Hirdetés
Aktív témák
-
marion1
tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Be kell jelenteni a DIGI Telefonos ügyfélszolgálatán és majd kiküldenek egy szerelőt Ha nem javítható akkor majd a szerelő kicseréli.Itt a menütérképen megtalálod,hogy kell a kisasszonyt/urat elérni.[link] Ha beltéri már nem garanciás akkor tudtommal fizetni kell a javítás után.
-
Rick4
félisten
válasz
Bandus99
üzenetére
Ez egy baromság részükről, csak meg akarnak vezetni, csak egyet fogadj el, hogy az ászf melyik pontja szerint állítják ezt? Mert hogy a kettőtök kapcsolatára az vonatkozik, abban pedig erről egy szó sincsen, ha így nem tudják megmondani, akkor sajna nem jár. Ez volt régen a második beltéri mellé érkező szerelési díjjal is. Kijött, hogy szerelési díj, de ugye a digi soha senkinek nem szerelt, a szerelő meg ki lett fizetve, tehát többen szóltak, hogy ne vicceljünk már.. Ezután változott meg az ászf, miszerint ez már aktiválási díj néven fut. A hiba az ő készülékükben keletkezett, az 1 éves garancia a készülék forgalmazója és a megvásárlója közötti szerződés elválaszhatatlan része, de ugye mivel nem Te adtad el, és nem Te vetted meg, valójában semmi közöd hozzá. Ha a készülékhez koax kábelt is mellékeltek, akkor a koax dugó végéig az ő eszközük, az ő felelősségük. Kötelességük a készüléket, amely a rendszer része megfelelő, szolgáltatásra alkalmas állapotban tartani. Akkor ennyi erővel évente kérhetsz egy új beltérit, valójában bármilyen okra hivatkozva. Elvileg jogod lenne akkor is, ha a távirányítóról lekopik a felirat, vagy ha lemerül az elem...
-
Dízeles
aktív tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Üdv Bandus99
2010-03-19. pénteken nálunk is megadta magát a duál beltéri.Üfsz hölgy mondja húzzam ki 20 percre .
Mondom felesleges mivel se kép se hang és a beltéri is kivan hűlve.OK felveszi hibának ,jön szerelő 5 napon belül .Csak akkor kell kiszállást fizetni ha nem rendeltetés szerű használat miatt hibásodott meg.
Nama jött a szerelő .10 perc alatt kicserélte a táp panelt és kitöltötte a papírosokat.Kell-e fizetni? Azt mondta e hónap elsejétől nem ,csak ha nem rendeltetés szerű használat miatt hibásodott meg.Szóval kösz ,hogy kitapostad ezt az ösvényt.
Remélem rendeződik a te ügyed is a kiszállási díjjal kapcsolatban.
A hibajelenség a következő volt .Nem kapcsolt be és némi kattogás hallatszott aztán az sem. -
Bandus99
őstag
válasz
Bandus99
üzenetére
Nos beneztem Digi irodaba.
Kezebe nyomtam az ugyintezonek a kikuldott levelet es megkerdeztem miert kaptam ezt.
Serenyen begepelgette a rajta levo uf azonositot. Aztan csak pislogott es nem ertette.
Na 2 perc utan megsajnaltam es kozoltem hogy azota en lemondtam a szolgaltatast lehet azert nem talal a rendszerbe.
Aztan elmondtam hogy ezt lehet azert kaptam mert javitottak nalam egy belterit de az nem miattam romlott el nem allitgattam el nem ontottem bele kakaot stb.
No bement fonokhoz erdeklodni mi a teendo.
Kijott es kezembe nyomott egy A4es papirt ures sorokkal rajta es mondta irjam le par sorba hogy hogy is volt ez es hogy nem tartom jogosnak stb stb.
No en megtettem leirtam hogy 2007 ota van hasznalatban a belteri es hogy az O tulajdonuk es hogy elore szoltak ha az en hibambol kell javitani akkor kiszamlazzak de hat jelen esetben szo sincs rola egy kis panelt cserelt a szerelo es hogy tessek torolni a szamlat mert nem jogos.
Na ezt leirtam ugyintezo alair stb majd lemasolta 1pld nekem eredeti marad nala megy majd kozpontba ahol 30 nap alatt valaszolnak.Osszesegeben meglepoen korrektul kezelte az ugyet.
Mondjuk meg varom a felszolito csekket miutan lejar a fizetesi hatarido.
De igy hogy van a kezemben valami hogy panasszal eltem igy nyugodt vagyok. -
Rick4
félisten
válasz
Bandus99
üzenetére
Ki állította ki a számlát a kiszállásról? Az ember a digi alkalmazottja volt, vagy egy alvállalkozó? Mert ha utóbbi, akkor érdekes történet mindenképp.
Ha a digi alkalmazottja volt, akkor azért ment ki, mert a saját eszközüket kellett megjavítani. Saját ember saját autóval. Ha szolgáltatni akarnak neked, és az érdekkörükben felmerült hibát elhárítani, akkor ez nekik fizetős.
Ha külsős vállalkozó, akkor még nagyobb a baj, hiszen Te vele semmilyen szerződésben nem állsz, nem hívtad fel, és nem kérted más tulajdonának megjavítására, tehát nem is fizethetsz. Elvileg ha külsős ember volt, akkor a megrendelő és a teljesítő között keletkezett szerződés a hiba elhárítására, amihez neked megint csak semmi közöd. Persze azért kérik, mert kenik ez jó. Persze törvénybe ütköző, de ez ilyen, ha 10-ből 3 benyeli, az nekik tiszta pénz. Ez viszont már a megtévesztés fogalma, hiszen azzal, hogy azt mondják, ez a Te sarad, tévedésben tartanak. Másképpen lehúzásnak is hívják, nyilván a keleti szomszédtól sikerült áthozni ezt a mentalitást.. Az se érdekel, hogy a digi késve, meg keveset fizet, el lehet menni kapálni, disznót nevelni, vagy szalag mellé robotolni. -
Rick4
félisten
válasz
Bandus99
üzenetére
Hazudnak, mint mindig: UPC ászf, 17.2.2 pont:
Az előfizető nem köteles a kiszállási díjat megfizetni, ha a kiszállásra a szolgáltató
érdekkörében felmerült okból kerül sor.Digi ászf 10.3 pont:
Ha a Szolgáltató a hibaelhárítás során azt állapítja meg, hogy az El�fizet� a
hibaelhárításra a Szolgáltatón kívül mást vett igénybe vagy saját maga kívánta
megjavítani, az okozott kárt köteles megtéríteni, valamint köteles viselni a Szolgáltatónak a
hiba elhárításával kapcsolatban felmerült költségeit.
Amennyiben a hibabejelentést követő vizsgálat megállapításai szerint a hiba az Előfizetőnek felróható okból keletkezett, a hibajavítás költségeit az Előfizető viseli.Ha a beltéri a digi tv tulajdona, és meghibásodik, akkor ha szolgáltani akar, meg kell, hogy javítsa, nyilván nem a Te költségedre.
-
Bandus99
őstag
válasz
Bandus99
üzenetére
Okulaskent:
Ugyfelszolgalathoz felesleges bevinni a hibas belterit nem foglalkoznak vele.
Hibat be lehet jelenteni, de majd 5 munkanapon bellul jelentkezik a szerelo.
Ez ma meg is tortent es termeszetesen munkaidoben akar jonni szerelni amikor senki nincs otthon. Mondtam fel5 tol tudunk otthon lenni.
Az nem jo. Probalkoztam, hogy szivesen elviszem a belterit ha ad egy cimet pl muhely stb.
Ez nem nemgoldhato. Ugyhogy most szombatra beszeltuk meg delelott 9 -1/2 10 mas lehetoseg nincs.Kivancsi leszek valoban jon-e szombaton. -
cigam
titán
válasz
Bandus99
üzenetére
Azt nem mondtam, hogy olcsó, de ha amcsiban akarod nézni a magyar szolgáltatók kínálatát...
Viszont hamár rátette a hálóra, annak a streamnek már min1, hogy a szomszéd szobába, vagy a szomszéd kontinensen nézed, csak sávszélesség kérdése.
http://www.orb.com, de pl. a dvbviewer is tud streamelni
-
q13579
senior tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Nem azt írtam, hogy elromlott, hanem hogy megszakadt az adás.... Mivel előfordult már hogy pixelesedett a kép egész este, vagy a hang csúszott egyes adóknál és reggelre az adás is megszűnt... De pár perc alatt helyrejött. Ezért írtam, megjegyezvén, hogy minden előzmény nélkül szakadt meg...
A tányér kizárt, hogy elmozdult, mert bejelöltük rajta hol kell állnia pont az ilyen esetek kivédése végett. (A tányér saját, egy meglehetősen masszív darab, a fejet viszont ha jól emlékszem ők rakták rá)
Egyébként Kecskemét környékén lakom, nem tudom másnak van-e problémája erre.
-
kajli1
csendes tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Igazából semmit, és semmire.
Az indikálta csak a hozzászólásomat, hogy mint leírtam, a régebbi első hozzászólásomat, melyben egy fórum linkje volt ,amely az alternatív vételi módokkal foglakozik, tényleg segítő szándékkal tettem meg. Semmi érdekem nem fűződött hozzá, és számos más ,akár magyar fórumok is (pl. sat.hu) foglakoznak eme témával. Erre figyelmeztetve lettem, hogy ez nem ide való etc..
Később pedig kiderül, hogy az az ember volt a legfőbb "házirendismerő", aki képeket linkel be a saját feltört szoftveres vételéről ide, eme fórumba.
No, ekkor szállt el az agyvizem.
Részemről a téma lezárva, a tanulságot mindenki levonhatja. -
Lala6
addikt
válasz
Bandus99
üzenetére
Én nem hiszem, hogy túl bonyolult lenne.
Kapsz két kártyát, számmal a hátulján. Kicseréled a beltéribe, ügyfélszolga 06-80-as számon felhív, szerződés szám+ új kártya szám bediktál és már megy is a Tv.3 hónapot terveznek, gondolom a nagra 2-őt csak akkor veszik le, ha már mindenkinél megy az új kártya.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Bandus99
üzenetére
szerinted? egy fillért sem fizettem a mai napig a diginek. (mondjuk nem is néztem...) tény, hogy a fejet és a tükröt megvetette velem a szerelőnek nem nevezhető emberállat, így bármikor jogom van leszerelni, felgyújtani, szétkalapálni. sajnos azonban a digi így nem tud nekem szolgáltatni, így nincs miért fizetnem. megvettem a fejet és a tükröt, mert a szerelő azt mondta, hogy nincs, nem adnak, a digi tv központban azt mondták, olyan nincs, hogy nincs fej és tükör. akkor monom kérek, eladom az enyémet. az sajna nem megy. akkor mondom hogy fogom nézni? hát, azt ő nem tudja. mondom : sehogy, így nincs is miért fizetnem. itt figyel becsomagolva a két beltéri, majd jönnek érte, ha akarnak...addig levelezgetünk...
persze ennek a díját is rájuk terhelem... 
-
Rick4
félisten
válasz
Bandus99
üzenetére
ugyan az astráról jön egy halom adás, de épp a premier ligás meccseket nem lehet nézni. a német premiere műsorcsomagban jön, de azt ezzel a beltérivel ember nem fogja nézni. a upc direct-nél is van egy eurosport2, de az nem az az eurosport2..
na mindegy, én azért a meccseket nézem..
jön egy csomó jó műsor az astráról, akinek az fontos, vegyen olyat, amivel nézhető.. -
-
Levi123
senior tag
válasz
Bandus99
üzenetére
2 TV-t
Hogy működik ez a második beltéri egység igénylése?
Meg kell venni a beltérit meg kültérit az kb 20k ha még egy beltérit szeretnék, mert másik tévén is akarok nézni más adást akkor azt a plusz beltérit meg kell vegyem meg ha jól emlékszem 6k-t kell fizetnem beüzemelésért.
De utána amikor be van kötve már a havidíjban nem kell pluszot fizetni a második beltériért ugye?
Mert a upc-nél úgy van (alapcsomag 2700 + társdekóder havi 1500).
A digi-nél ha jól tudom nincs ilyen. -
pumpaduda
csendes tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Szappanopera 176.rész:kedden végre találtam egy szerelőt aki csak a javításokkal foglalkozik.Telefon elmondom a gondom mondja semmi baj szerdán megy anyagért és utána felhív egyeztetünk időpontot.Csütörtök felhívom ja megvan a beltéri de most valami papírt nem talál egy félóra múlva visszahív,ez volt délben azóta csak az üzenetrögzítője jelentkezik!
-
Rick4
félisten
válasz
Bandus99
üzenetére
uff, egyszer már kirugtak innen vagy másfél éve, mert megpróbáltam elmagyarázni a munkanélküliség topicban, hogy milyen jó napközben újságot olvasgatni, meg sütit enni, meg fagyizni, és több pénzed lesz estére, mint amenyi reggel volt. a mai napunk is ilyen sütizős, sétálós volt, a tegnapi is ilyen volt. lehet, hogy a stílusommal volt baj, de a többiek csak támadtak, ahelyett, hogy megfogták volna a dolgok lényegét, hogy ezt mindenki meg tudja csinálni. beszélhetünk a dologról, de nem itt szeretnék ebbe belemerülni..

-
Rick4
félisten
válasz
Bandus99
üzenetére
csak gondolkodtam a UPC-n, de a ''digitális technika'' ott sincs mindig azon a szinten, amit én szeretnék, hogy bekapcsolom a tévét, és nézem a műsort. a net miatt megmaradt a t-kábelem, visszatetettem a 3as csomagomat. ennyi. egyébként a digire azért vagyok zabos, mert anno írtam, hogy a szerelő kifizettetett velem egy fejet és egy tükröt, mivel szerinte a digi nem tudott adni, pedig én igényt tartottam volna rá. írtam is levelet a diginek, miután az ügyfélszolgálaton azt mondta egy hölgy, hogy olyan nincs, hogy a digi nem ad fejet és tükröt. lekezelő válasz jött, annak ellenére, hogy a szerelésről és a megvásárolt fejről+ tükörről szóló számla másolatával együtt elküldtem egy levelet, leírtam nekik hogy, leszereltem a jogos tulajdonomat képező fejet és tükröt, várom az övékét, hogy meg tudják kezdeni nálam a szolgáltatást, nem beszélve arról, hogy így a 95%os rendelkezésre állást sem tudják teljesíteni. holnap fognak egy újabb levelet kapni, már beszéltem a jogászommal is. nem kapom fel a vizet, semmi sértőt nem írtál, de azt gondolom, ha egy szolgáltató cég így áll az előfizetőihez, ( műsorszolgáltatásilag, és ügyfélszolgálatilag egyaránt) nem tudom, mennyire fogja vinni. Szóval van bennem tüske, az tény, de gondolj csak bele, ha nem lett volna digim, az előző hozzászólásaim csupán vélemények lehettek volna, így azonban tényekkel is alá van támasztva. Ellenben azt mondom, ha valaki ennyi pénzért megelégszik ezzel, hát örülök neki, nekem inkább más számít, mint az ár..

sosem mondtam, hogy lépd át, amit írok, sőt, hülyén nézne ki, ha tudnám, átléped, így feleslegesen írom. de ha egy hozzászólásomat olvasva valaki leendő ügyfélként kissé jobban körüljárja a digis kérdést, és alaposabban megismerve dönt, már elértem a célomat. azért vagyunk, hogy megbeszéljük ezt a dolgot. nekem ez a véleményem, másnak más, emiatt nem fogunk összeveszni..
-
pumpaduda
csendes tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Nem tévedtél!A mai szokásos telefon alkalmával(egyébként a szerelő éppen Ausztriában volt,a telefonszámlámon már vehetnék egy új beltérit)mikor mondtam neki bemegyek a készülékért neki nem kerül semmibe azt válaszolta ez neki nem bolt mert otmarad a nyakán a rossz beltéri Ő meg nem tud szerelni.Azt mondta hétfőn hazajön és megnézi a Digi mit válaszolt arra hogy egy külön szerelőt foglalkoztassanak javításra és az kap kocsit, laptopot meg mindent-na erre befizetek-és akkor majd sorra kerülök valamikor.
-
szumoo
senior tag
-
raczandris
tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Az emlitett fejjel még az '' Aug. 20. i viharban is működött ''
Aug. 20. -án az eső kb 5-10 percig tartott.Erre az időre voltak kimaradások a sűrű vízfüggöny miatt.
A vihar a szél miatt volt ! A szél viszont nem befolyásolja a jel terjedését !
'' a szélen áttud menni a jel ''
Tehát ez nem jó példa volt .
A vétel kiesés akkor van amikor nem jut el az antennáig a jel valami ok miatt .
A szél nem akadályozza a jel útját .
Azért kell nagyon pontosan beállitani , az antennát mert alul van méretezve .
A legkisebb elmozdulás elég ,ahhoz hogy ne legyen jel .
Ha nagyobb tükröt használunk nagyobb jeltartalékkal rendelkezik az antenna és egy kis elmozdulás , deformálódás után is működhet még az antenna , míg az alulméretezettel már nem .
Sokszor leírtam : legfontosabb ,hogy csak stabil tartóra szabad szerelni .
Ha lehet szempont legyen ,hogy minél szélvédettebb és könnyen hozzáférhető helyen legyen a parabolaantenna . Igy kisebb elállitódásokat mi is tudunk korrigálni ha szükséges .
Ezért csodálkozom amikor a tető csúcsára kéri az ügyfél a parabola szerelését ahol sokkal hamarabb elállithatja a szél és 5 X nehezebb szerelni és nem véletlenül kerül többe a tetőre való szerelés sem .
Szereléskor gondolni kell arra is ,hogy bármikor elromolhat és akkor is hozzá kell férni az antennához .( esőben , télen , térdig érő hóban senki nem fog felmenni a tetőre ( még dupla pénzért sem ) javitani .
R.A.
[Szerkesztve] -
hugo53
csendes tag
válasz
Bandus99
üzenetére
A 110-s Gibertini 13e és az Invacom single fej 12e körül van. Az antennához természtesen van fejtartó az árban, nekem 4 db quad fej van ehhez kell a 4-es külön fejtartó. Ez a 2 db 2 tuneres beltéri (azaz 4 önálló vevő) miatt kellett.
Az Invacom fejet mindenképpen érdemes meggondolni
Üdv -
hugo53
csendes tag
válasz
Bandus99
üzenetére
hello Bandus99,
Gibertini alu 150 cm-s tükör (kb. 35e) , 4-es Gibertini alu fejtartó (4e) , 4x Invacom quad fej (kb 20e/db), 4x Spaun 4/1 Diseq (kb 6e/db) Én mindenképpen az Invacom fejet ajánlom, ami rendkívül robosztus és megbízható, és úgy gondolom a Gibertini is a felső-közép kategóriába tartozik Olvashatsz több cikket (mérési erdményekkel) is az Invacomról., ahol független cégek végeztek mérést és a megállapítás az volt, hogy rossz időben is alig teljesít kevésbé a rendszer, szemben az olcsó fejekkel. Kész röhej, hogy a digi a beltérit 20e-ért adja és az antennát meg a fejet pedig további 3,6e-ért. Hát az olyan is lehet. Azzal elhiszem hogy egy kis eső esetén is megáll az élet.
Üdv -
hugo53
csendes tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Hello Bandus99,
Szerintem a kiesés nem normális jelenség. Ha profi eszközökkel és jó minőségben van szerelve a rendszer akkor kiesés nem fordulhat elő. A HD )mpeg4 adásokat egy Humaxal nézem - pedig itt tényleg rossz helyen vagyunk ebből a szempontból (Euro1080) - és még a tavaly augusztus 20-i vihar esetén sem volt probléma.
Üdv -
Rick4
félisten
válasz
Bandus99
üzenetére
ha jól emlékszem, 4500at...ebben benne van 47 működő csatorna, sok rádió, és akár 5 tévén is nézhetem....de ha akarom, átváltok D-csomagra, kapok beltérit, 3K lesz a havidíj, és mellé marad a 3as csomag....az egy dolog, hogy havi 1800zal fizetek többet, de tegnap este akkora vihar volt, hogy fák dőltek ki, adás mégis volt...
-
Rick4
félisten
válasz
Bandus99
üzenetére
tehát nyújtanak neked egy szolgáltatást, amit az általuk adott eszközzel nem tudsz maradéktalanul élvezni....érdekes hozzáállás....csak azt nem értem, egy single fej, és egy twin fej között 3K különbség van....miért nem lehetett mindenkivel megvetetni azt a twin fejet két beltéris ákkcijónááál??
[Szerkesztve] -
Yossarian222
csendes tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Köszönöm szépen! Ezt az oldalt én is ismerem.
Időnként, ha olyan kedvemben vagyok hogy csak a műsorújságon történő böngészés miatt kapcsoljam be a PC-t, én is itt szoktam keresgélni.
Csak gondoltam, hogy aki tőlem sűrűbben kapcsol az AXN-re az biztosan kapásból fog tudni ajánlani olyan műsorokat ami miatt majd én is átkapcsolok majd időnként erre a csatornára.
De akkor majd átböngészem a port.hu-t, hogy van-e engem érdeklő műsora.
Üdv. -
Kiskutya
veterán
válasz
Bandus99
üzenetére
pixelesedesre nem emlexem a upc kebelnel meg az rtl-nel nem volt ekkora szellemkep de ennyi penzert csodakat nem varok + azert a csatornak szama tobb! kicsit az axn zavar hogy csuszkal a felirat meg a fentebb emlitett de meg nem tapasztalt dolgok miatt de az axn miatt sem fogom felkotni magam.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
janika_(én)
csendes tag
válasz
Bandus99
üzenetére
idézetek a jelenleg érvényes ÁSZF-ből:
''A Megrendelés („előregisztráció”) előszerződésnek minősül, tehát arra az annak alapján megkötendő szerződésre vonatkozó szabályok megfelelően irányadók.''
''A Szolgáltató a hiánytalan Megrendelést a bejelentés napjával nyilvántartásba veszi.
A Szolgáltató a hiánytalan igénybejelentést követő 30 (harminc) napon belül igénylő által erre a célra megadott telefonszámon időpontot egyeztet a Berendezés felszerelésére, a Szolgáltatás telepítésére és az Előfizetői Szerződés megkötésére.''
(ÁSZF 3.1 pont)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- Itt a ChatGPT végső megoldása
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Parfüm topik
- Kuponkunyeráló
- Mikrotik routerek
- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Remélem rendeződik a te ügyed is a kiszállási díjjal kapcsolatban.

A tv menüjében levan tiltva,kékek a betűk...nem reagál semmire a tv....

de a kedvedért: hörr, morr...

na mindegy, én azért a meccseket nézem..
lehet nem kellene gyógyszerre innom?