- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi
Olvasgattam olyanokat hogy 75Hz-cel könnyű átlépni a 165MHz-es limitet, és már a közelében is volt hogy valakinek blank screen-nel indult a gép emiatt, de 72-n full stabil. Nem tudom van-e értelme az utolsó 3 MHz-t kifacsarni a monitorból.
CRU Automatic - LCD reduced esetén 75Hz-en 164.61MHz jön ki, az már igen közel van a limithez, persze érdemes lehet kipróbálni.
Standard és native meg már jelentősen túllépi a 165-öt.
Filmnézéshez érdemes visszaváltani 60-ra? Vagy hogy? -
-
-
Gr3GoRi
tag
Igen azzal próbálom. Viszont most kikapcsoltam a gépem teljesen majd úgy vissza és voilá van 75 Hz!
De! Ha nyomok egy sima restartot akkor megint csak 60 a maxHa megint kikapcsolom akkor megint van 75Hz
Ez meg mi?
Valaki találkoztott már ilyennel itt?
Friss Windows 8.1 64bit teljesen lefrissitve. Ma cseréltem a videókártyán és monitoron kivül mindent a gépben.Asus Maxumus VII Hero
Core i5 4690KÖtlet?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
72hz-t amúgy a DisplayPort kábel is kiad? Mivel ma a T-Home HDTV-jét rádugtam a Dell DVI-jére és most csak VGA kábelem van, azt a PC-re kötve csak 60Hz érhető el (DVI-n rendben ment a 48, 72, 75 stb.).
Ill. a HDMI-DVI kábel megtoldható minőségveszteség nélkül HDMI-HDMI vagy DVI-DVI kábellel, mert egy picit rövid? Van egy plusz DVI monitorkábelem, de ugye annak a vége is "apa", kellene egy ilyen köztes "anya-anya" egység, hogy a két "apát" rákössem, ilyen létezik?
Amúgy nem tud a Dell kép-a-képben funkciót, a két forrásból, TV és PC kép valamelyikét kicsiben megjeleníteni?
-
flash-
veterán
ropi írta a canon fórumban:
"Semmiképpen se használj TN vagy E-IPS paneles monitort, mert ezek mind színvisszaadásban, mind kontrasztátfogásban a legrosszabbak. MVA, PVA, H-IPS, S-IPS mind használható fotófeldolgozásra. Minden márkából vannak rosszabb és jobb típusok, ha megmondod, hogy mik az elvárásaid és mennyid van rá, akkor mondok konkrét modellt.
Ha szeretnéd, még be is kalibrálom neked."
-
1. részre: Az nem is gond, hogy minek írja ki, gondoltam, hogy valamelyik 71.928, MPC-ben tesztelve jó is volt a 71-essel.
2. Igen, ugyanazt.
3. Az a baj ezzel, hogy nem maradhat így. Sok játék/program automatikusan az elérhető legnagyobb felbontást és frissítést állítja be, ami ugye a nem működő 72-es... Így pedig not supportedben indulnak el a dolgok és átállítani sem tudom, mert képem nincs.
-
HSM
félisten
No, kipróbáltam. Ugye ha maxra húzzuk a fényerőt, akkor a PWM nem üzemel, és valóban pihentetőbb a szemnek úgy. Igaz, kellett hozzá 1,5-2 óra folyamatos használat, hogy ez érzékelhető legyen.
A PWM-es működés se vészes, lőttem egy fotót a kalibrált, 120cd/m2-es, 30%-os fényerős beállításon, és olyan 180Hz környékére jött ki a dolog így, ami azért nem a vészes kategória. -
HSM
félisten
Az nagyon korrekt 0,12-13 feketével.
Az alatt mit értessz, hogy kellemesebbnek érzed? Kevésbé fáraszt a használata, vagy miben nyilvánul meg pontosan? Kíváncsi lennék, így hosszútávon mi a különbség, nyilván más az, amit 5 perc alatt megállapítassz a boltban, mintha előtte ülsz napi többórát.
-
Krisz1000
tag
Köszi, meg fogom őket kérdezni, igazából egy picit meglepődtem, mert azt hittem lesznek itt olyanok akik csináltak már ilyet házilag, nyilván szervizért fizetni nem szeretnék. bár én azon is meglepődtem, h nincs még rá főzött rom
!
most B/C: 100/100 és custom módban van RGB : 91/91/92 hogy egy leheletnyit hűvösebb legyen. ha ennél feljebb viszem, eltűnik a "felső" kontraszt. természetesen az összes módot próbáltam.
Acer Aspire E1-531-B9604G50 új középkat. noti van mellette (cinecrystal led lcd...?), és annak erősebb/hűvösebb a fényereje és a színe is. utóbbit eléggé furcsállom. (persze annak meg a bet. szöge csapnivaló) átlagos szobában használom, amit írtál, h 25% azt nem is tudom értelmezni, bár jól hangzik
nálam ott teljesen fakó már... de most h mondod beugrott, h annó én is 30-40 körül kezdtem el használni.
most néztem pont két éves. de azt írja 1+2 év gari. erről van vkinek vmi tapasztalata? homár blogos szopójátékot most kihagynám, h 2 hónapra ráülnek a cuccra
közben meg dolgozhatok a színes tévén
-
flash-
veterán
értem.
bár én igazából nagyon meg vagyok elégedve a dell u2311h monitorral,és lehet hogy "lassú a szemem" de soha nem éresztem játékoknál sem lassúnak,egyedül egy problémám volt vele hogy fullhd filmeknél ha a kamera elfordult,vagy mozgott a kamera egy irányba(fel,le jobra balra) akkor pl a képen látható dolgok (pl ház,autó) élei "rezegtek".érdeks hogy ha a nem a kamera mozog hanem a szereplők vagy pl egy autó akkor nincs ilyen...de ez lehet más miatt van ,már nem érdekel...
az tuti hogy sokat fotózok raw ban és a kinyomtatott fotók megegyeznek a monitoron levő fotókkal -
flash-
veterán
okay köszi,remélem ezzel sem lesz baja
-
Vinrael
tag
Hát én nem szívesen használnék ilyen unofficial drivereket..
Egyébként IPS ide vagy oda, ha nem pontosan szemből nézem (szóval kicsit oldalról, vagy kicsit lent/fentröl, szval nem pontosan a szemem előtt) egy fekete képnél eléggé világosodik a sarka a monitornak..
Persze azért monitor így is tetszik
-
Szőrös
veterán
-
-
-
HSM
félisten
Tényleg, épp veled beszéltünk erről.. Elég friss a tapasztalat, de nekem az induló driverrel a HD4000-hez se a windóz kezelőjében, se a csatoló üzemmódoknál, se az IGP progijában nem tudom kiválasztani se, tehát meg se jelenik. A továbbiakban nem fogok ezzel foglalkozni, mert a DVI-t átkötöttem a VGA-ra, ha már úgyis benn van, analógon meg úgyse működik a 72Hz.
De azért bosszantó, mert így a mindennapi használat analógon megy, a játék meg film meg digitálison, és épp fordítva szerettem volna, leszámítva, hogy a film is integrálton ment volna digitálison.
Amúgy idővel kénytelenek lesznek megoldani, a régi VGA-k se véletlen tudják, rá fognak jönni, hogy így pl. gyári értéken se tudsz használni néhány monitort, amelyik hibás EDID-el jelent meg, van egy pár. Ott meg aztán tényleg jogos a reklamálás, hogy miért nem úgy működik az INF-es monitordriver, ahogy kéne, mert ott nem mebocsájtható, hogy az IGP tojik a driverre, és konokul ragaszkodik a beégetett EDID-hez, amikor éppen fordítva kéne működjön.... -
HSM
félisten
Én használom az Intel HD4000-et is, ami a procimban van, és ugyanazzal a driverrel meg se mutatja a nem támogatott frekvenciákat.
Ezt akartam mindenre használni játékon kívül, aztán köthettem vissza a DVI-t a VGA-ra, erre meg az analógot, mert még meg se mutatta a 60Hz-től különböző frissítéseket. Bosszankodtam is, hogy már a 10 évvel ezelőtti VGA-k is ennél okosabbak voltak.
(Persze, gondolom ehhez is lesz vaalmikor valami hotfixes driver, de akkor is felháborító, hogy nem úgy megy az INF kezelés, ahogy annak szabvány szerint mennie kéne.
)
-
cipofuzo87
tag
Nem kalibráltam, képminőség romlást nem nagyon vettem észre, de igen, változott a kép persze. Nem akarok együtt élni a halk sípolással. A szobámban semmilyen más alapzaj nincs, mert a gépem sincs a szobámba, tehát se vinyó, se semmi. Ha olyan zenét hallgatok, amiben van szünet, akkor meghallom a sípolást.
-
HSM
félisten
Van már valami fejlemény HD2000/3000 IGP vs. 72Hz ügyében?
Tervezem egy Z77/75 gép beszerzését Virtu-val, de ha nem tudja a 72Hz-et az integrált motyó, az elég komoly bonyodalom lesz...(#4117) Thusor: Ha 24 képkocka/sec-es filmet nézel nem 72Hz-en akkor a finom mozgások darabosak lesznek, ami egyeseket nagyon zavar, mások észre se veszik.
A kisebb pixelméret szemfüggő, mennyire jó, de ha nem vagy sasszem jobban jársz a 2312-vel. A kisebb fekete se akkora érv, persze, magasabb kontrasztot okoz, de a ~7-800-ashoz tartozó 0,15 körüli feketeszint is teljesen jó szvsz bármilyen felhasználásra.
A kevésbé levehető világítás se mindenkit zavar, nekem pl. eszembe se jutna a standard 120-as érték alá vinni.Más...
Próbálta valaki azóta a driverem? Akkora csend lett mióta feltettem... -
-
solarix45
senior tag
Lejjebb vettem már, nem szeretem túl fényesen. Amúgy is meggyőződésem, hogy alvászavarhoz vezet.
Valahol láttam, hogy az Intel fórumon is panaszkodott valaki, de nem oldódott meg. Nem árthat, ha írsz nekik, kíváncsi vagyok, mit mondanak. Csak azt ne írd, hogy egy hekkelt driverhez kell
-
solarix45
senior tag
Van itthon valami videokártya, akkor megnézem azzal, csak nem volt kedvem ezért szétszedni a gépet.
Viszont én kicsit elégedetlen vagyok a monitorral, a sarkoknál, főleg a bal alsóban elég erős világosodás van. Teszten láttam képet: [link], itt elég szép homogén.
Nálam sokkal vadabb a helyzet: [link]Eddig egy S-PVA monitorom volt, az után nagyon feltűnt, de lehet, hogy amúgy is észrevenném. Feketénél látszik csak. Másnál milyen a kép?
-
WonderCSabo
félisten
De vigyázz, mert ha DVI kábelt használsz összeköttetésnek, az - ha jól emlékszem - max. 74,6 Hz-et tud, a valós 75 Hz-hez DisplayPort kábelre lesz szükséged...
Igen, de DVI-nél ott van 25 fps-re az 50Hz, szóval ott sincs para.
radi8tor1: Már ha a VGA ki tud magáól préselni annyi fps-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- E-roller topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- ZIDOO médialejátszók
- Path of Exile (ARPG)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged