Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc #1197 üzenetére
ó köszi.
ma estére már csak pont ez hiányzott. na akkor marad a P35-T2R, azán majd aha megunom, akkor lecserélem. végülis CF-et nem akarok, a többi csicsa meg nem érdekel ami az X48-hoz jár.
mondjuk a Thermalright gyári hűtés nem gyenge rajta, az igencsak megtetszett
de P35-T2R, szükségem van a magas FSB-s dózisokraAchill3uS : durva ramok am tényleg 1300-at olyan könnyedén belőttem velük hogy csak lestem. de nem volt sok alkalmam tesztelni, most meg lapom sincs.
am szted mi lett a lapommal ? hallottál már ilyenről hogy így megdöglok egy ilyen kategóriás lap? mert én nem nagyon
am durvák a ramok, grat hozzáha újra feláll a rendszerem, akkor megnézem mennyi a Diablo-k leg-leg-leg-legvége
na mindegy, ki más ha nem én szívnék vele, de esküszöm ha visszajön a gariból (remélem) akkor széthajtom még a szomszéd gépét is vele
8x650FSB-vel fogom 2 óráig Prime-mel nyomatni, aztán SetFSB-vel megyek még max VALID-ra(de most aludni megyek, mert ez már magamnak is sok
)
-
Achill3uS
nagyúr
úgyúgy, én AirBooms-tol szereztem, aztán ment Zé-nek, de tényleg elég durva modulok voltak, pedig járt nálam pár Diablo és egyik se közelitette meg...
Cellshock milyen? döntsd el 1200 4-4-4-4 32M -
Tomi84
aktív tag
válasz
AirBooms #1193 üzenetére
emiatt ne fájjon a fejed
nálam ugyanis mindegyik modul gond nélkül működött, 1200Mhz-en 2.25V-on. 4 modul használatakor ez már több mint elegendő.
Egyébként a DDR3-as rendszerrel most elégedett vagy? Már úgy értem, hogy az most rendben megy? Mert előtte elég sokat szívtál gép szinten.
Jah, és vinyó problémát sikerült végül megoldani? -
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester #1196 üzenetére
LT48T2R teszt
felhívnám a figyelmet pár apróságra:
freq 58xx mhz 446*13
Vmch: 1.80V(BIOS)
Looks quite good actually, but not as FSB friendly as the P35 series
csak ennyit elöljáróban -
Zé_Mester
őstag
válasz
AirBooms #1193 üzenetére
most Zé_Mester örülhet!
Zé most örülne ha lenne lap amibe ki tudná hajtani őket
de nincs, ez most megkotlott, most szerencsétlen 8x400-on hajtom 1,115V-tal és ennyi.
nem is szórakozok már vele, írtam Nándika-nak hogy mizu, úgyhogy remélem elmegy garba és kicseréli.
de am tényleg qrva jó ramokazon még agyalok hogy mi legyen majd helyette, nagyon kacsingatok az X48-as T2R felé.
szerintetek mi legyen ??? P35-T2R vagy X48-T2R ?? -
AirBooms
addikt
Kicsit lelkiismeretfurdalást is érzek amiatt, hogy miután nagylelkűen nekem adtad az én - nálam rendetlenkedő - Diablóaimért cserébe a te szuperkirály moduljaidat, pár nap múlva elcseréltem Achival a DDR3 CellShock-okra.
DDR2-ben azok a ramok voltak nálam a legkirályabbak (most Zé_Mester örülhet!) - igaz DDR3-ban ezek a Cellek is viszik a prímet.
-
Tomi84
aktív tag
válasz
Zé_Mester #1191 üzenetére
nem a lap garija!!! bocsánat, nem akartalak ennyire megijeszteni...
Alaplapommal semmi gond nem volt még (kopp-kopp-kopp), azt nem kellett gariztatnom. A videókártya garija is csak azért tartott eddig, mert igazándiból már lejárt mikor megdöglött, csak Udi kolléga közbenjárásával lett végül kicserélve (utólag is) azért most így visszaolvasva szerintem érthető, hogy 6 hónapja döglött meg a kártya, amikor még az asus lapom volt...
A Diablókban meg nem vagyok 100%-ig biztos, hogy azok vannak nálad, mintha hallottam volna valami olyasmit, hogy azokat kicserélte, de erről ő tud bővebbet mondani. (egyébként szépet jártak azok a modulok, én kaptam őket tesztre, aztán AirBooms megvette, tölle Achi és valszeg te meg őtőlle
Egyébként én is úgy vettem észre, hogy az asus lapban valamivel jobban meg tudtam tolni a memóriákat, de ezt azért nem merem 100%-ra mondani, mert a dfi memóriabeállításainak alig 20%-át piszkáltam meg csak eddig, Clock settings fine delay, Read delay phase adjust, stb. szinten még nem kurkásztam bele, az kicsivel több időt igényelne. -
Zé_Mester
őstag
Az enyim most jött meg gariból (röpke 6 hónap után, csakhogy boldogítsalak Zé_Mester)
MICSODA ????????na neeeeeee
bazz addig hegesztek magamnak egyet házilag.
nahát ha nekem is 6 hónap lesz a gariztatás, akkor felkötöm magam
ha azokra a Diablokra gondolsz amit megvettem Achitól akkor helyben vagyunknálam vannak, itt figyelnek rám a gépből
aranyosak, eddig 1350MHz volt a max amit sikerült elérnem 5-5-5-15-be velük. de emiatt a tetű lap miatt nem tudtam még letesztelni rendesen
-
Tomi84
aktív tag
jah, és egy kellemes meglepetés: a lanparty ut tudja kezelni a 7950GX-es videjókártyát. Az enyim most jött meg gariból (röpke 6 hónap után, csakhogy boldogítsalak Zé_Mester
), de akkor P5K Dlx. lapom volt, féltem, hogy ez nem fogja tudni kezelni a két GPu-t. De végül mégiscsak siker
-
Tomi84
aktív tag
na, csendben én is belenézegetek a topikba. Mostanában nincs túl sok időm gyalulni a masinát, de majd közlök 1-2 korábbi beállítást (azt se tudom, most így fejből milyen bios van rajta
)
Látom a memóriakezeléssel megint sokan szívtok, nekem még soha nem volt vele gondja. Sőt, 4 modult, 1200Mhz-en, 2.27V-on, alap NB fesszel simán elvitt (csx diablo), max mem frekit még nem kerestem.Achill3uS: cellshock hogy bírja? AirBooms-tól vett diablókkal mi lett? azok még annnó enyimék voltak, 2.4V-on memtest stabilan mentek 1333mhz-en, és 1435Mhz-ig bírták egy P5K Deluxban [link]
-
Zé_Mester
őstag
nos megnéztem ezt a Smart Guardian-t.
kiír minden feszt meg minden ok. de ezenkívül semmi pozitív változás nincs, pedig kipróbáltam már egy raklap új bios-t.
úgyhogy megy gariba, aztán a következővel remélem már minden f@sza lesz
addig meg nem tom mit fogok csinálni, majd számolom a csillagokat, meg szedek hangyát -
stigma
addikt
válasz
Zé_Mester #1180 üzenetére
Zé_Mester: Smartguardian nál volt nekem is probléma, hogy 0-át mutatott, de feltettem egy frisebbet és ment is.SM 11 pár skinnel, hátha segít
-
Zé_Mester
őstag
hát sajna így nem.
most tesztelgettem még egy kicsit a lapot, próbáltam jópofin hozzáállni a dolgokhoz, de sz@rik rám hogy én mit akarok.pedig mostmár kiszedtem a házból is, itt hever az asztalon, M3kk mondta hogy lehet valami zárlat vagy valami problem keletkezett amikor összeraktam, de szétszedtem délután, leellenőriztem, de minden rendben volt
most itt van az asztalon, de itt is baromkodik úgyhogy FELADTAM !!!!
egyszerűen nem képes leadni több feszt 1,3750V-tól. úgyhogy nem szórakozok vele, így járt.valszeg a fesz elosztása ment tönkre, ugyanis a Smart Guardian se hajlandó semmit se mutatni, minden 0 vagy semmi.
subaruwrc mondta, hogy az ITE chip a lehetséges bűnös, talán megsérült vagy valami, de megnéztem nagyító alatt is és semmi külsérelmi nyom nincs rajta,
de mindegy, felesleges erről írni, ez a része már engem se érdekelnem megy, így járt, majd megy vissza gariba, aztán majd lesz valami
de azt tutom hogy ugyanilyen lapot akarok, nem kell más hót csilli-villi X48 meg nforce 780.
de remélem a következő ilyen lapom tovább bírja majd 1 hónapnálui.: am subaruwrc azt mondta hogy túl sokat gyepáltam, de ha azt vesszük akkor a korábbi ASUS P5K Deluxe lapom, vagy a Gigabyte P35-DQ6-om 100x többet lett nyüstölve (terasz, gyári hűtés+1,712V CPU fesz meg hasonló) és sokkal huzamosabb ideig is. úgy látszik ebbe most belenyúltam, de sebaj, majd a következő jobb lesz
-
Zé_Mester
őstag
nyugi már, nem olyan vészes ez. (de am én szóltam
)
a 3. agyvérzéshez már úgy hozzászoksz hogy fel se tűnik -
snoopy
aktív tag
nem gyengén hozzátok a parát ki belőlem. pedig még mindig csak a dobozában díszeleg a lap
-
stigma
addikt
Hát akkor nekem is lenne egy kédrésem a közönséghez.
DK P35-T2RS néál bootolásnál belépek a BIOS-ba akkor allul villog egy fekete vagy kék csík nemtudom, ami egy bugnak felel meg.Ezt eddig nálam illetve valakinél még tapasztaltam, és 3om Bios-t próbáltam, ottis ugyanez a helyzet.
Másik kérdés: elmentem a beállításokat, majd ha betöltöm és eg szeretmén nézni akkor megkavarodik a Bios és nemtudok semmit sem átállítani, mintha fagyás lenne BIOS-ban.
Erre kéne valami ötlet, esetleg javaslat. -
Zé_Mester
őstag
üdv emberek.
ismét kérdés , lehet hogy az utolsó ebben a Topicbanvan egy mentett beállításom, 7x560FSB-re, ez stabil eredmény, minden fesz és egyéb okosság be van állítva. (procinak 1,375V van belőve, NB-nek 1,65V)
namost : látott-e már valaki olyat, hogy fesz emelés után a lap egyszerűen fogja magát és KIKAPCSOL !!!! és csak bios törlés után hajlandó beindulni
konkrétan 1,3825V-ra szerettem volna megemelni a feszt(ami 1 lépéssel van az 1,375V felett)
erre beállítom, és mit csinál ez a marha ???? - KIKAPCSOL
utána visszatérek a BIOS-ba, újra betöltöm a jó kis mentett cuccomat, aztán gondoltam emelek neki +1 lépés NB feszt (csak ezt, többit békén hagyom). szintén kikapcsol mentés után.na mondom hogy szakadjon rád az ég, vissza bios, mentés betölt, és visszavettem az FSB-t 560-ról 500-ra. és így is kikapcsol és soha többé nem tudom bekapcsolni, csak BIOS törlés után
szóval nem tudom mivan, mondjatok lécci valamit hogy mit csináljak vele
, mert nekem már megvan az ötletem (nem épp barátságos), de kíváncsi vagyok előtte, hogy szívott-e már valaki ilyennel, és hogy mi a megoldás erre.
ha nem tudok rájönni hogy mi a kínja, akkor záros határidőn belül (kb 1 nap) megy a francba az egész, mert 1,3825V-ot sztem a 20e ft-os lap is le tudja adni, és akkor nem kell itt szarakodni.
úgyhogy elegem van a DFI-ből, meg a BIOS-ából meg a rohadák beállításaiból......vagy megjavul, vagy Isten áldja és byebye DFIMOD .: azt kifelejtettem hogy először megnéztem a 01.09-es bios-szal, azzal is ezt csinálta, aztán feltettem a legújabbat (03.17) és ezzel ugyanazt műveli
-
válasz
Zé_Mester #1173 üzenetére
najó, törni nem tört, csak megvetemedett, elhajlott, és leesett
egyszer véletlen belerúgtam, akkor már hajlott kicsit. Aztán valamiért a házat oldalra fordítottam, él elfelejtettem hogy ott az az izé.. Úgyhogy most a cső, ami a bordát és az alaplapot köti össze kicsit S alakú
odaadom ha kell, mert víz lesz rajta, addig meg a házba belógatott venti is 34 fokon tartjaszerk: jah, képet majd este (ha asszony elalszik
) mert most megyek dolgozni!
szerk2: köszi
1,6 volt is sok lenne csóri procinak (2140) úgyhogy akkor az az opció egyenlőre nem kell
most 0,2v + al megy 3,0Ghz-et (1,6 helyett) 3,2-n már nem indult el, de nem is szórakoztam még nagyon vele!
-
Zé_Mester
őstag
LETÖRTED ?????????
na neeee, ezt nem akarom elhinni
a maradékot esetleg nem adod nekemam amikot tuningoljuk a procit, akkor a CPU VID Controlt állítjuk.
a special add akkor kell, amikor 1,6V felé akarsz menni (ugyanis a VID Ctrl-ba csak addig tudsz menni.) ilyenkor beállítod a maxot, és a Special Add-ba peig hogy hány százalékát akarod eléni. így jócskán 2V felé is lehet állítaniui.: a transpipe komolyan érdekel, ha neked már nem kell
egy képet azért mutathatnál róla -
nah, ahogy sejtettem... letölrtem a transpip-ot. 1 napot bírt
egyébként Ti mit szoktatok állítani ha profeszt akartok emelni?
CPU VID Control-t vagy a CPU VID Special Add-ot? -
Zé_Mester
őstag
válasz
Zé_Mester #1170 üzenetére
módosítottam a bios beállításokat, sőt, feltettem azt a bios-t amit javasoltál.
az a fura, hogy eddig azért nem volt fent ez a bios, mert nem működött, csak a kurzor villogott DEL gomb utánde most műkszik, nem tom miért semmit nem csináltam másképp, mint korábban
na mindegy, mostmár jó
beállításaim : (2008.01.09 BIOS)
- Thermal Management Control: Disabled
- PPM(EIST) Mode: Disabled
- Limit CPUID MaxVal: Disabled
- CIE Function: Disabled
- Execute Disable Bit: Disabled
- Virtualization Technology: Disabled
- Core Multi-Processing: EnabledExist Setup Shutdown: Mode 2
CLOCK VC0 divider: AUTO
CPU Clock Ratio:7x
- Target CPU Clock:3920
CPU Clock:560
Boot Up Clock:AUTO
DRAM Speed:333/667
- Target DRAM Speed:1120
PCIE Clock: 100mhzVoltage Settings
CPU VID Control:1.375V
CPU VID Special Add:100.23%
DRAM Voltage Control:2.35V
SB 1.05V Voltage:1.07V
SB Core/CPU PLL Voltage:1.55V
NB Core Voltage:1.71V
CPU VTT Voltage:1.36V
Vcore Droop Control: Enabled (asszem ezen van, de lehet hogy DISABLED-en)
Clockgen Voltage Control: 3.45v
GTL+ Buffers Strength: üres (másik GTL, amire írtad hogy instabil miatta)
Host Slew Rate: üres (másik GTL, amire írtad hogy instabil miatta)
GTL REF Voltage Control: Enabled
x CPU GTL1/3 REF Volt: 67
x CPU GTL 0/2 REF Volt: 67
x North Bridge GTL REF Volt: 63DRAM Timing
- Enhance Data transmitting: FAST
- Enhance Addressing: FAST
- T2 Dispatch: DISABLEDCAS Latency Time (tCL):5
RAS# to CAS# Delay (tRCD):5
RAS# Precharge (tRP):5
Precharge Delay (tRAS):15
All Precharge to Act: AUTO
REF to ACT Delay (tRFC): 25
Performance Level: AUTO
MCH ODT Latency: AUTO
Write to PRE Delay (tWR): AUTO
Rank Write to Read (tWTR): AUTO
ACT to ACT Delay (tRRD): 3
Read to Write Delay (tRDWR): AUTO
Ranks Write to Write (tWRWR): AUTO
Ranks Read to Read (tRDRD): AUTO
Ranks Write to Read (tWRRD): AUTO
Read CAS# Precharge (tRTP): 3
ALL PRE to Refresh: AUTOPCIE Slot Config: 1X 1X
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
SATA Spread Spectrum: Disabledmost 7x560FSB-vel lazán bebootolt magasabb feszekkel, úgyhogy eddig jó.
amit nem értettem, hogy a ram időzítéseknél mi ez a trfc,trtp....meg hasonlók.
mindegy, láttam M3kk-nek a ram beállításait, majd beállítom neki azt, aztán szia.úgyhogy most irány a 7x600FSB, remélem mostmár gond nélkül meglesz
aztán pedig 8-as szorzós szórakozáselleszek egy darabig asszem
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Zé_Mester #1168 üzenetére
erről a bios-ról nincs sok infóm, én anno a topicban elmondtam, hogy 45nm-hez 109-es bios only, ha kedved van szórakozni ezzel hajrá, de azt elmondanám azért, hogy ezek full rossz beállítások 600+ fsb-hez
- pll-t nem kell emelni, nemhogy 1.7-1.9v-t adni neki, instabilabb vele a proci és veszélyes is
- sb core-ról ugyanez elmondható
- 1.61-es nb fesz meg pont hogy kevés, 1.69 körül próbálkozz lehet az egyik értéket nem szereti
- uristen, te ezt a vtt-t komolyan gondolod? 1.1v? 1.3v-t minimum adj.
- vdroop nem feltétlen kell bekapcsolni bios függő, az enyémnél forditva müködik
- clockgen feszt léggel nem kell piszkálgatni, tedd le alapra
- a gtl feszek rendben vannak, de lehet hogy 70 körül jobban fogja szeretni, próbáld ki azt is
- t2 dispatch kikapcsolható
- trfc, trrd, trtp semmiképp ne legyen auto
hajrá -
Zé_Mester
őstag
válasz
Achill3uS #1167 üzenetére
BIOS : 08.03.18
- Thermal Management Control: Disabled
- PPM(EIST) Mode: Disabled
- Limit CPUID MaxVal: Disabled
- CIE Function: Disabled
- Execute Disable Bit: Disabled
- Virtualization Technology: Disabled
- Core Multi-Processing: EnabledExist Setup Shutdown: Mode 2
CLOCK VC0 divider: AUTO
CPU Clock Ratio:7x
- Target CPU Clock:3920
CPU Clock:560
Boot Up Clock:AUTO
DRAM Speed:333/667
- Target DRAM Speed:1120
PCIE Clock: 100mhzVoltage Settings
CPU VID Control:1.3625V
CPU VID Special Add:100.23%
DRAM Voltage Control:2.35V
SB 1.05V Voltage:1.15V
SB Core/CPU PLL Voltage:1.75V
NB Core Voltage:1.61V
CPU VTT Voltage:1.12V
Vcore Droop Control: Enabled
Clockgen Voltage Control: 3.60v
GTL+ Buffers Strength: Strong
Host Slew Rate: Weak
GTL REF Voltage Control: Enabled
x CPU GTL1/3 REF Volt: 64
x CPU GTL 0/2 REF Volt: 64
x North Bridge GTL REF Volt: 60DRAM Timing
- Enhance Data transmitting: FAST
- Enhance Addressing: FAST
- T2 Dispatch: AUTOCAS Latency Time (tCL):5
RAS# to CAS# Delay (tRCD):5
RAS# Precharge (tRP):5
Precharge Delay (tRAS):15
All Precharge to Act: AUTO
REF to ACT Delay (tRFC): AUTO
Performance Level: AUTO
MCH ODT Latency: AUTO
Write to PRE Delay (tWR): AUTO
Rank Write to Read (tWTR): AUTO
ACT to ACT Delay (tRRD): AUTO
Read to Write Delay (tRDWR): AUTO
Ranks Write to Write (tWRWR): AUTO
Ranks Read to Read (tRDRD): AUTO
Ranks Write to Read (tWRRD): AUTO
Read CAS# Precharge (tRTP): AUTO
ALL PRE to Refresh: AUTOPCIE Slot Config: 1X 1X
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
SATA Spread Spectrum: Disabledezek a beállításaim, ezzel még simán bebootol, sőt, stabil is. aztán amikor SETFSB-vel elkezdem emelni akkor elmegy 7x594-ig.
gondolom innen már kevés a fesz az NB-nek, meg gondolom a procinak se ártana egy kicsivel több. de egyszerűen nem értem hogy miért nem hagyja hogy magasabbra állítsamhiába beállítom, F10+Enter után egyszerűen leáll és ennyi. utána pedig csak CMOS után indul be
bárkinek bármi ötlete van, ossza meg velem, mert agybajt kapok
korábban amikor 6x600FSB-t mentettem el, akkor sokkal több feszt adtam a cuccnak (NB 1.9V, proci 1,400V, PLL 1,95V stb...), és simán bebootolt, nem csinált semmi ilyet -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Zé_Mester #1164 üzenetére
milyen bios?
miért a magas pll?
gtl beállitások?
nem csak az amit leirtál, csinálj egy olyat mint m3kk szokott ha tudsz...egyébként szép csendesen énis visszatértem a topicba, kivágtam az összes DDR3-mas cuccot, kész, wolfdale alá főleg extrém tuninghoz only DFI és DDR2.
-
Zé_Mester
őstag
na befejeztem mára, mert ha tovább folytatom több kárt csinálok mint hasznot
eddig jutottam, ez még koránt sem a vége, de egyszerűen a lap nem hajlandó azt tenni amit én szeretnéknem tudom mivan, holnap majd szórakozok vele, mára elegem van belőle.
ennyi eddig, de ez még igencsak karcsú fesszel, sokkal több van még benne, de ma nem akarja hogy megtudjam mennyi
CPU : 1,36V
PLL : 1,75V
NB : 1.61V
RAM : 2.3V
GTL : 1.12V (64-64-60)nem értem miért szivat, felteszek majd egy régebbi bios-t és akkor hátha magához tér
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc #1161 üzenetére
lekapcsoltam én már itt mindent, még a szemközti trafót is az útcán, de semmi
a beállítással nincs gondd mert el van mentve, meg már lassan fejből 2s alatt újra beállítok mindent mert már annyit szívóztam vele
am most annyi változott hogy tudok emelni feszt, csak éppenséggel egyszerre csak 1 félét és abból is csak +1 léptéket. ha már 2-vel nyomom feljebb, akkor kapufa és kezdődik minden az elejérőlmég egy kérdés : a SB Core/CPU PLL Voltage-nak mi köze van az NB Core Voltage-hez ??? mert most 1,75V-on van a PLL,és ha 1,75V felé állítom az NB-t akkor teljes halál, kb 5 perc után tér magához a lap
-
Zé_Mester
őstag
költői kérdés :
valaki árulja már el nekem hogy miért van az hogy van egy elmentett beállításom, amit akármikor beállítok, tökéletesen működik.
namost annyi a baj vele hogy kicsit magasabb feszt akarok beállítani a procinak meg az NB-nek hogy win alól setfsb-vel jobban tudjam húzni.
erre mit csinál ez a marha ???? - KIKAPCSOL !!!!!
és már szétb@sz az ideg, mert egyszerűen nem vagyok képes felfogni hogy miért baj az ha 1,55V-ról 1,61V-ra állítom az NB-t és ez miért befolyásolja azt hogy bekapcsol-e vagy nem
komolyan mondom felhúz ez a lap és eladom a f@szba: a ramokat szarul kezeli, ilyen kis hülyeségek miatt meg be se óhajt indulni
komolyan mondom az agyamra megy
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc #1157 üzenetére
hát akkor nem ártana ha kezdenél magaddal valamit
én most tesztelgetem a kicsikét, hogy mit hozott az újrapasztázás, és jelenleg ennyi
hjaa,és ez Prime stabil, csak ez a kép korábban készült, még mielőtt elindítottam volna a tesztetsztem korrekt, kíváncsi vagyok meglesz-e a 7x600
-
Zé_Mester
őstag
na mitmondtam ??? megmondtam
nekem is sokat dobott a hőfokon a TransPiper, pedig nekem sincs rajta venti.
am ugyanolyan házunk vannekem is ilyen bénán kiáll, csak nekem nem a szélére került az a borda, hanem középre. de nekem ott a tartály, ami miatt nem hiszem hogy kényelmesen elfért volna.
gondolkoztam rajta hogy teszek rá egy bentit, de úgy nagyon idétlenül nézne ki, kb mint egy légpárnás hajóúgyhogy ígymarad
-
Zé_Mester
őstag
válasz
AirBooms #1153 üzenetére
azt tudom hogy a régi 65nm-es procikkal jól megy a lap, ezt írta M3kk is hogy a 6850-nel betonstabil, akármilyen arányt állít be a ramnak
én megnéztem több bios-t is, Októberitől kezdve, de mindegyikkel szarakodott a ram
na mindegy, 1:1 és 5:6 stabilan megy, a többit meg úgy veszem, mintha ott se lenneam most nézegetem hogy 7es szorzóval mire képes (eddig ezt sose néztem) és 560FSB lazán megy 1,5V NB fesszel, holott eddig 1,75V kellett hogy egyáltalán bekapcsoljon
(és lehet hogy kevesebb is elég lesz, ezt majd később megnézem
)
érdekes dolgokra képes egy újrapasztázás -
na felszereltem a transpip-ot. 55-60 fokról most leesett 45-48-ra. de azt már most látom, hogy biztosan le fogom ezt innen véletlen törni
-
Zé_Mester
őstag
válasz
AirBooms #1147 üzenetére
Na ez az, amivel itt már jónéhányan szívtunk.
tudok róla, olvastam itt a topic-ba hogy mindenkinek instabil a felszorzott rammal
de próbálkozok, hátha összejön valami.
M3kk múltkori 1400-as Valid-ja kicsit felturbózta az agyam -
AirBooms
addikt
válasz
Zé_Mester #1144 üzenetére
most póbálok szórakozni a cuccal de utálja a ramjaimat
1:1 vagy 5:6 arányban még minden frankó, de ha attól bármilyen másra állítom, azonnal megbolondul és mindenféle szarságot csinál.Na ez az, amivel itt már jónéhányan szívtunk. Ha nem 1:1-ben hajtottuk a ramokat, akkor egyből instabil lett a rendszer.
-
Zé_Mester
őstag
64bites Vista felesleges sztem, 2GB ramhoz 32-es is bőségesen elég.
nekem már nagyon régóta Vista van fent, és eddig hála az égnek nem panaszkodhatok.
az SP1-ről olvastam valahol hogy több kárt csinál mint hasznot, úgyhogy elég ha csak a sima frissítéseket leszeded, aztán frankó lesz minden.am most póbálok szórakozni a cuccal de utálja a ramjaimat
1:1 vagy 5:6 arányban még minden frankó, de ha attól bármilyen másra állítom, azonnal megbolondul és mindenféle szarságot csinál.
nem értem mi a ló...z van de kicsit felnyomja a vérnyomásom így estefelé
holnap szórakozok vele tovább, mert nem akarom elhinni hogy 1300MHz a ramoknak a vége
Achill3us azt mondta hogy efelett is mennek, úgyhogy holnap ajánlom hogy így legyen -
stigma
addikt
-
subaruwrc
félisten
még nincs sp1 csak frissített a cucc. elkezdtem leszedni az 1.90es driver csomagot a realtek honlapjáról de 96%nál az internet explorer kidobott mondván hogy az operation time out mondom anyád... realtek honlapjáról 5kb-körül jönnek a cuccok szóval olyan 50perc ment a csába
picit később egyik link se indult el. még nem jutottam el zenehallgatáson tovább mert a programokkal voltam elfoglalva és tuningoltam de lassan felrakom azt a drivert hogy ne legyen ilyen kappanhangú.
-
stigma
addikt
válasz
subaruwrc #1137 üzenetére
Amúgy ehhez a HD audio hoz visszatérve nem az első ilyen lap amivel probléma volt mert Giga -DS3 om vagy P35C-Ds3R asszem voltak már problémák, amire sikerült megoldást találni, lehet utána kéne néznem annó Gorni adott egy német oldalt ahol fel leeht ismertetni a HD Audio-t
-
stigma
addikt
válasz
subaruwrc #1137 üzenetére
Nekem is Vista lesz, azzal semmi gondom nem volt, csak nemtudom hova tettem a DVD-t amin volt ezért van xp-m, meg gyorsan kellett valami.
Szerintem holnap megy fela vista most gondolkodom x64en de szetitnem maradko 32 nél nincs kedvem most töltögetni.
amúgy neked SP1 es a vista vayg csak frissített? -
-
stigma
addikt
válasz
subaruwrc #1135 üzenetére
grat hozzá
hát Vistán semmi probléma, Xp-n sem volt valami régebbin, de most leszedtem egy januéárig frissített Xp-t feltettem, mert Vista összeomlott a tunningoktól,amitől csodélkoztam, és msot pár driver elég furán ment fel.Amúgy Microsoft Bus probléma lesz, forumokon ezt olvastam, valami intel patchet kell feltenni és megoldódika a hangprobléma.
-
subaruwrc
félisten
ez most vista?
én elértem végre 8*500@4000mhz 1.328v/1200cl5 2.1v stabil állapotot
nb 1.5v vtt1.2v cpu pll 1.55v
és egy 11.016mp-es superpit 4256mhz-en. de nincs screenem róla cpu-z vel... majd sub 10ről lesz -
stigma
addikt
nah kezdődik nekem is a Hangdriver probléma, DK széria HD hangja nem ighazán megy fel nekem.
-
Zé_Mester
őstag
köszi
azt elfelejtettem leírni hogy akinek ilyen lapja van, az nézze meg hogy rendesen meg van-e húzva a csavar a HeatPipe-on, mert nekem az SB-n lötyögött az egész amikor elkezdtem leszedni.
úgyhogy nagyon meglepődtem hogy kézzel simán kitekertem, pedig a többi részen elég neccesen jött le még fogóval is -
Zé_Mester
őstag
ma megbolondultam cseppet, és nekiestem a lapomnak.
nem tuningban, hanem úgy FIZIKAILAG
természetesen képet is csináltam, ide feltöltöttem mindent.eredményről annyit, hogy az alaplap sokkal hűvösebb mint korábban, úgyhogy megérte.
de még most fogom komolyabban tesztelgetni, aztán majd megolszom, hogy mire jutottam -
snoopy
aktív tag
nem néztem ezeket, nekem végülis mindegy kb hogy milyen, csak nem akarok valami olyanba belefutni hogy nem kedvelik valamiért egymást.
1:1 lenne a legjobb ha nem tévedek. annyira jártas nem vagyok még benne.
az lenne a jó ha 1000-1100 környékén bírná a azokat az időket. vagy csak álmodozok? -
stigma
addikt
esetleg ezeken nem gondolkoztál, vagy láttad már?
G.SKill F2-8000CL5D-4GBPQ
Szerintem nem rossz, attól függ mit akarsz 1:1 et vagy felosztva. -
snoopy
aktív tag
a geil memokat mennyire kedveli a lap, tudja valaki?
mert 2x2 akarok és van 44412-es belőle 800-on ami talán elég a 9450-hez.
vagy jobban járnék egy 1066-al és fesszel talán az is menne? -
stigma
addikt
subaruwrc:
GTL feszeket én auton hagytam , hogy ezzel is megkönnyítsem a helyzeted 67/67/67 et jelent. Vtt feszt 1.21re fixáltam alapon van azzal nem kell szórakozni majd.(ha minden igaz mert próbáltam 1.36 ot is láttam pár forumban)
Sb és NB vel kell szórakozni , olyan 1.5V környéke az amire állítani kell nekem 1.45 és 1.5V on vannak.
Bővebben tudok neked nyilatkozni majd holnap vagy a napokban nekem milyen beállítások vannak, de amúgy erről annyit te wolfdale-el állsz neki az tökmás és más a konfig is ami a GTL feszek más értékét is jelenheti. -
-
stigma
addikt
Hát valakitől gondoltma megkérdezem, felettébb érdekes dolog, volt egy kis időm tesztelgettem a Supertalent 1000est, ami elég jó kis memónak látszik.
Azt nem értem tesztelés közben futott pár program és mikor megnyitottam smartguardian-t rá 2mpre dobott error-t de utána, elötte semmi.
Elméletileg Micron D9GKX chipesek, és mocskosul mennek, eddig nem vettem észre észveszejtő változást, jó monjuk 4-4-4-4 en nem ment enynit a CrucialPerf level: 7
1.képen 2.15V a teszt fesz., 2.képen 2.2V -
-
snoopy
aktív tag
ne megjött a trend pc-től a lapom nekem is. így már én is dfi tábort erősitek. kaptam még trend4pc-s gyűfákat is. de minek.
remélem menni is fog, és nem lesz is baja se most se a későbbiekben.
ut p35 t2r
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest