Hirdetés
- Fujifilm X
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kroky3
tag
válasz
Zé_Mester #1390 üzenetére
A szabadalom (ill. szabvány) szerint a GTL REF feszültség a VTT fesz. 67%-a.Van amelyik lapnál (biosban) szám szerint ezt a százalékot lehet állítani. Általában 60-70 körül. Van amelynél nem a százalékot, hanem egy jóval szélesebb skálán mozgó számokkal jelzett konkrét fesz. értéket lehet állítani. Erre szolgál az említett táblázat amely a számokhoz rendelt fesz. értékeket mutatja. ( nehézkesebb a beáll. mint százaléknál) A táblázatban a megjelölt értékek az adott VTT-hez tartozó 67%-os értékeket mutatják tájékoztatásként.Tehát nem (feltétlenül)az optimális értéket,hanem amit auto-ban adna a lap (vagy kap azoknál a lapoknál ahol nem állítható a GTL).Term nem alkalmazható ott ahol a százalékos értéket lehet állítani.
Egyébként készül a múltkor említett feszekről beállításokról szóló cikkem, valószínüleg pár nap múlva készen lesz.Ott részletesen lesz szó ezekről is.
-
schwartz
addikt
válasz
Zé_Mester #1394 üzenetére
En se cserelnem semmi masra a T2RS-t. Foleg miota tudom, hogy az E8400 szorzoja nem 10 hanem 9...
Mielott megvettem ezt a lapot, rengeteget nezelodtem a netem, hogy mi legyen. Ez volt az egyetlen lap amivel 500as stabil FSB-t ertek el quad-al. [link]
Szerintem meg a P45-re valo valtas is felejtos, hacsak nem DFI lesz.Ja, es ki a fene irta azt a marhasagot az #1369-s hozzaszolasban?
-
Zé_Mester
őstag
hát ja.
én nem akarok most kötekedni subaru-val, de ha már cserélne, akkor valami komolyabbra, de mint írja most nincs rá keret. de így viszont én tuti nem költenék, mert most a DFI-n buksz 5-6e-t a DS4-el meg majd megint, amikor cserélni akarod egy sokkal komolyabbra.de mostantól nem szólok bele, csak nem értelek hogy mi értelme egy "ugyanolyan" lapra cserélni ennyi veszteséggel
-
subaruwrc
félisten
ennyit tudnék mondani
Zé azért mert a ds4 primitívebb és nincs kedvem mostmár szórakozni vele LT dfi-t meg csak úgy tudnék szerezni ha bevállalom hogyha garis akkor amcsiba küldöm vissza. azt meg neeeeem. elég volt újpestre visszaküldeni. ameddig nem tudok fullosat venni addig nyente dfi. 24/7ben a giga is tökéletes lesz. -
Zé_Mester
őstag
válasz
schwartz #1389 üzenetére
nálam is százalékos alapon kell számolni a VTT fesznől.
de nézd meg nyugodtan a táblázatba, nekem így van belőve a lap :
CPU VTT Voltage : 1,36V
x CPU GTL1/3 REF Volt : 64
x CPU GTL 0/2 REF Volt : 64
x North Bridge GTL REF Volt : 60namost 1,36V VTT-hez a táblázat szerint 80-90-es érték között kellene beállítani a GTL-eket.
ehez képest nekem már 70-en se indul el, 64-64-60 volt a legstabilabb, így vitte a 600FSB-t iski érti ezt
na de lépek most aludni
néha nem árt azt se
-
Zé_Mester
őstag
válasz
schwartz #1387 üzenetére
az Anandtech-es táblázatot én kiírtam magamnak egy lapra, még amikor meglett a lap.
de semmit se használt !!!!!
az ő általuk megadott értékekkel a lap meg se nyekkent
úgyhogy amit kiírogattam majd 1 óra alatt azt dirib-darabra szakítva dobtam ki a kukábaaz a legszebb az egészbe hogy ezt a VTT/GTL cuccost egyszer kell eltalálni, utána minden menni fog rendesen és nem kell többet buzgerálni.
kár hogy a te lapodban a GTL-ek FIX-ek, azzal lehetne még szórakozni napokat -
schwartz
addikt
-
-
schwartz
addikt
válasz
Zé_Mester #1370 üzenetére
Az emberkek akik altalaban csak ugy tuningolgatnak s kerdezgetnek ezt azt, nem hinnem hogy a 8400-ast az egekbe akarnak tepni...
Gondolok itt 24/7-es hasznalatra. S ugy realisan, szerinted mennyi a max ami kihozhato egy 8400bol leghutessel? Hamarabb fulna ki a proci minthogy FSB limitbe utkozzel. Mas teszta az E8200...
-
Zé_Mester
őstag
bazzz,most nézem a linket
hát ez kajak beteg
ekkora állatot, 90kg......ezt ki kell pihennem
én még 1kg-ot se tudtam szerezni, mert Linde-ék mosdták hogy csak bazi nagy kiszerelésbe tudnak biztosítani
de rajta vagyok az ügyön, ügyesbe megoldom a dolgot
és akkor tudok majd én is baromkodni a cuccal
-
Zé_Mester
őstag
köszi
belevaló még nem tom honnan lesz, mert voltam itt Miskolcon Linde-éknél, és közölték hogy nem tudnak adni ilyen kis mennyiségben szárazjeget, mert csak ilyen rohadt nagy tömbökbe tudnak hozni, de ugye nekem akkora úgyse kellúgyhogy még nem tom honnan a bánatból tudok majd szerezni, lehet fel kell majd mennem pestre
még 1 reményem van, hogy Kazincbarcikán van egy telephelyük, és ott talán tudnak nekem mondani valami bíztatót. ha ott se, akkor megyek pestre, vagy nemtom még mi lesz
ha bárkinek van valami használható ötlete, azt nem venném zokon
-
Zé_Mester
őstag
majd elfelejtettem.
elkészült a tartály a procihoz, úgyhogy mostmár lassan összeáll a kép és meg lehet hajtani a lapot meg a procit is, mint az állat
ide tettem fel pár képet, cuki kis cucc.
külön köszönet Achill3uS-nak a beszerzésért -
Zé_Mester
őstag
várom a kérdéseket. vegyél majd fel msn-re, és akkor adok majd beállítási tippeket is
schwartz - hogy érted azt hogy sok???? ha ez soknak tartod, akkor felesleges költened rá, olcsóbb lappal is ki lehet hajtani a 8400-ast.
ezt most nem bántásként írom, csak nem értem hogy miért sok.
sztem épp hogy elég ha valaki meg akarja tépni a procit mint az állat. -
schwartz
addikt
Szerintem E8400-hoz kicsit sok is az LP UT. Igaz egekbe szoko FSB-t tud a lap, de en nem latom a magas FSB elonyeit (ertem ezt 400Mhz- felett). Javitsatok ki ha tevedek.
-
Zé_Mester
őstag
én a praktikerbe vettem a csavarokat, volt kompletten egy ilyen kis 10db-os kiszerelés, ahol csavar, anya és alátét egybe volt dobozolva.
M4x40-es csavarokat vettem, ez pont olyan vastag volt, ami még átment a lefogató lyukon, a hossza pedig pont elég ahoz hogy stabilan le tudd fogatni a hűtőt.amit elbénáztam az az volt, hogy nem vettem kis gumialátéteket és itthon kellett szívni, hogy kivágjak valamit a lap és az alátét közé.
ui.: hátlapi merevítés nélkül sztem ne használd így, mert megsérülhet a lap, vagy akár el is törhet
itt egy kis segítség, én így csináltam. van pár kép felrakva, remélem segít.
ha bármi kérdésed van jöhet privibe, segítek ha tudok -
Zé_Mester
őstag
a T2R-től nem kell megrettenned
a legbrutálabb lap bárki bármit mond. megy mint a barom, stabil, feszeket is korrekten leadja, és ha összebarátkozik vele az ember, akkor csodákra is képes !!!nekem röpke 2 hetembe került az udvarlás, amíg végre megadta magát, és onnantól kezdve bármit megcsinál amit akarok
íme pár eredmény, csakhogy ne töpreng tovább:
E8200 & DFI LanParty UT P35-T2R - 6x602FSB - 3612 MHz
E8200 & DFI LanParty UT P35-T2R - 7x600FSB - 4200 MHz
E8200 & DFI LanParty UT P35-T2R - 8x580FSB - 4640 MHzsztem ez elég meggyőző.
azt nem mondom hogy egyszerű elérni, mert kismillió dolgot kell babrálni hogy egyáltalán meginduljob 500 felett, de ha egyszer sikerül belőni, akkor nincs megállás -
m4rc!
őstag
Zé_Mester: Ha jól emléxem te moddoltad a lapot, hogy kicserélted a műanyagrögzítőket csavarokra, az pontosan hogy is volt, mekkora csavarok, mekkora alátétek?
subaruwrc: Az szép, lehet ő lesz a jövendőbeli...vagy nem is kéne eladni a mostanit
Komolyan ez a ph! csak arra jó, hogy behülyüljek...
Most az volt a tervem, hogy kihagyom a P45-öt és várok a Nahalemig (akkor váltok majd DDR3-ra is), és akkor erre a kb. egy évre veszek vmi izom deszkát..., de iagziból ezzel sincs soka bajom..max annyi, h nem szabályzható túl sok venti vele...de az lehet nem is olyan fontos..na még rágódom -
m4rc!
őstag
A T2R-el hány ventit lehet szabályozni?
-
-
V.L.
aktív tag
válasz
subaruwrc #1358 üzenetére
Olvastam a hírdetésed és kicsit meghátráltam egy DFI LanPartyUT P35-T2R vásárlásától mert azt írtad, hogy nem hajtja ki a renesen a procidat. Tudom, hogy neked egy DFI DK P35-T2RS lapod van és kicsit több tapasztalatod mint nekem. Ezért érdeklődnék feléd és fórumtársaim felé, hogy az álltalam kiválasztott lap "kihajtana" e egy E8400 Wolfdale-t?
-
V.L.
aktív tag
Üdv!
Mikorra várható a P45-ös megjelenése? Érdemes rá várni v még hónapok vannak hátra. Azért kérdezem mert vennék egy P35-öst csak félek ha sokára jelenik meg, akkor lehet elszórakozom a zsét
. Teljesítményben mi várható tölle? Ja és a ddr2 v ddr3 lesz?
Ha megkérhetlek ne linkelj nekem külfödi topikokat mert azokból csak a képeket értem.
-
subaruwrc
félisten
válasz
schwartz #1357 üzenetére
545volt a full max de az is fagyott. nb hőmérsékletem 46fok mert tettem elé ventit tudom hogy baromi forró nem elég ez a borda rá. az 501fsb-re nem tudok választ adni max azt hogy wallos a lap.... küldd meg 1.65-1.7v-tal és nézd meg 6-s szorzóval megy e többet. persze ne felejtsd el hűteni mert passzívba szét fog fagyni ekkora feszen.
Ha már itt tartunk eladó a lapom! -
schwartz
addikt
válasz
subaruwrc #1317 üzenetére
Most latom, hogy megvolt az 539 FSB. Mennyi a NB homerseklete terheles alatt? Maradt az eredeti hutes? Probalgattam en is a nagyobb feszt, igaz 1.77et nem igazan mertem...
Amugy iszonyatosan melegszik 1.5V-on is. Valami 70°C Everest szerint de a kezem nem tudom ra se rakni. 1.41V-on 63 °C. -
schwartz
addikt
válasz
subaruwrc #1354 üzenetére
Neked mennyi a max FSB? Barhogy probaltam de 501Mhz felett nem indul a gep.
E8200 VID 1.075, 8x501 +115mV, CpuVTT 1.14, NB Core 1.41. A memoriaim mennek 1150Mhz-en 5-5-5-15-on. Ha ezt ilyen laza fesz ertekekkel tudja Prime stabilan, akkor mi lehet a szuk keresztmetszet?Probaltam a procit minden szorzoval...
Csak az bosszant meg, hogy a TRD-t se tudom 8 ala vinni, barmit is allitgatok a BIOS-ban. Ennek ellenere eleg jo memoria eredmenyek adott az Everest. Masszoval, imadom ezt a lapot... -
Zájec
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #1330 üzenetére
"iMac-re váltok."
ahhoz képest lett egy 790-DQ6,X4 AMD-vel -
subaruwrc
félisten
Tiszteletem a DK P35 T2RS tulajoknak. jutott már valaki 540-es fsb fölé akár csak egy valid vagy superpi eredmény erejéig?
1342 pfffff ez most jutott csak el az agyamig.... a nyák kb 1:1.... -
Zé_Mester
őstag
a 4x1 modul azért necces, mert általába a 2-4. ram foglalat gyengébb mint a többi, és az akadályozza a tuningot.
de am mire nem elég a 2x1GB ???? sztem elegendő lenne, feleslegesnek látom a 4GB-ot.
de mindez magánvélemény, nem nekem veszed, úgyhogy vedd úgy hogy csak hangosan gondolkodtamMOD :
ŐSTAG lettem
-
snoopy
aktív tag
-
Zé_Mester
őstag
talán a 800-as is menne 1150 környékét
2x2GB-ba ??? kizártnak tartom.
eleve a 4GB-os kiteket nehezebb hútni mint a kisebbeket (2x1GB/2x512MB)
ha már ennyire 4GB felé húz a szived, akkor javasolné 4x1GB Crucial Ballistix-et.
elég korrekt áron lehet már hozzájutni, és elég szépen mennek azok is -
snoopy
aktív tag
na ja, de én 2x2-est akarok és elég húzos az 1066-os abból
talán a 800-as is menne 1150 környékét
elöbb majd még betesztelem hogy mit bír majd az a cpu aztán meglátom. -
snoopy
aktív tag
ocz ramokat probált már valaki ezekben a lapokban?
csak azért kérdem mert az ocz nem minden lapot kedevel nagyon ahogy látom.
bár olvassgatom külföldi fórumokon hogy írkálják hogy gskill amit nagyon szeretnek, lehetaz lesz. -
m4rc!
őstag
Ismerős vkinek?
Mindenesetre érdekes...
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1340 üzenetére
nem basztatasbol, de egyszer is sok lesz a link, te tudhatnád a legjobban h ez a fórum... aki venni akar megtalálja, vagy ott a privi
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Zé_Mester
őstag
válasz
bogingrol #1335 üzenetére
az a baj hogy ilyen DFI motyókat nem nagyon kapni csak úgy a boltba, sztem csak rendelésre tudnak, ami ugye nem 1-2 nap.
de 1 hely tuti van ahol megkapod amit akarsz, és az ár is nagyon korrekt.
ide kukkants be, és keresd meg Nándikát. ő intézi az egészet, nagyon korrekt srác.
és házhoz tudja küldeni neked, és még így is gyorsabban hozzájutsz mintha boltba megrendeled
remélem segítettem -
bogingrol
aktív tag
videki vok, es Pesten kellen egy jo hely ahol megvehetnem ezt e DFI Lanparty DK p-35 T2RS, mert a kornyekemen csak T2R van, naon halas tudnek lenni ha dobnatok par cimet ahova bemehetek es megvehetem a lapot (nem netes , rendelos, kiszalitos, varos mert csak jovok megyek lapert)
-
Tomi84
aktív tag
na, kicsit uttánnaemlékezve...
decemberi final bios: [link]
Januári beta ment +10Mhz-et még.
Majd próbálkozok most, milyen beállításokat bír, aztán közlök valami eredményt. De ennél tovább tutira nem fogok jutni, ez a 6400-esem vége
De azért nem panaszkodok rá, 3.2Ghz-et alapfeszen visz, 3.5-öt 1.4V-on, 3.6-ot 1.46V-on. -
Tomi84
aktív tag
válasz
subaruwrc #1332 üzenetére
huh...
mostanában nem tuningoltam, de majd jövőhéten valamikor nekiesek, aztán megnézem legújabb bios mit bír. 550Mhz-es fsb-t egyébként egy tavalyi beta biossal sikerült elérni, utánna egy final max 540-et ment. Monnyuk én proci végére gyanakszom, ennél a lap biztosan többet tud. -
Szatesz
őstag
Egy jo darabig a dfi lessz a legjobb tuninglap az tuti
ebbol is a P35....
-
m4rc!
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1328 üzenetére
Szabad tudni miért adod el?
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc #1317 üzenetére
Voltage Settings
CPU VID Special Add: +300mv
DRAM Voltage Control:2.300V
SB 1.05V Voltage:1.07V -->> ezt próbáld ki kicsit magasabb feszen, mondjuk 1.15V körül
SB Core/CPU PLL Voltage:1.55V -->> nézd meg ezt is 1,75V-tal, nekem stablabb lett tőle
NB Core Voltage:1.77V -->> ez ok, majd 550FSB felett kell emelni rajta még
CPU VTT Voltage:1.43V -->> ez lehet sok, 1,30V-1,36V körül nálam elég szokott lenni
Clockgen Voltage Control: 3.45v
x CPU GTL1/3 REF Volt: 67
x CPU GTL 0/2 REF Volt: 67
x North Bridge GTL REF Volt: 67a többi ok, sok sikert, mennie kell annak.
de am először nézd meg 6-os szorzón hogy meddig enged a lap, aztán utána már elég a proci fesszel szórakozni magasabb szorzónál -
subaruwrc
félisten
Exist Setup Shutdown: Mode 2
CLOCK VC0 divider: AUTO
CPU Clock Ratio:8x
- Target CPU Clock:4200
CPU Clock:525
Boot Up Clock:AUTO
DRAM Speed:333/667
- Target DRAM Speed:1050
PCIE Clock: 100mhzVoltage Settings
CPU VID Special Add: +300mv
DRAM Voltage Control:2.300V
SB 1.05V Voltage:1.07V
SB Core/CPU PLL Voltage:1.55V
NB Core Voltage:1.77V
CPU VTT Voltage:1.43V
Clockgen Voltage Control: 3.45v
x CPU GTL1/3 REF Volt: 67
x CPU GTL 0/2 REF Volt: 67
x North Bridge GTL REF Volt: 67ezzel a beállítással próbálok 540 fsb nél többet elérni. 539-nél fagyiig jutottam. min változtassak hogy ne fagyjon meg a cucc?
-
Shodan
őstag
Ha a multimeter egyik lóf@szát ide teszem[link], akkor a másik lóf@szát hova tegyem, hogy meg tudjam mérni a vcoret?
-
subaruwrc
félisten
hát ez vicc. gondoltam délután ne poroszkáljon már alapon a cucc beállítottam neki egy 8*500/1200at manual feszeken és ram főidőzítéseken proci fikcsőrök közül mindent kikapcsoltam és egy achi bios not installed szöveg fogadott.... utána alapon is ez volt aztán csak load defaults után jutottam el a vistába. melyik beállítással idéztem ezt elő?
-
Tomi84
aktív tag
válasz
Gorneck #1308 üzenetére
nem mellesleg ugyanilyen hiba van DFI lp UT P35-T2R-nél, csak ott mégnagyobb a különbség. Nekem átlagosan 0.7-0.8V-al ad kevesebbet a biosban beállított értéknél. Kiváncsi vagyok a későbbi rev.ekben kijavították-e már, nekem A1-es (1.0) van.
Az meg persze igaz, hogy ez nem droop, de erre a hibára nincs ehez hasonló szakkifejezés, így jobb híjján legtöbben így nevezik. (még ha ez nem is helyes
-
Gorneck
legenda
"Mikor giga lapom volt mondjuk 1000en 4-4-4-12 n kellett neki 2.3V (ami droppban 2.24 le ment le)" Ennyit ad...nem droppol a ram fesz mivel azt se tudod pontosan mit kéne adni neki...első reves C-s lap átka...ez anno tisztázva lett nemtom miért kell valótlant írni. De ezt már egyszer írtam neked...de látom hiába...
-
stigma
addikt
válasz
joshua7 #1303 üzenetére
Bocsi általában fura a ,,nyelvezetem". akkor Giga P35C-DS3R em volt 1.0 és 1.1-es is. Látható különbség a 2 nlap között nemvolt, kondikban volt különbség a két lap között.
Ha a DS3R-et hasonlítom össze a DFI T2RS-sel akkor gyérebb a kíválat a körítésben, amia kábeleket (IDE, Sata, ) jelenti, míg a Gigánál 6ot kapok, DFi nél kettőt.
Tunningban: sokkal jobb a memória kezelése a DFI nek, 0,0125 ös lépések vannka ha jól emléxem, nemugy mint a Giga-nál ahol 0,1V ként tudsz emelni feszeket.Gigabyte P35C-DS3R + E6750@3600Mhz 450*8 FSB
ram 1:1 ben kellett 1,425V kellett hogy stabilan menjen, Drop viszont volt rendesen, ami kicsit idegesítő is volt.(Persze ebbe nemkell belehalni attól még rendesemn megy a lap).
DFI LANPARTY DK P35-T2RS + E6750 @ 3600Mhz 450*8 FSBram 1:1 ben kellett 1.375V, igy is stabil volt a lap, és persze ramfesz is kevesebb kellett.
Crucial Ballistix 1000es ram:
Mikor giga lapom volt mondjuk 1000en 4-4-4-12 n kellett neki 2.3V (ami droppban 2.24 le ment le)
DFI vel már ugyanez 2.15V is elég volt vagy max 2.175V -
joshua7
veterán
Amúgy kisebbebb különbsége van a 2 db P35 lap között
Ezt a mondatot leírod magyarul is? Mert nem értem.
Egyébként nagyon nem érne meg tényleg 10k-t a csere, bármennyire is favorizálom a DFI-t. A mostanival is teljesen elégedett vagyok végeredményben, csak a név miatt meg csak nem adok ki pénzt. Nem vagyok én sznob, h mindig a (leg)újabbat.Azért nándikát megkeresem.
-
stigma
addikt
válasz
joshua7 #1300 üzenetére
Én is errő váltottam át, nekem bejött, kicsit gyér a T2RS (ez van nekem) csomagolása, ide kábel, meg a többi köret.
Amúgy memóriát 5x jobban kezeli, procinak is elég kevesebb fesz.Tunningban is jól visz eddig, habár ezért az árért lehet kapni egy fullos Giga lapot (DS4) ami szinte ugyanezt tudja.
De a DFI az DFI.
Amúgy kisebbebb különbsége van a 2 db P35 lap között
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Fujifilm X
- Medence topik
- RAM topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Synology NAS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest