem 2800 jött ki egy órára, de így még nem számoltam a 100ft/fm árú koaxkábelt, a 200ftos F csatlakozót, meg a többi lehúzós dolgot. Így biztos jobban keres, mint máshol. Szerencsére nekem nem kell dolgoznom a pénzért, munkahelyem sincs már jópár éve, vagyis nem dolgozom másoknak.... eléggé tisztában vagyok az adózási szabályokkal, ezért nem értem a sok sírást...
-
mogyesz
aktív tag
válasz
raczandris
üzenetére
Erre van egy nagyon király kis oldal: [link] Itt meg lehet nézni, hogy a kézhez kapott összegek után kit, milyen arányban is terhel az állam bácsi...
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
na, erről beszélek hónapok óta...kimegy, 2500ft, kábelt húz, gombot nyom, stbstb, és simán keres 4-5-6ezret egy óra alatt....mégcsak nem is én mondtam, hanem Te..
-
cigam
titán
válasz
raczandris
üzenetére
Köszi, akkor az anyagi része kb világos. Viszont ez nem javítja meg az NGC-t.
Azért van remény, mert a fogyasztóvédelem is válaszolt már:
Hozzánk küldött levelében Ön a DigiTV műholdas adását nyújtó szolgáltató eljárását sérelmezi. Szíves tájékoztatására közöljük, hogy az Ön által felvázolt ügy kivizsgálására sajnos hatóságunk nem rendelkezik hatáskörrel, azonban az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (a továbbiakban Ehtv.) alábbiakban idézett rendelkezései szerint:
?9. § (1) A Nemzeti Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: hatóság) kormányhivatal. A hatóság irányítását a Kormány, felügyeletét a miniszter látja el.?
?67. § (1) A hatóság az elektronikus hírközlési piac zavartalan, eredményes működésének, az elektronikus hírközlési tevékenységet végzők és a felhasználók érdekei védelmének, a tisztességes és hatékony piaci verseny fenntartásának elősegítése, valamint e törvény egyéb céljai megvalósítása érdekében hatósági jogkörében hatósági felügyeleti ellenőrzés keretében piacfelügyeleti tevékenységet végez.?
?
?(7) A hatóság hivatalból vagy kérelemre a piacfelügyeleti és ellenőrzési terven kívül is folytat piacfelügyeleti tevékenységet.?
?126. § (1) A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője (a továbbiakban: képviselő) a hatóság köztisztviselője.
(2) A képviselőhöz bejelentéssel élhet bármely előfizető, fogyasztó vagy a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó társadalmi szervezet, amennyiben megítélése szerint valamely szolgáltató, forgalomba hozó vagy forgalmazó tevékenysége, szolgáltatása, terméke, eljárása, ennek során hozott intézkedése, illetőleg valamely intézkedése elmulasztása következtében a fogyasztót vagy előfizetőt elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályban vagy az előfizetői szerződésben meghatározott jogaival összefüggésben sérelem érte, vagy ennek közvetlen veszélye áll fenn.?
Az előbbiekben idézettek alapján ? amennyiben ügyében nem születik az Ön számára is elfogadható megoldás ? a DigiTV adását nyújtó szolgáltatóval szemben bejelentést tehet az ügyben hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Nemzeti Hírközlési Hatósághoz .
Vagyis elhajtottak az NHH-hoz.
to continue ...
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
ez a jelerősség relatív dolog. egy 3 méteres tükörrel használva a fejet sem lesz nagyobb az a jelszint, amit a fej továbbít a beltérinek, mondjuk alapul véve a 100%-nak megfelelő jelszintet hiába bombázod a műholdról érkező mikrohullámokkal tripla méretű antennával, olyan nincs, hogy 110%, csak rossz idő esetén is meglesz a megfelelő jelszint. ez pont ugyanaz, mint a sima földi vételnél. ha jó helyen vagy, egy darab dróttal hibátlanul jön a műsor, oda feltehetsz egy 8 méretes tripla dipólos yagi antennát, attól nem lesz jobb a kép. viszont a nagyobb tükörnek csak a jobb minőség lehet a célja, de ezt meg nem éred el vele. csak azt, hogy rossz időben is meglesz a megfelelő jelszint.
nem akarlak siettetni, de ha ilyenkor is fórumozol, ne csodálkozz, hogy mások 2X annyi digit tesznek fel egy nap alatt..
szummázva amit mondok, hiába nagy a tükröd, a fej egy bizonyos jelszintet küld a beltéribe, ez nagyobb tükörrel sem lehet nagyobb, mint 100%, csak rossz időben is meglesz a megfelelő jelszint. szép napot.. -
cigam
titán
válasz
raczandris
üzenetére
Természetesen igazad van abban, hogy a nagyobb antenna nagyobb jelszintet produkál, ami stabilabb vételt biztosít. Viszont az eredeti kérdezőnek megvan a 80%-os jelszintje. Ez azt mutatja, hogy az antenna jó irányba néz. Igaz nem írta mekkora az antennája, de alapból azt gondoltam, hogy 90-es digi tükre van(mint nekem).
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
A valóságban azonban felmegy akár 100 fölé is...
onnantól viszont perpetuum mobilénak is hívhatjuk, sőt, rossz idő esetén még az én beltérim tölti vissza az adást a műholdra....
mert ugye 100%nál több ennek sem kell.. 
a viccet félretéve tudnál erről egy hivatalos linket adni? megköszönném. jó időt a mai 3 antennaszereléshez.
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
mint mondtam ismerek szerelőket, illetve a napi elvégzett szereléseik számát is, vagyis akkor te most nem velem vitázol, hanem a tényekkel, másrészt nem BP.-ről beszéltem, de ott sem nagyon más ahelyzet, max a leendő ügyfelek közelebb vannak egymáshoz......olyan ez a szerelés, mint a 100 méteres síkfutás, van akinek 10 másodperc alatt megvan, másoknak nem.
-
pumpaduda
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
Szia ráczandris
Lehet Te vagy maximalista mert más szerelőknél ez 1 órába is belefér!Igaz még arra is lusta volt, hogy a kábelt a szekrény mögé betegye lemérte, hogy eléglegyen aztán jólvan.Neked így felfog kopni az állad! -
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
20-30 km hiába autózást ..ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy egy egy szerelőnek jó esetben, és főleg BP.-en nincs is ekkora sugarú kör a saját területe, az igények meg akkorák, hogy simán összeszervez magának napi 6-8 szerelést, és megússza az egészet 30 kmből. nálam a szerelő felmutatott egy falfúrót kb 10K értékben, hozzá egy fúrószárat 1000ft értékben, egy villáskulcsot 700ft értékben, meg egy csavarhúzót 200ft értékben. nem tudom, mennyit mer bárki is ezekre számolni, de a napi jópár szerelésből csak telik, ha elkopik egy csavarhúzó. az sem olyan, hogy 6 tekerés után vége..... ha nem vettem volna előre meg, akkor még adott volna 4 db tiplit csavarokkal 300 ft értékben, azért tegyük hozzá, a szerelő nem olyan hülye, hogy csak úgy blindre kimenjen, képes ám az első telefonáláskor( természetesen az ügyfél hívta őt) megkérdezni, hogy milyen lakásban lakik a kedves ügyfél, merre néz a fal, stbstb...gondolom aki problémás, eleve hátrébb kerül a sorban...
van olyan nap ,hogy semmi bevétel nem jön össze csak kiadás ...ezt meg azért elég nehéz elhinni, de ha mégis így van, akkor is azt kell nézni, hogy egy hónap alatt mennyi maradt meg, nemigaz?
ne érts félre nem támadni akarok, csak ismerek errefelé pár diigis szerelőt, hát nem az van, hogy nagyon fáj nekik 10-15ezret keresni óránként...de sírni mindegyik tud...
-
pumpaduda
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
Na most már mindent tudunk a szerelőkről.Arra nincs valakinek ötlete mit csináljak a beszart beltérimmel?Nincs véletlenül egy csere beltérid felmegyek érte Pestre mert azt 6000-ből megúszom, ha ne agy Isten mégiscsak kisétálnának Pécsről és elkezdenének itt nekem duált beszerelni az tuti egy tízes.
-
raczandris
tag
válasz
raczandris
üzenetére
A szerelők bérében nem csak a munkájuk , ismeretük ,stb ... ellenértéke hanem a saját ,műszerüknek , szerszámaiknak autójuknak a bérleti díja és fentartási költsége is benne van .
Amig a szerelés helyszinén vannak ezeknek is ketyeg az idejük .
Ez mind benne van .
Így már nem is olyan sok ugye ?
(ezt is kitárgyaltuk )
R.A.
Nem hivatalos hírek szerint
megegyezett a Digi tv és az EUROSPORT 2 a sugárzásról . -
pumpaduda
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
Valóban nem neked szólt!Hidd el régóta olvasgatom ezt a fórumot ha nem is írogattam és úgy hiszem ismerem a hozzá állásod csak az a baj nagyon kevesen vannak hozzád hasonlók, pl.hány szerelő ír a fórumokra azért, hogy másoknak segítsen?Azt a vitát meg már sokan lejátszották :szegény válalkozók őket mindenki elnyomja.Én és családom bérből probálunk megélni és ha minden alkalommal amikor bedöglik valami akkor nekem kell megfizetni a vállalkozók rossz szerződését a szolgáltatóval akkor már nem is sporoltam a családomnak.Ugye kötöttem egy szerződést a Digivel én fizetek havi 2700 Ft-ot Ők szolgáltatják a műsort és biztosítják a feltételeket,gondolom az is levan írva hiba esetén hány munkanapon belül kötelesek javítani.Gondolom a szerelő is köt egy szerződést a Digivel miért nincs benne mit mennyiért csinál?Hogyan indít valaki vállalkozást fektet be tőkét ha nem köt körültekintő szerződést?Hol van a vállalkozó kockázata, ha velem ohajtja megfizettetni?
-
pjtr
aktív tag
válasz
raczandris
üzenetére
Szia Andris!
Felraktam a tükröt, és utána 10 perc alatt beállítottam az egészet.Ez az új csúcs, eddig mindig eljáccottam vele legalább egy fél napot
) (igaz hogy most telefonon segítettek a dőlésszög megadásában
)
Köszönöm hogy segítettél megint!!!
A digis falraszerelhető szett tényleg nem egy nagy vasziszdasz, de ideiglenesen jó lesz, hosszú távon biztos lecserélném vni komolyabra.
Szombaton elfelejtettem megkérdezni pontosan, hogy is van az, hogyha vki megvette a beltéris mótyót, annak beszámolják 15e ft-ért, abból lejön a kártyaaktiválási dijak 6e ft, és utána lesz neki 2 kártyás beltérije, ami a digi-jé marad. Ezek után nincs már 2 éves hűségidőszak?
HA Lesz egy kis időd, ird le lécci, ha vmit rosszul értettem!
Köszi a beltérit mégegyszer!!!
peti -
dchard
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
Ahhoz képest, hogy fővárosban vagyunk, kb. nálam is annyi időbe tellt volna kicserélni a beltérit, ha nem vagyok elég rámenős, mint a komlói kollégának. Plusz az oltári mázli, amit az előző hozzászólásomban ecseteltem.
Azért, hogy csütörtökön és pénteken munkanapon nem lehet budapesten beltérit cseréltetni csak mázlival meg autókázással, az több mint szánalmas, és elsősorban a digi-t minősíti. Persze ezért az árért nem várható el, hogy ügyfélszolgálatot működtessenek
Dchard -
Nimrod
addikt
válasz
raczandris
üzenetére
UPC-nél is így volt, nem sok jutalékot kapnak, sokan át is mentek Digis szerelőnek mi meg mondtuk jóhiszeműen a szerelő elérhetőségét, utána jött vissza az ügyfél hogy bocs de már Digis, mi meg adtunk egy másik szerelőt és reménykedtünk (pontosabban forgalmazót). Hova mennek most a szerelők? Vissza UPC-hez?

[Szerkesztve] -
pumpaduda
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
Nagyon irigyellek benneteket Pesten ilyen flottul mennek a dolgok!Nálunk Komlón nem így intézik a dolgokat, vasárnap behalt az egyik beltérim hívom a üsz-t közli a hölgy hétfőn vagy kedden jön a szerelő szerdán hívom azt aki beszerelte nálunk Ő már nem szerel de megnézi a számítógépben ha neki küldték ki a javítást akkor kijön,szerda este ismét üsz azt mondja a hölgy a szerelő beirta nincs már csere készüléke persze engem nem értesített,hölgy megigéri keres másik Komlói szerelőt,csütörtök este telefon üsz hölgy áttesz pécsre megad telefonszámot pénteken már érdeklődhetek, péntek dél az ipse pécsen azt mondja nem ő szerelte aki felvette érte a pénzt az javítsa majd ha a Digivel megeggyezik a jótálásos javításról akkor foglalkozik ilyenekkel,telefon üsz a hölgy nem úgyvan az Ő intézkedik és telefonon értesítenek mi történt.Felajánlottam hogy bemegyek a csere készülékért Pécsre kb 25Km mert a gyerekek már megnyúznak nincs tvjük de ez sem jó várjak türelemmel,hát televan a hócipőm a digivel bevágom az egészet a kukába aztán pereskedhetünk!
-
dchard
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
Hali!
Ez egy érdekes történet: felhívom Digi-t másodszorra, mikor már biztos voltam benne, hogy beltéri hiba. Megadják az Orczy út 21-es telefonszámot. MOndja az ürge, hogy ő bezony csak hétfőn lesz bent legközelebb, de hívjam fel a szerelőjét, és ő még ma kivisz nekem egyet. Csak az a gond, hogy én nem akartam a kiszállásért valami 3 rongyot fizetni. Erre mondta az ürge, hogyha tudok valahol taliznia szerelőjével, akkor úgy ingyen van. Felhívom szerelőt, hogy hogynem autóval tőlem 10 percre szerelt, úgyhogy leugrottam és elintéztük a dolgot, de ez mázli volt, mert amúgy a 22. kerületben lakik, ahová biztosan nem megyek el.
A vicc az, hogy ők a budapesti és térségi központ, tehát ha bárki másnak tegnap bekotlik a beltérije, akkor hétfőig biztosan csak pénzért juthat cserekészülékhez. Ez azért minimum problémás szerintem.
Igen, a szelet bírja, bár még olyan igazi antenna kifordítós vihar nem volt, ezek augusztusban szoktak jönni
majd meglátjuk.
A vicc az, hogy a Digi-s nek világosan memgondtam, hogy ne adjon le szerelésre hibajegyet, mert én is vissza tudom állítani az antennát, utána megy egyértelmű beltéri hiba volt, tehát.. Na mind1.
A probléma megoldva, ez a lényeg.
Dchard -
kano
nagyúr
válasz
raczandris
üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ! Épp most néztem az oldaladon a Digihez kapcsolódó infókat. Szóval oda tudom rakni az antennát amit 2 óra körül süt még a nap.
Köszönöm!
Kano -
szumoo
senior tag
válasz
raczandris
üzenetére
Így utána gondolva tényleg nagy marhaságot írtam, de fogjuk a nagy melegre!

Remélem az elhelyezéssel nem lesz gond és gyorsan lezajlik az egész!
Üdv.: Szumoo
-
hugo53
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
raczandris,
Csak azt szeretném hozzáfűzni, hogy a felhőszakadás során - ami közel 30 perc volt, - az Euro1080 HD adás is zavar nélkül működött, pedig az elvi határ arra a transponderre Budapesten a 120-as antenna, nekem pedig csak 150es van, ami ugye kis nyereségtöbletet jelent. Ámbár a Gibertini erősítése a felső közép kategóriába sorolja.
Természetesen ebben az esetben a fej - ami Invacom quad 0,4 - biztosította alapvetően a zavarmentes vételt. Érdemes elolvasni az elemzéseket az Invacom fejekről, és akkor a mérési eredményekből látható, hogy szélsőséges körülmények között is stabil marad a fej erősítése (jel/zaj viszonya). Valószínűleg nem véletlenül kerül 3-4x annyiba, mint mások, szerintem arányban van az árával. Erre jó példa a Humax HD vevőt árusító minigaléria, ahol 'no name' fejjel volt szerelve a 120-as alumínium antenna és mindhárom alkalommal mikor náluk jártam elég bizonytalan volt a HD vétel.
A linket az Invacom mérésekről és felhasználói véleményekről a következő hozzászólésban fogok küldeni
Üdv -
OliApa
aktív tag
válasz
raczandris
üzenetére
Akkor most hatással van rá a szél vagy nem???

-
csibor
addikt
válasz
raczandris
üzenetére
Akkor megrendelem a globo-t,még posta költséggel is ő a legolcsobb.
-
Bandus99
őstag
válasz
raczandris
üzenetére
Kivancsi lennek a velemenyedre, a #1930ben emlitett fej eseteben. Valoban ennyivel jobb lehet az az osszeallitas, amint a tulaj is irta aug 20.i nagy viharban sem volt gondja a vetellel?
-
hugo53
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
Hello Mindenki!
Nekem van két topfield5500 beltérim jelenleg UPC direct előfizetéssel. Most át akarok térni a digire, mivel olcsóbb, meg egy árnyalatnyival jobb - többek szerint - mint az upc. Én ugyanolyan rossznak láttam mindkettőt, de ez legalább olcsóbb. Az lenne a kérdésem, hogy a digi milyen kódolású kártyát használ. Jelenleg az upcdirekt-et egy univerzális dekóder kártyával használom, ami olvassa az upc kártyáját. (cryptoworks)
Nem sikerült kiderítenem a beltéri egységek típusa alapján, hogy milyen dekóder van beépítve, mert nem találtam a megadott típust az interneten
A segítséget előre is köszönöm
Üdv
Sándor -
dchard
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
Tehát dual beltérihez elég a szimpla fej, a távolabbi tv-hez meg koaxon megy a jel.
Gondolom antennaszerelőként Te is a minél nagyobb mélytükröt preferálod.
Annyit szeretnék kérdezni, hogy a 110-es mélytükör elég az abszolút biztos vételhez, vagy esetleg érdemes még ennél is nagyobbat beszerezni?
Küldök privát üzit árajánlat-kéréssel kapcsolatban ahol leírok mindent részletesen.
Köszi!
Dchard -
Sanyix
őstag
válasz
raczandris
üzenetére
Tuti hogy van olyan eszköz ami ezt egy darabban, egyedül megcsinálja, ennyire pazarló, és béna megoldást nemhiszem hogy használnának.
[Szerkesztve] -
csibor
addikt
válasz
raczandris
üzenetére
Apósomat lehet érdekelné,ha jól számolom 7db tv van a lakásban

-
tojsz™
aktív tag
válasz
raczandris
üzenetére
elméletileg szerelés után ugy lett keresve
de ha a második beltéri (az infrás szett) 18V-n van akkor az első nem fogja a 14V-t
pedig fordítva kéne lenni nem
(dualos hyundai-om van) -
tojsz™
aktív tag
válasz
raczandris
üzenetére
na igen
de nekem pont a fő beltéri nem tudja fogni a vertikális adókat
a másodikkal semmi gond -
v.attis
őstag
válasz
raczandris
üzenetére
Köszönöm részletes válaszodat, így már teljesen érthető, hogy nálam miért megy és ahol két beltéri van ott miért nem...
Mindenki másnak, aki a minőségben bizonytalankodik: Én egy nagyképernyős 100 Hz-es Panasonic tv-n nézem, teljesen jó. A hang néhol elég gagyi, de ez nem azt jelenti, hogy élvezhetetlen, hanem inkább azt, hogy nem dvd minőség; teljesen érthető, nem recseg, nem zajos. A kép nállam nagyon szép, pixelesedés tényleg csak viharban ( az is az elején, nem tudom miért... ), különben ajánlott mindent kikapcsolni (áramtalanítani!) ilyenkor, a túlfeszültség miatt. Ezért, amikor elmult a vihar és a szomszédnak elfüstölt a tv-je mert ő nézni akarta feltétlen, én csak bedugom a konnektorba és nézem tovább. Mi nem adnánk semmiért oda a Digi-t, még a legelején kötöttük be és azóta észrevehetően javul a minőség. Szerintem a csatorna felhozatal nagyon jó, még ezt sem nézzük mindet, de még ha néhe bővül is áremelés nelkül, akkor főleg jó! De ez csak a mi tapasztalatunk...
Még egy dolog: nincs véletlenül itt Békés megyéből (Szeghalom környéke) valaki, aki tudna adni egy beltérit és kártyát? Szerelőre gondolok, bővíteni kéne a rendszert a másik szobára is... -
pjtr
aktív tag
válasz
raczandris
üzenetére
Szia Andris!
Tökéletesen megy a beltéri!!!
2-3 hét múlva szükségem lenne még egy beltérire a tesómékhoz, ismét hivlak majd!!
Nagyon szépen köszönöm a korrekt hozzáállásodat

peti -
v.attis
őstag
válasz
raczandris
üzenetére
Valóban: két beltéri van egy antennára kötve (magánház). Hogyan is kell akkor megkeresni, hogy mindkettőn bejöjjön?
A tv2 mostanában mindenkinél 'bekockásodik' néha? -
Lala6
addikt
válasz
raczandris
üzenetére
Így elsőre mindenképp megérte, majd esőbe meglátjuk mit hoz a kicsike

Amúgy valamit szerelnek a digi-nél, az rtl klub-on látható némi pozitív anomália. -
Lala6
addikt
válasz
raczandris
üzenetére
Tegnap fel is tettem az új tükröt.
Két Humax II beltérim van és jelentősen javult a jel/minőség (80/90%). Várom az első vihart.
Végülis 90cm-es tükröt vettem, összen 3600-Ft-ba került. Sokkal könnyebb beállítani, mint a digi-s tükröt. Kb. 10 perc alatt betudtam állítani, jobb a tükör rögzítése. -
tojsz™
aktív tag
válasz
raczandris
üzenetére
thx
küldtem privit -
tojsz™
aktív tag
válasz
raczandris
üzenetére
akkor várok
nem tudok mit tenni
-
digii
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
Szia
köszi Majdvalahogy rá kérdezek a folyamatosan hirdetek minden véle képen csak az a baj hogy a megyében sokan csinálják mi meg most kezdük el nem régen és nehéz a elindulás pedig anyag van sok -
tojsz™
aktív tag
válasz
raczandris
üzenetére
ne a szerelő értesítsen

hanem bentről az irodából az a nő aki felvette a megrendelést és azt mondta 4-6 hét![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Lala6
addikt
válasz
raczandris
üzenetére
Szabolcsban is szinte azonnal szerelik.
-
digii
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
Szia megrendelés van de ha nem lenne sok akkor és lenne beltéri mert akitöl hozzom annak mindig van elegendö én hetente 30 -40 db is ell tudnék hozni
-
digii
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
Szia megrendelés van de ha nem lenne sok akkor és lenne beltéri mert akitöl hozzom annak mindig van elegendö én hetente 30 -40 db is ell tudnék hozni
-
cigam
titán
válasz
raczandris
üzenetére
Nincsmit.
AXN-ek még mindíg teszt állapotban vannak? -
cigam
titán
válasz
raczandris
üzenetére
Majdnem...
http://digitv.ibsoft.hu/Forum/tabid/574/forumid/7/postid/3975/view/topic/Default.aspx
http://digi.ibsoft.hu/Forum/tabid/574/forumid/7/postid/3975/view/topic/Default.aspx
;-)
[Szerkesztve] -
cigam
titán
válasz
raczandris
üzenetére
-
raczandris
tag
válasz
raczandris
üzenetére
Sajnos nem működik valamiért .
Ha tud valaki segítsen .
Köszi .
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
én kértem a tükröt, nincs, nem adnak, nem is lesz, később sem pótolható...volt a válasz....inneentől elvben mindegy, hogy lenne e vagy sem...pedig a központban azt mondták, hogy minden esetben adnak antennát. természetesen tudok, melyik nap, hání órakor ki mondta ezt, szal ezzel sincs gond.
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
nézd, látom amit eddig leírtam, felesleges volt. ott van a digi tv honlapján az ÁSZF-ben a 3.2es pont teljesen világosan (legalábbis számomra) hogy mit adnak. a vételhez kell egy fej, meg egy tükör, ez is le van oda írva, nem ajándék, mert nem is lesz sosem az enyém. --bocs mindenkitől, mert ismétlem magam, csak telepítés és kihelyezéses akció--csak azért hozták, hogy tudjanak nekem szolgáltatni. olyan mint az internetnél a modem. emlegethetsz kártyát, beltérit, bármit, ezek nélkül nincs szolgáltatás, akár egy is hiányzik belőle. beletrafáltál a kábeltévébe, a készülék az én tévékészülékem, az meg van több is...az internetszolgáltatás akkor jön létre, ha adnak egy modemet, ha nem adnak, nem tudnak szolgáltatni, a digi tévét akkor tudom nézni, ha adnak fejet és tükröt, beltérit kártyával. ennyire egyszerű. a szerelő kutya kötelessége kiépíteni a rendszert addig a pontig, amíg a scart csatlakozót, vagy az rf kábelt nem kell az ügyfél készülékébe bedugni, tehát a szolgáltatásuk a scart csatlakozó végében megjelenő elektromos impulzus, amit a tévém képpé alakít, csakúgy ahogy a gázszolgáltató a gázt adja, nem mondhatja, hát, most csak 2 méter vezetékünk van, de itt szedje lapáttal vödörbe a gázt, amott meg öntse be a gáztűzhelybe, mert én sem mondom, hogy nincs gáztűzhelyem, nem fizetek. ...ha valami hiányzik, már ott a bibi. . az abcben meg vehetsz kiflit zacskóval, meg anélkül is. kár másokkal példálózni, elég egyedi eset, hogy az felesleges legyen
nem akarok Veled összeveszni, én több ügyvéddel beszéltem erről a dologról, tehát a véleményem részben az ő véleményük is, szerintem várjuk ki a végét. Kellemes pihenést neked! -
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
nem volt választási lehetőség, azt mondta a szerelő, nem adott a digi fejet és tükröt, de ehhez hozzátartozik, megvettem 20 m koaxot, és magam bekábeleztem a tükör helyétől a két beltériig a házat, a szerelőnek 4 db f csatlakozhoz kellett blankolnia, még a csatikat is megvettem..számlát is írt róla a kis buta, hogy megvettem a fejet meg a tükröt. nem, nem nagyobb...nekem nem kellett megvennem semmit, a két beltéris akcióbak csak kihelyezést választottam, semmi közöm azokoz, akik dönthettek, megveszik a fejet tükörrel vagy nem. ...nem azért perelem a digit, mert nekem nem jutott ingyenantenna, hanem azért, mert előfizettem volna egy szolgáltatásra, amihez ugye nálam telepíteni kellett volna az eszközöket, szerződtünk, de hibásan teljesítettek. mivel megvetették velem a fejet és a tükröt, ezeket 3 perc múlva jogom van szétverni kalapáccsal, leszerelni, eladni, tiszába dobni, onnantól a digi mivel szolgáltat? a megvásárlós akcióban nyilván más kérdés, hogy valaki akart-e fejet tükörrel venni vagy sem. Sőt, ha ebben a formában jönnek szerelni, még a beltérinkénti 10m koax és a 2-2db csatlakozó is fel van sorolva az ÁSZF-ben, nyilván nem véletlenül. az meg, hogy mások nem érzik átvágva magukat végképp nem ide tartozik. sajnos én másképp gondolkodom erről. mindegy, le fogom írni ide az ügy megoldását, már túl vagyunk a második ajánlott levélen, igaz tanakodhattak a digiék sokat, mert 2 hónap alatt jutott idejük válaszolni...

-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
Szia!
Én erről már elmondtam a véleményemet, ami nem megy, nem kell erőltetni. Ha engem hívnak szenet lapátolni, és azt mondják, óránként 300ftot adnak érte, vagy megcsinálom úgy ahogy kérik, vagy azt mondom, köszi, így nem tudom vállalni. a digi ÁSZF-jében le vannak írva dolgok, és mivel én a digivel állok szerződésben, akkor van baj, ha ezek a feltételek nem teljesülnek. Engem nem érdekel, hogy a szerelő esetleg fizet e ötveneret a diginek, hogy neki szerelhessen, vagy épp 10 rugót szed össze egy szerelés után. Megkockáztatom, minden embernek visszajár az a pénz, ami kiszállásra meg ilyesmikre lett kifizettetve velük, akár szálmára, akár számla nélkül.
Nyilván más kérdés, hogy a haverom htg szerelő, ő a minimálbér után fizet mindent, egyéni vállalkozóként az átalányadózást választotta, ami azt jelenti, hogy egymilliós bevétel után is mindössze egy minimális fizetendő összeget kell becsengetni neki, nem sír, és nem veszi le az ügyfeleket, mert ő nem csak egyszer megy el bekötni valamit, aztán oda sosem kell menni, hanem rendszeresen visszamegy mást és mást csinálni. szóval neki legközelebb is az ügyfél szemébe kell nézni... Ezt szintén mindenki maga dönti el...
fogalmazzak akkor úgy, hogy leveszitek az ügyfelet akkor ez megélhetési bűnözés? -
cigam
titán
válasz
raczandris
üzenetére
És ez feljogosítja a szerelőket, hogy _számla_nélkül_ 6000-et elkérjenek?!
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
akkor valakli itt marha nagyon hazudik, mert a digi honlapján le van írva az ÁSZF-ben, [link] ( 3.2es pont) hogy ő ad készülékenként 10m koaxot, és 2db F csatlakozót, és a kiszállást is leszámlázzák a szerelők a diginek. Le van írva: a szereléshez szükséges egyéb (pl: az Előfizető külön igénye szerinti) eszközök költsége és munkadíja az Előfizetőt terheli.. természetesen megfelel minden ügyfélnek az, ha az első beszerelés alkalmával megkapja a beltérit, a hozzáadott 2X10 m kábelt, a 4 db csatlakozót, és ha alapszerelés keretein belül megvalósítható lenne a dolog (részben akarás és hozzáállás kérdése) akkor a szerelő nem kérhetne semmit, az is le van írva, az első felszerelés, valamint az ezt követő első kiszállás Díját a Berendezés ára magában foglalja, ami mondjuk egy két beltéris akcióban csak kihelyezésnél nulla azaz nulla forint.....ez csak egy dologról szól két helyről jöjjön a pénz fizet a digi is, fizet az ügyfél is.... De épp úgy néz ki a dolog, perben fogok állni a digivel szerződészegés miatt, még az sem lehetetlen, hogy precedens értékű lesz, onnantól megint lesz magyarázkodás... olyan pert akasztok a digi nyakába, hogy minden szerelő munkáján végig fognak menni, és megkérdik, hogy emnyiért szerelték fel azt, ami egyébként ingyenes lenne...ez meg már lazán a sorozatban elkövetett csalás kategóriája a szerelők részéről.
[Szerkesztve] -
janati
őstag
válasz
raczandris
üzenetére
hát, én is telefonáltam a digihez, és egyre inkább úgy érzem, ezt benyeltem....
viszont a telefonos hölgynek azért elmondtam: NE reklámozzák már, hogy ingyenes a szerelés!!! -
sb
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
Egy elég fontos kérdés - tőled is raczandris:
Most hoznám el a második beltérimet (Hyundai, de vmi olyasmit mondtak, hogy új tjpusú - van ilyen?), de figylemeztettek, hogy ha én hozom el és szerelem be, akkor semmiféle garanciát nem vállalnak rá.
Felhívtam az üsz-t és ott is ezt mondták, de nem értem, ez hogyan lehetséges!?
Egy rohadt kábelt kell bedugni, és emiatt fizessem a 2. beltéri díjában nyilvánvalóan (felháborító, de megszokott módon) nem szereplő kiszállászi és ''szerelési'' (3 sec kábel összedugási) munkát?
Elvileg minden műszaki cikkre garancia járna tudtommal. Bér ez csak bérlet, nem megvétel, de akkor is hozzátartozik a szolgáltatáshoz és ugye lehetőség sincs más úton megoldani a készülékszerzést. -
andiba
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
nagyon köszönöm a gyors választ. Fél pillanat alatt sikerült elriasztanod. Azt hiszem, akkor megmarad a T-Kábeles előfizetés nekik.
-
sb
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
Sziasztok.
Nekem is 1-2 gondom. Adott a 110-es tükör, Humax II beltéri és egy általam lecserélt Globo twin fej. Állítgattam az antennát, csavargattam a fejet de nálam is ilyen 65%-os jel és 70% körüli minőség volt a maximum bármit is csináltam. Előtte a digis fejjel is kb ennyi volt.
A másik problémám már nem digis jellegű lenne: Astára szeretnék ráállni másik antennával (a megmaradt digis tükörrel és fejjel).Van ehhez valami útmutató, leírás? Még nem csináltam ilyet.
-
Kiskutya
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
nem adtak ki a nevet
de gondolom profi lehet vagy lusta!
amugy mar tultettem magam az egeszen hogy mar minden mukodok frankon (eddig)
es neked is koszonok mindent mert te is sokat segitettel!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
janika_(én)
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
Szia!
Nem egy dologról beszélünk.
Az hogy a szolgáltató milyen szerelővel, hogyan oldja meg az előszerződés megkötésével vállalt kötelezettségét az az ő dolga.
Az ÁSZF egyértelműen leírja mi a szolgáltató kötelezettsége. -
Kiskutya
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
mind1 azert kivancsi leszek mit mondanak holnap nekem a legjobb az lenne ha mar nezhetnem en nem vagyok balhes ember 10 evig kereskedelemben dolgoztam es en is utaltam azokat akik minden ki aprosagon mar panaszkodtak meg a vasarlok konyvet kertek de szerintem ez most sok amit velem csinaltak.
-
Kiskutya
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
ok koszi azert mindenkeppen szerettem volna ha latjatok mielott bemegyek balhezni! igy nyugodta a lelkiismeretem hogy megoldhato a szereles ha akarja a szerelo!!
-
TayRol
nagyúr
válasz
raczandris
üzenetére
Hali!
Tökéletes a minőség és a jel is, 80 ill. 98%
Nagyon köszi a segítséget még1x!
Üdv.,
TayRol -
Kiskutya
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
ok koszi!
-
Kiskutya
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
ok akkor tenyleg elhiszem foleg neked mivel nem sok ertelme lenne mast mondanod. akkor tenyleg az lehet a dologban hogy sokat reklamaltam ha az a 2 hivas annak szamit
de nem banom mert ha minden igaz hetfon jonnek szerelni. van valami valtozas a szerelessel kapcsolatban? vagy minden a regi? (arak, tukor merete, egyebek) -
csibor
addikt
válasz
raczandris
üzenetére
Sat osztóval megoldódott a probléma,egyelőre még sorba kötve.
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
Szia!
Ne haragudj, volt egy hozzászólás, amir válaszoltam, és a tied felett átsiklottam. Az egyik ismerősöm dolgozik ott, csak azt tudom, hogy a sporttelep utcában lakik, és onnan 70 méterre van a melóhelye, de nem láttam jóideje... gondoltam, így eljuthatok hozzá. Köszönöm, és még egyszer elnézést..
-
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
Tisztelt Raczandris!
Megtennéd, hogy válaszolsz a kérdésemre? Szoktál-e a 4.kerületben a Sporttelep utca környékén egy digi beltéris, fejes tükrös cégnél ( raktár) járni? Üdv! -
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
Ebben így tökéletesen igazad van, viszont a Diginél azt mondták, (40es számon az ügyfélszolga) hogy mindig adnak fejet és tükröt. Namost, ha nem, hát a saját ÁSZF-jüket szegik, meg és elvileg így nekem nem tudnak szolgáltatni, ez viszont így ebben a formában igaz. És ha nem tudnak szolgáltatni, akkor eleve támadható az a dolog is, hogy tőlem pénzt akarnak kérni a szolgáltatásért...Én egyedül a digivel szerződtem le, tehát mindkettőnkre az ő ÁSZF-ük vonatkozik.
Nem mondtál semmi a 13. kerületi digis raktárra. -
norbi24
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
Szia Raczandris
Nem érzem magam becsapva, átverve, pedig tehetném mert:
- A Twin fejre most semmi garanciám nincs csak a srác telefonszáma ami isten tudja meddig él még. Még a márkáját sem tudta megmondani csak annyit hogy ezt szerelik a UPC-sek is, tehát a származása valószínűsíthető
- Milyen színű kiszállítás kellett neki jönni mindenképpen.
- A társkészülék beüzemelési díja 6000Ft amit csekken be kell fizetnem a Digi-nek. 5000 a szerelőnek ment zsebbe.
- A tetőszerelés az bontással és helyreállítással (tető) kiszállással lehet 10-15E, de esetemben ez kb 10 cserép levétele volt amit már én raktam vissza, és nem kellett kimenni a tetőre csak kibúlyni a cserepek között. És ugyebár az alapszerelés elmaradt.
- Számla: Hmm én Br 360-at keresek amiből több mint 100 adóelőleg és 85 tb meg nyugdíjjárulék úgyhogy ne beszéljünk a vállalkozók terheiről nem csak ők fizetnek sokat, marad amennyi marad, de tudom én vagyok a hülye.
De ha tetszik ha nem számlát adni nem úri passzió hanem KÖTELEZŐ!
De nem érzem magam átverve mert számítottam költségekre, csak sokallom, az előbbi hozzászólásomban leírtak miatt.
A magyarázkodásod analógiáján elindulva a magas benzinár teljesen jogos merthát szegény MOL-nak fizetnie kell a közterheket meg a felvásárlandó cégeket is ki kell fizetni, meg ott az osztalék meg minden úgyhogy lehet hogy igazából meg sem éri nekik, csak nekünk akar jót hogy ne kelljen gyalog járni.
Nem kell mindent megmagyarázni, dolgozz drágán az nem baj csak ne nézz balféknek.
Egyébként a szerelőnek megköszöntem a munkáját, megvendégeltem egy kávéval és útba igazítottam a következő címre.
Ja és ő mondta, hogy megvan neki a napi 15-20 tisztán úgyhogy olyan nagyon azért nem sajnálom. -
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
egyébként egy antennaszerelés munkadíja tetőre 10-15 e Ft + anyag
a digi tv ÁSZF-je ( 3.2es pont ) elég egyértelműen nyilatkozik, hogy a digis beltéri, a tükör a fej, a beltérinkénti 10m koax, és a 2-2 dv F-csatlakozót eleve ő adja, ezért a szerelő biztos nem ad ki egy fityinget sem. Másrészt a kb másfél órás szerelésért többezer forintot kap, + még az ügyfélről is legombol szintén többezret. ki ki döntse el magában, hogy inkorrekt módon számlaadás nélkü megkeres-e a szerelő naponta egy minimálbérnyi összeget vagy sem, és ezek után sajnáljuk-e még őket. Én személy szerint nem sajnálom őket. Fentebb írtam pár sort az én esetemről, megkérdeznélek, mi róla a véleményed? Te egyébként jársz e a 13. kerületben egy digis raktárba áruért? Valahol a soprttelep utca mellett van.. -
kano
nagyúr
válasz
raczandris
üzenetére
Azért számlát adhatott volna...
-
Yossarian222
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
András, Lala,
Köszönöm szépen a tanácsot!
Akkor TWIN fejet fogok venni.
Üdv.: Yossarian -
Yossarian222
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
András,
Még fel szeretnék tenni egy további laikus kérdést! Elnézést kérek ezért, de a sok lehetséges technikai megoldás közük most már nehezen tudok dönteni!
Te melyik megoldást javasolod e 4 megoldás közül?
1., A diódás védelemmel ellátott, általad lefotózott SAT osztót? [link] ('DIGI TV megrendelés' mappában)
2., Vagy a Bandus által leírtat? [link]
3., Vagy a denes által az ibsoft-on leírtat? [link]
4., Vagy egy TWIN fejet? A TWIN fejek közül pedig melyiket? (Tudom, hogy sokszor volt már erről is szó, de megköszönném a válaszod!)
Melyiknek mi az ''előnye'', illetve mi a ''hátránya'' a többivel szemben?
Mégegyszer elnézést kérek, hogy ennyit kérdezek, de mindenképpen a legjobb megoldást szeretném kiválasztani!
Mert, igaz hogy azt írtam hogy most nem vennék TWIN fejet, ha ''nem muszáj'', de ha te is azt mondod -és megerősíted mégegyszer-, hogy az a legjobb megoldás hosszú távon akkor megveszem. Nem szeretném a döntésemet elhamarkodni, még akkor sem ha a TWIN fej lenne is a megoldások közül a legdrágább. Már csak azért sem mert általában a legolcsóbbnak ítélt megoldásról szokott kiderülni utólag hogy az lett (lesz) végül a legdrágább! 
-
Yossarian222
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
András,
Köszönöm szépen a választ! Megnéztem a képet. Valóban, a fotón jól olvasható a SAT osztó típusa, utána fogok ennek nézni.
Illetve utánanézek a twin fejnek is. Az is elgondolkodtató hogy olyan sokan írta(to)k a twin fejről, ráadásul eddig én is csak a szerelőmtől hallottam erről a SPLITTER-ről (igaz hogy a szerelőm is ''csak'' T-elosztónak említette és én is így kértem, így adták a boltban azt az ''5-900 MHz''-est), így megfontolom hogy végső esetben mégiscsak érdemes lehet rögtön twin fejet venni és nem egy ideiglenes megoldásba pénzt ölni.
Mégegyszer, köszönöm és elnézést kérek a laikus kérdéseimért : Yossarian
P.S. : Még egy kérdést szeretnék feltenni! Hosszabb távon, működtetési és beltéri élettartamra gyakorolt hatás szempontból melyik technikai megoldást célszerűbb választani? Az általad lefotózott SAT osztót vagy a twin fejet? Azaz melyiket ''szereti'' jobban a DIGIBOX, a SAT osztót vagy a twin fejet? Ha lehet egyáltalán ilyen különbséget tenni a 2 megoldás között! -
Bandus99
őstag
válasz
raczandris
üzenetére
Koszonom az infot korulnezek az antenna boltokban kozelemben.
-
Bandus99
őstag
válasz
raczandris
üzenetére
Szia!
Szuleimnel is T elosztoval van megoldva a 2 belteri elosztasa. Nekik a boltban amit adtak T elosztot, az ugy mukodik, van 1 bejovo a fejtol, es ket kimenet a ket belterihez. De csak 1 belterirol kapja az aramot. Magyaran, ami a piros szinu agra van kotve, annak aram alatt kell lennie ahhoz, hogy a masikon lehessen TVt nezni.
Ez csak azert problemas, mert szuleim kapcsolos elosztot hasznalnak es mikor nem neznek TVt kinyomjak, teljesen aramtalanitanak.
A kerdes ez a belinkelt eloszto is igy mukodik? Ha nem, letezik egyaltlan olyan eloszto amivel igy is meg lehet osztani a 2 belterit? -
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
de ha a fő beltéri standy állapotban van, akkor elvileg nem is kell átkötözgetni, nem?
-
zsül555
csendes tag
válasz
raczandris
üzenetére
zsia raczandris
töröljem ki a sok csatit, és utána keressem az át dugott kábellal, vagy mehet így, mert ha már 5-6 lessz mindenből, na az már lehet hogy zavarna
(midegy hogy bekapcsolom a fő1es beltérit vagy nem, mer ígyi-úgyis megy a 2es, csak a konektorból nem szabad kihúzni) -
Rick4
félisten
válasz
raczandris
üzenetére
erre megoldás lehet, ha a főbeltérit nem kapcsolja be arra az 5 percre, nem?
-
Kiskutya
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
en se dolgoznek ha nem fizetnek, bar itt nemtom mi lehet a gond.
-
Kiskutya
veterán
válasz
raczandris
üzenetére
hat igen igy mar stabilnak tunik.
Aktív témák
Hirdetés
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Samsung Galaxy Watch8 44mm (SM-L330) - új
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)Mondjuk amugy is lehuztak már eddig közel 25 rongyal az ingyenes bekötés cimszó alatt szoval ........De még mindig semmi visszajelzés peströl hogy felmondtuk!Nevetséges 

a harmadik meg azt mondta 9000 ft leirnak a két kártyást meg meg kell vennem 26000ft

) (igaz hogy most telefonon segítettek a dőlésszög megadásában
majd meglátjuk.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)