Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snoopy
aktív tag
a könyvel sokra nem jutottam, tökk jól leírja a választási lehetőségeket.
szóval...
cpu vid special az növeli a feszt ha kell? vagy mit csinál az?
továbbá ezek a sokat emlegetett gtl-es részek sem világosak hogy mitcsinálnak és működnek. könyvebn V-ot ír, nekem csak számok vannak.
és még annyit hogy a szokásos dolgokon, meg ezeken kívül, mit érdemes itt állítgatni még, kikapcsolni vagy bekapcsolni?
van pár cucc ami nincs benne a biosban és a könyveb igen, és fordítva is igaz ez.
ennyi lenne -
snoopy
aktív tag
válasz
Zé_Mester #1498 üzenetére
nah, jót szerelgettem a semmiért
kb 1-2 fokott csökkenhetett talán. most is 40-44 között ingázik. fejemre állok se akar lejebb menni azoknak a hőmérséklete. szerintem a gts meg a baszott nagy lovag fogja ott a levegőt. mást nem tudok elképzelni már. viszont a proci felettit visszafogom fordítani mert most max pörgésen van 30 fokon a proc, elötte meg 4-500 fordulattal kevesebbel hozta a 28 fokot is. -
Zé_Mester
őstag
látom te is beleestél eslőre abba a hibába amibe én.
én is úgy gonoltam (én kis NAIÍV), hogy ha a fentieket beállítom hogy kifele nyomják, akkor majd kialakul egy belső szellőzés, és a meleget elszívja mindenhonnan és kinyomja.
hát egy NAGY ..........SZT. mégcsak véletlenül se
próbáld meg úgy a ventiket beállítani, hogy a 2 felső befele szívja a levegőt, meg a hátsó venti is !!!!
vinyónál maradhat úgy ahogy gyárilag van, azzal nem kell foglalkozni.
a ház oldalára ne rakj ventit, helyette rakd le alulra a táp mellé.na így nézd meg hogy mit alkot. nekem igencsak megváltozott minden
-
snoopy
aktív tag
Nb Core az 1.3V, de nem hiszem hogy az olyan sok lenne.
-
Zé_Mester
őstag
pontosan nem tom milyen néven van a bios-ba az az opció, de amikor belépsz, a bal alsó menüpont-ba megtalálod a szabájzó részt
snoopy - képet tudsz mutatni, hogy hogy van beállítva a ház szellőzés ???
mert nekem akár 1 venti megfordítása is rengeteget segített. ezzel szórakoztam 1 napon keresztül, hogy mikor a legjobb a szellőzés.de rájöttem valamire : MINEK NEKEM HÁZ !!!
így a legjobb:
kép1, kép2úgyis meghülyül a lapom ha bezárom, enyhe klausztrofóbiába szenved szegény lelke, nem akarom hogy hisztizzen, úgyhogy a házat szépen elpakoltam jó messzire a laptól, hogy nehogy a látványától ismét bekattanjon
-
snoopy
aktív tag
na megvolt az átköltözés.
hát nem tudom mi van.
pwm és a chipset továbbra is 40 fok körül ingázik. pedig lepasztáztam a cucc alatt én is, plusz mindehol van hűtő a házban. proci az hűlt 7-8 fokot, úgy hogy vagy 500-600rpm-el lasabban pereg a cpu venti. -
V.L.
aktív tag
a cpu fan fordulatszámát a biosban tudom szabályozni? hol?
-
snoopy
aktív tag
nálam a vdimm voltage az ami szórakozik ahogy érzékelem. eddig.
most 2.15-öt adtam neki, de 2.12 ad neki a smart guardian szerint. amikor 2.1 volt akkor meg 2.06. -
snoopy
aktív tag
noh, 440*9-ig sikerült eljutnom alapon. innentől már gondok jönnek. jöhettnek a beállitások birizgálásai amikről még nem sokat tudok.
-
Zé_Mester
őstag
azt azért tegyük hozzá, hogy én újrapaszráztam az egész lapot !!!!!
így kapásból nyertem kb 5 fokot !!!!amit viszont majd esetleg nézz meg, hogy rendesen megvan-e húzva az alaplapon a HeatPipe.
mert nekem lötyögött rajta !!!!!!!!!! kicsit meg kellett húzni a lefogató csavarokat hogy normálisan legyen rajta !!!
kicsit lestem hogy miért "lötyög" picit a HP amikor megemelem a lapotaddig ismerkedem az új pistikémmel, aztán majd jövök a hülye kérdésekkel
ismerkedj csak, szükség is lesz rá. nem 1-2 perc lesz azt azért elárulom -
Zé_Mester
őstag
-
snoopy
aktív tag
na, beletuszkoltam nagy nehezn a házba az egész fittyfenét. lehet holnap veszek egy házat mert ez... pfuuu, nem volt egyszerű.
8400-as lett beletuszkolva végül.
azt a kiálló heat bizét is ráerőszakoltam.
cpu 33
pwm 44 < ez mi egyáltalán ?
chipset 46 fokos így tökk alapon miden.ezek így jók nem? csak hogy tudjam hogy nem szarul raktam össze.
-
Zé_Mester
őstag
amikor nekem szarakodott az összes Wolf Ready-s bioszt kipróbáltam de egyikkel se lett semmi különös
aztán valamitől megjavult, de meg nem mondom mitőlde sok sikert
nekem most magáhoztért megint. tegnap még szivatott.
tegnap 9,5x400 is elérhetelen volt, ma meg E8500@9,5x495 --> 4702MHz -
Zé_Mester
őstag
nagyszerű.
ismét hisztizik a lapom
nemtom mibaja, 1,3000V felett kikapcs
vehetem megint ki a házból. esküszöm elviszem már egy pszihiáterhez.
megölöm esküszöm. -
snoopy
aktív tag
vagy te is fenyegesd meg hogy eladod
-
Zé_Mester
őstag
na az f@sza
úgy látszik akor a tiéd is hisztizik valamiért
megbántottad valamivel ???? gyorsan kérj bocsánatot
lehet hogy klausztrofóbiás, mint az enyémna de komolyra fordítva : lehet nekem azért csinálta ,mert amikor feltettem rá a "dágvány házi" hátlapi merevítőmet, akkor lehet hogy meghülyült,
de most a POT hátlapi merevítése van fent, azóta nem hisztizik
próbáld ki hogy kiveszed a házból és úgy nézed meg, lehet akkor megjavul -
M3kk
őstag
válasz
Zé_Mester #1467 üzenetére
Nalam is elo allt az a suket hiba, hogyha adok 1.5 korul vagy nagyobb feszt akkor lekapcsolja..
3 x E8400 , 1 x E8500 , mind csinalja, a fesz procitol fuggoen valtozik.
Hogyha % ban adom meg a feszt, akkor tovabb birja, de ugy is lelovi magat ez bizonyos fesznel.
Mit a rakot csinaljak neki?
Regebb nem csinalt ilyen hulyeseget. -
Zé_Mester
őstag
hjaaaa, bocsi, lemaradt a link
szóval, erről az oldalról kukkoltam az FPO-katschwartz - csak ilyen fajtát találtam most, meg 749-est, de azok csicskák, úgyhogy jó lesz ez nekem
majd elbohóckodok vele egy keveset hétfőn
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
megjött az új E8200-asom.
megmaradt a régi mentett beállításom a lapban 8x500FSB-re, azt módosítottam picit.
szorzó vissza 6-ra, fesz 1,35V-ra 1,325V-ról és kb ennyieredmény : 6x590FSB
elhúztam tesztelni, 6x600-nak alaphangon meg kell lennie (bízok benne nagyon)
-
V.L.
aktív tag
Zé_Mester felvettelek MSN-re. megvan a lapocska. ha lesz egy kis időd akkor megkezdeném a vallatásod.
-
m4rc!
őstag
subaruwrc: Hat nemtudom, lehet megis a lap a szuk keresztemetszet
Nezd meg, Xaraxnak ua. procija van, mint nekunk
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Achill3uS #1431 üzenetére
köszi.
már rájöttünk mikor elsőre megtömtük a pot-ot, de annyira tetszett a dolog hogy Szatesz és én is lusták voltunk lemenni
na nembaj majd legközelebb.
a 8200-ast én is sajnálom, végülis amiatt lett ez az egész kóceráj, erre tessék
na mindegy, jövőhéten lesz másik 8200, csakazértis 8200 és nem 8400/8500
első indításként 8x500 1,325V-tal lesz, ha ennyit nem megy, akkor már megy fel apróraOverlocker - köszi-köszi, legközelebb nem butáskodom el
am legjobban a Quad-nál bántuk hogy nincs oldószer, mert ott nagyon gyorsan fogyott a jég, pláne 4300MHz felett 1,65V felett
köv. alkalommal is ittlesz ugyanez a quad és akkor lesz aceton is, na majd akkor lesz igazán baba a dologKeldor papa - köszi, én is szeretlek
-
stigma
addikt
jolvan feladom.Webcamera illetve SAta másolási gondok maradtak, Vista alatt nomálisan megy én nemértem.2ports usb beszerelve azon is teszteltem pendrive, usb-s egér midnen az ment, webcamera maradt.Aki esetleg tud segíteni emgköszönném, mert lehet biosban kéne turkálni, nemtudom.
-
stigma
addikt
Hi.Valami ötlet kéne arra hogy SataII-es vinyómhoz nincs megfelleő driver DFI honlapon illetve az eredeti Cd-n sem, illetve USB vebcamerámat sem ismeri fel, pefig a legfrissebb driverek vannak fenn.
Az mx510 es egerem megy az usb ről, de a kamerám már sajnos nem valami ötlet erre?
,,Teljesítményimpulzus a hubon" üzenet fogad, akkro valamit át kell állítani a Biosban? -
-
m4rc!
őstag
válasz
subaruwrc #1428 üzenetére
Hat igen, akkor eleg valoszinu, h itt a lap vege..
Mondjuk ez nekem teljesen eleg 24/7-re.. 466-on hajtom, nincs olyan VGA, amit ne szolgalna kiMindenki:Egyebkent regebben mintha olvastam volna olyasmit, hogy jobb ugy a rendszer ossszteljesitmenye, ha ilyen default FSB-ket hasznalunk (pl. 333, 433, 466), ez tenyleg igy van?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester #1426 üzenetére
nem rossz eredmények. milyen feszekkel nézted a 6400/q6600/1200at?
m4rc! igen olvastam de ha azt vesszük hogy te 530ig én 540-545ig ő 550ig jutott akkor is oda lyukadunk ki hogy a nagy átlagnak itt van vége. 1.74v feletti nb fesz semmit nem segít az fsb ben se a stabilitásban egészen 1.82v ig. efölött nem is bootol alacsony fsb-n sem. -
Zé_Mester
őstag
üdv emberek
megnéztem ma egy másik lapba is a procimat és abba se megy, úgyhogy a 8200-es ment KO-ra. a lap így megmarad MÉG, de nem marad már sokáig. kicsit beleuntam a folyamatos szivatásba.a tegnapi nap folyamán született még pár Dry Ice-os eredmény, csak eddig nem tettem fel a képeket róluk. de most van egy kis időm, úgyhogy ittvannak
DFI LanParty UT P35-T2R & Dual Core Celeron E1200 :
- 8x480FSB -- 3840MHzDFI LanParty UT P35-T2R & C2D E6400 :
- 6x544FSB -- 3264MHz
- 8x536FSB -- 4288MHzDFI LanParty UT P35-T2R & C2D Q6600 :
- 9x480FSB -- 4320MHzelső nekifutásra sztem szép eredmények.
annyit elbénáztunk, hogy a jéghez nem volt semmilyen oldószer, se aceton, se denaturált szesz. igaz hogy a jeget por formájában kaptuk, de kellett volna a folyadék, hogy ne tapadjon fel a POT falára, meg ne fogyjon el a talpa körül, amikor még a tetején teljesen tele van. (ez am a QUAD-nál jött nagyon elő, és először nem értettük hogy miért 10 fokos a proci, amikor "teljesen tele van" a POT jéggel, aztán amikor megnyomkodtuk akkor már csak félig voltés így persze rögtön visszahült -15-20 fok körülre
na mindegy, a hibából tanultunk, legközelebb már odafigyelünk erre is.a lapot még ki kell majd tesztelgetnem 65nm-es procival, mert úgy érzem hogy a GTL feszek finomhangolásával komolyabb eredmény is kihozható akár a Quad-ból, akár az E1200/E6400-ból
-
M3kk
őstag
-
stigma
addikt
Smart Guardian:
SM 1.1 + 2db skin -
-
stigma
addikt
Egy kis miniteszt a a lapromról:
DFI DK P35 TR2S (2007/12/24) Bios
Intel C2D E6750
CM HyperTx 2
2db AC 120as ventillator + egy 12as TT + 8as TT
Windows Xp Sp3 Int.Tesztkonfigról néhány kép:
A lapban a legmagasabb FSB-m: 525 /FSB wall/
Legdurvább Super PI: 4128
LÉGGEL
Everest olvasás 10.xxx felett:
Ezen tesztekre sajnos rövid időm volt, de majd még próbálok néhány eredméynt feldobni útközben.Aminek a legjobban örültem az a superpi 4128mhz
-
m4rc!
őstag
subaruwrc: Nekem sem sikerült átlépnem az 540-et, sőt ( a Te beállításaiddal)..: valid
Próbáltam feljebb tuszkolni, de sehogysem ment..feszekben eddig mentem el:
proc.: 1,52V
1,6VTT
1,95PLL
NB: 1,65V
még az SB-nek is emletem 1,2-re.. -
-
stigma
addikt
hi. setfsb-hez melyik clock gen.-t használjam DFI DK P35 TR2S-hez?
-
Zé_Mester
őstag
1.600V-tal jött össze a dolog, de menne jobban is, csak szórakozni kell a lappal meg azokkal a köcsög GTL-ekkel
WOLF-fal már ment rendesen, de 65nm-en még soha nem teszteltem
úgyhogy most még azzal szórakozok
hjaaa, meg összeomlott a Vista-m is, úgyhogy most XP telepítés zajlottsubaruwrc : nem csallak meg nyugoggyá meg
-
Zé_Mester
őstag
üdv bácsik
megőrültem ma, meggurítottam a lapomat egy kis szárazjeges procival
Szatesz kollegával egy E6400-ast nyúzunk, eddig egész jó eredményekkel.
itt egy kép. nem végleges mégE6400 & DFI LanParty UT P35-T2R --->>>Dry ICE
8x525FSB VALID
toljuik tovább, hátha összejön valami komolyabb
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest