Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3kk
őstag
válasz
AirBooms #797 üzenetére
Rossz gyerek korod lehetett neked, eskuszom.
Mostanig nem tudtam sehogy 500 fsb korul stabil memoriat elerni wolfal, most kaptam ezeket a beallitasokat, es most megy.
Ne fikazz annyit, nemertem ha n00b vagy minek vettel ilyen lapot, szerintem tudtad eloszor is, hogy a dfi nem egy out of box lap.Kiprobaltad PONT ezeket a beallitasokat WOLF al, vagy csak a szad jar, hogy huljjon a gyomrod?
-
Achill3uS
nagyúr
- T2 Dispatch: AUTO
ezt probald majd ki disabled-en nekem dobott a stabilitasonde valami viszont nagyon idegesit, anno a DFI lapok egyik nagy feature-je volt az instabil beállitásból való default-ra visszatérés egy restart után, itt pedig egy olyan rambeállitás után amit nem bir a rendszer egyböl cmos clear-ezni kell, táp lekapcs se használ mint pl asus-nál... ez a boot up clock-ra gondoltam, hogy hasonlo de eddig nem sokat csinált...
-
M3kk
őstag
Csak biztonsagi okok miatt tettem annyi feszt
, mindjart leveszem. Egyebkent a PLL nem sok szerintem.
GTL feszt nem igazan ertem en sem
.
"
CPU/NB GTL Voltage Reference: CPU: Auto, 0.63x, 0.61x, 0.59x, and 0.57x. NB: Auto, 0.67x, and 0.61x. CPU Gunning Transceiver Logic (GTL) voltages are nothing more than reference levels that the CPU uses when determining if a data or address signal is either high (1) or low (0). Precision voltage dividers generate these voltages and are usually specified as a percentage of VTT. In the case of 0.67, this would be 67% of VTT. For example, if VTT is 1.20v then a CPU GTL Voltage Reference of 0.67x would result in a GTLREF value of 0.67 x 1.20V = ~0.80V.These reference values are particularly important when overclocking quad-core CPUs, especially when venturing above about 450FSB. The ability to tune these values per die can mean the difference between 475FSB and 500FSB. Unfortunately, ASUS' implementation of this functionality is rather incomplete as manipulation of only a single GTLREF value is possible (and in a somewhat imprecise manner). The real power in GTLREF tuning comes in the ability to provide each quad-core die with separate reference values. (Recall that current quad-cores are an MCM consisting of two dual-core dies on a single package.)
We only control the GTL reference voltage and VTT. The GTL input signal ratios are preset within the processor, and have a few rules for optimum switching accuracy. The primary is that the GTL reference voltage (adjustable by us) must be within a percentage of the input signal value to allow the GTL circuit to sink or pass current at the precisely the right time.
It was not until I read John's article and thought about things all night, that I grasped how the input and reference values interact with the on/off switching of the GTL circuit. The ratio between the input side and GTL reference voltage is the most critical factor for stability and we only play with one side of it -almost blindly, apart from knowing that target values of 67% or 63% of VTT are more or less optimum (65nm and 45nm process CPU's respectively).
As FSB speed is increased, the switching speed of the GTL circuit must increase to track high and low states of the Data and Address bus signals (which naturally go from high to low more rapidly in a given time frame when the FSB speed is increased).
How quickly the GTL circuit can make an accurate transition from high to low is dependent upon the GTL reference value, noise etc and also upon the characteristics and qualities of the devices used - not only within the processor but also the the devices on the motherboard used to supply the reference voltages. PSU quality will affect this somewhat, but the level of current draw to the GTL circuit is quite small and the opamps or transistors used should be able to reject a large amount of the ripple. That does not mean to say that an uber clean supply (a specialized regulator circuit) would not bring benefits.
DFI chose opamaps to supply the GTL reference voltage as they can provide high bandwidth fast slew and low noise/low output impedance in a small package. At this time, all other manufacturers are using simple transistor circuits to do the same job, which obviously affects just how well the GTL circuit will switch. Basically, a good opamp is the best choice, but this increases motherboard costs and also development time if the circuit becomes more complex.
As with all transistors/opamps, there are optimum levels of rail voltage and acceptable power supply noise which affect how well the device will slew and it's error margins. Meaning VTT and GTL's will have to be tuned,and there will be an optimum level, that will fall somewhere between 1.3-1.6V for attaining the highest possible FSB speed (after a certain point more voltage is not better).
No two pieces of silicon are alike, and the maximum potential voltage of VTT/GTL before we cross the boundaries of slew and ground bounce will vary form board to board (device to device) and processor to processor.
There is so much more that could be written. I had a few pages written but pulled it, as it would have raised more questions than it answered and some of it went off track from what we really need to know. Secondly, I too have been learning through the entire process of writing this, and it is finally beginning to click after hours of toil at the mental level and most importantly eradicating my own illusions by talking to John. It gets harder and harder to simplify something that is inherently complex by nature. Johns article is about as good as it gets. Perhaps in the future (time permitting) we will try and simplify this down a little more to make it understandable to the layman. If there is sufficient time, perhaps the main guys will pull together and we can get something more basic together on TTR..
Sorry if this sounds long-winded and useless.. It's the best I could do with the time at hand, plus with my limited understanding..
regards
Raja
" -
M3kk
őstag
válasz
AirBooms #790 üzenetére
Aha, biztosan szorakoztal a GTL feszekkel es ezekkel is :
CAS Latency Time (tCL):4
RAS# to CAS# Delay (tRCD):4
RAS# Precharge (tRP):4
Precharge Delay (tRAS):4
All Precharge to Act: 4
REF to ACT Delay (tRFC): 25
Performance Level: 8
MCH ODT Latency: 2
Write to PRE Delay (tWR): 11
Rank Write to Read (tWTR): 11
ACT to ACT Delay (tRRD): 3
Read to Write Delay (tRDWR): 8
Ranks Write to Write (tWRWR): AUTO
Ranks Read to Read (tRDRD): AUTO
Ranks Write to Read (tWRRD): 5
Read CAS# Precharge (tRTP): 3
ALL PRE to Refresh: 4 -
Achill3uS
nagyúr
gtl altalanossagban [link]
a DFI-ben ez a cpu-ra vonatkoztatva is le van bontva tetszőleges beállitásra 0-110-ig, ami más lapoknál vagy nincs is, vagy mint az Asus-ban fix értékek vannak, amik vajmi keveset érnek... rengeteget beleszól a 45nm-es procik stabilitásába és a max fsb-be is... ált. a cpu fesz bizonyos százaléka (konkretan 63%, északi hidnal 67) az optimális, itt egy táblázat h érthetőbb legyen [link], szóval ezekkel lehet játszani, pl nalam diabled-en a 600-as fsb be se bootolt, csak elmentette a lap és befagyott post-nal -
Tomi84
aktív tag
válasz
Achill3uS #777 üzenetére
Ezt most mire mondottad?
Vagyhogy stabilnak tűnik a bios? Azt csak arra értettem, hogy az előző bétákhoz képest...
Egyébként másokkal is beszéltem, hasonló problémák jelentkeztek egy P5B Delux és egy P5K Premium alaplapnál is, Wolfdale procival 500+Mhz-es FSBnél. Egészen pontosan bootcd-s memtest és prime simán lefut, hiba lékül, winfos alatt meg kihal a gép, memóriahibára hivatkozva.
Lehet, hogy a procikkal van valami gond? -
Tomi84
aktív tag
Na, végre egy kis remény! Gratula
Azért NB-et meg CLU PLL-t jól megtoltad, hosszútávon mehet így?
És még egy kérdés (bár ez kifejtős, extra kreditért)
Ezeket magyarázd el légyszives, mit állitasz ezekkel, egyáltalán mi a fene ez a GTL REF?
GTL REF Voltage Control: Enabled
x CPU GTL1/3 REF Volt: 67
x CPU GTL 0/2 REF Volt: 67
x North Bridge GTL REF Volt: 63 -
M3kk
őstag
Jol van.. 500 FSB-t sikerult belonom 1:1 el stabilra. Kep : [link].
- Thermal Management Control: Disabled
- PPM(EIST) Mode: Disabled
- Limit CPUID MaxVal: Disabled
- CIE Function: Disabled
- Execute Disable Bit: Enabled
- Virtualization Technology: Enabled
- Core Multi-Processing: Enabled
Exist Setup Shutdown: Mode 2
CLOCK VC0 divider: AUTO
CPU Clock Ratio:8x
- Target CPU Clock:4000
CPU Clock:500
Boot Up Clock:AUTO
DRAM Speed:333/667
- Target DRAM Speed:1000
PCIE Clock: 100mhz
Voltage Settings
CPU VID Control:1.2750V
CPU VID Special Add:103.00%
DRAM Voltage Control:2.420V
SB 1.05V Voltage:1.07V
SB Core/CPU PLL Voltage:1.75V
NB Core Voltage:1.65V
CPU VTT Voltage:1.12V
Vcore Droop Control: Enabled
Clockgen Voltage Control: 3.75v
GTL+ Buffers Strength: Strong
Host Slew Rate: Weak
GTL REF Voltage Control: Enabled
x CPU GTL1/3 REF Volt: 67
x CPU GTL 0/2 REF Volt: 67
x North Bridge GTL REF Volt: 63
DRAM Timing
- Enhance Data transmitting: FAST
- Enhance Addressing: FAST
- T2 Dispatch: AUTO
CAS Latency Time (tCL):4
RAS# to CAS# Delay (tRCD):4
RAS# Precharge (tRP):4
Precharge Delay (tRAS):4
All Precharge to Act: 4
REF to ACT Delay (tRFC): 25
Performance Level: 8
MCH ODT Latency: 2
Write to PRE Delay (tWR): 11
Rank Write to Read (tWTR): 11
ACT to ACT Delay (tRRD): 3
Read to Write Delay (tRDWR): 8
Ranks Write to Write (tWRWR): AUTO
Ranks Read to Read (tRDRD): AUTO
Ranks Write to Read (tWRRD): 5
Read CAS# Precharge (tRTP): 3
ALL PRE to Refresh: 4
PCIE Slot Config: 1X 1X
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
SATA Spread Spectrum: DisabledNezek mindjart 550 et is.
Most mar csak a "kulcsot" kell megtalaljam, hogy mitol nem volt stabil 500 on mostanig.
-
M3kk
őstag
Nem akarom elkiabalni, de 8 x 500 1:1, 4-4-4-4 en a memtestek mar 50% nal jarnak
.
-
-
westlake
félisten
igaz, hogy wolf, de conroe-val nem kellett nagyon szenvedni az fsb600-hoz.. raadasul meg stabil is volt.. szepen mutat ez a wolf-600, de hiaba, ha instabil
mod: akkor tenyleg nem eri meg - durvan fogalmazva - e8200-al jatszani.. vagy pedig 1.3 volt, kb. 4000mhz-en kell hajtani.. -
Achill3uS
nagyúr
-
Tomi84
aktív tag
válasz
westlake #770 üzenetére
Mert hátha én vagyok az egyetlen olyan mázlista egész európában, akinek tök királyul megy a lapja, még 500-as FSB felett is
Sőt, alapvetően lehet, hogy az eddig legyártott UT P35-ös lapok közül az enyém sikerült a legjobban az egész világon
Persze, ha valami csoda folytán nekem menni fog, úgyis azt fogom mondani, hogy nektek azért nem megy, mert bénák vagytok
AirBooms: tedd fel az új béta biost (asszem feb. 14), nekem idáig bejött. Ráadásul nincsenek is benne azok a csúnya bios hibák, mint a korábbi beta biosokban ([link] [link]). Újraindítás után nem találtam az elírásokat, elősször azt hittem, hogy nem is sikerült felrakni az új biost
-
Tomi84
aktív tag
válasz
AirBooms #767 üzenetére
Fene se tudja, elképzelhető. Habár nem hiszem, hogy ennyi memtest után nem melegszik fel annyira, mint egy jól szellőző gépházban terhelés nélkül.
Na mindegy, majd ha lesz egy kis időm (és hazajövök síelésből
) neikállok aztán kitesztelgetem.
Meg aztán a procc tesztelését is elvégezzük végre, sajna elég kusza volt az elmúlt pár hetem, nem tudtam rá időt keríteni.Egyébként a 40.-ik heti Diablók jól mennek most? Ez a kérdés pedig minden olvasónak szól: nektek hány Volt különbség van a biosban beállított és "valós" (smart guardian) Vdimm között? Nekem terhelés melett, tehát Vdroppal 0.7-0.8V., terhelés nélkül 0.6V körül. 2.35V-van beállítva, alapon 2.3V körül jelez ki, terhelés során 2.27V-ig is lemegy.
-
Tomi84
aktív tag
válasz
westlake #765 üzenetére
azért az dúúúúrva lenne
egy DFI-tól nem egészen ezt várná az ember, főleg ha már kiadott érte 60k-t. Na mjd valamikor kipróbálom én is AirBooms proccát, nálam mit produkál, de van egy olyan sejtésem, hogy nálam is bugos lenne... bakter...
Most egyébként nekem is sz@rakodott a hétvégén: csütörtökön agyon teszteltem benne 2 diablo kit-et, 1200Mhz-en, 2.28V-on. Mindkét kit atomstabil volt, 1000% memtest winfos alatt és 5 lement a memtest86+ 2.0. Erre beszereltem a gépet egy házba, mert szombaton mentem lanpartira. Ott összerakom a gépet, indítok egy játékot, újraindul. Aztán winfos megint ujraindul... végül kijött, hogy memória már 1%-nál hibázik winfos memtest-ben. Visszavettem 1:1-arányba 800Mhz-re, most jó. Kicsit utánnajárok még a dolgoknak, vajon miért nem szereti a memória, ha be van rakva házba és miért okés, ha csak asztalon van.... -
Shodan
őstag
Mégse oké minden, az eddigi 3 órás prime stabil procim, most 20 perc múlva hibát jelez.
Nem csináltam semmit csak ezt a szart dugtam rá.Nem értem az egészet. -
Shodan
őstag
Délután vettem a 2db 12es pwm-es ac ventim mellé, egy 80asat is rendszerhűtőnek. Mert csak a cpu ventit lehet szabályozni, az előlapi panelem meg csak monitoroz, manuálisan nem szabályoz.
Idáig nem voltak összekötve. Most a procin lévő 12est és a 80ast összekötöttem. Úgy hogy előbb a cpu fanra rádugtam a 12es 4 tűs csatiját, a 80 ast pedig a 12esre kötöttem szintén 4 csatival, viszont ennek a másik 3 tűsét rádugtam a lap fan2 csatijába.
Eredmény a gép rongyá fagyott biosban, winben , mindenhol. Most lehúztam a fan2-ről a 80as 3 tűsét és tökéletesen megy.
De így hogy tudom monitorozni hogy mennyin megy a kicsi? Annyin mint a nagy? Én azért dugtam rá hogy tudjam nézni mennyin forog, vagy ott is szabályozni akarta és ezért hülyült meg? -
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #751 üzenetére
belegondolva a dologba nem csak az e82 a szivas.. ha kifogunk egy jobb e84-et, akkor a 4.5 ghz sem egy akkora nagy szo.. valami oka csak van annak, hogy fsb500 felett instabilla valik a lap.. enszerintem tuti, hogy valamelyik fesz nem ugy van, ahogy pl. a smartg. mutatja..
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
westlake #742 üzenetére
nah, felraktam a legujabb bios-t (amit linkeltél)
ezzel a GTL allitasok nekemis atmentek weak + strong-ba, de a droop továbbra is azt csinalja amit AirBooms irt, disabled többet ad, valamint a VTT továbbra is csak 1.45v maxbol, viszont nekem meg is adja azt a feszt, bios és smartguardian szerint is. 1.45-nél több pedig nem kell, még extrém tunignnál sem szvsz
450-es fsb körül pedig ramok felszorozva 1000-1200mhz között stabilak memtest-el is, de 8x500 már egyből befosik... érdekes bug ez
no mind1, ettől függetlenül nagyon elgondolkoztat ez a lap ha max fsb-re is jó lesz minuszban, lehet veszek énis egyet... -
AirBooms
addikt
-
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #741 üzenetére
nem is egeszen ertem, hogy most mi a baj a bios-al? a ket emlitett feature-t sosem allitgattam, igy azt sem tudom, hogy mi a baj vele.. orulok neki, hogy a vtt leadodik normalisan (mondjuk air ugye azt mondta, hogy a smartg. szerint 1.15-re leesik).. azt mindig is tudtam, hogy a vcore nem drop-ol..
mod: ezt mar feltetted?
mod2: akkor lehet, hogy kellene a lapra egy vtt mod? eleg halovany az az 1.45v.. nem? -
Achill3uS
nagyúr
-
Shodan
őstag
A cmos clear a reset meg power gombokkal hogy működik, mit mennyi ideig kell nyomni?
-
AirBooms
addikt
válasz
AirBooms #737 üzenetére
Ja és még valami:
Tegnap pont ti mondtátok westlake-kel, hogy az új biosban már pont fordítva működik a Vcore Droop Control. Vagyis már nem disabledre, hanem enabledre kell rakni a kisebb drophoz. Legalábbis nekem így jóval kisebb, pontosabban lényegében nullára csökkent terhelés alatt a biosban beállítotthoz képest.
Amúgy úgy tűnik, nálam is működnek Achi beállításai, szépen megy a memtest win alatt...
-
AirBooms
addikt
válasz
Achill3uS #734 üzenetére
viszont ezeket modositanam:
GTL+ Buffers Strength:
Host Slew Rate:
egyik értéken se legyen GTL allitva, instabilabb JÓVALEzt nem értem: nálam ezen opciók egyikén sem lehet GTL-re állítani. Vagy Weak, vagy Strong a választási lehetőség.
A másik kérdésem, hogy az előző hsz-edben, a részletes beállításoknál az értékek azt jelentik, amire te a biosban álítottad, vagy pedig amit valósan kap a lap. Pl. ha én 1,36-ra állítom a CPU VTT-t, akkor valósban jóval kevesebbet kap, mint 1,2 volt. Ahhoz, hogy 1,36 körül kapjon, nekem 1,5 V-ra kell állítanom.
-
westlake
félisten
utalok minden dfi tulajt
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Achill3uS #730 üzenetére
nah, ez elment 800-ig végülis csak utana löttem le...
viszont ezeket modositanam:
GTL+ Buffers Strength:
Host Slew Rate:
egyik értéken se legyen GTL allitva, instabilabb JÓVALT2 Dispatch: Disabled valóban jobb
most 9x450-en megy a memtest 333/800 szorzó, ram: 563mhz 5-5-5-15
épp most 100%, hagyom még ezt isAirBooms: holnap válaszolok a püre, most mar go aludni...
btw: hajra hajra -
Achill3uS
nagyúr
válasz
westlake #726 üzenetére
lol
nah, első benyomásom a laprol, feszeket szép stabilan adja, nem fluktual mint sok más lap, hogy 1x stabil a proci maskor belefagy egy restartba, a hütésére nem találok szavakat, egyszerüen tökéletes...
wolfdale ramkezelés bug: 500fsb körül, mind1 milyen ramosztást/szorzást használok, instabil a ram, ettől megy a szenvedés mindenkinél ha jól látom, namost ez QX-nél valoszinüleg azért nm jön elő, mert az alapbol nem birja ezt az fsb-t, és 400 körül tolja az ember magas szorzoval, ramot jol felteve 2:3-ba vagy valami hasonlo szorzóra... namost wolf-nal ugyanezt tapasztalom: [link]
hogy ez orvosolhato-e finomhangolással (ugyanis abbol nem szükölködik a bios) remélem rájövök, de ha nem, akkor talan később bios update, vagy soha... passz
beallitasaim:CPU Feature
- Thermal Management Control: Disabled
- PPM(EIST) Mode: Disabled
- Limit CPUID MaxVal: Disabled
- CIE Function: Disabled
- Execute Disable Bit: Disabled
- Virtualization Technology: Disabled
- Core Multi-Processing: EnabledExist Setup Shutdown: Mode 2
CLOCK VC0 divider: AUTO
CPU Clock Ratio Unlock: Enabled
CPU Clock Ratio: 9x
- Target CPU Clock: 4005mhz
CPU Clock: 445mhz
Boot Up Clock:
DRAM Speed: 1069mhz
- Target DRAM Speed: 333/667 (800?)
PCIE Clock: 100mhzVoltage Settings
CPU VID Control: 1.200
CPU VID Special Add:
DRAM Voltage Control: 2.38
SB 1.05V Voltage: 1.05
SB Core/CPU PLL Voltage: 1.55
NB Core Voltage: 1.53
CPU VTT Voltage: 1.36
Vcore Droop Control: Disabled
Clockgen Voltage Control: 3.45v
GTL+ Buffers Strength:
Host Slew Rate: GTL
GTL REF Voltage Control: Disable
x CPU GTL1/3 REF Volt: 110
x CPU GTL 0/2 REF Volt: 110
x North Bridge GTL REF Volt: 110DRAM Timing
- Enhance Data transmitting: AUTO
- Enhance Addressing: AUTO
- T2 Dispatch: Enabled (de allitolag itt a disabled még ad stabilitást, meg fogom nézni)minden timing auto-n, kivéve a cas5-5-5-15
btw, mire ezt megirtam 500%-on jar a memtest, es ez windows-os amivel ugy hallom főleg problemak voltak (500fsb körül 1 perc alatt kivág), ja es 1x se szallt meg el a lap ntfs hibaüzivel... -
AirBooms
addikt
Most éppen FSB 500-on vagyok 8-as szorzóval, ramok 1200-on. Eddig tök stabil, de a smart guardian már megbolondult.
-
-
AirBooms
addikt
Úgy nézem, hogy most 480-as FSB-vel és 8-as szorzóval minden tesztben stabilnak mondható több órás prime után (small FFT, Large FFT és még a Blend is hiba nélkül ment), viszont ha indítok egy memtestet, akkor egy-két perc múlva elkezd hibázni.
Asszem, megnézem 500-on is. -
AirBooms
addikt
Én sem mondtam, hogy mikorra kérjük. Csak, ha az ember állandóan huzogatja a mézesmadzagot, akkor készüljön fel, hogy elöbb-utóbb adnia is kell valamit...
Ha az idődön múlik, akkor inkább köszi, nem kérünk belőle - nem venném a lelkemre, hogy valami más, egyéb fontos tevékenységtől vond el magadtól a drága idődet. S pláne, ha még kedved sem nagyon van hozzá...
Persze, csak azt nem értem, hogy ha lehurrogásról, meg lenéző elhintésről, hogy "majdküldökbeállításokcsakmondjátokmilyenfsbrekéritek", netán hatszázvalahány fsb-s validok linkelésről van szó, akkor van időd meg kedved.
Pedig ide azért járnak a DFI-sek, hogy egymásnak segítséget nyújtsanak - ha viszont valaki csak dicsekvésre használja a topikot, s csak akkor segít, ha kedve, meg ideje van, akkor abból elöbb-utóbb feszültség keletkezik.
Mint éppen most, közted és köztem. -
M3kk
őstag
válasz
AirBooms #719 üzenetére
Azt mondtam, hogy majd ha lesz idom, nem hogy erre es erre a napra.
Egyebkent te szerintem meg mindig nem erted, hogy wolfal mostanig csak 400-425 FSB vel tudtam beloni ugy, hogy a ramok is stabilak legyenek, de lehet , hogy van egy otletem.
MAJD HA LESZ IDOM es KEDVEM, AKKOR CSINALOK KEPEKET IS!
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
válasz
AirBooms #704 üzenetére
Na, úgy néz ki, Q6600-zal tökéletesen stabil a lap 1200 MHz-es ramfrekin is.
Kiváncsiságból visszraktam az E8400-at, de azzal ugyanaz volt a helyzet, mint korábban. Dos alatt lefut a memtest, de win alatt kékhalál, instabilitás, csak egészen alapon hajtva nem fagy vele a DFI.Hiába tettem fel a M3kk féle vadiúj bétabiost, azzal is ugyanez a helyzet. Wolffal az alaplapról érkező infók is megbolondulnak, nem érkezik semmi a hő- és feszültségszenzoroktól.
Szóval M3kk, nagyon jöhetnének már azok a beállítások 400 és 500-as FSB-re, úgy hogy a memók hadd menjenek 1200-on...
-
AirBooms
addikt
válasz
westlake #703 üzenetére
Igen, én is arra várok!
Amúgy nagyon jól megy a DFI a Q6600-tal! Most éppen 400 FSB-vel 2:3-as szorzóval 1200-on CL5-ben mennek a Diablók miközben az Enhance Data transmitting és az Enhance Addressing is Fast-on van. Memtest stabil a cucc!
Úgy döntöttem, meg is tartom!
Elöbb-utóbb csak lesz hozzá egy olyan proci, vagy bios, amivel tovább lehet lépni!
Szal újra itt vagyok ennek a topicnak a klubjában!Meg van egy eladó wolfom... (E8400)...
Azért nagyon jöhetnének már azok a beállítások!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest